PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Check Engine

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 17 Ιαν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 17:45:58    Θέμα δημοσίευσης: 106 - Check Engine Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

OK, βάζω μπροστά και λίγη ώρα αργότερα και ενώ οδηγώ, το check engine έχει παραμείνει αναμμένο:

Σταματάω και κοιτάω λάδια και ήταν ΟΚ. Η μεζούρα έδειχνε 2 χιλιοστά παραπάνω από το max. Κοιτώντας την στάθμη λαδιού στο ταμπλό, βλέπω 2 γραμμές (κυκλωμένο με μπλέ). Και δεν μπορώ να θυμηθώ σίγουρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποτε ήταν 3 γραμμές Exclamation Question Το manual πάντως λέει ότι η στάθμη φαίνεται από τα 6 'κυκλάκια', σύμφωνα με το οποίο είναι ΟΚ.

Αρρυθμίες δεν έχει καθόλου (εκτός από το ηχητικό 'γουργούρισμα' που κάνουν oi Schrick που φοράει εδώ και 3000χλμ).

Το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι η αντικατάσταση του μαμά καταλύτη με έναν μεταλλικό 200άρι. Το αμάξι έχει κάνει καμιά 500αρια χλμ με τον καινούργιο καταλύτη χωρίς να έχει βγάλει κάποιο άλλο error στο ταπλό ή πουθενά αλλού. Αν έφταιγε ο καταλύτης, δεν θα έπρεπε να βγάλει ένα 'pollution fault' Question Ή στα 106 βγάζει απλά check engine;

Πέρα από τα λάδια και τον καταλύτη δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τι λέτε να φταίει;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nikolas206gti (Nikos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 1.6 16V Gti (2005) Kitcar

Ένταξη: 10 Σεπ 2009
Τόπος: Πύργος-Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 17:53:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Από τον καταλύτη είναι μιας και έβαλες πιο ελεύθερο Wink Αν βάλεις το διαγνωστικό θα σου βγάλει σφάλμα από τον καταλύτη Wink

Κυνηγώντας τα Saxoralla με Φ.Π.Ε. (Όχι Φλάτζα. Πρόγραμμα. Εκκεντροφόροι) - E-tuners !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:07:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikolas206gti έγραψε:
Από τον καταλύτη είναι μιας και έβαλες πιο ελεύθερο Wink Αν βάλεις το διαγνωστικό θα σου βγάλει σφάλμα από τον καταλύτη Wink

Δηλαδή ... είμαι σε 'safe mode'; Shocked

Όταν έβαλα τον καταλύτη, κουμπώσαμε τον λ όπως ήταν και με τον μαμά. Και τώρα τι - θέλει αποστάτη και θα μαι ΟΚ;
Επιστροφή στην κορυφή
nikolas206gti (Nikos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:14:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οχι ρε, τι safe mode Laughing Τι έχουμε υπολογιστη ή καινούριο αυτοκίνητο με ένα καρο ηλεκτρικά ? Laughing

Το λαμπάκι δεν κόβει, μην το λαμβάνεις υπόψη σου καν.

Δοκίμασε να βάλεις ένα παξιμάδι για να τραβήξεις ποιο έξω τον λάμδα, σβήσε από το διαγνωστικό την ένδειξη και άστο να δεις αν θα ξαναανάψει.

Προσωπικά, στο 206 πλήρωσα από την americat έναν αντάπτορα ο οποίος είχε μέσα μικρό καταλυτάκη και έλυσα το πρόβλημά μου. 130 ευρώ αγορά όμως Confused

Κάνε πρώτα αυτό που σου είπα και βλέπεις. Wink

Κυνηγώντας τα Saxoralla με Φ.Π.Ε. (Όχι Φλάτζα. Πρόγραμμα. Εκκεντροφόροι) - E-tuners !
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
106PYRGOS (VASILIS)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1.6 (16v)rallye(2001)

Ένταξη: 07 Αύγ 2008
Τόπος: ΠΥΡΓΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 18:14:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εμενα που δεν λεει να σβησει εδω κ κατι χρονια τι να πω Very happy ,λογω καταλυτη κ εμενα αλλα επειδη δεν φοραω,στα τριφυσα αναβει σχετικα ευκολα το τσεκ αλλα αφου δεν επηρεαζει την λειτουργια του κινητηρα δεν υπαρχει προβλημα,βαλτο σε διαγνωστικο κ σβηστο αν κ μπορει να σου ξανααναψει μετα απο λιγο καιρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
blackpug106 (Αλεξανδρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 16V '01

Ένταξη: 18 Απρ 2004
Τόπος: Θεσαλλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 19:31:20    Θέμα δημοσίευσης: Re: Check Engine - 106 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nfx1587 έγραψε:

Σταματάω και κοιτάω λάδια και ήταν ΟΚ. Η μεζούρα έδειχνε 2 χιλιοστά παραπάνω από το max. Κοιτώντας την στάθμη λαδιού στο ταμπλό, βλέπω 2 γραμμές (κυκλωμένο με μπλέ). Και δεν μπορώ να θυμηθώ σίγουρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποτε ήταν 3 γραμμές Exclamation Question Το manual πάντως λέει ότι η στάθμη φαίνεται από τα 6 'κυκλάκια', σύμφωνα με το οποίο είναι ΟΚ.

αν δεν κανω λαθος οταν λεει κουτακια το manual εννοει τα κατω,

δε μενα αυτα αδειαζουν οταν πεσει η σταθμη

αυτο που εχεις κυκλωσει ειναι απλως το γραφικο με το οποιο συμβολιζουν τη σταθμη λαδιου

παντως και ολα τα κουτακια να χαθουν (μετα αρχιζει και αναβοσβηνει), στη βεργα αντιστοιχει λιγο πανω απο το μεσο των δυο εγκοπων που εχει.
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:11:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
παντως και ολα τα κουτακια να χαθουν (μετα αρχιζει και αναβοσβηνει), στη βεργα αντιστοιχει λιγο πανω απο το μεσο των δυο εγκοπων που εχει.

Όταν έβαλα τα λάδια και μετρήσαμε με τη βέργα, ήταν ακριβώς όπως είναι και τώρα (έπειτα από 5000χλμ), 2χιλ πάνω από το max. Εγώ νόμιζα πως καλό είναι η στάθμη να βρίσκεται κάπου ανάμεσα στις 2 εγκοπές - ιδανικά στο κέντρο. Πρότεινα να 'βγάλουμε' λίγο ώστε να μην περνάει το max, αλλά ο μηχανικός μου είπε ότι και 2-3χιλιοστά να είναι πάνω από το max - είναι ΟΚ. Δυσκολεύομαι κάπως να το πιστέψω αλλά εφόσον τα 'κουτάκια' αρχίζουν και 'πεφτουν' όταν είναι κάτω απ το max, τότε ίσως και να είναι ΟΚ. Δεν ξέρω Confused
Επιστροφή στην κορυφή
blackpug106 (Αλεξανδρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 16V '01

Ένταξη: 18 Απρ 2004
Τόπος: Θεσαλλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Μάρ 2011, 20:32:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

οταν ειναι αναμεσα στις εγκοπες, σημαινει πως δεν εχει προβλημα

οταν του βαζουμε αυτα που πρεπει ομως πρεπει να ειναι στο max

και 2-3 χιλ παραπανω δε χαλασε ο κοσμος, δεν ειναι δα και πλημμυρα
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάρ 2011, 14:07:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

"Γήρανση καταλύτη..." Laughing αυτό είπε το διαγνωστικό.

Σβήσαμε το error και κατόπιν μπήκε το παξιμάδι/αποστάτης. Ελπίζω να μην χρειαστεί να πάω για τον αντάπτορα (με τον μίνι καταλύτη) - έχει 3πλάσια τιμή.
Επιστροφή στην κορυφή
nikolas206gti (Nikos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάρ 2011, 14:16:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nfx1587 έγραψε:
"Γήρανση καταλύτη..." Laughing αυτό είπε το διαγνωστικό.

Σβήσαμε το error και κατόπιν μπήκε το παξιμάδι/αποστάτης. Ελπίζω να μην χρειαστεί να πάω για τον αντάπτορα (με τον μίνι καταλύτη) - έχει 3πλάσια τιμή.

Wink

Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 02:10:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εμενα μου αναψε το λαμπακι που ειναι και νορμαλ το αμαξι. μαλλον απο κακη βενζινη πιστευω. το εσβησα και μετα απο λιγες μερες ξαναναψε. ο μηχανικος μου ειπε να βαζω 100 βενζινη που και που και να το πατησω λιγο. μαλλον το μπουκωσα μεσα στην πολη
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
nikolas206gti (Nikos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάρ 2011, 03:20:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

groupN έγραψε:
εμενα μου αναψε το λαμπακι που ειναι και νορμαλ το αμαξι. μαλλον απο κακη βενζινη πιστευω. το εσβησα και μετα απο λιγες μερες ξαναναψε. ο μηχανικος μου ειπε να βαζω 100 βενζινη που και που και να το πατησω λιγο. μαλλον το μπουκωσα μεσα στην πολη

Αν είναι νορμάλ, μπορεί να έχει χαλάσει και ο λάμδα. Cool

Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Μάρ 2011, 00:03:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νικο πολυ πιθανον να τα εχει παιξει ο λ! αλλα πιστευω οτι φταιει και η βενζινη. αλλαξα βενζιναδικο και πηγα στο χωριο πατημενος και απο τοτε εσβησε και δεν ξαναναψε
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης