PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Υγρό Ψυγείου

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

Ένταξη: 17 Ιαν 2010

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Μάρ 2010, 23:13:08    Θέμα δημοσίευσης: Υγρό Ψυγείου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.ardeca-lubricants.be/files/cms1/Ardeca_3luik%20motorolie.pdf

Alu Freeze G12+

Ελπίζω να μην έκανα μάπα επιλογή. Λέει πίσω στις οδηγείες για τα ποσοστά ανάμιξης με 'νερό' και τι προστασία προσφέρει κατά της ψύξης:

50% G12+ με 50% νερό = -40C (!)
40% G12+ με 60% νερό = -27C
35% G12+ με 65% νερό = -22C

Εφόσον λοιπόν καμία από αυτές τις θερμοκρασίες δεν είναι καν εφικτή στα βόρεια προάστια, αναρωτιέμαι αν το να βάλω π.χ. 50/50 θα έχει κάποιο ώφελος στην πιο γρήγορη απαγωγή θερμότητας - να διατηρεί δηλαδή πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η μήπως μεγαλύτερο ποσοστό νερού είναι καλύτερα; Και τι 'νερό' να χρησιμοποιήσω - απεσταγμένο, σωστά;

Έχω ήδη αγοράσει 3lt (για 50/50) και έτσι δεν τίθεται θέμα του να το τσιγκουνευτώ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 01 Μάρ 2010, 23:44:57    Θέμα δημοσίευσης: Re: Υγρό Ψυγείου Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nfx1587 έγραψε:
http://www.ardeca-lubricants.be/files/cms1/Ardeca_3luik%20motorolie.pdf

Alu Freeze G12+

Ελπίζω να μην έκανα μάπα επιλογή. Λέει πίσω στις οδηγείες για τα ποσοστά ανάμιξης με 'νερό' και τι προστασία προσφέρει κατά της ψύξης:

50% G12+ με 50% νερό = -40C (!)
40% G12+ με 60% νερό = -27C
35% G12+ με 65% νερό = -22C

Εφόσον λοιπόν καμία από αυτές τις θερμοκρασίες δεν είναι καν εφικτή στα βόρεια προάστια, αναρωτιέμαι αν το να βάλω π.χ. 50/50 θα έχει κάποιο ώφελος στην πιο γρήγορη απαγωγή θερμότητας - να διατηρεί δηλαδή πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η μήπως μεγαλύτερο ποσοστό νερού είναι καλύτερα; Και τι 'νερό' να χρησιμοποιήσω - απεσταγμένο, σωστά;

Έχω ήδη αγοράσει 3lt (για 50/50) και έτσι δεν τίθεται θέμα του να το τσιγκουνευτώ.

Αυτά τα νούμερα που αναφέρεις είναι λίγο πολύ φτιαχτά. Με 50% λίγο δύσκολο να φτάσεις στο -40. Και σε αυτές τις αναλογίες η απαγωγή θερμότητας ανά μονάδα χρόνου από τα σημεία υψυλής συγκέντρωσης θερμοκρασιών προς τα ψυχρότερα θα είναι μικρότερη σε σχέση με μικρότερες αναλογίες. Ένα πολύ καλό προϊόν για τα μαντεμένια μπλοκ TU είναι το REPSOL PURO το οποίο εδώ και 5 χρόνια το έχω ευχαριστηθεί όσο τίποτε άλλο. Η αναλογία που το χρησιμοποιώ είναι 2 λιτρα PURO και το υπόλοιπο απεσταγμένο νερό. Αν και το ιδανικό για το συγκεκριμένο μοτέρ είναι τα αλουμινένια μπλοκ.

3rioStooges-Motorsport Team

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Μάρ 2010, 08:31:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
REPSOL PURO

Μακάρι να είχα ρωτίσει πιο πρίν. Και δεν νομίζω να δεχτούν επιστροφή για το G12 Confused

Ξέρεις μήπως και πόσο πάει περίπου το λίτρο για το Puro;
Επιστροφή στην κορυφή
iceage (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

Τον τελευταίο καιρό με 309

Ένταξη: 05 Αύγ 2004
Τόπος: Serres mode

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Μάρ 2010, 08:53:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nfx1587 έγραψε:
Παράθεση:
REPSOL PURO

Μακάρι να είχα ρωτίσει πιο πρίν. Και δεν νομίζω να δεχτούν επιστροφή για το G12 Confused

Ξέρεις μήπως και πόσο πάει περίπου το λίτρο για το Puro;

8-10 € / λτ

3rioStooges-Motorsport Team

Ιδρυτής Συμφωνικής Ορχήστρας Βορείων Προαστίων...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 02 Μάρ 2010, 19:26:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βρήκα το Repsol Pure Antifreeze (μπλέ), για 12 ευρώ το λίτρο - αυτό εννοούσες ως Puro;

http://repsol.com/es_en/productos_y_servicios/productos/cuidados_del_automovil/informacion_de_productos/anticongelante/default.aspx

Στην επόμενη σελίδα η Repsol έχει το Pure Organic Antifreeze (ρόζ) αλλά δεν το εισάγουν στην χώρα μας.

Έχω διαβάσει πάντως πώς πολλοί βάζουν 1 λίτρο Repsol και τα υπόλοιπα απεσταγμένο νερό, λόγω του ότι το αντιψυκτικό είναι λιγότερο θερμοαπαγωγικό από το νερό...
Επιστροφή στην κορυφή
nfx1587 
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Μάρ 2010, 20:04:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.scooby.gr/forums/showthread.php?t=5351
http://www.ibizamania.gr/forum/showthread.php?t=7078

Φαίνεται να υπάρχει γενικά μια σύγχυση όσον αφορά την χρήση των Repsol (μπλέ) / Water Wetter / απεσταγμένου νερού.

Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ και με βάση όλων όσων έχω ακούσει και διαβάσει οι σωστές επιλογές είναι:

1) Repsol + νερό (1lt Repsol + το υπόλοιπο νερό ή μέχρι αναλογίας 1/3 max)
2) WaterWetter + νερό (1 μπουκαλάκι WW + το υπόλοιπο νερό)

Πλεονεκτήματα:
1) Καλή θερμο-απαγωγή + πολύ καλή προστασία από την ψύξη
2) Κορυφαία θερμο-απαγωγή + 0 προστασία από την ψύξη

Είναι όμως πολλοί και αυτοί που συστήνουν to ...

3) Repsol + WW + νερό (1lt Repsol + 1 μπουκαλάκι WW + το υπόλοιπο νερό). Πλεονεκτήματα; Ίσως μια μέση λύση, αλλά πώς μπορείς να είσαι σίγουρος για πιθανές μακροχρόνιες στο σύστημα ψύξης - αφού τα WW και
Repsol δεν είναι 'φτιαγμένα' το ένα για το άλλο;

Προσωπικά είμαι ακόμα σε δίλημμα. Θα πήγαινα δαγκωτά για το (2), αλλά τι γίνεται αν του Χρόνου τον Δεκέμβρη έχουμε πραγματικά χειμώνα; Εσείς που έχετε κάνει το (3) είχατε κάποιο πρόβλημα; Για πόσο καιρό το έχετε δοκιμασμένο;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης