Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Vansode (giwrgos) Μόλις έγραψα

Peugeot 207 1.6 rallye 2008
Ένταξη: 08 Ιούλ 2008 Δημοσιεύσεις: 17 Τόπος: Θεσσαλονικη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 13:46:30 Θέμα δημοσίευσης: Πιο γρήγορη επιτάχυνση με ή χωρίς ESP? |
|
|
Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος και στο forum αλλα και στον χώρο.... Οπότε δεν νίωθω και πολλά Επειδή ακούω διάφορες απόψεις και ο καθένας λέει ότι θέλει μπορείτε να μου λύσετε την απορία? πότε κάνει καλύτερο χρονο το αυτοκίνητο στα 0-100 ας πούμε...ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ esp? Ευχαριστώ  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 13:53:48 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πιο γρήγορη επιτάχυνση με ή χωρίς ESP? |
|
|
Vansode έγραψε: | Καλησπέρα. Είμαι καινούργιος και στο forum αλλα και στον χώρο.... Οπότε δεν νίωθω και πολλά Επειδή ακούω διάφορες απόψεις και ο καθένας λέει ότι θέλει μπορείτε να μου λύσετε την απορία? πότε κάνει καλύτερο χρονο το αυτοκίνητο στα 0-100 ας πούμε...ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ esp? Ευχαριστώ  | εννοώ το antispin απλά τα πιάνει όλα το κουμπάκι του esp:P  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 17:18:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
για τις κοντρεσ ρωτας? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 17:23:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ναι για τις κόντρες.. πως είναι καλύτερα να το ξεκινήσεις? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
android (γιωργος) Έχω ξεφύγει !!!

207 gt
Ένταξη: 30 Αύγ 2007 Δημοσιεύσεις: 3540
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 17:24:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Vansode έγραψε: | ναι για τις κόντρες.. πως είναι καλύτερα να το ξεκινήσεις? |
στο gt δωσω 1η με esp απλα γεμιζει χειροτερα απ οτι η 2α  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fynos (John) Τμήμα Συνεργασιών

Peugeot GT Q2
Ένταξη: 18 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 2574 Τόπος: Β.Π.
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 18:36:55 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πιο γρήγορη επιτάχυνση με ή χωρίς ESP? |
|
|
Vansode έγραψε: | εννοώ το antispin απλά τα πιάνει όλα το κουμπάκι του esp:P  |
Στο μέτρημα που είχαμε κάνει με salex έδωσε αρκετά μεγαλύτερες τιμές με ESP off ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 19:08:10 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μηπως κάτι γραφεις λάθος?
τι εννοεις μεγαλητερες τιμές?
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
fynos (John) Τμήμα Συνεργασιών

Peugeot GT Q2
Ένταξη: 18 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 2574 Τόπος: Β.Π.
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 27 Ιούλ 2008, 19:18:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ναι σωστά,
Μέτρησε περισσότερα KW με ESP off, λόγο καλύτερης επιτάχυνσης . . . αν δεν κανω λάθος ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
borgiane Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT
Ένταξη: 08 Μάρ 2008 Δημοσιεύσεις: 43
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 01:14:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το ειπαμε 70 φορες ρε τρομπα,μεεσπ το αυτοκινητο δ ε ν σπινιαρει κ επιτανχυνει πιο γρηγορα,το εδειξε κ το χρονομετρο αλλωστε,μη σε ξεγελαει οτι ανεβαινει το στροφομετρο πιο γρηγορα,σπινιαρει
red or dead!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Jim207GT (Δημήτρης) Τμήμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων

Peugeot 207GT 2007
Ένταξη: 23 Οκτ 2007 Δημοσιεύσεις: 1174 Τόπος: Βύρωνας Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 01:46:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
borgiane έγραψε: | το ειπαμε 70 φορες ρε τρομπα,μεεσπ το αυτοκινητο δ ε ν σπινιαρει κ επιτανχυνει πιο γρηγορα,το εδειξε κ το χρονομετρο αλλωστε,μη σε ξεγελαει οτι ανεβαινει το στροφομετρο πιο γρηγορα,σπινιαρει
red or dead!! |
>Καλά το νου σου!! Εχω κάνει τουλάχιστον 20 διαφορετικές μετρήσεις και ΠΟΤΕ δεν έγραψε καλύτερο χρόνο με το esp on. Έχω και αυτοκίνητο με launch control που για να ενεργοποιηθεί πρέπει να βγάλεις το esp off λές να μην ξέρουν τι φτιάχνουν.....Το οτι σπινιάρει δεν συμμένει οτι δεν επιτανχύνει. Τώρα άμα δεν ξέρει κάποιος πώς να το ξεκινήσει φυσικά και του φαίνετε πιό γρήγορο με το esp on |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
borgiane Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT
Ένταξη: 08 Μάρ 2008 Δημοσιεύσεις: 43
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 01:52:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τοτε ρε παιδια τα αντισπιν κ τα esp τι τα εχουν?μονο για να πληρωνουμε παραπανω?ακομα κ τα καινουρια 1000αρια αμαξια αντισπιν εχουν.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207GT 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 02:09:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
borgiane έγραψε: | τοτε ρε παιδια τα αντισπιν κ τα esp τι τα εχουν?μονο για να πληρωνουμε παραπανω?ακομα κ τα καινουρια 1000αρια αμαξια αντισπιν εχουν.. |
Η λέξη ΑΣΦΑΛΕΙΑ σου λέει τπτ. Η νομίζεις οτι όταν τα έφτιαχναν αυτά τα συστήματα είχαν στο νου τους τη Βούτα
Τα πολύ ακριβά αμάξια έχουν ειδικό σύστημα για επιτάχυνση και λέγετε launch control και στο οποίο μιά χαρά αφήνεις τα λαστιχάκια σου στην άσφαλτο. Το οτι έχει το αμάξι μας esp kai antispin δεν έχει να κάνει με το 0-100 όσο στο να μπορέσω να το δώσω και στη κοπέλα μου ή στο πατέρα μου και να μπορέσει να το ξεκινήσει(φαντάσου να βρέχει κιόλας)  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 02:15:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δηλαδή με λίγα λόγια χωρίς αντισπιν ειναι καλύτερα... θα τα δωσω με ενα fiesta st και θελω να τον σκισω τον π.... αντε να δούμε.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kos_argyris (kostas) Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 rc (2008)
Ένταξη: 08 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 256
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 08:05:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κάπου το έχω ακούσει ή διαβάσει ότι καλύτερη επιτάχυνση επιτυγχάνεται όταν υπάρχει μια μικρή ολίσθηση του τροχού. Kι εγώ εμπειρικά με το rc αυτό νιώθω. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 207GT 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 09:34:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
kos_argyris έγραψε: | Κάπου το έχω ακούσει ή διαβάσει ότι καλύτερη επιτάχυνση επιτυγχάνεται όταν υπάρχει μια μικρή ολίσθηση του τροχού. Kι εγώ εμπειρικά με το rc αυτό νιώθω. |
Μέχρι 10%-15% ολισθηση και πρώτοι απο όλους το ανακάλυψαν στα Moto GP με τα ζώα των 990cc που βγαίναν με το πλάι . Το ίδιο ρύθμιζαν και το traction στις formula  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 09:38:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αυτο που λετε αφορα τη μεγιστη προσφυση μεσα στη στροφη και στην εξοδο μετα το απεξ που θεωρειται οτι επιτυγχανεται το μεγιστο με μια ολισθηση του 5%
προς θεου οχι 10-15% |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 10:17:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Jim207GT έγραψε: | Μέχρι 10%-15% ολισθηση και πρώτοι απο όλους το ανακάλυψαν στα Moto GP με τα ζώα των 990cc που βγαίναν με το πλάι . Το ίδιο ρύθμιζαν και το traction στις formula  |
Για τις μηχανες δεν ξερω αλλα στη Formula ηταν (μεχρι που καταργηθικε φετος το T/C) 8% το επιθημητο γλυστριμα.
Αλλα ναι ειναι γεγονος οτι ενα ποσοστο slip* ειναι επιθημιτο σε "αγωνηστικες" καταστασεις και αυτο κυριος γιατι μια ελαφρια υπερστροφη (λογο ισχυος οχι λογο κακης προσφησης) μπορει να σου δωσει πλεονεκτηματα.
Η ιδανικη (γρηγορη) εκκινση περιλαμβανει ΚΑΙ σπιναρισμα το οποιο σιγα σιγα εξαληφεται καθως η ταχυτητα του οχηματος εξισοροπειται με τη ταχυτητα των τροχων. Το ποσοστο του επιθμητου slip εξαρταται κυριος απο το συντελεστη προσφησης της ασφαλτου.
Σε γλυστερη ασφαλτο θες μικροτερο ποσοστο απ'οτι σε πιο "καλη", γιατι αλλιος θα αργησει πολυ να εξ-ισοροποιθει το γλυστριμα και θα αργυσεις να επιταχυνεις (θα χανεις χρονο γλυστροντας δηλαδη).
* το ποσοστο slip που συζηταμε ειναι η διαφορα ταχυτητας τον κινητηριων τροχων απο τους υπολοιπους.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 10:48:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Jim207GT έγραψε: | kos_argyris έγραψε: | Κάπου το έχω ακούσει ή διαβάσει ότι καλύτερη επιτάχυνση επιτυγχάνεται όταν υπάρχει μια μικρή ολίσθηση του τροχού. Kι εγώ εμπειρικά με το rc αυτό νιώθω. |
Μέχρι 10%-15% ολισθηση και πρώτοι απο όλους το ανακάλυψαν στα Moto GP με τα ζώα των 990cc που βγαίναν με το πλάι . Το ίδιο ρύθμιζαν και το traction στις formula  |
To δικό μου σκεπτικό είναι ότι με το esp on απλά δεν έχεις απώλειες...
Πατάει το αυτοκίνητο κάτω και δίνει όλη την δύναμη χώρις να σπινιάρει, έτσι το αμάξι δεν χάνει χρόνο...Μπορεί να ανεβαίνουν οι στροφές πιο γρήγορα χωρίς αυτό αλλά το αμάξι μένει εκεί... τέλος πάντων δεν χρειάζεται να λέμε τα ιδια Θα το δοκιμάσω και θα σας πω Ευχαριστώ πάντως  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 10:59:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα παντα εξαρτωνται απο το ΠΟΣΟ (%) επιτρεπεται να σπιναρει και αυτο το % να μενει σταθερο. Η θεωρια ειναι αυτη και ειναι σωστη.
Στη πραξη βεβαια διαφερει γιατι ανα πασα στιγμη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να ξερεις ποσο καλη ειναι ασφαλτος απο κατω σου και φυσικα ο μεσος οδυγος δεν μπορει να κρατησει με ακριβεια σταθερο αυτο το γλυστριμα για τον ΙΔΑΝΙΚΟ χρονο.
Αποδειξη ειναι και οι Motorsport εφαρμογες των Launch Control που ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ επιδιωκουν και ελεγχουν το σπιναρισμα.
Vansode έγραψε: | To δικό μου σκεπτικό είναι ότι με το esp on απλά δεν έχεις απώλειες...
Πατάει το αυτοκίνητο κάτω και δίνει όλη την δύναμη χώρις να σπινιάρει, έτσι το αμάξι δεν χάνει χρόνο... |
Α, και μην ξεχνας οτι το ESP στο 207 σου ΔΕΝ ειναι ρυθμισμενο με γνωμονα την "καλη" εκκινηση σε μια κοντρα.... Μαλλον περισσοτερο για να μην φαει τα μουρα του ο μεσος οδηγος που θα μπει σε μια στροφη που ειτε ξαφνικα θα γλυστρησει, ειτε θα πατησει φρενο επειδη φοβηθικε ειτε, ειτε, ειτε...
Ειναι εξοπλισμος ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ οχι ΕΠΙΔΩΣΕΩΝ.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Angry_Punisher (sotiris) Μέλος

peugeot 207 1.6 (16v) GT (2007)
Ένταξη: 29 Σεπ 2007 Δημοσιεύσεις: 110 Τόπος: Πετρούπολη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 01 Αύγ 2008, 11:11:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλε καλυτερα να ξεκινησεις χωρις esp γιατι με esp ενεργοποιημενο οταν ο τροχος σπινιαρει και γλιστραει το esp στον μπλοκαρει!Αλλα η μεγαλη μ@λ... ειναι οτι μετα τα 50 ενεργοποιειται μονο του,ελεος.Υπαρχει και η αλλη λυση ομως να πας σε καποιον να σου βαλει κουμπακι και οταν το πατας σου απενεργοποιειται μονιμα,Αλλα μετα για να το ξαναενεργοποιησεις πρεπει να σβησεις το αμαξι και να το ξαναβαλεις μπρος.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|