Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Καίνε λάδια τα 1.6 THP? |
ΝΑΙ |
|
57% |
[ 177 ] |
ΟΧΙ |
|
29% |
[ 92 ] |
ΔΞ / ΔΑ |
|
13% |
[ 41 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 310 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
makis106 (makis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)
Ένταξη: 15 Μάϊ 2007 Δημοσιεύσεις: 2966
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Απρ 2011, 23:49:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Fotigos έγραψε: | Τρείς περιπτώσεις που ξέρω βγήκαν εγγύηση,
"Λένε" οτι περνάει λάδι από τών βαλβίδων τον κορμό (ανάμεσα δλδ στα μέταλα βαλβίδας κεφαλής) |
Mε λίγα λόγια περνάει λάδια απο τσιμουχάκια βαλβίδων?
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Fotigos (Φώτης) Δραστήριο μέλος

308 1.6 GT 175HP
Ένταξη: 30 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 224 Τόπος: Σπάρτη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 01:07:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι τσιμουχάκια έχουν από το εργοστάσιο καλά το πες,από κει χάνουν, στην κεφαλή όμως που δίνουν είναι διαφορετικά,θα το δώ αύριο από κοντά και θα σας πώ
Ήμουν κάποτε σε 2 ρόδες,,,
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mathanas Φανατικό μέλος

207 rallye 2009
Ένταξη: 08 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 343
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 08:48:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Fotigos έγραψε: | Ναι τσιμουχάκια έχουν από το εργοστάσιο καλά το πες,από κει χάνουν, στην κεφαλή όμως που δίνουν είναι διαφορετικά,θα το δώ αύριο από κοντά και θα σας πώ |
Μπορουμε να δουμε αν εχει αναβαθμιμενα τσιμουχακια βαλβιδων? Να παμε να τα περασουμε αυτο δεν ειναι τπτ....... Αλλα γιατι να δινουν ολοκληρη κεφαλη ομως ή να αλλαζαν μοτερ πιο παλια αν το προβλημα ειναι τα τσιμουχακια.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Fotigos (Φώτης) Δραστήριο μέλος

308 1.6 GT 175HP
Ένταξη: 30 Δεκ 2008 Δημοσιεύσεις: 224 Τόπος: Σπάρτη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 09:54:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν είναι τα τσιμουχάκια, είναι οι οδηγοί μέσα απο τα τσιμουχάκια.(λάθος μου δεν είχα καταλάβει κι εγώ που ακριβώς είναι το πρόβλημα)
Μετά απο αντικατάσταση κεφαλής αν πάλι καίει λάδι πάνε σε αλλαγή μοτέρ.
Με την πρώτη ευκαιρία θα σηκώσω φωτογραφίες αν και δεν φαίνετε με το μάτι καμία διαφορά.
Ήμουν κάποτε σε 2 ρόδες,,,
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 12:57:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άρα φαγομένοι οδηγοί! Είναι που τους λιπαίνουν τα λάδια απο τις αναθυμιάσεις!
Θα μου πεις χωρίς αυτές δεν θα λιπαίνονται καθόλου, αλλα ποιος μου λέει οτι η κάπνα και η μαυρίλα που μαζεύεται εκει μέσα, δεν έχει αντίθετα αποτελέσματα στις τριβόμενες επιφάνειες.
Τέσπα, μπορεί να είναι και θέμα υλικού.
θα δείξει τι αποτελέσματα θα έχουμε κ εμείς που έχουμε βγάλει τις αναθυμιάσεις απο την πολλαπλή...
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SαλιγκαρAKIS (Σάκης) Έχω ξεφύγει !!!

207 rallye f/l 150άρι (few years ago)
Ένταξη: 15 Σεπ 2010 Δημοσιεύσεις: 2534 Τόπος: Troll City
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 13:24:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
makis106 έγραψε: | Άρα φαγομένοι οδηγοί! Είναι που τους λιπαίνουν τα λάδια απο τις αναθυμιάσεις!
Θα μου πεις χωρίς αυτές δεν θα λιπαίνονται καθόλου, αλλα ποιος μου λέει οτι η κάπνα και η μαυρίλα που μαζεύεται εκει μέσα, δεν έχει αντίθετα αποτελέσματα στις τριβόμενες επιφάνειες.
