PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

106 - Πρόβλημα με πολύ χαμηλή θερμοκρασία νερου

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
rallistasvordon (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

Ένταξη: 15 Ιούλ 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 03:12:22    Θέμα δημοσίευσης: 106 - Πρόβλημα με πολύ χαμηλή θερμοκρασία νερου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα στην παρέα!
Αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες ένα περίεργο πρόβλημα με το ραλάκι.. (1.6 16V τρίφυσο, μοντέλο 02, σκούπα-εξάτμηση)

Η μηχανή αδυνατεί να ανεβάσει θερμοκρασία αφού σε κανονική χρήση η βελόνα της θερμοκρασίας νερού είναι τελέιως κάτω ενώ του λαδιού ανεβαίνει μέχρι την πρώτη γραμμή. Μέσα στην πόλη κάπως ανεβαίνει λίγο (μέχρι το 1/4) αλλά κ πάλι δυσκολα - ενώ ακόμα κ με εσκεμένη λειτουργία της μηχανής σε κάπως πιο αυξημένες στροφές (4-5κ μπας κ ζεσταθεί) δεν αλλάζει κάτι. (θερμοκρασία νερού πάτος κ λάδιου χαμηλά)

Το κύριο πρόβλημα είναι οτι κάποια στιγμή (3 φορές το έχει κάνει μέχρι τώρα σε διάστημα λίγων ημερών) ανάβει το κόκκινο λαμπάκι που προειδοποιεί για αυξημένη θερμοκρασία! Shocked Shocked Shocked και ξεκινάνε τα βεντιλατέρ να δίνουν στο full!! ενω ακόμα κ αν σβήσεις τη μηχανή αυτά συνεχίζουν στην μικρή σκάλα μέχρι να ξαναβάλεις μπρος όποτε μετά όλα καλά (με τα βεντιλατέρ ολα καλα γιατι η θερμοκρασία πάλι πάτος)

Να σημειώσω πως το καλοριφέρ βγάζει σχετικά χλιαρό αέρα- αρα λογικά η θερμοκρασία φαντάζομαι όντως είναι χαμηλή ενώ την στιγμή που τρελαινεται, το καλοριφέρ βγαζει παγωμένο αέρα..

Από τα λίγα που ξέρω φαντάζομαι θα τα έπαιξε κάποιος θερμοστάτης ή αισθητήρας θερμοκρασίας (σημείωση πως η βελόνα κάνει κατι ακυρα μικρα ανεβοκατεβάσματα) αλλά θα ήθελα να ακούσω κ την γνώμη σας πριν επισκευτώ κάποιον ''ειδικό'' (γτ ο καθένας σε βλέπει σαν ένα κινητό 50ευρο)
Έχει τύχει σε κανέναν κατι αντιστοιχο;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
nikos 206cc 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 16V

Ένταξη: 12 Μάρ 2010
Τόπος: thessaloniki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 04:24:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aν εψαχνες λιγο θα εβλεπες οτι κατα πασα πιθανοτητα αν οχι σιγουρα ειναι θερμοστατης τον οποιο στο 206 τουλαχιστον τον αλλαζεις και μονος σου..φανταζομαι και στο 106 δεν θα ειναι δυσκολο.Κοστος κανα 30αρι Wink
Επιστροφή στην κορυφή
groupN (Μπαμπης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 106 rallye 16v

Ένταξη: 18 Μάρ 2009
Τόπος: Θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 20:59:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θερμοστατης ειναι σιγουρα. το εχω παθει και εγω
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
teo106 16v 2001 (θεοφιλος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001

Ένταξη: 15 Οκτ 2009
Τόπος: κερκυρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 21:20:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

θερμοστατης ειναι φιλε....μαλλον κολλησε ανοιχτος και κανει κυκλωμα συνεχεια το παραφλου στο ψυγειο και δεν προλαβαινει να ζεσταθει αφου ολο ψυχεται..................

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
SERSEGI (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

106 RALLYE 16V

Ένταξη: 15 Ιούν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 21:22:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εμενα μου φαινεται για οργανα(καντραν) εφοσον τα βεντιλατερ και
το λαμπακι δουλευουν κανονικα.στα 106 τα ψηφιακα οργανα
τα παιζουν..ευκολα.επισης το λαμπακι μπορει να αναβει για πολλους...λογους.πριν κανεις οτιδηποτε φορεσε δοκιμαστικα
καποια αλλα οργανα και αν στο κανει παλι τοτε να πας στο μοτερ που
θελει και χρονο και χρημα.η θερμοκρασια δεν ειναι τοσο απλο
ζητημα οσο ακουγεται.. Cool

Garage man...

http://www.karabalisracing.com/
Επιστροφή στην κορυφή
teo106 16v 2001 (θεοφιλος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1600 16v 2001

Ένταξη: 15 Οκτ 2009
Τόπος: κερκυρα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 21:55:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φιλε παναγιωτη συμφωνω με αυτα που λες για τα οργανα,ομως το παλικαρι δεν εχει ουτε καλοριφερ οπως λεει.......οσο και να δουλεουν τα βεντιλατερ και τα οργανα να δειχνουν οτι να`ναι,επρεπε τουλαχιστον να εχει καλοριφερ ζεστο

στριβω με γαλλο
Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 22:01:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eπισης να προσεξει το μοτερ να μη το ζοριζει γιατι αν ειναι θερμοστατης και δουλευει το μοτερ κρυο,δε ζεστενεται το λαδι, που θελει 90 βαθμους για να λιπανει σωστα, καθως επισης θα δουλευει με πλουσιο μιγμα συνεχεια.
Επιστροφή στην κορυφή
action_peugeot (Τηλεμαχος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

406 V6 24VALVE / 207 thp / 207 hdi

Ένταξη: 06 Μάϊ 2003
Τόπος: Νικαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Φεβ 2011, 23:52:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μήπως να μπει σε ένα διαγνωστικό και να διαβάσεις τη θερμοκρασία έχει πριν αρχίζεις να αλλάζεις κάτι από αυτά που συζητάμε

ACTION SPORT PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΤΗΛ.& ΝΙΚ.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ PEUGEOT CITROEN RENAULT DACIA
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΦΑΝΟΒΑΦΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 51 ΝΙΚΑΙΑ
2105617306 2105697890
6947123587 Τηλέμαχος
Υγραεριοκίνηση
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
rallistasvordon (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:30:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σημερα μεσημερακι (ειχε 15-16 βαθμους εξω) το αφησα κανα τεταρτο να δουλευει σταματημενο στο ρελαντι και οι θερμοκρασιες ανέβηκαν στα κανονικα τους επίπεδα (νερό 2/4 λάδι σχεδόν 2/4) ενώ τα βεντιλατέρ ξεκίνησαν κ αυτά σωστά να δουλεύουν λίγο πάνω απο το 2/4.. (Κ καλοριφέρ οκ)

Ο αισθητήρας που παίρνει την θερμοκρασία νερού είναι σε κάποιο εμφανές- προσβάσιμο σημείο; (φαντάζομαι κάποια φίσσα θα έχει κ αυτός που ίσως απλά να ξεκούμπωσε κ να στέλνει λανθασμένες εντολές..)

Αλλιώς λογικά όπως είπατε κ εσείς ο θερμοστάτης είναι στα τελευταία του ή μπορεί να χάλασε κ τελείως κ απλά λόγω του ότι ήταν ακίνητο το αμάξι ανέβασε θερμοκρασίες νορμαλ..

Θα το κοιτάξω μες στην επόμενη εβδομάδα κάπου αλλα με χαλαρή χρήση (ενοείται με κρύο λάδι δεν το ζορίζω) δεν βλέπω να έχω κάποιο θέμα τωρα άμεσα.. Ή κάνω λάθος;
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:33:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ανεβοκατεβάσματα μου κάνει κι εμενά φίλε rallistasvordon, αλλά μόνο η βελόνα του ψυκτικού.

Μάλλον είναι το καντράν όπως είπε ο SERSEGI. Αν δεν ειχε προβ και το λάδι θα ελεγα η βαλβίδα.

Η καλύτερη λύση την οποία κάποια στιγμή αποπειράθηκα κι εγώ είναι αυτο που λεει ο Τηλέμαχος. Εγώ πάντως οτι διαγνωστικό σύνδεσα δεν μπορούσα να διαβάσω τον εγκέφαλο. Μάλλον επειδή έχουμε και τον ιδιο εγκέφαλο, εμένα ειναι τελη 2001 θα πρέπει να συνδέσεις κάποιο PSA dedicated tool. Κοινώς πρέπει να πας σε συνεργείο, εκτός αν κάποιος γνωστός σου εχει lexia.
Πάντως για να μην μπλεκεις η παραπάνω λύση ειναι η προτιμότερη... πόσο να κοστίζει ο ηλεκτρονικός έλεγος...?
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:35:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

rallistasvordon έγραψε:
Σημερα μεσημερακι (ειχε 15-16 βαθμους εξω) το αφησα κανα τεταρτο να δουλευει σταματημενο στο ρελαντι και οι θερμοκρασιες ανέβηκαν στα κανονικα τους επίπεδα (νερό 2/4 λάδι σχεδόν 2/4) ενώ τα βεντιλατέρ ξεκίνησαν κ αυτά σωστά να δουλεύουν λίγο πάνω απο το 2/4.. (Κ καλοριφέρ οκ)

Ο αισθητήρας που παίρνει την θερμοκρασία νερού είναι σε κάποιο εμφανές- προσβάσιμο σημείο; (φαντάζομαι κάποια φίσσα θα έχει κ αυτός που ίσως απλά να ξεκούμπωσε κ να στέλνει λανθασμένες εντολές..)

Αλλιώς λογικά όπως είπατε κ εσείς ο θερμοστάτης είναι στα τελευταία του ή μπορεί να χάλασε κ τελείως κ απλά λόγω του ότι ήταν ακίνητο το αμάξι ανέβασε θερμοκρασίες νορμαλ..

Θα το κοιτάξω μες στην επόμενη εβδομάδα κάπου αλλα με χαλαρή χρήση (ενοείται με κρύο λάδι δεν το ζορίζω) δεν βλέπω να έχω κάποιο θέμα τωρα άμεσα.. Ή κάνω λάθος;

H βαλβίδα είναι πισω ακριβως απο τον θερμοστάτη! Μάλλον το ταμπλώ είναι πάντως, πολλές φορές φτιάχνει αν κουνήσεις απλα την φύσα του. Αν ειναι αυτό παλεψέ το, μην το αλλαξεις αμέσως.

edit, αμα σε βοηθάνε οι εικόνες, σου χω κυκλώσει με κοκκινο που ειναι.
Η βαλβδια στο σχηματικο ειναι το 5.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την plaketokofths στις Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:44:44, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
rallistasvordon (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:36:18    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SERSEGI έγραψε:
εμενα μου φαινεται για οργανα(καντραν) εφοσον τα βεντιλατερ και
το λαμπακι δουλευουν κανονικα.στα 106 τα ψηφιακα οργανα
τα παιζουν..ευκολα.επισης το λαμπακι μπορει να αναβει για πολλους...λογους.πριν κανεις οτιδηποτε φορεσε δοκιμαστικα
καποια αλλα οργανα και αν στο κανει παλι τοτε να πας στο μοτερ που
θελει και χρονο και χρημα.η θερμοκρασια δεν ειναι τοσο απλο
ζητημα οσο ακουγεται.. Cool

Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να είναι τα όργανα αφού μάλλον ορθά (το καλοριφέρ ήταν κρύο άρα κ νερό κρύο) έδειχναν την κατάσταση..

Απλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι το αμάξι σαν να μπήκε σε safe mode γιατί τι στιγμή που άναβε το λαμπάκι ξεκινούσαν τα βεντιλατέρ φουλ κ δεν έσβηναν ακόμα κ αν εβγαζα το κλειδί (δουλέβαν στη μικρή σκάλα)

Θα δείξει.. Ευχαριστώ πάντως
Επιστροφή στην κορυφή
rallistasvordon (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:42:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
rallistasvordon έγραψε:

H βαλβίδα είναι πισω ακριβως απο τον θερμοστάτη! Μάλλον το ταμπλώ είναι πάντως, πολλές φορές φτιάχνει αν κουνήσεις απλα την φύσα του. Αν ειναι αυτό παλεψέ το, μην το αλλαξεις αμέσως.

οκ! θα το κοιτάξω ενοείται..

Γενικά πάντως όταν παρουσιάζει κάνα χαζοπρόβλημα ηλεκτρονικο- ηλεκτρικό συμβαίνει σε στιγμές που το πάω καμια φορά αργά αργά (για οικονομία..) κ με κανα δυο ανοιγματάκια όλα φτιάχνουν.. Παραπονιέται μάλλον! Razz
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:46:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γαλλικό ειναι, τα χει αυτά! Αμα βρεις παντως τι φταιει θυμίσου να μας πεις κι εμάς!

Σου βαλα 2 φωτό πιο πανω αν σε βοηθανε
Επιστροφή στην κορυφή
rallistasvordon (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:48:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
Ανεβοκατεβάσματα μου κάνει κι εμενά φίλε rallistasvordon, αλλά μόνο η βελόνα του ψυκτικού.

Μάλλον είναι το καντράν όπως είπε ο SERSEGI. Αν δεν ειχε προβ και το λάδι θα ελεγα η βαλβίδα.

Η καλύτερη λύση την οποία κάποια στιγμή αποπειράθηκα κι εγώ είναι αυτο που λεει ο Τηλέμαχος. Εγώ πάντως οτι διαγνωστικό σύνδεσα δεν μπορούσα να διαβάσω τον εγκέφαλο. Μάλλον επειδή έχουμε και τον ιδιο εγκέφαλο, εμένα ειναι τελη 2001 θα πρέπει να συνδέσεις κάποιο PSA dedicated tool. Κοινώς πρέπει να πας σε συνεργείο, εκτός αν κάποιος γνωστός σου εχει lexia.
Πάντως για να μην μπλεκεις η παραπάνω λύση ειναι η προτιμότερη... πόσο να κοστίζει ο ηλεκτρονικός έλεγος...?

Ε και εμένα η βελόνα του ψυκτικού μόνο κάνει.. Αν δεν βγάλω άκρη μόνος θα το πάω ενοείται σε κάποιον που θα έχει τον εξοπλισμό (παλαιότερα είχαμε διαβάσει τον εγκέφαλο σε ένα συνεργείο πολύ εύκολα ένα laptop έναν αντάπτορα στην obd και ένα προγραμματάκι είχε που έδειχνε τα πάντα)
Επιστροφή στην κορυφή
rallistasvordon (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 106 Rallye 16V

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 00:50:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
rallistasvordon έγραψε:

edit, αμα σε βοηθάνε οι εικόνες, σου χω κυκλώσει με κοκκινο που ειναι.
Η βαλβδια στο σχηματικο ειναι το 5.

Α ωραία! Χρήσιμες φώτος! Ευχαριστώ
Επιστροφή στην κορυφή
106PYRGOS (VASILIS)
Μέλος
Μέλος

peugeot 106 1.6 (16v)rallye(2001)

Ένταξη: 07 Αύγ 2008
Τόπος: ΠΥΡΓΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Φεβ 2011, 18:34:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτο με την θερμοκρασια νερου το κανει κ σε εμενα 16v τριφυσο 01 αργει να ανεβασει αλλα μετα δουλευει κανονικα,αν κ το κανει απο οταν εβαλα υγραεριο ισως να παιζει ρολο,παντως το λαδι ζεσταινεται πιο γρηγορα με το υγραεριο σε σχεση με πριν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης