PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - HOW TO: Καθαρισμός ηλεκτρ. πεταλούδας γκαζιού (ET3J4)
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Φτιάξε το μόνος σου Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 21:59:25    Θέμα δημοσίευσης: 206 - HOW TO: Καθαρισμός ηλεκτρ. πεταλούδας γκαζιού (ET3J4) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την διαδικασία την έκανα στις 3 Αυγούστου αλλά τώρα βρήκα χρόνο (και τις φωτό που έψαχνα την εβδομάδα που μας πέρασε) για να μπορέσω να κάνω το tutorial αυτό. Ξεκινάμε παίρνοντας ένα καθαριστικό spray για καρμπυρατέρ ή injection το οποίο κοστίζει περί τα 10 ευρώ.

Εν συνεχεία, ανοίγουμε το καπώ, και αφαιρούμε την εισαγωγή.

Περί εργοστασιακής, αφαιρούμε την μια βίδα κάτω από το φιλτροκούτι, πάνω από την πολλαπλή εξαγωγής με γερμανικο κλειδί, με πλακέ κατσαβίδι αφαιρούμε τον σφιγκτήρα που βρίσκεται στην πεταλούδα δίπλα και ξεκουμπώνουμε το σωληνάκι των αναθυμιάσεων πιέζοντας τα 2 κίτρινα clip και τραβώντας.

Περί άλλου μέσου εισαγωγής (σκούπα, φιλτροχοάνη κλπ.) όπως το βάλατε, έτσι θα το βγάλετε.

Βλέπουμε λοιπόν την πεταλούδα επιτέλους.

Το όλο "πρόβλημα" είναι η μαυρίλα γύρω από την πεταλούδα.

Αφαιρούμε τις 3 βίδες με Allen ή Torx κλειδί (φαίνονται οι 2, η 3η είναι κάτω δεξιά, σχεδόν απέναντι από την αριστερή στην φωτογραφία).

Παίρνουμε την πεταλούδα στα χέρια, και αφαιρούμε την φύσα της.

Ακολουθούν μερικές φωτό της εισαγωγής, για να δείτε τους αυλούς και τον map sensor (είναι το ασημί/πορτοκαλί/ασημί που εξέχει, και φαίνεται στο επάνω κέντρο μέρος των φωτογραφιών).

Ανακινούμε το spray, και ψεκάζουμε στην πεταλούδα την οποία έχουμε ακουμπίσει κάπου (στο πάτωμα π.χ.) στο μέρος όπου είναι η μαυρίλα, και από τις 2 πλευρές της. Προσοχή όμως, γιατί η μαυρίλα που θα βγεί, μαζί με το καθαριστικό, λερώνει άσχημα.

Και έχουμε μια πεταλούδα πεντακάθαρη πλέον.

Βασικά ξέχασα το πιο σημαντικό... Razz Είχα μετρήσει και τις διαμέτρους με παχύμετρο, αλλά ξέχασα τα νούμερα... Θυμάμαι κάτι για 50,5mm από την μια πλευρά, και 51,5mm από την άλλη... κάτι τέτοιο Rolling eyes Μόλις δοθεί η ευκαιρία, θα τα ξαναμετρήσω Smile

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Steve στις Τρι 15 Ιαν 2008, 16:03:25, 3 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 16 Οκτ 2007, 08:06:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κατι βασικο.
οταν καθαρισα τη πεταλουδα κατα τυχη κοιταξα το μαυρο σωληνα που ερχεται απο φιλτρο
εκει που βγαινουν οι αναθυμιασεις ηταν καταμαυρος.
ενω η πεταλουδα ηταν σχετικα καθαρη

οποτε καλο ειναι να καθαριζετε και αυτο το σωληνα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vinman 
Γεν. Γραμματέας

407 2.0

Ένταξη: 21 Φεβ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 16 Οκτ 2007, 16:57:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλή δουλειά Μαστρό-Steve... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 16 Οκτ 2007, 17:05:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ Smile

Αυτό που θα με ενδιέφερε όμως είναι στα άλλα μοντέλα τί γίνεται και αν μπορεί να μπει μια φωτογραφία, έστω μόνο με το φιλτροκούτι βγαλμένο να δούμε ομοιότητες/διαφορές Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 10:34:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ θέλω να το κάνω, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι πρέπει να βγούνε και τα μπράτσα των υαλοκαθαριστήρων. Είναι εύκολο ή δύσκολο αυτό άραγε; Rolling eyes

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 11:22:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
Εγώ θέλω να το κάνω, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι πρέπει να βγούνε και τα μπράτσα των υαλοκαθαριστήρων. Είναι εύκολο ή δύσκολο αυτό άραγε; Rolling eyes

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Αυτό ποιός σου το είπε............................ Question Question Question Question
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 11:27:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο μάνιουαλ που έχω έτσι λέει, ώστε να βγει το μαύρο πλαστικό στην βάση του παρμπρίζ.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 11:46:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Stunned Stunned Stunned Stunned
Σε ποιό μανιουαλ..... Question Question Question

Η πεταλούδα με το πλαστικό δεν έχει καμία σχέση
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 11:51:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Του hayne's. Ίσως για να έχεις καλύτερη πρόσβαση στον μηχανισμό.

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 11:55:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σιγά μην κατεβάσουμε και μοτέρ για να βγάλουμε την πεταλούδα.
Εκτός από του φιλτροκούτι δεν χρειάζεται να βγει τίποτα άλλο.
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 11:56:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aφού το λες εσύ, κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Very happy

Ο κύβος ερρίφθη, αύριο θα έχουμε χειρουργείο. Razz

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 13:52:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ανέφερα πουθενά για υαλοκαθαριστήρες και πλαστικά. Μην ακούς τον Haynes Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 15:56:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Δεν ανέφερα πουθενά για υαλοκαθαριστήρες και πλαστικά. Μην ακούς τον Haynes Laughing

O Haynes θέλει την άπλα του.... Razz Razz

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 17:27:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:

Ναι, αλλά σε 307 αναφέρομαι εγώ...

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 17:44:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τί 307, τί 206, ή διάταξη του ET3J4 είναι ίδια και στα δύο αμάξια

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2007, 17:45:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

307 με TU5. Laughing Sorry για την παρεξήγηση. Embarassed

Επιστροφή στην κορυφή
mrtclub (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 1.6 GT

Ένταξη: 14 Ιαν 2012
Τόπος: Αθήνα, Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2012, 01:16:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve, υπάρχει δυνατότητα να την καθαρίσω με το συγκρκριμένο spray χωρίς να τη βγάλω τελείως?Ίσως και χαζή η ερώτηση αλλά δεν το έχω ξαναεπιχειρήσει.

Από Saxo πεζός και από πεζός σε 206!
http://radio-pantofla.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2012, 04:05:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mrtclub έγραψε:
Steve, υπάρχει δυνατότητα να την καθαρίσω με το συγκρκριμένο spray χωρίς να τη βγάλω τελείως?Ίσως και χαζή η ερώτηση αλλά δεν το έχω ξαναεπιχειρήσει.

Ναι αλλα δεν θα γινει καλη δουλεια απο τ.ην μεσα πλευρα της και θα ζωριστεις καθος την καθαριζεις,
Βασικα αν βγαλεις τον σοληνα εισαγωγης δεν ειναι τιποτα και οι τρεις βιδαρες που εχει για να βγει ολοκληρη, μην την λυπηθεις... Βγαλτην να κανεις σωστη δουλεια..

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 17 Οκτ 2012, 14:13:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mrtclub έγραψε:
Και άμα δε τη βγάλεις, πού θα πάει η βρωμιά;

Επιστροφή στην κορυφή
mrtclub (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 1.6 GT

Ένταξη: 14 Ιαν 2012
Τόπος: Αθήνα, Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 30 Οκτ 2012, 13:48:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σωστό και αυτό..

Από Saxo πεζός και από πεζός σε 206!
http://radio-pantofla.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Φτιάξε το μόνος σου Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης