PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Ήχοι απο περιοχή ιμάντα χρονισμού
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
peugeot3874 (ΚΩΣΤΑΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 22 Νοέ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιαν 2013, 09:50:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ξεκινώ τη περιγραφή από την αρχή: Στα 100.000 χλμ αλλάζω σετ ιμάντα χρονισμού, χρησιμοποιώ ένα εσωτερικό καθαριστικό μηχανής της liqui moly και αλλάζω φίλτρο λαδιού και λάδια total 5w40 (όχι τα energy). Ο θόρυβος εμφανίζεται αμέσως μετά. Είναι σαν κροτάλισμα, έντονος όταν η θερμοκρασία λαδιού είναι κάτω από τους 90. Εμφανίζεται όταν πατάς το γκάζι επιταχύνοντας και περνάς από τις 2000 στροφές με κάθε ταχύτητα. Κάνω 3000 χλμ και αλλάζω ξανά φίλτρο λαδιού και λάδια total 5w40 (όχι τα energy) καθώς επίσης προσθέτω ένα πρόσθετο λαδιού της liqui moly με ζεστή τη μηχανή. Ο θόρυβος παραμένει. Πηγαίνω σε ένα μάστορα της renault τον ακούει και μου λέει ότι ο ιμάντας δεν έχει μπει σωστά. Το αφήνω στο συνεργείο. Μου το ρυθμίζει σωστά και μου λέει άμα το ξανακάνει να του το ξαναπάω. Το κάνει δυστυχώς ξανά απλά λιγότερο έντονα. Του το ξαναπάω και μου λέει ότι ο ιμάντας είναι οκ. Πιθανότατα είναι από την εισαγωγή ο θόρυβος, γιατί ακούγεται μόλις πατάς το γκάζι και περνάς τις 2000 στροφές. Όταν κατεβαίνεις κατηφόρα και περνάς τις 2000 στροφές χωρίς να πατάς γκάζι δεν ακούγεται τίποτα!!. Λύνουμε τα φίλτρα αέρος και τα καθαρίζουμε. Όλα οκ. Τα ξαναβάζουμε πολύ προσεκτικά. Ο θόρυβος παραμένει!!! Μάλλον θα το παρατήσω το θέμα. Κουράστηκα!!! Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω τον ήχο να το ακούσετε. Το έχετε παρατηρήσει και άλλοι αυτόν τον ήχο; Με κλειστό το ραδιόφωνο πάντα!! Λέω να το αφήσω έτσι και βλέπω. Πάντως το σίγουρο είναι ότι αν βρω την αιτία θα την καταθέσω στο forum οπωσδήποτε. Λέτε να φταίει η πεταλούδα γκαζιού; Λέτε να φταίει το φίλτρο (cooperfiam); Πάντως μοιάζει ο ήχος σαν να έχω φίλτρο ελευθέρας!!! Το φίλτρο αέρος το είχα βάλει πριν την αλλαγή του ιμάντα και δεν έκανε το θόρυβο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nido (Νίκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 2.0 RC (2005)

Ένταξη: 10 Δεκ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 11 Φεβ 2013, 11:37:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο δικό μου πριν κανα χρόνο είχε αρχίσει ν' ακούγεται θόρυβος από την περιοχή του ιμάντα χρονισμού σε στροφές κοντά στο ρελαντί επειδή -όπως απεδείχθει- είχε πετσικάρει λίγο το πλαστικό του κάλυμα από θερμοκρασίες κλπ (ή δεν το είχαν σφίξει τρομερά προσεκτικά - who knows) κι όταν ζεσταινόταν το αμάξι ψιλο-τριβόταν επάνω του ο ιμάντας κι ακουγόταν λίγο περίεργα. Το αλλάξαμε και τέλος.

Curse Of The Traveller
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης