PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Υποψηφιος αγοραστης Rallye 106.Τι να προσεξω?

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
TechnoPrisoner (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 16 Σεπ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 16 Σεπ 2007, 19:22:18    Θέμα δημοσίευσης: Υποψηφιος αγοραστης Rallye 106.Τι να προσεξω? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια χαρα!

σκεφτομαι να παρω το 106 rallye 96/97/98 μοντελο.

θα ηθελα να ρωτησω καποια πραματα

αρχικα κοστος συντηρησης και ανταλλακτικων?καταναλωση?

καθως ψαχνω αγγελιες στο net βρηκα καποια 106 με αυξημενη ιπποδυναμη,σκουπες και τσιπακια,προγραμμα κτλ κτλ.θα ηθελα μαθω κατα ποσο μπορουν να ειναι αξιοπιστα αυτα τα αυτοκινητα?Μηπως μετα απο μια τετοια αγορα θα γινω τακτικος πελατης στο συνεργειο?μηπως να επισκεφτω καπιο συνεργειο πρωτα να τσεκαρει το αμαξι?να τα αποφυγω γενικα και να παρω καπιο με οσο το δυνατον λιγοτερα μηχανηκα "πειραγματα"?

γενικα το 106 rallye κανει επισκεψη στο συνεργειο τακτικα?

ευχαριστω προκαταβολικα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 16 Σεπ 2007, 19:27:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει μείνει άραγε κανά "μαμά" rallye;;; Ιδού η απορία....

Εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις το πιο εργοστασιακό που θα βρεις και σίγουρα να το τσεκάρεις σε κάποιο γνωστό σου συνεργείο. Αν όντως δεν έχει πειραχτεί το αυτοκίνητο τότε σχεδόν σίγουρα δεν θα βγάλει κανένα σοβαρό πρόβλημα στο μεσοπρόθεσμο μέλλον!

Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 16 Σεπ 2007, 21:04:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Xμμ απο που να αρχισω και που να τελιώσω για να σε βοηθήσω.Λοιπόν,αρχικά να μπορέσεις να βρεις οπως ειπε ο φιλτατος ανωθεν,το πιο αργοστασιακο που μπορεις να βρεις.
Επειδή λίγο χλωμό να βρεις τελειως μαμα (σπανιο,αλλα εφικτο) προτίμησε κατι που να εχει τη λεγόμενη σκουπα που λεμε και εξάτμιση,
Τα πιο πολλά παίζουν εκεί.
Μακριά κατά τη γνώμη μου απο "φτιαγμενα" δηλ με αλλαγμένους εκκεντροφόρους και τα συναφη.
Να γνωρίζεις οτι,οτι και να βρεις θα ειναι κατα 90% πιωμένο.Οχι οτι αυτό ειναι απαραιτήτως κακό,μιας και πρωτος λόγος ειναι το πως συντηρείτο.
Αν μπορεις να βρεις απο χερι,η γνωστό γνωστού ειναι καλύτερα.
Γενικά το αυτοκίνητο (σαξο/ραλι) αντέχουν στην ζόρικη χρηση.Με γνώμονα πάντα οτι ο καθε ιδιοκτήτης του συμπεριφερόταν σωστα πχ δεν το εβαζε μπρος κρυο και να βάραγε κόφτες...επίσης τσεκαρε βιβλιο σερβις(αν το εχει ακόμη κάποιος...).
Εγω προσωπικά που θεωρω οτι το κάνω μικτή χρήση (δηλ οχι ταπα παντα και ουτε μονο χαλαρα) ανοιξα μοτερ στις 160.000χλμ και ειχε προβλεπόμενη φθορά και μόνο.Δηλ σαν να λέμε σε πολύ καλή κατάσταση.
Εσυ τώρα τι κοιτας...μάλλον ο μηχανικος που θα το πας.Προτίμησε να πας σε κάποιον που γνωρίζει τα γαλλικα (πες τι περιοχη εισαι,μπας και βοηθησουμε).Προφανως μοτερ δεν μπορεις να ανοιξεις,οπότε ότι δεις απο περιφερειακά.
Ο μαστορας λοιπον να το οδηγησει για να δει σε τι κατάσταση ειναι το σαζμαν,εμπειρικά μπορεί να σου πει να χρειάζονται αλλαγη ρουλεμαν/συχρονιζε.Επίσης θα δει απο κατω τυχον διαρροες λαδιου/βαλβλινης απο σαζμαν,μπορει να δει φουσκες ημιαξονιού σκισμενες.Ακόμη να κοιταξει ρουλεμαν τροχου/αξονα.
Οπως καταλαβαίνεις αυτα ειναι μεν φυσιολογικες φθορες ΑΛΛΑ ειναι ενα μεγαλο κοστος για να τα κανεις καινουργια και ολα αυτα πηγαίνουν προσθετικά στην τιμη.
Το οτι πρεπει να παει σε ενα λαμαρινα θεωρω περιττο να στο πω,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.
Επειδή είδα τις χρονολογίες που ψαχνεις,προτίμησε να παρεις οσο πιο καινουργιο μπορεις...θα εχει λιγοτερες πιθανοτητες να εινια λιωμενο και σε ημι-τροπετοκατάσταση.
Αυτα απο μένα!!!

EDIT: ξεχασα να αναφέρω για το συνεργειο πυο είπες.Λοιπόν με σωστη χρηση (δηλ σπασιμο αφου ζεσταθει το μοτερ,λαδια νερα δηλ) και οτι ταρζανιες και αν κανεις,θα επισκεπετεσαι το συνεργειο κατα τα προβλεπόμενα.
Φυσικά,αμα το εχεις για κόντρες και ιστοριες,θα επισκφτεις το μαστορα για σαζμαν,δισκοπλατω κτλ κτλ.ΑΥΤΑ ομως εινια αναλόγως την χρήση.
Με σωστό χειρισμο και μικτη χρήση ειναι κατεμε απο τα μη ζημιαρικα αμαξια.Εγω πχ αλλαζω δισκοπλατω καθε 60-70.000χλμ,υπαρχουν αλλοι που αλλαζουν καθε 30.000.
Γενικά ζημιες με την κανονικη εννοια δεν εχει πολλες.Πχ τα παλια μοντελα οπως αυτο που θες να παρεις,βγαζαν ολα φλαντζα κεφαλης,όπως και σε μένα.Αυτή ειναι η μονο "ζημια" που εβγαλε.ΟΛΑ τα άλλα,φρενα,αναρτηση,κτλ κτλ ειναι αναλώσιμα και ανάλογα χρησης.
Πιστεψε με οτι αν εκανα τα ιδια που εχω κανει σε ενα γκολφ ας πουμε,παιζει να το πληρωνα διπλο.

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
TechnoPrisoner (Nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 16 Σεπ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 16 Σεπ 2007, 22:00:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ευχαριστω για το χρονο σας

Θεσσαλονικη ειμαι,Κ.Τουμπα.

@Κane

εχεις κανα μαστορι να μου προτεινεις?
Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Σεπ 2007, 00:06:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TechnoPrisoner έγραψε:
ευχαριστω για το χρονο σας

Θεσσαλονικη ειμαι,Κ.Τουμπα.

@Κane

εχεις κανα μαστορι να μου προτεινεις?

εχω...

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης