PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Φυλάκιση και κατασχέσεις αυτοκινήτων για τις κόντρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
307cc alu 
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 307 1.6 (16V) CC (2004)

Ένταξη: 04 Νοέ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 08:56:31    Θέμα δημοσίευσης: Φυλάκιση και κατασχέσεις αυτοκινήτων για τις κόντρες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

................Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον καθένα, αλλά και κατασχέσεις αυτοκινήτων, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους Νίκο Μητσοτάκη, Παναγιώτη Παπαλέξη και Δημήτρη Παπαδόπουλο, που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή σε αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για τις κατηγορίες της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα αυτοκίνητα των δύο πρώτων κατάσχονται, ενώ για τον τρίτο δεν υπήρξε απόφαση κατάσχεσης, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε δεν ανήκε στον ίδιο.

Η ποινή για τους δύο πρώτους είναι με αναστολή, ενώ για τον Παπαδόπουλο είναι εξαγοράσιμη............................. από το in.gr

Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad

Τελικά αν δεν υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για την κατασκευή κάποιας πίστας (έστω διαμόρφωση Ελληνικού ) θα χαθούν πολλά αυτοκίνητα, αν όχι και ζωές. Πάντως τα στρουμφ έχουν άσχημες διαθέσεις.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)

Ένταξη: 13 Δεκ 2004
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 09:24:34    Θέμα δημοσίευσης: Re: Φυλάκιση και κατασχέσεις αυτοκινήτων για τις κόντρες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

307cc alu έγραψε:
Τελικά αν δεν υπάρξει μέριμνα από την πολιτεία για την κατασκευή κάποιας πίστας (έστω διαμόρφωση Ελληνικού ) θα χαθούν πολλά αυτοκίνητα, αν όχι και ζωές.

Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο θέμα μέριμνας.... και να εξηγηθώ!

όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του να μη φοράμε ζώνη ασφαλείας αλλά λίγοι είναι αυτοί που τελικά φοράμε
όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του να μιλάμε στο κινητό την ώρα που οδηγούμε αλλά το κάνουμε και αυτό
όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του να περνάμε με βαθύ πορτοκαλί αλλά ενίοτε το παραβλέπουμε
όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του τσιγάρόυ του αλκοόλ κλπ κλπ κλπ αλλά........

Πίστες υπάρχουν (έστω οι λίγες και όπου υπάρχουν)
Το θέμα είναι ότι λίγο έως και πολύ ΟΛΟΙ έχουμε τον κάγκουρα μέσα μας!
Και είναι καθαρά θέμα παιδείας, θέμα διαπαιδαγώγησης, θέμα εκπαίδευσης.
Δε μπορώ να κατηγορίσω την πολιτεία για τις λίγες πίστες γιατί ούτε γήπεδα του golf έχουμε αλλά δεν παίρνει κανένας βαρεμένος τα μπαστούνια του και τα μπαλάκια του να βγει στο δρόμο.... έτσι δεν είναι?
Κατηγορώ την πολιτεία για το ότι δεν υπάρχει παιδεία!

Δε μπορώ να πω ότι ποτέ δεν έχω συμμετέχει σε αυτοσχέδιες κόντρες, θα είναι ψέμμα! (οκ μπορεί να μην πήγα στη βούτα αλλά.... όπως είπα και πριν όλοι έχουμε τον κάγκουρα μέσα μας)
Η πραγματικότητα όμως, όσο και αν δε μας αρέσει, είναι ότι είναι επικίνδυνες.
Για το όχημα μας, για την γενική ασφάλεια, για μας τους ίδιους!
Και είναι επικίνδυνες γιατί το από ποιόν θα διεξαχθούν (οι ικανότητες του εκάστοτε οδηγού και η φυσική κατάσταση του την ώρα που το κάνει, έχει πιεί η όχι?) το που θα διεξαχθούν (πίστα ή βούτα) το πότε θα διεξαχθούν (ώρα της μέρας και καιρικές συνθήκες που συμβάλουν στην ορατότητα) το όχημα που θα λάβει μέρος (είναι σωστά προετοιμασμένο? τα λάστιχα του σε τι κατάσταση είναι?) είναι αποκλειστική ευθύνη και επιλογή του εκάστοτε οδηγού, δηλαδή από εμάς τους ίδιους!!!!

Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι η πολιτεία είναι σωστή αλλά ας μην ψάχνουμε ευκαιρίες να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας και να κατηγορούμε κάποιον άλλον.
Στο κάτω κάτω η πολιτεία είμαστε εμείς! Και όσο εμείς δε σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, θα έχουμε την πολιτεία που μας αρμόζει!

