Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
torture (alex) Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 8v
Ένταξη: 28 Ιούλ 2006 Δημοσιεύσεις: 68
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 13:53:11 Θέμα δημοσίευσης: Ενδειξη "Service" |
|
|
στο 206 στο σημειο που λεει ποσα χιλιομετρα εχει διανυσει το αυτοκινητο στα αριστερα του αριθμου αυτου εχει ενα κλειδι. αυτο σημαινει οτι θελει service? αν οχι τι συμβολιζει? το εχω παρει μεταχειρισμενο και εχει κοντα στα 52.000 χιλιομετρα. στα 60.000 δεν ειναι το επομενο service? αν οχι καθε ποσα χιλιομετρα πρεπει να κανω service? τι μου προτεινετε εσεις? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
smpokos (γιωργος) Μέλος

Ένταξη: 24 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 136 Τόπος: SALONIKA
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 16:54:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
υπαρχει και το long live service που θα επρεπε να εφαρμοζεται και γι'αυτο πληρωνουμε το οποιο γινεται ανα 30000 χλμ αν δεν κανω λαθος. η ενδειξη αναφερετε σε αυτο.
MPAMPA MIN TREXEIS |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 8v
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 16:59:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δηλαδη πρεπει να κανω service τωρα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 18:07:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν το κλειδακι ειναι μονιμα αναμμενο τοτε πρεπει να πας για service, βασει του μετρητη!!! Αν γυρισεις το κλειδι στη θεση που αναβουν ολα τα λαμπακια θα δεις ποσα Km σου μενουν ακομα...
Το θεμα ειναι να ξερεις το παρελθον του αυτοκινητου!!! Ποτε εκανε το τελευταιο service???
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 20:13:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δηλαδη τι ειναι πι οσωστο?να κανουμε service συμφωνα με τα χιλιομετρα που μασ βγαζει ο υπολογιστησ στο καντραν η με το περασ καθε χρονου? 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
smpokos (γιωργος) Μέλος

Ένταξη: 24 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 136 Τόπος: SALONIKA
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 20:19:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αν χρησιμοποιουν τα ανταλακτηκα που προοριζονται για λονγκ λαιβ σερβις τοτε κανουμε σερβις οποτε μας βγαζει κλειδακι το αυτοκινητο. τα χιλιομετρα για σερβις που βγαζει οταν βαζεις το κλειδι ειτε αυξανονται ειτε μειονονται αναλογα με την χρηση που κανεις. πχ ετυχε ο πατερας μου με το αουντι του να κανει σερβις στα 45000 χιλιομετρα!!! 
MPAMPA MIN TREXEIS |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 8v
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 20:28:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εγω οταν το αγορασα το αυτοκινητο το ατομο που το ειχε μου ειπε οτι εκανε service ακριβως πριν μου το δωσει. και δεν ειχε βιβλιο service. δυστηχως δεν θυμαμαι αν το κλειδακι αναβε οταν το αγορασα ή αν ηταν σβηστο.
αν παω στην peugeot δεν ξερουν αραγε να μου πουν αν εχει κανει προσφατα service? ειναι κριμα να κανω service αν δεν χρειαζεται. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 20:59:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
torture έγραψε: | εγω οταν το αγορασα το αυτοκινητο το ατομο που το ειχε μου ειπε οτι εκανε service ακριβως πριν μου το δωσει. και δεν ειχε βιβλιο service. δυστηχως δεν θυμαμαι αν το κλειδακι αναβε οταν το αγορασα ή αν ηταν σβηστο.
αν παω στην peugeot δεν ξερουν αραγε να μου πουν αν εχει κανει προσφατα service? ειναι κριμα να κανω service αν δεν χρειαζεται. |
Αν δεν εχεις βιβλιο των Service του αυτοκινητου σου , τοτε δυστυχως δεν μπορεις να ξερεις και τι εχει γινει, οποτε :
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ. δηλ. πας στο μηχανικο που εμπιστευεσαι ή την αντιπροσωπια που θελεις και τους λες να κανουν ενα service αναλογα τα χιλιομετρα που εχει το αμαξι, και να κοιταξουν αν το αυτοκινητο χρειαζεται και οτιδηποτε αλλο εκτος του service. Ακριβη μεν λυση (πληρωνεις το sevrice) αλλα ετσι θα ξερει τι εχεις κανει και θα συνεχισεις να κρατας log απο δω και περα.
Εγω αυτο θα εκανα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 24 Δεκ 2006, 21:03:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DimiP έγραψε: | torture έγραψε: | εγω οταν το αγορασα το αυτοκινητο το ατομο που το ειχε μου ειπε οτι εκανε service ακριβως πριν μου το δωσει. και δεν ειχε βιβλιο service. δυστηχως δεν θυμαμαι αν το κλειδακι αναβε οταν το αγορασα ή αν ηταν σβηστο.
Αν δεν εχεις βιβλιο των Service του αυτοκινητου σου , τοτε δυστυχως δεν μπορεις να ξερεις και τι εχει γινει, οποτε :
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ. δηλ. πας στο μηχανικο που εμπιστευεσαι ή την αντιπροσωπια που θελεις και τους λες να κανουν ενα service αναλογα τα χιλιομετρα που εχει το αμαξι, και να κοιταξουν αν το αυτοκινητο χρειαζεται και οτιδηποτε αλλο εκτος του service. Ακριβη μεν λυση (πληρωνεις το sevrice) αλλα ετσι θα ξερει τι εχεις κανει και θα συνεχισεις να κρατας log απο δω και περα.
Εγω αυτο θα εκανα  |
+1 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Δεκ 2006, 05:25:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Lef205 έγραψε: | DimiP έγραψε: | torture έγραψε: | εγω οταν το αγορασα το αυτοκινητο το ατομο που το ειχε μου ειπε οτι εκανε service ακριβως πριν μου το δωσει. και δεν ειχε βιβλιο service. δυστηχως δεν θυμαμαι αν το κλειδακι αναβε οταν το αγορασα ή αν ηταν σβηστο.
Εγω αυτο θα εκανα  |
+1  |
Σωστα ολα αυτα και να συμπληρωσω πως η ενδειξη στο ταμπλο δεν σημαινει ουσιαστικα τιποτα. Την ρυθμιζεις οποτε και οπως θες εσυ (υπαρχουν οδηγιες στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη). Απλα μετραει αντιστροφα μεχρι το επομενο service, και καθε φορα σου λεει ποσα χλμ. απομενουν μεχρι το επομενο service. Oταν το κανεις (το service), τοτε το ξαναρυθμηζεις στα ποσα χλμ να σου υπενθημισει το επομενο. Αν φτασει η στιγμη που κανεις το service και δεν το ρυθμησεις συνεχιζει και μετραει τα χλμ απο τοτε που επρεπε να ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ το service.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Δεκ 2006, 10:50:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Σωστα ολα αυτα και να συμπληρωσω πως η ενδειξη στο ταμπλο δεν σημαινει ουσιαστικα τιποτα. Την ρυθμιζεις οποτε και οπως θες εσυ (υπαρχουν οδηγιες στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη). Απλα μετραει αντιστροφα μεχρι το επομενο service, και καθε φορα σου λεει ποσα χλμ. απομενουν μεχρι το επομενο service. Oταν το κανεις (το service), τοτε το ξαναρυθμηζεις στα ποσα χλμ να σου υπενθημισει το επομενο. Αν φτασει η στιγμη που κανεις το service και δεν το ρυθμησεις συνεχιζει και μετραει τα χλμ απο τοτε που επρεπε να ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ το service. |
Όπως τα λέει ο Στέλιος είναι. Η συγκεκριμένη ένδειξη είναι ένα απλό countdown. Από default νομίζω είναι στα 15.000χλμ, αλλά έχω την αμυδρή εντύπωση ότι μπορείς να ρυθμίσεις ανά πόσα χλμ να σου υπενθυμίζει το service. Προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου και με το που εμφανιστεί κλειδί, απλά το μηδενίζω.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 8v
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Δεκ 2006, 12:37:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οταν γυρισα το κλειδι στην θεση που αναβουν ολα τα λαμπακια η οθονη εδειξε 10.700χλμ αυτο σημαινει λογικα οτι θελω συμφωνα με τον μετρητη αλλα 10.000χλμ μεχρι το service.
κοιτα να δεις τι βγηκε χριστουγεννιατικα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 25 Δεκ 2006, 21:22:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συμφωνα με τον μετρητη ναι. Αλλα εσενα ποιος σου λεει οτι ο μετρητης ηταν ρυθμησμενος σωστα στο τελευταιο service ? Δεν εχεις καποιο στοιχειο για τα προιγουμενα service του αυτοκινητου ?
Αν οχι, ξεχνα μετρητες και παπριες και κανε οπως σου ειπε ο DimiP παραπανω.
Αν τα service ειχαν γινει στη Peugeot τοτε κατα 99.9% και ο ρυθηστης θα ηταν σωστος γιατι συνηθος στον επαναρυθμιζουν οι ιδιοι. Αν ομως ειχαν γινει στη Peugeot τοτε 100% θα ειχε και βιβλιαρακι service το αμαξι.
Οποτε η απουσια αυτη δεν σε βαζει σε υποψιες ?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 1.4 8v
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 26 Δεκ 2006, 12:57:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
επειδη εχω υποψιες γι'αυτο ρωτησα και την γνωμη σας. απο οτι φαινεται παω για service. ξερεις κανεις ποσο περιπου παει? ρωταω για να ξερω μην μου παρουν τα μαλλια της κεφαλης μου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TiMoRiS (Argiris) Τρελλαμένο μέλος

Mini Cooper S R56
Ένταξη: 06 Ιαν 2004 Δημοσιεύσεις: 420 Τόπος: Πειραιας
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Δεκ 2006, 15:05:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπορώ να κάνω και εγώ μία ερώτηση για να μην ανοίγω νέο topic?Το αμάξι μου αφότου τελείωσε η εγγύηση το πάω σε άλλο συνεργείο για service.Με αποτέλεσμα ενώ του έχω κάνει service να ανάβει ακόμα το κλειδάκι.Έχω ακούσει-δεί οτι με το πάτημα των κουμπιών στο κοντέρ για κάποσα δευτερόλεπτα και σε συνδιασμό με την θέση του κλειδιού στην μίζα σβήνετε το κλειδάκι μήπως ξέρει κάποιος την ακριβή διαδικασία?
www.asfaleia365.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 27 Δεκ 2006, 19:47:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νομίζω ότι με το κλειδί στην πρώτη θέση, αν πατήσεις για 10-15 δευτερα το κουμπι σβηνει. Αν θυμαμαι καλα αυτό που μου είχε πει ο Αργύρης |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TiMoRiS (Argiris) Τρελλαμένο μέλος

Mini Cooper S R56
Ένταξη: 06 Ιαν 2004 Δημοσιεύσεις: 420 Τόπος: Πειραιας
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Δεκ 2006, 22:44:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το δοκίμασα αλλά δεν έφυγε.... 
www.asfaleia365.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
SnakeMJK (Ζήσης) Άντε γεια !!!

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)
Ένταξη: 27 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 5109 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 29 Δεκ 2006, 08:20:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αν θυμάμαι καλά είναι η εξής διαδικασία:
Βάζεις κλειδί στην πρώτη θέση, πατάς το κουμπί για 3 δευτ., γυρνάς το κλειδί στην τελευταία θέση πριν πάρει μπρος έχοντας πατημένο το κουμπί, κ μετά σου εμφανίζει στην μικρή οθονίτσα αντίστροφη μέτρηση για να μηδενιστεί η ένδειξη service.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|