PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Μετρήσεις μελών
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Makis77 (Μάκης)
Μέλος
Μέλος

206 1.6 GTi (Αυγ 2003)

Ένταξη: 07 Ιούλ 2003
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Μάρ 2005, 16:08:20    Θέμα δημοσίευσης: Μετρήσεις μελών Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή σε πολλούς αρέσουν οι αριθμοί νομίζω ότι ένα τόπικ σαν κι αυτό είναι απαραίτητο.
Ας γράψουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουμε κάνει οι ίδιοι για τα αυτοκίνητά μας (206 1.6 για να μην τα μπερδέψουμε όλα μαζί): 0-100χλμ/ωρα, ρεπρίζ με διάφορες σχέσεις, 0-1χλμ κτλ.
Σημαντικό πάντως είναι να γράφουμε και όλα τα δεδομένα των μετρήσεων όπως:
έτος κατασκευής, βελτιώσεις (αεροδυναμικές και μηχανικές), χιλιόμετρα στο κοντέρ, δείκτης βενζίνης, τύπος βενζίνης και ό,τι άλλο νομίζουμε ότι εππηρρεάζει τις μετρήσεις μας.
Όσον αφορά τον τρόπο εγώ έκανα το εξής:
Στερέωσα με διπλής όψης ταινία την ψηφιακή κάμερα πάνω στο τιμόνι και τράβαγα κλιπάκια το καντράν λέγοντας κάθε φορά τι σχέση έχω στο κιβώτιο. Μετά πέρασα τα κλιπάκια στο PC και με χρονόμετρο μέτρησα ρεπρίζ, αρκετές φορές ώστε να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
Τι λέτε; Τις δικές μου θα τις ποστάρω το βράδυ γιατί τώρα είμαι στη δουλειά.

Day Dreamer
Flying Low
Looking For The Big L
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
gavanas (Γιώργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XS 1.6 2003

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 04 Μάρ 2005, 20:38:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ηθελα πολύ καιρο τωρα να ανοίξω αυτό το thread αλλα με φαγανε οι υποχρεώσεις.

Λοιπόν. Μετρήσεις το θέμα μας αλλά με εργαλεία

Ιδου : www.gtechpro.com

Με 3 επιταχυνσιόμετρα μετράμε 0-100km/h 0-400m 0-1000m ρεπριζ ιπποδύναμη ροπή, κτλ κτλ.

Να και ένα δείγμα. (Sorry για το μέγεθος των φωτο,αλλά δεν θα φαίνονταν τα γράμματα)

επειδή ψιλιάζομαι ότι πολλοι θα θελήσουν αργά ή γρήγορα να μετρηθούν (ας πούμε πριν και μετά απο μια μετατροπή), πιστευω πως με σωστή οργάνωση μπορούμε να δημιουργήσουμε μια βάση, με την αποδεδειγμένη απόδοση διάφορων μετατροπών. ίσως το προεδρείο αν έχει κέφι να οργανώσει μια μέρα μετρήσεων??? Rolling eyes Εγώ είμαι συνήθως διαθέσιμος...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Μάρ 2005, 03:54:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοιτα να απουσιάζεις στο απόμενο track day (όταν με το καλό γίνει αυτό) και να δεις τι θα γίνει!
χαχαχα!
πολύ καλο το μετρητικό αυτό αλλά αυτό 8,695sec για 0-100 δεν είναι λίγο περίεργο???

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Μάρ 2005, 10:54:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MEMsound. έγραψε:
Κοιτα να απουσιάζεις στο απόμενο track day (όταν με το καλό γίνει αυτό) και να δεις τι θα γίνει!
χαχαχα!
πολύ καλο το μετρητικό αυτό αλλά αυτό 8,695sec για 0-100 δεν είναι λίγο περίεργο???

Γιατι Μανθο σου φαινεται περιεργο?
Με ενα ατομο μεσα ειναι λογικο νουμερο.
Μην ξεχνας οτι οι μετρησεις των περιοδικων γινονται με 2 ατομα.

Messinian Houses
Επιστροφή στην κορυφή
gavanas (Γιώργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XS 1.6 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Μάρ 2005, 12:47:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Βασικά την περιμενα την ερώτηση. Το εργαλείο για μετρήσεις τύπου "drag strip" έχει 2 modes. Η διαφορά τους ειναι στο αν συμπεριλαμβάνεται το rollout distance (οι πρώτοι 30 πόντοι που κάνει το αμάξι). Συνήθως ο χρόνος που χρειάζεται για αυτή την απόσταση είναι 0,2 - 0,3 sec. Το manual του Gtech πάντως υποστηρίζει ότι τα περισσότερα περιοδικά μετράνε χωρίς rollout. Το αμάξι ήταν με ένα άτομο, σκούπα, 50άρι προφίλ και ζεσταμένα λάστιχα.

Αντίστοιχα, στις μετρήσεις ιπποδύναμη, οι τιμές είναι τροχό, μείον και τις αντιστάσεις του αέρα. Στο site της εταιρίας έχει τύπο για υπολογισμό των απωλειών λόγω αεροδυναμικής βάση ταχύτητας, Cd, και μετωπικής επιφάνειας. Τις στροφές του κινητήρα τις μετράει από τις παρεμβολές στο ηλεκτρικό κύκλωμα μέσω του αναπτήρα, και γενικά στα 206 το κάνει με μεγάλη επιτυχία. Πάντως η χρησιμότητα αυτής της μέτρησης είναι περισσότερο συγκριτική παρά το απόλυτο δυναμόμετρο.

Τέλος επειδή αναφέρθηκε για track day, να επισημάνω ότι έχουμε δυνατότητα καταγραφής αξονικών και πλευρικών G, μέχρι 2 ώρες, δημιουργία γυρολογίου, και σύγκριση (ας πούμε) οδηγικου στύλ, που φρενάρει ο καθένας ποσο έντονες τιμονιές κάνει και τέτοια...
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Μάρ 2005, 13:07:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sps μου φάνηκε περίεργο γιατί στην ισχύ εγραφε 91,1/5204 rpm και νόμιζα ότι πρόκειται και 1,4 16ν και όχι 1,6 16ν όπως επίσης ότι είναι και μέτρηση (θεωρητική περισσότερο) στον τροχό και με 1 άτομο χωρίς έχτρα βάρος μετρητικού εξοπλισμού.
Αρα είναι απόλυτα λογικό το νούμερο (αφού μάλιστα έχει επιτευχθεί και με 50αρια ζεστά λάστιχα)

Όσο για το track day θα προσπαθησω να έχουμε παραπάνω από ένα τέτοια γιατί μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον...

gavanas έχεις πμ...

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Μάρ 2005, 17:18:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gavanas μπορεις να μου επιβεβαιωσεις αυτες τις μετρησεις????
ειδικα το 90-130 με τριτη!!!!
http://www.zeperfs.com/fiche283.htm
Επιστροφή στην κορυφή
madjas (ΚΩΝ/ΝΟΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

206 GTi 1.6 - Golf GT

Ένταξη: 09 Μάρ 2004
Τόπος: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 05 Μάρ 2005, 18:24:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sps έγραψε:
MEMsound. έγραψε:
χαχαχα!

Γιατι Μανθο σου φαινεται περιεργο?
Με ενα ατομο μεσα ειναι λογικο νουμερο.
Μην ξεχνας οτι οι μετρησεις των περιοδικων γινονται με 2 ατομα.

Όντως ισχύει. Στο EVO που δοκιμάζανε το C2 VTS με τα 125 του βγάζανε 0-100 σε 9,34 με συνοδηγό και χωρίς συνοδηγό (της τάξης των 95 kg) το βγάζανε 8,63! Άρα προφανώς το 8,69 για το 206 1,6 είναι σωστό. Η διαφορά και στο C2 και στο 206 1,6 είναι περίπου η ίδια δηλ. -0,6 εως -0,7 απ'αυτά που δίνουν οι μετρήσεις!
Επιστροφή στην κορυφή
gavanas (Γιώργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XS 1.6 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 06 Μάρ 2005, 17:11:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάνο το link δεν μου ανοίγει.

madjas -> το 8,69 δεν ειναι ορθή τιμή. Εκτός αν θέλουμε αποτελέσματα στυλ burn out. Η συγκεκριμένη μέτρηση, με το rollout distance (οπως λέω παραπάνω) είναι 9,08sec. Μια τιμή όμως δεν σημαίνει όμως κάτι. Εγώ τα ανέβασα ώς παράδειγμα, του τι αποτελέσματα δίνει το έργαλείο για όποιον ενδιαφέρεται. Κανονικά θέλουμε set μετρήσεων (τουλάχιστον 5 με μικρές αποκλίσεις) για ασφαλές συμπέρασμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 17:14:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επανέρχομαι στο θέμα καθώς το βράδυ με χρονόμετρο χειρός θα μετρήσω 80-120 για να δω τι παίζει...

Η μέτρηση θα γίνει εδώ στο χωριό μου στην εθνική... που έχει ασφαλτο καλή, μηδενική κίνηση και σχετική ασφάλεια. Θα μετρήσω 80-120 με 3η,4η και 5η από 3-4 φορές ώστε να βγάλω ένα ασφαλές σχετικά συμπέρασμα. Οκ δε θα είναι Vbox αλλά κάτι θα βγει κι έτσι... Wink
Αν εχεί κανείς άλλος στοιχεία από 206 ας τα γράψει... Wink

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Baphomet στις Πεμ 28 Ιούλ 2005, 23:56:47, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
UnderTaker (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Αυτοκίνητο? Μπα....

Ένταξη: 18 Νοέ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 17:57:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

8,69????? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

Ποιος ήρθε??? 1600άρι 206 με 110 PS...???? Shocked Shocked Shocked Shocked

Αυτό είναι πιο χλωμό και από τη μούρη του UnderTaker όταν του παίρνουν αίμα... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

WELCOME TO THE DARK SIDE!!!!!
(.....we have cookies....)
Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:00:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν κάνει 9,κάτι με 2 άτομα με μόνο τον οδηγό πόσο θα κάνει? δηλαδή μάπα το εργαλείο? Confused
Τις μετρήσεις των 4Τ τις επιβεβαιώνεις??
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
UnderTaker (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Αυτοκίνητο? Μπα....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:06:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι το VBOX είναι αρκετά πιο απαισιόδοξο από το Gtech.

Το έχουμε τεστάρει συγκριτικά και ΠΑΝΤΑ ήταν πιο μεγάλο [πιο αργό δηλαδή] το νούμερο χρόνου που έβγαζε το VBOX. ΚΑι όσο μεγαλώνουν τα χιλιόμετρα οι διαφορές βγάζουν μάτι...

Σε σχέση με τα φωτοκύτταρα του RWYB το VBOX είναι επίσης 0,2-0,3 sec πιο αργό. Αλλά σε αυτό φταίει το σύστημα μέτρησης του VBOX, που ξεκινάει να μετράει χρόνο ΑΜΕΣΩΣ μόλις τσουλήσει το αυτοκίνητο! Ενώ στα RWYB έχεις το φωτοκύτταρο τοποθετημένο αρκετά μπροστά [20-30 cm, θα σε γελάσω για την ακριβή τιμή] από την εκκίνηση του αυτοκινήτου.

Επιστροφή στην κορυφή
UnderTaker (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Αυτοκίνητο? Μπα....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:09:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και φαντάσου ότι αυτό το 9,3 sec που είναι μετρημένο το 206, είναι ιδανική μέτρηση. Είναι η καλύτερη προσπάθεια που προέκυψε μετά από καμιά δεκαριά μετρήσεις. Και φαντάσου ότι οι εκκινήσεις είναι γερές έτσι...;

Δηλαδή αλύπητες... Confused Confused Confused

Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:10:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μάλιστα... ναι αυτό το γράφει ο gavanas, οτι το gtech δεν μετράει από όταν τσουλάει το αμάξι...εξ'ού και το τόσο καλό 0-100. Με Vbox θα έγραφε μάλλον ξερό 9 που θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό νομίζω. Αλλά στα ρεπρίζ δεν πρέπει να έχουν διαφορά λογικά ε??
Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:11:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για το 1.4 16V έχουμε καμμιά μέτρηση μαμά Παναγιώτη??
Επιστροφή στην κορυφή
UnderTaker (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Αυτοκίνητο? Μπα....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:12:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μισό να κοιτάξω.

Επιστροφή στην κορυφή
UnderTaker (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Αυτοκίνητο? Μπα....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:18:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχω 1.4 16βάλβιδο

0-40 : 2,6
0-100 : 12,2
0-160 : 42,6

0-400μ: 18,2sec / 122.4 km/h

Έχω και 1.4 8βάλβιδο

0-40 : 2,8
0-100 : 13,6
0-160 :δύο μέρες [δεν έφτασε η ευθεία]

0-400μ : 19,2 sec / 118,05 km/h

Επιστροφή στην κορυφή
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:22:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

χμμ...κάτι σε ρεπρίζ γύρευα αλλά δεν πειράζει...καλά είναι κι αυτά! Very happy
και για 1.6???
Επιστροφή στην κορυφή
UnderTaker (Παναγιώτης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Αυτοκίνητο? Μπα....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 28 Ιούλ 2005, 18:26:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα ψιλοπάθεις πλάκα. Οι διαφορές είναι τεράστιες!

0-40 : 2,4
0-100 : 9,3
0-160 : 26,3

0-400μ : 16,8sec / 133,4 km/h

Ρεπρίζ δεν έγραψα γιατί δεν έχουμε τις ίδιες!!! [πουστιά των περιοδικών μεταξύ τους αλλά μη μαθευτεί αυτό. ΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤ] Δηλαδή εμείς δεν έχουμε 80-120!!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Επόμενη
Σελίδα 1 από 11

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης