PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Ιμαντας Χρονισμου Peugeot 207 1.6 THP
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 07 Ιούν 2013

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2013, 15:19:55    Θέμα δημοσίευσης: Ιμαντας Χρονισμου Peugeot 207 1.6 THP Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα σε ολους!

Το πεζακι που εχω φτανει τα 100.000 χλμ (5 χρονων τωρα πια) και σκεφτομουν οτι πρεπει να αλλαξει ιμαντα χρονισμου. Πηρα τηλεφωνο σε μια αντιπροσωπια και ρωτησα ποτε και αν πρεπει να τον αλλαξω και μου ειπαν οτι δεν εχει ιμαντα χρονισμου αλλα αλυσιδα χρονισμου, και οτι η αλυσιδα χρονισμου δεν αλλαζει. Οσο για ιμαντα, μου ειπαν οτι καθε 50.000 χλμ πρεπει να αλλαζει ο ιμαντας του εναλλακτηρα ( alternator). Ειναι δυνατον να μην εχει ιμαντα χρονισμου? Μου φαινεται περιεργο, επισης υπαρχει περιπτωση να μην καταλαβα κατι καλα...

Οποιαδηποτε εμπειρια και συμβουλες τις περιμενω!!

Ευχαριστω!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2013, 15:24:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tι αμάξι και τι μοτέρ έχεις;

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2013, 15:40:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

peugeot 207 1.6 THP
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

Ένταξη: 06 Ιούν 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2013, 16:04:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλα στα ειπανε για την αλυσιδα. Τωρα για το καθε ποτε πρεπει να αλλαζει ο ιμαντας του εναλλακτηρα που λες, δεν ξερω.
Επιστροφή στην κορυφή
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2013, 16:10:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο δευτερος λογος για τον οποιο ρωταω ειναι γιατι ακουω το μοτερ να κανει σαν ταξι, κυριως οταν βαζω μπροστα. Σαν ταξι εννοω οτι κανει σα diesel ενα πραμα, ακουγεται καθαρα ο θορυβος. Απ οσο εχω διαβασει εδω στο φορουμ μαλλον ειναι ο τεντοτηρας της αλυσιδας χρονισμου, αφου απ οτι λετε δεν εχει ιμαντα χρονισμου. Δεν ειμαι και 100% σιγουρος, ακομα το ψαχνω, αλλα αν εχετε καμια ιδεα πανω σε αυτο, ειμαι ολος αυτια!

Cool
Επιστροφή στην κορυφή
N207r (Nikos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye f/l

Ένταξη: 21 Νοέ 2010
Τόπος: Xylokastro

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Ιούν 2013, 17:40:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατα πάσα πιθανότητα θέλει Αλλαγή ο εντατηρας κ προφανώς χρονισμό απο την αρχή..
100.000 χμ μ τον ίδιο εντατηρα...

1 stage..
Επιστροφή στην κορυφή
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2013, 14:26:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εαν δεν αλλαχτει αμεσα ο εντατηρας και δεν γινει εκ νεου ο χρονισμος υπαρχει κινδυνος να παθει σοβαρη βλαβη το μοτερ? Η μπορω να κανω κανα 3000 χλμ ακομα?
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2013, 14:40:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν το χρονισμα φυγει παρα πολυ, το αμαξι θα αρχισει να μπαινει safe mode. Απο την αλλη, αν δουλευει πολυ στεγνο λογω χρονισματος, εχεις κινδυνο να λιοσεις καταλυτη απο θερμοκρασιες.

Η γνωμη μου ειναι πηγαινε το και βαλτο σε ενα διαγνωστικο να δεις τι βλαβες εχει κρατησει στη μνημη. Επισης δες τα LTFT με torque
Επιστροφή στην κορυφή
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2013, 14:44:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gotcha έγραψε:
Επισης δες τα LTFT με torque

Gotcha, επειδη δεν ειμαι μαστερ του ειδους, μηπως μπορεις να μου πεις με 2 λογια πως μπορω να δω τα LTFT? Το LTFT σημαινει Long Term Fuel Term?
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2013, 15:15:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

orestis7 έγραψε:
Gotcha έγραψε:

Gotcha, επειδη δεν ειμαι μαστερ του ειδους, μηπως μπορεις να μου πεις με 2 λογια πως μπορω να δω τα LTFT? Το LTFT σημαινει Long Term Fuel Term?

Long Term Fuel Trim. Για να βλεπεις τετοιες παραμετρους μονος σου, εφοσον εχεις android κινητο, περνεις απο το ebay με κοστος 20ευρο περιπου, ενα bluetooth ELM OBD II adapter του στυλ
http://www.ebay.com/itm/ELM327-v1-5-Bluetooth-Interface-OBD2-Auto-Scanner-Adapter-Tool-TORQUE-ANDROID-/180831217676?pt=Motors_Automotive_Tools&hash=item2a1a61680c&vxp=mtr

και κατεβαζεις στο κινητο σου το torque απο το android market (το full version εχει 2 ευρο, παιζει και free αλλα με ads).

Δες και το αντιστοιχο τοπικ εδω
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=22907
Επιστροφή στην κορυφή
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2013, 15:21:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστω πολυ! Παω για "ψωνια" και οταν εχω αποτελεσματα, γραφω.
Αυτο το obd2 adapter απο το e-bay που εστειλες εχεις τσεκαρει οτι δουλευει ή ειναι απλα παραδειγμα? Ευχαριστω και παλι! Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Gotcha (George)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

F20 πετρέλης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Ιούν 2013, 16:06:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δουλευει, αλλα καλυτερα αγορασε απο το http://www.ebay.co.uk/

πχ

http://www.ebay.co.uk/itm/ELM-327-Bluetooth-Car-Diagnostic-Kit-CAN-BUS-interface-OBD2-Android-Windows-PC-/190851119491?pt=UK_Diagnostic_Tools_Equipment&hash=item2c6f9cf983
Επιστροφή στην κορυφή
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 20:02:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

[quote="Gotcha"]
orestis7 έγραψε:
Gotcha έγραψε:

Long Term Fuel Trim.

Καλησπερα, αγορασα τον ανταπτορα και δουλευει μια χαρα με το torque στο android. Τι ακριβως πρεπει να κοιταξω? Εχει 4 διαφοερετικες τιμες, sensor 1, 2, 3, 4. Επισης, τι τιμη πρεπει να εχουν οι δεικτες αυτοι?

Ευχαριστωω!
Επιστροφή στην κορυφή
recife_rallye (lefos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

e-tuners stage4 from north

Ένταξη: 03 Σεπ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Ιούν 2013, 21:08:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδια σβηστε η μεταφερετε αυτο το τοπικ γιατι θα μας παρουν με τις πετρες αν διαβασουν τον κυκλο Laughing

Παμε για καμμια οδικη δοκιμη επιτελους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
orestis7 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Ιούν 2013, 09:49:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

recife_rallye έγραψε:
Παιδια σβηστε η μεταφερετε αυτο το τοπικ γιατι θα μας παρουν με τις πετρες αν διαβασουν τον κυκλο Laughing

.. και ο λογος για τον οποιο θα μας παρουν με τις πετρες...?
Επιστροφή στην κορυφή
N207r (Nikos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 207 Rallye f/l

Ένταξη: 21 Νοέ 2010
Τόπος: Xylokastro

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Ιούν 2013, 10:30:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιατί δεν υπάρχει στον πλανήτη 207 thp με ιμάντα χρονισμού..

1 stage..
Επιστροφή στην κορυφή
vansak (ANTONIS)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

peugeot 207 1.6 GT 2009

Ένταξη: 28 Αύγ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 31 Δεκ 2013, 23:28:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στα THP ο εξωτερικός ιμάντας καθε πότε αλλάζει??
Επιστροφή στην κορυφή
reselie-206 (Αστραπόγιαννος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 522 whp

Ένταξη: 14 Ιαν 2011
Τόπος: Λαμία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιαν 2014, 00:25:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

όποτε σπάσει Laughing Laughing χαχαχα

Βασικά πιστεύω πως ~60.000 είναι ΟΚ

Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιαν 2014, 03:09:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

60000? λίγο νωρίς δεν είναι? βασικα εχει αλλάξει κανείς?
παντως στα service δεν προβλεπεται προγραμματισμένη αλλαγή.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
power (Κώστας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 GT

Ένταξη: 03 Φεβ 2007
Τόπος: Δράμα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Ιαν 2014, 10:46:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω το αλλαξα στις 50000. Ηταν αρκετα χαλια.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης