PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Δίσκος-Πλατό

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
donpedro (Πέτρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6

Ένταξη: 09 Ιαν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Ιαν 2008, 23:35:04    Θέμα δημοσίευσης: Δίσκος-Πλατό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γειά σας παιδιά!!!
Ακούστε ένα πρόβλημα και πείτε μου την άποψη σας.
Έχω ένα 206 cc 1.6 του 2001 και έχω κάνει 89000 χιλιόμετρα.
Είμαι απο Κόρινθο και μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα όσο αναφορα το σύστημα μετάδοσης.
Αυτο που μου έκανε όμως μόνο για δυο φορές που είχα ανέβει Αθήνα ήταν οτι αφου έφτασα ο συμπλέκτης μου έκανε κάτι περίεργα κρακ κρακ κρακ και έφτασε πάτο!!!
Το εκανε λίγες φορές και απο τότε τίποτα!
Το πήγα σε ένα μηχανικό και μου είπε οτι πρέπει να αλλάξουμε δίσκο πλατό (χωρίς να το ανοίξει φυσικά) γιατι είναι επικίνδυνο να με αφήσει στο δρόμο!!!
Όμως δεν μου έχει παρουσιάσει ούτε πατινάρισμα ούτε τα συμπτώματα που θα περίμενα για δίσκο.
Έχει κανείς καμιά ιδέαQuestion
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
shark 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 cc (2001)

Ένταξη: 25 Απρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιαν 2008, 09:39:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμένα αυτό μου το έκανε αφού το ρουλεμάν του συμπλέκτη τα ειχε κακαρώσει εντελώς!!Έχεις παρατηρήσει όταν εισαι σταματημένος και πατάς συμπλέκτη να ακούγεται ένας θόρυβος όσο τον κρατάς πατημένο και όταν τον αφήνεις να σταματάει? αν ναί τότε είναι ρουλεμάν συμπλέκτη!!!Εμένα το ρουλεμάν μου έκανε αρκετή ζημιά!! Sad
Επιστροφή στην κορυφή
donpedro (Πέτρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Ιαν 2008, 20:02:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν το είχα μόνιμα πατημένο δεν έκανε κάποιο θόρυβο, απλά ήταν σαν να έχει κοπεί η ντίζα κάτι που όμως φυσικά δεν είχε γίνει. Μερικές φορές μου το έκανε απο τη μέση διαδρομής, λίγο πρίν μπεί η ταχύτητα δηλαδη...
Πάντως το πολύ παράξενο είναι οτι δεν μου το παρουσιάζει στην καθημερινή χρήση, παρα μόνο δυο φορές οταν έκανα ταξιδάκι και αφού είχα δουλέψει λογικά πιο πολύ το συμπλέκτη...
Υ.Γ.
Έτσι για την ενημέρωση το σετάκι δίσκος,πλατό,ρουλεμάν (μόνο αγορά) ο μηχανικός μου το πήρε 175 €, βάλε και εργασία...
Επιστροφή στην κορυφή
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!

Ένταξη: 13 Ιούλ 2003
Τόπος: Νίκαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιαν 2008, 01:37:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ντίζα συμπλέκτη μάλλον. Wink
Περί τα 20-30€ μαζί με εργασία. Very happy

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
donpedro (Πέτρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιαν 2008, 19:38:53    Θέμα δημοσίευσης: Το έφτιαξα λοιπόν... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρίν λίγο το πήρα και μου άλλαξαν τελικά δίσκο πλατό και ρουλεμάν συμπλέκτη μαζι, με δύο λαστιχάκια (δεν κατάλαβα τι ακριβώς) στα δύο άκρα του ημιαξόνιου.
Είδα τη ζημιά και αυτο που γινόταν είναι ότι είχε φαγωθεί ο δίσκος στο εσωτέρικο με αποτέλεσμα το επίσης φθαρμένο ρουλεμάν, όταν ζεστένόταν αρκέτα η όλη περιοχή να έμπαινε όλο μεσα απο την υποδοχή του πλατώ...
Τέλως πάντων επειδή με τα τεχνικά δεν τα πάω και πολύ καλά, αυτο ήταν!
Ο συμπλέκτης πλέον είναι και ελαφρύς σαν πούπουλο και δουλεύει ρολόϊ!
Τελικό κόστος...... Dizzy2 350 € (φιλική τιμή κι'όλας υποτίθεται)
Επιστροφή στην κορυφή
donpedro (Πέτρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Ιαν 2008, 19:43:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν με πάει αυτο το αυτοκίνητο, ενω εγώ το πάω με χίλια...
Επιστροφή στην κορυφή
donpedro (Πέτρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Δεκ 2009, 19:25:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βέβαια μετα απο λίγο διαστημα μου το ξανα έκανε και τελικά ήταν η ντίζα!!!
Καλά έλεγε ο Kovac αλλα που να ξέρεις! Το κόστος της ντίζας με τοποθέτηση ήταν 80 €.
Φυσικά απο τοτε άλλαξα μηχανικό...

Don Pedro
Επιστροφή στην κορυφή
papadoc (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 106 Rallye 2002 ,308 2020 Diesel

Ένταξη: 08 Οκτ 2008
Τόπος: Χολομωντας λεμε!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Δεκ 2009, 16:22:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τουλάχιστον έχεις ξενοιάσει από το θέμα δίσκο-πλατώ. κι εγώ άλλαξα πριν δυό μήνες στο 106 δίσκο-πλάτω, αν και η αρχική ζημία ήταν το ρουλεμάν συμπλέκτη. Αλλά με 120.000 χλμ θα ήθελε κάποια στιγμή αλλαγή. κόστος μαζί με κάτω βάση κιβωτίου και κάτι τσιμούχες στο σαζμάν = 400 ευρώ.
Καλές γιορτές!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
donpedro (Πέτρος)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 cc 1.6

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Δεκ 2009, 20:11:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

papadoc έγραψε:
τουλάχιστον έχεις ξενοιάσει από το θέμα δίσκο-πλατώ. κι εγώ άλλαξα πριν δυό μήνες στο 106 δίσκο-πλάτω, αν και η αρχική ζημία ήταν το ρουλεμάν συμπλέκτη. Αλλά με 120.000 χλμ θα ήθελε κάποια στιγμή αλλαγή. κόστος μαζί με κάτω βάση κιβωτίου και κάτι τσιμούχες στο σαζμάν = 400 ευρώ.
Καλές γιορτές!

Όπως το είπες...

Don Pedro
Επιστροφή στην κορυφή
recife206 (Φώτης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) GTi Blue-Black

Ένταξη: 30 Μάϊ 2007
Τόπος: Λάρισα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Δεκ 2009, 21:09:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επί τη ευκαιρία δε σκέφτεσαι να αλλάξεις και συνεργείο? Σαν πολλά να σου παίρνουν... Wink

Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Δεκ 2009, 21:16:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

recife206 έγραψε:
Επί τη ευκαιρία δε σκέφτεσαι να αλλάξεις και συνεργείο? Σαν πολλά να σου παίρνουν... Wink

130 δισκοπλατω
30 η κατω βαση
5-10ε τσιμουχες

=170.

Χμμ οντως 230ε εργατικα ειναι 2 ματς.

ΠΧ ο μηχανικος μου χρεωνει 250 το δισκοπλατω (αν θυμαμια καλα).

300 ειναι η συνηθης τιμη.

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
papadoc (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Δεκ 2009, 22:22:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα το εχω στα υπ' όψιν. Πάντως πριν λίγο θυμήθηκα ότι άλλαξα και πίσω τακάκια,για να αποκαταστήσω και την αλήθεια.
Να δούμε τι θα γίνει τώρα που πάω και για επισκευή(ή αλλαγή) πίσω άξονα. Όταν σηκώσαμε το 106 , είχε τζόγο ...
Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Δεκ 2009, 11:36:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προσεξε...

Γιατι δεν τον ρωτας καλυτερα πρωτα ποσο θα βγει?

Μιας και αν πας και το επισκευασεις,δε μπορεις μετα να του κανεις παζαρια...

Για να εχεις υποψιν σου,αναλογως την ζημια του αξονα,με καινουργια ρουλεμαν και εργασια μηχανουργειου, η τιμή κυμαινεται απο 200-400ε (αναλογως την ζημια παντα)

Μπορει δηλ καποιος να σου πει πως ο αξονας ειναι χαλια και να σου παρει το 400ρι,ενω να ηθελε απλα τα ρουλεμαν του... Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
papadoc (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Δεκ 2009, 18:10:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σταύρο και φυσικά θα ρωτήσω.Αν δε βγάλω άκρη μπορεί και να ζητήσω και τα φώτα σου. Σαλονικιός δεν είσαι? Πάντως το γα**το είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει (παρά τα όσα διάβασα και έχω ρωτήσει ) πότε απλά επισκευάζουμε τον πίσω άξονα και πότε τον αλλάζουμε.

Υ.Γ. Κάντε ένα κόπο κάποιος και απαντήστε στην ερώτηση που έχω κάνει εδώ :
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=1199&start=20
για το service των 80000 χλμ στο 206 .

Thanks! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Δεκ 2009, 18:21:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οπως λεει ενας φιλος, "ημιτασιον" σαλονικιος,αλλα θεσνικη φερνω το αυτ/το για σερβις.

Κοιτα οτι φτιαχνονται ολοι οι αξονες,φτιαχνονται.Θελει τον καταληλλο μηχανουργό.
Συνηθως ειναι ρισκο να παιρνεις μτχ αξονα,μιας και μπορει και εκεινος ναναι στραβος...
Παντως στο συνεργειο που πηγαινω,το μαξ ποσο που χει πληρωσει καποιος για πληρη επισκευή ρημαγμενου αξονα ηταν τα 400ε αν δν απατωμαι (εξου και η τιμη που σου ειπα).

Επιστροφή στην κορυφή
papadoc (Νίκος)
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 21 Δεκ 2009, 18:46:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κατάλαβα. Όλοι γύρω από τη Θεσσαλονίκη είμαστε λίγο ιμιτασιόν Σαλονικιοι.Κι εγώ με 10+ χρόνια σπουδές στην πόλη μας, θα γίνω σιγά σιγά και ιμιτασιόν Χαλκιδικιώτης.
Πάντως όσον αφορά τον άξονα θα δώ πως θα πάει και θα ενημερώσω αν χρειαστώ κάτι.
Τα λέμε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης