Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 24 Μάϊ 2002, 23:28:50 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ψυγείο Λαδιού στο 206? |
|
|
Έχω το 1600 16V με 17500χλμ. Καλά τα γκάζια. Ο κινητήρας ό,τι καλύτερο στα 1600 σήμερα. Αλλά μερικοί θέλουμε ιπποδύναμη WRC για να ικανοποιηθούμε. Ο κινητήρας αυτός θα μας αντέξει; Σε ταξίδι αφού τελικιάσω το 206 (195-6 πραγματικά στην ευθεία) με το γκάζι στο πάτωμα μετά από 2-3 λεπτά τσίτα το θερμόμετρο λαδιού δείχνει 140 βαθμούς και μετά από λίγο ανεβαίνει ένα κλικ και μένει ευτυχώς εκεί (τελειώνει και ο δρόμος). Ένα ψυγείο λαδιού φαντάζει η μόνη λύση. Υπάρχει για το κινητήρα μου, ξέρει κανείς; Κοστολόγιο;<br><br>Vini, εάν η μίζα σου συνεχίσει να κάνει πού και πού τζούφιες να το πείς στην αντιπροσωπεία. Είναι υποχρεωμένοι να σου την αλλάξουν. Και πριν κλείσει ο χρόνος. Εγώ κλείνω χρόνο τώρα και αλλάζω και τη μίζα για τον ίδιο λόγο. Επίσης να ξέρεις ότι το Peugeot σου με τα 195/55/15 δείχνει στο κοντέρ τα πραγματικά χιλιόμετρα. Εάν λοιπόν κάποιος σου πεί ότι έστριψε με 160 στην τάδε στροφή, μήν ψαρώνεις, στρίψε με 150 δικά σου το πολύ και τον έχεις. Μετρημένα πράγματα. (Ισχύει μόνο για το 1600 16V με τα 195/55/15). <p></p><i></i>
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimlock Μέλος

quartz grey 206 XS 1.6 16V..
Ένταξη: 14 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 151 Τόπος: all over the place..
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Vini (Nick) Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 3374 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Μάϊ 2002, 09:13:21 Θέμα δημοσίευσης: Παλιο PΟSΤ! |
|
|
To ξαναέγραψα!! Λοιπόν παιδιά ανακεφαλαιώνω:
Προτείνω τα λαδάκια MOTUL 300V CHRONO 10W/40 100% Synthetic Ester
αν και λίγο ακριβά είναι πολύ καλά!...! Και σε σχέση με τα SHELL της PEUGEOT είναι άριστα!...!
Οσο για την μίζα θα περιμένω και αν το ξανακάνει τότε βουυρρρ στο συνεργείο για να τα ακούσουν πάλι! A.M.A.N....Το Κάθαρμα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

*** Groupe PSA ***
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάϊ 2002, 06:47:29 Θέμα δημοσίευσης: Ελαιολαδα..... |
|
|
MILTELLAS δεν θα απαντήσω εγώ για τα λάδια, μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση....
SIDOBRΕ για πες και την δική σου εμπειρία από τα λάδια αυτά που είναι και ποιο αγωνιστική? A.M.A.N....Το Κάθαρμα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάϊ 2002, 12:24:34 Θέμα δημοσίευσης: Re: Λέγε Sidobre |
|
|
Λέω, λέω, κάτσε γιατί τώρα το άνοιξα το ριμάδι!
Λοιπόν κατ'αρχήν Miltellas καλως ήλθες στην παρέα μας!
Κατά δεύτερο, για την θερμοκρασία, έχεις απόλυτο δίκιο που φωνάζεις. Είναι γενικό το πρόβλημα (Δεν είναι ακριβώς πρόβλημα) με το συγκεκριμένο κατα τα άλλα διαμάντι κινητήρα.
Σηκώνει εύκολα θερμοκρασία ιδιαίτερα όταν ζωριστεί λίγο και στο 206 και στο Xara και στο rallye.
Εγώ αλλά και άλλοι πολλοί έχουμε βάλει συνθετικό λάδι της Motul (Motul Chrono 300V) χωρίς όμως να δούμε τις εντυπωσιακές αλλαγές που λέει ο Vini. Nαί μεν αλλαγή, μεγάλη σε συνθήκες πόλης, επίσης μεγάλη σε συνθήκες ταξιδίου, μικρή όμως σε συνθήκες εξάντλησης.
Οτι και να κάνεις ο κινητήρας σηκώνει. Η αλλαγή σε Motul δεν έχει να κάνει τόσο σε θερμοκρασίες όσο σε καλύτερη λίπανση του, ιδιαίτερα στις υψηλές θερμοκρασίες. Τα ιξώδες που περιέχει το συγκεκριμένο λάδι το καθιστά ελάχιστα πιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες που αναπτύσει ο κινητήρας. Oμως όταν έχουμε καλύτερη λίπανση, τότε μειώνονται και οι τριβές με συνέπεια τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.
Δυστυχώς στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο ΔΕΝ έχω δοκιμάσει το λάδι σε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που εκέι η θερμοκρασία αναιβένει κατακόρυφα. Πάντως μέχρι τώρα καλά πάει.
Σε σκληρές συνθήκες (ανάβαση με συνέχεια κόφτες) έχει δείξει καλύτερη συμπεριφορά, χωρίς να είναι όμως τεράστια η διαφορά του. Ομως εκεί που έχει δείξει διαφορά είναι ότι ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ τόσο λάδι όσο πρίν.
Συμβουλή μου είναι να τα δοκιμάσεις τα Motul και αν δείς ότι δεν έχεις τόσο μεγάλη διαφορά βάλε ψυγείο λαδιού.
Με το ψυγείο λαδιου μόνο το αρνητικό του είναι ότι πολλές φορές κρατά την θερμοκρασία του λαδιού ΚΑΤΩ από το επιθυμητό όριο και τότε τα μέταλλα τρίβονται (τριβές) περισσότερο απ'ότι με υψηλές θερμοκρασίες. Γι'αυτό το λόγο τα ψυγεία συνιστώνται σε κινητήρες με υπερσυμπιεστή που αναπτύσουν εξωφρενικά υψηλές θερμοκρασίες.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

*** Groupe PSA ***
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάϊ 2002, 15:57:46 Θέμα δημοσίευσης: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων... |
|
|
Προς SIDOBRE & MILTELLAS
Παιδιά εγώ μέχρι πριν απο μια βδομάδα είχα τα εργοστασιακά λάδια με ότι αυτό συνεπάγεται....Οταν τα αδειάσαμε παρατήρησα ότι ήταν σχεδόν διάφανα και σαν νερό.....με μόλις 2000χιλιόμετρα..... Δεν ξέρω τι λάδια είναι αυτά....
Το θέμα είναι, ότι σε γρήγορους ρυθμούς (δεν εννοώ αγωνιστικούς, αλλά με ταχύτητες πάνω από 140km) πρόσεξα ότι η θερμοκρασία ανέβαινε πάνω από τους 110 βαθμούς....πολύ εύκολα. Το ίδιο πρόβλημα είχα και σε Αθηναϊκά μποτιλιαρίσματα....
Με τα MOTUL με τους ίδιους ρυθμούς δεν ανεβαίνει πάνω από τους 90...95 βαθμούς....
Προσοχή...δεν πιέζω το 206 αλλά και δεν το φθάνω στα όρια στο στροφόμετρο....
Δεν ξέρω τι θα γίνει αν το πάω στα όρια και ούτε θέλω να το μάθω.....γιατί δεν βιάζομαι να πάω κάπου....
Τα παραπάνω προς αποφυγή παρεξηγήσεων....επειδή είπα καλά λόγια για τα λάδια αυτά.... A.M.A.N....Το Κάθαρμα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Μάϊ 2002, 02:16:35 Θέμα δημοσίευσης: Ψυγείο Λαδιού με Θερμοστάτη |
|
|
Vini, κανένα πρόβλημα. Εξάλλου ακόμη το μαθαίνεις. Κι εγώ τα συμπεράσματα δεν τα έβγαλα μετά από μόλις 2000 χλμ...!! Χώρια που επειδή κατέχω την τέχνη, γίνομαι απαιτητικός καθ'ότι σπρώχνω εύκολα το αυτοκίνητο στα όριά του, κι έτσι μπορεί να δω πράγματα που αλλιώς δεν φαίνονται. Δεν προτρέπω κανέναν να το κάνει, είναι επικίνδυνο. Όποιος αντέχει οικονομικά ας πάει στις πίστες (ποιες πίστες "> , ή έστω και φιλικιές κόντρες με νοικιάρικα καρτ μπας και πάρει ιδέα από όρια, υποστροφές-υπερστροφές. Αλλιώς, ο Θεός βοηθός...
Sidobre, μάλλον εκπέμπουμε σε κοντινό μήκος κύματος. Έχεις δίκιο. Θυμήθηκα ότι σε κάποιο βιβλίο είχα διαβάσει γι αυτό το πρόβλημα με τα ψυγεία λαδιού, αλλά κι ότι υπάρχουν ψυγεία με θερμοστάτη για να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που ανέφερες. Ίσως αυτά να είναι η ιδανική λύση, αλλά υποθέτω ότι το κόστος θα ανεβαίνει δυσανάλογα, καθ'ότι σίγουρα θα προορίζονται για αγωνιστική χρήση. Με τις πόρτες... α λα γαλλικά
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimlock Μέλος

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimlock Μέλος

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
jimlock Μέλος

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|