PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Side lamp(s) faulty

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

Ένταξη: 07 Νοέ 2007
Τόπος: Ρέθυμνο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάρ 2011, 16:36:36    Θέμα δημοσίευσης: Side lamp(s) faulty Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι από τα πιο κουφά σφάλματα που έχω δει.Δεν το κάνει πάντα ...ανάλογα με τις ώρες του το παρουσιάζει.Βέβαια να πω ότι όλες οι λάμπες μου είναι philips XP +80% όμως δεν παρουσίαζε κανένα σφάλμα μέχρι τώρα και τις φοράω καιρό.Το πιο τρελό όμως απ'όλα είναι ότι συχνά το κάνει στα πατήματα δευτέρας ή τρίτης ταχύτητας...και ενώ είσαι μες στην καλή χαρά από τα γκάζια ξαφνικά μπιιιιπ σφάλμα πλαινών λαμπτήρων.Λέτε ο Στέλιος να πέρασε την αναβάθμιση μέσα από τις λάμπες????...χαχαχαχα...και τις μπλοκάρει?...Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο αυτό?...Τι άποψη έχετε? Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάρ 2011, 16:39:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νίκο μου,

Sidelamps = έλεγξε φώτα πορείας και τα περιφερειακά. Όταν καίγονται αρχίζει να βαράει και να γίνεται ενοχλητικό.

Το σφάλμα αυτό δεν έχει σχέση με τους προβολείς.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάρ 2011, 17:19:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στέλιο μου για τα φώτα στροφής μιλάω όχι για τους προβολείς.Ανάβουν όλα κανονικά.Το σφάλμα το βγάζει ακόμα και με κλειστά φώτα.Μάλλον θα πω ότι το κάνει μόνο με κλειστά φώτα.Βράδι ποτέ δεν έχει ενοχλήσει.Και μάλιστα μια πλαινή που ήταν λίγο μαυρισμένη (άναβε όμως) την άλλαξα...ησύχασε κάποιες μέρες και μετά πάλι τα ίδια.Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι ν'απενεργοποιήσω τα φώτα στροφής να δω αν θα το ξανακάνει.Έχει πλάκα πάντως που το κάνει κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης...εκεί που λογικά κανείς θα περίμενε άλλου είδους faulty Smile
Επιστροφή στην κορυφή
salex (Στελιος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

3008 (ex 207 GT)

Ένταξη: 21 Οκτ 2006
Τόπος: Παλλήνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάρ 2011, 19:28:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έλεγξε τα φώτα πορείας Νίκο.
Δες το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όχι το μπροστινό!
Κάποιο έχει καεί από τα πίσω, για αυτό και σου ανάβει το σφάλμα κατά την επιτάχυνση και όχι κατά τη στροφή.

Αυτά που έλεγξες είναι τα directional headlights, όχι τα sidelamps! Laughing

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε θα σου προγραμματίσω τις ζάντες να γίνουν 19άρες και τα λάστιχα αντίστοιχα.

http://www.etuners.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάρ 2011, 19:46:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει δίκιο ο Στέλιος, τα ίδια κάνει και το C3 και συνεχίζει αφού άλλαξα την λάμπα. Χρειάζεται διαγνωστικό για να σταματήσει Question

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:39:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

salex έγραψε:
Έλεγξε τα φώτα πορείας Νίκο.
Δες το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όχι το μπροστινό!
Κάποιο έχει καεί από τα πίσω, για αυτό και σου ανάβει το σφάλμα κατά την επιτάχυνση και όχι κατά τη στροφή.

Αυτά που έλεγξες είναι τα directional headlights, όχι τα sidelamps! Laughing

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε θα σου προγραμματίσω τις ζάντες να γίνουν 19άρες και τα λάστιχα αντίστοιχα.

Χα χα χα χα χα χα Laughing Laughing Laughing ...Απίθανο....Μπράβο φίλε Στέλιο, με έκανες και γέλασα...είμαι διεστραμμένο μυαλό αλλά αναβάθμιση ζαντών από το πρόγραμμα δεν το είχα σκεφτεί.... Laughing Laughing
Προς Θεού μην παρεξηγηθώ...όταν μίλησα για το πρόγραμμα αληθινή πλάκα έκανα ότι δηλ.κάνει τόσο τρελές επιταχύνσεις που τα βλέπουν όλα και οι λάμπες του ακόμα....μακάρι όλα τα προγράμματα να ήταν τόσο απροβλημάτιστα.
Σοβαρά τώρα έλεγξα όλες τις λάμπες μπρος και πίσω και όλες δουλεύουν ρολόι.Εκτός κι αν κάποια είναι στα πρόθυρα να τα τινάξει και αυτό το βλέπει ο εγκέφαλος και ειδοποιεί...πολύ ευαίσθητος είναι ο καημένος...Τέλος πάντων θα το παρακολουθήσω αν και όπως είπα δεν το κάνει σε καθημερινή βάση Very happy
Επιστροφή στην κορυφή
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 19:04:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νικο οταν καιγεται μια λαμπα διασταυρωσης(μεσαια),η πορειας(μεγαλα) τοτε δεν σε ειδοποιει γιατι υποτιθεται οτι θα το δεις και θα το καταλαβεις.. Wink
Το οτι σου βγαζει μηνυμα σημαινει πως εχει καει μια λαμπα απο τα φωτα θεσεως(οι ψειρες μπροστα και τα κοκκινα πισω),για τα οποια αν δεν σε ειδοποιησει μπορει και να μην το καταλαβεις ποτε Wink

Ο πατερας μου στο παλιο του αμαξι(χιουνται,ωρε καιροι!!!) ειχε καψει τις μπροστα ψειρες και δεν το ειχε παρει χαμπαρι ποτε Laughing

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

Ένταξη: 25 Αύγ 2008
Τόπος: Kozani

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάρ 2011, 23:42:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πού σας δίχνει για αυτήν την ένδειξη; Πού σας βγάζει το μήνυμα για τα sidelamps;

Στο δικό μου το βλέπω μέσα στο μενού του αυτοκινήτου στο διαγνωστικό που έχει το αυτοκίνητο (δεν θυμάμαι που ακριβώς). Πρέπει να το κοιτάξω να δώ που ακριβώς το βρήκα.

Στο δικό μου έχω βάλει xenon μικρή-μεγάλη σκάλα, και λεντάκια στις ψίρες. Άλλαξα επίσης και τις λάμπες κατεύθυνσης με άσπρες. Τα φώτα πίσω ανάβουν κανονικά!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 01:37:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sasasj έγραψε:
Πού σας δίχνει για αυτήν την ένδειξη; Πού σας βγάζει το μήνυμα για τα sidelamps;

Στο δικό μου το βλέπω μέσα στο μενού του αυτοκινήτου στο διαγνωστικό που έχει το αυτοκίνητο (δεν θυμάμαι που ακριβώς). Πρέπει να το κοιτάξω να δώ που ακριβώς το βρήκα.

Στο δικό μου έχω βάλει xenon μικρή-μεγάλη σκάλα, και λεντάκια στις ψίρες. Άλλαξα επίσης και τις λάμπες κατεύθυνσης με άσπρες. Τα φώτα πίσω ανάβουν κανονικά!

τα led σου βγάζουν αυτό το σφάλμα

ευτυχώς δεν στο βγάζει με μπιπ καθόλου
Επιστροφή στην κορυφή
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 11:26:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sasasj έγραψε:

Μου φαίνεται Σάκη γεράσανε πρόωρα τ'αμάξια μας και αρχίσανε από τις λάμπες πρώτα.Στην οθόνη βγαίνει το μήνυμα και μετά από το menu πας στα log files και εκεί δείχνει ότι βλάβες έχει ανακαλύψει ο πανέξυπνος εγκέφαλός μας.Όπως είπα όμως δεν το βγάζει συνέχεια.Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις το κλειδί και να το ξαναβάλεις και να έχει εξαφανιστεί η βλάβη σα να μην υπήρξε ποτέ.Εμένα ας πούμε έχει μία εβδομάδα να το κάνει τώρα.Μάλλον έφτιαξε ο καιρός και ησύχασε.του την είχε δώσει στα νεύρα με τις βροχές και τα χιόνια και έπρεπε μάλλον να παραπονεθεί.Ευτυχώς παραπονέθηκε με τις λάμπες μόνο.
Αν δε βαριέσαι στείλε μου πληροφορίες για τα xenon που έχεις βάλει γιατί με ενδιαφέρει το θέμα αλλά έχω ακούσει διάφορα και δεν το έχω τολμήσει να βάλω Smile
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 18:30:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

android όντως δεν κάνει κανέναν ήχο η δεν βγάζει καμία ένδειξη με τα ledακια. Όπως είπε και ο nikos68 μέσα στο Log βλέπω 4 γραμμές που γράφουν κατι για "Sidelamps faulty!". Το ανακάλυψα τυχαία όταν ανακάτευα το μενού του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω πότε άρχισε να τα εμφανίζει. Πριν η μετά τα xenon και τα ledακια.

Με τα xenon δεν νομίζω να έχω κάποιο θέμα με can bus κλπ γιατι έβαλα τα ακριβά και πρέπει να είναι συμβατά με αυτά τα συστήματα.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 1.4 90hp sport

Ένταξη: 16 Νοέ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 18:37:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πριν μερικούς μήνες μου είχε βγει ένδειξη για πίσω αριστερά καμμένη λάμπα στοπ (left bulb faulty έγραφε στο περίπου γιατί δε θυμάμαι ακριβώς).
Μόλις την άλλαξα σε ηλεκτρολόγο, όταν έβαλα μπροστά μου έβγαλε την ένδειξη side lamps faulty, μετά από λίγο έκλεισα τον κινητήρα και όταν τον ξαναάνοιξα δεν έβγαλε τίποτα.

Βγήκε λοιπόν μια φορά η ένδειξη αυτή όταν άλλαξα λάμπα και δεν ξαναβγήκε ποτέ ως σήμερα.
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 18:59:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εγώ έτυχε να αλλάξω λάμπα σε ένα απο τα πίσω φανάρια, και αν και ήταν καμμένη δεν έβγαλε τίποτα. Καμία ένδειξη! Απλά είδα οτι είναι καμμένη και την άλλαξα!

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Μάρ 2011, 12:23:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν παιδιά ο κλέφτης βρέθηκε.Η πίσω δεξιά λάμπα των φώτων πορείας κάνει κόλπα.Δηλαδή άλλες μέρες δουλεύει κι άλλες όχι.Όταν δεν ανάβει κάνει μπιπ και βγαίνει το σφάλμα.Με έναν κραδασμό όμως μπορεί να ξαναανάψει οπότε και το σφάλμα εξαφανίζεται.Συμπέρασμα:Το σφάλμα το βγάζει ακόμα κι αν δεν είναι εντελώς καμμένη η λάμπα, απλά αργοπεθαίνει....βρε τι έξυπνο αμάξι έχουμε Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
sasasj (Σάκης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

207 LEMANS Νο0715

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Μάρ 2011, 15:57:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το κανει και σε σένα τώρα;
Στο δικό μου το έκανε 2 φορές να μην ανάψει, έριξα 2 μπάτσες στο φανάρι και άναψε και τις 2 φορές. Κάποια μέρα καικε τελείως και την άλλαξα!
Γιατι εμένα δεν μου εμφανίζει κανένα μύνημα ανάβει δεν ανάβει;;; Ε;;; Rolling eyes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 207 LEMANS
Επιστροφή στην κορυφή
nikos68 (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 RC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Μάρ 2011, 16:40:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπράβο Σάκη κι εγώ με μπάτσα την ανάβω όταν κάνει μπιπ και δεν ανάβει.Αλλά το faulty το βγάζει αν δεν ενώνονται τα συρματάκια της λάμπας είτε ανάψεις τα πορείας είτε όχι Surprised
Επιστροφή στην κορυφή
king207cc (vangelis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207cc 1.6T (2009)

Ένταξη: 10 Μάρ 2009
Τόπος: gotham city

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Μάρ 2011, 17:03:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikos68 έγραψε:
Μπράβο Σάκη κι εγώ με μπάτσα την ανάβω όταν κάνει μπιπ και δεν ανάβει.Αλλά το faulty το βγάζει αν δεν ενώνονται τα συρματάκια της λάμπας είτε ανάψεις τα πορείας είτε όχι Surprised

πολύ kinky το 207 εε? Laughing

1491263 569803449762728 1642393627 o
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιούλ 2013, 00:00:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήμερα, ύστερα από πλύσιμο του αυτοκινήτου μου έβαλα μπρος και άναψε το side bulb faulty για λίγο και μετά έσβησε.
Ανάβω αλάρμ, κατεβαίνω κάτω, τσεκάρω τα πλαϊνά φλας και γενικά όλα τα φώτα και λειτουργούσαν μια χαρά.
Δεν δίνω σημασία.

Το βράδυ που ξαναπήρα το αμάξι, πάλι η ίδια ένδειξη.
Ξανατσεκάρω το αμάξι με την ίδια διαδικασία κι όλα οκ και πάλι.

Άρχισε τα δικά του το λιοντάρι, βγάζει καμμένες λάμπες εκεί που δεν υπάρχουν.
Ελπίζω να το πάρει χαμπάρι και να σταματήσει να βγάζει ένδειξη ή να καεί όντως καμια λάμπα να την αλλάξω να σταματήσει.
Σε περίπτωση που δεν γίνει τίποτα απ'τα 2, τι κάνουμε?
Επιστροφή στην κορυφή
vagelis207 (Βαγγελης)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207GT 2007

Ένταξη: 04 Δεκ 2009
Τόπος: patra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Ιούλ 2013, 22:17:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αρη εμενα μου το ειχε βγαλει και ειχα προβλημα με την αριστερη ψειρα.Μου το ειχε βγαλει δυο τρεις φορες και εσβηνε μετα,ωσπου μια μερα την επιασα επ'αφτοφωρο που δεν αναβε Laughing .Τελικα δεν ηταν καμμενη απλα απ'οτι καταλαβα δεν εκανε καλα επαφη ισως απο κραδασμους.Την αλλαξα ομως και απο τοτε δεν μου το ξαναβγαλε.Αν θες βγαλε τις μπροστινες ψειρες και ξαναβαλτες,ισως δεν κανει καποια επαφη.
Επιστροφή στην κορυφή
Driver ///M (Άρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Ιούλ 2013, 00:28:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vagelis207 έγραψε:
Αρη εμενα μου το ειχε βγαλει και ειχα προβλημα με την αριστερη ψειρα.Μου το ειχε βγαλει δυο τρεις φορες και εσβηνε μετα,ωσπου μια μερα την επιασα επ'αφτοφωρο που δεν αναβε Laughing .Τελικα δεν ηταν καμμενη απλα απ'οτι καταλαβα δεν εκανε καλα επαφη ισως απο κραδασμους.Την αλλαξα ομως και απο τοτε δεν μου το ξαναβγαλε.Αν θες βγαλε τις μπροστινες ψειρες και ξαναβαλτες,ισως δεν κανει καποια επαφη.

Να'σαι καλά Βαγγέλη για την απάντηση, δεν την είχα δει τόσο καιρό.

Να ενημερώσω ότι εδώ και 1 βδομάδα περίπου, χωρίς να κάνω το παραμικρό, το πρόβλημα εξαφανίστηκε στα ξαφνικά, όπως ακριβώς εμφανίστηκε.
Ελπίζω να μην ξαναεμφανιστεί, τουλάχιστον χωρίς λόγο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης