Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:15:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν το χειροποιητο χταποδι δεν ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟ σε μηκη με του 106 και σε διαμετρους γινεται μια σαλατα.
στη πραξη μετατοπιζει σε αγνωστες στροφες τους συντονισμους της εξατμισης και επιπλεον μειωνεις το φασμα-ευρος αυτου του συντονισμου.
το οποιο βεβαια για να το πιασεις εντελως θες και εκκεντροφοορους 106..
υ.γ. ασχετο στελιο χτες μετρησα το διχαλο .
42χιλιοστα εξωτερικη διαμετρο καθε σωληνας απο τους 2 με σχεδον 2 χιλιοστα παχος τουλαχιστον ψηλα εκει που ενωνεται με τη πολλαπλη και μπορεσα να μετρησω.
ξεχασα να μετρησω τα 4 καλαμια της πολλαπλης που νομιζω οτι ηταν 30κατι που ελεγες  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:16:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mixxx έγραψε: | Pughell έγραψε: |
μαλ***α θεωρω οτι εγινε καθως ειναι ενα μοτερ που ακομα και χωρις προγραμμα βγαζει ευκολα 10 αλογα απο το πουθενα αρκει να γινουν σωστες κινησεις.
Αν κατσεις και δεις το αλλο topic που αναφερεται σε 206 με ραλλισιους εκκεντροφορους θα δεις οτι τα 120(περιπου) τα ξεπερνουσες πανευκολα απλα με το βαρελακι και μια εξατμιση μαζι με ραλλισια εξαγωγη.Ουτε προγραμμα,ουτε τιποτα.  |
Ε ωραία εγώ αντί για ραλλίσια εξαγωγή έβαλα χεροποίητη και έκανα και πρόγραμμα και πήρα 21 άλογα. Αυτό δεν είναι καλό  |
Δεν με προσεχεις τι λεω...
Με εξατμιση και φιλτρο τα 10 ειναι ευκολος στοχος,απλα εσυ πηρες αλλο 110% απο το προγραμμα...
Σου φαινεται λογικο;
Α,και σχετικα με το χταποδι,η ραλλισια πολλαπλη εξαγωγης απλα δεν παιζεται.Ε,τοσα χρονια δεν εχω δει εξατμισα να κανει καλυτερο χταποδι απο αυτην την εξαγωγη.Καταλαβαινεις τι εννοω.
Μοναδικη εξαιρεση της Supersprint που χρειαζεται οπωσδηποτε προγραμμα για αν δουλεψει...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:19:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
του γαβανα στο gtech δειχνει αυτη τη στιγμη +22αλογα που στο δυναμομετρο ειναι +κατι ακομα καθως το getch Μετρα καθαρη επιταχυνση (εχει και αεροδυναμικες απωλειες κλπ κλπ κλπ)
απο εξατμιση μονο πηρε σχεδον 9αλογα αν θυμαμαι
γαβανααααααααααααα βαλε κανα αρχειακι να γελασουμε  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:19:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | υ.γ. ασχετο στελιο χτες μετρησα το διχαλο .
42χιλιοστα εξωτερικη διαμετρο καθε σωληνας απο τους 2 με σχεδον 2 χιλιοστα παχος τουλαχιστον ψηλα εκει που ενωνεται με τη πολλαπλη και μπορεσα να μετρησω.
ξεχασα να μετρησω τα 4 καλαμια της πολλαπλης που νομιζω οτι ηταν 30κατι που ελεγες  |
Αρα 39mm μεσα ο καθενας... Καλα ειναι.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Mixxx (Μιχάλης) Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (2006)
Ένταξη: 30 Ιαν 2007 Δημοσιεύσεις: 92 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:22:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Δεν με προσεχεις τι λεω...
Με εξατμιση και φιλτρο τα 10 ειναι ευκολος στοχος,απλα εσυ πηρες αλλο 110% απο το προγραμμα...
Σου φαινεται λογικο;
Α,και σχετικα με το χταποδι,η ραλλισια πολλαπλη εξαγωγης απλα δεν παιζεται.Ε,τοσα χρονια δεν εχω δει εξατμισα να κανει καλυτερο χταποδι απο αυτην την εξαγωγη.Καταλαβαινεις τι εννοω.
Μοναδικη εξαιρεση της Supersprint που χρειαζεται οπωσδηποτε προγραμμα για αν δουλεψει...  |
Εγώ σε προσέχω αλλά πες μου εσύ ένα μοτέρ 1,6 16v από 206 με τις αλλαγές που προτείνεις εσύ (δλδ ραλίσια εξαγωγή) και με ένα τέλειο επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου τι απόδοση θα είχε 140 άλογα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:25:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι.
εκκεντροφοροι+γραναζια 106
προγραμμα
εξατμιση φουλ
χταποδι 106
καταλυτη καλο ελευθερας
ολα μαζι το ταβανι ειναι το ΠΟΛΥ 140αλογα και με πολυ προσοχη στη λεπτομερια και πιθανοτατα καποιες θυσιες χαμηλα ισως .....
και αυτο που απεδειξε η δικια μου πειρα και απο 5-6 αλλα που εχω δει σε ημιτελη σταδια των παραπανω αν δε τα κανεις ολα μαζι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
με εξατμιση μονο σερνεται
και με εκκεντρφοορους προγραμμα μονο παλι σερνεται... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:27:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μεχρι στιγμης καλο προγραμμα σε 206 δεν εχει γινει και οποιος πει το αντιθετο απλα λεει ψεματα.
Απο εκει και περα χωρις προγραμμα τα 135 αλογα ειναι το οριο.
Με σωστο προγραμμα "κοιτας καταμουτρα" τα 140.
Για να στο πω πιο απλα ετσι ωστε να δεις τις προδιαγραφες του μοτερ σου,106 με κεφαλη και κορμο 206,μονο με σκουπα και εξατμιση ξεπερναει για πλακα τα 135 και αυτο χωρις προγραμμα.
Ε,βαλε την καλυτερη πολλαπλη εισαγωγης που εχει το 206...
Καταλαβαινεις τι μπορει να γινει ετσι και πετυχει καποιος σωστο προγραμμα.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 (2006)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:33:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ναι.
εκκεντροφοροι+γραναζια 106
προγραμμα
εξατμιση φουλ
χταποδι 106
καταλυτη καλο ελευθερας
ολα μαζι το ταβανι ειναι το ΠΟΛΥ 140αλογα και με πολυ προσοχη στη λεπτομερια και πιθανοτατα καποιες θυσιες χαμηλα ισως .....
και αυτο που απεδειξε η δικια μου πειρα και απο 5-6 αλλα που εχω δει σε ημιτελη σταδια των παραπανω αν δε τα κανεις ολα μαζι ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.
με εξατμιση μονο σερνεται
και με εκκεντρφοορους προγραμμα μονο παλι σερνεται... |
Pughell έγραψε: |
Μεχρι στιγμης καλο προγραμμα σε 206 δεν εχει γινει και οποιος πει το αντιθετο απλα λεει ψεματα.
Απο εκει και περα χωρις προγραμμα τα 135 αλογα ειναι το οριο.
Με σωστο προγραμμα "κοιτας καταμουτρα" τα 140.
Για να στο πω πιο απλα ετσι ωστε να δεις τις προδιαγραφες του μοτερ σου,106 με κεφαλη και κορμο 206,μονο με σκουπα και εξατμιση ξεπερναει για πλακα τα 135 και αυτο χωρις προγραμμα.
Ε,βαλε την καλυτερη πολλαπλη εισαγωγης που εχει το 206...
Καταλαβαινεις τι μπορει να γινει ετσι και πετυχει καποιος σωστο προγραμμα.  |
Ρε παιδιά εγώ μιλάω για μετατροπή χωρίς εκκεντροφόρους που μπορεί να φτάσει!!
Στέλιο ξέρεις κανένα 206 με σκούπα και εξάτμιση μόνο και χωρίς πρόγραμμα να ξεπερνά τα 135 ή τουλάχιστον να τα φτάνει  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:36:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω εχω δει ....
στο 206 toy dimzaf
πρεπει να το ειχε φτιαξει στο Kingdragon ο τοτε προγραμματιστης του , που εχει πλεον φυγει.
το αμαξι εβαζες 5η με 1000σαλ και πεταγοταν.......
συν οτι τραβαγε το ιδιο σωστα και μεστα παντου ειτε 3 ειτε 7...
το αμαξι ειχε βγαλει 124 τροχο με καταλυτη καραβουλωμενο απο ραλλυ.
και πηγαινε και μπροστα απο μονοφυσσο σαξο με σκουπα εξατμιση μετα την αλλαγη καταλυτη  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 (2006)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:40:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ο τοτε προγραμματιστης του |
Χωρίς πρόγραμμα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:40:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mixxx έγραψε: |
Στέλιο ξέρεις κανένα 206 με σκούπα και εξάτμιση μόνο και χωρίς πρόγραμμα να ξεπερνά τα 135 ή τουλάχιστον να τα φτάνει  |
Εγω δεν ξερω παντως καποιο...
Ακομα και τα σχεδον 125 που υποσχεται η Supersprint για ολοκληρο το συστημα εξατμισης της ειναι με προγραμμα.
Ετσι και αλλιως η "ψυχη" του συγκεκριμενου μοτερ ειναι οι εκκεντροφοροι και οχι το προγραμμα...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:46:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΑΝ μπεις στο σαιτ της σουπερσπριντ στο c2 με τα 110αλογα που ειναι ιδιο μοτερ θα δεις ποσα βγαζει ΧΩΡΙς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
τα ιδια (οριακα ως 10αλογα) εβγαλε και ο γαβανας στο δικο του με εξατμιση απο 106 ομως  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 (2006)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:47:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Mixxx έγραψε: |
Εγω δεν ξερω παντως καποιο...
Ακομα και τα σχεδον 125 που υποσχεται η Supersprint για ολοκληρο το συστημα εξατμισης της ειναι με προγραμμα.
Ετσι και αλλιως η "ψυχη" του συγκεκριμενου μοτερ ειναι οι εκκεντροφοροι και οχι το προγραμμα...  |
Άρα μπορείς να με πεις τώρα αν βάλω εκκεντροφόρους θα φτάσω τα 140 και με συνολική βελτίωση στο φάσμα στροφών 4000+  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:51:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mixxx έγραψε: | Άρα μπορείς να με πεις τώρα αν βάλω εκκεντροφόρους θα φτάσω τα 140 και με συνολική βελτίωση στο φάσμα στροφών 4000+  |
Αν βαλεις εκκεντροφορους τα 140 θα τα εχεις αν το χταποδι και το προγραμμα σου ειναι καλα.
Αν δεν ειναι,θα αρκεστεις στα 130+  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 (2006)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:57:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ΑΝ μπεις στο σαιτ της σουπερσπριντ στο c2 με τα 110αλογα που ειναι ιδιο μοτερ θα δεις ποσα βγαζει ΧΩΡΙς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
τα ιδια (οριακα ως 10αλογα) εβγαλε και ο γαβανας στο δικο του με εξατμιση απο 106 ομως  |
Βρε Παναγιώτη γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ποιος είπε ότι μια νέα εξαγωγή δεν μπορεί να δώσει 10 άλογα. Εγώ σε ρωτάω γιατί αυτή που έχω εγώ δεν είναι καλή εξαγωγή και συνολικά καλή βελτίωση (αν εξαιρέσεις τους εκκεντροφόρους που θα μπουν) με 131 άλογα.
Έπρεπε να περιμένω δλδ κι άλλα άλογα;; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:57:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ΑΝ μπεις στο σαιτ της σουπερσπριντ στο c2 με τα 110αλογα που ειναι ιδιο μοτερ θα δεις ποσα βγαζει ΧΩΡΙς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
Γιατρε στο C2 μετραει απο μαμα 109 και με κομπλε συστημα 50mm και 200αρη καταλυτη παει στα 116.
Στο 206 απο τα 111,5 παει στα 125 αλλα χωρις καταλυτη.
Μαλλον ομως αυτο πρεπει να εχει και προγραμμα καθως στον καταλογο τους λενε οτι για τα racing parts που ειναι σημειωμενα με το κιτρινο τριγωνακι απαιτειται ρυθμιση στο προγραμμα για να παρεις το 100% τς αποδοσης...
Οποτε απλα αν δεν υπαρχει προγραμμα ουτε στην περιπτωση του 206 τοτε απλα επιβεβαιωνεται αυτο που ειχα πει για την εγκριση τυπου του καθε μοντελου.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 (2006)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 15:58:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Mixxx έγραψε: | Άρα μπορείς να με πεις τώρα αν βάλω εκκεντροφόρους θα φτάσω τα 140 και με συνολική βελτίωση στο φάσμα στροφών 4000+  |
Αν βαλεις εκκεντροφορους τα 140 θα τα εχεις αν το χταποδι και το προγραμμα σου ειναι καλα.
Αν δεν ειναι,θα αρκεστεις στα 130+  |
130+ έχω τώρα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 16:01:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙΣ.
αυτο που σου εξηγει ο στελιος και εγω ειναι οτι ολες οι εξαγωγες και ολα τα προγραμματα μονα τους χωρις εκκεντρφορους δε μπορουν να σου δωσουν ευκολα και χαλαρα 130 αλογα που λες οτι εισαι.
και αν στα εδωσαν θα στα εδωσαν σε ενα peak ψηλα με το αυτοκινητο εντελως νεκρο πριν και μετα το peak αρα πρακτικα ανεκμεταλλευτα στο δρομο...
εχεις καμια μετρηση να την ανεβασεις για τα διαγραμματα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 XSi 1.6
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 16:02:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mixxx έγραψε: | volvos έγραψε: | ΑΝ μπεις στο σαιτ της σουπερσπριντ στο c2 με τα 110αλογα που ειναι ιδιο μοτερ θα δεις ποσα βγαζει ΧΩΡΙς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...
Βρε Παναγιώτη γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Ποιος είπε ότι μια νέα εξαγωγή δεν μπορεί να δώσει 10 άλογα. Εγώ σε ρωτάω γιατί αυτή που έχω εγώ δεν είναι καλή εξαγωγή και συνολικά καλή βελτίωση (αν εξαιρέσεις τους εκκεντροφόρους που θα μπουν) με 131 άλογα.
Έπρεπε να περιμένω δλδ κι άλλα άλογα;; |
Μιχαλη μην το βλεπεις ετσι ρε...
Καταρχην απο την στιγμη που δεν το ειχες μετρησει καπου εντελως μαμα και να το ξαναμετρησεις μετα απο οσα πραγματα εκανες,δεν μπορεις να ξερεις αν οντως εχεις +20 αλογα.
Οποτε απλα βαδιζεις στα τυφλα και το μονο που εχεις ως κριτηριο ειναι το "αισθησιομετρο" σου.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 (2006)
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Φεβ 2007, 16:10:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ΔΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΧΕΙΣ.
αυτο που σου εξηγει ο στελιος και εγω ειναι οτι ολες οι εξαγωγες και ολα τα προγραμματα μονα τους χωρις εκκεντρφορους δε μπορουν να σου δωσουν ευκολα και χαλαρα 130 αλογα που λες οτι εισαι.
και αν στα εδωσαν θα στα εδωσαν σε ενα peak ψηλα με το αυτοκινητο εντελως νεκρο πριν και μετα το peak αρα πρακτικα ανεκμεταλλευτα στο δρομο...
εχεις καμια μετρηση να την ανεβασεις για τα διαγραμματα? |
Επειδή καπούτ το scan μου, σου λέω ότι μέχρι τις 4000 το αυτοκίνητο είναι ίδιο και χειρότερο. Από εκεί και πέρα μέχρι κόφτη είναι πολύ καλύτερο. Όλα αυτά που είπα σύμφωνα με τα διαγράμματα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|