PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Μπλοκέ Quaife
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 51, 52, 53  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιαν 2007, 16:40:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ορίστε:

Μαμά ΒΕ διαφορικό με την κορώνα βιδωμένη πάνω του.
Τα κεφάλια των βιδών είναι από την κάτω μεριά και δεν φαίνονται.
Συνολικά βιδώνει με 8 βίδες.

Το quaife για ΒΕ
με τα δεματικά είχε στερεώσει πρόχειρα ο Αργύρης τα "καπάκια" των ρουλεμάν για την μεταφορά.

Και τα δύο παρέα.

αυτά Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
tsosmoulis (μητσάκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

106 rallye x 2

Ένταξη: 03 Ιούν 2004
Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιαν 2007, 18:26:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
Eχεις απολυτο δικιο μητσο και εμενα ηταν πολυ δυσκολο να ξεπερασω τις οποιες αμφιβολιες μου μηχανολογικης φυσεως αλλα ....θα τον 2$#@μησω που θα τον #$%μησω τον αργυρη να μην εχω και λογο??? Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

υ.γ.παντως οπως βλεπεις ειναι σε 4 ξεχωριστα σημεια με μικρο μηκος ραφης Wink
βεβαια το ξαναλεω.αν οντως υπηρχε προβλημα πολυ σοβαρο στα μπλοκε της quaife το πιο απλο θα ηταν να βαλει 4 μπιλιες-ασφαλειες σταυρωτα η ιδια η εταιρεια Wink
οτι κανουμε ειναι κατα τη παραδοση- φυλα τα ρουχα σου να εχεις τα μισα...

περισσότερο ψυχολογική είναι η ασφάλεια που προσφέρει η ραφή κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως είπα και παραπάνω ας το αφήσουμε το θέμα και ας απολαύσουμε τα μπλοκέ μας ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα έχει προβλήματα στο μέλλον. Στρίβετε γιατί χανόμαστε!!!

Μάνθο για πες τις δικές σου εντυπώσεις!!!

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιαν 2007, 18:38:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημήτρη τις μέχρι τώρα τις έχω γράψει στην προυγούμενη σελίδα.
Σήμερα απλά ήρθα στην δουλειά με την μητέρα μου μαζί οπότε δεν έπαιζε να κάνω δοκιμές... Laughing Laughing Laughing

Αν βρω στεγνό δρόμο το βράδυ θα δοκιμάσω ένα δυο πραγματάκια κυρίως σε ότι αφορά την συνεργασία με το esp καιθα ενημερώσω σχετικά. Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 09:58:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άντε ντε! Γράψτε αυτά που έγραφα 2 χρόνια πριν

ΠΡΡΡΡ ΤΣΑΠ ΤΣΑΠ ΤΣΑΠ Tease Whip

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 10:35:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προσοχή! Alien2

Κάποιος έχει βάλει 3 διαφορικά στο αμάξι ενώ είχε δηλώσει ένα στην αρχή... (1 κέντρο για κατανομή, 1 μπρος και 1 πίσω) και την είδε Scooby! Crazy

Προσοχή! Splat

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 11:03:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είχες πριν 2 χρόνια ESP?
Τι λες Shocked ?
Έβγαιναν τότε 14άρια 16βου με ESP.
Impressive Shocked Shocked
Άρπα την Splat Rotfl

Λοιπόν ....

ESP test completed succesfully...

Το αμάξι ΣΤΡΙΒΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ!!!

Εεε συγνώμη!!!
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ?!?!?!?!? Shocked Shocked Question Question
Να πω ότι έστριψα.
Αι σιχτιρ δηλαδη! Laughing Laughing

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Περίπτωση 1.
Χαλαρή οδήγηση με esp on ή off.
Το ΑΤΒ είναι σα να μην υπάρχει.
Δεν το καταλαβαίνεις πουθενά.
Δεν ακούγεται τίποτα
Δεν σου τραβάει το τιμόνι δεν, δεν , δεν ,δεν , δεν κλπ κλπ...

