Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 12:09:30 Θέμα δημοσίευσης: Αναζήτηση μικρομεσαίου οικογενειακού πετρέλη |
|
|
Οι περισσότεροι φίλοι από δω ξέρουν ότι ένα χρόνο πριν έγινα μπαμπάς.
Επίσης, ότι το αγαπημένο Clio Ι -που μέχρι πρότινος εκτελούσε με επιτυχία χρέη οικογενειακού- έγινε sandwitch, χωρίς ευτυχώς σωματικές απώλειες.
Έτσι, βρίσκομαι προς αναζήτηση αυτοκινήτου που δεδομένων των απαιτήσεων θα ανήκει σε 1 κατηγορία μεγέθους πάνω. Αρχικά λέω να ψάξω για καινούριο, diesel, ώστε να κρατηθεί το κόστος χρήσης χαμηλά, αφού κάνω μπόλικα km το χρόνο. Το κεφάλαιο του μεταχειρισμένου δεν το κλείνω, απλά το αφήνω στην άκρη, σε περίπτωση που δεν βρω κάτι που μου κάνει 100% ή δε μπορώ να το καλύψω οικονομικά.
Έτσι, με ψάξιμο αλλά και επισκέψεις σε κάποιες αντιπροσωπείες, βρίσκομαι ανάμεσα σε:
1) Renault Captur 1.5dCi
2) Renault Megane 5d 1.5dCi (το fl του 2014 που θα ρθει από Ιανουάριο)
3) Citroën C4 1.6 e-HDi 115 STT
4) Ford Focus 1.6 Econetic 105PS
.
.
.
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 15:56:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Captur mounara
Alla me 15 pairneis mia cayenne gia eksoxiko k ena 207 gia boltes....les k eisai blakas k de ksereis na xsexoriseis amaksi.
Epiisis an koitas leasing de symferei...pare dilitro metaxeir kai balto etairiko gia teli klp |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 15:59:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Captur mounara
Alla me 15 pairneis mia cayenne gia eksoxiko k ena 207 gia boltes....les k eisai blakas k de ksereis na xsexoriseis amaksi.
Epiisis an koitas leasing de symferei...pare dilitro metaxeir kai balto etairiko gia teli klp |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 16:03:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά η όλη ιστορία με τα πετρέλαια δε ξέρω αν θα βγει σε καλό. Η Ελλάδα άργησε, δυστυχώς, να τα νομιμοποιήσει... Δεδομένου ότι η Ευρώπη είναι η μοναδική αναπτυγμένη ήπειρος που εισάγει diesel και εξάγει όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης, καθώς επίσης ότι οι οδηγίες της Ε.Ε. αναφέρουν για ολοένα και καθαρότερα αυτοκίνητα (φυσικό αέριο), θα φοβόμουν να αγοράσω ακριβό ντιζελάμαξο. Τα 15 είναι οκ
ΥΓ: Όπως είπε κ ο Τάκης, το Captur είναι πανέμορφο και εντός και εκτός. Σαν να έχεις ένα κλιό που καβαλάει πεζοδρόμια 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 16:32:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ζήση, όλα τα σενάρια είναι εφικτά αλλά δε μπορώ να επιλέξω βασιζόμενος σε εικασίες. Το αυτοκίνητο μου χρειάζεται άμεσα, δεν υπάρχει σε ακτίνα 10χλμ κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο, οπότε αναγκαστικά επιλέγω αυτό που με συμφέρει τώρα.
Τάκη, στο όνομά μου θα το πάρω ρε, τι leasing και καγιέν μου λες? Έχω ήδη το 106 και οτιδήποτε πάνω από 1.6 είναι απαγορευμένο.
Συμφωνώ, μούνα το captur και πολύ πρακτικό όσον αφορά χώρους, χρηστικότητα... σκεφτείτε ότι αφαιρούνται και πλένονται τα καλύματα των καθισμάτων, σωτήριο στην περίπτωση που ο μπόμπιρας αμολίσει καμιά ρουκέτα. Επιπλέον, ο 1.5dCi πιάνεται σαν τεκμήριο 1.4 που είναι υπολογίσιμος παράγοντας.
Στα μείον του η τιμή (σχεδόν 18 η μεσαία έκδοση και 19μισό η φουλ) καθώς και ότι λόγω 90ps είναι ψωφίμι. Αν φορούσε το ίδιο μοτέρ με 110ps και 6ρι θα ήταν μούρλια (και δε θέλω να σκέφτομαι που θα πήγαινε η τιμή του σ'αυτή την περίπτωση).
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 18:01:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Etuners...
Pare metaxeitismeno |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
'Andy'-lag (ΑΝΔΡΕΑΣ) Moderator

207 RALLYE
Ένταξη: 06 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 1643 Τόπος: Μαζί με τοn ΜΕΜsound στην Endo land...........
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 18:53:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MOYNA η Laguna.... 
I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me.
Your car is your story, So don't let anyone else write the book. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 19:39:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οτιδήποτε ΜΗ diesel που πληρώνει τέλη και έχει κατανάλωση 6l/100km στην καλύτερη και που προσφέρει ασφάλεια ενός καινούριου, θα ξεπεράσει μέσα σε μιά 5ετία το κόστος ενός ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ diesel και εννοείται ΔΕΝ θα είναι καινούριο.
Κι επειδή με τα στραβά που έχουν δει τα μάτια μου δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε σε ιδιοκτήτες ούτε σε μάστορες, δε θα βαζα το παιδί μου μέσα πριν το κάνω βίδες και το ξαναφτιάξω απ'την αρχή (βλ.Clio). Κάτι το οποίο δε μπορεί να γίνει κι εάν γίνει θα γίνει για να ξαναφτιάξω το Clio.
Εάν λοιπόν πάμε σε μτχ βενζινοκίνητη νεροφίδα, θα ενημερώσω. Προς το παρόν είμαστε οφ τοπικ 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 19:41:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Btw κούκλα η Laguna αλλά παραείναι μεγάλη για τα ζητούμενα. Σκέφτομαι να ψάχνω πάρκινγκ πειραιά με δαυτο και με λούζει κρύος ιδρώτας...
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alfasud (Γιώργος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 R 1.6 (16V)
Ένταξη: 09 Νοέ 2011 Δημοσιεύσεις: 457
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 19:53:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Group Vag το αποκλείεις?
Auto Power
"Ο ΝΟΤΗΣ" |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
BTS (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Λουλακί Κατερπίλαρ
Ένταξη: 30 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1148
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 20:01:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιάννη κοίτα και το clio tourer (station).
Πάνω σε αυτό βασίζεται το captur, αλλά είναι πιο πρακτικό και πιο οικονομικό.
Επίσης, τα 90 άλογα του 1.5 δεν είναι καθόλου λίγα, διότι καθαρίζει η ροπή του τουρμποντίζελ!
Το ίδιο μοτέρ έχουμε στα citan και πάει μία χαρά και δεν καίει τίποτα!
www.euphemus.eu
Έχει επεξεργασθεί από τον/την BTS στις Τετ 25 Δεκ 2013, 02:58:51, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 20:08:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συζητώντας με έτερο πατέρα αλλά και έχοντας ζήσει ενάμιση χρόνο με παιδί θα σου συνιστούσα να αποφύγεις κάτι μεγαλύτερο απο την κατηγορία του C3. Ένα αυτοκίνητο σαν το C3 θα σε καλύψει στο 99% των περιπτώσεων με μοναδική ίσως εξαίρεση τις διακοπές που και αυτό θα κρατήσει λιγο μέχρι να αποχωρηστεις το καρότσι και τα υπόλοιπα συμπράγκαλα. Σε μεταχειρισμένα οι επιλογές ειναι απεριόριστες και ότι γλυτώνεις από ασφαλειες το δίνεις για τα τέλη που θα τα είχες δωρεάν. Όσο για το κόστος χρήσης, θα κάνεις πολύ καιρό για να αποσβέσεις την διαφορά τιμής κτήσης ενός καινούριου diesel αλλά και το κόστος των service λόγω εγγύησης.
ΥΓ Αν σε ενδιαφέρει σου κάνω και επίδειξη με πλήρη εξοπλισμό μωρού 
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 24 Δεκ 2013, 20:33:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
alfasud έγραψε: | Group Vag το αποκλείεις? |
Nαι!
Aλέξη, η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω ιδιότητας και συμφωνώ όσον αφορά το μέγεθος. Όπως θα διάβασες και στο 1ο ποστ μου, με το Clio μια χαρά βολευόμασταν. Στην αρχή είχαμε ζοριστεί κάπως όταν πχ γυρνώντας από βόλτα με το καρότσι πίσω θέλαμε να πάμε supermarket αλλά λυνόταν εύκολα το θέμα γεμίζοντας και το χώρο στα πόδια του συνοδηγού με ψώνια. Σκέψου ότι αρχικά σκεφτόμουν κατηγορία Clio και ήμουν ανάμεσα σε Clio, Fiesta και 208. Μετά άρχισα να το ξανασκέφτομαι... τα δίνεις που τα δίνεις, πάρε κάτι δε θα σε αναγκάζει να κάνεις τόσους συμβιβασμούς, χωρίς όμως να πας σε κάτι υπερβολικά μεγαλύτερο. Άλλωστε είμαι της λογικής ότι όσο αφήνεις τις ανάγκες ελεύθερες, τόσο αυτές πολλαπλασιάζονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Εξάλλου με το Clio καλοκαίρι 95-96-97 κατεβαίναμε Χίο με τον πατέρα μου και τα 2 μου αδέρφια και είμασταν άρχοντες... μη τρελαθούμε.
Γι'αυτό το λόγο έχω βάλει 1ο στη λίστα το Captur. Χωρίς να είναι σημαντικά μεγαλύτερο του Clio (~10cm), συνδυάζει ευκολίες πολυμορφικού, κατανάλωση Clio και ύψος suv ώστε να μην τρελαίνομαι κάθε φορά που πέφτω σε λακούβα. Κοινώς, θέλω κάτι που δε θα κάνει τη ζωή μου δύσκολη.
Πετρή, δεν ήξερα πως το συγκεκριμένο μοτεράκι φοριέται και σε Mercedes.
Το Clio Tourer (θυμάμαι μου το χες αναφέρει και στο kartodromo τυχαία), δεν το είδα σε καμιά αντιπροσωπεία παρά μόνο στο site. Δε ρώτησα κι όλας για να είμαι ειλικρινής... θα το εξετάσω 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Δεκ 2013, 10:41:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τωρα γινεσαι υπερβολικος. Δηλαδη θα βρεις αμαξι
Με 50000χλμ λιγων ετων αγρατσουνιστο
και δε θα υο παρεις γιατι θα φοβασαι προηγουμενη χρηση και συνεργεια.... ξαναδιαβασε το δε ειναι σοβαρο επιχειρημα.
Με την ην ιδια λογικη κ καινουργιο θα πρεπει να το σηκωσεις αμεσως να τσεκαρεις μην ειναι τπτ λασκα...
Αν θες καινουργιο για ψυχολογικιυς λογους κ εγω μαζι σου.
Κακα τα ψεματα η μυρωδια του καινουργιου ι.χ ειναι απολαυση
Κ δε θα τη ζησουμε πολλες φορες ακομα στη ζωη μας.
Αλλα οχι να λεμε σα τη γιαγια μου οτι φοβομαστε τα μεταχειρισμενα
Ειδικα εσυ που λυνεις αμαξια καλυτερα απο συνεργεια |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Δεκ 2013, 10:46:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επίσης επειδη εκανα 600χλμ ιταλια πριν μερικους μηνες με κλιο εμενα δε με τρελανε σαν αμαξι.... αναρτηση ξερη και ποιοτητα υλικων μετρια.τρομερα στιβαρη αισθηση αλλα βαρυ αμαξι.
Πραγματικα δε βρηκα ουτε ενα λογο να το θεωρησω καλυτερο απο ενα 207...
Θεωρω οτι ειδικα το 207 απο θεμα ποιοτητας και σε συνδιασμο με το καλο ντιζελ μοτερ ειναι αμαξι που δε ξεπερνιεται ευκολα απο κανενα καινουργιο...
Px amaksares
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4227887/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4276306/
Αν ειχα να διαλεξω πολο κλιο θα διαλεγα πολο κ ας το μισω...
Ισως να εβλεπες κανενα τζουκ σα του αδερφου σου?
Y.g prosopika epeidi einai dyskoles epoxes and thw worst is yet to come...... tha pazareya sta 9 ayto edo
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4275827/
Kai ta resta thamena sto kipo... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Δεκ 2013, 12:32:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν έχω πολύ χρόνο οπότε γράφω στο πόδι... έχεις δίκιο για τον ψυχολογικό παράγοντα, ισχύει, αλλά δεν είναι αβάσιμος. Δεν ψάχνω άλλωστε αμάξι που θα οδηγώ μόνος ή να κάνω βόλτες τη γκόμενα ή να το κάνω td car. Όταν γίνεις πατέρας θα καταλάβεις τι εννοώ, θα τα βλέπεις από εντελώς διαφορετική σκοπιά τα πράγματα και δε θα θέλεις να αφήσεις το παραμικρό περιθώριο κινδύνου για το παιδί σου, κάτι που θα δείχνει υπερβολικό στους άλλους.
Για 207vsClio δεν έχω ιδέα... θέλει ψάξιμο, επίσης ενδεχομένως να χεις δίκιο.
SW δεν το πολυσκέφτομαι. Πρακτικό αλλά δεν είμαι και πολύτεκνος...
Αυτά...
Χρόνια Πολλά 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 25 Δεκ 2013, 19:51:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χρονια πολλα!
Κατ'αρχην Γιαννη πρεπει να ξεκαθαρισεις τι κατηγορια θα επιλεξεις.
Επειδη μεγαλωνουμε πιστευω καλυτερα μας καλυπτει η μικρομεσαια κατηγορια,
και απο τις επιλογες που εχεις βαλει σε καινουριο θα ημουν αναμεσα σε C4 και Megane 2014 με επιλογη το megane.
Tωρα σαν outsider θα προτεινα τα c'eed/i30 1,4 td που ναι μεν ειναι πιο ψοφιμια απο megane αλλα και σαφως πιο οικονομικα σε κτηση.
Επισης απο captur θα προτιμουσα το 2008, οταν ερθει, ειδα ενα με ολλανδικες πινακιδες και μου φανηκε πιο μεγαλο απο captur, κατι σαν 207 station ηταν. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Δεκ 2013, 21:07:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σπύρο, η κατηγορία είναι ουσιαστικά η ίδια (μικρομεσαία), δε συζητώ για κάτι μεγαλύτερο (άσχετα αν παραπάνω οργιάζουν τα links με τα sw).
H περίπτωση του Captur και του 2008 είναι λίγο πολύ η ίδια αφού οι χώροι και οι εξωτερικές διαστάσεις (εξαιρώντας το ύψος) βρίσκονται σε επίπεδο μικρομεσαίου.
Το 2008 δεν το έχω δει εκτός οθόνης και το κατά πόσο θα το συμπεριλάβω στη λίστα, θα εξαρτηθεί από την πορεία της Peugeot Ελλάδας (διάθεση, προσφορές κοκ). Πριν 2 βδομάδες επισκεύθηκα τα κεντρικά της Lion για να δω το 208 και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο. Φυσικά αυτοκίνητο δεν υπήρχε, ούτε καν φυλλάδιο (να ναι καλά ο Stevon που μου βρήκε το τελευταίο και συλλεκτικο )...
Τάκη, επειδή κάπου ανέφερες Juke: το έχει ο αδερφός μου και προς ενημέρωση, το πορτμπαγκάζ είναι τόσο μικρό που δε χωράει ούτε καρότσι τύπου ομπρέλας! 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106RallyeS2/206XS/C4II
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Δεκ 2013, 20:39:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επανέρχομαι χρονιάρα μέρα ρωτώντας (κυρίως τους οικογενειάρχες, γκουχ γκουχ κουλαλέξηηηηη): με ένα Clio λέτε δεν παλεύονται τα πράγματα για μια 3μελή οικογένεια;
Με 15.500 τα κάνει όλα (?) οικονομικότερα από οτιδήποτε άλλο και μου μένει και ένα 5.000 στην τσέπη (σε περίπτωση που πήγαινα σε captur, megane κλπ πχ).
Btw Πετράν το Clio SportTourer ΜΟΝΟ με ειδ. παραγγελία, τουτέστιν όχι testdrive, ούτε να το δω στην έκθεση δε μπορώ 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|