PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσυστήματος (Android)

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
theoxarhs 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα




Ένταξη: 18 Φεβ 2008
Δημοσιεύσεις: 38

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 31 Αύγ 2023, 14:10:30    Θέμα δημοσίευσης: 207 - Αντικατάσταση εργοστασιακου ηχοσυστήματος (Android) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητοί καλησπέρα,

Αν και έψαξα αρκετα στο φόρουμ, δεν βρήκα κάποιο θέμα, οπότε ανοίγω αυτό.

Μετά από περίπου 15 χρόνια με το 207, και με το CD να ζορίζεται κάποιες φορές να βγει από το εργοστασιακό ηχοσύστημα, ανακάλυψα κυρίως στο YouTube κάποια βίντεο όπου αντικαθιστούν το εργοστασιακό ηχοσύστημα με οθόνη Android (συμβατή με wireless Android auto / wireless Apple carplay).

Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 200 Ευρώ (για συστήματα με μόλις 2GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου - πιθανότατα να σέρνονται σήμερα) και φτάνουν μέχρι και 600 Ευρώ (για συστήματα με 8GB RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου). Οι εκδόσεις android ποικίλλουν (βρίσκει κανείς από Android 10 έως και Android 13!).

Υπάρχουν ήδη δύο ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο με εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών για τις εγκαταστάσεις, αν και βρήκα ήδη και στο YouTube βίντεο με όλες τις λεπτομέρεις εγκατάστασης και προϊόντα από aliexpress (Ρουμανία/Τουρκία) - οπότε ίσως να μπορεί κάποιος να το κάνει και μόνος του, αφού τα βίντεο είναι πολύ αναλυτικά.

Απ'ότι κατάλαβα αυτά από aliexpress είναι και τα πιο ενδιαφέροντα καθώς με χρήση ενός canbus box PSA-RZ-01 γίνεται δυνατή η διατήρηση όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου/trip computer και μάλιστα οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κρατούν και τις ενδείξεις των ζωνών ασφαλείας και της αρχικής οθόνης, απλά τις τοποθετούν σε διαφορετική θέση - πιο χαμηλά στην κονσόλα θυσιάζοντας πχ την ζώνη αποθήκευσης. Κάποια από τα παλιότερα συστήματα διατηρούν και μονάδα cd-dvd drive η οποία μπαίνει στην θέση του αυθεντικού ράδιο-cd και κάποια πιο σύγχρονα έρχονται μόνο με οθόνη (από 7-11 ίντσες) - άρα εκεί ξεχνάμε το cd.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα εγκαθίσταται και οπίσθια κάμερα που ενεργοποιείται με την όπισθεν και μιλάμε για ένα πλήρες λειτουργικό μοντέρνο ηχοσύστημα, χωρίς να χάνεται καμία λειτουργικότητα του αυτοκινήτου (παίζουν ακόμα και τα χειριστήρια του τιμονιού!).

Οι επιφυλάξεις είναι κυρίως το (α) υψηλό κόστος - συνυπολογίστε canbus-κάμερες, (β) η μακροχρόνια αξιοπιστία - αντέχουν στο χρόνο(?) και την ζέστη(?) που αναπτύσσεται στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου σήμερα και (γ) η μάλλον μικρή δυνατότητα μελλοντικών αναβαθμίσεων έκδοσης android (εμφανίζονται συνεχώς νέα μοντέλα και όχι αναβαθμίσεις για τα παλιά).

Τα πλεονεκτήματα είναι offline GPS, android auto, apple carplay και φυσικά όλα τα καλούδια που βρίσκει κανείς σε μοντέρνα αυτοκίνητα και αντίστοιχα οθονοσυστήματα.

Με όλο το σεβασμό λοιπόν, αναρωτιέμαι αν κάποιοι από εσάς έχουν προβεί σε τέτοια εγκατάσταση και αν ναι πως είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία τους.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Extra Development/Design by Chatasos & Sidobre

© 2002-2006 PSClub - Hellas (Πληροφορίες : info@psclub.gr)

Page generation time: 0,0953s (PHP: 64% - SQL: 36%) - SQL queries: 18 - GZIP enabled - Debug on