Περίπτωση 2
Πιο σβέλτη οδήγηση όχι τάπα με esp on ή off
(= χωρίς απότομα "άσε-πάτα" και τιμονιές )
Το ΑΤΒ διακριτικά κλείνει την τροχιά του εμπρός μέρους.
Το ESP (όταν ON) λάμπει διά της απουσίας του και το πολύ πολύ να φρενάρει λίγο κάποιο τροχό αν εμφανιστεί τάση υποστροφής ή υπερστροφής κηρίως.
Συνεργασία άψογη χωρίς περίεργα κλεισίματα (ή μάλλον σταμάτημα ανοίγματος) του γκαζιού και διακριτικά φρεναρίσματα όπου χρειαστεί ΑΛΛΑ σε πολύ λιγότερο και μικρότερο βαθμό.
Όταν το ESP OFF το ATB απλά δουλευει λίγο περισσότερο.

Περίπτωση 3
Τάπα με το ESP ON.
Ρε μας δουλευει το 206?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Ειλικρινά για να καταφέρεις να το βγάλεις από το δρόμο το αυτοκίνητο πρέπει να είσαι ή ηλίθιος ή να σου κοπούν τα χέρια.
Ρε αυτό στρίβει μόνο του.
Ερχεται η στροφή. Συμμαδευεις που θες να πάς επιλέγεις την σχετική ταχύτητα, στρίβεις γκαζώνεις πάνω στην στροφή κλειδώνει το ΑΤΒ, κλείνει την τροχιά χωρίς να αφήνει περιθώριο σπινιαρίσματος (από τον ένα από τους 2 τροχούς) και αν πάνε να σπινιάρουν και οι 2 μαζί τότε το ESP κρατάει σταθερό το γκάζι μέχρι να βρεθεί ξανά πρόσφυση (πράγμα που με το ΑΤΒ γίνεται αμέσως Laughing ) οπότε και ξαναεπιταχύνει...
Επίσης αν εμφανιστούν τάσεις υπερστροφής πάλι το ESP κάνει τα δικά του και χωρίς να μειώνει το γκάζι επαναφέρει το πίσω μέρος "σε τάξη".
Για μια ακόμη φορά πραγματικά βγάζω το καπέλο στους τεχνικούς της Peugeot για τον προγραμματισμό του συγκεκριμένου ESP.
Στα απότομα "πατήματα" του γκαζιού πρώτα δουλεύει το ΑΤΒ και μετά το ESP (και ανάλογα με την γωνία του τιμονιού που όσο μεγαλύτερη είναι τόσο περισσότερο επεμβαίνει το ESP και πάλι όμως πολύ λιγότερο από ότι πριν με το μαμά ελεύθερο διαφορικό).
Αν έχω καταλάβει καλά (=θέλει κι άλες βόλτες/δοκιμές) το ESP δεν "αφήνει" το ΑΤΒ να "κλειδώσει" στο μέγιστο που αυτό που μπορεί και επεμβαίνει σε κάποιο σημείο.
Λεπτομέρειες πάνω σε αυτό θα έχω φαντάζομαι μέσα στις επόμενες μέρες.

και πάμε τώρα και στην

Περίπτωση 4... (party time, all the money και άντε γεια...)
Τάπα και το ESP OFF.
Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
Είναι απλά γαμάτο.
Στρίβεις πατάς και η μούρη κάνει αυτό ακριβώς που της λες. Στρίβει χωρίς ηλεκτρονική βοήθεια και άλλα τέτοια "gadgets" Laughing Laughing
Το κλείσιμο της τροχιάς το νοιώθεις στο τιμόνι και το βλέπεις με τα μάτια σου ότι το αμάξι με σταθερά στριμμένο τιμόνι με επιπλέον πίεση στο πετάλ του γκαζιού στρίβει περισσότερο.
Τα όρια του εμπρός μέρους έχουν ανέβει απίστευτα.
Πολύ απότομα ανάποδα δεν δοκίμασα γιατί ο δρόμος δεν ήταν ο κατάλληλος για εκπαίδευση στο καινούργιο παιχνίδι. Εν καιρώ...
Επίσης στις εκκινήσεις το αμάξι πλέον σπινιάρει πολύ πολύ πολύ λιγότερο...

Τέλος να σημειώσω ότι οι MTG μου φαίνονται μια χαρά σε αίσθηση αν και δεν τις έχω δει σε παρατεταμένη γρηγορη οδήγηση πως θα είναι.
Οι TRP πάντως όταν είναι "ζεστές" είναι απλά φανταστικές. Για να δούμε τώρα με τις νέες λόγω ΑΤΒ τι θα κάνουμε.
Πάντως είναι απίστευτα λεπτόρευστες σε σημείο που σε αγχώνουν όταν τις βλέπεις. Shocked Laughing

Αυτά τα "ολίγα" Laughing Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Τετ 10 Ιαν 2007, 11:43:47, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
tsosmoulis (μητσάκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

106 rallye x 2

Ένταξη: 03 Ιούν 2004
Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 11:40:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

είναι και λογικό "πρώτα" να δουλεύει το ΑΤΒ και μετά το esp ΚΑΙ λόγω του ότι το ένα είναι μηχανικό (no lag) ενώ το άλλο ηλεκτρονικό.

Τέλεια η περιγραφή σου Μάνθο!!

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 12:26:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μανθο κανε μου τη χαρη να μετρησεις και βαρος μαμα διαφορικου για να συγκρινουμε με atb απο δημητρη και στα διλιτρα . . . .
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 12:41:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάνθο οι TRP πράγματι είναι τόσο καλές που δεν βρίσκεις πώς μπορεί μία ανταγωνιστική της βαλβολίνη να τα καταφέρνει καλύτερα. Κι όμως, γι αυτό κι εγώ εξεπλάγην θετικά όταν έβαλα την MTG την περασμένη Άνοιξη και εξεπλάγην και πάλι όταν ήρθε ο Χειμώνας. Γι αυτό το κάτι παραπάνω της MTG που δεν συνοδεύεται από καμία παρενέργεια -δηλ. δεν χειροτερεύει πουθενά σε σύγκριση με την TRP- την πρότεινα για το QUAIFE. Πιθανότατα επεδή εσύ έχεις εκ κατασκευής καλύτερο σασμάν να δυσκολευτείς να δεις τις έστω και μικρές διαφορές που είδα εγώ και που μάλιστα έχουν και διάρκεια στο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι η βαλβολίνη αυτή (όπως ισχύει και με την TRP) θα κλείσει σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας για να σου ξεδιπλώσει (ή να εκτιμήσεις) όλες τις αρετές της. Μου φαίνεται παράξενο (και ανεξήγητο) που επί ένα σχεδόν μήνα "έβλεπα" βελτίωση (ενώ οι 10 βία 15 μέρες μπορούν να έχουν λογική εξήγηση), γι αυτό και από ένα σημείο και μετά δεν αποκλείω να ήταν η ιδέα μου, αλλά αυτός και μόνο ο αυξανόμενος ενθουσιασμός δείχνει το πόσο καλά λειτουργεί.

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 12:56:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Προς volvos Arrow θα γίνει. Wink
Προς Miltellas Arrow θα δείξει Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

S2K χρονολάγνο

Ένταξη: 16 Ιαν 2006
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 13:53:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με βάση την ομολογουμένως όμορφη περιγραφή του Μάνθου, το ΑΤΒ αποδίδει τα αναμενόμενα.

Θαρρώ πως η δράση του θα είναι καταλυτηκότερη στο RC και τα αποτελέσματα ακόμη πιό εντυπωσιακά!

Βέβαια να τονίσω και να προσγειωθούμε ξανά ότι ένα μπροστόβαρο μπροστοκίνητο αυτοκίνητο ΔΕΝ μπορεί να στρίβει ΄΄με όλα΄΄ ή ΄΄σαν τρένο΄΄!!!!! Η υποστροφή αδρανείας καραδοκεί!
Με το συγκεκριμένο μπλοκέ, εν προκειμένω, μπορούμε να αυξήσουμε το όριο εκμεταλλευόμενοι τη συνολική πλέον πρόσφυση και των δύο ελαστικών.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν ξεπεράσει κανείς το όριο πρόσφυσης η μετάβαση σε υποστροφή είναι απότομη και δύκολα ελένχεται.

Χωρίς να το έχω δοκιμάσει ακόμη, πιστεύω ότι οι υποσχέσεις του ΑΤΒ επαληθεύονται και με βάση τα γραφόμενα ΄΄χεράδων΄΄ Question (όπως ο Μανθος Splat ) ειναι μία ΑΡΙΣΤΗ αγορά!!!

Α! και ένα Off Topic volve Έχω ΜΑΡ θα το μελετήσω το θέμα.

Γνώση είναι η γνώση οτι δέν είσαι γνώστης.

ΑγιοςVTECιος o....Turboκτόνος....
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 14:28:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ξεκόλλα Razz Laughing Δημήτρη μου από τα κεντρομήχανα... Cool

Δεν μας ενδιαφέρει να συγκρίνουμε το 206 μας με μία elise ούτε και να το κάνουμε να στρίβει όπως εκείνη.

Απλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε στο μέγιστο που μπορούμε αυτό που έχουμε στα χέρια μας, που το γουστάρουμε και που μέχρι εκεί φτάνβει η τσέπη μας.

Προφανώς και υπάρχουν πολύ καλήτερα αυτοκίνητα αλλά αυτό με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Wink

Όταν θα έχω λεφτά για τέτοια αμάξια θα πάρω ένα να χω να παίζω, εντομεταξύ ακόμα και το ταπεινό 206 μια χαρά κάνει την δουλειά.

Επίσης ποτέ δεν έγραψα ότι το αμάξι στρίβει "με όλα" ή "σαν τραίνο".

Επίσης όπως καραδοκεί η υποστροφή αδρανείας στα μπροστόβαρα προσθιοκίνητα έτσι καριβώς καραδοκεί η υπερστροφή στα πισώβαρα πισωκίνητα αλλά και το γλυστρημα "με τα τέσσερα" στα κεντομήχανα.

Μάλιστα για τον "μέσο κουλό οδηγό" (που είμαστε οι περισσότεροι που σχεδόν δεν ξέρουμε να ρυθμίσουμε την πίεση στο πεντάλ του γκαζιού και το δουλευουμε "on-off" σαν button υπολογιστή...) τα πισώβαρα και πολύ περισσότερο τα κεντρομήχανα είναι πολύ πιο δύσκολα (ή έστω άγνωστα) στο όριο (το οποίο όριο βέβαια είναι πολύ ψηλά = όμως τα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλά...)

Δεν συγκρίνει άλλωστε κανένας με άλλα αυτοκίνητα.
Τουλάχιστον εγώ.
Εγώ συγκρίνω το 206 που αγόρασα με αυτό που οδηγώ τώρα και απλά δεν έχει καμία σχέση...(όχι μόνο λόγω ΑΤΒ φυσικά)
Το ίδιο ακριβώς κάνει και πχ και ο Τάσος, ο Παναγιώτης κλπ κλπ που ψάχνονται με το στήσιμο και δοκιμάζουν διάφορα..
Όλοι μας συγκρίνουμε πριν και μετά στο δικό μας (ή σε παρόμοιο αμάξι = ίδιο μοντέλο) και όχι σε σχέση με το (άλλης μάρκας και ίσως και άλλης αξίας) αμάξι του δίπλα μας. Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 14:33:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

AAAAAA kaneis λαθος...

εγω πλεον δεν εχω προβλημα να συγκρινω με οτιδηποτε μπροσθιοκινητο το 206 μου πλεον και χωρις το μπλοκε!
απο στριψιμο οχι απο γκαζι...αυτο ποναει λεμε!
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 14:34:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
nik_marin (Nikos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

306 Race

Ένταξη: 07 Μάρ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 10 Ιαν 2007, 15:11:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:

εγω πλεον δεν εχω προβλημα να συγκρινω με οτιδηποτε μπροσθιοκινητο το 206 μου πλεον και χωρις το μπλοκε!
απο στριψιμο οχι απο γκαζι...αυτο ποναει λεμε!
Whistling Whistling Whistling
Κοιτά από κάτω!

Link link2 link3
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ (Δημήτρης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

S2K χρονολάγνο

Ένταξη: 16 Ιαν 2006
Τόπος: Αθήναι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Ιαν 2007, 01:56:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MEMsound έγραψε:

Το αμάξι ΣΤΡΙΒΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ!!!

Εεε συγνώμη!!!
ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΤΙ?!?!?!?!? Shocked Shocked Question Question
Να πω ότι έστριψα.
Αι σιχτιρ δηλαδη! Laughing Laughing
Αυτά τα "ολίγα" Laughing Laughing

Σε αυτόν τον ενθουσιασμό (δικαιολογημένο βέβαια!! Laughing )
και υπενθυμίζω για να μήν πάρει κανείς κανένα δεντρο-κολώνα αγκαλίτσα!

Τα κεντρομήχανα, τουλάχιστον όσα γνωρίζω(έχουν την κίνηση πίσω, για πολλούς Off Topic λόγους), έχουν μεγάλο όριο μα εκεί Δεν γλιστρούν με τα τέσσερα αλλα είναι υπερστροφικά κυρίως(εώς παντελώς) καθώς τα περισσότερα φορτία είναι στους πίσω τροχούς. Η υπερστοφή είναι μεγάλης συχνότητας καθώς έχουμε ένα εκρεμές με μικρό μήκος.Δηλαδή ΄΄ξεκολούν΄΄ απότομα και γρήγορα.Αν οι χειρησμοί σου είναι γρήγοροι και ΄΄αλφαδιασμένοι΄΄έπαναφέρονται.Ουσιαστηκά πρέπει να προβλέπεις, κάτι που σε άγνωστη διαδρομή είναι δυσκολο για τον μή Wattanen..
Αλλιώς τετακέ.....

Βέβαια ορισμένοι όπως οι Volvos ΜΕΜsound έχουν τηλεπαθητικές οδηγηκές ικανότητες και ΄΄παίζουν΄΄ με τα ΄΄όποια΄΄ ταπεινα κεντρομήχανα Laughing

Αρπάχτε ! Splat Splat

Γνώση είναι η γνώση οτι δέν είσαι γνώστης.

ΑγιοςVTECιος o....Turboκτόνος....
Επιστροφή στην κορυφή
gonakinen (ΓΙΩΡΓΗΣ)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

106RALLYE A6 , 205 E11

Ένταξη: 28 Δεκ 2005
Τόπος: ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ http://www.chaniacrete.gr/gr/

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Ιαν 2007, 02:59:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σίγουρα η χρήση μπλοκέ αυξάνει τα όρια του κάθε αυτοκινήτου και κυρίως αυτών που ήδη είναι στημένα για σπορ ή αγωνιστική οδήγηση.
Επίσης είναι σημαντική μηχανική βελτίωση που αξίζει τα λεφτά της και δίνει αλλη αίσθηση και ουσία στην οδήγηση.
Προσωπικά απο την χρήση του στο δικό μου αυτοκίνητο,είδα τεράστια διαφορά.Και την διαφορά δεν την είδα όταν το έβαλα, αλλά κυρίως όταν το έβγαλα...
Ο λόγος που το έβγαλα ήταν γιατί έσπασε, ερχόμενος από Ρέθυμνο προς Χανια την στιγμή που είχε αρχίσει να χτυπά ο κόφτης 5ης (13/59...), και κατά τη γνώμη εμένα και του μηχανικού μου, η υψηλές ταχυτητες (που εκεινη την περίοδο ανέπτυσα καθημερινά στη διαδρομή εκείνη) ήταν η αιτιά που ζόρισαν το διαφορικό με αποτέλεσμα να σπάσει.
Γενικά εχω ακούσει και από άλλους ότι καλο είναι να αποφεύγουμε την συχνή κίνηση με υψηλές ταχύτητες στην Εθνική αλλά και από αγωνιζόμενους που πήγαιναν οδηγώντας το αμάξι στον αγώνα, μετά την τοποθέτησή του το αποφεύγουν...
Ας μην ξεχνάμε ότι και η καταπόνηση κάποιων μερών είναι μεγαλύτερη με τη χρήση μπλοκέ διαφορικού.

Αυτά ισχύουν για 'μπουμπίσια', όπως αυτό που φορούσα.
Δεν ξέρω αν διαφορικά όπως του Μάνθου δεν έχουν καμμία σχέση με τα παραπάνω...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
gonakinen (ΓΙΩΡΓΗΣ)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος
Επίσημο Μέλος

106RALLYE A6 , 205 E11

Ένταξη: 28 Δεκ 2005
Τόπος: ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ http://www.chaniacrete.gr/gr/

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Ιαν 2007, 05:20:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στα παραπάνω δεν έγραψα και την προσοχή που πρέπει να δίνουμε στην οδήγηση του αυτοκινήτου μας μετά την τοποθέτηση του μπλοκέ.

Κατ'αρχήν είναι αδυνατο ένα εξάρτημα που δεν κάνει ηλεκτρονικό ελεγχο της πρόσφυσης, αλλά είναι καθαρά μηχανική η λειτουργία του, να το μάθουμε στην πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη βόλτα...
χρειάζεται εξοικιωση και σεβασμό περισσότερο κι από μια group Α ανάρτηση.
Γιατί αυτο που εύκολα μας δίνει την αίσθηση του καλού και -χωρίς περίπτωση εξόδου- στριψίματος, αυτό πολύ εύκολα θα μας στείλει ευθεία σε μια γλιστερή φουρκέτα ή θα μας μπερδέψει σε μια πατημένη τρίτης που δεν θα ξέρουμε αν σημαδεύουμε εμείς ή το μπλοκέ...
Και θελει όντως χρόνο και δουλειά για να του πάρουμε τον αέρα.
Εμένα πάντως περίπου δύο μήνες σε βουνά και σε λαγκάδια πάνω κατω, δεν μου φάνηκαν αρκετοι...

Και τελος πιστεύω ότι αν το ποδαράκι μας και τα χεράκια μας δεν δουλεύουν όπως πρέπει... κανένα μπλοκέ όσο ακριβό κι αν είναι δεν θα μας δώσει τα στριψίματα που θελουμε.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Ιαν 2007, 10:09:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gonakinen έγραψε:
...Aυτά ισχύουν για 'μπουμπίσια', όπως αυτό που φορούσα.
Δεν ξέρω αν διαφορικά όπως του Μάνθου δεν έχουν καμμία σχέση με τα παραπάνω...

Τα ΑΤΒ δεν έχει καμία σχέση με τα μπουμπίσια ή τα δισκάτα διαφορικά μιας και δεν είναι μόνιμης εμπλοκής και δεν έχει κανένα βαθμό προφόρτισης.
Αυτός ήταν και ο κύριως λόγος που το επιλέξαμε.
Από την άλλη δεν έχει ίσως την αμεσότητα στο "κλείδωμα" που φαντάζομαι έχουν τα δισκάτα μπλοκέ αλλά εμένα μου αρκεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται να με αφήσει κάπου στο δρόμο... Wink
Εξάλλου δεν τα θέλουμε για αγώνες. Wink

gonakinen έγραψε:
Στα παραπάνω δεν έγραψα και την προσοχή που πρέπει να δίνουμε στην οδήγηση του αυτοκινήτου μας μετά την τοποθέτηση του μπλοκέ.

Κατ'αρχήν είναι αδυνατο ένα εξάρτημα που δεν κάνει ηλεκτρονικό ελεγχο της πρόσφυσης, αλλά είναι καθαρά μηχανική η λειτουργία του, να το μάθουμε στην πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη βόλτα...
χρειάζεται εξοικιωση και σεβασμό περισσότερο κι από μια group Α ανάρτηση.
Γιατί αυτο που εύκολα μας δίνει την αίσθηση του καλού και -χωρίς περίπτωση εξόδου- στριψίματος, αυτό πολύ εύκολα θα μας στείλει ευθεία σε μια γλιστερή φουρκέτα ή θα μας μπερδέψει σε μια πατημένη τρίτης που δεν θα ξέρουμε αν σημαδεύουμε εμείς ή το μπλοκέ...
Και θελει όντως χρόνο και δουλειά για να του πάρουμε τον αέρα.
Εμένα πάντως περίπου δύο μήνες σε βουνά και σε λαγκάδια πάνω κατω, δεν μου φάνηκαν αρκετοι...

Και τελος πιστεύω ότι αν το ποδαράκι μας και τα χεράκια μας δεν δουλεύουν όπως πρέπει... κανένα μπλοκέ όσο ακριβό κι αν είναι δεν θα μας δώσει τα στριψίματα που θελουμε.

Σε όλα αυτά θα συμφωνησω απολύτως.
Γι αυτό και τα πρώτα χιλιόμετρα θέλουν προσοχή και σύνεση.

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
glf (Νίκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye

Ένταξη: 01 Ιαν 2003
Τόπος: Κοζάνη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 13 Ιαν 2007, 15:49:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγώ με δισκάτα μπλοκέ εδώ και τόσα χρόνια, πολύ συχνά πάω τελικές και ούτε που το σκέφτομαι....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Μετάδοση Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 51, 52, 53  Επόμενη
Σελίδα 17 από 53

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης