Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
xalkiadakhs 207gt (xristoforos) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 26 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 645
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Απρ 2009, 15:27:58 Θέμα δημοσίευσης: 207 - Αποριες με φωτα xenon σε 207gt |
|
|
καλησπερα σε ολους σας!!!!εχω ενα μικρο προβληματακι ρε παιδες!!!οταν πηρα το αμαξι φορουσε ενα ζευγαρι xenon επανω ωραια?ολα καλα ητανε μεχρι που αποφασισα μεσα σε καναδυο βδομαδες εβαλα και στα προβολακια τα ιδια ακριβως,και ταυτοχρονα αλλαξα και τις ψειρες και εβαλα led....ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ,,,απο οταν εκανα αυτη την κινηση οποτε βαζω μπροστα το αμαξι κανει 4 μπιπ-σφαλματα τα οποια σβηνουνε μετα!!!2 μπιπ για τα προβολακια και αλλα 2 για τις ψειρες!!δεν μπορω αλλο εχω αρχισει και εκνευριζομαι παρα πολυ γιατι καθε φορα που βαζω μπροστα και 4 μπιπ!!σπαζομαι πλεον!!!!ακουω γνωμες παιδια..εσεις ολοι τι εχετε κανει?ακουτε μπιπ συνεχεια η δεν εχετε βαλει xenon?πολυ σεβαστη θα ειναι και η απαντηση του αργυρη....ευχαριστω εκ των προτερων!!!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giannis27 (Σερραίος) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!
Ένταξη: 18 Νοέ 2007 Δημοσιεύσεις: 1033 Τόπος: serres
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Απρ 2009, 18:07:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κ εγώ έχω ξένον μεσαία κ προβολάκια όπως επίσης κ ψείρες led !
τα ξένον στην μεσαία σκάλα δεν βγάζει σφάλμα ,όταν πήρα το κιτ ξένον για τα προβολάκια δοκίμασα τους καινούργιους μετασχηματιστές στην μεσαία σκάλα κατευθείαν έβγαλαν σφάλμα αλλά όταν τα τοποθέτησα στα προβολάκια δεν μου έβγαλαν κανένα σφάλμα !
τα λεντάκια μου βγάζουν σφάλμα αλλά δεν κάνουν μπιπ ,απλά εμφανίζονται στο μενού όταν πατάς warning log k μόνο τότε !
για τα led η λύση είναι απλή,μια αντίσταση 350-400περίπου ,μπορείς να τα μετρήσεις με πολύμετρο για να βάλεις ακριβώς την αντίσταση που χρειάζεται!
προχτές βρήκα στο ebay ένα πολύ καλό κιτ ξένον ,το εντυπωσιακό σε αυτό το κιτάκι ήταν οι μετασχηματιστές οι οποίοι ήταν στρόγγυλοι στο κέντρο τους προεξέχει μια πλαστική βίδα η οποία είναι κούφια κ από εκεί μέσα βγαίνουν τα καλώδια σύνδεσης,βιδώνεις δηλαδή τον μετασχηματιστή πάνω στην τάπα κάνεις την σύνδεση κ δεν έχεις κανένα καλώδιο να κρέμεται έξω από το φανάρι!
those who can Do
those who can't teach or that they think.............. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Απρ 2009, 18:47:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
για τις λαμπες led θελει αντισταση....
για τα προβολακια δεν βγαζει λαμπακι....
για τα μεσαια ειχα αρκετο παιδεμα με μετασχηματιστες χωρις λαμπακια παλι αλλα με τρεμοπαιξιμο σβησιμο ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dimkeras (Δημοσθένης) Έχω ξεφύγει !!!

e-tuned
Ένταξη: 18 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 1515 Τόπος: Λευκάδα
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Απρ 2009, 22:06:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
@giannis27
Για χώσε λινκ να δούμε 
Vroum-vroum! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
giannis27 (Σερραίος) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 rc !!
Ένταξη: 18 Νοέ 2007 Δημοσιεύσεις: 1033 Τόπος: serres
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 10:27:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
giannis27 έγραψε: | για τα led η λύση είναι απλή,μια αντίσταση 350-400περίπου ,μπορείς να τα μετρήσεις με πολύμετρο για να βάλεις ακριβώς την αντίσταση που χρειάζεται! |
Πόσο ακριβώς πρέπει να είναι η αντίσταση σε Ω(και πώς μετράς το led αφού είναι δίοδος). Και την συνδέουμε παράλληλά ή σε σειρά? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
RoadRunner122 (Γιάννης) Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II
Ένταξη: 30 Οκτ 2008 Δημοσιεύσεις: 2965 Τόπος: Δροσοπηγή
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Απρ 2009, 11:39:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
iceage έγραψε: | Πόσο ακριβώς πρέπει να είναι η αντίσταση σε Ω(και πώς μετράς το led αφού είναι δίοδος). |
Έλα μάστορα, δες εδώ
Είναι υπολογιστής αντίστασης πτώσης τάσης ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα led που θέλεις να χρησιμοποιήσεις.
iceage έγραψε: | Και την συνδέουμε παράλληλά ή σε σειρά? |
Την αντίσταση τη χρειάζεσαι για να δημιουργήσει πτώση τάσης στα άκρα του led. Έτσι αν έχεις ένα led που δουλεύει στα 3.3Vdc και θέλεις να το τροφοδοτήσεις με 12Vdc θα πρέπει να τοποθετήσεις σε σειρά με τον ένα πόλο του led μιά αντίσταση η οποία θα ρίξει την τάση στα ποδαράκια του led στα 3.3Vdc. Αν τη βάλεις παράλληλα θα κάνεις μιά τρύπα στο νερό, αφού η τάση στα ποδαράκια του led θα παραμείνει ίδια με την τάση της πηγής.
Προσοχή: eκτώς από την τιμή σε Ω της αντίστασης που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και την ισχύ της (W), διαφορετικά με χρήση μικρότερης σε ισχύ αντίστασης υπάρχει πιθανότητα να την κάψουμε.
3rioStooges-Motorsport Team |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
stef80 (stefanos) Δραστήριο μέλος

BMW 120i msport auto 1016
Ένταξη: 31 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 281 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Απρ 2009, 07:49:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
RoadRunner122 έγραψε: |
iceage έγραψε: | Και την συνδέουμε παράλληλά ή σε σειρά? |
Την αντίσταση τη χρειάζεσαι για να δημιουργήσει πτώση τάσης στα άκρα του led. Έτσι αν έχεις ένα led που δουλεύει στα 3.3Vdc και θέλεις να το τροφοδοτήσεις με 12Vdc θα πρέπει να τοποθετήσεις σε σειρά με τον ένα πόλο του led μιά αντίσταση η οποία θα ρίξει την τάση στα ποδαράκια του led στα 3.3Vdc. Αν τη βάλεις παράλληλα θα κάνεις μιά τρύπα στο νερό, αφού η τάση στα ποδαράκια του led θα παραμείνει ίδια με την τάση της πηγής.
Προσοχή: eκτώς από την τιμή σε Ω της αντίστασης που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και την ισχύ της (W), διαφορετικά με χρήση μικρότερης σε ισχύ αντίστασης υπάρχει πιθανότητα να την κάψουμε. |
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα λεντακια έχουν ήδη αντισταση built in σε σειρα για να δουλευουν στα 12 volt και η αντισταση που βαζουμε εμεις μπαινει παραλληλα και εχει να κανει με την ακυρωση του σφαλματος. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
iceage (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Τον τελευταίο καιρό με 309
Ένταξη: 05 Αύγ 2004 Δημοσιεύσεις: 1165 Τόπος: Serres mode
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Απρ 2009, 08:06:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
stef80 έγραψε: | Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα λεντακια έχουν ήδη αντισταση built in σε σειρα για να δουλευουν στα 12 volt και η αντισταση που βαζουμε εμεις μπαινει παραλληλα και εχει να κανει με την ακυρωση του σφαλματος. |
Στην δική μου περίπτωση(για φίλο με 207 πρόκειται), μου έφερε led να βάλουμε. Τα βάζουμε και κάνουν σαν στρόμπο σε φάση διακόπτη στο auto αλλά και όταν ανάβεις τα φώτα πορείας. Όταν κλείνεις τον διακόπτη των φώτων κρατάει τάση ακόμη και στρομπίζουν. Α και δεν βγάζει σφάλμα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Απρ 2009, 14:17:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δεν βγαζει σφαλμα...το σφαλμα ειναι ενα δυνατο παιξιμο μετα μενει κερακι κ αν τα σβησεις παλι μενει λιγο κερακι ακομα κ αν κλειδωσεις το αμαξι κ φυγεις αυτο μενει μονιμα κερακι...
αυτο γινετε σιγουρα στο πορτ παγκαζ πισω στην πινακιδα κ στην πλαφονιερα την μεσα λαμπα και στα φωτα στροφης για οσους εχουν angel eyes με διπολικη λαμπα....αυτα ολα τα παραπανω τα κανει να μην υπαρχουν η αντισταση συνδεμενη παραληλα....
αυτο το φαινομενο δεν γινετε....
στο ντουλαπακι συνοδυγου....στην πλαφονιερα δεξια κ αριστερη λαμπα...
ο λογος εχουν διακοπτη απλο on-off
οσο για το κιτ χενον ...αυτη η ταπα που χει κ το μπαλαστ δλδ ειναι πλαστικη?αν ναι ....αντε γεια  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
king207cc (vangelis) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207cc 1.6T (2009)
Ένταξη: 10 Μάρ 2009 Δημοσιεύσεις: 1997 Τόπος: gotham city
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Μάϊ 2009, 01:06:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παίδες για να μην ανοίγω νέο topic το ρωτάω εδώ. μπορούμε να βάλουμε στο 207 (cc συγκεκριμένα) λευκό λαμπάκι στο εσωτερικό?? ( αυτο που ανάβει όταν ανοίγουν οι πόρτες). αν ναι τι μπορούμε να βάλουμε??? ξέρει κανείς?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p3r1kl1s (Όχι άλλες κλήσης για όρια ταχύτητας) Νέος χρήστης

Peugeot 207 1.6 120Hp
Ένταξη: 19 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 68 Τόπος: ptolemaida
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Μάϊ 2009, 22:51:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα ήταν εύκολο να μας έλεγε κάποιος πώς να ζητήσουμε την αντίσταση από το μαγαζί ?
Ποσά Ω ποσά W. Επειδή εγώ συγκεκριμένα δεν είμαι ηλεκτρολόγος μου φαίνετε κομματάκι δύσκολο να καταλάβω τους ορισμούς και τις μέτρησης που θα πρέπει να γίνουν.
tnx |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p3r1kl1s (Όχι άλλες κλήσης για όρια ταχύτητας) Νέος χρήστης

Peugeot 207 1.6 120Hp
Ένταξη: 19 Ιαν 2008 Δημοσιεύσεις: 68 Τόπος: ptolemaida
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Ιούν 2009, 11:15:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|