Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
voliminal Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (16v) 2004 (3door)
Ένταξη: 17 Νοέ 2016 Δημοσιεύσεις: 23 Τόπος: Δάφνη Αττικής
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 12 Ιούλ 2017, 20:53:43 Θέμα δημοσίευσης: Αδύναμο Φρενάρισμα 307 1.4 |
|
|
Καλησπέρα παιδιά,
το 307 μου εδώ και καιρό έχει αρχίσει να παρουσιάζει αδύναμο φρενάρισμα, όπου καταλήγω να χρειάζεται να πατήσω τελείως το πενταλ για να φερνάρει το αυτοκίνητο, εκτός εαν αφήσω το πενταλ και το ξαναπατήσω μερικές φορές, πιάνει πάλι στο κανονικό σημείο.
Μαζί με αυτό, κάποιες φορές ακούω και το ABS να λειτουργεί χωρίς λόγο.
Οι φορές είναι όταν ξεκινάω το αυτοκίνητο μετά από στάση με σβήσιμο κινητήρα.
Και όταν βρω κάτι σε λακουβίτσα/υψοματάκι καθώς φρενάρω, όπου εκεί είναι λες και πιάνει κανονικά ABS.
Πήγα σε συνεργείο και χωρίς κάποιον έλεγχο περαν της οδήγησης του αυτοκινήτου ώστε να παρουσιαστεί το πρόβλημα, μου είπαν ότι είναι τρόμπα φρένου, και οτι το 307 έχει ξεχωριστό σύστημα για τα εμπρός φρένα και για τα πίσω, και ότι όταν το ένα εκ των δύο δεν δουλεύει σωστά, το ABS καταλαβαίνει λάθος πληροφορίες και μερικές φορές μπαίνει σε λειτουργία.
Και μου έδωσαν τιμή 140 η τρόμπα και +40 εργασία+υγρά.
1) Υπάρχει περίπτωση να μην είναι τρόμπα?
2) Αν είναι τρόμπα, η τιμή πως σας ακούγεται?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
voliminal Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 12:22:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κάποιος? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TopGear (Χρήστος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more
Ένταξη: 03 Ιούν 2007 Δημοσιεύσεις: 993 Τόπος: Pole Position
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 17 Ιούλ 2017, 14:20:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν και δεν είμαι εντελώς ειδήμων, θα μπορούσε να είναι τρόμπα φρένου αφού το φρενάρισμά σου δείχνει ανησυχητικό όπως το περιγράφεις.
Δε γνωρίζω τεχνικά αν το 307 έχει διαφορετικό σύστημα για εμπρόσθιους και οπίσθιους τροχούς, παρόλα αυτά, ψάχνοντας λίγο, είδα πώς η τρόμπα όντως κυμαίνεται εκεί περίπου σε ποσά. Είδα και με 90 ή 100 νομίζω χωρίς να είμαι θυμάμαι και απόλυτα, αλλά της Peugeot (που λογικά είναι γνήσια και μαμά), κάπου τόσο κυμαίνεται.
Τα υγρά δεν κοστίζουν τίποτα, είναι πάμφθηνα, τώρα για εργασία δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να αλλαχτεί μια τρόμπα ή όχι, λογική μου φαντάζει η τιμή πάντως.
Πήγαινε έλεγξέ το μην έχεις κανά τροχαίο.
My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
voliminal Μόλις έγραψα

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Ιούλ 2017, 23:20:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κατέληξα ότι θα πάω στις επόμενες ημέρες σε συνεργείο που ειδικεύεται αποκλειστικά σε φρένα.
Θα σας ενημερώσω.
Ευχαριστώ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Hellas4x4 (Antonis) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 306 1.6 (16V) Champion (2000)
Ένταξη: 22 Απρ 2017 Δημοσιεύσεις: 634
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Ιούλ 2017, 00:01:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η πιθανότητα να έχει βραχυκυκλώσει ο εγκέφαλος του ABS;;; Μου έχει τύχει σε αυτοκίνητο..
Επίσης όταν φτιάξεις με το καλό το πρόβλημα πήγαινε να ελέγξεις εάν είναι περασμένο στον εγκέφαλό σου η σωστή διάσταση των ελαστικών-τροχών...
Live to Fly - Ride to Live
Hellas 4x4 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|