PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Περί πετρελαίου και βενζίνης στην Ελλάδα...
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Ιούν 2002, 07:57:19    Θέμα δημοσίευσης: ΒΕΝΖΙΝΕΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΚΤΑΝΙΑ ΕΧΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΓΙΝΕΤΕ ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΘΑΛΑΜΟ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ! (ΑΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΒΕΝΖΙΝΕΣ Laughing )

2. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΡΑ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΘΕΙ (2.000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ) ΣΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ SUPER ΑΜΟΛΥΒΔΗ! ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΑΖΩ ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ V-POWER. ΜΙΑ ΦΟΡΑ (ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ) ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ SUPER ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ..... Ε! ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ Twisted evil

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΑΠΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ SUPER! (ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ Η SUPER ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ!)

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιούν 2002, 15:27:55    Θέμα δημοσίευσης: Ποιότητες Βενζίνης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βενζίνες έχω δοκιμάσει πολλές. Και μετράω πάντα και καταναλώσεις.
Έβγαλα λοιπόν τα κάτωθι συμπεράσματα.

Τα γνωστά και μεγάλα βενζινάδικα με κίνηση έχουν κατά κανόνα καλή βενζίνη και ποτέ δεν είναι φτηνή. Μπορεί όμως κάποιος να βρει ένα τέτοιο με καλές τιμές. Μου έτυχε να βάλω SuperPlus πολύ φτηνή από ΕΠ (Ελεύθερο Πρατήριο) και το αυτοκίνητο έκοψε ανησυχητικά (νόμιζα ότι ήθελε έκτακτο service). Βάζοντας V-Power 95 το αυτοκίνητο πήγαινε σαν με SuperPlus από φτηνά βενζινάδικα (όχι όμως και ΕΠ που είναι χειρότερα). Βάζοντας SuperPlus από Shell ή BP το αυτοκίνητο βελτιώθηκε κι άλλο. Οι διαφορές γίνονται αντιληπτές αρχικά από την βελτίωση στην ελαστικότητα του μοτέρ, που μπορεί να επιταχύνει αγόγγυστα από χαμηλότερες στροφές. Αυτό για την V-Power 95 σε σχέση με την απλή αμόλυβδη άλλων βενζινάδικων. Η V-Power 95 της Shell (Unleaded Extra BP δεν δοκίμασα αλλά πρέπει να είναι αντίστοιχη) απέδωσε όπως η SuperPlus φτηνότερων βενζινάδικων. Με τη SuperPlus καλών βενζινάδικων διαπίστωσα βελτίωση και στην ευστροφία ψηλά. Με την V-Power 99+ δεν ολοκλήρωσα γιατί δεν τη δοκίμασα σκέτη, αλλά ανεμιγμένη με 98άρα και δεν είδα έτσι διαφορά. Πάντως τουλάχιστον ο κινητήρας του 1.6 16V (κι ο 2.0 σίγουρα) δουλεύει σαφώς καλύτερα με SuperPlus. Έχω καταλήξει σε 3-4 βενζινάδικα της Shell, σε 2 της BP και σε ένα της ΕΚΟ, στα οποία όταν βάζω βενζίνη αισθάνομαι το μοτέρ να δουλέυει καλύτερα σε όλο το φάσμα στροφών.

Όσοι βάζετε απλή αμόλυβδη, αποφύγετε βενζινάδικα που δεν έχουν SuperPlus γιατί αυτοί δεν έχουν πολλούς απαιτητικούς για ποιότητα πελάτες και έχουν κάθε λόγο να νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάνε τους πελάτες τους με φτηνή βενζίνη.

Γενικότερα, τα πιο φτηνά βενζινάδικα ποτέ δεν έχουν σταθερά καλή βενζίνη και συχνά νερωμένη. Ναι, ο κινητήρας σας μπορεί να κάψει με αποτελεσματικότητα αλλά όχι με αποδοτικότητα βενζίνη ελαφρώς νερωμένη, χωρίς να διαμαρτυρηθεί και χωρίς να ανάψει το σχετικό προειδοποιητικό λαμπάκι. Έχετε παρατηρήσει σε ορισμένα αυτοκίνητα που όταν ξεκινάνε με κρύο μοτέρ πετάνε ποτήρια νερό από την εξάτμιση, στο δικό μου δεν το παρατήρησα ποτέ, γιατί άραγε;
Τα πιο ακριβά βενζινάδικα δεν σου δίνουν και τη βενζίνη που πληρώνεις για χρυσό, οπότε τα καλά βενζινάδικα είναι αυτά που σέβονται και το αυτοκίνητο των πελατών τους, και την τσέπη τους, γιατί πουλάνε την καλύτερη βενζίνη στην καλύτερη δυνατή τιμή και κερδίζουν από την κατανάλωση των ευχαριστημένων πελατών τους.

Επίσης, SuperPlus μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Επειδή όμως ο εγκέφαλος ρυθμίζει τη λειτουργία του κινητήρα και σύμφωνα με την ποιότητα της βενζίνης, το σωστό είναι να βάζετε σταθερή ποιότητα βενζίνης προτιμώντας τη SuperPlus (ειδικά όσοι έχετε δυνατά μοτέρ ή βλέπετε αισθητή βελτίωση) για να προσαρμοστεί κι ο κινητήρας να λειτουργεί σε αυτή την ποιότητα καυσίμου και έτσι να αποδίδει το μέγιστο και να αντέξει περισσότερο.

Ακόμη, όσο καλύτερη η βενζίνη τόσο πιο αποδοτικότερη άρα τόσο χαμηλότερη κι η κατανάλωση. Αυτός είναι ένας παράγοντας που στην πραγματικότητα μειώνει τις διαφορές στις τιμές μεταξύ των βενζινών και τελικά οι καλύτερες δεν μας βγαίνουν και τόσο ακριβές όσο αρχικά υπολογίζουμε.

Τέλος, όταν ταξιδεύετε φροντίστε να φουλάρετε σε βενζινάδικα κοντά σε πόλεις, ποτέ απομονωμένα και οπωσδήποτε υποστηριζόμενα, εκσυγχρονισμένα και ενημερωμένα (πχ Shell, BP).

Μην ξεχνάτε ότι ο παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα της βενζίνης, λέγεται Βενζινάς, και εάν είναι γνωστός και επιβεβαιωμένα αξιόπιστος έχει καλώς ακόμη κι αν έχει ΕΠ, ειδάλλως αρκεστείτε στα παραπάνω και στους τακτικούς ελέγχους των εταιριών.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Tomcat (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Ιούν 2002, 01:28:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημείωση :

Πριν από μερικούς μήνες είχα αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα με την εκκίνηση , όταν το αμάξι ξεκίναγε ανέβαζε ρελαντί 2000 στροφές και έσβυνε.Μου έτυχε μία φορά σε τρείς διαδοχικές εκκινήσεις, το πήγα στον μηχανικό και μου είπε ότι φταίνε μικρά σκουπιδάκια στον κινητήρα.Το παιδί μου σύστησε λοιπόν ,να μην αφήνω το ρεζερβουαρ να αδειάζει για να γεμίσω ξανά βενζίνη. Χαρακτηριστικά μου είπε "Με το που ανάψει το λαμπάκι βάλε αμέσως βενζίνη για να αποφεύγεις τέτοιου είδους προβλήματα".Δεν ξέρω πόσοι το τηρείτε εγώ πάντως δυσκολεύομαι κάποιες φορές. Αυτά!!!!!!

Pls να μην σχολιαστεί το πρόβλημα απλώς η συμβουλή.!!!

Είδες Vini για να μην λές!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 21 Ιούν 2002, 10:42:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μην το λες σε μένα... Εάν δεν ανάψει το λαμπάκι δεν πάω σε βενζινάδικο.
Να δούμε πότε θα την πάθω...

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα. Επιλέγω με πολύ προσοχή βέβαια τα βενζινάδικα που χρησιμοποιώ. Και βάζω πάντα SuperPlus ή καμιά φορά V-Power 95. Τώρα όμως που βγήκε η V-Power 99+ δεν πρόκειται να ξαναβάλω 95άρα βενζίνη, εκτός εάν βρεθώ σε απόλυτη ανάγκη φυσικά.

Είναι λογικό αυτό που σου είπε ο μηχανικός για τα σκουπιδάκια. Το έπαθα 3-4 φορές στο παλιό μου αυτοκίνητο. Εάν όμως μπει σκουπιδάκι στο ρεζερβουάρ, δεν θα αργήσει και πολύ η μέρα που θα το ρουφήξει η αντλία. Να ευχόμαστε μόνο, το φίλτρο βενζίνης να κάνει πάντα σωστά τη δουλειά του.

Πρόσεχε μόνο τα βενζινάδικα που επισκέπτεσαι....

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004

Ένταξη: 20 Απρ 2002
Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 29 Ιούν 2002, 17:33:35    Θέμα δημοσίευσης: Συγκριτικο βενζινων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτες τις μερες που ημουν Αθηνα δοκιμασα την V-power racing 99+.Μιλαμε οτι ειναι καταπληκτικη.Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι μειωνεται ο θορυβος λειτουργιας του κινητηρα,οι στροφες ανεβαινουν ευκολοτερα,και ο κινητηρας κρεμαει δυσκολοτερα.Μονο μειονεκτημα τα 1,09 Ευρωπουλα το λιτρο 8O Κατα την γνωμη μου η καταταξη ειναι
1 V-power racing
2 BP extra unleaded(ιδια με V-power και σαφως φτηνοτερη)
3 V-power
την super plus δεν την αξιολογω γιατι εχω περιπου 2 χρονια να βαλω

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
206xs (Χρήστος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Chevrolet Cruze 1.8 Auto (2009)

Ένταξη: 13 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Σεπόλια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 20 Αύγ 2003, 17:42:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως ξέρω οτι σχεδόν όσες φορές έβαλα shell απλή ή v-power μέσα στην επόμενη εβδομάδα επισκέφτηκα το συνεργείο. Γενικά με το προηγούμενο αμάξι προτιμούσα βενζίνη ΕΚΟ-ΕΛΔΑ-ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ γιατί όλες ίδιες είναι και γιατί η ΕΛΔΑ έχει βγεί απο έρευνα του μετσόβιου αυτή με το μικρότερο ποσοστό νοθείας.Στο 206 του βάζω BP αρχικά με την απλή δεν είχα δει διαφορά σε σχέση με ΕΚΟ με την Εξτρα είδα διαφορά. Τώρα για τα οκτάνια ένας φίλος μου μηχανολόγος μου είπε οτι οι κινητήρες είναι φτιαγμένοι να λειτουργούν με μίγματα 95-98 οκτάνια λόγω του προβλήματος νοθείας στην Ελλάδα είναι καλό να βάζεις 98 για να έχεις σίγουρα 95+!! Όμως είναι επιφυλακτικός σχετικά με τις V-power racing και BP Unlimited 100. Ενα παιδί φίλος κοπέλας του κλαμπ που ήταν στο Βόλο μου είχε πει οτι στο βενζινάδικο που δούλευε τους είχε κάνει σεμινάριο η BP και τους είπε οτι η εξτρα με την vpower είναι ισοδύναμες, μόνο που η εξτρα είναι φτηνότερη! Όσο για το diesel μην πολυπιστεύετε τους ταρίφες δεν ξέρω αν στην Ελλάδα ισχύει πάντως απο αυτά που έχω ακούσει δεν είναι ίδια και δεν είναι θέμα χαρακτηριστικών λειτουργίας αλλά εκπομπής ρύπων αφού το κίνησεις πρέπει να έχει πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα θείου και κάποιων άλλων συστατικών που μου διαφεύγουν
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2003, 14:32:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω τώρα κανα μήνα και βάζω μόνο BP (ή απλή ή την 100αρα0 και όντως το αμάξι λειτουργεί καλύτερα από πριν που έβαζα ή v-power ή όποια άλλη "φτηνη" super!!!

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Αντώνης 
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 25 Ιαν 2003
Τόπος: Σαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2003, 15:35:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στην γερμανια που ημουνα ειδα σε ενα βενζιναδικο της shell αφισα που ελεγε 100 οκτανια.οι εκδοχες ειναι δυο
1.δεν εχει κυκλοφορησει στην ελλαδα
2.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 99+ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ 100.

Μαλλον το πρωτο νομιζω οτι ειναι Rolling eyes Rolling eyes

η εμπειρια της peugeotζωης μου
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 21 Αύγ 2003, 16:21:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντώνης έγραψε:
Στην γερμανια που ημουνα ειδα σε ενα βενζιναδικο της shell αφισα που ελεγε 100 οκτανια.οι εκδοχες ειναι δυο
1.δεν εχει κυκλοφορησει στην ελλαδα
2.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η 99+ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ 100.

Μαλλον το πρωτο νομιζω οτι ειναι Rolling eyes Rolling eyes

Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι Ultimate στην Ελλάδα ονομάζεται αυτή των 100 οκτανίων, ενώ σε κάποιες άλλες χώρες ονομάζεται η παλιά super αμόλυβδη των 98 ή ακόμα και η απλή των 96!!!
Φαίνεται οι Έλληνες οδηγοί έχουν μεγάλες απαιτήσεις από καύσιμα Wink Wink

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 22 Αύγ 2003, 10:31:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το έχω γράψει και αλλού, εγώ προτιμώ την ΕΚΟ-ΕΛΙΝ-AEGEAN. Τώρα το καλοκαίρι έβαζα μόνο Super αμόλυβδη από αυτές τις τρεις, έκανα 8.000 χλμ και δεν είχα ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα.

Ο κινητήρας δούλευε λίγο πιο ήσυχα, το αμάξι ρόπιαζε καλύτερα (ειδικά με 4η).

Και φυσικά δεν το συζητάω πόσο κοστίζει σε σχέση με BP kai SHELL

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης