Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
kammenos (panagiotis) Τρελλαμένο μέλος

PEUGEOT 2
Ένταξη: 24 Ιαν 2007 Δημοσιεύσεις: 447 Τόπος: ΠΑΤΡΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Αύγ 2007, 09:08:29 Θέμα δημοσίευσης: Περιεργος θορυβος μηχανης |
|
|
Λοιπον παιδες ακουστε το προβλημά μου. Είχα παει στις 13/7 στο συνεργείο να κανω το 1ο σερβις πλιν των λαδιών.(30.000). Το βαζω στις 16/7 μπρος και πατωντας το γκαζι άκουγα ένα περίεργο θορυβο στην μηχανη. Το ξαναπατάω μεχρι τις 2000 στροφές και αφήνοντας το γκάζι ξαναακουγώταν. Ο θόρυβος είναι ένα τακ τακ τακ. Ο θόρυβος ακουεται όταν πέφτουν οι στροφές, από τις 2000 μεχρι τις 1500. Ακούγεται εύκολα όταν είμαι ακίνητος και χωρις κίνηση, ενώ στο δρόμο όταν δεν περνάνε πολλα αυτοκίνητα.
Το πάω στο συνεργείο και μου λέει το παιδί εκεί να αλλάξουμε τα λάδια!!!!! Τελείως κουφό! Τα είχα αλλάξει στα 21000. Βαζει μπροστά, αλλά πάλι ο θόρυβος.
Κλείσαμε ραντεβού για ελέγξει τα μπουζί, τον ιμάντα. Δεν είχαν τπτ. Το βάζει στο πρόγραμμα, αλλά και πάλι δεν του βγάζει πρόβλημα. Κλέινουμε ραντεβού στις 6/8 κατόπιν εντολής από γαλλία για να λυθεί η μηχανή και να βρεθεί το πρόβλημα. Το κάνουν και δεν βρείσκουν τπτ ΠΑΛΙ!!!!! Στέλνουν τα στοιχεία στην Γαλλία και τους λέει να αλλαχθούν έμβολα, μέταλλα μπιέλας, αντλία λαδιού και κάτι άλλο. Το πρόβλημα όμως δεν το έχουν βρεί. Λογικά λένε ότι μπορεςί να φταίνε κατι από αυτά. Τους ζητάω να αλλαχθεί ολόκληρη η μηχανή αλλάτο εργοστάσιο δεν δέχεται. Εντω μεταξυ το συνεργείο είχε στείλει τα δεδομένα από τον έλεγχο και είχε προτείνει αλλαγή κινητήρα.
Εσείς τι λέτε μπορεί να φταίει?
Το αμάξι αν αλλαχθούν τμήματα της μηχανης δεν πρόκειται να γίνει όπως πρίν. Και το κυριότερο μπορεί να το ξανακάνει αυτό.
Αυτές τις μέρες μιλάω με δικηγόρο και μου προτείνει να διεκδικήσουμε την πλήρη αντικατάσταση του αυτοκινήτου ή την επιστροφή χρημάτων με τους νόμιμους τόκους ή την αλλαγή της μηχανής μέσω δικαστηρίου φυσικά. Εάν είχε περάσει η περίοδος της εγγύησης της την είχα κάτσει και δεν θα μπορούσα να κάνω τπτ.
Ζητάω τα φώτα σας! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StorM_GmA (Ευριπίδης) Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)
Ένταξη: 21 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 314 Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Αύγ 2007, 11:02:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παράθεση: | Το αμάξι αν αλλαχθούν τμήματα της μηχανης δεν πρόκειται να γίνει όπως πρίν. Και το κυριότερο μπορεί να το ξανακάνει αυτό. |
άμα τα αλλάξουν και σταματήσει ο ήχος, προφανώς κάτι απ αυτά θα έφταιγε!
πόσα χρόνια έχεις εγγύηση ακόμα? Γιατί αν έχεις π.χ 2 χρόνια ακόμα και
κάνουν αυτές τις αλλαγές, αν είναι να εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα τα 2 χρόνια
είναι αρκετός χρόνος! Οπότε στο φτιάχνουν πάλι τσάμπα.
τι ακριβώς σου έκαναν στο σέρβις? Αν κατάλαβα καλά, πριν το πας δεν είχες
αυτό τον ήχο...
Πάντως να σου αλλάξουν ολόκληρο μοτέρ...χλωμό το κόβω! πολύ μεγάλο
κόστος... και μέσω τις δικαστικής οδού να πας, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση
τρέχα γύρευε...
μπορείς να περιγράψεις λίγο τον ήχο? είναι μεταλλικός? σαν τι μοιάζει?
...sine Diabolo nullus Dominus...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 (ΑΝΤΩΝΗΣ) Φανατικό μέλος

PEUGEOT 307 1600cc
Ένταξη: 05 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 392
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 15 Αύγ 2007, 23:13:06 Θέμα δημοσίευσης: προβλημα με κινητηρα |
|
|
Κοίτα να δεις Παναγιώτη καταρχάς η υπόθεση σου έχει πολλά περίεργα ζητούμενα που πρέπει να σκεφτείς, εγώ πιστεύω γνώμη μου από την στιγμή που έχεις πάει τόσες φορές το αυτοκίνητο στο συνεργείο και δεν μπορούνε να βρούνε άκρη κάτι δεν πάει καλά και όταν σου λένε ότι πρέπει να αλλάξεις κινητήρα αλλά από το εργοστάσιο δεν το δέχονται δεν σου αφήνουνε πολλά περιθώρια, αυτό που πρέπει να ρωτήσεις τον δικηγόρο σου είναι εάν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς χωρίς βέβαια να σου κοστίσει και μια περιουσία γιατί εδώ δεν μιλάμε ότι απευθύνεσαι σε ψιλικατζίδικο αλλά σε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες αυτοκίνητου.
Εγώ στην θέση ξέρεις τι θα έκανα άρχιζα να το κοινοποιώ σε περιοδικά δεν νομίζω μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία να θέλει να χάνει πελάτες ειδικά σε μια αγορά ιδίως στην Ελλάδα που υπάρχει τόσος ανταγωνισμός και άφησε την αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα να πιέζει τους Γάλλους για να σου αλλάξουνε κινητήρα αυτά που σου λέω ενημέρωσε και τον δικηγόρο σου να δεις τι θα σου πει για να είσαι καλυμμένος.
Τι να σου πω φίλε μου σου έκατσε άσχημη στραβή εύχομαι να βγάλεις άκρη.
ΑΝΤΩΝΗΣ PEUGEOT 307 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
StorM_GmA (Ευριπίδης) Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)
Ένταξη: 21 Αύγ 2003 Δημοσιεύσεις: 314 Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Αύγ 2007, 07:46:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παράθεση: | Εγώ στην θέση ξέρεις τι θα έκανα άρχιζα να το κοινοποιώ σε περιοδικά δεν νομίζω μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία να θέλει να χάνει πελάτες ειδικά σε μια αγορά ιδίως στην Ελλάδα |
προσωπικά δεν πιστεύω οτι με αυτό θα καταφέρει τίποτα...αμα καθόταν η
peugeot και η κάθε peugeot να ασχοληθεί με τον καθενα που έχει παράπονα
από το αμάξι του κάικε... Εδω προτιμούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να βγάλουν
ένα καινούριο μοντέλο έστω και γεμάτο προβλήματα μόνο και μόνο για να
προλάβουν την αγορά και να το βγάλουν πρώτοι...και ας χρειαστεί να
αντικαταστήσουν όλα τα αυτοκίνητα μετά...
Σιγά μην σκοτιστεί η pegugeot επειδή κάποιος στην Ελλάδα έχει ένα προβλημα
και άμα δεν του το λύσουν θα το πει στα περιοδικά!
Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι: είπε η Γαλλία να του αλλάξουν τα τάδε?
πάει αμέσως και τα αλλάζει! στα καπάκια κοιτάει αν υπάρχει το προβλημα. Αν
υπάρχει ξαναμιλάνε με Γαλλία, τους λένε να αλλάξουν τα τάδε τα αλλάζει κι
αυτά και πάει λέγωντας! Θέλει τρέξιμο και μέρες χωρίς αμάξι αλλά τουλάχιστον
είναι μια διαδικασία που δεν μπορούν να την αποφύγουν...θα σου αλλάζουν
πράγματα μέχρι να το φτιάξουν...και άμα καταλήξουν οτι δεν φτιάχνεται,
απλά ζητάς αντικατάσταση και τελειώνει το θέμα (δεν μπορούν να σου την
αρνηθούν αν σου την αρνηθούν σε κόβω με μια πολύ καλή αποζημίωση
αλλά δεν είναι χαζοί να κάνουν κάτι τέτοιο).
Το να πας δικαστικώς απο την αρχή δεν θα βγάλει πουθενά γιατί θα σου
πουν "που ξέρεις οτι δεν λύνεται το πρόβλημα και οτι θέλει καινούριο
μοτέρ? μας άφησες να δοκιμάσουμε να το λύσουμε?" και θα έχουν δίκιο...
άστους να κάνουν ότι νομίζουν και απο το αποτέλεσμα πορεύεσαι...
Οταν και άμα χρειαστεί να το πας δικαστικώς πάντως, καλό θα ήταν να
βρεις δικηγόρο που να έχει χειριστεί (με επιτυχία) παρόμοια κατάσταση ή
να βρει ο δικηγόρος σου παρόμοια δίκη για να σιγουρευτείτε οτι είναι
δυνατό να κερδίσετε...
Αν πηγαίνεις το αμάξι στο συνεργείο αμέσως αφ ότου σου πουν οτι τους
είπε η Γαλλία να αλλάξουν τα τάδε πράγματα και το κάνεις αυτό συνέχεια
και τελειώσει η εγγύηση, είναι υποχρεωμένοι να σου το λύσουν το πρόβλημα
χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Και σου λέω να το πηγαίνεις αμέσως στο
συνεργείο για να μην σου πουν π.χ "σας είπαμε να μας το φέρετε 1/8 και
εσείς μας το φέρατε 20/8 και με αυτό τον τρόπο καθυστέρησε η αποκατάσταση
του προβλήματος με δική σας ευθύνη. Εμεις πιστεύουμε οτι αν το φέρνατε
στην ώρα του θα είχε λυθεί τώρα μέσα στα χρονικά πλαίσια της εγγύησης"
Ολα αυτά θα έπρεπε να σου τα είχε πει βέβαια ο δικηγόρος σου και όχι εγώ!
Απλά κάνε προσεκτικά βήματα για να είσαι πάντα καλυμένος και να μην
μπορεί κανείς να κάνει κάτι διαφορετικό απ αυτό που πρέπει...
...sine Diabolo nullus Dominus...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Αύγ 2007, 11:55:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
άμα τα αλλάξουν και σταματήσει ο ήχος, προφανώς κάτι απ αυτά θα έφταιγε!
πόσα χρόνια έχεις εγγύηση ακόμα? Γιατί αν έχεις π.χ 2 χρόνια ακόμα και
κάνουν αυτές τις αλλαγές, αν είναι να εμφανιστεί πάλι το πρόβλημα τα 2 χρόνια
είναι αρκετός χρόνος! Οπότε στο φτιάχνουν πάλι τσάμπα.
τι ακριβώς σου έκαναν στο σέρβις? Αν κατάλαβα καλά, πριν το πας δεν είχες
αυτό τον ήχο...
Πάντως να σου αλλάξουν ολόκληρο μοτέρ...χλωμό το κόβω! πολύ μεγάλο
κόστος... και μέσω τις δικαστικής οδού να πας, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση
τρέχα γύρευε...
μπορείς να περιγράψεις λίγο τον ήχο? είναι μεταλλικός? σαν τι μοιάζει?[/quote]
Το θέμα είναι οτι δεν γνωρίζουν ποιό είναι το πρόβλημα βρε παιδια.Καναν την μηχανή βίδες και και δεν βρήκαν τπτ. Άρα ή δεν ξέρουν τι κάνουν ή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο και δεν πρόκειται να βρούν γρηγορα λύση. Δεύτερον άλλα μου λένε εμένα και άλλα στον πατέρα μου. Όταν το λύναν του λεγαν ότι δεν βρίσκουν τπτ.Μετά από μια βδομάδα μου λένε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις πρέπει να αλλαχθούν αυτά τα 4 πράγματα. Τους ρωτάω ποιό είναι το πρόβλημα αλλά δεν απαντάνε ευθέως, αλλά λένε πως εάν αλλαχθούν αυτά κατα μεγάλο ποσοστό θα λυθεί. Και τους είπα ποσες φορές, αφού δεν ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα πάρτε το μοτέρ, βάλτε μου ένα καινούργιο και ψάξτε το μόνο μόνοι σας. Το κόστος είναι περίπου το ίδιο με το να άλλαζαν την μηχανή μου είπε ο υπεύθηνος στο συνεργείο. Ο γενικός διευθυντής στην Αθήνα είπε πως αν υπάρχει πάλι πρόβλημα θα το ξαναλύσουν και θα το ξαναψάξουν πάλι.Στο συνεργείο λένε αυτό δεν γίνεται και είναι ασύμφορο.Αρα τρέχε γύρευε. Δεν ξέρω ποιόν να πρωτοπιστέψω. Αλλα μουλένε την μια φορά και άλλα την άλλη.Εάν το ψάχναν και μου λεγαν, φταίει αυτό, θα στο αλλάξουμε και θα σαι ντάξει θα συμφωνούσα και όλα καλά.Δεν ξέρουν όμως ποιό είναι το πρόβλημα.Πάνω θέλουν να μάθουν.Και είναι δυνατόν στα 30.000 χλμ να ανοιχτεί η μηχανή?Εδω του πατέρα μου που έχει μια αλφα 33 19 χρονών αμάξι με 280.000 χλμ πέρσυ ανοίχτηκε η μηχανή.Από σεπτέμβρη θα τρέχω στην σχολή και δεν θα μπορώ ούτε να κ*ασω.Και πώσ θα ξέρω εγώ ότι το αυτόκίνητο θα γίνει όπως πρίν.Εμπιστοσύνη δεν έχω στο συνεργείο.Η εγγύηση που μου μένει είναι 5 μήνες.Άρα το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί εκτος εγγ΄υησηςκαι τότε θα την έχω κάτσει.
Ο θόρυβος που κάνει είναι ένα τακ τακ τακ όταν αφήνω το γκάζι.Σαν να ακουμπάνε 2 μέταλλα.Όταν κρατάω το γκάζι στις 1800 στρ. ακούγεται σταθερά και πιό έντονα.Μπορεί να είναι αστοχία υλικού στο κορμό.Δεν ξέρω.Όμως ούτε και αυτοί.
Για αυτό εγώ τους είπα να φτιάξουν το αμαξι όπως ήταν με το πρόβλημα.Τους έστειλα ένα εξώδικο την Τρίτη και από αρχές Σεπτέμβρη θα κατατεθεί η μήνυση.Το αμάξι θα το βάλω στην άκρη μέχρι να γίνει η δίκη για μην μου πούνε ότι χειροτέρεψε με την χρήση.Μπορεί να κρατήσει και 2 χρονία το πολύ, αλλά απότι μου πε ο δικηγόρος έχω 70% πιθανότητες να δικαιωθώ.Εχει παρθεί πάλι τέτοια απόφαση παλια καιαυτό είναι +.Όπως και νά χει είναι υπαίτια και η πωλήτρια εταιρία και η κατασκευάστρια για την πώληση ελατωματικού προιόντος. Και εδώ παι΄διά μιλάμε για την μηχανή.Όχι α΄λώς για μια πόρτα,έναν πολάπλασιαστή ή κάτι απλό.Αν μετά από μερικά χρόνια πάω να το πουλήσω και δεί ο άλλος τι εργασίες έχουν γίνει λέτε να το πάρει.Καί πόσο?
Πάντως την προσπάθειά μου θα την έχω κάνει.Αν δικαιωθώ έχει καλώς.Αλλιώς αν χάσω θα μου βάλουν αυτά τα 4 πράγματα.
Θα ξέρουν και οι υπόλοιποι από την περίπτωσή μου άν μπορεί να κερδίσει κανείς.Εξάλου το δικαστήριο δεν θα σκεφτεί ότι η εταιρία είναι μεγάλη, αλλά τον πολίτη και θέση που έχει βρεθεί.Για εταιρία ένα αμάξι 14.000 δεν είναι τπτ, αλλά για τον πολίτη είναι πολλά.Και δέν χρησιμοποιώ αυτό σαν επιχείρημα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Giannis307 (Giannis???) Έχω ξεφύγει !!!

308 Thp130
Ένταξη: 05 Δεκ 2006 Δημοσιεύσεις: 3967 Τόπος: Nikaia/Argyroupoli
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 31 Αύγ 2007, 22:15:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξερω...Αυτες οι καταστασεις μου κανουν πολυ Δαυιδ Γολιαθ...
Αλλα ας ειμαστε ρεαλιστες ο Δαυιδ δεν εχει ελπιδες...Παντως στην θεση σου θα το σκεφτομουνα πολυ σοβαρα αν θα εμπλεκα σε κατι τετοιο γιατι στο τελος μπορει οχι μονο να χασεις 14.000 ευρα αλλα και την ψυχικη σου ηρεμια...Επειδη ειμαι και γω σε δυσκολη θεση με διαφορετικο θεμα (αλλα πολυ πιο σοβαρο) και θα πρεπει να τα βαλω κοντρα με δημοσιο νοσοκομειο στην ιταλια και πιστεψε με εχω 80% πιθανοτητες να κερδησω αλλα και παλι δεν ξερω να θα ηταν συνετο να κινηθω.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

PEUGEOT 2
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Σεπ 2007, 01:40:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πιστευω πως αν εχεις δικια πρεπει να το κυνηγας. Τουλαχιστον θα το χεις προσπαθησει. Για να μην το μετανιωνεις μετα που δεν το τολμησες.Κουραγιο παντως.
Οσο αφορα το δικο μου θεμα,τα περιεργα συνεχιστηκαν.Παω την προηγούμενη Τετάρτη να το πάρω και να πω στο δικηγόρο να φτιάξει την μήνυση και το αυτοκίνητο δεν είχε τπτ.Ούτε θόρυβο καθόλου.Εμεινα λαλάκας!Το παιδί στο συνεργείο μου λέει ότι δεν έκανε τπτ άλλο από το να αλλάξει θέση στα ωστήρια,πράγμα ασήμαντο.Μπορεί να ήταν λάθος ρύθμιση από το εργοστάσιο λένε.Άλλο κουφό.Μίλάω με το αφεντικό εκεί και κατάφερα να μου αλλάξει αυτά που έλεγαν πως 'φταίγανε'.Το έβαλα τετάρτη και περίμενα σήμερα να το πάρω αλλά με πήραν τηλέφωνο και λέγαν πως έγινε λάθος με τα έμβολα που τους στείλαν και περιμένουν από γαλλία ένα.Με την γκαντεμιά που με δέρνει μόλις θα το πάρω θα ξανακάνει πάλι θόρυβο. Και το βλέπω να πέρνω κανα σίδερο και να αρχίζω να τους κυνηγάω!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|