Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
velvet (φιλία) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.1 (2004)
Ένταξη: 16 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 49
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Ιούλ 2012, 09:35:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Χαιρετώ την ομήγυρη!
Θέλω να βάλω αισθητήρα θερμοκρασίας στο 206, αλλά δεν είμαι σίγουρη για το τι χρειάζεται να αλλάξω. Το setup τώρα έχει ως εξής:
- το αυτοκίνητο είναι του 2004 (multiplex)
- MFD μίας γραμμής ( ημερομηνία/ώρα και r/cd)
- χειροκίνητοι καθρέφτες , μη-θερμαινόμενοι (το πιο απλό που υπάρχει)
- μια φίσα σε κάθε πόρτα, στο ύψος των καθρεφτών που δεν έχει τίποτα συνδεδεμένο επάνω. Στην αριστερή πόρτα έχω 2 καλώδια και στην δεξιά έχω 3 (εκ των οποίων τα δύο είναι ίδιο χρώμα και γεφυρώνονται μέσα στο βίσμα, δηλαδή καταλήγουν σε 2 επαφές )
Φαντάζομαι το πρώτο στάδιο είναι να αλλάξω τους καθρέφτες με κάποιους που έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας.
1. Θα χρειαστεί να αλλάξω την καλωδίωση στην πόρτα;
2. Θα χρειαστεί να αλλάξω και οθόνη;
Ευχαριστώ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:24:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
για την καλωδίωση δεν ξέρω, αλλά νομίζω σίγουρα πρέπει να αλλάξεις την οθόνη με την μεσαία ή την μεγάλη, πέρα από τον καθρέφτη...
μήπως θα σου πήγαινε πολύ φθηνότερα να έβαζες ένα έξτρα οργανάκι από ebay; έχουν 5 ευρώ και βγάζουν 2 αισθητήρες, θερμοκρασία εντός και εκτός αυτοκινήτου...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.1 (2004)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:32:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το κοιτάω τις τελευταίες μέρες για κάτι από ebay, αλλά δεν έχω βρει κανένα που να μου κάνει...
Θα ήθελα να έχει ice alert ,να φωτίζεται η οθόνη και να ταιριάζει αρμονικά με το υπόλοιπο ταμπλώ
Τελικά μου φαίνεται δεν την γλυτώνω την επένδυση σε καθρέφτες και οθόνη!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
gpol86 (Γιώργος) Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.4 (8v) XS (2002)
Ένταξη: 19 Ιούλ 2010 Δημοσιεύσεις: 43 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Ιούλ 2012, 14:45:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Οθόνη σίγουρα δε θα χρειαστείς, εκτός αν εννοείς ότι έχεις την πολύ μικρή που έχει μόνο ρολόι και όχι π.χ. RDS! Το δικό μου έχει την οθόνη της μιας γραμμής και δείχνει κανονικά θερμοκρασία, μηνύματα για ανοιχτές πόρτες, καπώ κλπ. Οπότε φαντάζομαι ότι αυτή η οθόνη αρκεί για τα μηνύματα των όποιων αισθητήρων έχει πάνω το αυτοκίνητο. Με το δεξί κουμπάκι της οθόνης αλλάζεις από ώρα σε θερμοκρασία, σ' εκείνο το σημείο εμφανίζεται. Default ένδειξη είναι πάντα η ώρα και όταν πατάς το κουμπί δείχνει τη θερμοκρασία για 10-20 δευτερόλεπτα, εκτός από όταν έχει από -3 έως 3 βαθμούς, όπου η θερμοκρασία παραμένει εμφανής και αναβοσβήνει (τότε πατάς κουμπί για να δεις την ώρα, αντίστοιχα). Τότε γράφει και ice alert στα αριστερά.
Σίγουρα θα χρειαστείς δεξί καθρέφτη, γιατί αυτός έχει το θερμόμετρο. Είναι μια μικρή μπίλια στο κάτω μέρος του. Ο αριστερός δε νομίζω να χρειάζεται αλλαγή... Τώρα για το άλλο που ρωτάς, κάπου είχα διαβάσει ότι αν έχεις ηλεκτρικούς καθρέφτες, η καλωδίωση για το θερμόμετρο υπάρχει έτοιμη και μάλλον λείπει μόνο ο αισθητήρας, οπότε εφ' όσον έχεις manual καθρέφτες ίσως όντως χρειαστεί να περάσεις καλώδιο.
Σ' αυτή την περίπτωση, ίσως μπορείς να βάλεις το θερμόμετρο κάπου που να μην απαιτεί πολύ κόπο η εγκατάσταση, για να μη μπλέκεις με τις πόρτες. Το έχει κάνει ένας φίλος σε 306 και έβαλε οθόνη από 306 cabrio που είχε θερμόμετρο. Βέβαια το που θα το βάλεις είναι ένα θέμα, γιατί ο φίλος με το 306 το έχει βάλει κάπου μπροστά και όσο να 'ναι επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του μοτέρ. Όταν κινείται δείχνει τη σωστή θερμοκρασία (στο περίπου έστω), αλλά άμα το αφήσει κάπου και το ξαναβάλει μπροστά μετά από λίγο, δείχνει 70 βαθμούς!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMCHRI (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Έχω ξεφύγει !!!

406 coupe 2.2 2005
Ένταξη: 31 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1684 Τόπος: Νικαια city
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Ιούλ 2012, 15:34:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπορείς να το βάλεις τον αισθητήρα στον δεξί καθρέφτη, απο κάτω ή ανάμεσα στον καθρέφτη και το κάλυμα.
Εγώ αυτό έκανα στον Jimnaro μου... και δουλεύει μια χαρά.
Πάντως και στον καθρευτη επηρεάζεται εν στάση...
Εν κινήσει είναι οκ..
Στο κουπέ δεν ξέρω που είναι (το έχει ενσωματομένο από μαμα)
PS FERRIES
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.1 (2004)
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Αύγ 2012, 10:09:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις! Είχα πάει για μπάνια και δεν είχα μπει στο φόρουμ για να τις δω χεχε!
Ο steve έχει βαλθεί να μου κόψει τα φτερά! Πάλι καλά βέβαια, γιατί θα είχε εξανεμιστεί ήδη ο πρώτος μισθός!
Μάλλον θα δοκιμάσω την λύση με αισθητήρα θερμοκρασίας στην οθόνη που ήδη έχω! (δείχνει rds και μηνύματα για τις πόρτες, οπότε γιατί όχι και θερμοκρασία? ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|