PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Πλύσιμο αυτοκινήτου
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Mandra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 19 Αύγ 2002, 12:10:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
pezomania έγραψε:
Απαράδεχτοι οι Tάσος και Κων/ντινος!

1φορά το εξάμηνο 8O με τόση σκόνη και χώμα θα έχει φτάσει το αμάξι 1,5 τόνο και άντε μετά με τα 118hp να φτάσεις τα 200 Razz :D

Για έλα να σου πώ ποιος δεν φτάνει και που! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Εκεί να δείς σκόνη που θα τρώς!!!!!!! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

"Βρωμερέ" Sidobre εάν εννοείς, ότι το αμάξι σου φτάνει τα 200 με 6μηνών χώμα πάνω του, σκέψου τί σκόνη αφήνεις πίσω σου τρέχοντας έτσι!! Μήπως είσουν εσύ που πέρασες από το Ελευθέριος Βεν. και όλοι σε περάσανε για ανεμοθύελα :D :D Wink

Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
theflame 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Αύγ 2002, 10:32:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνοδηγοί μου πρόταση για το εσωτερικό του αυτοκινήτου: χρησιμοποιήστε πανί με μικρο-ίνες!!!! Αυτά που δεν χρειάζονται σαπούνι για να καθαρίσουν. Με λίγο νερό βρεμένο το πανί (στυμμένο) στα πλαστικά και το αμάξι είναι σαν καινούριο. Δεν λέω ότι το ταμπλό γυαλίζει αλλά σίγουρα καθαρίζει χωρίς άλλα παρατράγουδα. Το δε πανί μπορεί να γίνετε μαύρο αλλά με ένα απλό βράσιμο (ναι βράσιμο) γίνετε σαν καινούριο!!!! Κάνει και για το εξωτερικό της μικρής πάντα χωρίς σαπούνι!!!!! Βέβαια θέλει προσοχή γιατί μπορεί να αφήσει γραμμές (άπλωμα της βρώμας) και να θέλει ξαναπέρασμα!! Κάνει και για τα τζάμια τόσο του 206 όσο και του σπιτιού και η κυρία σας ή η μαμά σας θα σας ευγνωμονεί!!!! Wink

206 reasons to live...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Αύγ 2002, 10:35:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για το εσωτερικό, καλό είναι και το "αντιστατικό πανί" που μαζέυει τις σκόνες!

Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Αύγ 2002, 01:55:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντως, πλένομαι κάθε μέρα.
(Και το 206 μου κάθε φορά που βρέχει...)

Διευκρίνηση στον Πεζομανιακό:
Εγώ φταίω για την ανεμοθύελλα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το παραδέχομαι... Καλά, δεν πρόσεξες ότι ο αέρας ήρθε από Βορρά μεριά; Twisted evil Razz Mr. Green

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
pezomania (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Αύγ 2002, 07:51:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:
Πάντως, πλένομαι κάθε μέρα.
(Και το 206 μου κάθε φορά που βρέχει...)

Διευκρίνηση στον Πεζομανιακό:
Εγώ φταίω για την ανεμοθύελλα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το παραδέχομαι... Καλά, δεν πρόσεξες ότι ο αέρας ήρθε από Βορρά μεριά; Twisted evil Razz Mr. Green

Αδικαιολόγητος Sniper

Έπρεπε να το είχα καταλάβει Crying or Very sad Embarassed

Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Σεπ 2002, 00:09:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως εχω ξαναπει , το καλο πλυσιμο απαιτει 4 ωριτσες με το χερι (να το φχαριστιομαστε κιολλας) και ποτε σε βενζιναδικα.
προιοντα καθαρισμου ο,τι θελετε αλλα με προσοχη σε προιοντα που περιεχουν πετρελαιο. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ..

ειναι αυτονοητο οτι ενα 206 πρεπει να πλενεται τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα.

Επισης για προιοντα καθαρισμου εχω να προτεινω το Praktiker για την αρκετα μεγαλη συλλογη του .

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Σεπ 2002, 20:29:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συμφωνώ με όσα λες. Και στο χέρι πλύσιμο και στο PRAKTIKER για ψώνια.

Πάντως παιδιά όσον αφορά το κερί, δοκιμάστε το VALMA SUPER WAX και θα πάθετε πλάκα (το έχω γράψει κι αλλού). Μιλάμε ότι εξαφανίζει τις γρατζουνιές του βερνικιού σε χρόνο dt. Αφήστε που κρατάει άνετα για πολύ καιρό.

Όσο για το κέρωμα κάθε εξάμηνο, δεν συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι κάθε τρίμηνο θα έπρεπε να κερώνουμε το αυτοκίνητό μας. Πώς το συμπεραίνω; Όταν κερώνετε το αμάξι σας θα έχετε διαπιστώσει ότι όταν χαϊδέψετε τη λαμαρίνα είναι σαν βελούδο. Μετά από κάνα μήνα, δεν έχει γίνει πάλι άγρια; Question Question

Και επίσης επιτρέψτε μου να διαφωνίσω με τα σαμπουάν και κερί μαζί. Πώς μπορεί ένα καθαριστικό να απλώνει και ένα προστατευτικό φιλμ μαζί; Εμένα μέχρι εκεί φτάνει η κούτρα μου. Neutral 0X 0X

Προτιμώ να το πλύνω με AVA και μετά να το περάσω ένα χέρι κεράκι. Wink Wink

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Larry69 (Λάζαρος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 GT 2.0 16V

Ένταξη: 09 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα - Κορυδαλλός

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Σεπ 2002, 20:47:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κεράκι αυτό καλό???Απο το Πρακτικερ το παίρνεις?Τιμή???

Αντε να περιποιηθούμε λίγο το χρώμα γιατι στο πλύσιμο μόνο AVA
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
theflame 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)

Ένταξη: 06 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Σεπ 2002, 21:28:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

svstouk έγραψε:
Πάντως παιδιά όσον αφορά το κερί, δοκιμάστε το VALMA SUPER WAX και θα πάθετε πλάκα (το έχω γράψει κι αλλού). Μιλάμε ότι εξαφανίζει τις γρατζουνιές του βερνικιού σε χρόνο dt. Αφήστε που κρατάει άνετα για πολύ καιρό.

Απλώνετε άνετα; Δεν ξέρω πως αλλά έχω τραυματικές εμπειρίες από κεριά... ποτέ δεν κατάφερα να τα δουλέψω σωστά σε προηγούμενες απόπειρές μου Embarassed

206 reasons to live...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
1.1 i love you (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

C3 1.6 Elegance

Ένταξη: 06 Ιούν 2002
Τόπος: Πόρτο-Ράφτη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 00:26:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για την επαναφορά του χρώματος έχετε ακούσει κάτι; Shocked Shocked
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 07:09:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

svstouk έγραψε:

AVA και λοιπά απορυπαντικά κουζίνας απαγορεύονται διά ροπάλου
λόγω των διαφόρων αλάτων που περιέχουν !!!!!
Το χρώμα μετά από πολλές χρήσεις θα αρχίσει να ξεθωριάζει....

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 07:25:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

chatasos έγραψε:
svstouk έγραψε:

AVA και λοιπά απορυπαντικά κουζίνας απαγορεύονται διά ροπάλου
λόγω των διαφόρων αλάτων που περιέχουν !!!!!
Το χρώμα μετά από πολλές χρήσεις θα αρχίσει να ξεθωριάζει....

ΑVA!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι άλλο θα ακούσουμε εδώώώώώ!!!!
Τα απορρυπαντικα κουζίνας περιέχουν οξέα για να διασπούν τα λίπη!!!!!!!
Τα οξέα ως γνωστό είναι ένας από τους κύριους εχθρούς μετάλλων και χρωμάτων.....!!!!!!!

Οσο για το ΣΩΣΤΟ σαμπουάν με κερί.....δεν περιέχει μέσα χημικό σαπούνι για αυτό ΔΕΝ κάνει και αφρό...
Υπάρχουν 3 τύποι:
1. Με κερί ΚΑΡΝΑΟΥΜΠΑ
2. Με κερί σιλικόνης
3. Τα μούφα που έχουν προσμήξει κανονικό σαμπουάν με κερί.. π.χ. GUARD...
Επιστροφή στην κορυφή
teoman (Τεό)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor

Ένταξη: 19 Αύγ 2002
Τόπος: Jurassic Park

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 08:50:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ πάντως το πλένω με Johnson & Johnson (όχι πια δάκρυα) και δεν έχω πρόβλημα!
Ερώτηση: Την ταπετσαρία πως την καθαρίζουμε?Έχω την σκουρόχρωμη κοτλέ του 1600 και αν της βάλω χέρι (και πανί) φοβάμαι ότι θα αρχίσει να ξεβάφει.Ακόμα για το ταμπλό συνιστάται η βαζελίνη ή όχι?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 09:47:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
Ρε'σεις μην πλένετε συνέχεια τα αυτοκίνητα, θα χαλάσει το χρώμα.
Χώρια που η σκόνη και το χώμα προστατεύουν από τις επικύνδυνες ακτινοβολίες του ήλιου! 8O

Ακολουθήστε το παράδειγμά μου! Πλύσιμο κάθε 6 μήνες και έτσι το αυτοκίνητο δεν θα δίνει στόχο στα παιδιά με τα κλειδιά (βλέπε γρατζουνιές) και στο δρόμο θα φαίνεται και πιο μάχημο!

Για να καταλάβετε το έπλυνα τον 15 Αύγουστο (μετά από 4 μήνες!) και στις 16 το πήγα του σκοτωμού σε χωματόδρομο και το έκανα σαν... κιοφτέ!

Kάνενα αυτοκίνητο δεν έπαθε τίποτα από την βρώμα. Mου το είπε γέρος μηχανικός που στα νιάτα του έτρεχε σε αγώνες. Λέτε να μην ξέρει; 8O 8O

Eάν και όταν χρειαστεί να το πλύνω (εθνικές γιορτές και επετείους), από προιόντα, χρησιμοποιώ 2μετρη ξανθιά ουκρανέζα κατά προτίμηση με tanga, την ώρα που εγώ πίνω τον καφέ μου και δίνω οδηγίες.

Kαι ποτέ σε βενζινάδικο.

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 12:50:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Larry69 έγραψε:

Όχι το PRAKTIKER δεν το έχει. Το πήρα από το ΒΟΥΛΑΛΑ στον Πειραιά, που πουλάει χρώματα αυτοκινήτων. Διεύθυνση δεν ξέρω, αλλά είναι εύκολο να το βρεις. Κατεβαίνοντας Θηβών στο φανάρι πριν τις πρώτες γραμμές στον Πειραιά έχει στο δεξί σου χέρι μια μικρή τρίγωνη πλατεία. Εκεί ακριβώς είναι.

Όσο για το αν απλώνεται εύκολα, ναι. Αν το αμάξι έχει πολύ καιρό να κερωθεί θα φύγει και εύκολα στο τρίψιμο. Αν όχι, θα δυσκολευτείτε λιγάκι.

Και επαναλαμβάνω ότι κάνει θαύματα στις γρατζουνιές του ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ. Μην παρασυρθείτε και νομίζετε ότι θα εξαφανίσει τις όποιες γρατζουνιές του χρώματος. Επειδή ρώτησα φανοποιό, μου είπε ότι η μόνη δυστυχώς λύση είναι βάψιμο.

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Larry69 (Λάζαρος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 206 GT 2.0 16V

Ένταξη: 09 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα - Κορυδαλλός

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 15:42:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Thanks svstouk κατάλαβα που είναι , θα πάω απο Δευτέρα.Laughing

Την τιμή δεν την θυμάσαι Question
Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 16:08:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Larry69 έγραψε:
Thanks svstouk κατάλαβα που είναι , θα πάω απο Δευτέρα.Laughing

Την τιμή δεν την θυμάσαι Question

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν γύρω στα 10-15 ευρώ, ίσως και παραπάνω
(ξέρω είναι ακριβό) Neutral

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Σεπ 2002, 22:21:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

svstouk έγραψε:
Larry69 έγραψε:

Όχι το PRAKTIKER δεν το έχει. Το πήρα από το ΒΟΥΛΑΛΑ στον Πειραιά, που πουλάει χρώματα αυτοκινήτων. Διεύθυνση δεν ξέρω, αλλά είναι εύκολο να το βρεις. Κατεβαίνοντας Θηβών στο φανάρι πριν τις πρώτες γραμμές στον Πειραιά έχει στο δεξί σου χέρι μια μικρή τρίγωνη πλατεία. Εκεί ακριβώς είναι.

Όσο για το αν απλώνεται εύκολα, ναι. Αν το αμάξι έχει πολύ καιρό να κερωθεί θα φύγει και εύκολα στο τρίψιμο. Αν όχι, θα δυσκολευτείτε λιγάκι.

Φιλε svstouk, ωστε Πειραια ε; ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Αλλα πρωτα 2 ερωτησουλες
1. Τι εννοεις οταν λες οτι διορθωνει γρατζουνιες του βερνικιου; και οχι του χρωματος. Βερνικι ;;;;;
2. Πόσο ευκολο ειναι να το κερωσεις το 206 οταν πρεπει (αποσο ξερω) να απλωνεις το κερι σε ενα κομματι οχι μεγαλυτερης διαστασης απο οσο ας πουμε το φτερο του 206 , να το αφηνεις 5-10 λεπτα και μετα να το τριβεις για να γυαλισει χωρις να ξεχαστεις και να το αφησεις περισσοτερη ωρα στο αμαξι γιατι τοτε θολωνει το χρωμα και...κλαφτα χαραλαμπε.
Αν ισχυουν τα παραπανω δεν ειναι λιγο δυσκολο να κανεις ολο το αμαξι κμονος σου και επισης να μην ξεχασεις και κανενα σημειο και μετα φαινεται χαλια.
Ασε που εχω ακουσει οτι η ολη εργασια πρεπει να γινεται μακρια απο τον ηλιο και την εντονη ζεστη , σε σκια και χωρις υγρασια (βροχερη μερα).

Μετα απο ολα αυτα, και ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, δεν ειναι λιγο δυσκολο.
Για πες απο την εμπειρια σου, τι γινεται;
Και επαναλαμβάνω ότι κάνει θαύματα στις γρατζουνιές του ΒΕΡΝΙΚΙΟΥ. Μην παρασυρθείτε και νομίζετε ότι θα εξαφανίσει τις όποιες γρατζουνιές του χρώματος. Επειδή ρώτησα φανοποιό, μου είπε ότι η μόνη δυστυχώς λύση είναι βάψιμο.

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Σεπ 2002, 07:14:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

DIMIP έγραψε:
svstouk έγραψε:
Larry69 έγραψε:

Φιλε svstouk, ωστε Πειραια ε; ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Αλλα πρωτα 2 ερωτησουλες
1. Τι εννοεις οταν λες οτι διορθωνει γρατζουνιες του βερνικιου; και οχι του χρωματος. Βερνικι ;;;;;
2. Πόσο ευκολο ειναι να το κερωσεις το 206 οταν πρεπει (αποσο ξερω) να απλωνεις το κερι σε ενα κομματι οχι μεγαλυτερης διαστασης απο οσο ας πουμε το φτερο του 206 , να το αφηνεις 5-10 λεπτα και μετα να το τριβεις για να γυαλισει χωρις να ξεχαστεις και να το αφησεις περισσοτερη ωρα στο αμαξι γιατι τοτε θολωνει το χρωμα και...κλαφτα χαραλαμπε.
Αν ισχυουν τα παραπανω δεν ειναι λιγο δυσκολο να κανεις ολο το αμαξι κμονος σου και επισης να μην ξεχασεις και κανενα σημειο και μετα φαινεται χαλια.
Ασε που εχω ακουσει οτι η ολη εργασια πρεπει να γινεται μακρια απο τον ηλιο και την εντονη ζεστη , σε σκια και χωρις υγρασια (βροχερη μερα).

Μετα απο ολα αυτα, και ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, δεν ειναι λιγο δυσκολο.
Για πες απο την εμπειρια σου, τι γινεται;

1) Θα έχεις προσέξει ότι όταν το αμάξι είναι πλυμένο, όταν κοιτάξεις από κοντά και υπό γωνία ένα μέρος του φαίνονται "κύκλοι" επάνω στο χρώμα. ΑΥτό δεν είναι τίποτε άλλο από μικρές γρατζουνιές επάνω στο προστατευτικό βερνίκι του. Για αυτές τις γρατζουνιές μιλάω. Wink
Ακόμα και σε λίγο μεγαλύτερες γρατζουνιές, π.χ. από φυτά το καλοκαίρι σε έναν στενό δρόμο, που είναι ΜΟΝΟ στο βερνίκι επαναλαμβάνω, θα κάνει δουλειά.

2) Όντως δεν πρέπει να κερώνεις υπό τον ήλιο ή σε υγρασία...........αν και..............μια στιγμή!!!!! Το κερί επάνω τώρα που το κοίταξα λέει να το απλώνεις όταν το αμάξι είναι ακόμη νοτισμένο!!! Exclamation Exclamation

Επίσης σημειώστε τα συστατικά του : Ορυκτά έλαια, κερί, σιλικόνη.

Στο θέμα μας : Εγώ το απλώνω σε όλο το αμάξι πρώτα, το αφήνω κάνα τέταρτο αφού τελειώσω με όλο το αμάξι (οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι το πρώτο μέρος που πέρασα είναι για πολύ ώρα και στεγνώνει) και όταν το τρίβω δεν μου παρουσιάζει κανένα πρόβλημα θαμπάδας ή κάτι άλλο.
Το όλο επιχείρημα δεν θα σου πάρει πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο (κέρωσε-γυάλισε). Και πρόσεξε μην πάει κερί την ώρα που το απλώνεις στα μαύρα πλαστικά του αυτοκινήτου (προφυλακτήρας κλπ). ΌΧι ότι θα πάθουν κάτι, αλλά όταν στεγνώσει το κερί θα αφήσει μια ασπρίλα που δύσκολα φεύγει. Μην πανικοβάλλεσαι!! Αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι τέτοιο, με ένα καθαρό πανί σκούπισέ το ΑΜΕΣΩΣ καλά από εκείνη την επιφάνεια. Εγώ έχω κόψει ένα χαρτόνι που το βάζω ανάμεσα στο πανί που κερώνω και στην επιφάνεια που δεν θέλω να κερωθεί κι έτσι δεν έχω πρόβλημα. 8) 8)

Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι θέλει ΚΑΛΟ τρίψιμο. Ακόμη κι αν νομίζεις ότι έχει γυαλίσει, μετά από λίγο θα ήταν καλό να το ξαναγυαλίσετε (προσοχή, όχι πάλι κερί, απλά γυάλισμα) άλλη μια φορά.

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 06 Σεπ 2002, 12:24:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καταλαβα. ε ρε γελια οταν θα βγω στο δρομο κι θα αρχιζω να τριβω να τριβω... να τριβω ...να τριβωωω.........νυχτωσε !

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12  Επόμενη
Σελίδα 3 από 12

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης