PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Ελατήρια + Αποστάτες/εντυπώσεις και συμπεριφορά
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

Ένταξη: 09 Ιαν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Μάρ 2010, 18:29:05    Θέμα δημοσίευσης: 207 - Ελατήρια + Αποστάτες/εντυπώσεις και συμπεριφορά Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα ήθελα να γράψω την εμπειρία μου από την αλλαγή των ελατηρίων και την προσθήκη αποστατών στο 207 "rallye" facelift.
Όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο (μετά από χρόνια συμβίωσης με πισωκίνητα roadster - στα οποία δεν θα ήθελα να αναφερθώ), μου έκανε εντύπωση η αστάθεια (έστω και αν παραμένει σαν τάση και όχι σαν επικίνδυνο φαινόμενο) στο φρενάρισμα με 150+ χλμ/ώρα καθώς και η υποστροφική συμπεριφορά του μπροστόβαρου 207.
Ήξερα ότι η συμπεριφορά αυτή δεν οφείλεται στα εξαιρετικά (άποψή μου) σε άλλα αυτοκίνητα PzeroNero.
Στην αρχή έπαιξα λίγο με τις πιέσεις όπου (με τη χρήση ψηφιακού μετρητή πιέσεων) κατέληξα στα 2.5-2.6 bar εμπρός και 2.5 πίσω.
Η τάση ψαρέματος στο φρενάρισμα στα πολλά και η συμπεριφορά στις στροφές ήταν ακόμη ενοχλητική.
Δεύτερη κίνηση, ελατήρια eibach 3πόντων. Το 207 έγινε σταθερότερο στα πολλά χλμ , η συμπεριφορά στις στροφές ήταν καλύτερη αλλά δεν ενέπνεε για γρήγορη οδήγηση, ενώ επίσης το ψάρωμα στο απότομο φρενάρισμα (από 150+ χλμ/'ωρα)περιορίστηκε αλλά δεν εξαλείφθηκε.
Τρίτη κίνηση, αποστάτες momo 16mm εμπρός-πίσω και ¨ίσια¨(όχι κωνικά) μπουλόνια 20mm μακρύτερα των εργοστασιακών. Εκεί το αυτοκίνητο πραγματικά άλλαξε προς το πολύ καλύτερο. Κάθε τάση ψαρώματος σε απότομο φρενάρισμα με πολλά χλμ έχει εξαφανιστεί και η εντύπωση που δίνει το αυτοκίνητο στις στροφές είναι ότι έχει πολύ καλύτερο πάτημα. Το γνωστό και από άλλα μέλη ¨στραμπούληγμα¨των εμπρός ελαστικών απλά δεν υπάρχει, το αυτοκίνητο πλέον στρίβει όπως πρέπει.
Σημειώστε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό τρέμουλο στο τιμόνι (τουλάχιστον μέχρι τα 200χλμ/ώρα ¨Smile )- το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο, οπότε αν υπήρχε η παραμικρή υποψία ότι τρέμει το τιμόνι, θα οφείλοταν στους αποστάτες, ΑΠΛΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΜΟ -γι΄αυτό και τους προτείνω ανεπιφύλακτα. Δεν αξίζει να πάρετε κάποιους άλλους, ειδικά αν σκεφτείτε και την τιμή τους (παρακάτω) - έχουν και έγκριση tuv.

Ένιωσα την ανάγκη να γράψω επειδή έχω διαβάσει ότι και άλλα μέλη θα ήθελαν να βελτιώσουν τη συμπεριφορά στο 207 τους.

Το κόστος των αλλαγών επίσης είναι αρκετά προσιτό.
Τα 3ποντα ελατήρια της eibach κόστισαν 225 ευρώ με τοποθέτηση και ευθυγράμμιση.
Οι αποστάτες 16mm της momo κόστισαν 106 ευρώ η τετράδα και τοποθετήθηκαν από εμένα (...)
Τα μακρύτερα μπουλόνια κόστισαν 46 ευρώ η 20άδα και αγοράστηκαν από την Americat (Αυλώνος 33, κοντά στο μετρό στα Σεπόλια)
Τα ελατήρια και οι αποστάτες μπορούν να αγοραστουν από πολλά καταστήματα, τα μπουλόνια όμως επειδή δεν είναι τα κοινά κωνικά, είναι δυσκολότερο να βρεθούν, γι΄αυτό και σας έγραψα που μπορείτε να τα βρείτε.

Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες αν θέλετε.

(ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε αρκετά μέλη, και αν προχωρήσετε σε αυτές τις αλλαγές, παρακαλώ γράψτε δυο λόγια με τις εντυπώσεις σας)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
spyros_rallye (SPYROS)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye

Ένταξη: 20 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Μάρ 2010, 22:24:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ποσα κμ εχεις κανει?

Επιστροφή στην κορυφή
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 27 Μάρ 2010, 23:36:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

spyros_rallye έγραψε:
ποσα κμ εχεις κανει?

Φίλε Σπύρο, τι σχέση έχει αυτό ? (αρκετά για να έχει "στρώσει" το μοτέρ-, αν ρωτάς γι αυτό)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την 207gtmx στις Κυρ 28 Μάρ 2010, 09:28:39, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 02:00:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ίσως για να μάθει αν έχουν εμφανιστεί τπτ φθορές σε ρουλεμάν κλπ.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
spyros_rallye (SPYROS)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 11:08:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

207gtmx έγραψε:
spyros_rallye έγραψε:
ποσα κμ εχεις κανει?

Φίλε Σπύρο, τι σχέση έχει αυτό ? (αρκετά για να έχει "στρώσει" το μοτέρ-, αν ρωτάς γι αυτό)

...απλα ρωταω διοτι διαφερει η συγκριση που μας αναφερεις αν η μαμα αναρτηση ηταν ακομα στην αρχη της οταν την αλλαξες με το αν ειχες κανει πχ 35000κμ οπως εγω που ειναι αρκετα δουλεμενη.
Βεβαια κατι τετοιο που εκανες σκεφτομαι να κανω και εγω, απλα το λεω για να εχουμε ολοι πιο σωστα συμπερασματα.

Επιστροφή στην κορυφή
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 12:15:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

spyros_rallye έγραψε:
207gtmx έγραψε:
spyros_rallye έγραψε:
ποσα κμ εχεις κανει?

...απλα ρωταω διοτι διαφερει η συγκριση που μας αναφερεις αν η μαμα αναρτηση ηταν ακομα στην αρχη της οταν την αλλαξες με το αν ειχες κανει πχ 35000κμ οπως εγω που ειναι αρκετα δουλεμενη.
Βεβαια κατι τετοιο που εκανες σκεφτομαι να κανω και εγω, απλα το λεω για να εχουμε ολοι πιο σωστα συμπερασματα.

Φίλε Σπύρο, έχω κάνει περίπου 5.000χλμ (τα ελατήρια τα έχω από τότε που το πήρα). Μέχρι στιγμής τα αμορτισέρ απλά δεν χτυπούν καθόλου με το set-up που έχω. Όταν τα "παίξουν" τα αμορτισέρ, τότε θα τοποθετήσω του RC.
Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσω αν συναντήσω κάποιο πρόβλημα.
Γενικότερα, με τους αποστάτες η διαφορά είναι μεγάλη.
Έχοντας συνηθίσει να έχω καλοστημένα αυτοκίνητα, στην αρχή όταν πρωτοπήρα το αυτοκίνητο απογοητεύτηκα (μη σας φαίνεται περίεργο αν πήρατε το rallye/gt και νιώσατε ότι έχει καταπληκτικό κράτημα - δεν έχει. Με τις αλλαγές που έκανα πατάει πραγματικά καλά στο δρόμο και γι΄αυτό έγραψα το post, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο και γράψτε εντυπώσεις!

Καλά χιλιόμετρα σου εύχομαι Σπύρο- αν κάποιος θέλει να ρωτήσει λεπτομέρειες για καταστήματα- για να έχει τους αποστάτες ή τα ελατήρια αυθημερόν-, για να μην τρέξει να ψάξει όπως έκανα εγώ, ας μου στείλει pm.

Ηλίας
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

Ένταξη: 25 Αύγ 2008
Τόπος: Kozani

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 13:13:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ίδιο όφελος πιστέυεις οτι θα έχει και το RC αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, ή είίναι μονο για το Rallye;
Θα το πάω για χαμήλωμα το δικό μου μέσα στον Απρίλη αλλα για αποστάτες δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Μπορεί να δουλεύει καλήτερα τώρα αλλα με τον καιρό μηπως βγούν άλλα προβλήματα;
Οι photos ευπρόσδεκτες όταν τις βάλεις.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 18:35:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sasasj έγραψε:
Το ίδιο όφελος πιστέυεις οτι θα έχει και το RC αν γίνουν αυτές οι αλλαγές, ή είίναι μονο για το Rallye;
Θα το πάω για χαμήλωμα το δικό μου μέσα στον Απρίλη αλλα για αποστάτες δεν μου φαίνεται καλή ιδέα. Μπορεί να δουλεύει καλήτερα τώρα αλλα με τον καιρό μηπως βγούν άλλα προβλήματα;
Οι photos ευπρόσδεκτες όταν τις βάλεις.

βαφω εμπρός-πίσω προφυλακτήρα (σε λευκό rallye- ήταν μαύροι) και ανεβάζω φωτογραφίες.
Νομίζω θα υπάρχουν τα ίδια οφέλη σε RC (αξίζει να δοκιμάσεις νομίζω, και -γιατί όχι- να γράψεις εντυπώσεις).
...
Μόλις γύρισα από μονοήμερη στη Νεμέα και το αυτοκίνητο πατάει πολύ καλύτερα. Πλέον αισθάνεσαι ότι το οδηγείς: το τοποθετείς πριν την στροφή, κλείνεις στο apex και σημαδεύεις στην έξοδο.
Το αυτοκίνητο πλέον ΠΑΤΑΕΙ στο δρόμο- και στο φρενάρισμα και σε επαρχιακό δίκτυο. Με ζεστά λάστιχα και καλή άσφαλτο (και δρόμο χωρίς αυτοκίνητα βέβαια) σε απότομο φρενάρισμα το αυτοκίνητο σημαδεύει με ΑΚΡΊΒΕΙΑ όπου δείχνει το τιμόνι.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την 207gtmx στις Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:22:55, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
mathanas 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 rallye 2009

Ένταξη: 08 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:22:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μερικες παρατηρησεις

1. αν ειχες ταση "ψαρεματος" με τους αποστατες την μεγαλωσες μαλλον....Προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο σε φρεναρισματα

2.Το αμαξι ναι δεν ειναι τραπεζι σα το παλιο rallye αλλα εχει απιστευτο turn in τι να λεμε τωρα....

3.Στα πολλα ειναι πολυ σταθερο δε κουνιεται....εκει που ισως ζοριζεται λιγο ειναι σε πολυ κλειστες δαιδρομες.

4.Τα pzero με 36+ αερα δε μαγουλιαζουν, μαλλον τα silentblock που ειναι πιο μαλακ απο του rc δινουν αυτη την αισθηση

Παντως οι αποστατες σε λογικα πλαισια μαλλον βελτιωνουν ενα αμαξι , απλα κατα τη γνωμη μου το αυτοκινητο δεν εχει τοσο εντονα αυτα τα προβληματα που ανεφερες..... εκτος πια και αν στο facelift ειναι ολη η αναρτηση βουτυρο....που δε νομιζω
Επιστροφή στην κορυφή
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:40:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mathanas έγραψε:
Μερικες παρατηρησεις

1. αν ειχες ταση "ψαρεματος" με τους αποστατες την μεγαλωσες μαλλον....Προσωπικα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο σε φρεναρισματα

2.Το αμαξι ναι δεν ειναι τραπεζι σα το παλιο rallye αλλα εχει απιστευτο turn in τι να λεμε τωρα....

3.Στα πολλα ειναι πολυ σταθερο δε κουνιεται....εκει που ισως ζοριζεται λιγο ειναι σε πολυ κλειστες δαιδρομες.

4.Τα pzero με 36+ αερα δε μαγουλιαζουν, μαλλον τα silentblock που ειναι πιο μαλακ απο του rc δινουν αυτη την αισθηση

Παντως οι αποστατες σε λογικα πλαισια μαλλον βελτιωνουν ενα αμαξι , απλα κατα τη γνωμη μου το αυτοκινητο δεν εχει τοσο εντονα αυτα τα προβληματα που ανεφερες..... εκτος πια και αν στο facelift ειναι ολη η αναρτηση βουτυρο....που δε νομιζω

Shocked
Για το νο1: από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? - μαντικές ικανότητες, ίσως? (έχει γραφτεί αρκετές φορές εδώ μέσα για ΤΆΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΊΗΣΗΣ σε ΑΠΌΤΟΜΟ φρενάρισμα από ΠΟΛΛΆ χιλιόμετρα - η οποία παραμένει τάση και δεν είναι επικίνδυνη όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- ίσως το αυτοκίνητό σου να αποτελεί εξαίρεση)

Για τα υπόλοιπα: κάθε οδηγός έχει τα όριά του και κάποιες εμπειρίες από αυτοκίνητα, αν για σένα το gt/rallye έχει άριστο κράτημα, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τίποτα............ (είναι απλό φίλε)

Παρακαλώ (το έγραψα και παραπάνω) αν κάποιος κάνει τις αλλαγές που περιγράφω, ας γράψει τις εντυπώσεις του. Καταλαβαίνω ότι είναι ανοιχτός χώρος το φόρουμ αλλά ούτε τις ίδιες εμπειρίες έχουμε όλοι, ούτε οδηγούμε με τον ίδιο τρόπο...........και πάνω απ΄όλα είναι διαφορετικά να οδηγήσουμε ένα αυτοκίνητο με κάποιες αλλαγές και διαφορετικά να φανταζόμαστε και να γράφουμε.........

Έχει επεξεργασθεί από τον/την 207gtmx στις Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:45:55, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
mez (Isidοros)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 207 ήταν-κάποτε-Rallye

Ένταξη: 15 Μάϊ 2006
Τόπος: Αθήνα Β.Π.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Μάρ 2010, 22:44:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επίσης καλό θα ήταν να σκεφτείς ότι το αυτοκίνητο δεν έχει απαραίτητα "χειρότερο" στήσιμο σε σχέση με τα πισωκίνητα που περιγράφεις, απλά διαφορετικό. Μην μπαίνεις στο τρυπάκι να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Με τις κινήσεις που έκανες έφερες το αμάξι πιο κοντά στο δικό σου οδηγικό στυλ (και καλά έκανες).

"It's all about balance"
Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Μάρ 2010, 00:30:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εισαι σιγουρος οτι τα eibach χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ προσφερουν ασφαλες κρατημα?
Γιατι εγω αλλα εχω δει.
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

Ένταξη: 25 Αύγ 2008
Τόπος: Kozani

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Μάρ 2010, 02:10:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιό είναι καλύτερο για οοολα τα αυτοκινητα 207 που κυκλοφορούν στους δρόμους γιατι απο τη μια καθε δρόμος δεν είναι το ίδιο, κάθε οδηγός έχει άλλες πρακτικές οδήγησης και κάθε αίσθηση που μεταδίδει στον οδηγό είναι διαφορετική ανάλογα με τις καταστάσεις.
Σήμερα το ζόρισα αρκετά (λόγο ανάγκης) και είδα ένα άλλο αυτοκίνητο στα χέρια μου. Τι εννοώ! Πρώτα οτι αυτά που έκανα δεν περίμενα να τα κάνω, και μέχρι τώρα δεν είχα δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο. Συγκεκριμένα, ένα διαδρομή 45 km μέσα σε 24 λεπτά, και ενδιάμεσα έκανα στάση 6 λεπτών! Δηλαδή 18 λεπτά για απόσταση 45 km διασχύζοντας 4 χωριά και την μισή Κοζάνη (Διαδρομή Αιανή-Κοζάνη απο το σπίτι μου ώς την νομαρχία Κοζάνης).
Το ψάρεμα υπάρχει και δεν κρύβεται (χωρίς να ναι επικύνδυνο ακόμα και με φρενάρισμα πάνω σε στροφή) και τα φρένα του δεν είναι αποτελεσματικά για συνεχές και απότομο φρενάρισμα. Νιώθεις οτι πάνε να σε προδόσουν.
Για το χαμήλωμα είμαι σίγουρος οτι θα βελτιώσει την κατάσταση, αλλα για τις προσθήκες δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν κανουν καλό μακροχρόνια. Δεν διαφωνώ στο οτι την συγκεκριμένη στιγμή δουλεύουν καλά, αλλα μετα απο καιρό ίσως βγεί κάπου αλλού κάποιο πρόβλημα.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Μάρ 2010, 07:49:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sps έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι τα eibach χαμηλωματος με μαμα αμορτισερ προσφερουν ασφαλες κρατημα?
Γιατι εγω αλλα εχω δει.

αγαπητέ sps, έγραψα για ΕΛΑΤΗΡΙΑ + ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

αν τα ελατήρια από μόνα τους αποτελούσαν λύση, ΔΕΝ θα προχωρούσα σε αποστάτες.

Αν κάποιος έχει τοποθετήσει ελατήρια και δεν είναι ευχαριστημένος, ας δώσει 150 ευρώ για αποστάτες ΜΟΜΟ + μπουλόνια και ΜΕΤΆ, αφού οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε γρήγορους ρυθμούς, ας γράψει δυο λόγια.

προσοχή: ακόμα καλύτερα θα ήταν να αυξήσουμε το μετατρόχιο με ελαφρύτερες ζάντες με μικρότερο offset.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την 207gtmx στις Δευ 29 Μάρ 2010, 07:57:15, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Μάρ 2010, 07:53:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ερώτηση:

Μπορεί να μας πει κάποιο μέλος για την εμπειρία του με αλλαγή ζαντών σε rallye/gt/rc με aftermarket με μικρότερο offset ?
(δηλαδή με άλλες που να βγαίνουν πιο "έξω" ή με άλλα λόγια με ζάντες που να αυξάνουν το μετατρόχιο).

Παρακαλώ, ας μας γράψει εντυπώσεις κάποιος που το έχει κάνει.

για αποφυγή παρεξηγήσεων από γρήγορη ανάγνωση το ξαναγράφω
ΠΡΟΣΟΧΉ: για να μας απαντήσει κάποιος δεν αρκεί να έχει βάλει ζάντες αλουμινίου, πρέπει να έχει βάλει ζάντες με μικρότερο offset, δηλαδή ζάντες που βγαίνουν πιο έξω, δηλαδή ζάντες που αυξάνουν το μετατρόχιο.
Επιστροφή στην κορυφή
Jim207GT (Δημήτρης)
Τμήμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207GT 2007

Ένταξη: 23 Οκτ 2007
Τόπος: Βύρωνας Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 30 Μάρ 2010, 23:32:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε.

Τόσα post που έχουν γίνει και έχουμε αναλύσει για την χρήση ελατηρίων χαμηλόματος με εργοστασιακά αμορτησέρ έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις??

Τις απόψεις ιδιοκτητών ακόμα και 207RC που προβήκαν πρίν από εσένα εδώ και ενα και πλέον χρόνο σε τέτοιες λύσεις που πλέον τις απορρίπτουν μπήκες στο κόπο να τις διαβάσεις?

Δεν στα λέω με κανένα ήφος για χλεβασμό. Απλά τυχαίνει ίσως να είμαι και ο μόνος που έχω την τύχη να οδηγήσω τα 207 με ότι έχει έρθει στο κεφάλη του κάθε ιδιοκτήτη να βάλει στην αναρτησή του. Από τελείως μαμά, ότι συνδιασμό ελατηρίων-αμορτησερ υπάρχει στο εμπόριο μέχρι και 207RC με φουλ την αναρτηση του R3 (3.500€).

Μεγαλύτερη διαφορά είδες από τους αποστάτες παρά από την ψευδεύσθηση που σου δίνουν αυτή την στιγμή τα ελατήρια που έβαλες. Μεγάλη προσοχή γιατι σε πολύ γρήγορους ρυθμούς σε επαρχιακό δρόμο έτσι όπως έχεις το αυτ/το έχει πολύ ξερές αντιδράσεις, που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πραγματικά εαν θες την γνώμη μου, μιας και πήρες τα ελατήρια πήγαινε και πάρε και 4 αμορτησερ να δουλέψουν με αυτά τα ελατήρια. Όσο για τους αποστάτες μια χαρά είναι, και γώ με ΕΤ 15 είμαι και μόνο θετικά σχόλια έχω. Τώρα αν την ακούσουν τα ρουλεμαν μετά από κάμποσα χλμ, θα δίξει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
207gtmx 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 RALLYE

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 31 Μάρ 2010, 01:26:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Jim207GT έγραψε:
Φίλε μου καλέ καλέ μου φίλε.

Τόσα post που έχουν γίνει και έχουμε αναλύσει για την χρήση ελατηρίων χαμηλόματος με εργοστασιακά αμορτησέρ έκανες τον κόπο να τα διαβάσεις??

Τις απόψεις ιδιοκτητών ακόμα και 207RC που προβήκαν πρίν από εσένα εδώ και ενα και πλέον χρόνο σε τέτοιες λύσεις που πλέον τις απορρίπτουν μπήκες στο κόπο να τις διαβάσεις?

Δεν στα λέω με κανένα ήφος για χλεβασμό. Απλά τυχαίνει ίσως να είμαι και ο μόνος που έχω την τύχη να οδηγήσω τα 207 με ότι έχει έρθει στο κεφάλη του κάθε ιδιοκτήτη να βάλει στην αναρτησή του. Από τελείως μαμά, ότι συνδιασμό ελατηρίων-αμορτησερ υπάρχει στο εμπόριο μέχρι και 207RC με φουλ την αναρτηση του R3 (3.500€).

Μεγαλύτερη διαφορά είδες από τους αποστάτες παρά από την ψευδεύσθηση που σου δίνουν αυτή την στιγμή τα ελατήρια που έβαλες. Μεγάλη προσοχή γιατι σε πολύ γρήγορους ρυθμούς σε επαρχιακό δρόμο έτσι όπως έχεις το αυτ/το έχει πολύ ξερές αντιδράσεις, που μπορεί να σε φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πραγματικά εαν θες την γνώμη μου, μιας και πήρες τα ελατήρια πήγαινε και πάρε και 4 αμορτησερ να δουλέψουν με αυτά τα ελατήρια. Όσο για τους αποστάτες μια χαρά είναι, και γώ με ΕΤ 15 είμαι και μόνο θετικά σχόλια έχω. Τώρα αν την ακούσουν τα ρουλεμαν μετά από κάμποσα χλμ, θα δίξει.

Φίλε καλέ κλπ....,

ούτε ήφος υπάρχει ούτε χλεβασμός από μέρους σου (ούτε και γενικώς)... ούτε και από εμένα υπάρχει ύφος ούτε χλευασμός (.....)

όσο για τα υπόλοιπα, οι αποστάτες κάνουν δουλειά όπως λες, και πολύ σύντομα θα μπει και ένα σετ αμορτισέρ για να ολοκληρωθεί το θέμα ανάρτηση.
Επιστροφή στην κορυφή
Jim207GT (Δημήτρης)
Τμήμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207GT 2007

Ένταξη: 23 Οκτ 2007
Τόπος: Βύρωνας Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 31 Μάρ 2010, 08:58:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση.....

Και πολύ καλά θα κάνεις μιας και όπως σου είπα και πιο πρίν αυτό που νοιώθεις τώρα είναι ψευδαίσθηση. Και άμα θες να το ολοκληρώσεις προγραμμάτισε και μια αγορά μπλοκέ διαφορικού. Εκεί θα δείς και την μεγαλύτερη διαφορά στο κράτημα του αυτ/του σου.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
spyros_rallye (SPYROS)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 207 rallye

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Απρ 2010, 09:33:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1,6 ποντους προσθηκες σε καθε τροχο δεν ειναι υπερβολικο? Προσφατα σε φορντ εσκορτ φιλου που ειχε 1,5 προσθηκες επαιζε τοσο πολυ ο τροχος που του εσπασε τα μπουλονια στο δρομο?

Επιστροφή στην κορυφή
206kwn (kwstas o butcher)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (16v) (2006)

Ένταξη: 14 Σεπ 2007
Τόπος: balearic islands

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Απρ 2010, 09:53:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα δεις ότι μακροχρόνια μπορεί και να κλαίς τα λεφτά που έδωσες για τα ελατήρια Wink
Οι αποστάτες είναι καλή σαν κίνηση (από ότι ακούγεται από άλλα μέλη που τους έχουν) - εγώ περιμένω να έρθουν! Wink

Αλλά μαμά ανάρτηση με αφτερμαρκετ ελατήρια χαμηλώματος είναι ότι χειρότερο!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Επόμενη
Σελίδα 1 από 8

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης