PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αστάθεια του δείκτη ταχύτητας

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2004, 19:34:32    Θέμα δημοσίευσης: Αστάθεια του δείκτη ταχύτητας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προχθές, πηγαίνοντας ένα ταξιδάκι, έπεσα σε κάποια φάση σε μποτιλιάρισμα. Εκεί παρατήρησα το εξής: όταν κινούμουν με 2α στο κιβώτιο και σε πολύ χαμηλές στροφές (1300-1500) λόγω κίνησης, όταν πατούσα το πεντάλ του συμπλέκτη με την ταχύτητα μέσα, πέφτοντας ο δείκτης προς το ρελαντί, έκανε 2-3 τρέλες πριν σταματήσει στις 800 στροφές. Κάνοντας μάλιστα ακόμα περισσότερες δοκιμές και σε λίγο μεγαλύτερες στροφές (κοντά στις 2000) παρατήρησα ότι αυτά τα μικρά σκαμπανεβάσματα γινόντουσαν πάντα. Σε κάποια φάση μάλιστα το αμάξι έσβησε κιόλας... Εν τω μεταξύ το κάνει μόνο όταν έχω 2α στο κιβώτιο, με καμία άλλη ταχύτητα...

Κάποιος φίλος μηχανικός μου είπε ότι στα καινούρια αυτοκίνητα υπάρχει ένας σταθεροποιητής στο γκάζι που δεν αφήνει τις στροφές του κινητήρα να πέσουν απότομα στο ρελαντί, διότι αυτό δημιουργούσε βλάβη στο στρόφαλο στα παλιά αυτοκίνητα. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά; Το σβήσιμο του κινητήρα καταγράφεται στον εγκέφαλο; Λέτε να έχει σχέση με τον συμπλέκτη; (δηλαδή να έχει χαλαρώσει η ντίζα ας πούμε)

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
xeskepastos (Spyros)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 CC 1.6 16V

Ένταξη: 23 Μάϊ 2004
Τόπος: Italy

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2004, 21:29:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Κάποιος φίλος μηχανικός μου είπε ότι στα καινούρια αυτοκίνητα υπάρχει ένας σταθεροποιητής στο γκάζι που δεν αφήνει τις στροφές του κινητήρα να πέσουν απότομα στο ρελαντί, διότι αυτό δημιουργούσε βλάβη στο στρόφαλο στα παλιά αυτοκίνητα. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά;

Το μονο που ξερω ειναι οτι οντως αυτο το συστημα πρεπει να υπαρχει το'χω παρατηρησει και στο δικο μου και στην μπεμπα του πατερα μου (ενω η αλφα δεν το ειχε)... εχω προσεξει επισης οτι, μαλλον χαρη στο ιδιο συστημα, το αμαξι ειναι πιο δυσκολο να σου σβησει (ας πουμε απο ψιλο-αποτομο αφημα του συμπλεκτη η συνδυασμο λιγα χιλιομετρα/μεγαλη ταχυτητα) ειναι σαν να του δινει λιγο γκαζι απο μονο του... πολυ χρησιμο!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2004, 21:41:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πόσα χλμ έχεις ? Question
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2004, 21:45:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:

Αν ρωτάς εμένα κοντεύω 30000...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2004, 21:49:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

zzzleepy έγραψε:
Touristas έγραψε:

Αν ρωτάς εμένα κοντεύω 30000...

Εεεε εσένα ρωτάω!!!!
Πήγαινε να σου καθαρίσουν το μοτερακι του ρελαντί!!
Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 26 Ιούλ 2004, 21:53:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

OK BOSS! Salute

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Ιούλ 2004, 08:54:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρε συ Αργύρη, δεν θα μπορούσε να πάρει ένα σπρέυ καθαρισμού και να το καθαρίσει μόνος του. Question

Μην τρέχει τώρα το παλικάρι και του παίρνουν λεφτά.

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Ιούλ 2004, 10:30:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μόλις γυρίσω από διακοπές το αμάξι θα πάει για service έτσι κι αλλιώς οπότε ανάμεσα σε όλα τα άλλα θα γίνει κι αυτό... Wink Βέβαια καλό θα ήταν να ξέρουμε που είναι αυτό το μοτεράκι, για το μέλλον...

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Ιούλ 2004, 13:50:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλό είναι να το βγάλεις όλο το μοτέρ για να καθαρίσει καλά και μαζί με αυτό καθαρίζεις και την πεταλούδα !!! Δεν είναι δύσκολο θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα τοπικ με φωτώ και οδηγίες οκ!! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 27 Ιούλ 2004, 15:51:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να 'σαι καλά ρε Αργύρη! Thumb right

Επιστροφή στην κορυφή
marduk (mihalis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

peugeot 206 XS 1.4 8v

Ένταξη: 07 Ιούν 2004
Τόπος: korydallos

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Σεπ 2004, 19:13:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ρε παιδια εγω εχω σοβαρο προβλημα...το αυτοκινητο εχει κανει service πριν απο 2000 χλμ οταν παω να επιβραδυνω, ποτέ στην επιταχυνση, και παταω τον συμπλεκτη κανει σκαμπανεβασμα κοντα στις 800 και το αμαξι σβηνει ενω προχωραω!και περα απο την ρομπα σε φιλους κλπ ειναι πολυ επικινδυνο γιατι αν σβησει σε στροφη που εχω μπει γρηγορα και κλειδωσουν φρενα , τιμονια κλπ την πατησα!Εχω φρικαρει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)

Ένταξη: 10 Οκτ 2002
Τόπος: Αμπελογκάρντεν

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Σεπ 2004, 20:51:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εγώ πριν καιρό αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα......
Μετά από πολλές συζητήσεις με φίλους, έμαθα οτι είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνα τα γαλλικά αυτοκίνητα και διορθώνεται με ένα καθαρισμό στο μοτεράκι του ρελαντί.......
Πηγαίνοντας στο - γνωστό - συνεργείο (δεν θα πω όνομα) και ζητώντας επίμονα να μου καθαρίσουν το μοτεράκι, ο υπεύθυνος με το γνωστό μπλαζέ ύφος, μου τόνισε οτι δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα και αναγκαστικά προχώρησα σε αλλαγή (150 ευρουδάκια τότε...)
Δεν ξανααντιμετώπισα πρόβλημα, αλλά έμεινα από τότε με την εντύπωση οτι φεύγοντας από το συνεργείο, μου είχαν κολλήσει στο πορτ-μπαγκάζ ένα χαρτί που έγραφε..... "ΗΛΙΘΙΟΣ"
για του λόγου του αληθές, έρχεται ο Αργύρης και επιβεβαιώνει οτι το πρόβλημα λύνεται με έναν απλό καθαρισμό...............

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Σεπ 2004, 21:06:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να ξέρεται όμως ότι δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα !!
Το καθαρίζεις μια άντε δυο φορές μετά πάει για αλλαγή
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης