Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
zzzleepy (Μαύρος Χέλωνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1289 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 05:09:52 Θέμα δημοσίευσης: Χαμηλώνουν τα πεντάλ; |
|
|
Υπάρχει κάποιος τρόπος να χαμηλώσω τα πεντάλ στο 206 μου; Να βρίσκονται δηλαδή σε μικρότερη απόσταση από το πάτωμα; Μπορεί να γίνει με αλλαγή του μπράτσου ή με κάποια άλλη αλλαγή; Ή η διαδρομή τους πρέπει να είναι σταθερή ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους; Είναι κάτι που σκέφτομαι εδώ και καιρό καθώς τα πεντάλ στο 206 είναι αρκετά ψηλά και καμιά φορά κουράζουν.
Για όλο τον κόσμο είσαι κάποιος... για κάποιον είσαι όλος ο κόσμος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
margorita24(maria) Μόλις έγραψα

206 QS1400
Ένταξη: 11 Σεπ 2003 Δημοσιεύσεις: 33 Τόπος: Αthens ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 09:48:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμενα βασικα αυτο που με κουραζει ειναι ο συμπλεκτης απομονωνει παρα πολυ ψηλα και ειναι κουραστηκο και σπαστικο μερικες φορες και κυριως στο ξεκινημα !ειχα παει για να το κοιταξουν αλλα δεν γινεται τιποτα διοτι δεν ειναι με συρματοπλεγμα για να το τραβηξουν ετσι προσπαθω να το συνηθησω αν και δεν γινεται!!!
τωρα δεν γνωριζω αν και αλλη αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα 
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 09:52:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
margorita24 έγραψε: | Εμενα βασικα αυτο που με κουραζει ειναι ο συμπλεκτης απομονωνει παρα πολυ ψηλα και ειναι κουραστηκο και σπαστικο μερικες φορες και κυριως στο ξεκινημα !ειχα παει για να το κοιταξουν αλλα δεν γινεται τιποτα διοτι δεν ειναι με συρματοπλεγμα για να το τραβηξουν ετσι προσπαθω να το συνηθησω αν και δεν γινεται!!!
τωρα δεν γνωριζω αν και αλλη αντιμετωπιζουν το ιδιο προβλημα  |
εμένα με κούραζε η συμπλεξη καθως την θεωρώ πολύ βαθειά (στο πεταλ), όχι η αποσύμπλεξη!
αλλά σε 3-4 μέρες το συνήθισα εύκολα.
μετά την αλλαγή της ταχύτητας δεν παίρνεις το πόδι απο τον συμπλέκτη?!
όλα συνηθίζονται πάντως!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 10:21:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | μετά την αλλαγή της ταχύτητας δεν παίρνεις το πόδι απο τον συμπλέκτη?!
|
Oύτε που να τολμήσεις να τον ακουμπάς μετά την αλλαγή ταχύτητας. Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν το ποδαράκι τους στο πεντάλ και μετά γκρινιάζουν ότι τρώνε συμπλέκτη. Γι'αυτό υπάρχει ο χώρος αριστερα του συμπλέκτη για να "ξεκουράζεις" το ποδαράκι σου
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 10:49:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτο ακριβώς λέω κι εγω! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PoLiThS (Νικόλας) Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)
Ένταξη: 15 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 841 Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 11:18:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και ποιός είπε δεν ρυθμίζεται ο συμπλέκτης και οτι ο συμπλέκτης δεν εχει ντιζα (Συρματόσχοινο)... ΜΕτα το 7ο σπασμένο σαζμάν εχω σαφή ιδέα για την υπαρξή του και την ρυθμισή του... Α να μήν το ξεχάσω ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ το πόδι επάνω σε πενταλ.. Πάει ο συμπλέκτης.. !
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 11:56:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εννοειται οτι το ποδι θα πρεπει να μενει πανω στο συμπλεκτη οσο χρειαζεται για να αλλαξεις την ταχυτητα!!! Αλλιως φθειρεται και ο δισκος (το κυριοτερο) αλλα, και το πλαστικο του πενταλ...Για το αν υπαρχει συρματοσχοινο και δυνατοτητα ρυθμισης σε ολα τα μοντελα δεν ξερω!!! Ισως αυτο να υπαρχει στα πιο παλια και οχι στα καινουρια...Αυτο που ειναι γεγογονος ομως ειναι οτι για να αποσυμπλεξεις πρεπει να τον πατησεις αρκεταααααααα βαθεια!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ePhI (Eφη) Φανατικό μέλος

206 1.6(16V) xs3/z4
Ένταξη: 02 Σεπ 2003 Δημοσιεύσεις: 322 Τόπος: always ΒΠ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 13:43:00 Θέμα δημοσίευσης: Re: Χαμηλώνουν τα πεντάλ; |
|
|
zzzleepy έγραψε: | Υπάρχει κάποιος τρόπος να χαμηλώσω τα πεντάλ στο 206 μου; Να βρίσκονται δηλαδή σε μικρότερη απόσταση από το πάτωμα; Μπορεί να γίνει με αλλαγή του μπράτσου ή με κάποια άλλη αλλαγή; Ή η διαδρομή τους πρέπει να είναι σταθερή ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους; Είναι κάτι που σκέφτομαι εδώ και καιρό καθώς τα πεντάλ στο 206 είναι αρκετά ψηλά και καμιά φορά κουράζουν. |
την ιδια απορια εχω και εγω και θα ηθελα να ξερω εαν γινεται ή οχι.....
γιατι με κουραζει που απομονωνει ψηλα 
``Δύο πράγματα είναι αιώνια,το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο``
ΑΙΝΣΤΑΙΝ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 14:21:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απ'ότι βλέπω πολλοί έχουν πρόβλημα με το συμπλέκτη του 206, ο οποίος λόγω του ότι αποσυμπλέκει ψηλά, κουράζει ενίοτε. Όμως δεν εννοούσα ακριβώς αυτό. Εννοώ να χαμηλώσω ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα πεντάλ ώστε να βρίσκονται πιο χαμηλά σε ύψος... να πάνε πιο κάτω με λίγα λόγια ώστε να μη χρειάζεται να σηκώνω τόσο ψηλά τα πόδια μου (είναι και μακριά πανάθεμά τα!) κατά τις αλλαγές...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GIANNIS206 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC
Ένταξη: 07 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1168 Τόπος: Σέρρες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 14:50:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
PoLiThS έγραψε: | Και ποιός είπε δεν ρυθμίζεται ο συμπλέκτης και οτι ο συμπλέκτης δεν εχει ντιζα (Συρματόσχοινο)... ΜΕτα το 7ο σπασμένο σαζμάν εχω σαφή ιδέα για την υπαρξή του και την ρυθμισή του... Α να μήν το ξεχάσω ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ το πόδι επάνω σε πενταλ.. Πάει ο συμπλέκτης.. ! |
Για πες μας ρε Νικολή πως γίνεται αυτό!
Ή μήπως όταν έρθουμε στην autopower Πολυχρονίδου?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 19:23:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νομιζω οτι καταλαβα τι εννοει ο Αντωνης αλλα, η λυση μου "μυριζει" πατεντα!!! Αν κατσεις να το σκεφτεις λογικα ομως ειναι σχεδον ανεφικτο!!! Και εξηγουμαι...Αν "χαμηλωσουμε" τα πενταλ ωστε να ειναι πιο κοντα στο πατωμα θα μειωσουμε ταυτοχρονα και την διαδρομη τους!!! Ενταξει με τον συμπλεκτη, ας πουμε οτι φτιαχνεται, με το γκαζι και το φρενο δε νομιζω οτι μπορει να γινει το ιδιο!!!
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
PoLiThS (Νικόλας) Τρελλαμένο μέλος

306 Cabriolet 1.6 Full (2001)
Ένταξη: 15 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 841 Τόπος: Κατηχώρι Πορταριάς Βόλος
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 21:56:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
GIANNIS206 έγραψε: | PoLiThS έγραψε: | Και ποιός είπε δεν ρυθμίζεται ο συμπλέκτης και οτι ο συμπλέκτης δεν εχει ντιζα (Συρματόσχοινο)... ΜΕτα το 7ο σπασμένο σαζμάν εχω σαφή ιδέα για την υπαρξή του και την ρυθμισή του... Α να μήν το ξεχάσω ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ το πόδι επάνω σε πενταλ.. Πάει ο συμπλέκτης.. ! |
Για πες μας ρε Νικολή πως γίνεται αυτό!
Ή μήπως όταν έρθουμε στην autopower Πολυχρονίδου?  |
Ελα ελα να πάρω και καμια μίζα ρεεεεεεεε
Αυριο θα το διασταυρώσω για σίγουρα αλλα κατα 99% είμαι σίγουρος..
Le Tavernier....
Η Κουλαρα Ποτε δεν πεθαίνει δεν την σκιάζει φοβέρα καμια.. μονο λίγο καιρο ξαποσταίνει και ξανα προς τα γκαζια τραβα τραβα τραβα και ξανα προς τα γκαζια τραβααααα |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
GIANNIS206 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

207 RC
Ένταξη: 07 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 1168 Τόπος: Σέρρες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 22:17:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ λεώ ότι θα σου πουν ότι είναι αυτορυθμιζόμενος!Τρίχες δηλαδή! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιαν 2004, 22:50:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
να βάζετε παπούτσια με πιο χοντρές σόλες...έτσι ούτε τα κακόμοιρα πετάλ θα πειράξετε, ούτε θα κουράζετε το ευαίσθητο ποδαράκι σας και θα φαίνεστε και πιο ψηλοι!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2004, 02:45:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | να βάζετε παπούτσια με πιο χοντρές σόλες...έτσι ούτε τα κακόμοιρα πετάλ θα πειράξετε, ούτε θα κουράζετε το ευαίσθητο ποδαράκι σας και θα φαίνεστε και πιο ψηλοι!  |
Καλό!!!!! 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2004, 02:58:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
petrskar έγραψε: | να βάζετε παπούτσια με πιο χοντρές σόλες...έτσι ούτε τα κακόμοιρα πετάλ θα πειράξετε, ούτε θα κουράζετε το ευαίσθητο ποδαράκι σας και θα φαίνεστε και πιο ψηλοι!  |
Μα άμα βάλω πιο χοντρές σόλες, τα πόδια μου θα είναι ακόμα ψηλότερα απ'ότι είναι τώρα... Εγώ μάλλον πρέπει να βγάζω τελείως τα παπούτσια μου!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2004, 10:22:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zzzleepy έγραψε: | petrskar έγραψε: | να βάζετε παπούτσια με πιο χοντρές σόλες...έτσι ούτε τα κακόμοιρα πετάλ θα πειράξετε, ούτε θα κουράζετε το ευαίσθητο ποδαράκι σας και θα φαίνεστε και πιο ψηλοι!  |
Μα άμα βάλω πιο χοντρές σόλες, τα πόδια μου θα είναι ακόμα ψηλότερα απ'ότι είναι τώρα... Εγώ μάλλον πρέπει να βγάζω τελείως τα παπούτσια μου! |
για τα κοριτσια το ειπα που δε τις βολευει η αποσυμπλεξη... χοντρες σολες=μικροτερη διαδρομη αρα λιγοτερη δυναμη αρα λιγοτερο εργο αρα λιγοτερη κουραση αρα ειμαι τρελος  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ronin (Πάνος) Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v
Ένταξη: 08 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 1252 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2004, 11:08:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zzzleepy έγραψε: | Απ'ότι βλέπω πολλοί έχουν πρόβλημα με το συμπλέκτη του 206, ο οποίος λόγω του ότι αποσυμπλέκει ψηλά, κουράζει ενίοτε. Όμως δεν εννοούσα ακριβώς αυτό. Εννοώ να χαμηλώσω ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα πεντάλ ώστε να βρίσκονται πιο χαμηλά σε ύψος... να πάνε πιο κάτω με λίγα λόγια ώστε να μη χρειάζεται να σηκώνω τόσο ψηλά τα πόδια μου (είναι και μακριά πανάθεμά τα!) κατά τις αλλαγές... |
Μήπως να δοκίμαζες να κανεις λιγο πίσω το κάθισμα?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιαν 2004, 13:14:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τώρα που το σκέφτομαι (και που είδα καλύτερα τα πεντάλ μου), το γκάζι είναι αρκετά χαμηλά αλλά το φρένο και ο συμπλέκτης λίγο ψηλότερα (2-3 πόντους). Βασικά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην εναλλαγή συμπλέκτη-φρένου. Το γκάζι δε με προβληματίζει καθώς δε βγάζω ποτέ το πόδι μου από πάνω του Αν μπορούσα να μαζέψω λίγο το φρένο και το συμπλέκτη ώστε να έρθουν σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεντάλ του γκαζιού θα ήμουν άρχοντας, γιατί και το φρένο πιάνει αρκετά ψηλά. Για το συμπλέκτη νομίζω ότι γίνεται (δεν ξέρω γι'αυτό και ρωτάω) αλλά με το φρένο τι παίζει;
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Ιαν 2004, 08:57:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
zzzleepy έγραψε: | Αν μπορούσα να μαζέψω λίγο το φρένο και το συμπλέκτη ώστε να έρθουν σχεδόν στο ίδιο ύψος με το πεντάλ του γκαζιού θα ήμουν άρχοντας, γιατί και το φρένο πιάνει αρκετά ψηλά. |
Αντώνη, αν φέρεις το φρένο στην ίδια ευθεία με το γκάζι δε θα μπορείς να εξασκηθείς στην τεχνική "πέλμα-τακούνι".
Κάτι ξέρουν που τα βάζουν σε διαφορετικό ύψος.....
(Τι λέω ο άνθρωπος πρωϊ-πρωϊ......κάνει και κρύο).
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|