θα δείξει τι αποτελέσματα θα έχουμε κ εμείς που έχουμε βγάλει τις αναθυμιάσεις απο την πολλαπλή... |
Οι αναθυμιάσεις δέν λιπαίνουν τους οδηγούς!
Οι οδηγοί λιπαίνονται από ένα λεπτό φίλμ λαδιού που 'επιτρέπουν' τα τσιμουχάκια των βαλβίδων να πενράει σε αυτούς..μια μικρή κατανάλωση λαδιού είναι λογική, εάν όμως η ποσότητα του λαδιού είναι αρκετά μεγάλη τότε είτε τα τσιμουχάκια έχουν φθαρεί είτε οι οδηγοί, με λογική συνέπεια τα εργοστασιακά τσιμουχάκια να μήν επαρκούν!
Στα ρεκτιφιέ αλλαζουν οδηγούς με άλλους μεγαλύτερης αντοχής(στα υλικά) αλλά και με ειδικά διαμορφωμένα διάκενα που επιτρέπουν να περνά περισσότερο λάδι για καλύτερη λίπανση. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mechanic (Θανασης) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 05 Ιούν 2008 Δημοσιεύσεις: 1594 Τόπος: Ελλαδα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 13:54:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Fotigos έγραψε: | Τρείς περιπτώσεις που ξέρω βγήκαν εγγύηση,
"Λένε" οτι περνάει λάδι από τών βαλβίδων τον κορμό (ανάμεσα δλδ στα μέταλα βαλβίδας κεφαλής) |
Αν εχεις τη δυνατοτητα μαθε σε παρακαλω (για τις συγκεκριμενες περιπτωσεις) αρχης εξ'αρχης τι μαρκα και τυπο λαδιου φοραγανε?
επισης καθε ποτε τα αλλαζανε? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 15:28:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | makis106 έγραψε: | Άρα φαγομένοι οδηγοί! Είναι που τους λιπαίνουν τα λάδια απο τις αναθυμιάσεις!
θα δείξει τι αποτελέσματα θα έχουμε κ εμείς που έχουμε βγάλει τις αναθυμιάσεις απο την πολλαπλή... |
Οι οδηγοί λιπαίνονται από ένα λεπτό φίλμ λαδιού που 'επιτρέπουν' τα τσιμουχάκια των βαλβίδων να πενράει σε αυτούς..μια μικρή κατανάλωση λαδιού είναι λογική, εάν όμως η ποσότητα του λαδιού είναι αρκετά μεγάλη τότε είτε τα τσιμουχάκια έχουν φθαρεί είτε οι οδηγοί, με λογική συνέπεια τα εργοστασιακά τσιμουχάκια να μήν επαρκούν!
Στα ρεκτιφιέ αλλαζουν οδηγούς με άλλους μεγαλύτερης αντοχής(στα υλικά) αλλά και με ειδικά διαμορφωμένα διάκενα που επιτρέπουν να περνά περισσότερο λάδι για καλύτερη λίπανση. |
Αυτό έχω αναφέρει και εγώ παλιότερα, ότι δεν πιστεύω οτι στηρίζεται η λίπανση των βαλβίδων στα λάδια των αναθυμιάσεων, αλλα υπάρχουν πολλοί που το υποστηρίζουν, το έχω ακούσει ακόμη και απο μηχανικό (οχι οτι αυτο σημαινει κατι!). Ωστόσο για μένα θα μπορούσε να αποτελεί και πιθανή αιιτία του προβληματος το ότι οι επικαθήσεις μπορεί να δημιουργούνται και πάνω στο στέλεχος της βαλβίδας όταν αυτη είναι ανοικτη και εφόσον δεν υπάρχει πλύση απο μίγμα αέρος-βενζίνης, όλα αυτά, κατα το κλείσιμο της βαλβίδας μπαίνουν μες στο οδηγό με όποιες συνέπειες... Αλλωστε είναι τυχαίο που στο 200άρι μοτερ κατάργησαν τις αναθυμιάσεις? Ένας λόγος μπορεί να είναι και αυτός...
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 17:06:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
makis106 έγραψε: | SαλιγκαρAKIS έγραψε: | makis106 έγραψε: | Άρα φαγομένοι οδηγοί! Είναι που τους λιπαίνουν τα λάδια απο τις αναθυμιάσεις!
Αυτό έχω αναφέρει και εγώ παλιότερα, ότι δεν πιστεύω οτι στηρίζεται η λίπανση των βαλβίδων στα λάδια των αναθυμιάσεων, αλλα υπάρχουν πολλοί που το υποστηρίζουν, το έχω ακούσει ακόμη και απο μηχανικό (οχι οτι αυτο σημαινει κατι!). Ωστόσο για μένα θα μπορούσε να αποτελεί και πιθανή αιιτία του προβληματος το ότι οι επικαθήσεις μπορεί να δημιουργούνται και πάνω στο στέλεχος της βαλβίδας όταν αυτη είναι ανοικτη και εφόσον δεν υπάρχει πλύση απο μίγμα αέρος-βενζίνης, όλα αυτά, κατα το κλείσιμο της βαλβίδας μπαίνουν μες στο οδηγό με όποιες συνέπειες... Αλλωστε είναι τυχαίο που στο 200άρι μοτερ κατάργησαν τις αναθυμιάσεις? Ένας λόγος μπορεί να είναι και αυτός... |
Ακριβώς έτσι!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
salex (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

3008 (ex 207 GT)
Ένταξη: 21 Οκτ 2006 Δημοσιεύσεις: 2596 Τόπος: Παλλήνη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 19:54:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλοί μου άνθρωποι, οι οδηγοί των βαλβίδων λιπαίνονται από το ψευτοκάπακο, όχι από την λαδίλα στην πολλαπλή εισαγωγής.
Σιγά μην λαδώνονται και τα ελατήρια εμβόλων από τη λαδίλα που επιστρέφεται από τις αναθυμιάσεις!
Στα ρεκτιφιέ βάζουν τους εργοστασιακούς οδηγούς, μόνο καινούργιους.
Δεν κάνουν επισκευές από το κεφάλι τους οι άνθρωποι.
http://www.etuners.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 20:19:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
salex έγραψε: | Καλοί μου άνθρωποι, οι οδηγοί των βαλβίδων λιπαίνονται από το ψευτοκάπακο, όχι από την λαδίλα στην πολλαπλή εισαγωγής. +1
Σιγά μην λαδώνονται και τα ελατήρια εμβόλων από τη λαδίλα που επιστρέφεται από τις αναθυμιάσεις! Το πιστεύεις ότι αυτό μας το είπε μηχανικός στη peugeot και δέν μπορούσαμε να κρατηθούμε από τα γέλια με το Γιώργο!
Στα ρεκτιφιέ βάζουν τους εργοστασιακούς οδηγούς, μόνο καινούργιους.
Δεν κάνουν επισκευές από το κεφάλι τους οι άνθρωποι. |
Λές έ;
Κάτι λάθος θα ξέρω τότε..είχα την εντύπωση πως αντικαθιστούν τους εργοστασιακούς με ανθεκτικότερους(μπρούτζινους) και με διάκενα που επιτρέπουν 'καλύτερο' φίλμ λαδιού! Δέν μιλάω για απλό service στο καπάκι βέβαια.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giannis27 (Σερραίος) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!
Ένταξη: 18 Νοέ 2007 Δημοσιεύσεις: 1033 Τόπος: serres
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 20:58:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
στο service box δεν υπάρχει κανένας καινούργιος κωδικός για τις βαλβίδες,οδηγούς,ελατήρια κλπ
those who can Do
those who can't teach or that they think.............. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pughell (Στελιος) Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6
Ένταξη: 24 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 11050 Τόπος: Σαλλλονικη...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 19 Απρ 2011, 21:04:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ετσι και αλλιως οι οδηγοι βαλβιδων εκτοτε ηταν μπρουντζινοι ρε...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 11:03:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pughell έγραψε: | Ετσι και αλλιως οι οδηγοι βαλβιδων εκτοτε ηταν μπρουντζινοι ρε...  |
Χμμμ..μαντεμένιους πότε χρησιμοποιούσαν;
Πάντως ο Sevdalis άλλαξε οδηγούς στο καπάκι του Γρηγόρη, αλλά δέν ξέρω λεπτομέρειες δυστυχώς.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
mathanas Φανατικό μέλος

207 rallye 2009
Ένταξη: 08 Φεβ 2009 Δημοσιεύσεις: 343
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 13:14:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικα θα μας πει καποιος γιατι καιει ο thp ?
1. Γιατι ειναι turbo και ολοι οι turbo καινε....
2. Απο τη τουρμπινα περνανε μεσα....
3. Εχει μεγαλες εκ κατασκευης ανοχες και το 5w-30 παει μεσα νερακι
4. Απο τσιμουχακια (τα φτηνουν)
5. Απο οδηγους βαλβιδων (τα φτηνουν επισης)
6. Δε ξερω δεν απαντω..... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 13:50:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
7. Γιατί βάζετε λάθος λάδια?
8. Γιατί τα αφήνετε πάνω απο 10000χμ?
9. Γιατί το γαμάτε με κρύα νερά/λάδια?
10. Γιατι δεν το κρυώνετε μετα απο ξέσκισμα?
Αλλιώς το δικό μου είναι το προβληματικό που δεν συμπληρώνω ποτέ, ότι χρήση και να του κάνω...
etuned |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 13:53:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
makis106 έγραψε: | 7. Γιατί βάζετε λάθος λάδια?
Αλλιώς το δικό μου είναι το προβληματικό που δεν συμπληρώνω ποτέ, ότι χρήση και να του κάνω... |
Σωστότατος  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
saikoe_39 (Κώστας) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207
Ένταξη: 27 Απρ 2009 Δημοσιεύσεις: 1008 Τόπος: Στο στόκολο.!
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 14:34:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το δικο μου πλεον στα 45.000 χλμ....και δεν εχω συμπληρώσει ποτε ούτε μια σταγόνα λαδι..! 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 16:19:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
makis106 έγραψε: | 7. Γιατί βάζετε λάθος λάδια?
Αλλιώς το δικό μου είναι το προβληματικό που δεν συμπληρώνω ποτέ, ότι χρήση και να του κάνω... |
+1000
Πες τα Χρυσοστομε...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 20 Απρ 2011, 16:46:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
mathanas έγραψε: | Τελικα θα μας πει καποιος γιατι καιει ο thp ?
1. Γιατι ειναι turbo και ολοι οι turbo καινε....
2. Απο τη τουρμπινα περνανε μεσα....
3. Εχει μεγαλες εκ κατασκευης ανοχες και το 5w-30 παει μεσα νερακι
4. Απο τσιμουχακια (τα φτηνουν)
5. Απο οδηγους βαλβιδων (τα φτηνουν επισης)
6. Δε ξερω δεν απαντω..... |
1. Ειναι πολυπλοκο να το εξηγησω τωρα, αλλα μοτερ με υψηλο βαθμο αποδοσης χρησημοποιουν το λαδι + σαν μεσο ψυξης.
Δεν εχει να κανει αν εχει τουρμπηνα η οχι,
ο κατασκευαστης θετει εκ των προτερων το ποσοστο καταναλωσης λιπαντικου ανα ιππο και ωρα...
2, σε ενα υγειες μοτερ δεν αναμηγνυεται το λιπαντικο με τις αεριες μαζες.
3. ειδηκα τα ΤΗΡ ειναι μοτερ "μηδενικων" ανοχων (το γιατι μεγαλη ιστορια και ανευ ουσιας να την πουμε τωρα)
και θελει 0-305-30 να βαλεις οταν η (ζημια) η αλλιως να το πω ευγενικα η φθορα εχει ανοιξει τα διακενα τοσο που τοτε βαζεις αρχικα 5-30 και ισως χρειαστει και 5-40 προκειμενω να αποφυγεις το αμεσο ανοιγμα του μοτερ.
τωρα αν ανατρεξουμε στις ηδιοτητες και στα χαρακτηρηστικα λιπανσεως ενος κινητηρα θα δειτε οτι το να λεμε αυθαιρετα
"εχουμε ζεστο κλιμα" βαλε μεγαλυτερο ιξωδες και θα εισαι ΟΚ
χωρις να λαμβανουμε υπ'οψιν μας κατι αλλο
ειναι επιεικως...... λαθος.
4. αν χρησιμοποιεις λαθος λιπαντικο και με λαθος τροπο τον κινητηρα
τοτε ναι καταστρεφονται.
5. δες το 4
6. εγω που ξερω 1-2 βασικα πραγματα (μιας και ειναι η δουλεια μου)
παλι δεν απαντω για να μην παρεξηγηθω
με αυτα που εχω να πω.
Ο καθενας κανει οτι νομιζει καλυτερο για το αμαξι του,
τωρα απο εκει και επειτα εγω σεβομαι τις γνωμες ολων... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|