PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Διαρροή φρέον από τρυπημένο ψυγείο κλιματισμού

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (16V) XS (2004)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα,Νότεια προάστεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάϊ 2007, 13:29:17    Θέμα δημοσίευσης: Διαρροή φρέον από τρυπημένο ψυγείο κλιματισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το περασμένο καλοκαίρι (Αύγουστο μήνα) γυρνούσα από επαρχιακό δρόμο (κοντά στη Λαμία) και μου πετάχτηκε γάτα στο δρόμο.Έτρεχα με 90 km/h και δυστυχώς δεν πρόλαβα να αποφύγω ένα γατί που μάλλον ήθελε να αυτοκτονήσει.. Sad
Αποτέλεσμα:
1)Το γατί έγινε αγγελάκι.
2)Στο αμάξι ξεκόλλησε ο δεξιός μπροστινός θόλος την ρόδας (ευτυχώς δεν έσπασε).
3)Το ψυγείο του κλιματισμού το οποίο βρίσκεται μπροστά μπροστά έκανε 2 μικρές τρυπίτσες αρκετές ώστε ένα χρόνο μετά και αφού πάλι έπιασαν οι ζέστες πρίν 3 μέρες να προσπαθήσω να θέσω σε λειτουργία τον κλιματισμό μου και αυτός με την σειρά του,να μου γεμίζει το χώρο με άφθονο καυτό αέρα..
Τελικό αποτέλεσμα:
Αλλαγή ψυγείου λόγω διαρροής από φρέον σε 2 σημεία.Κόστος:400E μαζί με συμπλήρωση από φρέον και εργατικά.
Συμπέρασμα:
Ειδικότερα στους επαρχιακούς δρόμους θέλει πολύ προσοχή!!!Και για το κακόμοιρο το ζωάκι που τυχόν θέλει να περάσει το δρόμο την στιγμή που κι εμέις περνάμε αλλά και για την δική μας την ζωή!!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Lion80 στις Παρ 18 Μάϊ 2007, 17:31:36, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
tanto 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 04 Νοέ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Μάϊ 2007, 22:28:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

400!!!! Tετοια λεγε μου τωρα,πριν καμια βδομαδα που το εβαλα και εγω τα ιδια εκανε,εβγαζε απλα αερα.Απλα δεν ειχα καποιο αναλογο περιστατικο με σενα.Υπαρχει περιπτωση να εχει απλα τελειωσει το φρεον? (πως αραγε)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7

Ένταξη: 30 Δεκ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάϊ 2007, 14:30:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το φρεον δεν τελειωνει ποτε, οποτε καπου εχεις διαρροη

DBH ENERGY SOLUTIONS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάϊ 2007, 17:07:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

bakclima έγραψε:
το φρεον δεν τελειωνει ποτε, οποτε καπου εχεις διαρροη

Σωστό κατά το ήμισυ.

Αν δεν χρησιμοποιηθεί το a/c για πολύ καιρό (έναν χειμώνα π.χ.) τότε ξεραίνονται οι τσιμούχες στις άκρες των σωλήνων του φρέον και διαρρέει από εκεί.

Πρακτικά δηλ. δεν έχεις διαρροή, αλλά έχεις! Shocked Cool

Το έπαθα και το έμαθα... Confused

50 ευρώ η συμπλήρωση. Confused

Μ'αρέσει που στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να το χρησιμοποιούμε τακτικά το a/c το χειμώνα (δεν θυμάμαι πόσες φορές λέει), και μάλιστα το έχω υπογραμμίσει! Μπράβο μου! Embarassed

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
tanto 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάϊ 2007, 17:41:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πριν λιγο το πηρα απο το σερβις και ειχε συμβει το δευτερο,απλα το γεμισαν και δουλευει μια χαρα (ευτυχως).
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάϊ 2007, 21:00:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να δουμε για ποσο....Δεν παιζει να μην ξαναχασει
Ειανι δυστηχως μονοδρομος αλλα πρεπει να αλλαχτει οτι ειναι αναλωσιμο
με το σχετικο κοστος παντα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
vagman77 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen Saxo 1.4 (8V) look VTS

Ένταξη: 23 Φεβ 2007
Τόπος: Alimos n' Tripoli(UoP)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάϊ 2007, 22:56:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Περυσι, δεν ανοιγει το a/c το παω μου λενε οτι ειναι αδειο, το γεμιζω 50€.
Σε 2 βδομαδες παλι no a/c Confused
Τρυπιο ψυγειο η διαγνωση. Το κακο ειναι οτι το ενα 50ρικο παει στην διαγνωση για το που ειναι η διαρροη γιατι οταν διαπιστωθει την πρωτη φορα οτι ειναι αδειο σου βαζουν φρεον με καποιο χρωμα (φαινεται με τα κιτρινα γυαλια + blacklight) το οποιο πιθανοτατα θα χαθει.
140€ το ψυγειο
50€ εργασια
50€ φρεον
Evil

Τωρα θα το φτιαξω τελικα γιατι τοτε το ειχα αφησει επειδη τελειωνε το καλοκαιρι.

BeWaRe whAT yOu wiSH fOR
Einstein: "Δυο πραγματα ειναι απειρα, το συμπαν και η ανθρωπινη ηλιθιοτητα και για το πρωτο δεν ειμαι καθολου σιγουρος"
Επιστροφή στην κορυφή
tanto 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2007, 06:24:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι μπορει να ειναι και αυτο απλα θεωρω σαν δεδομενο οτι πριν το γεμισουν τσεκαρουν αν ειναι τρυπιο με το ειδκο υγρο.Αν δεν το εκαναν δυστυχως ειναι κατι που εγω δεν μπορω να ελεγξω.

Μου ειπαν ομως οτι το πρωτο συμπτωμα που παρουσιαζεται ειναι ενας θορυβος μεσα απο τον κεντρικο αεραγωγο (κατι σαν συνεχομενο χχχχχχχχχ) και ειναι η ενδειξη οτι τελειωνει το φρεον.Φυσικα αυτο το ακουγα εδω και δυο μηνες αλλα δεν ηξερα οτι ηταν αυτος ο λογος.

Φιλε vagman που το βρηκες 250 ευρω?
Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2007, 09:58:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tanto έγραψε:

Μου ειπαν ομως οτι το πρωτο συμπτωμα που παρουσιαζεται ειναι ενας θορυβος μεσα απο τον κεντρικο αεραγωγο (κατι σαν συνεχομενο χχχχχχχχχ) και ειναι η ενδειξη οτι τελειωνει το φρεον.Φυσικα αυτο το ακουγα εδω και δυο μηνες αλλα δεν ηξερα οτι ηταν αυτος ο λογος.

Ναι, εμένα τον έκανε.

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (16V) XS (2004)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα,Νότεια προάστεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2007, 17:28:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vagman77 έγραψε:

140€ το ψυγειο
50€ εργασια
50€ φρεον
Evil

Μια χαρά μου φαίνονται οι τιμές σου..εμένα για ακριβώς τα ίδια πράγματα μου πήραν 400E!!!Οπότε τα 240Ε είναι σχεδόν τα μισά!! Shocked Shocked Shocked

tanto έγραψε:

Μου ειπαν ομως οτι το πρωτο συμπτωμα που παρουσιαζεται ειναι ενας θορυβος μεσα απο τον κεντρικο αεραγωγο (κατι σαν συνεχομενο χχχχχχχχχ) και ειναι η ενδειξη οτι τελειωνει το φρεον.

Ακριβώς αυτόν τον χαρακτηριστικό θόρυβο (χχχχχχχ) άκουγα κι εγώ από τούς αεραγωγούς μέχρι που το φρέον τελείωσε.. Crying or Very sad

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2007, 18:38:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια διευκρινηση....Το χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ το ακουγατε συνεχεια.....
Γιατι να κανει ενα ψιλο χχχχχχχχχ μερικα δευτερολεπτα οταν ξεκιναει δεν ειναι τπτ!!
Επιστροφή στην κορυφή
vagman77 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Citroen Saxo 1.4 (8V) look VTS

Ένταξη: 23 Φεβ 2007
Τόπος: Alimos n' Tripoli(UoP)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2007, 20:49:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σε εναν στην Αλιμου νομιζω, ψηλα προς την βουλιαγμενης.

Παντως πρεπει να παιζει ρολο και το αμαξακι μου στην τιμη. Saxo.. πρεπει να ειναι πιο φτηνο το ψυγειο

BeWaRe whAT yOu wiSH fOR
Einstein: "Δυο πραγματα ειναι απειρα, το συμπαν και η ανθρωπινη ηλιθιοτητα και για το πρωτο δεν ειμαι καθολου σιγουρος"
Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάϊ 2007, 08:36:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Μια διευκρινηση....Το χχχχχχχχχχχχχχχχχχχ το ακουγατε συνεχεια.....
Γιατι να κανει ενα ψιλο χχχχχχχχχ μερικα δευτερολεπτα οταν ξεκιναει δεν ειναι τπτ!!

Συνέχεια. Επίσης δεν το έκανε παλιά, όταν δεν είχε πρόβλημα.

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
tanto 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάϊ 2007, 14:19:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σαξο....και χαρηκαμε τσαμπα.

Το θορυβο τον εκανε συνεχεια και οχι οταν ξεκινουσε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης