Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
plaketokofths (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub
Ένταξη: 25 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 3189
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Ιαν 2012, 19:07:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peugeot3874 (ΚΩΣΤΑΣ) Νέος χρήστης

Ένταξη: 22 Νοέ 2012 Δημοσιεύσεις: 72
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 14 Δεκ 2012, 21:42:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα σε όλους. Διαβάζοντας στο forum βρήκα το θέμα αυτό και έμεινα έκπληκτος. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μετά την αλλαγή του σετ ιμάντα χρονισμού μαζί με την αντλία νερού (μάρκα gates) παρατήρησα αυτό το περίεργο θόρυβο στις 2000 στροφές κατά την κίνηση του αυτοκινήτου όταν είναι κρύο. Τι λέτε να είναι; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Randy (Γιώργος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (16V) '06 Black Matte
Ένταξη: 11 Σεπ 2008 Δημοσιεύσεις: 985 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 18 Δεκ 2012, 16:09:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κοίταξες στο ντουλαπάκι σου για μπουκάλι κολώνιας και βάση gps? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

Ένταξη: 02 Ιούν 2010 Δημοσιεύσεις: 860 Τόπος: Πειραιάς
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Δεκ 2012, 10:33:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά άδειασα το ντουλαπάκι και ο θόρυβος παραμένει. Έβαλα και το air condition σε λειτουργία και ο θόρυβος είναι ξανά ίδιος. Το πήγα στη peugeot, το έβαλε στο διαγνωστικό, τίποτα. Κοίταξε τον ιμάντα χρονισμού ο μηχανικός και μου είπε ότι είναι όλα ok. Σφιγμένα όπως πρέπει. Το μόνο καινούργιο που παρατήρησα είναι ότι ο θόρυβος έχει ελάχιστα μειωθεί τώρα που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι γύρω στους 10 βαθμούς το πρωί. Αντίθετα, όταν είχαμε παγωνιά τότε ο θόρυβος ήταν πιο έντονος. Σε κάθε περίπτωση, ο μηχανικός μου είπε ότι θέλει να το ακούσει, όταν είναι κρύα η μηχανή. Θα πάω και βλέπουμε. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Δεκ 2012, 11:31:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ιμαντα και τεντωτηρα δυναμο αλλαξες? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Δεκ 2012, 11:47:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άλλαξα το σετ χρονισμού μαζί με αντλία νερού (gates) και ιμάντα δυναμού. Υπάρχει και τεντωτήρας ιμάντα δυναμού; Πρέπει να τον αλλάξω και αυτόν; Γκαγκαστάθης έχει; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Δεκ 2012, 17:32:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλησπέρα σε όλους. Άλλαξα σήμερα λάδι έβαλα και το ειδικό υγρό στο λάδι της liqui moly. Ο μάστορας μου είπε ότι μπορεί να ακούγεται η βάση της μηχανής !!!!. Λέτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Κοστολόγιο γύρω στα 70; Πολύ γρήγορα δεν έβγαλε κάτι τέτοιο το αμάξι; Περιμένω γνώμες!!!! Θα ακουγόταν μόνο με κρύα μηχανή; Θα το κοιτάξω αν διορθωθεί αυτές τις ημέρες και μετά βλέπω. Το σίγουρο είναι ότι η βάση της μηχανής βγήκε για να αλλαχτεί το σετ ιμάντα!!! Θα δείξει!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vasilisalessia (vasilis) Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2010 Δημοσιεύσεις: 539
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Δεκ 2012, 17:43:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτα ειλικρινα με εξαγριωνονε..προπο στο αμαξι σου..μπορει να ειναι το ενα μπορει το αλλο...μπορει..εντωμεταξυ στο ξυλωνουνε δε βρισκουνε η αλλαζουνε αλλα δε λυνουνε τιποτα και εσυ πληρωνεισ..θελω να δω ποιοι απο αυτους που το παιζουνε μηχανικοι αν τους πεις πρωτα λυσε το και αν το βρεις σε πληρωνω αλλιως οχι.να δω ποιοι θα πιασουνε το αμαξι μετα..ελεος πια..ας ανοιξουνε τυροπιταδικο μετα..οχι να τρωνε τα λεφτα του κοσμου.ελπιζω με ζεστη μηχανη να εβαλες αυτο το υγρο και να γυρισες για κανα μισαωρο και..η βαση θα κουνιοτανε παραπανω και η μηχανη.αν ειναι η δεξια η φουσκα δηλαδη κοιτα αν τη σφιξανε καλα..ειναι ευπαθεις αυτες οι βασεις αλλα θα επαιζε και η μηχανη..μην αλλαξεις τιποτα..αυτη κανει μια 50αρα συν τι θα σου παρει για δουλεια..αλλα αν ειναι βαση θα ετρεμε αρκετα παραπανω η μηχανη |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Δεκ 2012, 16:48:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χρόνια πολλά σε όλους. Τελικά έβαλα και το πρόσθετο λαδιού και τα ίδια πάλι. Ο θόρυβος παραμένει!!! Με το αμάξι κρύο στις 2000 στροφές ακούγεται στη καμπίνα το μούγκρισμα της μηχανής πιο έντονα. Μόλις περάσει τις 2200 στροφές δεν ακούγεται το παραμικρό. Το καινούργιο που παρατήρησα είναι ότι στην κατηφόρα όταν δεν πατάω γκάζι και το αμάξι προχωράει στις 2000 στροφές δεν ακούγεται τίποτα. Μόλις ο δρόμος ισιώσει και πατάω το γκάζι το ξαναπαρατηρώ!!! Ίσως μπορέσω αύριο να πάω σε έναν άλλο μάστορα. Πάντως βάση μηχανής δεν αλλάζω!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 26 Δεκ 2012, 17:14:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χρονια πολλα σε ολους..! Πηγα τη δευτερα το cc για ενα γενικο service και πρωτου πω κατι στο φιλο μου μου λεει οτι οταν ειναι κρυο σου κανει σφυριγμα μεχρι να ζεσταθει οταν πατας γκαζι.. Του λεω ναι και μου δειχνει αμεσως το σινεμπλοκ του ρουλεμαν στροφαλου που εχει οντως ραγισματα.. Πες να στο κοιταξουν και αυτο.. συμφωνω απολυτα με vasilisalessia..
http://www.facebook.com/sarakinikorooms |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 10:06:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά πήγα σε άλλο συνεργείο και μου είπε να το αφήσω εκεί να ανοίξει τον ιμάντα. Μου είπε ότι δεν ήταν ακριβώς στη θέση του ο ιμάντας. Το έφτιαξε (έτσι τουλάχιστον μου είπε) και το πήρα μόλις με 20 ευρώ!! Αυτές τις ημέρες το ξαναπαρακολουθώ. Βλέπω ότι ο θόρυβος έχει περιοριστεί. Ακούγεται μεν αλλά λιγότερο. Μου είπε βέβαια ο μάστορας ότι καλό είναι να αλλάξω και την τροχαλία του στροφάλου και ένα ρουλεμάν που βρίσκεται πάνω από αυτή κάποια στιγμή. Όλα αυτά πάνε σετ μου είπε. Η τροχαλία στροφάλου πάντως είναι αρκετά σκουριασμένη. Να αλλάξω την τσιμούχα μόνο; Μήπως ο θόρυβος προκαλείται από εκεί και όταν η μηχανή ζεσταίνεται παύει; Πάντως έριξα μια ματιά στις τιμές και θέλω κανά 100 για την τροχαλία. Περιμένω γνώμες. Αν μπορείς Manos206 πες μου για το σφύριγμα που σου έκανε. Μόνο στις 2000 στροφές όταν είναι κρύο; Πόσο σου στοίχισε η δουλειά; Πάντως σε ένα βίντεο αλλαγής σετ ιμάντα χρονισμού είδα ότι χρησιμοποιούν ειδικές λιπαντικές ουσίες στις βίδες, στα ρουλεμάν και στην τρόμπα νερού. Αυτά είναι σίγουρο ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στη δική μου περίπτωση!! Τελικά ότι αλλάζεις στο αμάξι σου θέλει μεγάλη προσοχή!!! Τώρα σκέφτομαι μήπως έπρεπε να πάρω το γνήσιο σετ χρονισμού αντί aftermarket!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 10:09:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πάντως ο θόρυβος στη περίπτωση μου μοιάζει με κροτάλισμα και όχι με σφύριγμα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vasilisalessia (vasilis) Τρελλαμένο μέλος

peugeot307 1.4 16v
Ένταξη: 07 Σεπ 2010 Δημοσιεύσεις: 539
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 11:34:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δε μπορεις να βαλεις ενα βιντεο με ανοιχτη μηχανη και το θορυβο οταν ειναι κρυο?καλα εσυ οταν αλλαξεις ιμαντα αλλαξες τρομπα και τα παρελκομενα ναι?ολο το σετ που αλλαζουνε.οταν ειναι κρυο μηπως ειναι καμμια βαλβιδα που χτυπαει μεχρι να ζεσταθει?ξερεις αν εχουνε τιποτα επικαθισεις κανουνε θορυβο.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 14:09:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιά ψάξε και το ενδεχόμενο να προέρχεται από εξάτμιση. Δηλαδή ξεκινάς από ασπίδα χταποδιού που μπορεί να παίζει και να συντονίζει, συνεχίζεις με ζουάν που κι αυτό εάν δεν είναι αρκετά σφιγμένο ή έχει "κουραστεί" βγάζει θόρυβο στο συντονισμό κοκ...
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 17:23:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
peugeot3874 έγραψε: | Τελικά πήγα σε άλλο συνεργείο και μου είπε να το αφήσω εκεί να ανοίξει τον ιμάντα. Μου είπε ότι δεν ήταν ακριβώς στη θέση του ο ιμάντας. Το έφτιαξε (έτσι τουλάχιστον μου είπε) και το πήρα μόλις με 20 ευρώ!! Αυτές τις ημέρες το ξαναπαρακολουθώ. Βλέπω ότι ο θόρυβος έχει περιοριστεί. Ακούγεται μεν αλλά λιγότερο. Μου είπε βέβαια ο μάστορας ότι καλό είναι να αλλάξω και την τροχαλία του στροφάλου και ένα ρουλεμάν που βρίσκεται πάνω από αυτή κάποια στιγμή. Όλα αυτά πάνε σετ μου είπε. Η τροχαλία στροφάλου πάντως είναι αρκετά σκουριασμένη. Να αλλάξω την τσιμούχα μόνο; Μήπως ο θόρυβος προκαλείται από εκεί και όταν η μηχανή ζεσταίνεται παύει; Πάντως έριξα μια ματιά στις τιμές και θέλω κανά 100 για την τροχαλία. Περιμένω γνώμες. Αν μπορείς Manos206 πες μου για το σφύριγμα που σου έκανε. Μόνο στις 2000 στροφές όταν είναι κρύο; Πόσο σου στοίχισε η δουλειά; Πάντως σε ένα βίντεο αλλαγής σετ ιμάντα χρονισμού είδα ότι χρησιμοποιούν ειδικές λιπαντικές ουσίες στις βίδες, στα ρουλεμάν και στην τρόμπα νερού. Αυτά είναι σίγουρο ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν στη δική μου περίπτωση!! Τελικά ότι αλλάζεις στο αμάξι σου θέλει μεγάλη προσοχή!!! Τώρα σκέφτομαι μήπως έπρεπε να πάρω το γνήσιο σετ χρονισμού αντί aftermarket!! |
Εμενα φιλε Κωστα κανει τον ηχο στο πολυ κρυο οταν πρωτοπαιρνει μπροστα και επειτα μεχρι να ζεσταθει λιγο οταν πατησω λιγο γκαζι.. στο ρελαντι οταν ειναι κρυο δεν κανει ηχο. μονο οταν πατησω γκαζι.. Οταν ζεσταθει παυει καθε ηχος... Δεν το εφτιαξα διοτι δεν επαιζαν χρηματα αλλα δε νομιζω και να το φτιαξω αμεσα αφου δεν ειναι και κατι σημαντικο... Να δωσω 100 ευρω για 5 λεπτα θορυβου τους χειμωνες δεν μου κολλαει.. Οσο για το θεμα γνησιο - aftermarket δεν εχει τοση σημασια.. οι περισσοτεροι βαζουν το aftermarket..
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 17:26:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το topic μετονομαστηκε καθως ο παλιος τιτλος αναφεροταν σε προβλημα που μονο απο τον ιμαντα χρονισμου δεν ηταν.. 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Ιαν 2013, 20:53:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Manos206 έγραψε: | Οσο για το θεμα γνησιο - aftermarket δεν εχει τοση σημασια.. οι περισσοτεροι βαζουν το aftermarket.. |
Σάμπως το γνήσιο έχει μέσα ρουλεμάν και ιμάντα μάρκας Peugeot???
SNR και Gates ή Hutchinson αντίστοιχα είναι συνήθως 
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Manos206 Moderator

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 14 Ιαν 2013, 00:20:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: | Σάμπως το γνήσιο έχει μέσα ρουλεμάν και ιμάντα μάρκας Peugeot???
SNR και Gates ή Hutchinson αντίστοιχα είναι συνήθως  |
Αυτο να μου πεις... 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|