206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ... Sad

πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ???? Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!

Ένταξη: 09 Νοέ 2002
Τόπος: Were the Eagles fly higher

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:18:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα εδω που τα λεμε καλα κανουν.

Στο κατω κατω ολοι αυτοι που εχουν ριξει ενα σκασμο λεφτα για να κανουν τα αμαξια τους βολιδες θα μπορουσαν να συμετασχουν σε ενα θεσμο του Πανελληνιου πρωταθληματος (αναβασεις κτλ) και να αποδηξουν εκει αυτο που ειναι ελενχομενα και σωστα απ το να πηγαινουν διχως αυριο και μαλιστα σε ευθια ή σε ενα δυο πεταλα που εχουν μαθει απ εξω Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
RASTAVIPER (THOMAS)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

TOP FUELER - 106 1.6(16)V

Ένταξη: 23 Νοέ 2004
Τόπος: JAMAICA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:29:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Στο κατω κατω ολοι αυτοι που εχουν ριξει ενα σκασμο λεφτα για να κανουν τα αμαξια τους βολιδες θα μπορουσαν να συμετασχουν σε ενα θεσμο του Πανελληνιου πρωταθληματος (αναβασεις κτλ) και να αποδηξουν εκει αυτο που ειναι ελενχομενα και σωστα απ το να πηγαινουν διχως αυριο και μαλιστα σε ευθια ή σε ενα δυο πεταλα που εχουν μαθει απ εξω Wink

Φιλε μου εδω θα τα χαλασουμε....
Οχι και καλα κανουνε...Ξερεις ο αλλος με τι κοπο εβγαλε τα λεφτα που εριξε στο αμαξι του???Με ποιο δικαιωμα θα κατσει ο καθε "δηθεν" εισαγγελεας να κατασχεσει το αμαξι του αλλου τη στιγμη που ο ΚΟΚ το απαγορευει???

Δειτε σχετικα εδω:
"Αθήνα
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός απορρίπτει μέσω εγκυκλίου την κατάσχεση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών όταν οι οδηγοί τρέχουν πλέον του επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και τοξικών ουσιών ή επιδίδονται σε αυτοσχέδιους αγώνες.

Σύμφωνα με την ποινική νομοθεσία, τα οχήματα μπορεί να κατάσχοντα στις περιπτώσεις αυτές μόνο εφόσον θεωρηθούν ως μέσα τέλεσης κακουργήματος ή πλημμελήματος που πηγάζει από δόλο.

Ωστόσο, βάσει της εγκυκλίου του Δ.Λινού δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπει η ποινική νομοθεσία στις περιπτώσεις υπερβολικής ταχύτητας, οδηγήσης σε κατάσταση μέθης ή αυτοσχέδιων αγώνων.

Για τους οδηγούς παραβάτες των περιπτώσεων αυτών, ο ΚΟΚ προβλέπει τις σχετικές ποινές ανάλογα με την παράβαση.

Ο κ. Λινός ότι η κατάσχεση συνιστά ένα κατ' εξαίρεση επιτρεπτό περιορισμό του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, το οποίο κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα (άρθρο 17) και για τον περιορισμό αυτό πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα με το άρθρο 25 του Συντάγματος.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού προκάλεσε η εγκύκλιος του εισαγγελέα Εφετών Πατρών Αναστάσιου Κανελλόπουλου για κατασχέσεις αυτοκινήτων όταν οι οδηγοί τους συλλαμβάνονται να τρέχουν με ταχύτητα άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα ή να οδηγούν μεθυσμένοι (ένδειξη αλκοτέστ άνω του 1,1%)."

Και επιπλεον δε προκαλεσαν και καποιο ατυχημα....Αν δεν ηταν ο Καταραμενος στους δρομους δε θα υπηρχαν πολλα απο τα σκηνικα που εχουν γινει στο δρομο και μη σου πω οτι ισως δεν θα υπηρχαν και τα αμαξια που υπαρχουν το τελευταιο καιρο στο δρομο.

ViPeR RaCiNg 2 > featuring Rallye 106, 1.6, 8V, NOW IN 16V EDITION!
www.tfrc.gr "ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΑ,ΠΑΡΑΛΙΑ!"
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

207 RC Lemans & 107 Trendy

Ένταξη: 29 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:36:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ζηλεύεις Νικολή, επειδή δεν έχετε λιμανάκια έσεις...

Ας είχατε και θα σου λεγα που θα σουνα κάθε μέρα..... Razz

Και μην μου πεις έχετε....

Λιμανάκια original λέμε τώρα, με την ιστορία τους και τις αναμνήσεις γενεών και γενεών...και το θαλασσινό αεράκι να σε χτυπάει και ένα ασήμαντο κατά τα άλλα πέρασμα να σφήζει από νέους που βράζει το αίμα τους μέχρι το ξημέρωμα,,,

Τέσπα,,, Κάθε πέρσυ και καλύτερα και πλέον και με τα καινούρια μέτρα αλλά και με την κουτσή Μαρία να μπορεί να έχει στα χέρια της αυτοκίνητο και μάλιστα γρήγορο, η όλη φάση με έχει ξενερώσει και απλά αναπολώ τις παλιές εποχές και ας πήγαινα απλά ως θεατής ώντας πιτσιρικάς.... Crying or Very sad

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ronin (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v

Ένταξη: 08 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:37:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντος εμένα το συγκεκριμένο περιστατικό με τους 3 ''γρήγορους'' μου ψιλομυρίζει μαγείρεμα.

Γιατί να μην κατάσχουν και τα 3 αυτοκίνητα?
Αρκεί (νομικά),οτι το Mazda είναι δηλωμένο εταιρικό ετσι ώστε να αποφύγει την κατάσχεση?

Γιατί για τους 2 είναι με αναστολή και για τον 1 εξαγοράσιμη?Το ίδιο αδίκημα δεν διέπραξαν?(εδώ πολύ πιθανόν να παίζει ρόλο και ο δικηγόρος)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
teoman (Τεό)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor

Ένταξη: 19 Αύγ 2002
Τόπος: Jurassic Park

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:39:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΙΚΟΣ έγραψε:

Εγώ έχω μια μικρή απορία:Από την στιγμή που όταν κάποιος προκαλέσει ή εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα (με θύματα ή χωρίς),και δεν τιμωρείται,δεν διώκεται ποινικά γιατί θεωρείται εξ αμελείας,και ασφαλώς δεν γίνεται λόγος για κατάσχεση του οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα,γιατί να τιμωρείται με κατάσχεση περιουσίας η επικίνδυνη οδήγηση?Δηλαδή τιμωρούν την πρόθεση και όχι την πράξη?Προληπτική πολιτική?

Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:43:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαι αν προσθέσεις σε όλα αυτά ότι οι επικίνδυνες νταλίκες εξακολουθούν και κυκλοφορούν σαν τρελές στις Εθνικές οδούς, αλλά και τα ΚΤΕΛ παραβιάζουν κατ επανάληψη τα όρια και γενικότερα τον ΚΟΚ, βγάλε συμπέρασμα...

Να μας πουν και πόσες νταλίκες βρήκαν ακατάλληλες και τις κατέσχεσαν και το ξανασυζητάμε... Evil

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 11:50:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΝΙΚΟΣ έγραψε:

ας απαντησει καποιος σε αυτο γιατι αν το κανω εγω θα φαω διαγραφη απο το club........ Evil Evil Evil Evil

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 12:02:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαλάρωσε Kanel,,,,

Δεν έχει και άδικο, αλλά ας είχαν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και όχι μόνο, που είναι μια αράδα γνωστή στους περισσότερους που οδηγούν καθημερινά που βαριέμαι καν να τα απαριθμήσω και μετά ας προχωρούσα και σε αυτό το μέτρο...

Αυτοί κοιτάνε το δέντρο και αδιαφορούν για το δάσος...

Φίλος ήταν μηχανικός στην καινούρια Βάρης - Κορωπίου λέγε με και σκοτώστρα....καλύτερα να μην σας πω τι μου είπε για εγκληματικές αμέλειες γιατί θα σας σηκωθεί η τρίχα...
Αυτά όμως δεν φαίνονται... Wink

Κατα τα άλλα πλήρωνε φόρους, διόδια, τέλη, κλπ Ελληνάρα... Evil

Επιστροφή στην κορυφή
Ydwr (Πανος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 28 Ιαν 2004
Τόπος: Πεντελη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 12:10:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ronin έγραψε:
Πάντος εμένα το συγκεκριμένο περιστατικό με τους 3 ''γρήγορους'' μου ψιλομυρίζει μαγείρεμα.

Αρκεί (νομικά),οτι το Mazda είναι δηλωμένο εταιρικό ετσι ώστε να αποφύγει την κατάσχεση?

Γιατί για τους 2 είναι με αναστολή και για τον 1 εξαγοράσιμη?Το ίδιο αδίκημα δεν διέπραξαν?(εδώ πολύ πιθανόν να παίζει ρόλο και ο δικηγόρος)

Αυτοκινητα εταιρικα δεν μπορούν να κατασχεθουν για τον απλουστατο λογω οτι θα μπουν σε δικη με την εταιρεία η οποία απλούστατα θα επικαλεστει οτι το οχημα το χρησιμοποιεί για τους πωλητές, τους διευθύνοντες κτλ... Η περιπτωση να χασει την δικη η εταιρεία ειναι ελαχιστες.. Το ιδιο φυσικά ισχύει και αν το αμαξι δεν ηταν ιδιοκτησιας του οδηγού. Πχ Αν εγω δανειστω το αμαξι σου και με πιασουν πολύ δυσκολα θα κατασχέσουν το αμάξι σου.

Για εμενα, τα αυτοκίνητα δυστυχως εχουν γινει πάρα πολλά για να μπορεί πλέον να υπάρχουν μέρη σαν την βουτα. Πριν λιγα χρόνια απο την βούτα περναγαν "αμέριμνα" αυτοκίνητα με συχνότητα 1 το πεντάλεπτο. Τωρα 10 το πενταλεπτο. Ολοι πανε βούτα..

Κάθε φορα που τυχαίνει να περναω (σπάνια πια, νορμαλ και δεξια) πάντα υπάρχει κάποιος κ@υλομενος που θα ερθει να κολήσει απο πίσω μου ενω εχει οοοοοοολο το χωρο απο αριστερα. Γιατι? Τι θέλει να δείξει? Ποσο γρηγορος, μαγκας ειναι και ποσο φτιαγμένο αμαξι εχει? Παλια ποτέ δεν γινοταν αυτο. Υπήρχε σεβασμός! Τωρα, κυριως υπαρχουν κομπλεξικα ατομα που θελουν να (ε)πιδηχτούν.

Μιχαλη και εγω μαζί σου ειμαι. Αλλαξαν ομως τα πράγματα.. Βουτα ηταν και παει.... Rolling eyes Crying or Very sad Πάλι καλα που μενουν οι αναμνήσεις.

Πανω κατω,μπρος πισω και πλαγιως
Επιστροφή στην κορυφή
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 12:19:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

To φαινόμενο πάντως, και αν κάνω λάθος διορθώστε με, πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις (ας το πούμε και μόδα), από τον καιρό παρουσίασης της ταινίας 2fast2furius και συν κάτι ψηλά από την εμφάνιση του ΝFS Underground...

(Φυσικά και δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο γνωστό από τα παλιά....)

Συγκεντρώσεις και μετατροπές υπήρχαν πάντα, αλλά όχι και έτσι....

Θέλω γνώμες σχετικά με το θέμα της έξαρσης που παρατηρήθηκε μετά την προβολή της ταινίας, το χουμε συζητήσει και με φίλους και συμφωνήσαμε πάνω σε αυτό...εσείς τι λέτε..?

Επιστροφή στην κορυφή
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)

Ένταξη: 13 Δεκ 2004
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 12:31:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχάς να πω ότι είμαι κατά της κατάσχεσης των αυτοκινήτων και το θεωρώ αντισυνταγματικό
όμως να από την άλλη να προσθέσω ότι η έννοια της Δημοκρατίας έχει λιγουλάκι ξεφτιλιστεί με αποτέλεσμα ο κάθε ένας να την καταχράται
Η ελευθερία του καθενός στις ενέργειες και πράξεις του, σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του δίπλα του που τον καταπατά.

και θέτω την εξής απορία....
οι περισσότεροι από εσάς είστε πολύ καλοί οδηγοί με εμπειρία και ότι άλλο επιπλέον χρειάζεται για να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε σε τέτοιου είδους οδήγηση αναίμακτα (και δεν το λέω ειρωνικά αλλά πολύ σοβαρά)
ΟΜΩΣ....
ας μου πει κάποιος, με ποιό τρόπο μπορεί να προστατευτεί ένας οδηγός που δεν είναι σαν εσάς αλλά έχει μόνο την κα*λα να γίνει όταν ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ σαν εσάς!
ας μου πει κάποιος με ποιό τρόπο ο άν8ρωπος των 18 ετών που είναι καθ όλα ενήλικας και μπορεί και ψηφίζει και ΜΟΛΙΣ έχει βγάλει το δίπλωμα του, ποιός και πως θα τον προστατέψει από την αμάθεια του που μπορεί να τον οδηγήσει σε βλακώδη οδική συμπεριφορά!

Γιατί δε φαντάζομαι να διαφωνείτε ότι άλλη εμπειρία έχεις στα 18........ άλλη στα 25.... άλλη στα 30 κλπ κλπ
Προσωπικά μου γυρνάει το μάτι ανάποδα όταν βλέπω "ΠΑΙΔΑΚΙΑ" να κάνουν καγκουριές!

Δεκτές και οι Splat τούλες σας, αλλά ας μου απαντήσετε Razz

206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ... Sad

πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ???? Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
klain (giorgos)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 1.4 (16V) SpPk (2006)

Ένταξη: 08 Ιούν 2003
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 14:19:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

@p206mike

Πράγματι...
Το fast and the furious (και αργότερα το 2fast) μαζί με το NfsU kai NfsU2 βοήθησαν τα μάλιστα στην εξάπλωση της καγκουριάς...

Ακόμα και απο το φόρουμ μας να δείτε.. προσέξτε θέματα... προσέξτε ημερομηνίες... προσέξτε και ημερομηνίες κυκλοφορίας παιχνιδιών...

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι lambo doors και το lowrider... (σαν παράδειγμα όχι ότι δεν είναι ωραίες μετατροπές)
Είναι δύο xtra στο NfsU2 τα οποία ΤΣΟΥΠ εμφανίστηκαν και στην ελλάδα μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού... εμφανίστηκαν και στο φόρουμ μας αμέσως και μάλιστα πολλοί σκέφτονται την αλλαγή (προσωπικά γουστάρω τρελά lambo doors ΝΑΙ ΕΠΙΡΕΑΣΜΕΝΟΣ απο το παιχνίδι... (και απο ενα cc που είδα γ@μιστερό)

Να μήν αναφέρω δεδομένα πλέον πράγματα του στύλ neon, τούμπανα, xtra large spoilers, etc...

Να διευκρινήσω και πάλι πως δεν αναφέρομαι στις παραπάνω μετατροπές ώς "άσχημες" απλά ώς επηρεασμένες απο ταινίες και παιχνίδια...

Μιλώντας για θεσσαλονίκη μπορώ να παρατηρήσω την "μόδα" του carre four (σταυροδρόμι για τους αδαείς) Όπου θα δούμε ένα κάρο καγκουράκια με λαχανί πάπιες να τρώνε τα καημένα τα λάστιχα τους... Άλλο ένα κάρο lada με spoilers kai μπουριά.. και μία μικρή συμμετοχή "σοβαρών" φτιαγμένων αυτοκινήτων χωρίς εμφανισιακές υπερβολές άλλα με "δύναμη" στον τροχό...
Όλο αυτό ξεκίνησε επίσης απο την εποχή του the fast and the furious...

Γενικά όλοι επηρεαζόμαστε εκ των πραγμάτων απο μόδες κτλ... και κάποιες φορές μπορεί να ξεφεύγουμε...

Για δες καιρό που διάλεξε.. ο χάρος να το πάρει...
Farewell 206 Xs (8V) 1,4 (2003)
Silly
Επιστροφή στην κορυφή
Ronin (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v

Ένταξη: 08 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 14:38:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ydwr έγραψε:
Ronin έγραψε:

Αυτοκίνητα εταιρικά δεν μπορούν να κατασχεθουν για τον απλουστατο λογω οτι θα μπουν σε δικη με την εταιρεία η οποία απλούστατα θα επικαλεστει οτι το οχημα το χρησιμοποιεί για τους πωλητές, τους διευθύνοντες κτλ... Η περιπτωση να χασει την δικη η εταιρεία ειναι ελαχιστες.. Το ιδιο φυσικά ισχύει και αν το αμαξι δεν ηταν ιδιοκτησιας του οδηγού. Πχ Αν εγω δανειστω το αμαξι σου και με πιασουν πολύ δυσκολα θα κατασχέσουν το αμάξι σου.

Ευχαριστώ για την επεξήγηση Πάνο,δεν τη γνώριζα αυτη τη λεπτομέρεια περι εταιρικών.
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 14:51:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρησκω την κατασχεση του αυτοκινητου απαραδεκτη.
Θες να τιμωρησεις καποιον για αυτο που εχει κανει.
Πολυ ωραια (δεν εξεταζουμε προς το παρον αν πρεπει κλπ).
Υπαρχει η χρηματικη ποινη, η φυλακιση (εξαγορασιμη και μη....)
Εδω ομως υπαρχει και ο αντιλογος οτι ολοι λαδωνονται και οτι επειδη τελικα κανεις δεν πληρωνει τα προστιμα ερχεται και σου λεει "θα σου κατασχω το αυτοκινητο (πραγμα που "ποναει" περισσοτερο...) στην περιπτωση που διεπραξες την ταδε παραβαση και ετσι θα σε φοβισω και ισως τελικα σε αποτρεψω απο το να το κανεις.
Δεν νομιζω οτι ο εκαστοτε δικαστης/τροχαιος κλπ κλπ θελει να κανει συλλογη απο κατασχεμενα αυτοκινητα (ειναι παρανοικα αρρωστημμενο κατι τετοιο...). Μαλλον το βρησκουν πιο δραστικο. Ισως και να ειναι.
Παντως τα λιμανακια δεν ειναι οπως ηταν καποτε...
Οπως επισης και οι κοντρες δεν ηταν οπως ηταν.
Μου φαινεται πως διακατεχει τους περισσοτερους μια κακια για τον αλλο οδηγο.
Τελος παντων δεν νομιζω πως οι κοντρες στους δρομους ειναι ευκολο να σταματησουν ιδιως τωρα που ολο και περισσοτεροι εχουν γρηγορα αυτοκινητα.
Θυμαμαι το 97 οταν πρωτοπηρα το διπλωμα οδηγουσα ενα fiatακι 127 900αρι με 49μουλαρακια. Με εκεινο επαιζα και οι περισσοτεροι συνομιλικοι μου ειχαν κατι αντιστοιχο (βλ. yugo κατι seat, ενα uno κλπ) και απο οσο θυμαμαι ολονων μας το ονειρο ηταν ενα rallye οταν θα μαζεψουμε λεφτα.... (γιατι ακομα οι δοσεις δεν ηταν τοσο διαδεδομενες)
Τωρα με το που βγαλει καποιος το διπλωμα παει και βουταει ενα οποιοδηποτε 1400αρι πχ 206 με τα 90 αλογακια, που ειναι πυραυλακι στα χερια του, με απειρες δοσεις και στανταρ η πρωτη του βολτα θα ειναι προς παραλιακη.
Παιδεία για να μην σκοτωμαστε δεν υπαρχει.
Ουτε και καποιος μαγικος τροπος.
Πιστες για να μαθουμε να οδηγουμε και να ξεκ..λωνουμε υπαρχουν και ουτε κοστιζουν ουτε ειναι μακρια.
Θα μου πειτε δεν εχουν την αιγλη και τον χαβαλε των Λιμς ή του Park...
Δεκτο εχουν ομως ασφαλεια...!
Και ισως αν ο κοσμος στραφει προς αυτες, οχι απαραιτητα με αγωνιστικο αυτοκινητο, αλλα ακομα και με το κοινο φτιαγμενο ή μαμα αμαξακι του να αποκτησουν και τζερτζελε.

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Ydwr (Πανος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)

Ένταξη: 28 Ιαν 2004
Τόπος: Πεντελη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 17:02:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως το ειπες Μανθο. Το να σου κατασχέσουν το αμαξι πονάει!!! Γι αυτο και το κάνουν. Βεβαια αλλους τους πονάει λιγοτερο γιατι μπορει την επομένη να πανε στην οποια αντιπροσωπεια και να πάρουν αλλο.

Ισως η αφαίρεση διπλώματος ή/και η παρακράτηση αυτοκινήτου για ορισμένο διάστημα να δουλευε καλυτερα. Αλλο να θεωρείς οτι πάει το αμάξι το έχασα και αλλο να λές δεν θα το έχω για ένα 6μηνο.

Βεβαια και πάλι, και ο μη εχων διπλωμα πάλι θα οδηγησει γιατι ημαστε Ελληνάρες και "ποιος θα με σταματήσει τώρα μωρε....?"

Ε, άμα τον πιάσουν ας τον υποχρεώσουν σε κοινοτικη εργασια (που λενε και στο Αμέρικα). Να καθαρίζει δημόσιες χεστρες για 2 μήνες Exclamation Twisted evil

Για εμενα στην Ελλαδα δεν προκειτε να λειτουργήσει ποτε κανένα μέτρο.

teoman έγραψε:

Εγώ έχω μια μικρή απορία:Από την στιγμή που όταν κάποιος προκαλέσει ή εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα (με θύματα ή χωρίς),και δεν τιμωρείται,δεν διώκεται ποινικά γιατί θεωρείται εξ αμελείας,και ασφαλώς δεν γίνεται λόγος για κατάσχεση του οχήματος που προκάλεσε το ατύχημα,γιατί να τιμωρείται με κατάσχεση περιουσίας η επικίνδυνη οδήγηση?Δηλαδή τιμωρούν την πρόθεση και όχι την πράξη?Προληπτική πολιτική?

Αλλο ο φονος (παρατραβηγμένο το ξέρω) εξ'αμελειας και άλλο ο εκ προθέσεως. Ετσι λειτουργει όμως. Δηλαδη εσυ κάποιον που ξέρουν οτι έχει πρόθεση να σκοτώσει, και τον πιάσουν δεν θα θες τιμωρία ίση με το να έχει ήδη σκοτώσει? Η επικίνδυνη οδήγηση θεωρείτε λοιπον για το νόμο πρόθεση για εμπλοκή σε ατύχημα/ δυστύχημα...

Και ανοίγει μια τεράστια κουβέντα. Πριν αρχίσουμε ομως να έχουμε κατα νου οτι όλοι οι νομοι έχουν φτιαχτει με βάση τον μέσο ανθρωπο. (πχ αν ο καθένας μαμουσε 10χρονα δεν θα υπήρχε νόμος παιδεραστίας. Αν ο καθενας ηταν Σουμάχερ πιθανον να μην υπήρχε ανάγκη για τέτοιους νόμους)

p206Mike έγραψε:
Kαι αν προσθέσεις σε όλα αυτά ότι οι επικίνδυνες νταλίκες εξακολουθούν και κυκλοφορούν σαν τρελές στις Εθνικές οδούς, αλλά και τα ΚΤΕΛ παραβιάζουν κατ επανάληψη τα όρια και γενικότερα τον ΚΟΚ, βγάλε συμπέρασμα...

Να μας πουν και πόσες νταλίκες βρήκαν ακατάλληλες και τις κατέσχεσαν και το ξανασυζητάμε... Evil

Συμφωνω μαζι σου Μικέ αλλα γιατι το πρώτο πραγμα που κάνουμε ειναι να κοιτάμε μακρυα απο τα οπισθια μας?
Δηλαδή αν εμενα με πιασουν να κανω διαρρηξη σε ενα σπίτι να γυρίσω να τους πω: Γιατι δεν πιανεται τον Πάσαρη?

Για εμενα, πρωτα κοιτας να εισαι εσυ ο ιδιος σωστος και μετα ολους τους αλλους Wink

Πανω κατω,μπρος πισω και πλαγιως
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 17:46:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με μια λεξη... Π Ι Κ Ρ Α ! ! !

Η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη!!! Ωραια, πριν καποια χρονια υπηρχαν 3 στους 100 που ειχαν τη δυνατοτητα και την τρελλα να φτιαξουν το αμαξι τους και (οπως λεει και ο πατερας μου...) "ξερεις ποσα αμαξια κυκλοφορουσαν τοτε???"!!! Οσο ανεβαινε το βιωτικο επιπεδο μας και "ανοιγε" η αγορα αυτοκινητου οι 3 εγιναν 10 και κατι οι ταινιες, κατι τα παιχνιδια, οι 10 εγιναν...110!!! Το θεμα ειναι οτι τα 2/3 αυτων ειναι οι καγκουρες (κατι σαν τους χουλιγκαν στα γηπεδα) και οι ασχετοι-επιδειξιες-φραγκατοι-τρεντυ που παιρνουν στο λαιμο τους και ολους εμας!!!
Και μετα βγαινουν και ολοι οι κυριοι που εχουν την εξουσια και κανουν καταχρηση αυτης!!! Μηπως ομως και αυτοι εχουν τη φωλια τους λερωμενη??? Για θυμηστε μου, στο ενα απο τα τελευταια δυστυχηματα στη Βουλιαγμενης μηπως οι πρωταγωνιστες ηταν μπατσοι??? Και μηπως αυτο το καλυψαν με το αλλο δυστυχημα, λεγοντας ποσο επικινδυνο ειναι το νιτρο και οτι μπορει να προκαλεσει εκρηξη, τσουναμι ή ξερω 'γω τι αλλο κλπ κλπ??? Γιατι το αλλο που μου ειπε ενας θειος μου μπατσος?!?!? "Βγαλε την εξατμιση, μου λεει, γιατι κανει θορυβο και μπορει να σε γραψουν"!!! "Ναι, του λεω, αλλα εχω δει και δικα σας μπατσικα με εξατμισεις!!!" "Αυτα τα εχουμε για τις καταδιωξεις", μου λεει (τα Xsara και τα Χantia...)!!! AAAAAAAAAAAΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ...(με παχυ 'Χ')
Και μετα σου λενε, αν κανεις παραβαση θα σου παρω και το αμαξι!!! Θα με γαμ...που θα με γαμ..., θελουν να στηθω και στα τεσσερα δηλαδη?!?!? Ε οχι ρε φιλε... Δηλαδη οτι του ξημερωνει του καθενος θα το τρωμε στη μαπα εμεις??? Και μετα πηγαινω ταξιδι με το θειο μου, το μπατσονι, και 200αριζει χωρις φοβο και παθος...
Ε Λ Ε Ο Σ...

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την netblaster στις Πεμ 20 Ιαν 2005, 18:12:28, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 17:58:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου,σε αυτο που διαφωνω (λιγο ομως,οχι καθετως!!!) ειναι το παρακατω
LuNa έγραψε:
........Γιατί δε φαντάζομαι να διαφωνείτε ότι άλλη εμπειρία έχεις στα 18........ άλλη στα 25.... άλλη στα 30 κλπ κλπ..........

Σημασια εχουν οι εμπειριες και τα χιλιομετρα που εχεις κανει (μπορει καποιος 19αρης ας πουμε να εχει 40000χιλιομετρα στο <<ενεργητικο>> του και να ειναι <γατος>)
Σε γενικες γραμμες παντως εχει ισχυ αυτο που λες... Wink
Επιστροφή στην κορυφή
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιαν 2005, 19:58:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

la Luna έγραψε:
ας μου πει κάποιος, με ποιό τρόπο μπορεί να προστατευτεί ένας οδηγός που δεν είναι σαν εσάς αλλά έχει μόνο την κα*λα να γίνει όταν ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ σαν εσάς!
ας μου πει κάποιος με ποιό τρόπο ο άν8ρωπος των 18 ετών που είναι καθ όλα ενήλικας και μπορεί και ψηφίζει και ΜΟΛΙΣ έχει βγάλει το δίπλωμα του, ποιός και πως θα τον προστατέψει από την αμάθεια του που μπορεί να τον οδηγήσει σε βλακώδη οδική συμπεριφορά!

Θα σου πω μία wonderfull R'nR ιστορία...

Aπό τα 7 του μέχρι τα 15 του, θα κάθετε τα ΠΣK με την μαμά και τον μπαμπά στον καναπέ βλέποντας στο υπεσύγχρονο Home Cinema, αμερικάνικες ταινίες και θα αντιλαμβάνεται τη ζωή μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή που πρέπει να έχει πάντα το καλύτερο αυτοκίνητο και την πιο ξανθιά γκόμενα με τα μεγαλύτερα βυζιά...

Στα 16 του θα πάει το Σάββατο με τους φίλους του μέχρι τα Goody's της γειτονιάς, "μέχρι τις 10.00 το βράδυ ρε μαμά, σε παρακαλώ!!!"... Eκεί θα του πάρεις το πρώτο του κινητό για να ξέρεις που είναι το παιδί και να μην ανυσηχείς μωρέ... ξεχνόντας ότι στην ηλικία του εσύ δεν είχες κινητό και μη σου πω που είχες γραμμένη την ανησυχία της γιαγιάς του...

Mετά θα περάσει στο πανεπιστήμιο και ένα ωραίο βράδυ εκεί που θα κάθεσε ως μαμά Luna με τον σύζυγο Lunas, θα έρθει και θα σου ζητήσει να του πάρεις αυτοκίνητο. Θα σου πει ότι πήρε και ο Tάκης ο Σουγιάς και του έφαγε την γκόμενα, γιατί ως γνωστόν οι γκόμενες θέλουν πάντα ρόδα. Στην αρχή θα πεις "AΠOKΛEIETAI!!!". Tην Παρασκευή το βράδυ, θα πάτε επίσκεψη στους Σουγιάδες, όπου ο μπαμπάς Σουγιάς θα υπερηφανεύεται για το υπεραυτοκίνητο που πήρε στο καμάρι του και πόσο καλός μπαμπάς είναι... Eίναι ζήτημα χρόνου να βρεθείτε στην αντιπροσωπεία για "ένα μικρό μωρέ, για να πηγαινοέρχεται στο Πανεπιστήμιο και να μην ταλαιπωρείται με τα λεωφορεία"...

Όπως είναι και ζήτημα εβδομάδων, ένα Σαββατόβραδο στην καφετέρια, ν' ανάψει η συζήτηση με τον Tάκη τον Σουγιά, μπροστά στις υποψήφιες γκόμενες, για το ποιος έχει καλύτερο αμάξι και ποιος είναι καλύτερος οδηγός. Στην διαδρομή μέχρι το club στην παραλιακή και έχοντας δίπλα του την Σούλα, στο πρώτο φανάρι τα έχει στήσει ...

Tα υπόλοιπα μπορείς να τα διαβάσεις πιο πάνω.

Ποιος και πως θα τον προστατεύσει, τον υιό Lunas Question Wink Razz

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενη
Σελίδα 1 από 6

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης