PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Από που να πάρω ρεύμα;

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

Ένταξη: 02 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 15:37:27    Θέμα δημοσίευσης: Από που να πάρω ρεύμα; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρήγγειλα για να τοποθετήσω στο αυτοκίνητο (206cc) ένα ενεργό sub της pioneer (ts-wx11a) το οποίο λόγω του compact size του θα δοκιμάσω να τοποθετήσω κάτω από το κάθισμα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τάση για την τροφοδοσία του από ποιό ακριβώς σημείο να πάρω; Καταλαβαίνω ότι την είσοδο του ακουστικού σήματος για την μονάδα θα την πάρω από την αντίστοιχη έξοδο της πηγής (sub out) αλλά δεν έχω ιδέα από που θα ήταν σωστό να πάρω την απαραίτητη ταση
Μπορώ να παρω τάση από την ασφαλειοθήκη από κάποιο προκαθορισμένο σημείο;Τι θα πρεπει σίγουρα να αποφύγω;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
Τόπος: Δροσοπηγή

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 16:59:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι κατανάλωση σε ρεύμα (Α) έχει? Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει ασφάλεια που να καλύπτει την κατανάλωση αυτή στην εσωτερική ασφαλειοθήκη, οπότε το σωστό θα ήταν να τραβήξεις καλώδιο από τον θετικό πόλο της μπαταρίας και να συνδέσεις και μιά ασφαλειοθήκη με κατάλληλη ασφάλεια όσο το δυνατόν πιό κοντά στον πόλο. Το - θα το πάρεις απ'το σασί, από κάποια χοντρή βίδα εκεί κοντά (πχ των ζωνών).
Επιστροφή στην κορυφή
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 17:05:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο site του κατασκευαστή αναφέρεται ως ονομαστική ισχύς τα 150 W και RMS τα 50W
Επιστροφή στην κορυφή
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 17:21:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

stam_par75 έγραψε:
Στο site του κατασκευαστή αναφέρεται ως ονομαστική ισχύς τα 150 W και RMS τα 50W

Όχι, δεν κατάλαβες. Δεν ρωτάω τι απόδοση σε W έχει, αλλά τι κατανάλωση σε ρεύμα έχει.

Αν ψάξεις στο manual θα βρεις με τι ασφάλεια πρέπει να ασφαλίσεις την παροχή εκτώς κι αν έχει built-in ασφάλεια, οπότε πες μου πόσα Α είναι.

Ανεξαρτήτως αμπεράζ πάντως, το σωστό θα ήταν να τραβήξεις απ'τον πόλο της μπαταριας όπως είπαμε και παραπάνω Wink
Επιστροφή στην κορυφή
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 19:37:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tο έψαξα και έχει μια ασφάλεια 10Α. Αν τράβηξω τροφοδοσία για το εν λόγω sub απευθείας από την μπαταρία αυτό δεν σημαίνει ότι θα τροφοδοτείται η συσκευή συνέχεια; Άρα τo on/off της συσκευής παρέχεται προφανως μέσω του χειριστηρίου που το συνοδεύει. Έτσι γίνεται σε όλα; Eνεργοποιείς την πηγή σου και μετά φροντίζεις να ανοίξεις και το sub σαν μια ξεχωριστή συσκευή; sorry αν σας επρηξα αλλά δεν είχα ποτέ κάποια επαφή με το θέμα αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
android (γιωργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

207 gt

Ένταξη: 30 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 20:03:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

stam_par75 έγραψε:
Tο έψαξα και έχει μια ασφάλεια 10Α. Αν τράβηξω τροφοδοσία για το εν λόγω sub απευθείας από την μπαταρία αυτό δεν σημαίνει ότι θα τροφοδοτείται η συσκευή συνέχεια; Άρα τo on/off της συσκευής παρέχεται προφανως μέσω του χειριστηρίου που το συνοδεύει. Έτσι γίνεται σε όλα; Eνεργοποιείς την πηγή σου και μετά φροντίζεις να ανοίξεις και το sub σαν μια ξεχωριστή συσκευή; sorry αν σας επρηξα αλλά δεν είχα ποτέ κάποια επαφή με το θέμα αυτό.

απο την μπαταρια θα παρεις να σαι οκ...μην λυπηθεις τα λεφτα για το καλωδιο παρε οσο πιο χοντρο μπορεις.... Wink
το αν περνει 12v δεν νομιζω να σε πειραζει αφου θα χεις κλειστο το player και δεν θα χει να παιξει μουσικη...με επιφυλαξη αυτο βεβεα
Επιστροφή στην κορυφή
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 20:14:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aναφέρομαι περισσότερο στο γεγονός οτι θα εξαντλειται η μπαταρία του αυτοκινητου αν συνέχεια τροφοδοτεί την συσκευή. Αυτό είναι που με ανησυχει περισσότερο
Επιστροφή στην κορυφή
stazzy (Stathis)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207cc 1.6T (2008)

Ένταξη: 28 Οκτ 2007
Τόπος: Βύρωνας

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 18 Φεβ 2009, 22:27:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εκτός από ρεύμα και σήμα από την πηγή θα πρέπει να υπάρχει και μία ακόμα σύνδεση που λέγεται remote. Το remote χρησιμεύει ως εξής: Όταν ανοίγεις την πηγή στέλνει σήμα στο sub να ανάψει. Όταν κλείνεις την πηγή το sub κλείνει μόνο του μετά από κάποιο διάστημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
RoadRunner122 (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106RallyeS2/206XS/C4II

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Φεβ 2009, 10:05:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όπως πολύ σωστά σου είπε ο Στάθης παραπάνω, μέσω ενός επιπλέον καλωδίου μεταξύ πηγής και sub θα βγαίνει on/off μαζί με την πηγή. Διάβασε λίγο το manual και θα βρεις όλες τις απαντήσεις.

Αν το διάβασες και σου φαίνονται ακαταλαβίστικα, πόσταρε κάποιο λινκ με το manual του σε pdf, να του ρίξω μιά ματιά να σου πω.

Τώρα για το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις για την τροφοδοσία, δεν υπάρχει λόγος να είναι ιδιαίτερα χοντρό μιάς και το ρεύμα που θα τραβήξει το sub σου δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 10Α. Οπότε και με ένα καλώδιο 10AWG (σηκώνει 13Α) καλής ποιότητας (εννοώντας με καλή καθαρότητα χαλκού) και μιά ασφαλειοθήκη (για να προστατέψεις το καλώδιο σε περίπτωση που κοπεί κάπου μέχρι το sub) με κατάλληλη ασφάλεια είσαι απόλυτα καλυμένος! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά - Ηχοσυστήματα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης