PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πυράκια - Τί είναι αυτό;
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

Ένταξη: 06 Νοέ 2002
Τόπος: Άλφα Κένταυρος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 01 Μάρ 2003, 19:42:10    Θέμα δημοσίευσης: Πυράκια - Τί είναι αυτό; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα παίδες και καλό μήνα!!
Ας περάσουμε γρήγορα-γρήγορα στο θέμα μας!!! Laughing Laughing Laughing
Η απορία μου είναι η εξής: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ;;;
Το μόνο που ξέρω είναι οτι βρίσκονται στην μηχανή!!
Ποιά είναι η δουλειά τους,γιατί λέμε οτι χτυπάνε και τα σχετικά....
Ευθύνονται για αυξημένους θορύβους στον κινητήρα μας ή για οτιδήποτε άλλο;;;;
Πιστεύω πως θα μπορούσε σε αυτή την κατηγορία του forum να καθιερωθούν topics στα οποία θα αναλύονται κάθε εξάρτημα που υπάρχει στο 206 μας(πού βρίσκεται,τί κάνει,πώς χαλάει και επισκευάζεται κτλ κτλ).
Ρωτάω αυτά τα πράγματα γιατί το 206 είναι το πρώτο μου αμάξι και δέν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με αυτοκίνητα(αν και είμαι 24χρονών)και πιστεύω πως και άλλοι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα...
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ του 206club.
Wink Laughing Wink Laughing Wink Laughing

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να πιστεύεις πως ζεις σε μια μικρή Αυστραλία με τόσα καγκούρια που κυκλοφορούν...
Achtung achtung!! Ζουν ανάμεσά μας! Ich bin αλύπητοι und ανελέητοι...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 03:31:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα "Πυράκια" δεν είναι εξάρτημα.
Είναι ακουστικό φαινόμενο που οφείλεται σε λανθασμένο χρονισμό ανάφλεξης του μίγματος. Το μίγμα αναφλέγεται πολύ νωρίς, πριν ακόμη φθάσει το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο. Αυτό επιφέρει μείωση της απόδοσης του κινητήρα και αύξηση της καταπόνησης των μπιελών. Σε κινητήρες τούρμπο το φαινόμενο καταστρέφει τον κινητήρα τάχιστα.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)

Ένταξη: 24 Ιαν 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 13:43:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε όσα είπε ο Μίλτος θα προσθέσω τα εξής :
1)Τα πυράκια (ήχος μεταλλικός, σαν χτύπημα ενός σφυριού σε μια συμπαγή μεταλλική επιφάνεια) μπορείς να τα ακούσεις κυρίως όταν το αυτοκίνητο "κρεμάει" και το φορτίο του κινητήρα είναι μεγάλο (π.χ. αν σε μια ανηφόρα ξεχάσεις να κατεβάσεις ταχύτητα)
2)Σε κάθε χτύπημα έχουμε δραματική μείωση της θερμοδυναμικής απόδοσης του κινητήρα (διαφυγή μεγάλων ποσών ενέργειας προς τα τοιχώματα των κυλίνδρων). Γι' αυτό και τα αυτοκίνητα που κτυπάνε πυράκια σε μια ανηφόρα δεν μπορούν να επιταχύνουν σωστά (δεν είμαι σίγουρος γι' αύτό).
3)Σε κάθε κτύπημα έχουμε κρουσικές καταπονήσεις του μηχανισμού του κινητήρα (μπιέλες, έμβολα, κουζινέτα, ελατήρια κ.τ.λ.)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τα αποφεύγεις γιατί αποτελούν φθορά για τον κινητήρα. Προσοχή όμως! Η εξάτμιση του 206 (και όχι μόνο) παράγει από τις ταλαντώσεις της έναν θόρυβο ο οποίος μοιάζει πολύ με πυράκι.

Η διερεύνηση των πραγματικών αιτιών που ευθύνονται για την εμφάνιση της προανάφλεξης (πυράκια) μας οδηγεί στην μελέτη του φαινομένου της καύσης. Το φαινόμενο αυτό είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο φαινόμενο κάτι που καθιστά δύσκολη (όχι αδύνατη) την απλουστευμένη περιγραφή του, αφου δεν κατέχω (ακόμα) τις απαραίτητες γνώσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 16:34:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mick206 έγραψε:
παπ***α μέντολες που λέει και ο φαφούτης. Laughing Laughing Laughing
Τί βλακείες εκσφεντονίζω απο εδώ και απο εκεί!!!!! Sad Rolling eyes Confused
Μαζέψτε με!!!! Laughing Laughing Laughing
Πώς δεν μου πετάξατε καμιά ντομάτα πάλι καλά!! Laughing Laughing Laughing
Με αυτά που είπα θα ξεχάσετε και αυτά που ξέρατε!!!!!! Shocked Rolling eyes Shocked Confused
Anyway.Ξέρετε πώς γίνεται να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα;;
Βοηθάει η αλλαγή καλύτερου λαδιού στον κινητήρα;;;
Το λέω γιατί στην πρώτη αλλαγή λαδιών που είχα κάνει στα 7500χλμ είχα βάλει λάδι 15W/50 και ο κινητήρας ακούγεται.... άστα... Sad Sad Sad
(έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον).Στο service που έκανα στα 20000χλμ δέν ρώτησα τί λάδι βάλανε στην αντιπροσωπεία που πήγα.Το μόνο που ξέρω είναι πως ήταν Shell. Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα της TOTAL(είμαι στα 27000χλμ) Wink Wink Wink
Σφαίρα λοιπόν για TOTAL!!!!!
Σφαίρα ο λέων!!!! Laughing Laughing Laughing

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να πιστεύεις πως ζεις σε μια μικρή Αυστραλία με τόσα καγκούρια που κυκλοφορούν...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 19:03:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mick206 έγραψε:
mick206 έγραψε:
παπ***α μέντολες που λέει και ο φαφούτης. Laughing Laughing Laughing
Με αυτά που είπα θα ξεχάσετε και αυτά που ξέρατε!!!!!! Shocked Rolling eyes Shocked Confused
Anyway.Ξέρετε πώς γίνεται να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα;;
Βοηθάει η αλλαγή καλύτερου λαδιού στον κινητήρα;;;
Το λέω γιατί στην πρώτη αλλαγή λαδιών που είχα κάνει στα 7500χλμ είχα βάλει λάδι 15W/50 και ο κινητήρας ακούγεται.... άστα... Sad Sad Sad
(έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον).Στο service που έκανα στα 20000χλμ δέν ρώτησα τί λάδι βάλανε στην αντιπροσωπεία που πήγα.Το μόνο που ξέρω είναι πως ήταν Shell. Μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα της TOTAL(είμαι στα 27000χλμ) Wink Wink Wink
Σφαίρα λοιπόν για TOTAL!!!!!
Σφαίρα ο λέων!!!! Laughing Laughing Laughing

Ούτε βλακείες λες, ούτε λάθος είναι να ρωτάμε τις απορίες μας. Wink

Λάθος είναι να μην ρωτάμε. Wink

Για να αποφύγεις τα πυράκια, εκτός του ότι δεν πρέπει να "κρεμάς" τον κινητήρα, όπως πολύ σωστά είπε ο Δημήτρης, βάζε καλής ποιότητας βενζίνη. Εγώ προσωπικά αυτό κάνω, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω αποφύγει (κι αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει Confused )

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Μάρ 2003, 21:23:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Svstouk έγραψε:
Εγώ προσωπικά αυτό κάνω, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω αποφύγει (κι αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει Confused )

Η καλή ποιότητα βενζίνης (περισσότερα οκτάνια) βοηθά πολύ, αφού αντιστέκεται στην αυτοανάφλεξη. Πάντως ενδέχεται ο θόρυβος που ακούς να είναι και από το ζουάν. Το θέμα το είχα θίξει σε ένα άλλο topic (πυράκια ή κάποιος άλλος μεταλλικός ήχος; ) γιατί με έκαιγε.

Εκτός αυτού πάντως, καλο είναι να περάσεις το αυτοκίνητο σου από την συσκευή αυτοδιάγνωσης (την οποία διαθέτουν μόνο τα εξουσιοδοτημένα Crying or Very sad ) για να δεις αν τρέχει κάτι. Εγώ το είχα περάσει μια φορά και διαπιστώθηκε πως ο κύλινδρος 2 (αν θυμάμαι καλά) έκανε διακοπές και πως στο αβάνς υπήρχε γενικό σφάλμα. Με το πάτημα ενός κουμπιού όμως όλα διορθώθηκαν (ή μήπως όχι; ).

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 00:09:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απ'οσο εχω καταλαβει πυρακια δεν αποφευγονται στις χαμηλες στροφες οταν κρεμαμε τον κινητηρα.. Απλα μετατοπιζεται το φασμα στροφων που εμφανιζεται το φαινομενο.. Πχ αν πηγαινες να ανεβεις μια ανηφορα με 2α και 1000 στροφες και εχεις κακη βενζινη και ενα λαδι που δεν βοηθαει στην ευστροφια του κινητηρα καθολου τοτε μπορει να ακουσεις "τακ-τακ-τακ" ... Αν παλι εχεις καλη βενζινη και καλο λαδι τοτε μπορει το ιδιο να σου συμβει στις 850-800 στροφες και με τις 900 ή 1000 στροφες να ανεβενει την ανηφορα κανονικα.. Αν και δεν πιστευα ποτε οτι ενα λαδι κανει διαφορα στα πυρακια, το διαπιστωσα οταν αλλαξα και εβαλα τα Motul οπου πλεον δεν χρειαζοταν κατεβασμα σε αργες στροφες απο 2α σε 1η γιατι απλα η ευστροφια του κινητηρα διατηρουνταν σε ολες τις στροφες πιο ακοπα με αποτελεσμα να επιταχυνει το αμαξι και οχι να "βαραει πυρακια" ακομα και σε πολυ χαμηλες στροφες...

Τωρα Στεφανε αυτο που λες οτι εσενα σου βαραει, που το εννοεις? Σε ψηλες στροφες (πχ 3-4 χιλιαδες) και να πατας τερμα γκαζι και να ακους τακ-τακ-τακ ή στις χαμηλες?

Εμενα σε τετοια φαση μου χει βαρεσει μονο μια φορα και αυτο ηταν το 99 οταν ειχα βαλει απλη αμολυβδη απο ενα ΕΤΕΚΑ εδω στη γειτονια μου και απο τοτε ορκιστηκα να μην ξαναβαλω ΕΤΕΚΑ...

Δεν λεω οτι φταιει η ΕΤΕΚΑ αλλα απο τοσες φορες που εχω βαλει οποιαδηποτε βενζινη μονο μια φορα μου εχει συμβει...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 09:19:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μικ206, 15W50 σου έβαλαν οι μουρλοί; Ποτέ ξανά και από δω και πέρα 5W40 ή 10W40 και αν έχεις μοντέλο 2000 και μετά μπορείς να βάλεις άφοβα και 5W30 (δεν το έχω δοκιμάσει αυτό ακόμη)! Τα πυράκια φυσικά και ενισχύονται αν έχεις λάδι με υψηλό ιξώδες (παχύρευστο).

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 10:20:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Alex έγραψε:

Τωρα Στεφανε αυτο που λες οτι εσενα σου βαραει, που το εννοεις? Σε ψηλες στροφες (πχ 3-4 χιλιαδες) και να πατας τερμα γκαζι και να ακους τακ-τακ-τακ ή στις χαμηλες?

Το άσχημο είναι ότι μου το κάνει και στις χαμηλές, αλλά και στις υψηλές με πλήρες φορτίο! Sad Φαντάσου ανηφόρα με δευτέρα, 4.000 σαλ και ακόμα να χτυπάει.

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά για να τα ακούσεις πρέπει να έχεις κλειστή τη μουσική, ανοιχτά παράθυρα και να μην υπάρχει θόρυβος από την κίνηση στο δρόμο.

Στο 205, που κι αυτό τα ίδια συμπτώματα είχε, είχα παρατηρήσει ότι βάραγε πυράκια στις εξής περιπτώσεις :

α. Κακής ποιότητας βενζίνη.

β. Λάδια με πάνω από 7500 χλμ στην πλάτη τους.

γ. Μπουζί με 10.000 χλμ στην πλάτη τους.

δ. Ζεστές μέρες.

Διαπιστώνω ότι και με το 206 αυτό τίνει να γίνεται. Τώρα αν αυτά είναι απλώς η εντύπωσή μου ή υπάρχει κάποιος επιστημονικός λόγος που να ισχύουν και να εξηγούνται, τότε ακούω! Wink

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Ady (Αδριανός)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)

Ένταξη: 03 Σεπ 2002
Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 11:43:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mick206 έγραψε:

Πάρε αυτή Splat , πάρε και αυτή Splat ........

Για να μάθεις........

Ακους εκεί να μην ξέρεις τι είναι τα.........πυραυλάκια δε τα είπαμε ρε παιδιά ????

Φίλε mick206, όπως (ελπίζω) θα έχεις καταλάβει, πλάκα κάνω..... Smile

Για μένα, είσαι άξιος και πρώτος μάγκας, που ρωτάς χωρίς φόβο και πάθος....

Και μη νομίζεις, τα άτομα που ξέρουνε, είναι μετρημένα σ' αυτό το forum....

Και όλοι άλλοι, είμαστε (και εγώ μαζί) κρεμασμένοι από τα χείλη (πληκτρολόγια) τους......
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 13:25:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτριος έγραψε:
Πάντως ενδέχεται ο θόρυβος που ακούς να είναι και από το ζουάν. Το θέμα το είχα θίξει σε ένα άλλο topic (πυράκια ή κάποιος άλλος μεταλλικός ήχος; ) γιατί με έκαιγε.

Εκτός αυτού πάντως, καλο είναι να περάσεις το αυτοκίνητο σου από την συσκευή αυτοδιάγνωσης (την οποία διαθέτουν μόνο τα εξουσιοδοτημένα Crying or Very sad ) για να δεις αν τρέχει κάτι. Εγώ το είχα περάσει μια φορά και διαπιστώθηκε πως ο κύλινδρος 2 (αν θυμάμαι καλά) έκανε διακοπές και πως στο αβάνς υπήρχε γενικό σφάλμα. Με το πάτημα ενός κουμπιού όμως όλα διορθώθηκαν (ή μήπως όχι; ).

To ζοάν (ζουάν, το ίδιο είναι) θα το ακούσεις περισσότερο όταν αφήσεις ή πατήσεις απότομα το γκάζι. Υπάρχει περίπτωση να κοπανάει στις χαμηλές στροφές όταν δηλαδή κουνιέται αρκετά η μηχανή.

Επίσης έχω "πιάσει" να κάνει θόρυβο παρόμοιο με πυράκια η βάση της μηχανής (κουκουνάρα) από μεγάλη ταλάντωση της μηχανής στις χαμηλές στροφές.

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Alex 
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2002
Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 03 Μάρ 2003, 15:02:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Svstouk έγραψε:
Alex έγραψε:

Το άσχημο είναι ότι μου το κάνει και στις χαμηλές, αλλά και στις υψηλές με πλήρες φορτίο! Sad Φαντάσου ανηφόρα με δευτέρα, 4.000 σαλ και ακόμα να χτυπάει.

Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά για να τα ακούσεις πρέπει να έχεις κλειστή τη μουσική, ανοιχτά παράθυρα και να μην υπάρχει θόρυβος από την κίνηση στο δρόμο.

Στο 205, που κι αυτό τα ίδια συμπτώματα είχε, είχα παρατηρήσει ότι βάραγε πυράκια στις εξής περιπτώσεις :

α. Κακής ποιότητας βενζίνη.

β. Λάδια με πάνω από 7500 χλμ στην πλάτη τους.

γ. Μπουζί με 10.000 χλμ στην πλάτη τους.

δ. Ζεστές μέρες.

Διαπιστώνω ότι και με το 206 αυτό τίνει να γίνεται. Τώρα αν αυτά είναι απλώς η εντύπωσή μου ή υπάρχει κάποιος επιστημονικός λόγος που να ισχύουν και να εξηγούνται, τότε ακούω! Wink

Χμμμμ... στις υψηλες? Περιεργο... οπως σου ειπα εμενα μια φορα μονο μου το χει κανει και το ξερω γιατι το γκαζι το φτανω στον πατο πολλες φορες και δεν ακουω ποτε κατι.. ησυχια..

Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο το οτι οι κινητηρες μας δεν ειναι ακριβως ιδιοι, πχ εμενα εχει πλακε θαλαμο η πολλαπλη εισαγωγης ενω εσενα κυλινδρικο αν θυμαμαι καλα.. Επισης εχεις τον καταλυτη μπροστα καθως επισης και οι θερμοκρασιες λειτουργιας σου ειναι τουλαχιστον 10C απανω σε σχεση με μενα....

Και επειδη απ'οτι μου λες το φαινομενο παρουσιαζεται σε συναρτηση και με τη ζεστη ισως να εχει σχεση το οτι ο καταλυτης (που σε σενα βρισκεται ~50 εκατοστα αποσταση απ'το φιλτροκουτο) παρεα με το ψυγειο θερμαινουν πολυ το χωρο της μηχανης και μοιραια το φιλτροκουτο αρα και ο εισερχομενος αερας ειναι πολυ ζεστος και δημιουργει προβλημα...

Υποθεσεις κανω...
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Μάρ 2003, 05:36:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στούκα, μυρίζομαι μπουζο-πρόβλημα. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
mick206 (Πράσινος Ninja)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 1.1lt tequila-line

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Μάρ 2003, 09:28:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ady έγραψε:
Φίλε mick206, όπως (ελπίζω) θα έχεις καταλάβει, πλάκα κάνω.....
Μήν ανησυχείς φίλε Ady Smile Κατάλαβα οτι έκανες πλάκα.Καλό είναι να κάνουμε πλάκα αλλά και να δεχόμαστε την πλάκα Wink
Don't worry,δέν παρεξηγήθηκα. Smile
Miltellas έγραψε:
Μικ206, 15W50 σου έβαλαν οι μουρλοί; Ποτέ ξανά και από δω και πέρα 5W40 ή 10W40 και αν έχεις μοντέλο 2000 και μετά μπορείς να βάλεις άφοβα και 5W30 (δεν το έχω δοκιμάσει αυτό ακόμη)! Τα πυράκια φυσικά και ενισχύονται αν έχεις λάδι με υψηλό ιξώδες (παχύρευστο).
Δέν μου έβαλαν αυτοί.Εγώ πήγα και έβαλα 15W/50 στα 7500χλμ σε ένα βενζινάδικο δίχως να ξέρω τότε τι εστί 15W/50 Sad Shocked Embarassed Είχα καλυφθεί απο το γεγονός το οτι ήταν ημι-συνθετικό Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Φυσικά τότε δεν είχα ιδέα για αμάξια και για το 206club και έκανα του κεφαλιού μου. Τώρα κάπως φτιάχνεται η κατάσταση ύστερα απο πολλές εργατοώρες μέσα στο 206club Wink Cool Very happy
Πολύ διάβασμα!!!! Τώρα για το service που έκανα στα 20000χλμ δέν ρώτησα(κακώς βέβαια) τί λάδι βάλανε.Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα που λέει ο σοφός λαός μας.
Ααα... Το αμάξι είναι μοντέλο του 5/01 οπότε ή θα μπεί 5W/40,10W/40 ή θα πάω στα βαθειά με το 5W/30 Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Μάρ 2003, 14:23:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Miltellas έγραψε:

Να σου πω, κι εγώ το σκεφτόμουν, αλλά έχουν κάνει μόνο 8000 χλμ.

Μιλάμε τώρα για τα αυθεντικά της Πεζό, που γράφουν επάνω Πεζό. Μάλλον θα πάω για τα διάκιδα της SAGEM.

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Δημήτριος (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Μάρ 2003, 15:09:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Svstouk έγραψε:
To άσχημο είναι ότι μου το κάνει και στις χαμηλές, αλλά και στις υψηλές με πλήρες φορτίο! Sad Φαντάσου ανηφόρα με δευτέρα, 4.000 σαλ και ακόμα να χτυπάει.

Επιμένω στο ζουάν της εξάτμισης Twisted evil Mad
Έλεγξέ το... (επίσης πέρνα και από την διαγνωστική συσκευή το αυτοκίνητό σου, στα πλάίσια της εγγύησης)

Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Μάρ 2003, 18:51:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Svstouk έγραψε:
Miltellas έγραψε:

Να σου πω, κι εγώ το σκεφτόμουν, αλλά έχουν κάνει μόνο 8000 χλμ.

Μιλάμε τώρα για τα αυθεντικά της Πεζό, που γράφουν επάνω Πεζό. Μάλλον θα πάω για τα διάκιδα της SAGEM.

Στούκα, όχι, δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα στα μπουζί. Δεν συνηθίζεται τα σωστά μπουζί (μαμά είναι τα Sagem/Eyquem) να έχουν πρόβλημα σε μόλις 8000χλμ. Τα Sagem που λες είναι τα γνωστά γαλλικά Eyquem. Wink

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 04 Μάρ 2003, 21:22:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτριος έγραψε:
Svstouk έγραψε:
To άσχημο είναι ότι μου το κάνει και στις χαμηλές, αλλά και στις υψηλές με πλήρες φορτίο! Sad Φαντάσου ανηφόρα με δευτέρα, 4.000 σαλ και ακόμα να χτυπάει.

Επιμένω στο ζουάν της εξάτμισης Twisted evil Mad
Έλεγξέ το... (επίσης πέρνα και από την διαγνωστική συσκευή το αυτοκίνητό σου, στα πλάίσια της εγγύησης)

ΟΚ, το ζουάν ελέγχεται.
Wink
Αλλά η διαγνωστική συσκευή......... Evil

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
tenere (ntinos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 206 1.6 16V XS

Ένταξη: 27 Αύγ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Μάρ 2003, 21:02:51    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πυράκια - Τί είναι αυτό; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

mick206 έγραψε:
Καλησπέρα παίδες και καλό μήνα!!
Ας περάσουμε γρήγορα-γρήγορα στο θέμα μας!!! Laughing Laughing Laughing
Η απορία μου είναι η εξής: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ;;;
Ποιά είναι η δουλειά τους,γιατί λέμε οτι χτυπάνε και τα σχετικά....
Ευθύνονται για αυξημένους θορύβους στον κινητήρα μας ή για οτιδήποτε άλλο;;;;
Πιστεύω πως θα μπορούσε σε αυτή την κατηγορία του forum να καθιερωθούν topics στα οποία θα αναλύονται κάθε εξάρτημα που υπάρχει στο 206 μας(πού βρίσκεται,τί κάνει,πώς χαλάει και επισκευάζεται κτλ κτλ).
Ρωτάω αυτά τα πράγματα γιατί το 206 είναι το πρώτο μου αμάξι και δέν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με αυτοκίνητα(αν και είμαι 24χρονών)και πιστεύω πως και άλλοι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα...
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ του 206club.
Wink Laughing Wink Laughing Wink Laughing

Τα λεγόμενα πυράκια οφείλονται σε προαναφλέξεις του καύσιμου μίγματος πριν δοθεί ο σπίνθήρας από τα μπουζί. Αυτό οφείλεται σε υπερθέρμανση του μίγματος που φτάνει σε αυτανάφλεξη από μόνο του.Τα λεγόμενα πυράκια είναι καταστροφικά για τον κινητήρα γιατί μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και λιώσιμο του πιστονιού. Ο θόρυβος που ακούγεται δεν είναι παρά κρουστικά κύματα που χτυπάνε στα τοιχώματα του κυλίνδρου και διμιουργούν τον μεταλλικό ήχο που εμείς λέμε πυράκια. Τις περισσότερες φορές οφείλεται το καύσιμο δηλαδή ο αριθμός των οκτανίων που περιέχει. Τα μπουζί χρειάζονται αλλαγή κάθε 50000 με 60000 (δοκιμασμένα) χωρίς να διμιουργούν κανένα πρόβλημα εκτός και αν χρησιμοποιείται μπουζί που δεν ορίζει ο κατασκευαστής. Τα πυράκια μπορεί να οφείλονται και σε κακό χρονισμό του κινητήρα από τον ιμάντα χρινισμού (αρκεί και ένα δόντι να φύγει) μπορεί να βραχυκυκλώσει και μπουζί και να μην δουλεύει ένας κύλινδρος σωστά λόγω υπερθέρμανσης από κακό χρόνισμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Μάρ 2003, 03:13:53    Θέμα δημοσίευσης: Re: Πυράκια - Τί είναι αυτό; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tenere έγραψε:
....Τα λεγόμενα πυράκια είναι καταστροφικά για τον κινητήρα γιατί μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και λιώσιμο του πιστονιού....

...λόγω της ανάπτυξης υπερβολικών θερμοκρασιών.
Αυτό βέβαια είναι εξεζητημένη περίπτωση για τα μοτέρ παραγωγής, αλλά μπορεί να συμβεί σε αγωνιστικούς κινητήρες. Οι κινητήρες τούρμπο είναι οι πιο επιρρεπής. Και όσοι με Νίτρο... εάν τους συμβεί (πυράκια) δεν θα προλάβουν ούτε να το σκεφτούν. Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 1 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης