PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Δεν βγάζει κρύο το AC!
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
leonidasthess 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 15 Μάρ 2012

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 10:12:53    Θέμα δημοσίευσης: Δεν βγάζει κρύο το AC! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια χαρά παιδιά,

Αγόρασα μεταχειρισμένο πριν απο λίγο καιρό το 207 cc turbo.
Χθές με τις ζέστες είπα να ανοίξω το AC. Ενω το άφησα να δουλεύει αρκετή ώρα, δεν έβγαζε κρύο αέρα με τίποτα! Το είχα στο LO, στο τέρμα δυνατό και την ένδειξη AC αναμμένη αλλα το αμάξι έβγαζε απλα κανονικό αέρα!

Ξέρουμε τι μπορεί να φταίει?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
tarirs (tassos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 106 XN (1998)

Ένταξη: 27 Απρ 2012
Τόπος: PEIRAIAS

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 10:32:41    Θέμα δημοσίευσης: Re: Δεν βγάζει κρύο το AC! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

leonidasthess έγραψε:
Γεια χαρά παιδιά,

Αγόρασα μεταχειρισμένο πριν απο λίγο καιρό το 207 cc turbo.
Χθές με τις ζέστες είπα να ανοίξω το AC. Ενω το άφησα να δουλεύει αρκετή ώρα, δεν έβγαζε κρύο αέρα με τίποτα! Το είχα στο LO, στο τέρμα δυνατό και την ένδειξη AC αναμμένη αλλα το αμάξι έβγαζε απλα κανονικό αέρα!

Ξέρουμε τι μπορεί να φταίει?

Μια απο τα ιδια σε μεταχειρω 106 που εχω εδω και 5 μερες,φταινε 3 πραγματακια...η θελεις συμπληρωμα φρεον,αν το χανει σταδιακα εχεις διαρροη στο κυκλωμα,η αν δεν ακους το κομπρεσερ,αν εχει εστω και λιγο φρεον μεσα το ''τσακ'' στην αρχη,πας για κομπρεσερ που δεν το ευχομαι...

Σε εμενα,θελει συμπληεωμα,επειδη ομως δεν ξερω αν βαλω και το χασει..θα κανω σημερα σε συνεργειο με Α/C εναν ελεγχο με υπεριωδες και το μαγικο υγρο αν εχω διαρροη....
Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 10:40:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν δεν εχει φρεον μεσα για λογους προστασιας του κομπρεσορα δεν παιρνει καν μπρος...

οποτε ειναι πολυ απιθανο να θελεις κομπρεσορα. το φρεον εχεις χασει απλα. γεμισμα με 30-40 ευρώ Wink

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
tarirs (tassos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 106 XN (1998)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 10:44:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AlienHack έγραψε:
αν δεν εχει φρεον μεσα για λογους προστασιας του κομπρεσορα δεν παιρνει καν μπρος...

οποτε ειναι πολυ απιθανο να θελεις κομπρεσορα. το φρεον εχεις χασει απλα. γεμισμα με 30-40 ευρώ Wink

Δεν πρεπει να δει αμα εχει διαρροη απο καπου...μην γεμισει και μετα απο λιγο το χασει παλι,και αλλα 40 ευρω.....

ΥΓ:Mε 30 ευρω δεν εχω βρει πουθενα εδω πειραια...
Επιστροφή στην κορυφή
leonidasthess 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 10:49:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μιλησα με τον μηχανικό μου παιδιά και μάλλον μου είπε οτι κάπου πρέπει να υπάρχει διαροη.

Θα το παω αύριο το πρωι απο εκει να δούμε τι παίζει!
Επιστροφή στην κορυφή
AlienHack (Alexander)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002

Ένταξη: 10 Απρ 2008
Τόπος: Thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 11:26:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οταν το πας στον ψυκτικο, σου βαζει αν θες και ενα λαδι φοσφωρουχο (αντι για το φρεον) και βλεπεις σε ποια σημειο του κυκλοματος βγαινει αυτο το υγρο..
μετα αφου το διορθώσει στο φορτωνει φρεον.

παντος ταπερισσοτερα απο καπουν χανουν αλλα οχι τοσο πολι ωστε να μην βγαλεις το καλοκαιρι.

εμενα και αλλο ενα 206 που ξερω τα γεμιζω το καλοκαιρι, δουλευει μεχρι το επομενο καλοκαιρι αλλα εχει χασει πια δυναμη οποτε θελει παλι ξαναγεμισμα.. καμια χρονια τυχαινει να αδειασει πριν το επομενο καλοκαιρι και να μην παιρνει καν ο κομπρεσσορας...

Spritmonitor.de LPG
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 02 Μάϊ 2012, 14:05:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φρεον συν λάδι συν φοσφοριζουσα αμπουλα μπαίνει.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
leonidasthess 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάϊ 2012, 10:41:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οκ παίδες τελικά φρεον ήθελε...Στην αρχή δεν δουλευε καν ο κομπρέσσορας!

Μετα βάλαμε φρέον και όλα ήταν οκ!
Επιστροφή στην κορυφή
greenpug106 (Κωνσταντίνος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 106 Gti, PT51, etuned

Ένταξη: 24 Δεκ 2004
Τόπος: Κύπρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάϊ 2012, 10:45:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραίος, και σε Audi A4 είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά είχε ακαθαρσίες μια βαλβίδα.

Γκαράζ
Peugeot 106 GTi 150+ ίππους etuned
Audi A4 TFSi SLine Special Edition 250+ ίππους etuned
Επιστροφή στην κορυφή
tarirs (tassos)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 106 XN (1998)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 03 Μάϊ 2012, 11:05:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα βαλαμε φρεον,και αμπουλα σε 1 μηνα θα παμε να δουμε ΑΝ χανει και απο που,παντως αν χανει εστεω και ελαχιστο και βγαλω την σεζον δεν αλλαζω τιποτα..παντως ''φσσσσσσσ'' δεν ακουσαμε...αν εχει διαρροη θα ειναι πολυ μικρη...
Επιστροφή στην κορυφή
babbeto 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 20 Σεπ 2011

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Ιούν 2012, 15:58:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παίζουν τέτοιες τιμές που αναφέρονται παραπάνω για γέμισμα φρεόν?

Εάν ναι, που ? (προτιμότερο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά)...

Αν δεν επιτρέπεται από κανόνες του forum παρακαλώ ας στείλει κάποιος σε πμ.....

Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Ιούν 2012, 16:34:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στη διασταυρωση Π. Ραλλη και Αγ. Αννης στο Αιγαλεω με 30 ευρω γεμισμα.

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
babbeto 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 08:43:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Στη διασταυρωση Π. Ραλλη και Αγ. Αννης στο Αιγαλεω με 30 ευρω γεμισμα.

Ευχαριστώ πολύ,φίλε Μάνος... θα περάσω από εκεί όσο σύντομα μπορέσω!
Επιστροφή στην κορυφή
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 14:52:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα παω κι εγω προσεχως αλλα θελω πρωτα να κοιταξω σωληνακια-λαστιχακια μηπως υπαρχει καμια τρυπα.. Προσεξε κι εσυ γιατι αν χανει πολυ θα στο πεταξει και τσαμπα τα 30.. Wink

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
babbeto 
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 15:26:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Manos206 έγραψε:
Θα παω κι εγω προσεχως αλλα θελω πρωτα να κοιταξω σωληνακια-λαστιχακια μηπως υπαρχει καμια τρυπα.. Προσεξε κι εσυ γιατι αν χανει πολυ θα στο πεταξει και τσαμπα τα 30.. Wink

Σωληνάκια - λαστιχάκια δεν τα ελέγχει ο ίδιος για να μου πει εάν είναι ok ή όχι ?

Check your pm
Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 16:31:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν διαβασεις στο θεμα "συντηρηση air condition" καταρχην δε θα ανοιγες νεο θεμα και κατα δευτερον θα επαιρνες τις απαντησεις που ζητουσες.
Απο την τελευταια μου επισκεψη στο συνεργειο για το ιδιο θεμα εμενα η διαγνωση ειναι λαστιχακια τσιμουχακια αλλαγμα γιατι αυτα ξεραινονται με αποτελεσμα να εχουμε διαρροη φρεον.
επισης απο τα λαστιχακια του φιλτρου αφυγρανσης που ξεραινονται και αυτα και θελει ολο το φιλτρο αφυγρανσης αλλαγη.
Απο οτι καταλαβα η αλλαγη αυτη πρεπει να γινεται καθε 3-4 χρονια.
Στο 206 αν αλλαξεις ολα αυτα απομενουν 2 λαστιχακια σωληνωσεων που βρισκονται πισω απο το ταμπλω και η μονη λυση να τα αλλαξεις ειναι το λυσιμο ταμπλω.
αρα εχουμε για το 206:
Λαστιχακια-φιλτρο αφυγρανσης-φρεον-εργασια κοντα στα 150 ευρω
και αν δε πετυχει και θελει λυσιμο το ταμπλω για τα αλλα 2, υπολογισε ενα 150ρι ακομα.
Για 207 δε ξερω να σου πω τι παιζει πισω απο το ταμπλω.

Εγω αποφασισα να αλλαξω μονο φιλτρο αφυγρανσης και φρεον, και βλεπουμε...
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 17:26:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

babbeto έγραψε:
Manos206 έγραψε:

Σωληνάκια - λαστιχάκια δεν τα ελέγχει ο ίδιος για να μου πει εάν είναι ok ή όχι ?

Check your pm

Απ' οτι εχω δει, η σωστη διαδικασία πριν μπει το φρεον στο κύκλωμα, ειναι οτι το μηχανημα που συνδεεται στο κύκλωμα, κατ αρχην βγαζει απο μεσα το φρεον που υπαρχει, (αν υπαρχει) και στη συνεχεια δημιουργει υποπιεση (κενό) στο κύκλωμα, αφηνωντας το για διαστημα καποιων λεπτων και μετρωντας την υποπιεση. αν η τιμη της υποπιεσης δεν μεταβληθει, τοτε σημαινει οτι το σύστημα ειναι οκ και χωρις διαρροες. στη συνεχεια προχωραει στην προσθηκη φρεον, λαδιου κλπ.

Βεβαια μπορει να μην εχουν ολα τα μηχανηματα αυτη τη δυνατοτητα, αναλογα με το ποσο συγχρονα ειναι...

Αν διαγνωσθει διαρροή, τοτε προχωραει σε διαδικασια εντοπισμου της. Διαφορετικα, το πιο ευκολο ειναι να σου πει αλλαξε ολα τα λαστιχακια για να εισαι κ πιο σιγουρος...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 17:39:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
babbeto έγραψε:
Manos206 έγραψε:

Check your pm

Απ' οτι εχω δει, η σωστη διαδικασία πριν μπει το φρεον στο κύκλωμα, ειναι οτι το μηχανημα που συνδεεται στο κύκλωμα, κατ αρχην βγαζει απο μεσα το φρεον που υπαρχει, (αν υπαρχει) και στη συνεχεια δημιουργει υποπιεση (κενό) στο κύκλωμα, αφηνωντας το για διαστημα καποιων λεπτων και μετρωντας την υποπιεση. αν η τιμη της υποπιεσης δεν μεταβληθει, τοτε σημαινει οτι το σύστημα ειναι οκ και χωρις διαρροες. στη συνεχεια προχωραει στην προσθηκη φρεον, λαδιου κλπ.

Βεβαια μπορει να μην εχουν ολα τα μηχανηματα αυτη τη δυνατοτητα, αναλογα με το ποσο συγχρονα ειναι...

Αν διαγνωσθει διαρροή, τοτε προχωραει σε διαδικασια εντοπισμου της. Διαφορετικα, το πιο ευκολο ειναι να σου πει αλλαξε ολα τα λαστιχακια για να εισαι κ πιο σιγουρος...

Πρόπερσυ το καλοκαίρι, το a/c δούλευε κανονικά. Πέρισυ, δεν το'χα χρησιμοποιήσει, πάω να το βάλω κάποια στιγμή να δουλέψει και δεν έβγαζε τίποτα.

Πήγα στον ηλεκτρολόγο και έκανε ακριβώς αυτό που λες με την υποπίεση και μου'πε πως κρατάει καλά και δεν υπάρχει μάλλον κάτι κι ότι είχε αδειάσει το φρέον. Βέβαια μετά από κανά μήνα, είχε πολλές ζέστες και πάλι, αλλά μου φάνηκε (ίσως έκανα και λάθος) δεν έβγαζε τόσο κρύο, οπότε καλού κακού ξαναπήγα και συμπλήρωσα λίγο.

Φέτος λίγο που το λειτούργησα, είναι οκ. Ό,τι να'ναι το άτιμο. Razz Θα πάω να το ελέγξω όμως καλού κακού.

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 17:44:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντως στο manual ο κατασκευαστής προτείνει να τίθεται σε λειτουργία το a/c τουλάχιστον για 10 λεπτα καθε μηνα, για θεμα συντηρησης...
οποτε το να το κλεινεις τον Σεπτεμβρη και να το ξανανοιγεις το Ιούνιο, μαλλον δεν ειναι κ οτι καλυτερο...

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
TopGear (Χρήστος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 8V (2000) no more

Ένταξη: 03 Ιούν 2007
Τόπος: Pole Position

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 26 Ιούν 2012, 18:39:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

makis106 έγραψε:
Πάντως στο manual ο κατασκευαστής προτείνει να τίθεται σε λειτουργία το a/c τουλάχιστον για 10 λεπτα καθε μηνα, για θεμα συντηρησης...
οποτε το να το κλεινεις τον Σεπτεμβρη και να το ξανανοιγεις το Ιούνιο, μαλλον δεν ειναι κ οτι καλυτερο...

Το ξέρω αυτό, είναι η πιο βασική μέθοδος συντήρησης.

Έλα που δεν έχω το μυαλό μου όμως. Laughing

Νταξ, το κάνω πού και πού, αλλά υπάρχουν φορές που δεν το θυμάμαι καν.

My main problem with the Porsche 992 Turbo S is that I cannot afford it.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης