Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Νοέ 2008, 13:34:49 Θέμα δημοσίευσης: Αποστατες & Μπουζονια/μπουλονια |
|
|
δε βρηκα πουθενα τετοιο θεμα οποτε ανοιγω ενα
επιγραμματικα
αποστατες μεχρι 4-5χιλιοστα εμπρος σε 206 δε κανουν αφου τρεμει ολο το αμαξι. κυριοπροβλημα οτι μενουν 2-4χιλιοστα στο χειλακι του μουαγιε που οι αλουμινιου ζαντες ελεω σχεδιου απο μεσα δε κανει για να τις κρατησει.αποτελεσμα να τρεμει το αμαξι εθνικη αρκετα εως πολυ
πισω ειναι οκ αφου εχει μεγαλυτερο χειλακι το μουαγιε και φτανει
μακρυα μπουλονια ισια για να κανουν για αλουμινιου ζαντες δεν υπαρχουν οποτε για να φορεσει τους αποστατες που δοκιμαζω αυτο το καιρο(16χιλιοστα) αναγκαστηκα να παρω μπουζονια
το ερωτημα ειναι οτι τα μπουζονια αυτα οσο και να προσπαθησαμε να τα σφιξουμε με μιχαλη και οτι πατεντες και να καναμε παντα μα παντα
καποια απο αυτα οταν βαγζω ζαντες ειναι χαλαρρωμενα.
οχι πολυ αλλα εχουν παρει μια βολτα.τωρα τη πηραν με τη πιεση να ξεβιδωθει το παξιμαδι?την ειχαν αλλα με τη συσφιξη δε μπορουσαν να παρουν αλλο?? τι κανουμε εδω? ποσο σοβαρο ειναι το θεμα εχει κανεις ιδεα?
υ.γ επισης εχω και παξιμαδια πεζο σπορτ ισια...οτι και να λεμε σε καποια πραγματα ο γαλλος ειναι αλλου. διπλασια τιμη απο εμποριου αλλα απιστευτη ποιοτητα κατασκευης και τρομερη αντοχη
υ.γ. καποθ εχει ενα θεμα με drive για αποστατες αλλα με την αναζητηση να γαμιεται ειναι αδυνατο να το βρω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alekoukos106 (Αλεξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 rallye 1.3
Ένταξη: 26 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 731
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Νοέ 2008, 15:26:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κολλα στα μπουζονια βαλατε???εκει που βιδωνει στο μουαγιε...
www.apr.gr
Bacci,γαϊδουρια,εκκεντροφόροι... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Νοέ 2008, 15:52:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
alekoukos106 έγραψε: | κολλα στα μπουζονια βαλατε???εκει που βιδωνει στο μουαγιε... |  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Νοέ 2008, 17:43:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αρε τσαπροπαιδο ποσα ξερεις
δε ηθελα να βαλουμε κολλα για να μπορω να βγαζω τα μπουζονια οποτε θελω...αλλα δε βλεπω να το γλυτωνω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Νοέ 2008, 19:05:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
locktite οπωσδηποτε.
Απλα Τακη τα μπουζονια ειναι λιγο μλκια γενκως, σφιγγουν ξεσφιγγουν σκουριαζει το σπιρωμα κ δεν βγαινει ευκολα το παξιμαδι, ειναι γενικως λιγο ταλαιπωρια.
Επισης προσοχη καποιες ζαντες πεζω παιρνουν ισιο παξιμαδι και οχι κωνικο.
πχ οι 106 gti παιρνουν ισιο.
Τελος καλο ειναι να παρεις 17αρια παξιμαδια και οχι 19αρια γιατι αν παρεις kosei καποια στιγμη, θελουν 17αρι παξιμαδι
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Νοέ 2008, 21:11:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εδω και 6+μηνες ψανχω ισια μακρυα μπουλονια για να αποφυγω μπουζονια
δυστυχως δε μπορεσαμε οτυε ελλαδα ουτε εξω να βρουμε τιποτα με μιχαλη
τα μπουζονια αγοραστηκαν απο μαριο ο οποιος επεμενε οτι τα συγκεκριμενα αντεχουν παραπανω στο θεμα σκουρια και φρακαρισμα απο λασπες κλπ σε σχεση με σπαρκο και ομπ που ειχε στο μαγαζι////
μπουρδα μου φαινεται αυτο (ασε που τα χρυσοπληρωσα)
ειδωμεν.
παξιμαδια δανειστηκα για αυτες τις μερες αλλα βλεποντας τη ποιοτητα των πεζο σπορτ δε το συζητω για αλλα (ειναι 19αρια ομως)
και απο οσο μου ελεγε ο μιχαλης ειναι τα μονα που αντεχουν οι ροδελες τους απο μεσα και δε σπανε καθε τρεις και λιγο |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SaloS (Φίλιππος) Μόλις έγραψα

Peugeot 207 1.6 Rallye (2008)
Ένταξη: 23 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 17 Τόπος: Ηρακλειο Κρητης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 16:24:15 Θέμα δημοσίευσης: Αποστατες Μομο σε 207 Rallye |
|
|
Hello!!!
Παιδια εχω 207 rallye και του εβαλα αποστατες της Μομο των 2 ποντων και στους 4 τροχους, (δεν εβρησκα πιο μικρους), αλλαξα και τα μπουλονια (πιο μακρια και 19αρια απο 17αρια που ηταν).
Το αμαξι δειχνει πιο φαρδυ και πιο τουμπανο, αν και δεν το εχω χαμιλωσει ακομη.
Στο στριψημο και στη συμπεριφορα δεν ειδα διαφορα, λετε να εχω κανενα προβλημα? το RC ποσο πιο φαρδυ ειναι απο Rallye-GT?
Thanks!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 17:31:00 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αποστατες Μομο σε 207 Rallye |
|
|
SaloS έγραψε: | το RC ποσο πιο φαρδυ ειναι απο Rallye-GT?
Thanks! |
στα χαρτια το ιδιο ειναι...δλδ εκανες 40mm μεγαλυτερο το μετατροχιο
αν θες να δεις διαφορα σε στριψιμο ...βγαλτους απο τον εναν αξονα κ ασε μονο σε εναν  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 17:33:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εεε συγνώμη...
φαρδυνες το μετατρόχιο 4cm και δεν ειδες διαφορά?
εισαι σιγουρος οτι το οδηγήσες γρηγορα?
η απλά το εκανες "βόλτα"?
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 17:44:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
η μομο εχει και 16αρηδες
τετοιους φοραω. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 18:14:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
επειδη εχω ρωτηση πολλους κ ο καθενας μου λεει αλλα...οταν μεγαλωνουμε μετατροχιο η με αλλο οφφσετ ζαντας η με αποστατες...ο αξονας που το κανουμε αυτο εχει περισοτερο κρατημα η λιγοτερο?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 18:57:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
θεωρητικα περισσότερο αλλα αυτο ειναι λιγο σχετικό...
στο δικό μου οποτε εχω "φαρδυνει" εχω περισσότερη πρόσφυση μεσα στην στροφή και ισως λίγο πιο απότομο ξεκόλλημα μιας και τα χιλιόμετρα ειναι πλέον περισσότερα...
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 19:06:32 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αποστατες Μομο σε 207 Rallye |
|
|
SaloS έγραψε: | Hello!!!
Παιδια εχω 207 rallye και του εβαλα αποστατες της Μομο των 2 ποντων και στους 4 τροχους, (δεν εβρησκα πιο μικρους), αλλαξα και τα μπουλονια (πιο μακρια και 19αρια απο 17αρια που ηταν).
Το αμαξι δειχνει πιο φαρδυ και πιο τουμπανο, αν και δεν το εχω χαμιλωσει ακομη. | Πόσο καιρό έχεις τους αποστάτες?
Όταν κλείσεις χρόνο θέλω να μου πείς την άποψη που θα σου δώσουν τα ρουλεμάν των τροχών εμπρός αλλά και πίσω 
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 20:01:13 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αποστατες Μομο σε 207 Rallye |
|
|
Steve έγραψε: | SaloS έγραψε: | Hello!!!
Το αμαξι δειχνει πιο φαρδυ και πιο τουμπανο, αν και δεν το εχω χαμιλωσει ακομη. | Πόσο καιρό έχεις τους αποστάτες?
Όταν κλείσεις χρόνο θέλω να μου πείς την άποψη που θα σου δώσουν τα ρουλεμάν των τροχών εμπρός αλλά και πίσω  |
μ αυτο το σκεπτικο και ενα αμαξι με 5.5αρες ζαντες αν του βαλεις 7αρες και βγεις 2 ποντους εξω την ακουν....εγω παντως 2μιση χρονια τωρα δεν εχω δει κατι τετοιο κ εχω κανει πανω απο 60000 χλμ ετσι κ συνολο 165000 τα ρουλεμαν |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 20:29:37 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αποστατες Μομο σε 207 Rallye |
|
|
android έγραψε: | μ αυτο το σκεπτικο και ενα αμαξι με 5.5αρες ζαντες αν του βαλεις 7αρες και βγεις 2 ποντους εξω την ακουν....εγω παντως 2μιση χρονια τωρα δεν εχω δει κατι τετοιο κ εχω κανει πανω απο 60000 χλμ ετσι κ συνολο 165000 τα ρουλεμαν | Όταν από 5,5 ίντσες πας στις 7" πλάτος, τότε η μιάμιση ίντσα που είναι επιπλέον, κατανέμεται από 0,75" συμμετρικά στην ζάντα αριστερά και δεξιά ως προς το επίπεδο της διαμέτρου της ζάντας. Ουσιαστικά αυξάνεις το μετατρόχιο 0,75" από κάθε πλευρά αντί 1,5" από κάθε πλευρά αν είναι σωστό και το offset βέβαια, και έχεις σωστότερο πάτημα
Όταν βάζεις αποστάτη, αυξάνεις το μετατρόχιο κατά το μήκος του αποστάτη, μετατοπίζοντας τις ζάντες περισσότερο προς τα έξω, χωρίς να αλλάζει το πλάτος τους όμως για να πατάνε και από την μέσα πλευρά και να αντισταθμίζεται η αλλαγή, όπως στις 7".
Ελπίζω να κατάλαβες έτσι όπως τα έγραψα 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 20:58:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μια χαρα το πες και καταλαβα
αλλα συνιθως βρισκεις μεσα οποτε βγαινει με αλλο οφφσετ πιο εξω για την ακριβια εγω βγηκα εξω 24mm και μπηκα 14mm μεσα...δλδ εγω 5mm πιο εξω οφφσετ
αρα με τα δικα σου λεγομενα ειναι 10mm σε καθε τροχο εξω σαν μετατροχιο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 21:07:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
android έγραψε: | μια χαρα το πες και καταλαβα
αλλα συνιθως βρισκεις μεσα οποτε βγαινει με αλλο οφφσετ πιο εξω για την ακριβια εγω βγηκα εξω 24mm και μπηκα 14mm μεσα...δλδ εγω 5mm πιο εξω οφφσετ | Ώπα.
10mm πιο έξω offset!
android έγραψε: | αρα με τα δικα σου λεγομενα ειναι 10mm σε καθε τροχο εξω σαν μετατροχιο  | Σύνολο 20mm 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

207 gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 21:20:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | android έγραψε: | μια χαρα το πες και καταλαβα
αλλα συνιθως βρισκεις μεσα οποτε βγαινει με αλλο οφφσετ πιο εξω για την ακριβια εγω βγηκα εξω 24mm και μπηκα 14mm μεσα...δλδ εγω 5mm πιο εξω οφφσετ | Ώπα.
10mm πιο έξω offset!
android έγραψε: | αρα με τα δικα σου λεγομενα ειναι 10mm σε καθε τροχο εξω σαν μετατροχιο  | Σύνολο 20mm  |
οχι 5mm λεω για το οφφσετ στην ζαντα
γτ αν παρω οφφσετ 45 απο 40 που χω τα νουμερα θα γινουν 19mm μεσα και 19mm εξω απο 14-24 απλα αν το κανω αυτο πρεπει να βρω τροπο να βαλω το αμορτισερ 5mm πιο μεσα
οκ ηταν ατυχες το παραδειγμα εχω μωλις το μισο μεγαλωμα μετατροχιου απο το παιδι
thanks steve... για τις πληροφοριες  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SaloS (Φίλιππος) Μόλις έγραψα

Peugeot 207 1.6 Rallye (2008)
Ένταξη: 23 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 17 Τόπος: Ηρακλειο Κρητης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 21:32:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!!
να σου πω την αληθεια MEMsound πηγενα ψιλοβολτα αν και με το ESP δεν μπορεις να καταλαβεις, σε κοβει με το παραμικρο.
τους αποστατες τους εχω περιπου 3 μηνες Steve, λες δηλαδη να τους βγαλω καλητερα? αμα ειναι να παθω καμια... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 17 Φεβ 2009, 22:13:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
android έγραψε: | οχι 5mm λεω για το οφφσετ στην ζαντα
γτ αν παρω οφφσετ 45 απο 40 που χω τα νουμερα θα γινουν 19mm μεσα και 19mm εξω απο 14-24 απλα αν το κανω αυτο πρεπει να βρω τροπο να βαλω το αμορτισερ 5mm πιο μεσα
οκ ηταν ατυχες το παραδειγμα εχω μωλις το μισο μεγαλωμα μετατροχιου απο το παιδι
thanks steve... για τις πληροφοριες  | Με έχεις καταμπερδέψει Αποφάσισε ποιά είναι τα νούμερα για να βγάλουμε άκρη
SaloS έγραψε: | τους αποστατες τους εχω περιπου 3 μηνες Steve, λες δηλαδη να τους βγαλω καλητερα? αμα ειναι να παθω καμια...  | Να έχεις στο νού σου, άλλο οι αποστάτες, άλλο οι προσθήκες που έρχονται μαζί με την ζάντα για να διορθωθεί το offset και να έρθει στην σωστή τιμή.
Οι προσθήκες που έρχονται μαζί με την ζάντα κάνουν καλό, οι αποστάτες όχι 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|