Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
AlienHack (Alexander) Έχω ξεφύγει !!!

206cc 1.6 110hp 2002
Ένταξη: 10 Απρ 2008 Δημοσιεύσεις: 4131 Τόπος: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 09:22:30 Θέμα δημοσίευσης: Προβλημα χωρίς λυση 2 μήνες τωρα... |
|
|
Καλημέρα,
έχω ενα cc 206 με 80.000 χλμ. εδω και κάνα δίμηνο (το πήρα used πριν 3 μηνες αλλα δεν ειμαι 1000% σιγουρος αν το έκανε απο την αρχη, ισως ναι ισως όχι.. ) όποτε στριβω το τιμόνι αριστερα και κινούμε με 10κμ και πανω ακούγεται ενα κροτάλισμα ΠΟΛΥ εντονο και ασχημο. σαν μεταλο που χτυπάει πάνω κάτω με γρήγορο ρυθμό. Το εχω παέι στο συνεργείο 4-5 φορές, μου αλλάξανε βάσεις μηχανής.. τιποτα, μου φτιάξανε την εξάτμιση.. τιποτα.. ΜΕ ΕΒΑΛΑΝ και αλλαξα αμορτισέρ ... τιποτα...
έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι, το περίεργο ειναι οτι οταν στριβω δεξιά ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, αν πηγαινω ίσια λιγο ακουγεται και αν εχω αριστερα το τιμονι ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ. Δεν χρειάζεται να πηγαινω με ταχύτητα μεγάλη, ισα ισα να τσουλάει το αμάξι με νεκρή και να ειναι λίγο ανόμαλος ο δρόμος (τοσο λιγο που σχεδόν σε κάθε αριστερη στροφή το κανει)
ενας φίλος μου που πουλάει ανταλακτικα και το ακουσε χτες μου ειπε οτι το μυαλό του παει σε υδραυλική κρεμαργιέρα... και οτι ειναι πανάκριβες αυτές.. εχει κανεις ιδέα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 10:42:30 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτο σημβαινει αμα στριψεις το τιμονι ΤΕΡΜΑ ή απλα μονο αριστερα ?
Ξερεις τι υποπτευομαι ? (γιατι το ειχα παθει κ'εγω...)
Σε καποιο service, στο αμαξι εχουν αλλαξει ακρομπαρα (φυσιολογικο ειναι αυτο) ΑΛΛΑ μαλλον εχουν βαλει καποιο αναποδα. Δηλαδη ειτε εχουν βαλει 2 δεξια ή 2 αριστερα. Το προβλημα ειναι οτι τα ακρομπαρα μπορεις να τα βαλεις λαθος (δεξι-αρηστερο αναποδα), και λογο σχηματος οταν το τιμονι ειναι τερμα ειτε δεξια ειτε αριστερα καποιο απο τα δυο ακουμπαει στη ζαντα και κανει εναν χαρακτηριστικο μεταλικο θορυβο (ξισιμο/κροταλισμα). Αυτο σημβαινει ομως μονο με τερμα το τιμονι. Για ριξε μια ματια ή ποσταρε μια φωτο...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 10:46:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
οχι στο τερμα μονο, οσο ποιο αριστερα στρίβω τοσο ποιο πολύ! οταν πάω ευθεια ακουγεται και το νοιώθω λιγο, οσο στρίβω αριστερα χειροτερεύει και στο τέρμα το τιμόνι γινεται ο χαμός. ΣΕ Δεξιά στροφή ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ καθόλου.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 11:02:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το ακρομπαρο ξερεις τι και που ειναι, δεν ξερεις ?
Ριξε μια ματια στο αριστερο ακρομπαρο με το τιμονι στην ευθεια και στριμενο αριστερα να δεις αν πιανει στη ζαντα.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 11:28:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
H πρώτη και η τρίτη φωτο ειναι απο την αριστερή ρόδα, ενώ ο θόρυβος ακουγεται απο τα δεξιά, δυστιχός δεν έχω αλλη φώτο απο δεξιά...
πρέπει να παω να το σηκώσω παλι καπου... εχω αρχίσει να φορτώνω πάντος, γιατι και λεφτά δίνω και ασχετα πράματα αλάζω τα οποια δεν φταίνε εντελη, δεν ειναι και στην εγκύηση να μου τα αλάζουν τζάμπα, πληρώνω τα πειράματα ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:34:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ο άξονας που λες στην 2η φωτό, είναι το ημιαξόνιο που κινεί τον τροχό.
Η κρεμαριέρα που λες (κρεμαγιέρα είναι το σωστό) αν θυμάμαι καλά είναι γνωστή και ως ημίμπαρο, και πάνω σε αυτήν πιάνει το ακρόμπαρο.
Το ακρόμπαρο είναι από την μέσα πλευρά, δεν φαίνεται στις φωτό που έχεις καθαρά και ολόκληρο.
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:40:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πρεπει να πας σε καποιο συνεργειο ετσι οπως το περιγραφεις δε βγαινει ευκολα ακρη
aytes τις δυο διαγωνιες μπαρες απο κατω δε μπορουμε να τις βαλουμε και εμεις?? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 15:15:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | volvos έγραψε: | aytes τις δυο διαγωνιες μπαρες απο κατω δε μπορουμε να τις βαλουμε και εμεις?? |
Για να αυξήσουμε την ακαμψία του αμαξώματος?  |
Ναι και μετα κόβετε και την οροφη και έχετε CC!! μεγειες!!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 17:22:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απο τις φωτο δεν νομιζω να ειναι καποιο ακρομπαρο, και τα δυο σωστα φενονται.
Οποτε κατι αλλο θα'ναι...
ΥΓ. Η κρεμαγιερα δεν φενεται και ΔΕΝ ειναι γνωστη και ως ημιμπαρο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Το ημιμπαρο ειναι απλα ενας αξωνας που μεταφερει τη κινηση της κρεμαγιερας ωστε να στριβει ο τροχος.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 17:51:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | ΥΓ. Η κρεμαγιερα δεν φενεται και ΔΕΝ ειναι γνωστη και ως ημιμπαρο. Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Το ημιμπαρο ειναι απλα ενας αξωνας που μεταφερει τη κινηση της κρεμαγιερας ωστε να στριβει ο τροχος. |
Υ.Γ. 1: Οι περισσότεροι μηχανικοί εντάσσουν το ημίμπαρο στο σύστημα "κρεμαγιέρα".
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Μάϊ 2008, 18:21:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απλα κανω τη διευκρινηση, γιατι ας πουμε ενα στραβωμενο ή σπασμενο ημιμπαρο ΔΕΝ συνεπαγεται μια σπασμενη κρεμαγιερα.
Και φυσικα μια χαλασμενη κρεμαγιερα ΔΕΝ το ιδιο με ενα χαλασμενο ημιμπαρο.
Απλα ειναι καλο να μην τα μπερδευεις σαν να ειναι διο πραγμα.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 10:10:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παιδες η υδραυλική κρεμαγιερα ειναι ενα κομμάτι σίδερο? υπάρχει περίπτωση να έχει υδραυλικά μεσα? υγρό ή αλλα κομμάτια σίδερο? γιατι ο θόρυβος που ακούω ειναι σαν ενα κομμάτι μέταλο να χτιπάει πανω κάτω αριστερά δεκσια πανο σε ένα αλλο. σαν να ειναι ξεχαρβαλομένο.
και αναρωτιέμαι μήπος εχει τιποτα μέσα που έχει σπάσει και χτυπάει απο μέσα.
Απλος το μυαλό μου παέι ποια στην κρεμαγιερα γιατι, αμορτισερ αλαξα, μηχανη δεν παίζει να χτυπάει κουνιετεαι γιατι αλλαξα βάσεις, κατι εμφανές δεν χτυπάει γιατι το εχουν δει οι μηχανικοι μου 4-5 φορές το αμάξιο, οποτε κατι άλλο θα ειναι... κατι κρυφό.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Andreas Φανατικό μέλος

Δεν έχω τίποτα!! τι καλααά :)
Ένταξη: 21 Ιαν 2007 Δημοσιεύσεις: 359 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 10:30:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελευταια ακουσα μια τετοια περιπτωση στον μηχανικο που checkara το αυτοκινητο μου και του ειπε να αλλαξει ψαλιδια.
μηπως θελουν αλλαγη τα ψαλιδια?
Read the directions, even if you don’t follow them.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 10:37:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Η υδραυλικη κρεμαγιερα δεν ειναι ενα κομματι σιδερο.
Ειναι ενα συστημα απο αξωνες και γραναζια που σηνδεει τη κολονα του τιμονιου με τα ημιμπαρα ωστε οταν γυρνας το τιμονι να στριβουν οι ροδες. Ειναι ενα μηχανικο συστημα με υδραυλικη υπο-βοηθηση (δηλαδη και να χαλασει η υπο-βοηθηση συνεχιζει να δουλευει το συστημα αφου η συνδεση του ειναι μηχανικη).
Φαντασου οτι εχεις ενα ημιμπαρο δεξια και ενα αριστερα, αναμεσα τους (καπου πισω απο το σασμαν) καθεται η κρεμαγιερα.
Χωρις να εχω δει ή ακουσει το αμαξι, απο τα λεγομενα σου δεν αποκλειεται να ειναι εκει το προβλημα.
Αθηνα εισαι ?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 13:50:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θεσσαλονίκη , ευτυχός ή δυστυχός
τα ψαλίδια αν ήταν και έκανα τετοιο θόρυβο δεν θα κουνιόντουσαν? τα δικά μου ειναι πετρα.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206cc 1.6 110hp 2002
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:13:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Η υδραυλικη κρεμαγιερα δεν ειναι ενα κομματι σιδερο.
Ειναι ενα συστημα απο αξωνες και γραναζια που σηνδεει τη κολονα του τιμονιου με τα ημιμπαρα ωστε οταν γυρνας το τιμονι να στριβουν οι ροδες. Ειναι ενα μηχανικο συστημα με υδραυλικη υπο-βοηθηση (δηλαδη και να χαλασει η υπο-βοηθηση συνεχιζει να δουλευει το συστημα αφου η συνδεση του ειναι μηχανικη).
Φαντασου οτι εχεις ενα ημιμπαρο δεξια και ενα αριστερα, αναμεσα τους (καπου πισω απο το σασμαν) καθεται η κρεμαγιερα.
Χωρις να εχω δει ή ακουσει το αμαξι, απο τα λεγομενα σου δεν αποκλειεται να ειναι εκει το προβλημα.
Αθηνα εισαι ? |
Το ρώτησα αυτό για την κρεμαγιέρα γιατι λογικά αυτός ο ήχος που ακούω ειναι απο μέταλο που κινείται ελευθερα και χτυπάει καπου αλού, το θέμα ειναι οτι καποιο τέτοιο μεταλο εμφανές δεν υπάρχει στους μπροστά αξονες (και δεξια ποιο συγκεκριμένα που ακουγεται ο ήχος, ) και λεω εγώ μηπος μπορεί να ειναι απο καποιο κοματι μεταλο που ειναι κρυφό και ΠΧ βρίσκεται μεσα στην κρεμαγιερα? ή θα μπορούσε να ειναι καποιο γρανάζι μεσα απο τα ακρα της κρεμαγιέρας? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:24:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μπορείς να διευκρινήσεις ή να ακούσεις (με την βοήθεια κάποιου) από πιό μέρος ακούγεται αυτός ο θόρυβος;
Τέτοιος θορύβους ιδιαίτερα όταν στρίβεις ακούγονται από τα πιατέλα των αναρτήσεων, από χαλασμένα ρουλεμάν στα τοπ μαουντ, ή ακόμα από προβληματική κρεμαγιέρα.
Αν ο θόρυβος ακούγεται από τον τροχό, τότε εστιάζεις την προσοχή σου στα δύο πρώτα, αν ακούγεται από το κέντρο του αυτοκινήτου, τότε είναι κρεμαγιέρα.
Βάλε κάποιον να στρίβει το τιμόνι να ακούσεις από πιό μέρος ακούγεται ο θόρυβος.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:38:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ma καλα abs δεν εχει το cc σου??
που ειναι το καλωδιο του αισθητηρα? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
drdino (Kωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)
Ένταξη: 16 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 3365 Τόπος: Βροχονήσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:42:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έχω την εντύπωση πως τα πρώτα CC δεν είχαν όλα ΑBS...
Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|