PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Βενζίνη unleaded 100 από την ΒΡ ?
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
GIANNIS206 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

207 RC

Ένταξη: 07 Νοέ 2002
Τόπος: Σέρρες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Οκτ 2003, 01:58:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κατάλαβα αλλά στις μέρες μας πάντα έχεις κάποια μικρή αμφιβολία! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
micho (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 Quiksilver (8V) (2002) (1400)

Ένταξη: 13 Ιούν 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Οκτ 2003, 10:03:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτο που θελω να προσθεσω εγω ειναι οτι σε 14αρι ειδα τεραστια αλλαγη στο ποσο τραβαει με 5η το αυτοκινητο! εκανα προσπεραση με 5η!!! εχει και καλυτερες ρεπριζ πιστευω.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
DiNoSt (Kostantinos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 1.4 (8v) Color Line (2002)

Ένταξη: 12 Ιούν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Οκτ 2003, 10:55:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σίγουρα η 100άρα είναι πιο ποιοτική από τις άλλες βενζίνες. Έγω φούλαρα με 100άρα το 206 με αναμένο το λαμπάκι και ξεκίνησα το καλοκαίρι για Κέρκυρα. Το 206 έβγαλε αυτονομία 680 χλμ και συνέχεια ήμουν πλακωμένος είτε σε κομάτια της Εγνατίας είτε σε ανηφόρες στυλ Καστανιάς και Μετσώβου. Μόνο με την ιδέα ότι είναι καθαρή βενζίνη έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Στο τάβηγμα είδα μια ελάχιστη προθυμία του 206 αλλά λίγα πράματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
NICK (ΝΙΚΟΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT Premium 1.4 (2000)

Ένταξη: 05 Φεβ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Οκτ 2003, 18:50:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

micho έγραψε:
αυτο που θελω να προσθεσω εγω ειναι οτι σε 14αρι ειδα τεραστια αλλαγη στο ποσο τραβαει με 5η το αυτοκινητο! εκανα προσπεραση με 5η!!! εχει και καλυτερες ρεπριζ πιστευω.

Μάλλον ο κινητήρας σου επωφελήθηκε επιδή καθάρισε φίλε μου.Ολόκληρη Alfa 156 JTS κέρδισε 2 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ίππους με τη βενζίνη αυτή...Και μιλάμε για κινητήρα με όλα τα καλούδια της σύγχρονης τεχνολογίας,όχι τον δικό μας που κοντεύει τα 15 χρόνια ζωής ,αν δεν κάνω λάθος.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

Ένταξη: 22 Μάϊ 2003
Τόπος: Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2003, 14:27:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΚΟ :

Ενέργειες για την διάθεση και προώθηση στην αγορά εντός του Οκτωβρίου 2003, νέων βελτιωμένων προϊόντων αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης ευρωπαϊκών προδιαγραφών (2005) που θα αποβλέπουν στη βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα, σε οικονομία καυσίμων για τον καταναλωτή και στην προστασία του περιβάλλοντος.

οπότε αναμένουμε άμεσα την βενζίνη της ΕΚΟ ...

Να μαντέψω τιμή Arrow 0,90 ε/λίτρο Είδομεν Wink

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
lia206cc (Λιάνα)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) CC (2002)

Ένταξη: 25 Νοέ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Οκτ 2003, 16:40:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελειώνει η βδομάδα, τελειώνει και το πείραμα:

Μέση κατανάλωση με την απλή BP 7,4
Μετά από 5 μέρες χρήσης 100άρας ο υπολογιστής του CC δείχνει 8,9....
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 11 Οκτ 2003, 17:54:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

lia206cc έγραψε:
Τελειώνει η βδομάδα, τελειώνει και το πείραμα:

Μέση κατανάλωση με την απλή BP 7,4
Μετά από 5 μέρες χρήσης 100άρας ο υπολογιστής του CC δείχνει 8,9....

Θα ήθελα να έχω και 'γω αυτόν τον υπολογιστή ταξιδίου... (το αυτοκίνητο το πήρα ακριβώς στο μεταίχμιο, λίγο πριν την τοποθέτησή αυτό του υπολογιστή σε όλα τα 206)

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Οκτ 2003, 01:31:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτριος έγραψε:
Θα ήθελα να έχω και 'γω αυτόν τον υπολογιστή ταξιδίου... (το αυτοκίνητο το πήρα ακριβώς στο μεταίχμιο, λίγο πριν την τοποθέτησή αυτό του υπολογιστή σε όλα τα 206)

Προϋπήρχε! Απλά έπρεπε να το παραγγείλεις με άλλα 200χιλ (τότε) με clima (υπήρχε στα φυλλάδια). Είχα αυτόν τον προβληματισμό τότε, αλλά τελικά δεν το παρήγγειλα (θα καθυστερούσε 3 μήνες).

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
teoman (Τεό)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor

Ένταξη: 19 Αύγ 2002
Τόπος: Jurassic Park

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Οκτ 2003, 15:13:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:

Προϋπήρχε! Απλά έπρεπε να το παραγγείλεις με άλλα 200χιλ (τότε) με clima (υπήρχε στα φυλλάδια). Είχα αυτόν τον προβληματισμό τότε, αλλά τελικά δεν το παρήγγειλα (θα καθυστερούσε 3 μήνες).

Σωστά.80000 και 3μηνη αναμονή είχε μόνο για το clima που με ενδιέφερε.

Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
seridim (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 1.4(8V) ΧΤ(2001)

Ένταξη: 31 Ιούλ 2002
Τόπος: ΦΛΩΡΙΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Οκτ 2003, 15:57:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή μέχρι τώρα έβαζα βενζίνη από όπου έβρισκα φθηνότερη (αμφιβόλου ποιότητας, νερομένη - συνέβει και αυτό- κ.α), αποφάσισα να δοκιμάσω και εγώ την 100άρα. Έβαλα μισό ρεζερβουάρ και από τα λίγα χιλιόμετρα που έκανα φάνηκε να πηγαίνει λίγο καλύτερα. Όλες οι ταχύτητες γεμίζουν με μεγαλύτερη άνεση και γενικά σε κάθε πάτημα του γκαζιού ανταποκρίνεται καλύτερα. Μάλλον καθάρισε και γι' αυτό μου φάνηκε η διαφορά. Θα περιμένω λίγο καιρό μέχρι να ξαναβάλω για να πω σίγουρα αν αξίζει αυτή η διαφορά της τιμής σε σχέση με τις άλλες.

Βελτιώνοντας το........"ΑΒΕΛΤΙΩΤΟ"

ANOTHER MEMBER OF K.R.T
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Οκτ 2003, 23:45:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:

Ναι, σωστά...
Και αν ήθελες και A.B.S. (που ήθελα) και πλευρικούς αερόσακους (που τους ήθελα και αυτούς) τότε έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον 6 μήνες...
(μήπως θα έπρεπε να περιμένω;)

Αλήθεια με την τοποθέτησή τους (ή μέρος αυτών) εκ των υστέρων τι γίνεται;
Κάποια στιγμή είχα διαβάσει στο forum ότι καταβάλλονται προοσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση...
Έμαθα όμως πως τα ελληνικά (εξουσιοδοτημένα) συνεργεία δεν μπορούν να αναλάβουν ένα τέτοιο εγχείρημα...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Δημήτριος στις Δευ 13 Οκτ 2003, 23:53:40, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Οκτ 2003, 23:51:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

seridim έγραψε:
Μάλλον καθάρισε και γι' αυτό μου φάνηκε η διαφορά. Θα περιμένω λίγο καιρό μέχρι να ξαναβάλω για να πω σίγουρα αν αξίζει αυτή η διαφορά της τιμής σε σχέση με τις άλλες.

Για να καθαρίσουν τα διάφορα μέρη του κινητήρα από τα κατάλοιπα της καύσης (έδρες βαλβιδών, βαβίδες, αυλοί, μπεκ κ.τ.λ.) πρέπει να γίνει μια μακροχρόνια χρήση. Δεν καθαρίζουν έτσι εύκολα...
Η βελτίωση των επιδόσεων οφείλεται μάλλον στην μεγαλύτερη θερμογόνο δύναμη που έχει το καύσιμο αυτό...

Επιστροφή στην κορυφή
NICK (ΝΙΚΟΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT Premium 1.4 (2000)

Ένταξη: 05 Φεβ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Οκτ 2003, 15:33:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετά από μια μακρά περίοδο χρήσης της 100άρας,γύρισα πάλι στην απλή βενζίνη.Λοιπόν φίλοι μου το αυτοκίνητο πηγαίνει πολύ καλά και η διαφορά του σε σύγκριση με το πως ήταν πριν είναι μεγάλη.Μάλλον ισχύει αυτό που γράφει ο Δημήτρης.Καθάρισε ο κινητήρας και γίνεται καλύτερη καύση ακόμη και της απλής.Αξίζει λοιπόν τον κόπο.Σκέφτομαι κάθε 4-5 γεμίσματα με την απλή να κάνω και ένα γέμισμα με την 100άρα για να διατηρήσω καθαρή την καρδιά του αυτοκινήτου μου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 03:18:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ίσως τελικά αυτό που λέει ο Νίκος να είναι το σωστότερο. Σήμερα έκανα κι εγώ ένα γέμισμα με 100άρα, με 95 λεπτά το λίτρο. Λίγα χιλιόμετρα πριν το λαμπάκι έβαλα 45 ευρώ και γέμισε. Μετά από 40 χιλιόμετρα λειτουργίας παρατηρώ μια αρκετά καλύτερη απόκριση στο γκάζι (μεταξύ 2000 και 3000 στροφών) και μειωμένο μουγκρητό στον κινητήρα. Το αμάξι ανοίγει πιο γρήγορα χαμηλά και πιο αθόρυβα. Από κατανάλωση δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα αν και προβλέπω ότι θα είναι μεγαλύτερη.

Το παλικάρι στο βενζινάδικο με ρώτησε αν βάζω συνέχεια 100άρα και όταν του είπα ότι είναι η πρώτη φορά μου είπε να μη βάζω συνέχεια, μόνο κανένα γέμισμα που και που, "για να καθαρίζει" όπως είπε. Φίλος με C200 Kompressor ισχυρίζεται ότι είδε +20 χιλιόμετρα τελικής και καλύτερη απόκριση στο γκάζι. Ίσως σ'εκείνου με το τούρμπο η διαφορά να είναι μεγαλύτερη και η βελτίωση να πηγαίνει αναλογικά με τις δυνατότητες του κινητήρα.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο κινητήρας δουλεύει πιο έντονα απ'ότι πριν, παρόλο που ακούγεται λιγότερο. Αρπάζει πιο εύκολα, ανοίγει πιο εύκολα αλλά δυο τρεις φορές με μπούκωσε σε απότομο άνοιγμα της δευτέρας. Άρα, ή όντως έχει αρκετή διαφορά με πριν ή η βενζίνη που έβαζα πριν ήταν τόσο χάλια που η 100άρα μου φαίνεται τέλεια...

Παρεπιμπτόντως να σημειώσω ότι το γέμισμα συνέπεσε χρονικά με την τοποθέτηση μιας αλουμινένιας τάπας ρεζερβουάρ (αυτή με τις μαύρες βίδες - παίζει ρόλο) όποτε ίσως και διαφορά στην απόδοση να οφείλεται σε αυτή και όχι στη βενζίνη... Razz

Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
vangsgr (Vangelis)
Μέλος
Μέλος

206xs 1,6(16v)

Ένταξη: 19 Ιούν 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 09:11:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δίκιο έχεις μάλον στη τάπα θα οφείλεται Wink
Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 15:13:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vangsgr έγραψε:
Δίκιο έχεις μάλον στη τάπα θα οφείλεται Wink
Laughing Laughing Laughing

Παιδιά εγώ πάντως χρησιμοποιώ μονίμως ΕΚΟ 100, που είναι εφάμιλλη της BP 100 (όντας πολύ φθηνότερη) και είναι και ελληνικό προϊόν... (και όχι Βρετανικό).
Επίσης πυράκια γιοκ... Razz Razz (που, όπως ξέρετε, εμφανίζονταν συχνά - πυκνά αν και πολύ σπάνια χρησιμοποιούσα την 95άρα)

Το αυτοκίνητο σίγουρα πηγαίνει καλύτερα από το αν κατανάλωνε συμβατική Super (προς Θεού! όχι απλή!) αμόλυβδη.

Και χωρίς να έχω τάπα αλουμινίου!!! Wink Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 16:53:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτριος έγραψε:

Παιδιά εγώ πάντως χρησιμοποιώ μονίμως ΕΚΟ 100, που είναι εφάμιλλη της BP 100 (όντας πολύ φθηνότερη) και είναι και ελληνικό προϊόν... (και όχι Βρετανικό).
Επίσης πυράκια γιοκ... Razz Razz (που, όπως ξέρετε, εμφανίζονταν συχνά - πυκνά αν και πολύ σπάνια χρησιμοποιούσα την 95άρα)

Το αυτοκίνητο σίγουρα πηγαίνει καλύτερα από το αν κατανάλωνε συμβατική Super (προς Θεού! όχι απλή!) αμόλυβδη.

Και χωρίς να έχω τάπα αλουμινίου!!! Wink Wink

Αλήθεια βγήκε η ΕΚΟ 100; Δεν την είδα πουθενά ακόμα (εκεί που κυκλοφορώ τουλάχιστον) αλλά όταν τη βρω θα τη δοκιμάσω. Καλή η ΒΡ 100 αλλά δε συμφέρει οικονομικά. Εσύ Δημήτρη πόσο τη βρήκες;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

Ένταξη: 22 Μάϊ 2003
Τόπος: Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 17:44:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αντώνη γεια χαρά Smile

ΕΚΟ100 εδω στην Αθήνα 0.90 Laughing - 0.96 Twisted evil ανάλογα που βρίσκεσαι Exclamation

Πάντως και η 95+ είναι αρκετά καλή για καθημερινή χρήση. Wink

Υ.Γ. Την χοάνη τελικά τι την έκανες ?

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 19:12:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σου ρε συνονόματε!

Τώρα που είδα τη γλύκα της 100άρας να ξαναπέσω στα 95; Razz Αν κυμαίνεται σε αυτές τις τιμές τότε δεν είναι και πολύ φθηνότερη της ΒΡ όπως λέει ο Δημήτρης πιο πάνω (εγώ την έβαλα 0.95). Είδωμεν. Θα πειραματιστώ λίγο καιρό και κάπου θα καταλήξω... πιστεύω... Smile

Υ.Γ.: Τη χοάνη την έβαλα στο δικό μου όμως με μπούκωνε πολύ κι έτσι πήγε σε ένα φίλο μου με ένα δίλιτρο Vectra καθώς η δική του ήταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από ένα πρόσφατο τρακάρισμα που είχε. Κι έτσι, τέλος καλό όλα καλά Smile

Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 03 Δεκ 2003, 19:34:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

zzzleepy έγραψε:
Ίσως τελικά αυτό που λέει ο Νίκος να είναι το σωστότερο. Σήμερα έκανα κι εγώ ένα γέμισμα με 100άρα, με 95 λεπτά το λίτρο. Λίγα χιλιόμετρα πριν το λαμπάκι έβαλα 45 ευρώ και γέμισε. Μετά από 40 χιλιόμετρα λειτουργίας παρατηρώ μια αρκετά καλύτερη απόκριση στο γκάζι (μεταξύ 2000 και 3000 στροφών) και μειωμένο μουγκρητό στον κινητήρα. Το αμάξι ανοίγει πιο γρήγορα χαμηλά και πιο αθόρυβα. Από κατανάλωση δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα αν και προβλέπω ότι θα είναι μεγαλύτερη.

Το παλικάρι στο βενζινάδικο με ρώτησε αν βάζω συνέχεια 100άρα και όταν του είπα ότι είναι η πρώτη φορά μου είπε να μη βάζω συνέχεια, μόνο κανένα γέμισμα που και που, "για να καθαρίζει" όπως είπε. Φίλος με C200 Kompressor ισχυρίζεται ότι είδε +20 χιλιόμετρα τελικής και καλύτερη απόκριση στο γκάζι. Ίσως σ'εκείνου με το τούρμπο η διαφορά να είναι μεγαλύτερη και η βελτίωση να πηγαίνει αναλογικά με τις δυνατότητες του κινητήρα.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο κινητήρας δουλεύει πιο έντονα απ'ότι πριν, παρόλο που ακούγεται λιγότερο. Αρπάζει πιο εύκολα, ανοίγει πιο εύκολα αλλά δυο τρεις φορές με μπούκωσε σε απότομο άνοιγμα της δευτέρας. Άρα, ή όντως έχει αρκετή διαφορά με πριν ή η βενζίνη που έβαζα πριν ήταν τόσο χάλια που η 100άρα μου φαίνεται τέλεια...

Παρεπιμπτόντως να σημειώσω ότι το γέμισμα συνέπεσε χρονικά με την τοποθέτηση μιας αλουμινένιας τάπας ρεζερβουάρ (αυτή με τις μαύρες βίδες - παίζει ρόλο) όποτε ίσως και διαφορά στην απόδοση να οφείλεται σε αυτή και όχι στη βενζίνη... Razz

καλα ακουμε οτι θελουμε τελικα!
δηλ. τι σημαινει να μη βαζεις μια βενζινη συνεχεια ;;
γιατι ; μηπως εθιστει το αμαξι στην 100αρα και μετα γινει οκτανο-λκολικο;;
ημαρτον!!!!
δηλ. αν υποθεσουμε οτι τα 100 οκτανια (λεμε τωρα) ειναι πολλα για τον ...κινητηρα σου (γιατι δεν μπορω να φανταστω αλλο λογο που στο ειπε) τα 98 η τα 96 είναι ενταξει;;
και ποιος το καθοριζει αυτο;;
αν παλι στο ειπε για να προφυλαξει την τσεπη σου, παλι σωστα δεν ακουγεται το "που και που, "για να καθαρίζει"".
η τη βαζεις συνεχεια και ...καθαριζει ή καθολου!
ασε που το καλυτερο και αποδεκτο απο ολους σχεδον ειναι να βαζουμε ενα ειδος βενζίνης και αν ειναι δυνατον απο 1 βενζιναδικο και μονο για λογους που εχουν αναφερθει πιο πανω. Wink
δεν λεω οτι φταις εσυ απλα αυτα που σου ειπε δε φαινεται να στεκουν! Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Επόμενη
Σελίδα 8 από 10

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης