PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Κολλησαν οι βιδες στις δισκοπλακες....

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

Citroen AX... soon eurofighter !

Ένταξη: 21 Αύγ 2007
Τόπος: Οπου λαχει ....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 19:40:35    Θέμα δημοσίευσης: Κολλησαν οι βιδες στις δισκοπλακες.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ειπα σημερα να αλλαξω δισκοπλακες μιας και ειναι στα τευλευταια τους και απο παχος και απο στραβωμα...
Απο τοτε που εχω παρει το αμαξι δεν εχουν αλλαχτει δηλαδη εδω και 2 χρονακια που αγοραστηκε απο τον αδερφο μου, και κανεις δεν ξερει ποσο καιρο πριν ειχαν αλλαχτει...

επειδη ειχαν αρκετη σκουρια ειπα να ριξω λιγο αντισκοριακο λαδι πριν αρχησω να ξεβιδωνω.... Ματαια.... λεω "οκ, κατσε να τις ζεστανω με το μαπ γκας... " πραγματικα στις ζεσταινω μπρος πισω οπως και με το λαδι, περιμενω, ξαναπροσπαθω, ξανα ριχνω ... τιποτα.. να πω οτι σε ολη την διαδικασια τις εχω χτυπησει με σφυρι και σταυροκατσαβιδο 2-3 φορες για να ξεκολλησουν....

εχει κανεις καμια ιδεα τι αλλο να κανω?

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:04:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δοκίμασε την έσχατη λύση, το "Ελληνικό κλειδί", σφυρί και ίσιο κατσαβίδι. χτύπα τη βίδα δυνατά σε μια άκρη, ώστε να την σκάψεις και να δημιουργήσεις μια βαθιά χάραξη και μετά χτύπα την προς τη φορά που πρέπει για να ξεβιδώσει.
Καμια δεν αντιστέκεται! Wink

Υ.Γ. Φυσικά θα αχριστευτούν έτσι!

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:19:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τις 2 torx λες ζαχαρία? Αν ναι, δώσε πολύ πονο με το σφυρί περιμετρικα στην δισκοπλακα, ριξε και τα ζουμια και δεν παιζει θα λυθούν!
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:26:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σε εμενα ειναι με σταυρο...
το σκευτηκα να χτυπησω τις πλακες αλλα σκευτομαι οτι αν δεν ξεβιδωσουν θα τις εχω στραβωσει τελειως.... Embarassed
και οι πλακες και οι βιδες να βγουν off δεν με νοιαζει μια.... το θεμα ειναι να βγουν απο πανω για να βαλω τις αλλες.... Confused
και χωρις βιδες χεστικα μεχρι τον σεπτεμβρη στο νησι Rolling eyes

As I lay rubber down the street, I pray for traction I can keep, but if I spin and start to slide, please dear lord protect my ride.!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 20:37:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ζάχο, με κρουστικό κατσαβίδι μόνο. Διαφορετικά, υπάρχουν πολλές λύσεις:

1) κάνεις με το dremel το κεφάλι τους ίσιο και προσπαθείς με ίσιο κατσαβίδι (ιδανικά με κοντό λαιμό και λαβή Τ) ή με δραπανοκατσάβιδο στην κρούση.

2) ανοίγεις τρύπα 3mm και ανοίγεις ανάποδο σπείρωμα με ανάποδο κολαούζο

3) τραβάς μιά πονταρισιά με σφυρί στο κέντρο και τρως το κεφάλι τους με ένα τρυπάνι κοβαλτίου 8-10mm ώστε να μπορέσει να βγει η δισκόπλακα και μετά είτε τις ξεβιδώνεις με πένσα-σκύλα ή τις ξυρίζεις και τις αφήνεις ως έχουν...

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 21:33:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν εχω κρουστικο κατσαβιδι και το Dremel μου μου το εχουν κλεψει καιρο τωρα γα**το Sad
τα μονα που μου λειπουν... Confused

το κακο ειναι οτιδεν εχω χωρο εκει που δουλευω για κανω τρυπες κτλ...
αλλα κατεβασα ιδεα... θα κολλησω μια βιδα με την αργκον και τις βγαλω ετσι Wink
2 ποντες πρεπει να αρκουν! Rolling eyes
Αντε να δουμε...

Επιστροφή στην κορυφή
teo106 16v 2001 (θεοφιλος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001

Ένταξη: 15 Οκτ 2009
Τόπος: κερκυρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 22:17:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χτυπα με ενα "ζουμπα" ακριβως πανω στη βιδα στο κεντρο της την καθεμια,κανα δυο καλες σφυριες,και μετα χτυπα το κατσαβιδι ή το σφυροκατσαβιδο να μπει καλα μεσα,και πιστευω οτι θα λυσουν αμεσως. ..... Wink δοκιμασε το.... κατα 99% λυνουν οι περισσοτερες αμεσως

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 22:46:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το εκανα θεοφιλε..... και το σφυροκατσαβιδο μου ειναι ειναι heavy duty style.
Παιζει να του εριξα καμια 10αρια σφυριες Confused

Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 25 Μάϊ 2011, 23:31:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κανόνισε εσύ να πας για μουαγιέ στο τέλος λόγω στραβώματος Laughing

(ο άξονας να περιμένει ή να τον σπρώξω? Tease )

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
rallye1294 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 106 1.3 (8v) Rallye '94

Ένταξη: 28 Ιαν 2006
Τόπος: Γερακας (Αθηνα)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Μάϊ 2011, 01:05:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

RoadRunner122 έγραψε:

3) τραβάς μιά πονταρισιά με σφυρί στο κέντρο και τρως το κεφάλι τους με ένα τρυπάνι κοβαλτίου 8-10mm ώστε να μπορέσει να βγει η δισκόπλακα και μετά είτε τις ξεβιδώνεις με πένσα-σκύλα ή τις ξυρίζεις και τις αφήνεις ως έχουν...

Αυτο εκανα κι εγω και καταφερα να τις βγαλω...

Και φυσικα οταν ξαναεβαλα τις καινουργιες δεν ξαναεβαλα καμια βιδα, δεν χρειαζεται... Wink

Be quick or be dead...
Επιστροφή στην κορυφή
teo106 16v 2001 (θεοφιλος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001

Ένταξη: 15 Οκτ 2009
Τόπος: κερκυρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Μάϊ 2011, 07:01:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν δεν βγαινουν ουτε ετσι,τοτε τρυπησε τες με ενα τρυπανακι 4mm,και μετα με ενα 5,5mm,μετα βγαλε τους δισκους απο πανω απο το μουαγιε,και με ενα ψιλο κατσαβιδι αφαιρεσε τα υπολειματα βιδας(σπειρωματα) μεσα απο τις τρυπες του μουαγιε....περασε τα με ενα κολαουζο 6 x 1mm και βαλε καινουριες βιδες μετα..... αφου δεν εχουν βγει με τοσο ζεσταμα - σφυριες..... υπαρχει βεβαια και η λυση με αναποδο κολαουζο, αλλα πας σε πιο εξειδικευμενα εργαλεια μετα.... Wink αλλιως οτι σου ειπε και ο φιλος απο πανω.... μη βαλεις καμια ξανα....

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
z@ck! (Ζαχαριας)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Μάϊ 2011, 16:04:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον... πηρα ενα μεγαλο τρυπανι 11αρι και εφαγα μονο το κεφαλι της βιδας. ζουμπα δεν χρειαστηκε γιατι ηταν φαγομενος ο σταυρος στο κεφαλι της βιδας και ειχε λακουβακι. Very happy
βγηκε αμεσως και οι βιδουλες ξεβιδωσαν αμεσως.... φαινεται το κεφαλι ειχε κολλησει πανω στην δισκοπλακα.
Να πω πως πρωι - πρωι που πηγα ξαναπροσπαθησα να τις ξεβιδωσω αλλα δεν.. Confused
ευτυχως παντως που εχουν ημερομηνια ληξης (τελη σεπτεμβρη) γιατι οι δαγκανες μου θελουν service . του οδηγου τα εχει φαει πιο πολυ... Rolling eyes

ευχαριστω παιδια!! Love

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης