PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ANTIPOLUTION FAULT - ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
WOODAKOS (STELIOS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 16V XS (2001)

Ένταξη: 03 Αύγ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 03 Αύγ 2007, 13:59:18    Θέμα δημοσίευσης: ANTIPOLUTION FAULT - ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΛΒΙΔΩΝ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αγαπητοί Φίλοι, γειά σας !

Έχω ενα Peugeot 307 1.6 16V 2001. Εχω μόνο 25,000 χλμ. καθώς κάνω μονο μικρές καθημερινές διαδρομές για την δουλεία μου (4χλμ ημερησίως) και κάποια ταξίδια. Η χρήση που του κάνω ειναι γενικά ήπια. Καθώς δεν έχω ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις θα ήθελα την βοηθεία σας στο ακόλουθο πρόβλημα:

Το αυτοκίνητο μέχρι τις 20,000 δεν είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Πρίν από ένα χρόνο, παρουσίασε ένα ρετάρισμα στην εκκίνηση συνοδυεύομενο απο Anti Polution Fault. Επισκέφθηκα την Peugeot στήν Αγ.Παρασκευή (ΜΙΝΙ ΜΟΚΕ). Η διάγνωση που έγινε ήταν "Προβληματική Καύση στον Κύλινδρο 2" Η εργασία που έγινε ήταν φόρτωση των νέων προγραμμάτων στον εγκέφαλο καθώς τα δικά μου ήταν αρκετά παλαιότερα.
Το αυτοκίνητο σταμάτησε να παρουσιάζει οποιοδήποτε πρόβλημα για ένα χρόνο, παρουσιάζοντας μάλιστα και καλύτερη λειτουργία του κινητήρα (τουλάχιστον αυτό καταλάβαινα εγώ ως αίσθηση).
Δυστυχώς τώρα παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα (ρετάρισμα μόνο κατά την εκκίνηση - ποτέ εν λειτουργία) όλο και πιο συχνά. Το ίδιο συνεργείο μου είπε ότι αυτό είναι γνωστό πρόβλημα στα 307 το οποίο οφείλεται σε ελαττωματικές βαλβίδες και καπάκι. Το πρόβλημα ενισχύθηκε λένε και απο την χρήση του αυτοκινήτου (μικρές διαδρομές) Πειραματικά μου έβαλαν λάδι στις βαλβίδες μήπως και δεν ξανακολλήσουν.
Δυστυχώς αυτό δεν δούλεψε και μου συστήνουν αλλαγή όλων των βαλβίδων και λοιπών εξαρτημάτων. Κόστος 690 μαζί με εργατικά.

Θα ήθελα την γνώμη σας στα ακόλουθα:

1] Διάγνωση βλάβης
2] Κόστος επισκευής

Επίσης επειδή σκόπευα να πουλήσω το αυτοκίνητο πιστευετε οτι αυτή η βλάβη/επισκευή θα μου δημιουργήσει πρόβλημα ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
307red (Paul)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 XT 5d 2004

Ένταξη: 04 Απρ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 13 Αύγ 2007, 10:29:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σου φίλε,

δεν είμαι μηχανικός για να ξέρω, αλλά έχω το ίδιο μοντέλο (04 όμως). Μου το έκανε 1 φορά μέχρι τώρα (έχω κάνει γύρω στα 65000 χλμ). Πήρα τηλέφωνο στο συνεργείο (ήμουν διακοπές σε νησί που δεν είχε ούτε συνεργείο Laughing ) και μου είπαν απλά να κάψω τη βενζίνη που είχα βάλει και να γεμίσω με "καλή". Με το που άνοιξα το διακόπτη μετά το φουλάρισμα, σταμάτησαν όλα τα περίεργα Laughing
Από τότε κανένα απολύτως πρόβλημα (έχω κάνει πάνω από 40000 χλμ.)...

Δύο γνωστοί μου που έχουν το 1,4 (ο ένας το παλιό με τα 75 άλογα, κι ο άλλος το πιο πρόσφατο με τα παραπάνω): στον έναν άλλαξαν αισθητήρα λάμδα, ο άλλος ακολούθησε όσα μου είπαν. Και αυτοί δεν είχαν ξανά πρόβλημα.

Ελπίζω να μην είναι αυτό που σου λένε. Δε χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις. Γέμισε με καλή βενζίνη και παρατήρησε τη συμπεριφορά.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης