PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - σφυριγμα στον κινητηρα / μερια συνοδηγου

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 10:17:52    Θέμα δημοσίευσης: 106 - σφυριγμα στον κινητηρα / μερια συνοδηγου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν βρήκα κάτι σχετικό, οπότε ανοίγω αυτό. Τον τελευταίο καιρό συμβαίνει το εξης, οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο ακούγεται ενας ηχος σαν να τσιτσιριζει το λουρι του δυναμό. Στην πορεία οταν ζεσταθεί δεν ακούγεται.
Αν μετά απο πολύ σκισιμο και μόνο σε χαμηλες στροφες σε τερμα γκάζι, ακούγεται ενας παρεμφερείς ήχος.

Η τροχαλία μου δεν είναι, το λουρί ειναι καινούριο και αρκετά σφιγμένο αλλά οχι και τελειως σφιχτό ωστε να καταπονεί τα ρουλεμαν της τροχαλίας του στροφάλου. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι είναι, ενδεχομένως να ειναι και 2 διαφορετικά προβληματα.

Τι μπορει να προκαλει τετοιο θορυβο, τρομπα νερού, ρουλεμάν τροχαλίας?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Sinanai (Κωστής)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2006)

Ένταξη: 10 Ιαν 2008
Τόπος: Στις "Κάπα" των παλαιών Ε.Ο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 10:21:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ είχα επίσης σφύριγμα, ανάλογο σε ένταση των στροφών του μοτέρ, αλλά ήταν το ρουλεμάν της αντλίας του a/c... Για δες το κι αυτό, Γιάννη. Αλλιώς σφυριγματάκι όντας κρύο κάνει και ο δίσκος/το πλατό. (Που μοιάζει με σφύριγμα ιμάντα).

Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα
φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 10:43:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sinanai έγραψε:
Εγώ είχα επίσης σφύριγμα, ανάλογο σε ένταση των στροφών του μοτέρ, αλλά ήταν το ρουλεμάν της αντλίας του a/c... Για δες το κι αυτό, Γιάννη. Αλλιώς σφυριγματάκι όντας κρύο κάνει και ο δίσκος/το πλατό. (Που μοιάζει με σφύριγμα ιμάντα).

Κωστή αυτο που λες, το ειχα κι εγώ στο 206 και ηταν και σε μενα το ρουλεμαν απο την αντλια του A/C. Στο saxo που χω το προβλημα, δεν ειναι αυξανομενο, το κανει ως τις 2000 στροφές και ειναι διαφορετικος ήχος, αυτο που λες θυμίζει κομπρέσσορα! Αυτο που λεω ειναι μουγκρητό.

Αυτο με το δισκο/πλατό δεν αποκλείεται, γιατί το πλατό μου εχει προβλημα.
Αλλά αμφιβάλλω, γιατί πχ χθες στην πίστα, που ζεσταθηκε λίγο, το εκανε, ομως δεν αλλαξα ούτε μια φορά ταχύτητα Question
Επιστροφή στην κορυφή
sotos 106 (Σωτήρης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 gti 1.6 (16V) (1998)

Ένταξη: 26 Οκτ 2010
Τόπος: Εδώ και εκεί..

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 18:54:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ίδιο πρόβλημα έχω και γω στο 106...Και δίσκο πλατό που άλλαξα πάλι το έκανε... Crying or Very sad Crying or Very sad
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:04:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sotos 106 έγραψε:
Το ίδιο πρόβλημα έχω και γω στο 106...Και δίσκο πλατό που άλλαξα πάλι το έκανε... Crying or Very sad Crying or Very sad

εγώ μυρίζομαι ρουλεμάν τροχαλίας στροφάλου, μιλάμε για τον ηχο οταν ειναι ζεστό.
Επιστροφή στην κορυφή
Πάνος 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Pug 206 1,6 (16v) GTi - RC

Ένταξη: 12 Ιούλ 2007
Τόπος: Καλαμάτα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:31:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οταν ειναι κρυο ακουω και εγω στο 206 ενα σφυριγματακι απο μπροστα.
Το κληρονομησα μετα τη τελευταια επισκεψη στα Μεγαρα το Μαρτη.
Αλλα και εγω εχω αλλαξει ιμαντες και λοιπα λουρια.

Εμενα το κανει μονο οταν ειναι κρυο.
Μοιαζει σε αυτο που περιγραφει και ο Κωστης πιο κατω με το σφυριγμα του ιμαντα.

Υπο ψην 79.000 και δεν εχω αλλαξει δισκο πλατο.

Εγω δεν είμαι λογιστής , είμαι μπλοκακι .
Είμαι μπλοκάκι με καρμπόν,σε νομοσχέδια φασόν και σφραγιδάκι.

http://www.panoslahanas.blogspot.gr/
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
takis_206 (takis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 206

Ένταξη: 05 Ιαν 2010
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:35:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λιγο ζορικο να ειναι το δισκο πλατο...κοιταχτε τους τεντοτηρες του ιμαντα (εξωτερικου) η ψεκαστε με πολυ λιγο σπρει σιλικονεις τον ιμαντα να δειτε αν σταματισει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:36:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάνος έγραψε:
Οταν ειναι κρυο ακουω και εγω στο 206 ενα σφυριγματακι απο μπροστα.
Το κληρονομησα μετα τη τελευταια επισκεψη στα Μεγαρα το Μαρτη.
Αλλα και εγω εχω αλλαξει ιμαντες και λοιπα λουρια.

Εμενα το κανει μονο οταν ειναι κρυο.
Μοιαζει σε αυτο που περιγραφει και ο Κωστης πιο κατω με το σφυριγμα του ιμαντα.

Υπο ψην 79.000 και δεν εχω αλλαξει δισκο πλατο.

Οταν ειναι κρυο Πάνο, ειναι λογικά ο ιμάντας, δεν πειράζει!

Δισκοπλατο γιατι να αλλαξεις ρε? Εμενα το 206 εχει κανει 100,000km στην πολη σταμάτα ξεκίνα και δεν δείχνει ιχνος κόπωσης ο δισκος και το οδηγουν και "κακά" πόδια!
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:37:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

takis_206 έγραψε:
λιγο ζορικο να ειναι το δισκο πλατο...κοιταχτε τους τεντοτηρες του ιμαντα (εξωτερικου) η ψεκαστε με πολυ λιγο σπρει σιλικονεις τον ιμαντα να δειτε αν σταματισει.

Εγώ εχω ψεκάσει, σταματάει, αλλά το αλλο θέμα, οταν ειναι ζεστό ΔΕΕΕΝ
Επιστροφή στην κορυφή
takis_206 (takis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

peugeot 206

Ένταξη: 05 Ιαν 2010
Τόπος: chania

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:38:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δοκιμασες να τεντοσεις λιγο ακομα η ακομα και να ξετεντοσεις?(αν ειναι υπερβολικα τεντομενος)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 19:40:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

takis_206 έγραψε:
δοκιμασες να τεντοσεις λιγο ακομα η ακομα και να ξετεντοσεις?(αν ειναι υπερβολικα τεντομενος)

ναι, αν τον τεντώσω πολύ απλά στην εκκινηση οταν ειναι κρυο δεν κάνει πολύ. Οταν το σκισω κανει ολη την ωρα και μονο χαμηλές στροφές.
Επιστροφή στην κορυφή
sotos 106 (Σωτήρης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 14 Απρ 2011, 20:16:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμένα μόνο όταν είναι κρύο λίγο πιο πάνω από τις 2000 στροφές μετά σταματάει όταν ζεσταθεί λιγάκι...
Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 15 Απρ 2011, 23:16:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτον το θορυβο τον κανουν ολα τα 106 παιδια. και το δικο μου το κανει οταν ζεσταθει πολυ μεσα σε κινηση στην πολη, ειναι η αντλια λαδιου. απλα σε αλλους κανει πολυ σε αλλους λιγοτερο αναλογως την φθορα και αν εχεις αλλαξει προσφατα ιμαντα και ειναι σφιχτος λιγο στην αρχη ακουγεται παραπανω. ειναι θεμα συνηθειας, προσοχη μην το χαλαρωσεται θα ακουγεται πιο πολυ. το εχω δοκιμασει
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
sotos 106 (Σωτήρης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Απρ 2011, 00:10:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

groupN έγραψε:
αυτον το θορυβο τον κανουν ολα τα 106 παιδια. και το δικο μου το κανει οταν ζεσταθει πολυ μεσα σε κινηση στην πολη, ειναι η αντλια λαδιου. απλα σε αλλους κανει πολυ σε αλλους λιγοτερο αναλογως την φθορα και αν εχεις αλλαξει προσφατα ιμαντα και ειναι σφιχτος λιγο στην αρχη ακουγεται παραπανω. ειναι θεμα συνηθειας, προσοχη μην το χαλαρωσεται θα ακουγεται πιο πολυ. το εχω δοκιμασει

Ήδη το έχω συνηθίσει εδώ και 3 χρόνια που μου το κάνει...Απλά δεν ήξερα τι είναι ή από που προέρχεται αυτός ο θόρυβος..
Επιστροφή στην κορυφή
stratos-19 (stratos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 quicksilver 1.4

Ένταξη: 20 Μάϊ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Νοέ 2011, 05:35:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω ρε παιδια αλλαξα τον ιμαντα του δυναμου κ ξεκινησε τους θορυβους ειτε κρυο ειτε ζεστο μ κανει ενα απαλο σφυριγμα και σταματημενο και εν κινηση να το κοιταξω για τεντομα η χαλαρωμα??
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Νοέ 2011, 09:47:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να έχετε υπόψιν ότι ο μικρός ιμάντας (δυναμό) πρέπει να έχει εξωτερικά υφασμάτινη επένδυση. Πριν κανα χρόνο που τον άλλαξα με έναν Gates είχα θέμα σφυρίγματος (τσίριζε όταν είχε υγρασία, σε χαμηλές σαλ). Δοκίμασα με belt dressing spray τίποτα... μέχρι που τον αντικατέστησα με έναν Hutchinson (με υφασμάτινη επένδυση) και Ω του θαύματος, ο ήχος εξαφανίστηκε! Wink

Βέβαια στην περίπτωση που αναφέρω μιλάμε για σφύριγμα ιμάντα που είναι διαφορετικό από το σφύριγμα που κάνει ένα αρπαγμένο ρουλμάν. Όποιος ξέρει να τον ξεχωρίζει θα καταλάβει τι εννοώ. Πάντως αν όντως προέρχεται από ρουλμάν το πιό πιθανό είναι από αυτό του τεντωτήρα, ειδικά εάν ο ιμάντας έχει (ή είχε στο παρελθόν) σφιχτεί περισσότερο του κανονικού.

3rioStooges-Motorsport Team
Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Νοέ 2011, 22:49:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θόρυβο δεν πρέπει να κάνει σε καμιά περίπτωση
Η ο ιμάντας είναι χαλαρός η τροχαλία στροφάλου έχει ξεκολλήσει το λάστιχο και χαζογυρνάει η κάποιο ρουλεμάν κάνει θόρυβο βγάλε τον ιμάντα να δεις αν το κάνει

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
θέμης (Θεμης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 106 rallye (16v)2001

Ένταξη: 26 Νοέ 2013
Τόπος: stylida

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Φεβ 2014, 18:35:43    Θέμα δημοσίευσης: kai emena Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

paidia kalispera anigw ena palio thema kai palu ... exv k egw ton idio thoribo to prwi p einai kruo meta stronei to kanei gia 5-7 deuterolepta ,,... piga sto mastora kai m eipe troxalia strofa t eipa na thn paragkilei kai tha paw t sabbato n tin perasei makari n einai auto ......70 euro ??///?????///????/ einai ligo akribo h m fenete???? Twisted evil

ta m..nia kai ta moteria pan se lathos xeria
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος AIM διεύθυνση Yahoo Messenger MSN Messenger
Manos206 
Moderator
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 02 Ιούν 2010
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 11 Φεβ 2014, 19:06:30    Θέμα δημοσίευσης: Re: kai emena Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θέμης έγραψε:
paidia kalispera anigw ena palio thema kai palu ... exv k egw ton idio thoribo to prwi p einai kruo meta stronei to kanei gia 5-7 deuterolepta ,,... piga sto mastora kai m eipe troxalia strofa t eipa na thn paragkilei kai tha paw t sabbato n tin perasei makari n einai auto ......70 euro ??///?????///????/ einai ligo akribo h m fenete???? Twisted evil

Αυτο ειναι.. Κι εμενα το κανει αλλα δεν την εχω αλλαξει ακομα γιατι το κανει μονο στο πολυ κρυο.. Καλη ειναι η τιμη.. Αντιπροσωπεια μου ειχαν πει 100..

http://www.facebook.com/sarakinikorooms
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 12 Φεβ 2014, 01:19:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν αλλαξετε τροχαλια στροφαλου να βαλετε τη γνησια παιδια. εγω την ειχα πληρωσει και παραπανω πριν χρονια αλλα απο τοτε δεν επαθε τιποτα. η ιμιτασιον δεν θα αντεξει την ειχα βαλει πριν και χαλασε σε ενα χρονο
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης