PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Ελατήρια βαλβίδων (aka Peugeot redhanded)
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Μάϊ 2011, 01:13:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Jim207GT έγραψε:
AlienHack έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
Τωρα αν μπορεσει το μαστορι και τα αλλαξει χωρις να βγαλει κεφαλη,τοτε αλλαζει το θεμα!

πως να το κανει αυτο? Rolling eyes

Εύκολα, αβίαστα, απροβλημάτιστα......υπάρχει τρόπος χωρίς να λυθεί κεφαλή.

αι φακρι Laughing Laughing Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
106PT52.5 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 17 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2011, 18:27:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ολα γινονται με μικρο κοστος χρειαζεται μονο ενα τροποποιημενο μαμα μπουζι THP και θετικη σκεψη.....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
NoDsl 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 26 Μάϊ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2011, 20:41:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεννητικά τροποποιημένο; Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2011, 22:58:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μαλλον εννοει κουφιο ωστε να πρεσαρουν αερα στον κυλινδρο ωστε να μην πεσουν μεσα οι βαλβιδες

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
GGiannis (ΓΙΑΝΝΗΣ)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

Ένταξη: 17 Μάρ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2011, 23:28:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικως καταληγουμε οτι για να αποφυγουμε τα misfires πρεπει στα THP μας να αλλαξουμε τα ελατηρια με αυτα απο το RCZ με τα 200 αλογα?
Επιστροφή στην κορυφή
ilianos 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mini r56

Ένταξη: 03 Ιαν 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 01:06:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GGiannis έγραψε:
Τελικως καταληγουμε οτι για να αποφυγουμε τα misfires πρεπει στα THP μας να αλλαξουμε τα ελατηρια με αυτα απο το RCZ με τα 200 αλογα?

περιπου. δεν ειναι μονο τα ελατηρια που κανουν τα missfires..
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 11:22:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τσεκαρα τα δικα μου χθες. Κινητηρας με ταμπελακι 7/2008. Τα ελατηρια δεν ειχαν χρωμα (πορτοκαλι, ροζ) αλλα ειχαν το κλασσικο "μεταλλικο" χρωμα
Επιστροφή στην κορυφή
GGiannis (ΓΙΑΝΝΗΣ)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 12:13:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ilianos έγραψε:
GGiannis έγραψε:

περιπου. δεν ειναι μονο τα ελατηρια που κανουν τα missfires..

Σε νορμαλ επιπεδα βελτιωσης φταινε τα ελατηρια για τα missfires κατα 90% , το θεμα ειναι οτι πρεπει να μπουν για προληπτικους λογους βεβαια εκρεμμει ενα θεμα εκεινο του κοστους της εργασιας.
Επιστροφή στην κορυφή
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 12:46:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gotcha έγραψε:
Τσεκαρα τα δικα μου χθες. Κινητηρας με ταμπελακι 7/2008. Τα ελατηρια δεν ειχαν χρωμα (πορτοκαλι, ροζ) αλλα ειχαν το κλασσικο "μεταλλικο" χρωμα

Προφανως δεν πετυχες σημειο που να φαινεται το χρωμα Confused

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 13:48:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπορουσα να δω τα 2 που φαινονται μολις ανοικσεις την ταπα του λαδιου. Ολο το σωαμ τους που ειναι ορατο, απο την πανω μερια, ηταν αχρωμο (νικελ μεταλλικο σκουρο). Θα ξαναδω και θα γραψω
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2011, 17:05:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς δεν είναι εύκολο να επιθεωρηθούν τα ελατήρια ακόμη και από την τάπα του λαδιού, γιατί η κάτω πλευρά τους δεν φαίνεται.

Σίγουρα πάντως τα Mini του 2008 έχουν ροζ ελατήρια.
Από το 2009 και μετά αρχίζουν να εμφανίζονται κινητήρες με μαύρα ελατήρια.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

Ένταξη: 07 Νοέ 2007
Τόπος: Ρέθυμνο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Μάϊ 2011, 18:02:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το δικό μου Στέλιο έχει ένα τέλειο ανέπαφο πορτοκαλί χρώμα σε όλες σχεδόν τις σπείρες του ελατηρίου.Είμαι ο πιο μαλακός (για να μην πω τίποτ'άλλο) απ'όλους?...και με 100000χμ έχω γίνει ζυμαράκι????....χαχαχαχα....μου είπαν εδώ ότι αν είναι ν'ανοίξουμε καπάκια και τέτοια να αλλάξουμε και τσιμουχάκια και καδένα και το άλλο το μουαγιέ που κάνει τη βρωμοδουλειά του ξεχρονίσματος και ότι άλλο τέλος πάντων χρειάζεται για να έχει και νόημα το άνοιγμα.
Πες μας τη γνώμη σου γι'αυτά όταν ευκαιρίσεις Confused
Επιστροφή στην κορυφή
orfanos mulopotamos (giorgos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

207 rallye (2008)

Ένταξη: 19 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Μάϊ 2011, 20:36:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τι ειναι το misfires...? ωρεεε...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος AIM διεύθυνση
bagosgt (Moderator at O.X)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rallye

Ένταξη: 24 Οκτ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Μάϊ 2011, 21:07:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikos68 έγραψε:
Το δικό μου Στέλιο έχει ένα τέλειο ανέπαφο πορτοκαλί χρώμα σε όλες σχεδόν τις σπείρες του ελατηρίου.Είμαι ο πιο μαλακός (για να μην πω τίποτ'άλλο) απ'όλους?...και με 100000χμ έχω γίνει ζυμαράκι????....χαχαχαχα....μου είπαν εδώ ότι αν είναι ν'ανοίξουμε καπάκια και τέτοια να αλλάξουμε και τσιμουχάκια και καδένα και το άλλο το μουαγιέ που κάνει τη βρωμοδουλειά του ξεχρονίσματος και ότι άλλο τέλος πάντων χρειάζεται για να έχει και νόημα το άνοιγμα.

αν δεν εχεις αλλαξει το ολο "θεμα" του χρονισματος,τοτε αν λυσεις καπακι,αλαξε τα εντελως προληπτικα,οπως ειχα κανει κ εγω.τα αλλα ολα αυτα χωρις να εχω καποιο προβλημα,εντελως προληπτικα,μιας κ εγινε η δουλεια Wink

Μια φορα κ εναν καιρο... http://www.etuners.gr/?s=13&t=261
Επιστροφή στην κορυφή
GGiannis (ΓΙΑΝΝΗΣ)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Μάϊ 2011, 21:10:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

orfanos mulopotamos έγραψε:

Αρκει μονο να πας στην πρωτη σελιδα του τοπικ
Επιστροφή στην κορυφή
orfanos mulopotamos (giorgos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

207 rallye (2008)

Ένταξη: 19 Σεπ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Μάϊ 2011, 21:14:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GGiannis έγραψε:

λες να κουραζομουν να διαβασω δυο σελιδες? κ καλα φερει μεριδιο εφθηνης για το οτι κρεμαει ψιλα το αυτοκινητο?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος AIM διεύθυνση
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 23 Μάϊ 2011, 22:31:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikos68 έγραψε:

Νίκο, είμαι συμπάσχων. Περτικαλί έχει και το δικό μου! Δεν λέω, μου αρέσει ως χρώμα, αλλά στην πράξη δε νομίζω ότι βοηθάει πολύ.

Υπάρχει τρόπος να αλλαχθούν τα ελατήρια χωρίς να βγει καπάκι, γιατί το να βγει καπάκι σημαίνει ότι θα ανοίξει το μοτέρ.
Που μόνο το κόστος για λύσε-δέσε και φλάντζα με βίδες ξεπερνά κατά πολύ αυτό των ελατηρίων και της εργασίας για την αλλαγή τους.

Το μουαγιέ χρονισμού καλά θα κάνεις να το αλλάξεις ούτως ή αλλως γιατί έχεις παλιά έκδοση και δεν θέλεις να γλυστρήσει κάποια μέρα που θα ανεβαίνεις στο Σιδέρωτα. Δεν περνάνε και ταξί από εκεί, θα πρέπει να γυρίσεις με τα πόδια στο σπίτι!

Το ενδεχόμενο να βγει καπάκι είναι μια ολόκληρη συζήτηση από μόνο του, αλλά ας μην το σκεφτόμαστε καλύτερα γιατί κάνει το κόστος απαγορευτικό...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
mechanic (Θανασης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 05 Ιούν 2008
Τόπος: Ελλαδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 24 Μάϊ 2011, 09:35:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

GGiannis έγραψε:

λες να κουραζομουν να διαβασω δυο σελιδες? κ καλα φερει μεριδιο εφθηνης για το οτι κρεμαει ψιλα το αυτοκινητο?

Oxi εχοντας τον κοφτη στις εργοστασιακες στροφες δεν υπαρχει περιπτωση να χανεις σε αποδοση απο τα ελλατηρια.

Και επι τη ευκαιρια (μιας που βρηκα και ελληνικη γραμματοσειρα Very happy ) οσο ποιο σκληρα ελατηρια εχει ενα μοτερ τοσο μεγαλυτερες εσωτερικες τριβες και απωλειες. Ασε που εχεις και καταπονιση στο συστημα μετατροπης της περιστροφικης κινησης σε παλινδρομικη...

Για να μιλησουμε για αναγκη σκληροτερων ελατηριων πρεπει να εχουμε το φαινομενο του μετεωρισμου.
Δηλαδη το φαινομενο κατα το οποιο τα ελατηρια δεν προλαβανουν να επανεφερουν τις βαλβιδες στην αρχικη τους (κλειστη) θεση και μεχρι να κλεισουν οι βαλβιδες, εχουν ξαναδεχτει καινουργια ωση απο τον εκεντροφορο που εννοειται ειναι εντολη "εκτοπισεως" οποτε και εκει ξανα ανοιγουνε.
με ποιο απλα λογια οταν ενα μοτερ λεμε οτι γυριζει πχ στις 6000 στροφες ανα λεπτο στην (μηχανολογικη) πραγματικοτητα εννοουμε 60 στροφες ανα δευτερολεπτο. Οποτε μπορειτε να αναλογιστειτε για τι συνθηκες λειτουργιας μιλαμε...
Τωρα βεβαια σε αυτα τα μοτερ υπηρξε ενα θεμα συζητησεως γυρω απο το αν πρεπει η οχι να φορεσει σκληροτερα ελατηρια. Τελικα (μιας και δεν το ειχα ψαξει τοτε περαιτερω το θεμα) βλεπω οτι ο Στελιος (και μπραβο του του παιδιου) ανακαλυψε οτι τα αναβαθμισανε.

Οποτε για να μπουνε τα πραγματα σε μια σειρα...
Μετεωρισμος σε ενα υγειες μοτερ δεν υπαρχει ακομα και με την πρωτη σειρα ελλατηριων. Απλα (μιας και σορρυ αλλα δεν εχω μπει στον κοπο να μαθω "απο μεσα πληροφοριες") αν καποιος εχει σκοπο να ανεβασει την αποδοση του και κατ'επεκταση και τον κοφτη στροφων. Μιας και αυτο το μοτερ μπορει να συνεχισει να αποδιδει και στις 7000 στροφεσ αλλα και ακομα παραπανω. (απλα υπαρχει ενα μικρο τιπ για αυτη την περιπτωση, γιατι αλλο σετ απ υπαρχει και πρεπει να υπαρχει για να το βγαλεις στην παραγωγη που θα το οδηγει ο καθε ξερολιδης Φον κουλμπερκ και αλλο σετ απ μπορεις να δωσεις οταν ξερεις πως να το δουλεψεις... μιας και σε εργαστηριακες καταστασεις μοτερ 175αρι βγαζει 280 ιππουσ στο δυναμομετρο παγκου αλλα σε αλλο οριο περιστροφης Twisted evil )
Τοτε ναι καλα ειναι να τα αναβαθμισει μιας και δεν θελουμε με τιποτα να παρουσιαζεται το φαινομενο του μετεωρισμου των βαλβιδων το οποιο προκαλει ενα σωρο αλλες μικρες η μεγαλες παρενεργιες στη λειτουργια του κινητηρα.

Αλλιως και στην περιπτωση που δεν ψαχνεστε για παραπανω δυναμη ποιος ο λογος να πληρωσετε? για να εχετε παραπανω εσωτερικες τριβες στο μοτερ σας?
ταπεινη μου γνωμη βεβαια, Embarassed μιας και ο καθενας κανει οτι κρινει καλυτερο για το αμαξι του.
Επιστροφή στην κορυφή
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 13:03:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aκουστε λοιπον τιμες για εργασια αλλαγης ελατηριων..
ΟΛΑ μαζι με ελατηρια ωστηρια και εργασια αφαιρεσης κεφαλης και αλλαγης ελατηριων ειναι στα 542ε σε επισημη αντιπρωσωπεια..

Καλο ε???

Υ.γ να σημειωσω πως η τιμη ειναι μαζι με την εκπτωση και περιεχει 14 εργατωρες συμφωνα με τον service guide της πεζο

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 23:37:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγγνωμη αλλά εσένα σου τα χρώσταγαν από το προηγούμενο επεισόδιο!

Το κόστος και ο χρόνος που χρειάζεται θα είναι περίπου το μισό χωρίς να βγει καπάκι! Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 2 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης