PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Στιγμιαίο ανέβασμα θερμοκρασίας
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

Ένταξη: 22 Μάϊ 2003
Τόπος: Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Σεπ 2005, 15:19:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αφού σβήσω ζεστός στους 90 βαθμούς πάω πχ μέχρι το ΑΤΜ και μετά ξαναβάζω μπρος και νάσου η βελόνα πάνω απο τους 100 βαθμούς !!!
(Δηλαδή αν πρίν χτύπαγα κόφτες η βελόνα θα πήγαινε στους 110 ??)

Πάντως κάθε φορά που το βλέπω αυτό μουρχεται καπως .... Confused Confused

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Σεπ 2005, 16:23:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TONY PAP έγραψε:
Αφού σβήσω ζεστός στους 90 βαθμούς πάω πχ μέχρι το ΑΤΜ και μετά ξαναβάζω μπρος και νάσου η βελόνα πάνω απο τους 100 βαθμούς !!!
(Δηλαδή αν πρίν χτύπαγα κόφτες η βελόνα θα πήγαινε στους 110 ??)

Πάντως κάθε φορά που το βλέπω αυτό μουρχεται καπως .... Confused Confused

Aυτο ειναι στιγμιαιο ??? Δηλαδη κατεβαινει στους 90 μετα αποτομα ??? Αν ναι μην ανησιχεις ειναι νορμαλ, No Problem...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Σεπ 2005, 16:32:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ρε παιδιά έλεος...σιγά τις θερμοκρασίες...φυσιολογικά ειναι όλα αυτα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
zafeirop (Αναστάσης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (8V) XR (2001)

Ένταξη: 30 Αύγ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 14 Σεπ 2005, 16:36:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

netblaster έγραψε:
Ναι καλα ολαυτα, αλλα πως να το σπας ενα αυτοκινητο με 5η και 180 οταν εχει 90ps και τελικη περιπου εκει??? Confused

Δεν ξερω πως δουλευει το βεντιλατερ των Peugeot, στα BMW παντως οσο και να τα πιεζεις η βελονα δεν κουνιεται απο το κεντρο!!!

Ναι βρε. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε κάποιο αυτοκινήτο με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά... γενικά το λέω.

Όσο πιο πολύ τρέχεις, τόσο πιο καλά αποδίδει το σύστημα ψύξης, με την ίδια έκλυση θερμικού φορτίου.

Και μάλιστα να σας πω τον εξής εμπειρικό κανόνα:

Ροή αέρα βεντιλατέρ/τετραγωνικό μέτρο + ροή αέρα λόγω ταχύτητας/τετραγωνικό μέτρο = Συνολική ροή προς το σύστημα ψήξης (Ψύκτρες).

Ααααα. Και το άλλο! Στους αγώνες F1 αν έχετε παρατηρήσει σπάνε πολλά μοτέρ από την παρατεταμένη ακινήσια ή τις χαμηλές ταχύτητες ή το παρατεταμένο "κόλλημα" στον μπροστινό. Εκεί βέβαια δεν υπάρχουν βεντιλατέρ απλά το αναφέρω για προβληματισμό...

Αυτά.

My brain is runnin lean
Επιστροφή στην κορυφή
Spyros_L 
Μέλος
Μέλος

Old school

Ένταξη: 25 Σεπ 2005
Τόπος: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Σεπ 2005, 00:29:51    Θέμα δημοσίευσης: Re: Στιγμιαίο ανέβασμα θερμοκρασίας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote="Lord Cypher"]Σήμερα όπως ερχόμουν από την δουλειά η βελόνα της θερμοκρασίας του κινητήρα εκτοξεύθηκε στο κόκκινο, και μάλιστα στο τέρμα Shocked , και το λαμπάκι STOP άρχισε να αναβοσβήνει. Ένα λεπτό αργότερα η θερμοκρασία έπεσε πάλι στους 90οC, το ίδιο απότομα Exclamation Shocked

Καμία ιδέα του τι συμβαίνει Question Κανένας χαλασμένος αισθητήρας ίσως Question

Σημ.: αυτά έγιναν καθώς ήμουν κολλημένος στην κίνηση...[/quote]
Το καλοκαίρι μου το κάνει αρκετά συχνά σε έντονο μποτιλιάρισμα...ανάβει το λαμπάκι της θερμοκρασίας για 2 περίπου δευτερόλεπτα και σβήνει μόνο του...στην αρχή ανησυχούσα...μετά αποδείχτηκε σε απλή λάθος ένδειξη του θερμοστάτη...μη τρελαίνεσαι...αγνοησέ το όπως κάνω και γω!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Σεπ 2005, 07:41:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θέλει αλλαγή η βαλβίδα θερμοκρασίας του εγκεφάλου Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
307__:)(dimitris) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black

Ένταξη: 07 Σεπ 2004
Τόπος: agrinio

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Δεκ 2005, 09:07:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ηθελα να ανοιξω αλλο θεμα νομιζω πως εδω ταιριαζει λοιπον πριν λιγο καιρο πηρα ενα 106 xsi 1.4 το προηγουμενο 106 το πηρε λοιπον ο αδερφος μου και χθες του ανεβασε θερμοκασια αφου το αυτοκινητακι γ..... μεσα στη κινηση και τα νερα ετρεχαν σε καποια μερια πισω απο το μοτερ κατω απο το παμπριζ μου ειπε τι ειναι? κολαρο νερου καλοριφερ? αν ναι ξερετε ποσα κολαρα εχει 1 η 2? για να παω να παρω για να το φτιαξω το μεσημερι και κατι ειναι δυσκολο να αλλαχτουν? Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...)
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

Ένταξη: 22 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Δεκ 2005, 09:43:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το καλοριφέρ έχει δύο κολάρα.Εισαγωγή - εξαγωγή.

Η αφαίρεση τους δέν είναι και ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά μήν ξεχάσεις να κάνεις εξαέρωση.

Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Δεκ 2005, 12:31:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γνωριζεις απο που κανουμε εξαερωση? ειναι ενα βιδακι πανω στο ψυγειο?
Επιστροφή στην κορυφή
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Δεκ 2005, 12:34:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

307__:)(dimitris) έγραψε:
Γνωριζεις απο που κανουμε εξαερωση? ειναι ενα βιδακι πανω στο ψυγειο?

Είναι μία βαλβίδα που υπάρχει πάνω στο κολάρο που ενώνει ψυγείο καλοριφέρ και μοτέρ.
Για να καταλάβεις , όπως βλέπουμε τον χόρο του μοτέρ είναι στο αριστερό σου χέρι , δίπλα απο την πολαπλή εισαγωγής.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Δεκ 2005, 12:38:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστω Σταυρο Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων
Επίσημο Μέλος

VF7 + VF3 = P.S.A.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Δεκ 2005, 12:40:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Any time....

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 15 Φεβ 2006, 23:14:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα το εξής: ξεκινάω με κρύα την μηχανή, σιγά σιγά ανεβαίνει η θερμοκρασία στους 91-91, και μετα πέφτει στους 80, και ανεβαίνει σιγά σιγά πάλι στους 90, την συνηθη θερμοκρασία. Τι λέτε να παίζει; Θερμοστάτης;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Φεβ 2006, 07:51:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή το όργανο διαβάζει πριν από το θερμοστάτη είναι λογικό να ανεβαίνει η θερμοκρασία στην αρχή και μόλις ανοίξει ο θερμοστάτης ξαναπέφτει
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 16 Φεβ 2006, 11:44:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό όμως δεν το έκανε ως τώρα. Βέβαια δεν είχε τόσο κρύο. Kαι η θερμοκρασία πέφτει αμέσως. Τι να πω.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
206_dim (Dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2000)

Ένταξη: 01 Μάϊ 2017
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Μάϊ 2017, 15:09:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος

Πριν από 2 μήνες, ενώ οδηγούσα, το 206 ανέβασε θερμοκρασία στο τέρμα για 2 δευτερόλεπτα και την έριξε αμέσως. Αυτό το έκανε 3-4 φορές. Άλλαξα θερμοστάτη και 2 μέρες μετά, ενώ ήμουν ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ με σβηστή μηχανή για πάνω από 15 λεπτά, άνοιξε βεντιλατέρ, έσβησε σε 2 δευτερόλεπτα και έφτασε ξανά η θερμοκρασία στα κόκκινα. Άλλαξα ΚΑΙ βαλβίδα θερμοκρασίας.
Το θέμα φαινόταν κομπλέ αλλά προχθες εκεί που οδηγούσα, ακούω βεντιλατέρ στους 70 και ξανά η θερμοκρασία στο Θεό για 2 δευτερόλεπτα και ξανά κάτω. Από εκείνη την μέρα το αμάξι δεν ξεπερνάει με τίποτα τους 70 βαθμούς. Σταθερά 68-70. Άντε μέχρι 75. Βεντιλατέρ δεν ξανακούστηκε.
Κοντεύω να τρελαθώ παιδιά!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
206_dim (Dimitris)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2000)

Ένταξη: 01 Μάϊ 2017
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2017, 15:19:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν μάγκες. Θα τρελαθώ. Έχω ένα 206. Πριν απο 4 μήνες μου ανέβασε 5 φορές στιγμιαία θερμοκρασία. Άλλαξα θερμοστάτη. Τα ίδια. Άλλαξα βαλβίδα θερμοκρασίας. Τα ίδια. Άλλαξα πριν ένα μήνα ξανά θερμοστάτη, βαλβίδα θερμοκρασίας, βαλβίδα βεντιλατέρ και άλλη μια.

Σήμερα πάλι τα ίδια. Το πήγα στον μηχανικό μου και μου είπε το αμάξι πρέπει να το δει ηλεκτρολόγος. Έχετε καμία ιδέα κανείς;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
vassat (Βασίλης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 306 1.6 16V

Ένταξη: 05 Ιούν 2016

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2017, 19:09:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

206_dim έγραψε:
Λοιπόν μάγκες. Θα τρελαθώ. Έχω ένα 206. Πριν απο 4 μήνες μου ανέβασε 5 φορές στιγμιαία θερμοκρασία. Άλλαξα θερμοστάτη. Τα ίδια. Άλλαξα βαλβίδα θερμοκρασίας. Τα ίδια. Άλλαξα πριν ένα μήνα ξανά θερμοστάτη, βαλβίδα θερμοκρασίας, βαλβίδα βεντιλατέρ και άλλη μια.

Σήμερα πάλι τα ίδια. Το πήγα στον μηχανικό μου και μου είπε το αμάξι πρέπει να το δει ηλεκτρολόγος. Έχετε καμία ιδέα κανείς;

Φαντάζομαι ότι η διαπίστωση του "ανεβάσματος" της θερμοκρασίας, πραγματοποιείται με βάση το όργανο του καντράν, σωστά;
Αν ναι, είναι πολύ πιθανό να είναι αναξιόπιστο.
Στη δική μου περίπτωση η βελόνα κάνει ενίοτε "αλματάκια" των 5-10 βαθμών, χρειάστηκε περίπου 3 μήνες για να το παρατηρήσω. Εν τω μεταξύ έβαλα οργανάκι θερμοκρασίας για να ησυχάσω...
/ Β

You can be Great, if you serve a Cause greater than yourself! /I.A.
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2017, 19:49:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δες μην απλα δεν δουλευει η πρωτη σκαλα στο βεντιλατερ γιατι αν παει στην δευτερη το καντραν αναβει στοπ και τρελαινεται
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2017, 22:50:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν κάνεις και κάνα καθαρισμό στη φυσά του οργάνου?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 3 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης