PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

παραξενοι θορυβοι σε 106 rallye
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 09 Ιούλ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Αύγ 2012, 17:47:49    Θέμα δημοσίευσης: παραξενοι θορυβοι σε 106 rallye Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατ' αρχας χαιρετω ολη την παρεα! Ειμαι νεο μελος και εχω ριξει αρκετο διαβασμα στα ατελειωτα θεματα του φορουμ..
Ξερω οτι ο τιτλος δεν ειναι πολυ κατατοπιστικος οποτε θα προσπαθησω να περιγραψω οσο πιο απλα το τι συμβαινει...
Οι ηχοι που συναντω ειναι δυο και εμφανιζονται οταν το αμαξι εχει δουλεψει για ενα διαστημα και ειναι ζεστο.
α) Συνηθως στο παρκαρισμα και ενω ειμαι σε σταση οταν στριβω το τιμονι δεξια, κοντα στο τερμα περιπου, ακουγεται ενα περιεργο γκρρρρρρρ (??????????) .........
β) Ο δευτερος θορυβος εμφανιζεται εν κινησει, πιο αισθητο στις μικρες ταχυτητες (εως κ τσουλητο). ακουγεται ενα χτυπημα συνεχομενο που μπορω να πω οτι συμβαδιζει με τις λακουβες κ τις ανωμαλιες του δρομου (κατι σε τοπ μαουντ ισως?)...
Ελπιζω να βοηθησα οσο μπορω με την περιγραφη και περιμενω τις ιδεες σας ανυπομονα μιας κ με προβληματιζει αρκετο καιρο τωρα το θεμα..!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Αύγ 2012, 09:26:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ουτε μια ιδεα...;
Επιστροφή στην κορυφή
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Αύγ 2012, 10:13:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαλημερα, νομιζω πως πρεπει να τσεκαρεις τα τοπ μαουντ σου και γενικα το μπροστινο συστημα του αυτοκινητου .

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Αύγ 2012, 10:24:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άλεξ, για δώσε περισσότερα στοιχεία για το Α. Το γκρρρ στο κάνει συνεχόμενα ή στιγμιαία? Επίσης στο κάνει ακόμα κ αν στρίψεις ενώ είσαι ακίνητος ή μόνο όταν κινείσαι?

Για το Β, εφόσον έχεις εντοπίσει ότι προέρχεται από μπροστά, μπορεί να είναι:
-μπαράκια αντιστρεπτικής (drop-links) ή
-μπαλάκια ψαλιδιών ή
-χαλαρωμένα παξιμάδια πίσω σινεμπλόκ ψαλιδιών ή
-χαλαρωμένες βίδες βάσεων αντιστρεπτικής ή
-κομμένα σινεμπλόκ βάσεων αντιστρεπτικής

για top-mount χλωμό μιάς και φθείρονται πολύ πιό δύσκολα σε σχέση με τα παραπάνω.

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
Jean (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

106 Rallye 16V, 106 S16 N/2

Ένταξη: 02 Ιούλ 2007
Τόπος: ..ξανά στο μπάκετ!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Αύγ 2012, 12:15:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι αμορτισέρ έχεις έχουν φυσούνες?

Επιστροφή στην κορυφή
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Αύγ 2012, 16:08:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122
για το Α εχω να σου πω οτι το κανει οταν ειμαι ακινητος και μονο προς το τελος της διαδρομης της κρεμαγιερας
Β) ειναι τσεκαρισμενα ολα αυτα......

Jean
τα αμορτισερ ειναι grN

Lef205
Αν σου πω οτι αυτο γινεται περιπου δυο χρονια και καθε φορα που παω βαζω τον μηχανικο να τσεκαρει ολο το μπροστα συστημα...; Ασε εχω απελπιστει τοσο με το θεμα αυτο που εχω φτασει σε σημειο να λεω "δε βαριεσαι, οταν χαλασει για τα καλα θα μαθουμε κ τι ειναι....". Ξερω τραβηγμενο απο τα μαλλια αλλα....
ΥΓ: και οι τρεις βασεις ειναι αλουμινενιες...[/b]
Επιστροφή στην κορυφή
Jean (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Αύγ 2012, 19:02:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχουν φυσουνες; Πόσα χιλιόμετρα έχουν;

Επιστροφή στην κορυφή
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Αύγ 2012, 01:12:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Jean έγραψε:
Έχουν φυσουνες; Πόσα χιλιόμετρα έχουν;

Οταν λες φυσουνες;; Στα χερια μου εχουν 50.000...
Επιστροφή στην κορυφή
Jean (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 11:51:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι κάτι πλαστικά ανάμεσα σε αμορτισέρ και ελατήρια και προστατεύουν τα αμορτισέρ, μπλε πρέπει να είναι. Έμενα παρόμοιο θόρυβο έκανε από τα αμορτισέρ. Και το βρήκα πιέζοντας το αμάξι στο μπροστινό μέρος προς τα κάτω μετά χεριά. Έμενα μάγκωνε και έκανε ένα θόρυβο. Ο λόγος ήταν ότι επειδή έχω στενά ελατήρια δεν χώραγαν τα προστατευτικά και μου πήραν νερά τα φυσίγγια. Με αποτέλεσμα να στεγνώσει το γράσο και να τα παίξουν τα κουζινέτα...

Επιστροφή στην κορυφή
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 15:23:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Jean έγραψε:
Είναι κάτι πλαστικά ανάμεσα σε αμορτισέρ και ελατήρια και προστατεύουν τα αμορτισέρ, μπλε πρέπει να είναι. Έμενα παρόμοιο θόρυβο έκανε από τα αμορτισέρ. Και το βρήκα πιέζοντας το αμάξι στο μπροστινό μέρος προς τα κάτω μετά χεριά. Έμενα μάγκωνε και έκανε ένα θόρυβο. Ο λόγος ήταν ότι επειδή έχω στενά ελατήρια δεν χώραγαν τα προστατευτικά και μου πήραν νερά τα φυσίγγια. Με αποτέλεσμα να στεγνώσει το γράσο και να τα παίξουν τα κουζινέτα...

Ενδιαφερον αυτο που λες.... Και εμενα με στενα ελατηρια ειναι οι αναρτησεις. Πως το αντιμετοπισες το αυτο το προβλημα; αν θυμαμαι καλα ή τις εχω βγαλει ή ειναι σε ψιλοχαλια κατασταση η φυσουνες... παντως το ειχα πιεσει κ εγω το μπροστινο μερος προς τα κατω χωρις καποιο θοτυβο βεβαια
Επιστροφή στην κορυφή
tasos_C (TASOS)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 208hdi,Saxo vts16V

Ένταξη: 01 Δεκ 2008
Τόπος: Ορεστιάδα..Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 17:16:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και σε μένα το κάνει το σαξο με Ν και στενά χωρίς φυσούνες, αλλά εμένα είναι από τα τοπ μαουντ. Από βδομάδα θα το πάω για αλλαγή..
Επιστροφή στην κορυφή
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 17:58:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tasos_C έγραψε:
και σε μένα το κάνει το σαξο με Ν και στενά χωρίς φυσούνες, αλλά εμένα είναι από τα τοπ μαουντ. Από βδομάδα θα το πάω για αλλαγή..

Ποσα χιλιομετρα εχεις;
Επιστροφή στην κορυφή
tasos_C (TASOS)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 208hdi,Saxo vts16V

Ένταξη: 01 Δεκ 2008
Τόπος: Ορεστιάδα..Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 19:01:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κάπου 170.000.
Επιστροφή στην κορυφή
alex5545 (Αλέξανδρος)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 19:57:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειμαι στα 120 ακομα....
Επιστροφή στην κορυφή
Jean (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Οκτ 2012, 21:33:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για να μην ανοίγω καινούριο τόπικ...
Γυρνώντας από Μέγαρα άκουγα ότι κάτι χτυπούσε το έκανε και ποιο παλιά άλλα ελάχιστα. Τώρα έρχεται θόρυβος από το πάτωμα μπροστά δεξιά. Ξεκίνησα να λύνω, ψαλίδι οκ δεν φαίνεται να έχει κάτι θα προσπαθήσω να πρεσάρω καινούριο μπαλάκι.
Αμορτισέρ στο χέρι το βυθίζω και είναι οκ από σκληρότητα όπως καινούριο και χωρίς τζόγο Bilstein GrN (10.000χλμ εχει) Θα πάω να το μετρήσω για σιγουριά αύριο... Ημίμπαρα και αυτά φαίνονται οκ όπως και η τιράντα της αντιστρεπτικής. Τα λαστιχάκια της είναι Powerflex 1000χλμ περίπου. Τοπ μαουντ μαζί με ρουλεμάν και αυτό καινούριο με λιγότερα από 1000χλμ
Ο ήχος αυτός παρατηρείτε όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες (λογικό) και με νεκρά άρα αποκλείω βάσεις μηχανής...
ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ????
Γιατι είμαι έτοιμος να το παρατήσω έτσι και να το ρίξω στη θάλασσα

Επιστροφή στην κορυφή
geo106xs (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 106 s16 (2000)

Ένταξη: 26 Φεβ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 28 Οκτ 2012, 22:25:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Jean έγραψε:
Για να μην ανοίγω καινούριο τόπικ...
Γυρνώντας από Μέγαρα άκουγα ότι κάτι χτυπούσε το έκανε και ποιο παλιά άλλα ελάχιστα. Τώρα έρχεται θόρυβος από το πάτωμα μπροστά δεξιά. Ξεκίνησα να λύνω, ψαλίδι οκ δεν φαίνεται να έχει κάτι θα προσπαθήσω να πρεσάρω καινούριο μπαλάκι.
Αμορτισέρ στο χέρι το βυθίζω και είναι οκ από σκληρότητα όπως καινούριο και χωρίς τζόγο Bilstein GrN (10.000χλμ εχει) Θα πάω να το μετρήσω για σιγουριά αύριο... Ημίμπαρα και αυτά φαίνονται οκ όπως και η τιράντα της αντιστρεπτικής. Τα λαστιχάκια της είναι Powerflex 1000χλμ περίπου. Τοπ μαουντ μαζί με ρουλεμάν και αυτό καινούριο με λιγότερα από 1000χλμ
Ο ήχος αυτός παρατηρείτε όταν ο δρόμος έχει ανωμαλίες (λογικό) και με νεκρά άρα αποκλείω βάσεις μηχανής...
ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ????
Γιατι είμαι έτοιμος να το παρατήσω έτσι και να το ρίξω στη θάλασσα

Γιαννη,κατι μου λεει πως τα δαχτυλιδια της κρεμαγιερας "μαζευουν υπογραφες" τσεκαρε τη...το ιδιο εκανε το σαξο του αδερφου μου και τωρα ξεκινησε και το δικο μου μετα απο καποιες προπονησεις Evil

....Αλλοτινές μου εποχές...
Επιστροφή στην κορυφή
Jean (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Οκτ 2012, 02:51:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα τσεκάρω και κρεμαγέρα αν και μου κάνει δύσκολο να είναι από εκεί...

Επιστροφή στην κορυφή
France_8v (Άγγελος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 106 1.6 (16v)

Ένταξη: 13 Σεπ 2007
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 29 Οκτ 2012, 13:55:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συνήθως η κρεμαριέρα σου χτυπάει στο τιμόνι και καμιά φορά και στα πετάλια.Επίσης σιγουρέψου ότι οι βίδες του ψαλιδιού που πιάνουν στο πάτωμα είναι καλά σφιγμένες, αν και απ' ότι είπες το έλυσες...

Μπαίνω με τις πόρτες κ βγαίνω με το τιμόνι στο χέρι...
Επιστροφή στην κορυφή
Jean (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 30 Οκτ 2012, 19:03:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς αμορτισέρ η δουλειά...

Επιστροφή στην κορυφή
France_8v (Άγγελος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 106 1.6 (16v)

Ένταξη: 13 Σεπ 2007
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Νοέ 2012, 00:18:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με 10.000 χλμ.; Shocked

Μπαίνω με τις πόρτες κ βγαίνω με το τιμόνι στο χέρι...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης