PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Γέρνει το αμάξι

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Aggelos-306 (Άγγελος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 306 tu5j4 97'

Ένταξη: 23 Νοέ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Νοέ 2012, 14:18:44    Θέμα δημοσίευσης: Γέρνει το αμάξι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γειά σας παλικάρια. Έχω το 306 κ πριν λίγες μέρες έκανα σέρβις τον πίσω άξονα με ρουλεμάν καινούργια όλα κομπλέ. Όμως ο μηχανικός παρατήρησε κ μου είπε ότι το αμάξι γέρνει λίγο προς τα αριστερά δηλαδή προς τον οδηγό. Λέει ότι δεν είναι από πίσω αφού τα κοίταξε όλα κ είναι μια χαρά άρα κάτι παίζει από εμπρός. Το έχω χαμηλωμένο 3,5 πόντους με περσινά ελατήρια ομορτισέρ σετ της apex. Το μέτρισα κ μόνος μου στο γκαράζ που είναι ίσιο το δάπεδο κ είδα ότι στον εμπρός αριστερό θόλο χωράνε ίσα ίσα 3 δάχτυλα ένω στον δεξί μπαίνουν 4 κ με μέτρο βρήκα κάπου στον 1,5 πόντο πιο χαμηλό τον αριστερό θόλο. Πίσω είναι πολύ μικρή η διαφορά ούτε μισό πόντο. Να μπήκαν λάθος τα ελατήρια ή παίζει κάτι άλλο???

TU5J4
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Νοέ 2012, 21:21:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μετρα απο κεντρο τροχου εως θολο
Επιστροφή στην κορυφή
Aggelos-306 (Άγγελος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 306 tu5j4 97'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Νοέ 2012, 22:22:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sps έγραψε:
μετρα απο κεντρο τροχου εως θολο

Από κέντρο μέτρισα όπως λες.

TU5J4
Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Νοέ 2012, 20:04:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν αυτο εγινε μετα την επισκευη του αξονα,τοτε λογικα οφειλεται σε λαθος "κουρδισμα" των ραβδων Confused Για να δεις απο που προερχεται,θα σου προτεινα να μετρησεις το υψος,απο σταθερα σημεια,δηλαδη,μπροστα μετρα απο τις βιδες του καθε ψαλιδιου εως το εδαφος και πισω απο κεντρο αξονα μεχρι το εδαφος...το ειχα παθει κι εγω και ετσι εβγαλα ακρη και το διορθωσα Wink

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Aggelos-306 (Άγγελος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 306 tu5j4 97'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Νοέ 2012, 20:45:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

geo106xs έγραψε:
Αν αυτο εγινε μετα την επισκευη του αξονα,τοτε λογικα οφειλεται σε λαθος "κουρδισμα" των ραβδων Confused Για να δεις απο που προερχεται,θα σου προτεινα να μετρησεις το υψος,απο σταθερα σημεια,δηλαδη,μπροστα μετρα απο τις βιδες του καθε ψαλιδιου εως το εδαφος και πισω απο κεντρο αξονα μεχρι το εδαφος...το ειχα παθει κι εγω και ετσι εβγαλα ακρη και το διορθωσα Wink

Δε ξέρω αν έγινε μετά την επισκευή γιατί δεν είχα δώσει σημασία (βλακεία μου!!)
Ο πίσω άξονας ρυθμίζεται κ με τις 2 ράβδους ή μόνο με τη μια??? Αν είναι λάθος κουρδισμένος μόνο μισό πόντο διαφορά θα είχε???
Το μέτρισα κ σήμερα 10 φορές με διάφορους τρόπος κ τα νούμερα είναι όπως τα είπα 1,5 πόντο εμπρός κ περίπου μισό πόντο πίσω οι διαφορές αριστερά-δεξιά. Κ με τα μάτι αν το παρατηρήσει κανείς φαίνεται ότι το αμάξι γέρνει αριστερά! Εμπρός είναι πιο μεγάλη η διαφορά γιατί??? Υπάρχει περίπτωση εμπρός να μην πατάει κάτι σωστά??? Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω σίγουρα από που να αρχίσω! να λύσω πάλι πίσω άξονα?? να λύσω τα εμπρός άκρα??
Τα φώτα σας παρακαλω!

TU5J4
Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Νοέ 2012, 23:12:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μπροστα ειναι το προβλημα σου αφου εκει ειναι και η μεγαλη διαφορα. δες μηπως δεν εχει βιδωσει τερμα το παξιμαδι που ασφαλιζει το αμορτισερ μεσα στο γονατο. συνεργειο ξαναπηγες; ανεβασε το στη ραμπα να κρεμονται τα ακρα για να το δειτε καλυτερα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Δεκ 2012, 11:07:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επισης ας αλλαξει τα ελατηρια αριστερα δεξια και τουμπαλιν, να δει μηπως ειναι απο αυτα.
Επιστροφή στην κορυφή
Aggelos-306 (Άγγελος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 306 tu5j4 97'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Δεκ 2012, 13:10:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Από βδομάδα θα μπει στο χειρουργείο. Πάντως να αποκλείσω τον πίσω άξονα?? Αν ήταν πχ η μια ράβδος ένα δόντι λάθος βαλμενη μόνο μισό πόντο διαφορά θα είχε??

TU5J4
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Δεκ 2012, 13:37:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν δεν εχει σημαδεψει σε πιο δοντι την ειχε και τις βγαλει τελειως γινεται.
γενικα πισω μπορεις να ρυθμισεις στο χιλιοστο απλα ειναι μανουρα.
δεν ισχυει το παλιο κλασικο με το 1 δοντι καθε 3ποντους κατω
Επιστροφή στην κορυφή
Aggelos-306 (Άγγελος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 306 tu5j4 97'

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Δεκ 2012, 14:16:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα δικά σας τα peugeot είναι ακριβώς οι διαφορές του ύψους αριστερά-δεξιά ή μήπως όλα παιζουν λίγο κανά πόντο???
Κ λίγο άσχετο με το θέμα μας ποιά είναι η καλύτερη διαφορά ύψους εμπρός πίσω για να έχουμε λίγη υποστροφή κ όχι υπερστροφή που είναι επικίνδυνη??

TU5J4
Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Δεκ 2012, 20:45:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aggelos-306 έγραψε:
Τα δικά σας τα peugeot είναι ακριβώς οι διαφορές του ύψους αριστερά-δεξιά ή μήπως όλα παιζουν λίγο κανά πόντο???
Κ λίγο άσχετο με το θέμα μας ποιά είναι η καλύτερη διαφορά ύψους εμπρός πίσω για να έχουμε λίγη υποστροφή κ όχι υπερστροφή που είναι επικίνδυνη??

Στα 206 η διαφορα ειναι 3,5-4,5
γενικα, αν πισω χαμηλωσεις περισσοτερο πχ διαφορα 3-3,5 ποντους, τοτε εισαι πιο υποστροφικος.
Αν ψηλωσεις πισω, γινεσαι πιο υπερστροφικος.
Βεβαια παιζει ρολο και τι ραβδους εχεις.
Καλο ειναι να εχεις πισω αμορτισερ με δυνατο rebound ωστε να μαζεψεις γρηγορα την οποια υπερστροφη.
Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Δεκ 2012, 19:47:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sps έγραψε:
επισης ας αλλαξει τα ελατηρια αριστερα δεξια και τουμπαλιν, να δει μηπως ειναι απο αυτα.

+1000

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 10 Δεκ 2012, 21:24:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aggelos-306 έγραψε:
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Από βδομάδα θα μπει στο χειρουργείο. Πάντως να αποκλείσω τον πίσω άξονα?? Αν ήταν πχ η μια ράβδος ένα δόντι λάθος βαλμενη μόνο μισό πόντο διαφορά θα είχε??

Φυσικά και ισχύει, μην αποκλείεις τον άξονα. Εάν το πίσω μέρος από τη μεριά του συνοδηγού είναι πιό ψηλό, θα μεταφέρεται σαν χαμήλωμα εμπρός στη μεριά του οδηγού.

Αυτό δε σημαίνει ντε και καλά ότι στο έκανε ο μηχανικός που το πήγες. Μπορεί να ήταν και από παλιότερα (από παλαιότερη επισκευή πχ) απλά να μην το είχες παρατηρήσει.

Όσο για το σετάρισμα ύψους της πίσω ανάρτησης, μπορεί να γίνει με ακρίβεια χιλιοστού με σχεδόν μηδενική απόκλιση μεταξύ αριστερού-δεξιού άκρου.

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης