PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

15αρι subwoofer σε 206cc - κουτα

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 10:13:19    Θέμα δημοσίευσης: 15αρι subwoofer σε 206cc - κουτα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδη μου λειπει πολυ απο το cc το sub αλλα το παλιο μου δε χωραει οταν το ανοιγω ψηθηκα να παρω ενα 15αρι της earthquake.. Συγκεκριμενα το Tremor x154.. Ξερει καποιος ποσο κοστιζει η κουτα προσαρμοσμενη στο πορτ μπαγκαζ μου και που μπορω να τη φτιαξω ωστε να ειναι σωστη για το sub;

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 30 Οκτ 2009

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 14:03:10    Θέμα δημοσίευσης: Re: 15αρι subwoofer σε 206cc - κουτα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Επειδη μου λειπει πολυ απο το cc το sub αλλα το παλιο μου δε χωραει οταν το ανοιγω ψηθηκα να παρω ενα 15αρι της earthquake.. Συγκεκριμενα το Tremor x154.. Ξερει καποιος ποσο κοστιζει η κουτα προσαρμοσμενη στο πορτ μπαγκαζ μου και που μπορω να τη φτιαξω ωστε να ειναι σωστη για το sub;

Καλησπέρα Μάνο. Προορίζεται για "νούμερο" και αγώνες το αμάξι ή απλά θέλεις μια κούτα να έχει χαμηλό καλό να το χαίρεσαι;
Πάντως γενικά το cc είναι δύκολο αμάξι κατά 1ον λόγω διαστάσεων.

Πάντως μπορώ να σε βοηθήσω αν θες μια κουτίτσα χαμηλιάρικη απλά.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 14:33:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα φιλε μου. Για μενα το θελω Cool εχω ενα σετ διαιρουμενα της earthquake μπροστα (100 w rms) και θελω να βαλω και το sub. Το συγκεκριμενο υπερπληρωνει τις απαιτησεις μου κι αυτο μ αρεσει γτ θελω να ρυθμιζω εγω την ενταση αναλογως τα κεφια Wink Απλα θελω μια κουτα σωστη στα λιτρα και προσαρμοσμενη στο χωρο που υπαρχει για να μπορω να ανοιγω την οροφη. Απο ενισχυτη εχω αυτον
http://www.studiosound.gr/product_info.php?manufacturers_id=34&products_id=1706&osCsid=56784ba028bcd8506f791995efe67003
οποτε με καλυπτει και με το παραπανω Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 14:40:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραία. Θα βοηθούσε πολύ να μου δώσεις 2 πληροφορίες. 1ον τι μουσική σου αρέσει κατα κύριο λόγο να ακούς (άλλη κούτα κάνουμε για beat πχ και άλλη gia rap ξένα χαμηλιάρικα) Μπορούμε να κάνουμε και μια που να τα παίζει όλα βέβαια, αλλά δε θα είναι άριστη ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Ιδανικά θα μου άρεσε να μου πεις σε τι συχνότητα θα σου άρεσε να συντονίζει η κούτα. Razz Τα λίτρα κλπ θα τα βγάλουμε αφού μου δώσεις τις συνολικές διαθέσιμες διαστάσεις σου και όλα τα άλλα θα τα βρούμε.

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 14:44:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο μουσικη ακουω 80% ελληνικα και 20% ξενα Razz οποτε θα δωσουμε εμφαση στα ελληνικα.. Τωρα για συχνοτητα συντονισμου θα το δουμε..

Επιστροφή στην κορυφή
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 14:49:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραία, οπότε μέτρα τις μέγιστες διαθέσιμες διαστάσεις σου και αν μπορείς να μου πεις τη συχνότητα συντονισμού που επιθυμείς θα τα βρούμε. Εγώ πχ μου αρέσει να φτιάχνω κουτιά max 40Hz αν και τον τοίχο μου τον έχω συντονίσει 48Hz.

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 14:53:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οκκ.. Βασικα που ακριβως εισαι; εχεις μαγαζι; να περναγα να τα λεγαμε και απο κοντα..

Επιστροφή στην κορυφή
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 15:24:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χομπίστας είμαι αλλά το σκαλίζω πάρα πολύ το θέμα από 14 χρονών (και είμαι 24). Προς στιγμήν μένω Χανιά, αλλά από τέλη Σεπτέμβρη θα είμαι Αθήνα.

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 15:50:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οκ φιλε.. Θα μιλησουμε Cool

Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 16:44:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sorry για το οfftopic...αλλα "ωραίος" ο Βασίλης...
μου θυμησες παλιες καλές εποχές...

υγ1...ενδιαφερουσα η "εντοιχισμενη" ντουλαπα στο πισω μερος του 206.
υγ2...τοτε που ασχολιόμουν...εμενα μου αρεσαν οι ακομα χαμηλότερες συχνότητες κοντα στα 35hz αλλα να εχει και γρήγορο ελεγχο στα αντιστοιχα κομματια- αλλα πάντα για να ακουω εγω = μεσα στο αυτοκινητο και οχι "οι απ εξω"
υγ3...ηταν ωραία εκείνα τα emphaser extreme t3 (ή t4 δεν θυμαμαι)...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 16:55:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γενικά, οι χαμηλές είναι αυτές που "εντυπωσιάζουν" στο subwoofer. Το λεγόμενο "ουράτο" (με ουρά) μπάσο και όχι η μπότα. Βέβαια γούστα είναι αυτά. Cool Ο φίλος Μάνος μάλλον το θέλει πιο πολύ "μπότα" το μπάσο παρά με ουρά (τουλάχιστον δεν γνωρίζω και πολλά, για να μη πω κανένα Ελληνικό με ουράτο μπάσο)

Η ουρά στο μπάσο είναι το "μπουυυυυυυυυυυμ"
Ενώ η μπότα το "ντουπ ντουπ"
(κάνω τις ηχητικές περιγραφές για όποιον δε κατάλαβε Razz)

Μετά από κάποιο σημείο δεν γίνεται να περιορίσεις τον ήχο μέσα στην καμπίνα. Ιδανικά και εγώ θα ήθελα το ντουβάρι μου να μην βγάζει ούτε 1dB έξω από την καμπίνα. Αυτό θα ήταν ο παράδεισος για μένα γιατί στον αγώνα δε θα έχανα ούτε ελάχιστα από πίεση μέσα στην καμπίνα. Επίσης στα πολλά dB αρχίζουν και οι βλάβες. Κόβουν λαμαρίνες, σπάνε τζάμια, εμένα μου έχει κόψει το μοτέρ της ηλιοροφής, και δε μπορώ να παίξω ποτέ με cd (μόνο usb) γιατί μόλις σκάσει το μπάσο αρχίζει και πηδάει το cd. Razz

Όρεξη να έχεις και παρεάκι και μπορείς στην κυριολεξία να φέρεις τον ήχο στα μέτρα που θέλεις.

Τώρα να δεις που αλλάζω και ντουβάρι. Και είμαι σε δίλημμα... 4 15" ή 2 18". Η απάντηση δεν είναι τόσο προφανής.....................

edit: Sorry Μάνο για το off topic φίλε.

Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 17:09:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"μουουουουουο" σε ελληνικα "δεν"... αντε σε κανα ελληνικο τρεντο-χιπ-χοπ-τραγουδο που ειναι της μοδας...
τα περισσότερα ελληνικα εχουν το "κλασσικο" μπάσος της "μπότας" που θελει ατακα...
νομιζω οτι σε κλειστό 12" θα πηγαινα...οχι 15"
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
206xtreme (Vassilis)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 30 Αύγ 2012, 17:16:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι η αλήθεια είναι πως τα κλειστά κουτιά είναι πιο κατάλληλα για μπότα. Το γιατί είναι απλή λογική. Δεν υπάρχει καμία εκτόνωση αέρα με αποτέλεσμα να πιέζεται το sub και λόγω του αέρα και λόγω του spider (ανάρτησης). Βέβαια, τα κλειστά κουτιά δεν προβλέπονται όταν "κυνηγάμε" στάθμες.

Το 12άρι και γενικότερα τα μικρής διαμέτρου subwoofer θεωρούνται πιο γρήγορα (γιατί δεν έχουν τόσο μεγάλη διαδρομή). Αυτό δεν ισχύει πάντα (δηλαδή στα ίδια μοντέλα subwoofer ισχύει). Δε μπορύμε να πούμε δηλαδή πως το 15" earthquake tremor-x θα είναι πιο αργό από το 12" soundstream xxx.

Γενικά η ιστορία έχει δείξει πως η χρυσή τομή στην διάμετρο του subwoofer είναι οι 15". "Τα κάνει όλα και συμφέρει που λέει"

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Σεπ 2012, 14:45:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρηκα το manual του tremor x154 και υπολογισα σε τελειως κλειστο κουτι οτι χρειαζονται 48 λιτρα. Εγω μετρησα 2 ειδη κουτιων που μπορω να βαλω στο πορτ μπαγκαζ μου και το ενα με τις διαστασεις που μπορω να διαθεσω βγαινει στα 38 και το αλλο στα 42. μετα για μεγαλυτερη κουτα θα πρεπει να βιδωσω τον ενισχυτη πανω της.. Με κουτα λιγοτερων λιτρων θα υπαρχει προβλημα με την προυποθεση οτι το sub δεν θα δουλευει στο 100% της ισχυος του;

Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Σεπ 2012, 15:07:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.sonicelectronix.com/item_38130_Earthquake-Sound-TREMOR-X154.html?show_tab=1

Τωρα ειδα αυτο εδω και αν ειναι σωστο θελει 2.51cf δλδ 70 λιτρα;; δεν ειναι παρα πολλα;;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης