PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 1.1 και 180 στο κοντέρ!!!!!!!!
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2003, 00:56:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικα το χω ξαναπει αλλα οι περισσοτεροι κανουν το λαθος να συγκρινουν τελικες ταχυτητες βαση κυβικων/ιπποδυναμης/ροπης ενω ειναι αποδεδειγμενο οτι αυτο δεν εχει καμια σχεση. Βεβαια οι περισσοτεροι κανουν πλακα οταν λενε "ενταξει τοτε να πεταξω το δικο μου" ετσι για να γινεται και λιγος χαβαλες, αλλα πραγματικα υπαρχουν ατομα που εχουν συγχηση στο μυαλο τους.

Το 1100 για παραδειγμα βγαζει 60 αλογα και εχει γυρω στα 10 κιλα ροπης. Το 2λιτρο το 206 εχει 137 αλογα και 20 κιλα ροπης. Η "κοινη λογικη" θα ελεγε οτι πρεπει να βγαλει τα 2πλασια χιλιομετρα: πχ αν το 1100 βγαζει 170 το 2λιτρο πρεπει να βγαλει 340. Το θεμα ομως ειναι οτι για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει οι σχεσεις στο κιβωτιο του 2λιτρου να ειναι και 2 φορες μακρυτερες η το μοτερ να εχει τις 2πλασιες στροφες (πχ 13.000rpm αντι για 6500). Aλλα επειδη αυτο δεν συμβαινει ετσι η διαφορα τελικης ειναι μικρη. Δηλαδη το 1100 μπορει να πιασει καμια 180αρα κοντερισια max, και το 2λιτρο να πιασει 220-230...

ΑΛΛΑ τα 0-100 το 1100 τα εχει σε 16 και βαλε δευτερολεπτα, ενω το 2λιτρο τα χει σε 8,κατι... δηλαδη ακριβως 2 φορες γρηγοροτερο οπως θα περιμεναμε βαση αριθμων ιπποδυναμης/ροπης. Θεωρητικα αμα το 2λιτρο φοραγε ενα κιβωτιο με τις ακριβως 2πλασιες σχεσεις σε μακρος απ'το 1,1 τοτε θα ειχε ακριβως την ιδια επιταχυνση (δηλαδη φανταστειτε 2λιτρο να κανει 0-100 σε 16 δευτερα!!) αλλα τελικη 340-360, αν αγνοησουμε την αεροδυναμικη επιδραση που ανεβαινει γεωμετρικα οσο ανεβαινουν και τα χιλιομετρα..

Ο πολιτης θυμαμαι ειχε γραψει οτι με μακρυτερες σχεσεις εγραφε πανω απο 200χιλιομετρα τελικες με το 1400αρι μοτερ...(πρεπει να ναι ρεκορ 1400 αυτο)...

Μικ αν και δεν εχω 1.1 οι σχεσεις που γραφεις μου φαινονται λιγο παραλογες.. μπας και δε κοφτιαζει στην 4η?

λες:
κόφτης 1ης - 50χλμ
κόφτης 2ας - 90χλμ
κόφτης 3ης - κάπου 122χλμ
κόφτης 4ης - κάπου 145χλμ
κόφτης 5ης - ακατόρθωτο εώς απίθανο...

Διαφορα πρωτης με 2η: 40,
2ης με 3η: 32...
3η με 4η: 23???? Μονο??? Ουτε 7ταχυτο να ταν το αμαξι
και μετα απο 4η ως 5η τουλαχιστον αλλα 35 χιλιομετρα...?

Για ψαχτο λιγο..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

Ένταξη: 06 Νοέ 2002
Τόπος: Άλφα Κένταυρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2003, 08:11:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex έγραψε:
Μικ αν και δεν εχω 1.1 οι σχεσεις που γραφεις μου φαινονται λιγο παραλογες.. μπας και δε κοφτιαζει στην 4η?
λες:
κόφτης 1ης - 50χλμ
κόφτης 2ας - 90χλμ
κόφτης 3ης - κάπου 122χλμ
κόφτης 4ης - κάπου 145χλμ
κόφτης 5ης - ακατόρθωτο εώς απίθανο...
Για ψαχτο λιγο..

Αφορμή για τις δοκιμές αυτές ήταν ένα post σε ένα topic που ο Δημήτρης(Dimip) έλεγε μετα βίας περνάει τα 140 !!!! Rolling eyes Απόρησα πως ένα 1400 δεν μπορούσε να φτάσει τα 140! Shocked
Χώρια που δεν είχα την ευκαιρία μέσα στη πόλη να δώ πόσα πιάνει η 4η...
1η, 2α, 3η μπορούσα (και καμιά φορά... έβλεπα Laughing )και το δοκίμαζα σε ψιλομεγάλες ευθείες.Στην εθνική μου δόθηκε η ευκαιρία να δώ και την 4η... Την 5η δεν μπορώ να τη φτάσω κόφτες... Είναι αδύνατο διότι ήδη απο την 4η και τις 5.500σαλ κάπως το αμάξι δεν μπορεί να ανεβάσει όπως ανέβαζε πριν(πιθανόν γιατί έφτασε στο maximum της ροπής και των ίππων).
Ότι έγραψα το είδα με τα μάτια μου καθώς κοίταζα ταυτόχρονα δρόμο και κοντέρ.
Alex έγραψε:
Διαφορα πρωτης με 2η: 40,
2ης με 3η: 32...
3η με 4η: 23???? Μονο??? Ουτε 7ταχυτο να ταν το αμαξι
και μετα απο 4η ως 5η τουλαχιστον αλλα 35 χιλιομετρα...?

Η 1η,αν αλλάξω στις 6.200σαλ θα πάει στις 3.000σαλ.
Απο τη 2α και μετά κινείσαι ήδη ψηλά στο στροφόμετρο και η 3η αλλάζει σχετικά γρήγορα.Εξού και η μικρή διαφορά... Wink
Έχεις οδηγήσει το 1.1; Αν δεν ήταν τόσο βαρύ θα ήταν ακόμα καλύτερο... Rolling eyes
Κάποια στιγμή θα τα πούμε και θα κάνουμε δοκιμές να δείς... Laughing Cool

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να πιστεύεις πως ζεις σε μια μικρή Αυστραλία με τόσα καγκούρια που κυκλοφορούν...
Achtung achtung!! Ζουν ανάμεσά μας! Ich bin αλύπητοι und ανελέητοι...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2003, 12:59:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mick206 έγραψε:
Αφορμή για τις δοκιμές αυτές ήταν ένα post σε ένα topic που ο Δημήτρης(Dimip) έλεγε μετα βίας περνάει τα 140!!!! Rolling eyes Απόρησα πως ένα 1400 δεν μπορούσε να φτάσει τα 140! Shocked

Και εκ θαύματος! Καθώς ξαναδιάβαζα κάποια topics έπεσα σε αυτό...
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1975
...που μιλάμε για σασμάν και τις σχέσεις του κιβωτίου... Wink
Alex οι σχέσεις που έγραφες εκεί για το αμάξι σου είναι παραπλήσιες με τις δικιές μου... φυσικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ συγκριση επιδόσεων... απλώς το 1.4(και κατ' επέκταση και τα μεγαλύτερα μοντέλα) τα βγάζει πιο γρήγορα (αυτό έλειπε να μου πείς... Laughing ).
Να σημειώσω πως οι δοκιμές που έκανα ήταν σε κανονικές συνθήκες καιρού(ηλιοφάνεια,χωρίς υγρασία κτλ) και σε μηδενική κλήση του οδοστρώματος(πως τα λέω ο π*#στ!ς LaughingLaughingLaughing ).
Και επίσης,για τους άπιστους Θωμάδες,υπάρχει προσφορά "δοκιμής" του 206 μου... LaughingLaughingLaughing

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να πιστεύεις πως ζεις σε μια μικρή Αυστραλία με τόσα καγκούρια που κυκλοφορούν...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 31 Αύγ 2003, 23:35:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνα με το 4Τ ΤΕΣΤ '99 σελιδα 203 και σελιδα 262, οπου εχει το 1.1 και 1.4 αντιστοιχα βλεπω οτι οι σχεσεις τους και το διαφορικο ειναι ιδια. Τα χιλιομετρα/1000 στροφες διαφερουν λιγο αλλα τοτε τα 1100 φοραγαν 165 λαστιχο οποτε ειναι λογικο. Σημερα δεν πρεπει να υπαρχει διαφορα καθως και τα 2 φορανε 175...

Αρα θεωρητικα τα 1100 πρεπει να χουν και αυτα
1η γυρω στα 50κατι
2α γυρω στα 90κατι
3η γυρω στα 130
4η γυρω στα 170 αλλα γι'αυτο δεν βαζω το χερι μου στη φωτια γιατι υπαρχει σαφης ελειψη ροπης.

Οκ, το λυσαμε και αυτο...
Επιστροφή στην κορυφή
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Σεπ 2003, 10:41:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Very happy Cool Wink

Επιστροφή στην κορυφή
206xs (Χρήστος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Chevrolet Cruze 1.8 Auto (2009)

Ένταξη: 13 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Σεπόλια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Φεβ 2004, 15:54:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν εγώ στο αποχαιρετιστήριο ταξίδι του 1.4 έπιασα 190 χλμ+ με απλή και όχι σούπερ αμόλυβδη επομένως με σούπερ αμόλυβδη ίσως η Κούλα να έπιασε κάποια στιγμή με κρύο αρκετό τα 200! Τώρα για τα χιλιόμετρα και τις στροφές θα επαναλάβω οτι παρατήρησα περίπου τα ίδια χλμ στις ίδιες στροφές μεταξύ 1.4 και 2.0 που έχω τώρα βέβαια ο ρυθμός που κουνιέται η βελόνα δεν συγκρίνεται το πρώτο χορεύει βαλς και το δεύτερο χορεύει μπρακε ντανς! λχ 2.0 5η 4000στροφές 130χλμ 3500 στροφές 115 3000στροφες 100χλμ. 4η 3500 100 3η 3500 80χλμ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
seridim (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.4(8V) ΧΤ(2001)

Ένταξη: 31 Ιούλ 2002
Τόπος: ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Φεβ 2004, 17:22:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

206xs έγραψε:
Λ λχ 2.0 5η 4000στροφές 130χλμ

Εγώ με το 1.4 με 5η στις 4000 στροφές έχω 140χλμ.
Έχω τόσο μακρύ κιβώτιο ή είναι φυσιολογικό;;

Βελτιώνοντας το........"ΑΒΕΛΤΙΩΤΟ"

ANOTHER MEMBER OF K.R.T
Επιστροφή στην κορυφή
duketasos (anastazi)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 1.1 8v 98'

Ένταξη: 09 Μάρ 2004
Τόπος: Salonika-Ampelokipoi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Απρ 2004, 14:08:57    Θέμα δημοσίευσης: 1.1 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kati legate gia 1.1 paidakia. Logw tou tei mou pou einai moudania kathe mera eimai se ntougrou dromo. Exei iperoxes telikes o 1.1 alla stis xamiles strofes den einai spirtozikos opws antitheta me alla 1000aria. Filtroxoani HKS me teliko. kai kamarwste foto

Travixtike kamia 3 vdomades prin. Oxi se katifora, alla me elaxisto eunoiko anemo.[/img]

An den einai Peugeot den leei
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
duketasos (anastazi)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 1.1 8v 98'

Ένταξη: 09 Μάρ 2004
Τόπος: Salonika-Ampelokipoi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 17 Απρ 2004, 14:45:53    Θέμα δημοσίευσης: xm Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

de mou emfanizete i foto grrr Evil na to URL
http://www.angelfire.com/theforce/pug206/ethniki.jpg

e de mporei tha emfanistei Razz

An den einai Peugeot den leei
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης