Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
nikapos Μέλος

rallye - 307
Ένταξη: 15 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 117 Τόπος: athens
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Φεβ 2003, 11:51:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
sorry που δεν διαβασα όλα τα ποστ αλλα είναι κάμποσα
τα οκτάνια έχουν σημασία μόνο για την αντίσταση στην προανάφλεξη και θέλουμε περισσότερα αν ο λόγος συμπίεσησης είναι πάνω από 10.5
με 106 ραλλυ δεν παρατήρησα αξιοσημείωτες διαφορές με περισσότερα οκτάνια (δεν εχω πειράξει τίποτα στον κινητήρα)
η vpower έχει και πρόσθετο που κάνει καθαρισμό. εκεί παρατήρησα κάποια οικονομία - περίπου όση η διαφορά στην τιμή , και κάποια αύξηση απόδοσης (+5 κμ τελικής) αλλά προσοχή!
τα καθαριστικά που έχει στεγνώνουν τις βαλβίδες και με συνεχή χρήση μπορεί να πάρεις τον κινητήρα στο χέρι. αυτό το διάβασα στο tfrc από κάποιον που λέει ότι το έψαξε πολύ
το κύριο πρόβλημα είναι η νοθεία.
Σίγουρα είχε βγει πρώτη η ελινοιλ? εγώ είχα δει διαφήμιση της avin που αναφερόταν σ αυτή την έρευνα κι έλεγε ότι αυτή βγήκε πρώτη. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Φεβ 2003, 15:50:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδια εβαλα σημερα αναγκαστικα αμολυβδη απλη απο ΕΚΟ η οποια ειναι δυσευρετη στην Παλια Κοκκινια και μαλιστα δεν ειχε super αμολυβδη.
οχι οτι τελειωσε αλλα δεν εφερνε καν!!!
Ξεπεσα στην αμολυβδη λογω του οτι ηθελα να κανω οικονομια (11 λεπτα διαφορα -> ΒΡ 86λεπτα ΕΚΟ 75 λεπτα) αλλα δεν ηξερα οτι η ΕΚΟ θα ηταν στεγνη απο super αμολυβδη!!!
Τελος παντων την πατησα και εβαλα (ευτυχως λιγη) απλη.!
η διαφορα φανηκε αμεσως, το αυτοκινητο δεν τραβαει οπως αλλες φορες που εβαζα φρεσκια βενζινη. δεν ειναι κατι χειροπιαστο αλλα ο οδηγος καταλαβαινει τη διαφορα...
Αντε να δω που θα βρω ΕΚΟ που να φερνει super aμολυβδη...
και ελεω πολεμου στο ΙΡΑΚ βλεπω να φτανει η βενζινη 0.90-0.95 Ε !!!
ηδη η ΒΡ superplus ->0.86
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
Ένταξη: 14 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 417
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Φεβ 2003, 13:38:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παντως εγω εδω και 2 χρονια σχεδον βαζω σε 2 πρατηρια βενζινη και ειμαι πληρως ευχαριστημενος σε ολα και στην τιμη που ειναι και η χαμηλοτερη (μεχρι της 14 γεναρη που ημουνα ελλαδα η super plus ειχε 0,72 και στα 2)1.στην πετρου ραλι μετα το ποταμι για αθηνα στην ετεκα (περναω σχεδον καθε βραδυ και διανυκτερευει)
2.στην αγιας παρασκευης (χαλανδριου) οπως ανεβαινουμε για την πλατεια της αγιας παρασκευης στην Ελιν.
τελος κατι που μου ειχε πει φιλος βενζινας.οταν ειναι βυτιο μεσα σε πρατηριο ποτε δεν βαζουμε βενζινη απο εκει για κανα δυο μερες (αν το δουμε) γιατι οτι εχουν οι δεξαμενες σε καταλοιπα,βρωμια κτλ ανακατευεται και σηκωνεται πανω με αποτελεσμα να καταληγει στο ρεζερβουαρ μας.περιμενουμε να κατσουν ολα παλι στον πατο με λιγα λογια 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
NICK (ΝΙΚΟΣ) Δραστήριο μέλος

206 XT Premium 1.4 (2000)
Ένταξη: 05 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 232 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Φεβ 2003, 20:29:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τελος κατι που μου ειχε πει φιλος βενζινας.οταν ειναι βυτιο μεσα σε πρατηριο ποτε δεν βαζουμε βενζινη απο εκει για κανα δυο μερες (αν το δουμε) γιατι οτι εχουν οι δεξαμενες σε καταλοιπα,βρωμια κτλ ανακατευεται και σηκωνεται πανω με αποτελεσμα να καταληγει στο ρεζερβουαρ μας.περιμενουμε να κατσουν ολα παλι στον πατο με λιγα λογια [/quote]
Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε αν βάζουμε βενζίνη από πρατήριο με μεγάλη κίνηση το οποίο παραλαμβάνει κάθε 2 μέρες;Αλλάζουμε βενζινάδικο;Δεν διαφωνώ μαζί σου,αλλά 2 μέρες μου φαίνονται πολλές..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Svstouk (Στέφανος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)
Ένταξη: 09 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 869 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Φεβ 2003, 23:07:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κι εγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να βάζουμε αμέσως βενζίνη και να περιμένουμε, αλλά 2 ώρες, όχι 2 μέρες! 
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 02:27:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδια εχετε δικιο.ηταν σχημα λογου το κανα δυο μερες.αλλα ο συγκεκριμενος βενζινας με συμβουλεψε οταν βλεπω βυτιο να φευγω απο το βενζιναδικο.τωρα το ποσο κανει σε χρονο ειναι δυσκολο να υπολογισεις.και εξαλλου αν πας και ειναι αδειες οι δεξαμενες παλι τα κατακαθια δεν θα ρουφιξει η αντλια?ειναι να μην σου τυχει η να εχεις φιλο βενζινα που να εμπιστευεσαι.και αυτος ρε γα**το εχει βενζιναδικο στο εξοχικο μου 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 10:19:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ntinos έγραψε: | παιδια εχετε δικιο.ηταν σχημα λογου το κανα δυο μερες.αλλα ο συγκεκριμενος βενζινας με συμβουλεψε οταν βλεπω βυτιο να φευγω απο το βενζιναδικο.τωρα το ποσο κανει σε χρονο ειναι δυσκολο να υπολογισεις.και εξαλλου αν πας και ειναι αδειες οι δεξαμενες παλι τα κατακαθια δεν θα ρουφιξει η αντλια?ειναι να μην σου τυχει η να εχεις φιλο βενζινα που να εμπιστευεσαι.και αυτος ρε γα**το εχει βενζιναδικο στο εξοχικο μου  |
Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάτσουν τα κατακάθια κάτω είναι μισή ώρα. Αυτό μου το είπε φίλος Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος εταιρίας που κάνει σέρβις στις αντλίες των πρατηρίων.
Οπότε σίγουρα με το που βλέπεις το βυτιοφόρο δεν μπαίνεις για ανεφοδιασμό (άσε που κανονικά κλείνει το πρατήριο). Μπορείς να βάλεις όμως βενζίνη στο γυρισμό από τη δουλειά.
Επίσης, το είχα πει παλιότερα, το ξαναλέω τώρα. Ποτέ δεν βάζουμε βενζίνη μεσημεριανές και απογευματινές ώρες το καλοκαίρι. Ο λόγος απλός. Η βενζίνη με τη θερμότητα (θερμοκρασία) ζεσταίνεται, και όταν ζεσταίνεται διογκώνεται. Προσοχή, μεγαλώνει ο όγκος της, όχι η ποσότητα, σε αναλογία 4/100. Με άλλα λόγια, ζεστή βενζίνη 100 λίτρων θα παρουσιάζεται να είναι 104 λίτρα, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι μόνο 100! Υποθέτουμε λοιπόν ότι πας να βάλεις βενζίνη εκείνη την ώρα. Βάζεις, βάζεις, σου δείχνει η αντλία ότι έβαλες 104 λίτρα, πληρώνεις για 104 λίτρα, αλλά στην πραγματικότητα έχεις βάλει μόνο 100! Γι'αυτό και το καλύτερο είναι να βάζουμε βενζίνη τις πρώτες πρωινές ώρες την καλοκαιρινή περίοδο.
Θα μου πεις, καλά, ζεσταίνεται η δεξαμενή κάτω από τη γη; Αμ ζεσταίνεται, η άτιμη! Σκεφθείτε ότι το καλοκαίρι ο ήλιος καίει το τσιμέντο που καλύπτει τη δεξαμενή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Κάντε το εξής πείραμα : Μόλις γυρίσετε το βράδυ σπίτι σας, είτε από τη δουλειά είτε από βόλτα, κοιτάξτε προσεκτικά με ακρίβεια χιλιοστού πού ακριβώς βλέπει ο δείκτης της βενζίνης σας. Το επόμενο πρωί που θα βάλετε μπρος, κοιτάξτε και πάλι το δείκτη. Αν η βόλτα του προηγούμενου βραδιού ήταν αρκετούτσικη, ώστε η βενζίνη στο τεπόζιτό σας να έχει ανακουνηθεί αρκετές φορές και έτσι να έχει ζεσταθεί (άρα διογκωθεί), τότε θα δείτε το δείκτη της βενζίνης 1-2 χιλιοστά πιο κάτω. 
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XS Μόλις έγραψα

206 XS 1.4lt (not mine lolz!)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 31 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 11:45:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δηλαδή αν φουλάρουμε βενζίνη το καλοκαίρι πολύ πρωί, το μεσημέρι το ντεπόζιτο θα ξεχειλίσει;
Μήπως το 4% είναι μεγάλο νούμερο; Για τι διαφορά θερμοκρασίας μιλάμε; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 13:52:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
XS έγραψε: | Δηλαδή αν φουλάρουμε βενζίνη το καλοκαίρι πολύ πρωί, το μεσημέρι το ντεπόζιτο θα ξεχειλίσει;
Μήπως το 4% είναι μεγάλο νούμερο; Για τι διαφορά θερμοκρασίας μιλάμε; |
Πιθανότατα ναι! Γι'αυτό και το εγχειρίδιο γράφει να μην βάζουμε άλλη βενζίνη μετά τα δυο κλικ της αντλίας. Για να υπάρχει εξτρά χώρος για αυτό το φαινόμενο.
Για τη διαφορά θερμοκρασίας δεν θυμάμαι, αλλά θυμάμαι ότι το νούμερο είναι μικρό.
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
1.1 i love you (Γιάννης) Δραστήριο μέλος

C3 1.6 Elegance
Ένταξη: 06 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 233 Τόπος: Πόρτο-Ράφτη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 16:38:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτό το έχω προσέξει κι εγώ Πολλές φορές το καλοκαίρι όταν παίρνω το αυτοκίνητο το πρωί, η στάθμη της βενζίνης είναι πιο χαμηλή απ το βράδι που το παρκάρισα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 16:48:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1.1 i love you έγραψε: | Αυτό το έχω προσέξει κι εγώ Πολλές φορές το καλοκαίρι όταν παίρνω το αυτοκίνητο το πρωί, η στάθμη της βενζίνης είναι πιο χαμηλή απ το βράδι που το παρκάρισα  |
μηπως το αμαξι το παιρνει κανενας υπνοβατης και παει τσαρκες τη νυχτα ;;;
για κοιταξε το !!!! 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 1.6 Elegance
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Φεβ 2003, 17:12:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπάαα δε το νομίζω να δείς τι κάνω μπάς και σου δώσω ιδέες Πρώτα κλειδώνω το τιμόνι,μετά το ξανακλειδώνω με λουκέτο, λύνω τον Δία και τον Όσκαρ(Γερμανικοί ποιμενικοί) και τέλος βάζω μια ταμπέλα πάνω στο παρμπρίζ που έφτιαξα στον υπολογιστή και την πλαστικοποίησα και η οποία λέει:Μόνο 1.1 κυβικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
XASOS Νέος χρήστης

ΒMW 525
Ένταξη: 10 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 86
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Φεβ 2003, 12:26:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
1.1 i love you έγραψε: | Μπάαα δε το νομίζω να δείς τι κάνω μπάς και σου δώσω ιδέες και τέλος βάζω μια ταμπέλα πάνω στο παρμπρίζ που έφτιαξα στον υπολογιστή και την πλαστικοποίησα και η οποία λέει:Μόνο 1.1 κυβικά |
oxi kai 1.1 kybika!!! thlekateyuynomeno exeis?!!! 1.1 litra!!!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 1.6 Elegance
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Φεβ 2003, 23:07:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
XASOS έγραψε: | 1.1 i love you έγραψε: | Μπάαα δε το νομίζω να δείς τι κάνω μπάς και σου δώσω ιδέες και τέλος βάζω μια ταμπέλα πάνω στο παρμπρίζ που έφτιαξα στον υπολογιστή και την πλαστικοποίησα και η οποία λέει:Μόνο 1.1 κυβικά |
oxi kai 1.1 kybika!!! thlekateyuynomeno exeis?!!! 1.1 litra!!!!  | Φίλε XASO πραγματικά δε βλέπω που είναι το λάθος μου.Απο το '88 που διαβάζω τους 4Τροχούς και αργότερα τα άλλα περιοδικά αυτοκινήτων το αναφέρουν και σαν κυβικά εκατοστά και σα λίτρα. Έχω χιλιάδες αποσπάσματα να αναφέρω.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tomcat (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+
Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 1188 Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Φεβ 2003, 23:36:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έλα που κολλήσατε σ'αυτό.
1000 κυβικά εκατοστά = 1 λίτρο.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 1.6 Elegance
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 28 Φεβ 2003, 23:52:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tomcat έγραψε: | Έλα που κολλήσατε σ'αυτό.
1000 κυβικά εκατοστά = 1 λίτρο.
 | Merci Beaucoup |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Μάρ 2003, 15:46:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Svstouk έγραψε: | Ntinos έγραψε: | παιδια εχετε δικιο.ηταν σχημα λογου το κανα δυο μερες.αλλα ο συγκεκριμενος βενζινας με συμβουλεψε οταν βλεπω βυτιο να φευγω απο το βενζιναδικο.τωρα το ποσο κανει σε χρονο ειναι δυσκολο να υπολογισεις.και εξαλλου αν πας και ειναι αδειες οι δεξαμενες παλι τα κατακαθια δεν θα ρουφιξει η αντλια?ειναι να μην σου τυχει η να εχεις φιλο βενζινα που να εμπιστευεσαι.και αυτος ρε γα**το εχει βενζιναδικο στο εξοχικο μου  |
Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάτσουν τα κατακάθια κάτω είναι μισή ώρα. Αυτό μου το είπε φίλος Διευθυντής Τεχνικού Τμήματος εταιρίας που κάνει σέρβις στις αντλίες των πρατηρίων.
Οπότε σίγουρα με το που βλέπεις το βυτιοφόρο δεν μπαίνεις για ανεφοδιασμό (άσε που κανονικά κλείνει το πρατήριο). Μπορείς να βάλεις όμως βενζίνη στο γυρισμό από τη δουλειά.
Επίσης, το είχα πει παλιότερα, το ξαναλέω τώρα. Ποτέ δεν βάζουμε βενζίνη μεσημεριανές και απογευματινές ώρες το καλοκαίρι. Ο λόγος απλός. Η βενζίνη με τη θερμότητα (θερμοκρασία) ζεσταίνεται, και όταν ζεσταίνεται διογκώνεται. Προσοχή, μεγαλώνει ο όγκος της, όχι η ποσότητα, σε αναλογία 4/100. Με άλλα λόγια, ζεστή βενζίνη 100 λίτρων θα παρουσιάζεται να είναι 104 λίτρα, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι μόνο 100! Υποθέτουμε λοιπόν ότι πας να βάλεις βενζίνη εκείνη την ώρα. Βάζεις, βάζεις, σου δείχνει η αντλία ότι έβαλες 104 λίτρα, πληρώνεις για 104 λίτρα, αλλά στην πραγματικότητα έχεις βάλει μόνο 100! Γι'αυτό και το καλύτερο είναι να βάζουμε βενζίνη τις πρώτες πρωινές ώρες την καλοκαιρινή περίοδο.
Θα μου πεις, καλά, ζεσταίνεται η δεξαμενή κάτω από τη γη; Αμ ζεσταίνεται, η άτιμη! Σκεφθείτε ότι το καλοκαίρι ο ήλιος καίει το τσιμέντο που καλύπτει τη δεξαμενή για τουλάχιστον 8 ώρες.
Κάντε το εξής πείραμα : Μόλις γυρίσετε το βράδυ σπίτι σας, είτε από τη δουλειά είτε από βόλτα, κοιτάξτε προσεκτικά με ακρίβεια χιλιοστού πού ακριβώς βλέπει ο δείκτης της βενζίνης σας. Το επόμενο πρωί που θα βάλετε μπρος, κοιτάξτε και πάλι το δείκτη. Αν η βόλτα του προηγούμενου βραδιού ήταν αρκετούτσικη, ώστε η βενζίνη στο τεπόζιτό σας να έχει ανακουνηθεί αρκετές φορές και έτσι να έχει ζεσταθεί (άρα διογκωθεί), τότε θα δείτε το δείκτη της βενζίνης 1-2 χιλιοστά πιο κάτω.  |
to peirama auto an to kaneis me anameno autokinito to vradi kai svisto to prwi i molis to anapseis den mporeis na eisai akrivis gia ton logo oti ena organo metrisis (opws tou deikti venzinas) i sini8ws epireazetai apo ekswterikous paragontes opws i 8ermokrasia.gia na exoume diladi swsti metrisi prepei na kalimprarome tis metriseis tou organou (apo zesto kai kryo).otan afinoume to autokinito einai zesto kai otan to pairnoume kryo.episis paizei rolo kai o xronos pou parakolou8oume.diladi me poio texnikous orous gia gnwstes organometrias o deiktis venzinas exei apokrisi 1 taksews (first order step response) i opoia perigrafetai sto mihaniko analogo me eksiswsi paragwgou 1 taksis i opoia exei lysi (laplace) logari8miki me sta8era xronou t opou gia na vre8ei stin ofelimi perioxi tis apokrisis xreiazontai 4t diladi me liga logia kapoios xronos gia na parei tin kanoniki endeiksi (xexe min vrisei kaneis den antexa eprepe na to analysw).pantws to fenomeno auksisis ogkou tis venzinis symvenei alla den mporoume na to doume me auton ton tropo ka8ara giati paizoun kai alloi paragwntes
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tomcat (Στελιος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1400 QS (V8) 55,927 kW+
Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 1188 Τόπος: Αθήνα-Καλλιθέα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 05:21:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ε? ποιος ήρθε?
Φίλε Ntino με έστειλες αδιάβαστο.15 λεπτά τώρα προσπαθώ να αποκοδικοιποιήσω το post σου και μάλλον έχεις δίκιο (Αναφέρομαι στο σημείο μετά τον δείκτη απόκρισης).
Μάλλον πρέπει να περάσω τα χρωστούμενα μαθηματικά γιατί δεν με βλέπω καλά.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 11:23:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μάλιστα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι πίσω από τον "αθώο" δείκτη βενζίνης κρύβεται τόση Φυσική.
Χαίρομαι που με ανέτρεψες τεκμηριωμένα. 
Be ware! Lion within! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ntinos Τρελλαμένο μέλος

Saxo Vts-206 QUIKSILVER
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 05:07:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kai egw xarika pou 3 xronia pou ta trww stin mapa ola auta telika den einai kai teleiws axrista.pantws paizoun kai alla fenomena me ton deikti venzinis opws to oti otan einai gemato argei na katevei o diktis kai otan ftasei stin mesi kai poio katw peftei grigorotera kaliptwntas auto pou exase otan epefte arga.auto kapws mas to eixan eksigisei stin 8ermodynamiki alla den 8imamai twra,kati me tin piesi doxeion enomenon me swlina eixe sxesi.telospa to porisma pantws einai oti ena organo exei panta sfalma (error) stin metrisi pou pernei.auto einai kanonas.akoma kai organa me 'feedback' deixoun sfalma kai meta prospa8oun na kanoun dior8wsi.den exei ftasei i texnologia na pareis apo organo akrivi metrisi gia tpt.
oso gia tin eksiswsi mia px tis morfis dx/dt +4x=12 (leme twra) apo laplace (yparxei kai allos tropos na ly8ei alla laplace rules)
x=3-e ipsomeno stin -4t to 3 einai to steady state kai o logari8mos to 'transient' kai emeis 8eloume na pame se steady state (wfelimi perioxi me sta8eri timi) opote mexri tote afairoume enan ari8mo (e=2,7)ipsomeno se mia dynami me sinartisi tou xronou
pwpw min vrisei kaneis mia euxaristi paren8esi me ma8imatika itan
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|