PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αξιοπιστία Peugeot 308 1.6 HDi92hp diesel

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
panous_panpus 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 308 1.6 HDi92hp diesel /2015

Ένταξη: 19 Μάϊ 2016
Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2016, 08:39:55    Θέμα δημοσίευσης: Αξιοπιστία Peugeot 308 1.6 HDi92hp diesel Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλημέρα σε όλους σας,
είμαι κάτοχος ενός Peugeot 308 1.6 HDi92hp diesel και θα ήθελα να μάθω γενικά πόσο αξιόπιστα έως τώρα είναι αυτά τα οχήματα.
1. είχα 106, μέχρι τα 130.000 χλμ
2. έχω και διατηρώ ένα 307 1.6 με 240.000 χλμ

όπου ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, μηχανικά και οδηγικής συμπεριφοράς, σε σχέση με την χρήση που αναζητούσα, θα έλεγα σκυλιά με ελάχιστα προβλήματα έως καθόλου !!

έτσι αποφάσισα, σχετικά βιαστικά λόγω ανάγκης να αγοράσω ένα 308, ήταν το πιο φτηνό εκείνη τη χρονική στιγμή 09/2015 σε σχέση με τα κυβικά του και την ροπή του !

έχει πολύ καλή κατανάλωση 4.6 - 4.8 l/100χλμ (Μ.Ο. 120 χλμ/h), είναι αθόρυβο μέχρι τα 170 και τέλος πάντων κάνει τ δουλειά του.
έχω κάνει 38.000 χλμ και
1. έχουν γίνει 2 ανακλήσεις για αλλαγή πίσω άξονα !! (έτριζε και έφερνε θόρυβο στη καμπίνα όταν έπεφτες σε λακούβα)
2. μου έχουν αλλάξει το τιμόνι (στεφάνι κομπλέ) διότι είχα ήδη φθαρεί
3. άναψε λαμπάκι κινητήρα, και έχει να κάνει με μία πεταλούδα στο turbo...
4. Κάποιοι άλλοι ίσως ηλεκτρονικοί ή μηχανικοί θόρυβοι ακούγονται … αλλά ακόμη είμαστε στην διάγνωση

και αναρωτιέμαι, αν έχετε κάποια άποψη σχετικά με την αξιοπιστία, είμαι όπως έχετε καταλάβει της Peugeot φίλος, αλλά προβληματίζομαι έντονα, πόσο έχει "ρίξει" την ποιότητα της η εταιρία. Διότι καλώς το συνεργείο αντιδρά και με υποστηρίζει, αλλά έχω βαρεθεί να πηγαίνω από εκεί και η εγγυήσεις κάποια στιγμή θα τελειώσουν και ποιος ξέρει αν και οι οικονομικές συγκυρίες θα επιτρέπουν την "χρήση" εγγύησης ή θα καταστρατηγούνται από την μαμά εταιρία !!

ευχαριστώ για το χρόνο σας που θα αφιερώσετε να μου απαντήσετε

panous_panous

είχα 106ΧΤ1.4, έχω 307ΧΝ 1.6 /2004 και 308 όλα Peugeot
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Andreasf1 (Ανδρέας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 GT 1.6 (HDi) 110

Ένταξη: 05 Δεκ 2012
Τόπος: Καλαμάτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2016, 13:26:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με τον hdi16 110 εδώ και 3 χρόνια και 75.000χλμ στην δική μου κατοχή θέματα σοβαρά δεν έχω αντιμετωπίσει.
Πέρα απο κάποια γνωστά θέματα που έχουν όλα τα σύγχρονα diesel με τα συστήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (dpf egr κτλ) και μια Ν75 που αλλαξα πρόσφατα προληπτικά (φυσιολογική φθορά λόγο χλμετρων) δεν έχω κάποιο παράπονο.
Έχω επίσης αλλάξει και κάποιες τσιμουχες στα μπεκ γιατί τα είχε "πειράξει" καποτε κάποιος μάστορας και δεν τα είχε αντικαταστήσει μετά με αποτέλεσμα να έχω διαρροή λαδιού.

Με σωστή συντήρηση δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο θέμα πέραν των φυσιολογικών φθορών. Να φανταστεί υπαρχουν περιπτώσεις που τα κάνουν big turbo καμιά 200αρια άλογα και 45κιλα ροπή με κλειστό μοτέρ και δεν κάνουν κιχ. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω την αντοχή των μοτέρ αυτών.

Κάτι άλλο, τι εννοείς "πεταλούδα turbo" και τι "ηλεκτρονικοί ή μηχανικοί θορυβοι";

Peugeot 2 0 7 | GT HDI |
Επιστροφή στην κορυφή
panous_panpus 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2016, 16:08:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Andreasf1 έγραψε:
Με τον hdi16 110 εδώ και 3 χρόνια και 75.000χλμ στην δική μου κατοχή θέματα σοβαρά δεν έχω αντιμετωπίσει.
Πέρα απο κάποια γνωστά θέματα που έχουν όλα τα σύγχρονα diesel με τα συστήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (dpf egr κτλ) και μια Ν75 που αλλαξα πρόσφατα προληπτικά (φυσιολογική φθορά λόγο χλμετρων) δεν έχω κάποιο παράπονο.
Έχω επίσης αλλάξει και κάποιες τσιμουχες στα μπεκ γιατί τα είχε "πειράξει" καποτε κάποιος μάστορας και δεν τα είχε αντικαταστήσει μετά με αποτέλεσμα να έχω διαρροή λαδιού.

Με σωστή συντήρηση δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο θέμα πέραν των φυσιολογικών φθορών. Να φανταστεί υπαρχουν περιπτώσεις που τα κάνουν big turbo καμιά 200αρια άλογα και 45κιλα ροπή με κλειστό μοτέρ και δεν κάνουν κιχ. Το αναφέρω μόνο και μόνο για να δείξω την αντοχή των μοτέρ αυτών.

Κάτι άλλο, τι εννοείς "πεταλούδα turbo" και τι "ηλεκτρονικοί ή μηχανικοί θορυβοι";

ευχαριστω για την απάντηση,
θεωρείς λοιπόν όσα έχει "εμφανίσει" το όχημα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν φυσιολογικά ?

panous_panous

Επιστροφή στην κορυφή
panous_panpus 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2016, 16:12:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μου εξήγησαν ότι κάποια "πεταλούδα" στο turbo θα πρέπει να αλλαχτει και την αναμένουν απο Γαλλία,
απλά όταν αλλάζεις ταχύτητα και πέφτουν οι στροφές, ακούγεται στις 1.100 - 1000 στρ. ένα "σφύριγμα" κάτι μεταξύ μεταλλικού θορύβου !!

επιπλέον, εντός του αμαξώματος, "έρχεται" ένας ήχος μεταλλικός, ο οποίος ελαφρώς δυναμώνει από το ρελαντί στις 1.400 στρ.
αφού πρώτα το όχημα κινηθεί για λίγη ώρα και όχι αν το βάλεις μπρος κρύο !

σημείωσε ότι είναι διαφορετικοί οι προαναφερόμενοι ήχοι από τους το σύνολο του θορύβου της μηχανής !!
καμία ιδέα ?

panous_panous

Επιστροφή στην κορυφή
Andreasf1 (Ανδρέας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 20 Μάϊ 2016, 16:31:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομίζω πως αλλάζεις σε χαμηλες στροφές ταχύτητα μιας και αν απο αλλαγή σε αλλαγή πεφτεις στις 1000-1100 στροφές το δουλευεις μάλλον πολύ χαμηλά :Ρ
Μήπως η "πεταλούδα" έχει να κάνει με το actuarot της westgate ή ίσως την Ν75(βαλβίδα τούρμπο); Μάλλον για Ν75 μου κάνει γιατί δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό το actuator(απο peugeot εννοώ).
Πάντως υπάρχει και η περίπτωση της αστοχίας υλικού που μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Αυτό με τον ήχο στην καμπίνα δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι.. Μήπως συντονίζει κάτι απο συστολή διαστολή γιαυτό και δεν στο κάνει όταν είναι κρύο; πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το σημείο που προέρχεται ο ήχος αλλιως δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Peugeot 2 0 7 | GT HDI |
Επιστροφή στην κορυφή
panous_panpus 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2016, 14:18:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Andreasf1 έγραψε:
Νομίζω πως αλλάζεις σε χαμηλες στροφές ταχύτητα μιας και αν απο αλλαγή σε αλλαγή πεφτεις στις 1000-1100 στροφές το δουλευεις μάλλον πολύ χαμηλά :Ρ
Μήπως η "πεταλούδα" έχει να κάνει με το actuarot της westgate ή ίσως την Ν75(βαλβίδα τούρμπο); Μάλλον για Ν75 μου κάνει γιατί δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό το actuator(απο peugeot εννοώ).
Πάντως υπάρχει και η περίπτωση της αστοχίας υλικού που μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Αυτό με τον ήχο στην καμπίνα δεν έχω ιδέα τι μπορεί να είναι.. Μήπως συντονίζει κάτι απο συστολή διαστολή γιαυτό και δεν στο κάνει όταν είναι κρύο; πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το σημείο που προέρχεται ο ήχος αλλιως δεν θα μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

ευχαριστω πολύ για τις σκέψεις και γνώσεις σου
ξεχασα να πω, επειδή σε κάποια στιγμή που ήμουν σε ταξίδι και ειχα βάλει το cruise στα 130, χρειαστηκε σε ανηφόρα να κάνω προσπέραση οπότε και πάτησα γκάζι... και για ελάχιστο χρόνο (1'') το όχημα "κόλλησε" και μετά "πήρε" ταχύτητα, με συνέπεια στα 10 μέτρα, άναψε το λαμπάκι κινητήρα !!

το πήγα σε έναν δικό μου και πράγματι μου μίλησε για την Ν75 !
το έσβησε για να δούμε αν το επαναλάβει, αν και το έχω πιέσει και δεν το ξαναπαρουσιάζει, εννοείται (νομίζω) ότι βάζω καλό καύσιμο (AVIO) από πρατήριο της ΕΚΟ όχι ιδιώτη και μετά από τόσα χλμ (39.000) δεν είχε δείξει κάτι όσο αφορά το καύσιμο.
όμως ο θόρυβος που έχω προαναφέρει, στο κανει τουλάχιστον 6 μήνες και από ότι έχω ακούσει σε άλλα, δεν το κάνει, όταν αλλάζει ταχύτητα και πέφτουν οι στροφές στο χρόνο μέχρι να συμπλέξει η νέα ταχύτητα, γενικά δεν είναι "μπαρουτακαπνισμένο" διότι κάνω πολλά χλμ σε ταξίδια λόγο εργασίας !
μου έχεις δώσει όμως ήδη σκέψεις !

panous_panous

Επιστροφή στην κορυφή
Andreasf1 (Ανδρέας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 21 Μάϊ 2016, 17:47:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπότε να υποθέσω αφού το βάλατε στο διαγνωστικό θα είδατε τον κωδικό της βλάβης. Ήταν όντως η Ν75 αν κατάλαβα σωστά;
Αφού έχεις εγγύηση πρέπει να πας αντιπροσωπία και να απαιτήσεις να σου βρουν και να επιδιορθώσουν το πρόβλημα σου και όχι σε γνωστό σου, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τον άνθρωπο. Πολύ πιθανό να είναι όντως η Ν75 και το "εύχομαι" κιόλας γιατί είναι κάτι απλό. Έχω ακούσει κάποια κρούσματα για προβλήματα στην Ν75 που έχουν καλυφθεί απο την εγγύηση στα πιο πρόσφατα HDI οπότε παίζει η αστοχία.

Peugeot 2 0 7 | GT HDI |
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Μάϊ 2016, 21:47:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλε μου παλι καλα να λες
γνωστος με γκολφ 7 πετρελαιο στα 12000 χλμ και χωρις να του εχει παρουσιασει ποτε τιποτα εμεινε στην εγνατια με κολλημενο μοτερ τη προηγουμενη βδομαδα

Ακομα ψαχνουν απο τι προηλθε! Παντως δεν εμεινε λαδι ουτε για δειγμα
Επιστροφή στην κορυφή
Andreasf1 (Ανδρέας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Μάϊ 2016, 22:52:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Shocked Τι λες τώρα..

Δεν του άναψε λαμπάκι για χαμηλή στάθμη;

Peugeot 2 0 7 | GT HDI |
Επιστροφή στην κορυφή
Mono AEK (χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

rcz thp 156 ...και κατι παραπανω!

Ένταξη: 09 Ιούν 2014
Τόπος: Ιλιον

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάϊ 2016, 09:07:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν του αναψε τιποτα

οπως πηγαινε στην εγνατια ξαφνικα καπνος απο παντου και ταμπλο = χριστουγεννιατικο δεντρο
Επιστροφή στην κορυφή
Andreasf1 (Ανδρέας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Μάϊ 2016, 16:14:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Confused Confused

Peugeot 2 0 7 | GT HDI |
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης