PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Κανόνες και οδηγίες χρήσης του Forum του PSClub.gr

 
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Μέλη Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
PSClub-admin (PSClub)
Site Admin
Site Admin




Ένταξη: 12 Απρ 2002
Δημοσιεύσεις: 30

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Μάϊ 2002, 09:11:55    Θέμα δημοσίευσης: Κανόνες και οδηγίες χρήσης του Forum του PSClub.gr Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κανόνες και οδηγίες χρήσης του Forum του PSClub.gr

Προτού πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στο Forum ή αν είστε ήδη εγγεγραμμένοι χρήστες στο psclub.gr, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους ακόλουθους όρους χρήσης (κανόνες λειτουργίας), που θεσπίστηκαν για να διασφαλίσουν τη δημοκρατική και ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων μεταξύ των μελών του. Οι Administrators, Moderators, Webmasters, Developers, Site Administrators (που από εδώ και πέρα θα αναφέρονται ως «Διαχειριστές»), μια μικρή ομάδα μελών του Forum, έχει αναλάβει εθελοντικά την επίβλεψη των συζητήσεων και την εξασφάλιση της τήρησης των βασικών κανόνων λειτουργίας.

Σκοπός

Το Forum δημιουργήθηκε για να καλύψει την έντονη επιθυμία των επισκεπτών του psclub.gr για επικοινωνία, κουβέντα και διασκέδαση. Τα μέλη του Forum ανήκουν ουσιαστικά σε μια μεγάλη παρέα, με κοινό ενδιαφέρον το Peugeot, την καλύτερη λειτουργία του, την βελτίωσή του, την καλύτερη χρήση του και γενικά, ότι μπορεί να έχει σχέση με αυτό (ταξίδια, αγώνες, κλπ.).

Βασικοί κανόνες συμπεριφοράς

Εφόσον συμμετέχετε ενεργά στο Forum θα πρέπει να σεβαστείτε ορισμένους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, οι οποίοι τέθηκαν για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων, καθώς και την αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων και προβλημάτων.

Συγκεκριμένα

Το περιεχόμενο ενός μηνύματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες και σαφές, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του. Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός. Επίσης πρέπει να φροντίζετε ώστε να δημοσιεύετε το μήνυμά σας στο κατάλληλο Forum. Προτού ανοίξετε κάποιο νέο topic ή γράψετε κάποιο μύνημα, χρησιμοποιείστε την λειτουργία της αναζήτησης (Αναζήτηση) για να βρείτε μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο ήδη γραμμένο.

Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες, όχι όμως και στους ανθρώπους! Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτραπεί «επίθεση» σε άλλα μέλη ή Διαχειριστές του Forum ή και σε ξένα άτομα προς αυτό. Με τον όρο επίθεση νοείται η δυσφήμιση, οποιαδήποτε προσωπική και φυλετική προσβολή, καθώς και ο χλευασμός αλλά και οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει σε παρεξήγηση μεταξύ μελών και μη. Απαγορεύεται επίσης η συμμετοχή των μελών και των Διαχειριστών σε αυτές. Αν υπάρχουν ενστάσεις, τα παράπονα θα πρέπει να υποβάλλονται είτε με pm στους Διαχειριστές, είτε στο forum "Απόψεις - Σχόλια - Ερωτήσεις - Παρατηρήσεις". Σε αυτήν τη περίπτωση, οι Διαχειριστές μπορούν να αφαιρέσουν το προσβλητικό μήνυμα και στη συνέχεια θα στείλουν προσωπικό μύνημα ή/και email στο μέλος ή τον Διαχειριστή που παρέβει τους κανόνες (σε περίπτωση επαναλαμβανόμενου παραπτώματος, οι Διαχειριστές δεν είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν το μέλος ή τον Διαχειριστή). Εφόσον το μέλος ή ο Διαχειριστής δεν συμμορφωθεί, θα απαγορευθεί η είσοδός του στο Forum για χρονική περίοδο τουλάχιστον μίας εβδομάδας ή και μεγαλύτερη.
Το Forum χρειάζεται πρώτα απ΄όλα ενότητα και κατανόηση. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί για το καλύτερο!

Οι Διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να μετακινήσουν απροειδοποίητα οποιοδήποτε θέμα συζήτησης σε άλλο forum, εφόσον κρίνουν ότι αυτό είναι απαραίτητο. Είναι υποχρεωμένοι όμως, εφόσον τους ζητηθεί εξήγηση, να απαντήσουν. Μπορούν επίσης να αφαιρούν χωρίς ειδοποίηση (από την 2η φορά και μετά) τα μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας, είτε να προβαίνουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως προσωπικά μηνύματα με παρατηρήσεις ή και Bans.

Οι ενέργειες (Ban, παρατηρήσεις, ενημέρωση υπολοίπων χρηστών) θα γίνονται το συντομότερο δυνατό. Εφόσον απαιτείται η παρέμβαση των Διαχειριστών για την επίλυση των προβλημάτων ίσως χρειαστούν περισσότερες από 24 ώρες.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ανοίγονται συζητήσεις, με περιεχόμενο μηνύματα, που καταδικάζουν την καθυστέρηση των Διαχειριστών να αντιδράσουν στα θέματα που προκύπτουν. Αν πιστεύετε ότι δεν έχετε "δικαιωθεί" μπορείτε να ενημερώσετε με PM τους Διαχειριστές, που θα εξετάσουν το θέμα σας.

Οι Διαχειριστές έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν την διακίνηση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου ή «πειρατικών» αρχείων στο Forum όπως και την διαφήμιση αντίστοιχων sites. Το psclub.gr ωστόσο δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη για τα μηνύματα ή τα αρχεία που ανταλλάσσουν τα μέλη του. Οι ενστάσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στους Διαχειριστές μέσω PΜ ή του προαναφερθέντος forum.

Κάθε μέλος του Forum έχει το δικαίωμα να διατηρεί μόνο ένα λογαριασμό πρόσβασης στο psclub.gr. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα αποστέλλεται προειδοποιητικό email και pm σε όλους τους λογαριασμούς του συγκεκριμένου χρήστη, προκειμένου αυτός να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Αν εντός μίας εβδομάδος δεν υπάρχει ανταπόκριση από τον χρήστη, οι λογαριασμοί του θα διαγράφονται.

Απαγορεύεται το spamming (πολλαπλά μυνήματα χωρίς συγκεκριμένο σκοπό), καθώς και η διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών κάθε είδους με σκοπό το έμμεσο ή άμεσο κέρδος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Διαχειριστών του Forum.

Απαγορεύεται η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του psclub.gr, τα μέλη του, είναι αναληθές ή/και δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ενοχλητικό ή αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία. Οποιαδήποτε κατηγορία/καταγγελία που αφορά τον σύλλογο, θα πρέπει να γίνεται επώνυμα με γραπτή επιστολή στα γραφεία του club. Δεκτές γίνονται και οι οποιεσδήποτε παρατηρήσεις προς τους Διαχειριστές του forum μέσω pm.

Υπογραφή

Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο Forum. Προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω απαγορεύσεις και περιορισμοί στο συγκεκριμένο θέμα, καλό θα ήταν να τηρηθούν τουλάχιστον οι ακόλουθοι απλοί κανόνες:

Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 5 γραμμές.

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν 1 εικόνα, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 200 x 100 pixels και το μέγεθός της δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 15.000 bytes. Σεβαστείτε τους χρήστες που μπαίνουν στο forum για να ενημερωθούν και δεν επιθυμούν να σπαταλούν τον περισσότερο χρόνο της σύνδεσής τους κατεβάζοντας τις υπογραφές σας.

Οι υπογραφές μπορούν να περιέχουν links προς το προσωπικό ή το αγαπημένο σας site.

Απαγορεύεται η διαφήμιση εμπορικών προιόντων και υπηρεσιών, με την τοποθέτηση links ή banners στην υπογραφή σας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Διαχειριστών. Αν θέλετε να προωθήσετε την εταιρεία σας μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τους χώρους των banners, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία των σελίδων του psclub.gr. Επίσης θα πρέπει να φροντίζετε έτσι ώστε η αναγραφή κειμένων στην υπογραφή σας να ακολουθεί τους κανόνες που αφορούν τα γενικότερα μηνύματα του forum, όπως αυτοί αναφέρονται παραπάνω. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι Διαχειριστές ενδέχεται να αφαιρούν (ή και να διορθώνουν) την υπογραφή σας, ύστερα από ειδοποίηση.

Διαγραφή ανενεργών μελών (δεν υφίσταται προσωρινά)

Κάθε 3 μήνες θα γίνεται διαγραφή των μελών του forum που δεν έχουν κάνει login τους προηγούμενους 3 μήνες (ένα διάστημα που κατά την άποψή μας είναι υπεραρκετό για να δικαιολογήσει την απουσία κάποιου για σοβαρούς λόγους). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε login (δεν χρειάζεται να κάνετε και post) τουλάχιστον 1 φορά ανά 3 μήνες προκειμένου να μην διαγραφεί ο λαγαριασμός σας. Για τα νόμιμα μέλη του club δεν υφίσταται τέτοιου είδους διαγραφή.

Το PSClub επιθυμεί τα μέλη του να είναι ενεργά "στοιχεία" του forum και όχι περιστασιακά.

Ελληνικά

Τα παρακάτω βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του forum:

1) Προσπαθείστε να μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα (όλα) στα usernames σας. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο εκτός και αν θέλετε να ξεχωρίζετε από το πλήθος. Υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε το username σας μέσα από το προφίλ σας αν το έχετε γράψει λάθος, αρκεί να απαντήσετε στο e-mail που θα σας σταλει. Επίσης καλό θα είναι να μην χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο username σας (τα υπόλοιπα στοιχεία του προφίλ σας μπορούν να είναι στα ελληνικά).

2) Το ίδιο ισχύει και για τα κείμενα που γράφετε. Μερικοί ίσως να έχουν πρόβλημα με τους τόνους στα μικρά, αλλά είναι προτιμότερο να γράφετε με μικρά γράμματα και χωρίς τόνους παρά με κεφαλαία. Τα κεφαλαία συνήθως σημαίνουν ότι φωνάζουμε για κάτι και θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για αυτό το λόγο και μόνο.

3) Προσπαθείστε να γράφετε στα ελληνικά και όχι greeklish. Τα ελληνικά είναι πολύ πιο ευανάγνωστα από όλους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή σαν online βοήθεια. Άλλωστε είναι πολύ πιο "επίσημα" σαν εμφάνιση.


Το PSClub - Hellas, σε καμμία περίπτωση δεν συνδέεται με την Peugeot Automobiles, την επίσημη αντιπροσωπεία Ελλάδος (LION HELLAS A.E.), ούτε είναι μέλος αυτών των εταιριών. Επίσης ουδεμία σχέση έχει με τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και τις αντιπροσωπίες αυτοκινήτων Peugeot.
To PSClub δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο των κειμένων που έχουν συντάξει πιθανά μέλη του στην ηλεκτρονική σελίδα (www.psclub.gr) ή στον χώρο συζητήσεων (Internet Forum Board), και πάντα καταβάλει προσπάθειες για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων.


Συνοπτικά: Για την διευκόλυνση όλων των συνομιλητών και γενικά για την πιο σωστή λειτουργία του Forum, θα πρέπει ο δημιουργός του κάθε topic να ακολουθήσει τους παρακάτω κανόνες:

Arrow Το περιεχόμενο ενός μηνύματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες και σαφές, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του.

Arrow Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός.

Arrow Πρέπει να φροντίζετε ώστε να δημοσιεύετε το μήνυμά σας στην κατάλληλη θεματική ενότητα (Forum).

Arrow Προτού ανοίξετε κάποιο νέο topic ή γράψετε κάποιο μύνημα, χρησιμοποιείστε την λειτουργία της αναζήτησης για να βρείτε μήπως υπάρχει κάτι παρόμοιο ήδη γραμμένο.

Arrow Οι τίτλοι των topics να είναι γραμμένοι με ελληνικά μικρά με κεφαλαίο το 1ο γράμμα οπου αυτο είναι εφικτό.

Arrow Προσπαθείστε να γράφετε στα ελληνικά και όχι greeklish. Τα ελληνικά είναι πολύ πιο ευανάγνωστα από όλους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή σαν online βοήθεια.

Arrow Είναι προτιμότερο να γράφετε με μικρά γράμματα βάζοντας και τόνους παρά με κεφαλαία. Τα κεφαλαία συνήθως σημαίνουν ότι φωνάζουμε για κάτι και θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για αυτό το λόγο και μόνο.

Exclamation Απαγορεύεται το spamming (πολλαπλά μυνήματα χωρίς συγκεκριμένο σκοπό), καθώς και η διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών κάθε είδους με σκοπό το έμμεσο ή άμεσο κέρδος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Διαχειριστών του Forum.

Exclamation Απαγορεύεται η δημοσίευση υλικού, που προσβάλει τις υπηρεσίες του PSClub.gr, τα μέλη του, είναι αναληθές ή/και δυσφημιστικό, ανακριβές, απειλητικό, καταχρηστικό, πρόστυχο, άσεμνο, προσβλητικό, ενοχλητικό ή αντίθετο με την ελληνική νομοθεσία.

Το Forum μας είναι η "βιτρίνα" στου Συλλόγου μας και οφείλουμε να το διατυρούμε όμορφο και τακτικό ώστε να είναι εύχρηστο και χρήσιμο.

Eκ της MOD-Team

Τελευταία ενημέρωση : 01/12/2005


"PSClub - Hellas" Administrators


Respect the forum !!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Νέα Μέλη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Extra Development/Design by Chatasos & Sidobre

© 2002-2006 PSClub - Hellas (Πληροφορίες : info@psclub.gr)

Page generation time: 0,0859s (PHP: 75% - SQL: 25%) - SQL queries: 18 - GZIP enabled - Debug on