pugsang έγραψε: |
Νικο,
Αυτο με τον ανεμιστήρα ξεχασε το.Το πολυ που θα γίνει είναι να πνίξεις τον κινητήρα με αερα χαμηλά και ψηλά να μην δεις καμμία διαφορά. |
jimlock έγραψε: |
telika re pedia me ena aplo filtro(opos to BMC tou vini) ke ena teliko kerdizoume auta ta perifima 5 aloga pou poli ishirizonte..? |
DIMIP έγραψε: |
καλα κιεγω ετσι ελεγα, και τωρα ψαχνω τον καλυτερο σκουπα-τζή για να πάρω σκουπα.
θα ανεβαινω το καλοκαιρι στο καρπενήσι και το αμαξι θα μουγκριζει (σκουπα + sebring) λες και εχω ford sierra και παω για ριτσώνα. |
ναι καλα!!!! μη φας vini, εχουμε sebring ....κοκκινιστη.
Αστα αυτα που ξερεις, τωρα που αλλαξες εξαγωγη, νομιζεις πως θα μας περνας ολους στα φαναρια , και ζητας να σε βοηθησει το εγκεφαλακι του 206. κακο παιδι..... |
Miltellas έγραψε: |
Vini, το βελτιωτικό μου ένστικτο λέει ότι αυτή η φιλτροχοάνη της Green πρέπει να είναι πολύ καλή περίπτωση... |
chatasos έγραψε: |
Τελικά αυτό που διαφέρουν η Green και η PTS είναι ότι η PTS έχει
φιλτροχοάνη ramair (αφρού), ενώ η Green έχει δική της φιλτροχοάνη (cotton air filter). Τώρα αν έχουν και διαφορά στην απόδοση, ίσως κάποιος άλλος να ξέρει περισσότερα. Πάντως σίγουρα της Green θέλει και λαδάκι μετά το καθάρισμα.... |
Alex έγραψε: |
pou lete re paidia exw problhmatistei.. ena palhkari se ena site leei oti to 106 tou me 75hp mama (o kinhthras mou diladh panw katw) tou ebgale 91 sto dynamometro me filtro/eksatmish...
An einai etsi re paidia tote egw posa bgazw.. |
Miltellas έγραψε: | ||
...δεν μου φαίνεται λογικό. Κάτι πρέπει να λείπει... |
Slash έγραψε: |
Ευχαριστώ για όλα. Το πως μπαίνει (ακόμη δεν το έχω βάλει γιατί είμαι στη δουλειά) μου είπαν οτι ξεβιδώνω το φιλτροκούτι, βγάζω το παλιό και βάζω το καινούργιο. Υπάρχει η πατούρα και είναι ιστορία 20 δευτερολέπτων το πολύ. Έτσι είναι; Πάντως φίλτρο είναι, τι να θέλει παραπάνω για να μπει;
Όσο για τις επιδόσεις θα σας πω από αύριο (σήμερα οι βόλτες θα είναι μέσα στη πόλη) αφού θα πάω Επανωμή και θα έχω ευκαιρία να το τρέξω ώστε να δω επιδόσεις σε μεγάλες ταχύτητες (ήδη μετά το service η 4η μου τραβούσε πολύ καλά μέχρι τον κόφτη αν το άφηνα και ελπίζω τώρα με το φίλτρο να δω κάτι αντίστοιχο με την 5η), αλλά και σε υψηλές στροφές με 3η και 90-100 στις στροφές του Πλαγιαρίου. Όσο αναφορά τον σχεδιασμό του λέγεται Filterchargher διότι είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να διοχετεύει τον αέρα ομοιόμορφα προς την εισαγωγή. Δηλαδή , αντίθετα με άλλα φίλτρα, όπως παίρνει τον αέρα στροβιλισμένο από το περιβάλλον, το περνάει από 3 στρώματα φίλτρου ποτισμένο με λάδι και επειδή είναι περιετυλιγμένο σε σύρμα κατα 2 άξονες σταματάει το στροβίλισμα και δίνει στον αέρα ομοίοτητα προς τον κινητήρα. Δηλαδή κάνει καλύτερη δουλειά ακόμη και αν υποθετικά μπορούσαμε να δουλεύουμε το μοτέρ χωρίς φίλτρο. Κι αυτό σχετικα με τον στροβιλισμένο αέρα οτι παίζει ρόλο μπορώ να πω οτι δεν το είχα ξανακούσει,ίσως μόνο στην αεροδυναμική επιτάχυνση. Κι όπως σωστά είπε και ο συνοδηγός πιο πάνω η σκόνη που κάθεται πάνω στο φίλτρο δεν πρέπει να μας ανησυχεί διότι βοηθά στο φιλτράρισμα. Τώρα σχετικά με τον καθαρισμό, παίρνουμε το κιτ με 6 ευρώ να το καθαρίζουμε, ή το αλλάζουμε μετά από κάθε μεγάλο service ολόκληρο το φίλτρο με καινούργιο να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο οτι δεν θα κάνουμε καμιά πατάτα καθώς το καθαρίζουμε; |
Pduke eisai theos.. se proskynw !!! |
pduke έγραψε: |
Προς Chatasos
Ρε Τάσο η σκούπα σου δουλεύει? Έτσι όπως την είδα στη φωτό μου φανηκε ότι από εκεί δεν περνάει αέρας.στο δικό μου τουλάχιστον |
Sidobre έγραψε: |
Pezomania δεν χρειάζεται να βγάλεις το φτερό. Ο Θόλος έχει ένα πλαστικό καπάκι. Αν το ξεκουμπώσεις, έχεις όλη την πρόσβαση δική σου όπως και τον χώρο να κάνεις δουλειά. Στο φτερό έχει ένα σύνδεσμο του πνίχτη με μια "σακούλα" που παίρνει αέρα από το φτερό. Αν αφήσεις την σακούλα εκεί και βγάλεις τον πνίχητη είσαι οκ. Για να βγάλεις τον πνίχτη χρειάζεται να αφαιρέσεις πρώτα το φιλτροκουτί που είναι απλά στηριγμένο πάνω στον πνίχτη. |
Με το καλο να τελειώσει το project σου φιλε pezomania γιατι θελω να σε δω την υλοποίεις την υπογραφή σου.Αν θέλεις κανω εγω τον "παλιο ΡΑΛΙΑΡΗ" |
Ευχαριστώ πολύ αγαπητέ φίλε σου το ευχομαι απ την καρδιά μου αλλα ποιος σου είπε οτι το Rallye μου ειναι μαμα???????????????
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pezomania, πρόσεχε διότι ο Pugsang έχει φήμη σιδεροφάγου.... ![]() ![]() Την βλέπω την δουλειά να δαγκώσει κανένα κομμάτι από το ητημένο 206 σου.. ![]() |
ρε παιδια , πανω που συγκεντρωσα τα απαιτουμενα ευρω για τη σκουπα, ξαναδιαβαζω νέα στοιχεια και το ξανασκεφτομαι. Αυτο που λεει ο sidobre για τις υψηλες με στεναχωρησε, αλλα παλι να βαλω ελευθερο φιλτρο τωρα και αργοτερα να ψαχνω για σκουπα;
αντε να δουμε παλι απο την αρχη... |
alexandros έγραψε: | ||
Θελεις λιγα ακομα δεδομενα ? Την Παρασκευη αλλαξα το φιλτρο αερος μετα απο 44000 ιστορικα κλμ Η διαφορα με την τοποθετηση του καινουργιου ειναι αρκετα σημαντικη Το κοστος μονο 10 ευρω Ισως να συμφερει να αλλαζουμε πιο συχνα φιλτρο παρα να καταφυγουμε σε σκουπες και χοανες τουλαχιστον οι 1100 και 1400(ασε που κραταμε την αξιοπιστια στα υψη μαμισιο φιλτρο=100% φιλτραρισμα) |
Νομίζω φιλε οτι τα ποσοστά που αναφέρεις ειναι σε σχέση με το εργοστασιακό φίλτρο.Δηλ η χοανη εχει 98% ποσοστό συγκράτησης σε σχέση με το εργοστασιακό φίλτρο.Για δες εδω ενα ωραίο αρθρο για τα φίλτρα
http://www.tuninglinx.com/html/afilter.html |
Katarxhn kaloriziko to filtro... twra den kserw ti periexei mesa to ftero kathws prepei na to anoiksw gia na dw kai kati tetoio den exei katastei dynaton me ta ergaleia pou diathetw opote ton pnixth ton exw afhsei ksekomeno ekei mesa. Bebaia mou spaei ta nevra giati kounietai pera dwthe kai kanei thorybo.. Mallon prepei se kapoio service na tous zhthsw na ton afairesoun...Tora mono eikasies mporw na kanw gia to ti diodous akolouthei o aeras apo kei mesa kathws den to exw dei anoigmeno ekeino to shmeio pote. |
Ante re, sobara toso aplo einai? Den mou xe paei pote to myalo oti to kalyma tou fterou syndeete me ekeino ton xwro.. tha to dokimasw se prwth efkairia na afairesw thn diataksh swlhnwn pou brisketai ekei mesa kai koudounizoun ![]() Wraia ![]() ![]() Twra gia tis erwthseis pou kaneis sto prohgoumeno post 1) Nai einai pithano na pareis nera ama to amaksi kanei kana mploum mesa sto nero mexri afto to ypsos. Opote h tha frontizeis na phgaineis arga mesa se limnes nerou h shkwse to swlhna pio panw. Gia swmatidia olo kai kati parapanw tha pareis.... To thema einai na ta piasei to filtro. Ama einai toso mikra swmatidia pou oute to filtro den ta pianei e tote tha pernagan outws h allws kai xwris swlhna. 2) O orismos tou "ektethimeno" telika diaferei para poly.. gia mena ektethimeno thewrw ena swlhna otan einai <6.5cm apo to edafos - twra eimai sta 7cm... Mesa apo dokimes kai lathi exw ftasei se afto to symperasma. Twra an thewreis to diko sou ektethimeno to opoio einai kai piso apo th gryllia ti na pw ![]() 3) Ap'oso katalaba ap'to pio prosfato post telikws to afaireses mesa apo to ftero opote glytwses to kopsimo... |
Koita mporeis na kaneis kai kati xwris na kopseis to filtrokouti.. katw apo to filtrokouti bgenei trypa diametrou 60 h 65 xiliosta an thymamai.. an syndeseis ekei plastiko swlhna idias diametrou mporeis na th bgaleis periskopika katw apo to amaksi me enan 2o swlhna pou kanei gwnia 90 moires. Kai aftos tha exei epishs stomio 60-65 mm. Etsi tha exeis elafro ram-air kai kryo aera epishs.. Twra ama thes na pas gia "big" things opws egw apla kobeis to filtrokouti kai perneis mia MEGALH swlhna (px 120 mm), thn zestaineis gia na plathetai efkola kai meta thn tyligeis gyrw apo to filtrokouti. Ths petas kai 2-3 bides gyrw gyrw gia na pianei kai eisai ok. Twra afta sta lew aploika alla tha sto analysw ama thes na pas gi'afto to bhma.. Alla mhpws prwta thes na kaneis afto me ta 60-65mm pou einai sxetika poly pio efkolo? |
Koita emena ftanei katw APO OLA. Diladh pernaei kai ton profylakthra kai ftanei na blepei ton aera. H diataksh apaitei 2 swlnhes:
Ton katheto (apo to filtrokouti mexri to edafos) thn gwnia (thn swlhna pou kanei gwnia gia na blepei ton aera) Opws katalabaineis to ypsos to rythmizeis analoga me to mhkos tou kathetou swlhna... |
Συνεχίζω από τα παραπανω, Δεν πρόκειται για πνίχτη.Η σωλήνα φεύγει κάτω από το φιλτροκούτι σε κυκλική διατομή και κάπου στη στροφή για φτερό γίνεται οβάλ,περνάει μέσα από μία τρύπα στη λαμαρίνα και καταλήγει δίπλα στις βίδες του προφυλακτήρα.Εκεί τελειώνει σε ένα πλαστικό της ίδιας οβάλ διατομής πυ στρίβει 90 μοίρες προς τα πίσω(προς το λάστιχο)!!!!!!(φανταστείτε το σαν κάτι εξαερισμούς που έχουν τα πλοία επάνω αλλά σε μικρογραφία. Πρόσβαση: Πάρα πολύ απλή Άλεξ,χρειάζεσαι μόνο ένα πολύ ψιλό κατσαβιδάκι.(μας ενδιαφέρει απλά να είναι λεπτό.) Στρίβεις το τιμόνι τέρμα και βγάζεις το πλαστικό κάλυμμα του φτερού(μόνο το μπροστά μέρος).Έχει μόνο δύο σφήνες πλαστικές,μία πάνω και μία ευθεία όπως το βλέπεις.εκεί θα σου χρειαστεί το κατσαβιδάκιγια να τραβήξεις προς τα έξω το πάνω μικρό πλαστικάκι και να ελευθερωθεί η ασφάλεια. Αφού βγάλεις τις σφήνες τραβάς το πλαστικό προς τα πίσω και τσουπ έχουμε οπτική επαφή! Η εισαγωγή είναι σφινωμένη με μεταλικά κλιπσάκια.Το τραβάς προς τα πάνω και βγαίνει αρκετά εύκολα. Αυτά. |
Meta apo afto pou mou eipes oti exei prosbash apo to ftero prwi prwi me thn avgoula pou lene ksekinhsa na afairesw tous pnixtes. (telika pnixtes einai se kyklikh diataksh opws perigrafeis)... Alla apo afto to anoigmataki sto ftero den mporesa na ton bgalw mexri kai prionolama xrhsimopoihsa alla tipota... Mallon exei mikrotero anoigma to diko mou apo to diko sou kati tetoio prepei na symbainei alliws tha to xa bgalei meta apo 2 wres prospatheia.. Twra metallika klipsakia den brhka pou les .. mhpws exoume kati diaforetiko? isws... |
seridim έγραψε: |
Αlex
Καλημέρα. Είμαι ένα σχετικά νέο μέλος και έχω μια απορία. Η τοποθέτηση σκούπας σε τι εξυπηρετεί; Εγώ νομίζω ότι δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Ο λόγος; Από που να τραβήξει αέρα αφού το ψυγείο καλύπτει όλη την εισαγωγή του αέρα από μπροστά. δεν ξέρω αν έχω δικαιο σάυτό που λέω. Περιμένω κάποια απάντηση |
Sidobre
Σ΄ ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και την fotο. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο σκούπας να μου προτείνεις; |
Υπάρχει αισθητή βελτίωση σε ροπή και ίππους; |
Η τοποθέτηση μιας σκούπας έχει τα αποτελέσματα που περιμένει κάποιος; Εννοώ η βελτίωση που θα έχω αν τελικά την τοποθετήσω θα είναι αντάξια των χρημάτων που θα δώσω; |
Μήπως γνωρίζεις που κυμαίνονται οι τιμές για την σκούπα της PEUGEOT SPORT ή για το βερελάκι της BMC; Εγώ εδώ στη Θεσσαλονίκη που ρώτησα για το βερελάκι μου είπαν γύρω στα 250 €. Δεν ξέρω εάν αυτή είναι η τιμή αλλά μου φάνηκε λίγο τσιμπιμένη. Υπάρχουν κάποια καταστήματα εδώ στη Θεσσαλονίκη μου συνεργάζονται με το club ώστε να μπορούμε να αγοράζουμε σε ''ειδικές'' τιμές; |
pduke Γνωρίζεις ''συνεργαζόμενα'' με το club μαγαζιά ή επιλέγουμε μόνοι μας; |
Ωραια σκουπίτσα εχει ο Τάσος ![]() ![]() Εντωμεταξύ πεζει να περνει και αρκετό ζεστο αερα λογω του οτι το πανω μερος του ψυγειου εκπέμπει πολυ ζέστη. |
pezomania έγραψε: |
Πάντως θεωρώ, ότι η σκούπα δουλεύει καλά και στο 206! Αέρα δεν νομίζω, ότι χρειάζεται παραπάνω ο κινητήρας, γιατί μετά θα αρχίζει και θα στεγνώνει στις ψηλές!
Του rallye που παίρνει περισότερο αέρα, δίνει και περισότερο καύσιμο, με αποτέλεσμα να μην στεγνώνει το μοτέρ!! Το ξανα λέω, το καλύτερο δεν είναι οσο μπορούμε περισσότερος αέρας (με σταθερό καύσιμο) αλλά η ιδανική αναλογία αέρα/καυσίμου!!!!! |
Johnny έγραψε: |
Μα ανάλογα τον αέρα που τραβάει το μοτέρ (άσχετα με πιον ακριβώς τρόπο γίνεται) δεν ρυθμίζεται ηλεκτρονικά και η ποσότητα καυσίμου; Αυτός δεν είναι και ο λόγος που (από όσα ακούω φυσικά) με την αλλαγή του φίλτρου αέρα από τη μαμά, αυξάνεται και η κατανάλωση βενζίνης(λογικό για να αυξηθεί και η απόδοση του κινητήρα). |
Ακριβώς! Ο μαμά εγκέφαλος, μπορεί να δώσει μέχρι μία ποσότητα καυσίμου, μετά πό κει και πέρα αδυνατεί να "ταΙσει" τον κινητήρα!και λέμε ότι στεγνώνει!
Alex όταν λέω ότι στεγνώνει εννοώ ότι δεν τραβάει πιά λόγω λίγης ποσότητας βενζίνης! Εγώ στο δικό μου, που είναι και το 1.6 έβγαλα την φιλτροχοάνη μέσα στον 1ο μήνα, λόγο του ότι το αμάξι μετά τις 6000σαλ, δεν τράβαγε!!! |
Τωρα για το στεγνωμα τι να πω, εγω πιστευω ειναι ενας μυθος για να πουλανε κι'αλλα προιοντα μαζι με τα φιλτρα γιατι το αμαξι εχει δυνατοτητα (ανοχες) να περεχει περισσοτερο καυσιμο απο το μαξιμουμ που του ζηταει ο κινητηρας σε εντελως εργοστασιακες ρυθμισεις γιατι οι κατασκευαστες υπολογιζουν καταστασεις στις οποιες μπορει να υπαρξει καποιο προβλημα πχ με την πιεση βενζινης λογω καταλοιπων, λογω βουλομενων μπεκ κτλ κτλ....
Και σας ρωταω πως εξηγειται το οτι οσο περισσοτερο αερα περνω τοσο καλυτερα παει το μοτερ που συμφωνα με τη θεωρια του στεγνωματος θα πρεπε να σταματησει σε ενα σημειο και μετα τελος? |
Επειδη εχω κανει μετρησεις καταναλωσεις θα σου απαντησω. Οταν δεν το σκιζεις, τα φιλτρα αποδυκνειονται οικονομικοτερα του εργοστασιου απο αποψη καταναλωσης (ειχα 10.2 και επεσα στα 9.9) οταν ομως το έσκιζα τοτε ανεβηκα απο τα 12.3 στα 13.2 ανα 100 χιλιομετρα πραγμα που σημαινει οτι οντως δοθηκε παραπανω καυσιμο.
|
Την σκούπα ή την φιλτροχοάνη, θα την καταλάβει κανείς ότι κάνει καλή δουλειά όταν αυξήση και την ροή καυσίμου (ροϊκή εξέλιξη) στον κινητήρα. |
Mix206cc έγραψε: |
Υπαρχουν βέβαια δυο τροποι τοποθετησης. Ενας με πολυ θορυβο και καλυτερη αποδοση και ο αλλος με κανονικο θορυβο και normal αποδοση |
chatasos έγραψε: | ||
Σε τι διαφέρουν οι 2 τρόποι τοποθέτησης? |
Nikel έγραψε: |
Α ρε Vini φωτιες που μας αναψες...Και το χειροτερο απ'ολα ειναι πως για το CC η το 1600 το application list δεν το εχει. Παντως ειναι ακριβουτσικη πανω απο 350 euro |
Vini έγραψε: |
...Αλλά! Αν αξίζει όσο λένε δηλ. πάνω από 10 άλογα καθαρά τότε χαλάλι.... |
Εχω υαλοβάμβακα αμα θες να σου δωσω. Πιστευω θα αλλαξει καπως τη θερμοκρασια... |
Δεν εχουν site ![]() ___________________________________________ ΧΑΛΑΝΔΡΙ CONDOR AUTOMOBILES A.E. ΛΕΩΦ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 352 010-6894321 6894238 |
svstouk έγραψε: | ||
Σε ποιο ύψος περίπου; |
Πάντως για την pipercros, έχω ακούσει μόνο καλά λόγια και θα το ψάξω αρκετά, για την εισαγωγή αυτή. Περιμένετε νέα μου (νέα μας ![]() ![]() ![]() |
Σχετικά με τα pipercross παραθέτω δυναμομετρήσεις των εγγλέζων
http://www.pugsport-gti.co.uk/dynojan2001.htm Πρόκειτε για την χοάνη της φίρμας |
Επισης να προσθεσω πως ο συγκεκριμενος Αγγλος ο οποιος παραθετει τα στοιχεια ονομαζεται Simon (τον ξερω) και πουλαει τα ITG φιλτρα ![]() ![]() ![]() ![]() |
Τασούλη, δεν μας λες και πώς λέγεται αυτό το θαυμάσιο μονωτικό υλικό, να πάμε να αγοράσουμε κι εμείς; ![]() |
Καλα θα σου δειξω στην συναντηση πως το επιτυγχανεις ΧΩΡΙΣ κατεβασμα ...γινεται.. |
Ίσως να βάλω το 1ο από την μέσα πλευρά του καπώ γιατί εμένα δεν έχει καθόλου μόνωση. |
Να πω και κατι αλλο για τις δυναμομετρησεις. Παιζει ρολο το αν μια δυναμομετρηση γινεται με ΑΝΟΙΧΤΟ η ΚΛΕΙΣΤΟ καπω... αμα γινει με ανοιχτο καπω αντε γεια.. δεν μου λεει τιποτα! Κλειστο να σε δω κατω απο κατασταση x-treme ζεστης και τα ξαναλεμε.. και επειδη αυτα δεν τα λενε οι εταιριες (σε τι συνθηκες εγινε, ανοιχτο η κλειστο) ειναι ορισμενες φορες αρκετα παραπλανητικα ως προς τα πραγματικα αποτελεσματα με κλειστο καπω... |
Να πω και κατι αλλο για τις δυναμομετρησεις. Παιζει ρολο το αν μια δυναμομετρηση γινεται με ΑΝΟΙΧΤΟ η ΚΛΕΙΣΤΟ καπω... αμα γινει με ανοιχτο καπω αντε γεια.. δεν μου λεει τιποτα! Κλειστο να σε δω κατω απο κατασταση x-treme ζεστης και τα ξαναλεμε.. και επειδη αυτα δεν τα λενε οι εταιριες (σε τι συνθηκες εγινε, ανοιχτο η κλειστο) ειναι ορισμενες φορες αρκετα παραπλανητικα ως προς τα πραγματικα αποτελεσματα με κλειστο καπω... |
Δε νομίζω ότι το καπό σου χρειάζεται θερμομονωτικό υλικό, αλλά ηχομονωτικό και μόνο! Δεν φαντάζομαι να θέλεις να δυσκολέψεις την απαλλαγή θερμοκρασίας του κινητήρα σου... |
Pezomania
Σχετικά με το που πρέπει να τοποθετηθεί η σκούπα. Μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα γιατί δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ στη συνάντηση. |
Chataso βασικα καλυτερα να χτυπαει η ζεστη στο καπω και να ζεσταινεται το καπω ωστε στη συνεχεια η ζεστη να αγαγεται απο τον αερα απο την πανω μερια του καπω που ειναι κρυα (λογω αερα)..
Dimip δεν ξερω αν θα προλαβουμε στη συναντηση αλλα μπορω σιγουρα να σου δειξω ωστε να το κανεις οποτε εχεις χρονο... |
Λοιπόν! Πήγα τις προάλες στον Κρασούλη (PowerBoost).
Πληροφορίες που έμαθα: 1ον Έχει κάνει μετατροπή κινητήρα 1.6 16v 170hp!!!!!!!!! |
Αν στέλνω την ζέστη προς τα κάτω (αντανάκλαση θερμότητας) δεν είναι καλύτερα? Θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα? |
Svstouk έγραψε: |
Παιδιά σας δηλώνω εξ αρχής ΑΣΧΕΤΟΣ με τις μηχανικές βελτιώσεις, οπότε αν είναι να με βαρέσετε φροντίστε να το κάνετε με μαξιλάρια! ![]() ![]() Μετά από αυτά που είδα στην συνάντηση σκέφτομαι κάτι σε βελτιωτικό φίλτρο ή σκούπα. 1) Γενικά, η σκούπα πάει πακέτο με κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο ή το διαλέγουμε κι αυτό; 2) Είναι προτιμότερο να βάλω ένα βελτιωτικό φίλτρο στο υπάρχον φιλτροκούτι ή να αγοράσω σκούπα με βελτιωτικό φίλτρο μέσα της; 3) Το κόστος των δύο περιπτώσεων στην 2; 4) Μάρκες; 5) Από πού τα προμηθευόμαστε; ![]() |
Λοιπόν! Πήγα τις προάλες στον Κρασούλη (PowerBoost). Φαντάζομαι το όνομα του είναι γνωστό σχεδόν σε όλους τους πεζάκιδες που έχουν πειράξει το λιονταράκι τους. Ο άνθρωπος (κατά κοινή ομολογία) είναι σήμερα ο νο1 βελτιωτής Peugeot στην Ελλάδα.
Εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση η όρεξη που είχε για να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν, η απλότητα με την οποία σου εξηγούσε και η σιγουριά με την οποία σου έλεγε την γνώμη του. |
DimiP έγραψε: | ||
svstouk μη με παρεξηγησεις αλλα 5 σελιδες εχει αυτο το topic, το διαβασες βρε θηριο και ακομα δεν εβγαλες ακρη; για ριξε μια προσεκτικη ματια ο sidobre για παραδειγμα γραφει <<Μία σύνοψη για την εισαγωγή αέρα: Πριν βάλετε μία σκούπα ή μία φιλτροχοάνη θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα κάποια πραγματάκια. - Τι είναι η σκούπα ή η φιλτροχοάνη; Είναι πρόσθετα εξαρτήματα που μπαίνουν στην εισαγωγή αέρα της μηχανής, συνήθως αντικαθιστώντας το "φιλτροκουτί", δηλαδή τον υπάρχον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας για την εισαγωγή του αέρα, επιτρέποντας να περάσει στο εσωτερικό της μηχανής μεγαλύτερη ποσότητα αέρα. Ο αέρας αυτός πλέον εισέρχεται στο χώρο καύσης με μεγαλύτερη πίεση και ακριβώς επειδή το μίγμα είναι πιο πλούσιο σε οξυγόνο, δημιουργείται καλύτερη καύση. Συνήθως όμως, για να δουλέψει καλά μία καλύτερη εισαγωγή αέρα, απαιτείται και πιο πλούσιο μίγμα σε βενζίνη. Έτσι λοιπόν, από μόνη της μία σκούπα ή μία φιλτροχοάνη, δεν προσφέρουν απαραίτητα καλύτερες επιδόσεις. Αυτό όμως που μπορεί να προσφέρουν είναι καλύτερη απόκριση στο γκάζι, ιδιαίτερα από χαμηλές στροφές, αφού η διέλευση του αέρα είναι πλέον ελεύθερη. - Τι πρέπει να κάνουμε για να δουλέψει καλά μία σκούπα ή μία φιλτροχοάνη; Κατ' αρχήν θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο αέρας που θα περνά θα είναι κρύος. Αυτό διότι ο κρύος αέρας έχει μεγαλύτερη πυκνότητα απ' ότι ο ζεστός, άρα είναι και πιο πλούσιος σε οξυγόνο. Η σκούπες συνήθως μπαίνουν στην μετόπη του αυτοκινήτου και οι φιλτροχοάνες σε μέρος που επιτρέπεται η εισροή κρύου αέρα. Επίσης θα πρέπει ο σωλήνας της εισαγωγής να μην έχει μεγαλύτερο μήκος, από αυτόν που έχει ήδη το αυτοκίνητο. - Ποια είναι τα αρνητικά της σκούπας ή της φιλτροχοάνης; Το μεγαλύτερο αρνητικό σημείο τους, είναι η αύξηση του θορύβου. Τα "φιλτροκουτιά" είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να περιορίζουν την εισαγωγή του αέρα αλλά και να περιορίζουν αισθητά τον θόρυβο. Η ελεύθερη εισαγωγή αέρα όμως αυξάνουν αρκετά τον θόρυβο του κινητήρα αφού βρίσκει και ελεύθερη έξοδο διαφυγής ο ήχος. Το δεύτερο αρνητικό είναι μια μικρή αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου. Οι καινούργιοι εγκέφαλοι δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται την αύξηση του αέρα και προωθούν (ελάχιστα) περισσότερο καύσιμο. Όμως όταν αυξάνονται κατά πολύ τα χιλιόμετρα, άρα αυξάνεται και η εισαγωγή (πίεση) του αέρα, τότε μπορεί το καύσιμο να είναι λιγότερο σε σχέση με τον αέρα και το αυτοκίνητο να χάνει σε τελική ταχύτητα. - Αξίζει τον κόπο να βάλω μία σκούπα ή μία φιλτροχοάνη; Αυτό θα το κρίνετε εσείς! Πάντως όταν αποφασίσετε να βελτιώσετε το αυτοκίνητό σας, η εισαγωγή είναι από τους βασικούς τομείς βελτίωσης! >> |
Svstouk έγραψε: | ||||
Ναι βρε Δημήτρη το έχω διαβάσει. Αν προσέξεις καλά θα δεις ότι μόνο το δεύτερό μου ερώτημα απαντάται, κι αυτό ΕΜΜΕΣΑ από αυτό που μετέφερες από τον Sidobre. ![]() |
Πάντως η άποψη που παίζει είναι το φίλτρο να είναι υφασμάτινο ως καλύτερο. |
Δηλαδή αυτό θα είναι το ΚΙΤ αέρα για το 206SUPER1600??
|
Μου κάνει εντύπωση που και ο ΝΙΚEL δηλώνει αυτό το πρόβλημα...σε άλλο topic....αλλά τι φίλτρο έχει βάλει??? Απορίες!!!! |
Nikel έγραψε: | ||
Το εχω πει Vini...Φοραω Κ&Ν φιλτρο και να σου πω την αληθεια ουτε που ηξερα πως υπαρχουν διαφορετικα φιλτρα (πανινα-μεταξενια) αλλα ουτε και εχω δοκιμασει καποιο αλλο ωστε να μπορω να σου πω ![]() |
Νικο να ρωτησω...Καποτε που ειχα πει σε εναν βελτιωτη πως το Κ&Ν κανει πολυ θορηβο μου ειχε πει και που να δοκιμαζες το Green ![]() ![]() |
Νικο να ρωτησω...Καποτε που ειχα πει σε εναν βελτιωτη πως το Κ&Ν κανει πολυ θορηβο μου ειχε πει και που να δοκιμαζες το Green ![]() ![]() |
Alexandros έγραψε: |
Χμμ Σκουποφιλτροκουτι ![]() Και το χταποδι 4 σε 4? |
PoLiThS έγραψε: |
![]() ![]() Αυτη ειναι η τοποθέτηση που εχω κάνει στον 1400 με σιλικονουχο κολαρο ομως για καλυτερη ροη και θερμοπροστασια Εσωτερικά φοράω μια K&N φιλτροχοανη προσεξτε και το καλαμαρακι....ερμ.... Χταποδι 4-2-1 με σωλήνα αντι 32mm που εχει απο την μαμα του σε κά8ε κύλινδρο σε 38mm hand made by Antwnis Papaioannoy Βόλος Περιμενω ακόμα τον ρυ8μιστή πίεσης Καυσίμου.... Απο 2,4 bar που δουλευει θα το παω στο 2,8-3,0 |
DimiP έγραψε: |
νομιζεις πως αν χρησιμοποιησω τετοια κολαρα σιλικονης εστω και στο φιλτροκουτι θα αξιζει τον κοπο; βασικα εχω στο μυαλο μου την "θερμομονωση" του κουτιου και την αλλαγη των πλαστικων σωληνων με σιλικονουχα κολαρα. (κατι σαν την λυση Alex) |
PoLiThS έγραψε: | ||
με σκέτα κολάρα δέν νομιζω να υπάρχει ουσιώδης διαφορά οπότε μάλλον δέν αξίζει τον κόπο... οπως επίσης το μαμα φιλτροκούτι είναι ήδη απο θερμομονοτικό υλικό.. |
Ως γνωστον η στοιχειομετρικη αναλογια ειναι η 14.7 μερη αερα ανα 1 μερος βενζινης που θεωρειται και η ιδανικη απο αποψη τελειας καυσης. Αλλα οι κατασκευαστες των αυτοκινητων ρυθμιζουν την λειτουργια στο WOT (Wide Open Throttle - κοινως τερμα γκαζι) ετσι ωστε να δινει αρκετα παραπανω καυσιμο για να δρα κατα τροπο ψυκτικο στην αυξανομενη θερμοκρασια του καταλυτη κατα την "τερμα-γκαζι" φαση... Κατα συνεπεια μπορει να επιτευχθει ακομα και 12 προς 1 (αερας/καυσιμο) που θεωρειται αρκετα πλουσιο μειγμα.. (με αποτελεσμα ακαυστη βενζινη). Εκει εμεις τοποθετουμε την εκαστοτε σκουπα/φιλτρο κτλ κτλ και (θεωρητικα παντα) χρησιμοποιουμε τις εξτρα βενζινες που ριχνει ο εγκεφαλος πλησιαζοντας παλι σε ratio την στοιχειομετρικη αναλογια (14.7:1)...! |
Παντως εδω ο αλλος λεει τουρμπισμα 0.3 bar χωρις μετατροπες.. τι λεμε τωρα.. Δηλαδη εκεινο δε στεγνωνει? |
Τι σχέση έχει το turbo, με το στέγνωμα του κινητήρα από μία φιλτροχοάνη ![]() ![]() ![]() Το turbo στροβιλίζει, τον ήδη υπάρχον αέρα, που έχει τραβηχτεί από (το φίλτρο ή τη χοάνη), δεν ρουφάει, το ίδιο, παραπάνω αέρα!!! |
christhehealer έγραψε: | ||
Για να το πω πιο σωστά το turbo είναι μια αντλία που στέλνει αέρα με δύναμη στους κυλίνδρους, πέρνοντας κίνηση από τα καυσαέρια. Aυτό που ξέρω Alex είναι ότι η σχέση συμπίεσης καθαρίζει τη σχέση αέρα/βενζίνης που θα μπουν στους κυλίνδρους. Άρα στα turbo με 0.3 bar υποτίθεται ότι ο παρεχόμενος αέρας δεν είναι τόσο δραματικά περισσότερος, ώστε να χρειαστεί να αλλάξει η σχέση συμπίεσης και να επαναπρογραμματιστεί ο εγκέφαλος. Σε περισσότερα bar, όπως είναι γνωστόν η σχέση συμπίεσης χαμηλώνει, αλλοιώς μετά από λίγο δεν θα έχεις κινητήρα. |
Παρ'ολα αυτα οι αλλοι κανουν Light-turbisma 0.3 bar και δεν δινουν σταγονα παραπανω καυσιμο παρ'οτι υποτιθεται οτι θα χρειαζοταν παραπανω καυσιμο λογο του αρκετα αυξημενου αερα.. και εμεις μετα λεμε για τις φιλτροχοανες? ![]() ![]() ![]() Μπορει να λεω και βλακειες αλλα βαζοντας το πραγμα κατω και σκεπτομενος τις διαδιακασιες βγαινω στα συμπερασματα που μολις εγραψα.. Εκτος και αν υπαρχει κατι που αγνοω.. ξερω γω? |
Οσο για το 14.7/1 εχω διαβασει οτι τοσο ειναι η στοιχειομετρικη αναλογια (λογος αερα/βενζινης) της ιδανικης καυσης. Πιο λιγο (πχ 12/1) ειναι πλουσιο και πιο πολυ (πχ 16/1) ειναι φτωχο. Τα συγκεκριμενα τα ειχα διαβασει σε review ενος HalMeter...
Τωρα να σου πω την αληθεια δεν ξερω γιατι το 14.7 συμβαινει να ειναι και ο αριθμος των PSI που "κανουν" το 1 bar, παντως φαινεται οτι ο αριθμος αυτος εχει 2 χρησεις τελικα. (...Η απλα εγω θυμαμαι κατι λαθος) ![]() |
1 bar = 14.5 psi (λίμπρες)
Έτσι, διαβάζω σε ένα λεξικό. |
206Tomcat έγραψε: |
Λοιπόν αδέρφια μου αλήτες τρελοπεζάκηδες , έφτασαν στα χέρια μου επιτέλους τα $$$$$$$$$$$$$$$$$$ .Οπότε αρχίζει το πάρτυ!Λοίπον διαβάζοντας τα άπειρα topics γύρω από βελτιώσεις σ'αυτό το forum (πρώτη φορά που δίαβασα μεγάλα post με πραγματική ευχαρίστηση) κατέληξα στο να αρχίσω με εισαγώγή και να συνεχίσω με εξαγωγή!Λοιπόν θα ήθελα την άμεση και ιδιαίτερα περιεκτική γνώμη σας στο θέμα ΣΚΟΥΠΑ made by Kρασούλης - Σκούπα PTS- ή βαρελάκι BMC??? Exώ ψιλομπερδευτεί γιατί όλοι έχετε άριστες εμπειρίες από τα προιόντα τα οποία φοράτε!Υπολογίζω ένα κόστος γύρω τις 70000!Αν μπορεί κάποιος ας μου στείλει info γύρω από τον Kρασούλη! |
![]() ![]() Αυτη ειναι η τοποθέτηση που εχω κάνει στον 1400 με σιλικονουχο κολαρο ομως για καλυτερη ροη και θερμοπροστασια Εσωτερικά φοράω μια K&N φιλτροχοανη προσεξτε και το καλαμαρακι....ερμ.... Χταποδι 4-2-1 με σωλήνα αντι 32mm που εχει απο την μαμα του σε κά8ε κύλινδρο σε 38mm hand made by Antwnis Papaioannoy Βόλος Περιμενω ακόμα τον ρυ8μιστή πίεσης Καυσίμου.... Απο 2,4 bar που δουλευει θα το παω στο 2,8-3,0 |
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κραδασμούς όταν τα κολλάρα δεν είναι σπειροειδή (όπως τα μαμά)? Για μένα αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω αλλάξει τις σωληνώσεις ακόμα με κάτι άλλο, και σκέφτομαι απλά να τις θερμομονώσω. |
Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κραδασμούς όταν τα κολλάρα δεν είναι σπειροειδή (όπως τα μαμά)? Για μένα αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω αλλάξει τις σωληνώσεις ακόμα με κάτι άλλο, και σκέφτομαι απλά να τις θερμομονώσω. |
φιλε μου, να σε ρωτησω γιατι κι εγω ψαχνομουν για τετοια κολαρα κιας μην εχω σκουπα. τι εννοεις λεγοντας για κραδασμους? |
επισης πως (με τι υλικο και πως θα το στερεωσεις) θα μονωσεις τους σωληνες (αν τελικα το κανεις΄΄);;;;; |
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?p=7313#7313 |
Λοιπόν θα ήθελα την άμεση και ιδιαίτερα περιεκτική γνώμη σας στο θέμα ΣΚΟΥΠΑ made by Kρασούλης - Σκούπα PTS- ή βαρελάκι BMC??? Υπολογίζω ένα κόστος γύρω τις 70000! |
Στο site
http://www.bmcairfilter.com/infoCDA.asp εκτός των άλλων αναφέρει για το "βαρελάκι" το εξής: CARBON DYNAMIC AIRBOX SUGGESTED OVER 1.600 CC WARNING: NOT FOR HIGHWAY USE. ROAD RACE USE ONLY. TO BE FITTED BY TRAINED MECHANICAL PERSONEL ONLY. Τι θέλει να πει ο ποιητής? Στο ίδιο site έχει τους κωδικούς για κάθε Peugeot 206 ώστε να να γίνει Κit το "βαρελάκι" και να μπαίνει εύκολα. Αναφέρει και τιμές. |
Τελικά το συγκεκριμένο υλικό (Thermoflex/SF) δεν είναι αυτοκόλλητο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί έξτρα κόλλα από την μία πλευρά του. Οπότε βρήκαμε κάτι άλλο, το οποίο όμως έχει μόνο θερμομονωτικές δυνατότητες (τις ίδιες με το προηγούμενο). Το υλικό λέγεται Thermoflex/AL/PLT και είναι της εταιρίας MappyItalia. Υπάρχει σε διάφορα πάχη (3,5,10,15,20 mm) και από εβδομάδα θα πάω να πάρω κανά μέτρο (30ευρώ το τ.μ.). Ίσως να βάλω το 1ο από την μέσα πλευρά του καπώ γιατί εμένα δεν έχει καθόλου μόνωση. |
DimiP έγραψε: | ||||
τελικα το αγορασες το υλικο ; μαλλον οχι ετσι ;;; αληθεια που το πουλανε ; |
Chatasos κατι τέτοιο εννοείς?
![]() |
fpug έγραψε: |
Αυτο προφανως ειναι το 2λιτρο. Λοιπον το καλυτερο σημειο τοποθετησης του ειναι εκει που ειναι ο σπιραλ σωληνας και οχι ετσι οπως ειναι στην φωτο. |
Ναι αυτο εννοουσα. Αλλα δεν το εχω δει απο κοντα μονο σε φωτο. Αν το λες τοτε εχεις δικιο.
Κι εγω παντως αυτο θελω να βαλω |
pduke έγραψε: | ||
Μια από τα ίδια!! Λοιπόν όποιος άλλος θέλει να το πει γιατί θα πάω να χτυπήσω έκπτωση βάση κλαμπ αλλά και βάση ποσότητας. Ενδιαφέρεστε ρε???? |
Οff the record....στα ΒΜC μπορώ να χτυπήσω τρελές τιμές....απόδειξη ότι το φιλτρο που έχω βάλει ενώ έχει περί τις 26.000δρχ. το πήρα 19.000δρχ. Αυριο το πρωί θα μάθετε τιμές για τα φουλ κιτ σε 1600cc και 2000cc. Φυσικά κάντε και εσείς καμιά κίνηση ώστε να κάνουμε συγκρίσεις και να δούμε που θα κινηθούμε..... ![]() ![]() |
Αυτό είναι, και μίλα του για κλαμπ έχεις την καλύτερη ευκαιρία,να του πεεις και να του το αποδείξεις.Εγώ πάντως θα το δω σήμερα. |
Γεια σας παιδια. Εγώ πάντως έχω βάλει το βαρελάκι της BMC και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η εγκατάσταση είναι πολυ απλή και απόδοση πολύ ικανοποιητική. Το αμάξι ζωντανεψε στις χαμηλες. Υπαρχουν βέβαια δυο τροποι τοποθετησης. Ενας με πολυ θορυβο και καλυτερη αποδοση και ο αλλος με κανονικο θορυβο και normal αποδοση σε κανα 2 μερες που θα κανω δυναμομετρηση θα ξερω ακριβως ποσα αλογα πηρα. |
Παράθεση: |
Αν παρατηρησεις κατω απο το μαμισιο φιλτροκουτι υπαρχει ενας λαβυρινθος-πνηκτης της εισαγωγης.
Τροπος 1) Αν τα ξηλωσεις ολα μετα το φιλτροκουτι και βαλεις στη θεση του το βαρελακι εχεις καλη αποδοση αλλα και θορυβο. τροπος 2) το πρωτο πραγμα μετα το φιλτροκουτι ειναι ειναι αλλο κουτι το οποιο αν το αφησεις χανεις λιγο αποδοση αλλα δεν εχεις πολυ θορυβο. Για να καταλαβεις ποσο πνιχτης ειναι το συστημα εισαγωγης σκεψου οτι μαμισιο το αμαξι παιρνει αερα μεσα απο το αριστερο φτερο με μια εισαγωγη που βλεπει προς τα πισω. |
Λοιπον το βαρελακι χρησιμοποιει τον ηδη υπαρχαντα σωληνα απο πεταλουδα μεχρι φιλτροκουτι.Στη θεση του φιλτροκουτιου μπαινει το βαρελακι το οποιο ειναι απο ανθρακονηματα, δηλαδη θερμομονωτικο και στη συνεχεια αν θες βαζεις σωληνα. Το θετικο που εχει το βαρελακι ειναι αεροδυναμικοτητα, δηλαδη ρουφαει τον αερα καλυτερα. Αν βαλεις το χερι σου στην ανοιχτη ακρη την ωρα που πατας γκαζι ρουφαει σαν ηλεκτρικη. Τωρα δεν ξερω αν αξιζει τα λεφτα του (που δεν νομιζω να τα αξιζει ) αλλα ειναι κατα καποιο τροπο μονοδρομος για την μεγιστη αποδοση που μπορεις να παρεις απο εισαγωγη.
Ελπιζω να σε κατατοπησα!!! |
We have fitted the Carbon Dyno Airbox to a Saxo VTR, gave it 12bhp. Fitted to an Alfa, dyno showed a 18bhp Increase and fitted to a Punto GT, it gave 10bhp. Figures will vary from car to car, and the condition of the car. |
Ηδη ξέρει για την προσπάθεια και έχει δώσει πάνω από 100 κάρτες... ![]() ![]() |
Αυτό είναι,
και μίλα του για κλαμπ έχεις την καλύτερη ευκαιρία,να του πεεις και να του το αποδείξεις.Εγώ πάντως θα το δω σήμερα. |
Πολυ καλες τιμες.
Το CDA με τα 225 ευρο ειναι για το gti και το gt το 2λιτρο? |
Tώρα μάλιστα!!!!
Πρέπει να κατέβω αθήνα!!!! και έλεγα να βάλω ανάρτηση |
zuper206 έγραψε: | ||
TO BMC CDA gia dilitrous kinitires einai ligo megalhtero (apo oti gia 1600) kai stoixize otan to ebala 110.000. Sigoura ecei pesei arketa h timi tou twra Alls pistepse me kanei tromerh douleia....... |
TO BMC CDA gia dilitrous kinitires einai ligo megalhtero (apo oti gia 1600) kai stoixize otan to ebala 110.000. Sigoura ecei pesei arketa h timi tou twra Alls pistepse me kanei tromerh douleia....... |
Eλα ρε συ zuper! Mπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα που ρωτάω και τον ΜΙΧ?? Περι στεγνώματος κλπ....? |
Ναι πες μας που πάει μετά το φιλτροκούτι.Συνδέεται με την μανίσια εισαγωγή,ή βγάζει δικιά της? |
zuper206 έγραψε: |
H dynamometisi meta thn allagh edeixe 146.5 HP. H symperifora tou allaje arketa kai akolouthise allagh telikoy kai messaioy. |
Παντως η τιμη για το 2λιτρο που ειναι και μεγαλυτερο απο του 1600 ειναι 100.000 παντου |
146!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! στον τροχό???????????????????? με ένα BMC μόνο???????????17 άλογα????????? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[
17 aloga? Apo 137 se 146 den einai 17...h mipws kati den katalaba. Exw pei apo kairo oti tha fero to report tis dynamometrisis alla panta to jexnaw... Aurio tha to fero kai tha grapsw ta apotelesmata..kai epeidh den eimai kai toso sxetikos..tha mou peite thn gnwmh sas. |
Εχω μπροστά μου 5 δυναμομετρήσεις που έγιναν στο Ελληνικό δυναμόμετρο VAMAG (autotuning) με το BMC CDA...(είναι το Ελληνικό διαφημιστικό φυλλάδιο)
Oλες δείχνει ότι ανεβάζουν πάνω από 9 άλογα: Opel Astra 1400 από 98 ... 108 VW Golf 1600 από 100 ... 111,3 Ford Focus 1600 από 100 ... 109,6 Citroen Saxo VTS από 122 ... 131,6 Skoda Fabia 1400 από 100 ...109,2 ανάλογες και οι αυξήσεις σε ροπή... |
Εχω μπροστά μου 5 δυναμομετρήσεις που έγιναν στο Ελληνικό δυναμόμετρο VAMAG (autotuning) με το BMC CDA...(είναι το Ελληνικό διαφημιστικό φυλλάδιο)
Oλες δείχνει ότι ανεβάζουν πάνω από 9 άλογα: Opel Astra 1400 από 98 ... 108 VW Golf 1600 από 100 ... 111,3 Ford Focus 1600 από 100 ... 109,6 Citroen Saxo VTS από 122 ... 131,6 Skoda Fabia 1400 από 100 ...109,2 ανάλογες και οι αυξήσεις σε ροπή... |
Ekei ekana kai ego tis dynamometriseis. Kratane arxeio gia kathe autokinito. Thn epomenh fora pou tha kanw tha parw sta xeria mou tis diafores apo thn prohgoumenh metrisi |
Vini έγραψε: | ||||
Τελικά δεν μας είπες! Εχεις παρατηρήσει στέγνωμα στις υψηλές ή μείωση απόδοσης??? Δεν μιλώ για μείωση απόκρισης αλλά αν έχει κατέβει η τελική του...δηλαδή να πατάς το γκάζι και να μην δίνει άλλο... |
zuper206 έγραψε: | ||||||
Den exw kataferei na brw thn eukairia na to dokimasw. To kalokairi pantws me 4 atoma eftasa ta 200 kai katalabaina pws trabage kai allo |
Den exw kataferei na brw thn eukairia na to dokimasw. To kalokairi pantws me 4 atoma eftasa ta 200 kai katalabaina pws trabage kai allo |
Έχει δίκιο ο PDuke και εγώ με 4 άτομα 200ριζω μετά τι έχει;
Αν και εμένα δεν με νοιάζουν οι τελικές, αλλά οι ρεπρίζ και οι επιταχύνσεις από στάση! Εκεί έχεις δει καλύτερο τράβηγμα; |
Σοβαρα μιλας ρε Tomcat οτι δεν πιανεις πανω απο 150-160? Εγω με 5 μεσα εχω πιασει 170 και πηγαινε κι'αλλο (και δεν ειμουν ουτε καν εθνικη αλλα σε γνωστο παραλιακο δρομο)... Οσο για τελικες, στην κατηφορα των Αφιδνων οπως ανεβενεις εχω πιασει 191 μονος (απολυτο recor), 189 με 2, 185 με 3 (και σκ**ά βενζινη που μου εκανε backfire στο μπουζι καποιου κυλινδρου οση ωρα το τερματιζα). Επειδη εισαι τεραστια ΣΑΥΡΑ αρχιζω να σκεφτομαι μηπως τελικα ισχυει η θεωρια μου περι χαμηλωματος και τελικης. Γιατι ενα αμαξι στο κανονικο του υψος στα 200 χμ/ωρα μπορει να χανει γυρω στα 200-300 κιλα βαρους απο την ανωση (αρα πες οι επιβατες ειναι σχεδον BONUS)... Τωρα βεβαια αν μπορει να τα εξισορροπησει αυτα τα κιλα με την αυξημενη αεροδυναμικη αντισταση στο πατωμα αυτο ειναι αλλη ιστορια...Θελουμε ενα CFD (computational fluido dynamic) program για να υπολογισουμε στο περιπου και μια αεροδυναμικη συρραγα για να υπολογισουμε στο πιο ακριβες...Παντως απ'αυτο που περιγραφεις μου δινεις υποψιες οτι μαλλον καλα το χω σκεφτει το ολο θεμα...Φυσικα εσυ θα εχεις καλυτερο κρατημα στα 200 χλμ/ωρα απο μενα, μαλλον απο ολους καθως δεν ειδα και καναν αλλο χαμηλοτερο απο σενα, πες αντε να σου ριχνει και κανενας που να χει σποιλερ αλά Dark Vow το οποιο θα κανε την ιδια δουλεια, ισως και καλυτερη σε σχεση με το χαμηλωμα σου...Τωρα βεβαια θα μου πεις μα εγω δεν το χαμηλωσα για αυτον τον λογο και θα εχεις δικιο.. Anyway
Οσο για το εν λογω φιλτρο ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω.. Πως ειναι δυνατον να παρει χαμηλοτερης θερμοκρασιας αερα απο τον αερα του περιβαλλοντος χωρου στον οποιο βρισκεται τοποθετημενο...Εκτος και αν εχει ενσωματωμενο AIR CONDITION ![]() ![]() |
ΑΑΑααα Νικελ έχεις και χαιρετίσματα από το παιδί που σε εξυπηρέτησε με τα σωληνάκια!Φαίνεται τον ψάρωσες πολύ με το μωρο σου! |
Στην εκκίνηση δεν κατάλαβα κάποια σημαντική διαφόρα!Ίσως λίγο παραπάνω ήχο πάνω από τις 3000 που σημαίνει ότι τραβάει και παραπάνω!Τώρα μάγκες με το που σκάει 2α στ'αμάξι "το τέρας βγήκε βόλτα και όλοι ψάχνουν να το βρούν".Μιλάμε δίνει ένα μπάσσο πολύ ψαρωτικό |
Νεότερα με τις σκούπες - φιλτροχοάνες:
Τελικά αυτοί που λένε ότι ο εγκέφαλος προσαρμόζεται με την σκούπα έχουν δίκιο. Υπάρχει ένας αισθητήρας όπου μετράει την ποσότητα του αέρα και σε περίπτωση που υπάρχει περισσότερη ποσότητα αντίστοιχα υπάρχει και μεγαλύτερη ποσότητα μείγματος. |
Τώρα να μιλήσω ή όχι? |
Τώρα να μιλήσω ή όχι? |
Οχι ρε Νίκο,
Τι να πεις & να με ενοχλήσει?Δεν εχω τετοιες προθέσεις & το ξέρεις πολύ καλα. Απλα δεν μπορώ να καταλάβω γιατι αναλωνόμαστε σε θέματα που τα εχουμε πολλάκις αναλύσει & μπαίνουμε σε ενα φαύλο κύκλο απίστευτο. |
Νίκο η καλύτερη λύση ειναι της Peugeot sport που εχει βάλει φωτογραφία ο Τάσος.Να περιμένεις και να πάρεις αυτή και τίποτα άλλο!
Αποψή μου πάντα. |
Ρε Νίκο Ρε Νίκο
Γιατί αγόρι μου?Δεν λεω για την condor βεβαίως http://www.boutiquepeugeotsport.com Και καθάρισες.Σε 2 μέρες με dhl στο σπίτι σου ![]() |
Εχεις δίκιο.Αλλα αμα το δουλέψεις λίγο δεν είναι και τόσο δύσκολο.Εγω γαλλικά δεν ξέρω καθόλου αλλα έβγαλα άκρη και παρήγγειλα την ανάρτηση.Σχετικά με το φίλτρο το ακριβό κομμάτι είναι το Νο3 η πεταλούδα εισαγωγής που κάνει 695,16 Ευρά + ΦΠΑ 19,6%.Αν δεν θες μπορεί & να μην την αλλάξεις.Αρα το κολπο στοιχίζει 429,5 Ευρά + ΦΠΑ 19,6%.Αυτο που επίσης θέλεις είναι η βέργα των item 6,7,8 που αντικαθιστά την δική σου πανω απο το ψυγείο.Εντάξει είναι λίγο ακριβά αλλα..............
Επίσης δεν χρειάζεται να έχεις πιστωτική.Μπορείς να πληρώσεις με Cash in ADvance μεσω ταχυδρομείου. |
Η πιο αξιόπιστη after market λύση είναι ή καλύτερα θα είναι ενα clopy right της PS |
Καλά βάλε μια σκούπα του Κρασούλη και ευχαριστημένος να είσαι. |
Vini έγραψε: | ||
Η οποία όμως δεν υπάρχει.... ![]() ![]() |
Νικο εχει δικιο ο Τάσος.Το 106 κυκλοφορεί 12 χρόνια και Peugeot cup εχουμε τα τελευταία 4.Υπομονή! |
Ο κουμπάρος μου έχει βιοτεχνία πλαστικών ![]() |
Yπομονή 6 χρόνια? ![]() ![]() Μα εγώ αλλάζω αυτοκίνητο το πολύ κάθε 4 χρόνια.... ![]() ![]() ![]() ![]() Τώρα που βράζει.... διαφορετικά σε 6 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια μπορεί να θέλω τα φράγκα για τίποτα σπίτια, πλυντήρια, πλακάκια, κρεβάτια, εκκλησίες, κοκ.... Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει....πόσο άλλωστε σε περίοδο πάνω από 1 χρόνο.... ![]() ![]() |
Εχω και αλλη πρόταση.Το μαμα φιλτροκούτι του 106/saxo 1.1 ειναι κυλινδικό.Λες? |
ΑΑαα κάτι άλλο τώρα!Πήγα σήμερα το απογευματάκι στην OtoMoto! Πήγα κυρίως για αναγνωριστική βόλτα αλλά τελικά έφυγα με κάποια καλούδια!Τελικά αδέρφια έβαλα φιλτροχοάνη!Το ξανασκέφτηκα και είπα να δοκιμάσω μια φιλτροχοάνη , να δω τι έχει να μου προσφέρει , έτσι ώστε αργότερα να εκτιμήσω την τοποθέτηση μιας σκούπας!Φιτροχοάνη Jamex Universal power!Πρώτες εντυπώσεις (δεν ξέρω αν είναι ψυχολογίκό αλλά αυτά κατέγραψα): Στην εκκίνηση δεν κατάλαβα κάποια σημαντική διαφόρα!Ίσως λίγο παραπάνω ήχο πάνω από τις 3000 που σημαίνει ότι τραβάει και παραπάνω!Τώρα μάγκες με το που σκάει 2α στ'αμάξι "το τέρας βγήκε βόλτα και όλοι ψάχνουν να το βρούν".Μιλάμε δίνει ένα μπάσσο πολύ ψαρωτικό ενώ παρατήρησα ότι , ενώ πρίν μου έδινε κάποια παραπάνω ροπή από τις 2700 μέχρι τις 3500 στροφές (με 2α) τώρα η ίδια ροπή μου παρέχεται από τις 2200 (όπου αρχίζει και το μπάσσο).Σκάει 3η και παρατηρώ καλύτερη ροπή κοντά στις 3000 - 4000 στροφές.Παραπάνω δεν είχα την ευκαιρία να πατήσω γιατι την έβαλα αργά!Πάντως θα πρέπει να περιμένω καμιά 100χλμ μέχρι να το υγρό της χοάνης να αναρροφηθεί από όλα τα σημεία της για ακόμα καλύτερες επιδόσεις!Πιστεύω οτι για αρχή έκανα καλή επιλογή μου κόστισε περίπου 60Euro οπότε αν κάτι δεν μ'αρέσει.....!Δεν περιμένω να δώ αύξηση της ιπποδύναμης απλώς ελπίζω σε κάπως καλύτερη κατανομή της ροπής!Οσο για την Otomoto , ψιλοσπάστικα γιατι υπήρχε ένας πωλητής για τα αυτοκίνητα και ένας για της μηχανές μόνο!Οπότε είχαν πέσει όλοι πάνω του!Με αποτέλεσμα την αναμονή.Δεν έχει σκούπες- Από φίλτρα-φιλτροχοάνες είχε τις Κ&Ν και της Sparco !Σκεφτόμουν για K&N αλλά μου είπε ότι ο μηχανικός θα έκανε κάτι τρύπες στο παπά στο φιλτροκούτι και θα .. και θα..... και είπα καλά καλά.. βάλε μου καλύτερα την Jamex (μεταλλική) γιατί η Sparco είναι ακριβή και δεν είχε και στο μέγεθος που ήθελα!Αναμονή και για την τοποθέτηση!
![]() Η χοάνη πέρνει τον αέρα κατευθείαν από τον χώρο του κινητήρα και αυτό με προβλημάτισε βλέπετε είναι κλειστή μπροστά!Έτσι γίνεται?Νομίζω οτι ειχα δει χοάνες που συνδέονται με τον σωλήνα στο φιλτροκούτι!ΑΑΑααα Νικελ έχεις και χαιρετίσματα από το παιδί που σε εξυπηρέτησε με τα σωληνάκια!Φαίνεται τον ψάρωσες πολύ με το μωρο σου! |
Με τη φιλτροχοάνη πέρα από το ψυχολογικό είδα και κάποια αλλάγη στην αντίδραση του αυτοκινήτου!!! Τώρα θα τρέξετε όλοι οι σκουπιδιάρηδες να μου πειτε μα μου, κρύος ζεστός αέρας και .... !Είδα διαφορά!Πρακτικά είναι η πρώτη μου μετατροπή στις επιδόσεις του αυτοκινήτου αφού τα ζαντ/χα και τα ελατήρια ήταν κυρίως θέμα συμπεριφοράς και είδα διαφορά!Τώρα αν ήταν 2-5 -100 άλογα δεν μπορώ να το πω δεν έχω τέτοια εμπειρία απλώς λέω ότι το αμάξι δίνει καλύτερες ρεπριζ ειδικά με 2α και 3η! 4η 5η δεν έχω δοκιμάσει σε όλο το εύρος των στροφών! |
ΑΑαα κάτι άλλο τώρα!Πήγα σήμερα το απογευματάκι στην OtoMoto! Πήγα κυρίως για αναγνωριστική βόλτα αλλά τελικά έφυγα με κάποια καλούδια!Τελικά αδέρφια έβαλα φιλτροχοάνη!Το ξανασκέφτηκα και είπα να δοκιμάσω μια φιλτροχοάνη , να δω τι έχει να μου προσφέρει , έτσι ώστε αργότερα να εκτιμήσω την τοποθέτηση μιας σκούπας!Φιτροχοάνη Jamex Universal power!Πρώτες εντυπώσεις (δεν ξέρω αν είναι ψυχολογίκό αλλά αυτά κατέγραψα): Στην εκκίνηση δεν κατάλαβα κάποια σημαντική διαφόρα!Ίσως λίγο παραπάνω ήχο πάνω από τις 3000 που σημαίνει ότι τραβάει και παραπάνω!Τώρα μάγκες με το που σκάει 2α στ'αμάξι "το τέρας βγήκε βόλτα και όλοι ψάχνουν να το βρούν".Μιλάμε δίνει ένα μπάσσο πολύ ψαρωτικό ενώ παρατήρησα ότι , ενώ πρίν μου έδινε κάποια παραπάνω ροπή από τις 2700 μέχρι τις 3500 στροφές (με 2α) τώρα η ίδια ροπή μου παρέχεται από τις 2200 (όπου αρχίζει και το μπάσσο).Σκάει 3η και παρατηρώ καλύτερη ροπή κοντά στις 3000 - 4000 στροφές.Παραπάνω δεν είχα την ευκαιρία να πατήσω γιατι την έβαλα αργά!Πάντως θα πρέπει να περιμένω καμιά 100χλμ μέχρι να το υγρό της χοάνης να αναρροφηθεί από όλα τα σημεία της για ακόμα καλύτερες επιδόσεις!Πιστεύω οτι για αρχή έκανα καλή επιλογή μου κόστισε περίπου 60Euro οπότε αν κάτι δεν μ'αρέσει.....!Δεν περιμένω να δώ αύξηση της ιπποδύναμης απλώς ελπίζω σε κάπως καλύτερη κατανομή της ροπής!Οσο για την Otomoto , ψιλοσπάστικα γιατι υπήρχε ένας πωλητής για τα αυτοκίνητα και ένας για της μηχανές μόνο!Οπότε είχαν πέσει όλοι πάνω του!Με αποτέλεσμα την αναμονή.Δεν έχει σκούπες- Από φίλτρα-φιλτροχοάνες είχε τις Κ&Ν και της Sparco !Σκεφτόμουν για K&N αλλά μου είπε ότι ο μηχανικός θα έκανε κάτι τρύπες στο παπά στο φιλτροκούτι και θα .. και θα..... και είπα καλά καλά.. βάλε μου καλύτερα την Jamex (μεταλλική) γιατί η Sparco είναι ακριβή και δεν είχε και στο μέγεθος που ήθελα!Αναμονή και για την τοποθέτηση!
![]() Η χοάνη πέρνει τον αέρα κατευθείαν από τον χώρο του κινητήρα και αυτό με προβλημάτισε βλέπετε είναι κλειστή μπροστά!Έτσι γίνεται?Νομίζω οτι ειχα δει χοάνες που συνδέονται με τον σωλήνα στο φιλτροκούτι!ΑΑΑααα Νικελ έχεις και χαιρετίσματα από το παιδί που σε εξυπηρέτησε με τα σωληνάκια!Φαίνεται τον ψάρωσες πολύ με το μωρο σου! |
Εάν σκεφτείς ότι ο σκέτος σωλήνας με τον υαλοβάμβακα (που τον είχα πολύ καλά δεμένο και στερεωμένο με σφιγκτήρα), ρουφούσε αέρα δίπλα από την μηχανή, ίσως έτσι εξηγεί και την ελάχιστη διαφορά σε απόδοση. Αλλά και η φιλτροχοάνη από εκεί κοντά ρουφάει αέρα, οπότε...
Θα δοκιμάσω αυτά που μου λες, εν καιρώ.... Σ' ευχαριστώ. |
Δημήτρη δεν έχω βάλει καμία καταπληκτική χοάνη για να πω ότι έχω δει καταπληκτικά πράγματα!Αλλά τουλάχιστον ξέρω τι αισθάνομαι και τι δείγματα μου δίνει το αμάξ.ιΟύτε λέω οτι έχω πάρει τα άλογα που ίσως έχει πάρει ο Alex .Αυτό που ξέρω είναι ότι το αμάξι κινείται καλύτερα , και αυτο είναι λόγω του ότι τροφοδοτείται με περισσότερο αέρα.Έστω και ζεστό.Το να μου λές ότι πρώτος παράγοντας που το αισθάνομαι καλά είναι ο ψυχολογικός δεν το θεωρώ και τόσο σωστό.Δυστυχώς αυτή την περίοδο δεν έχω αρκετο χρόνο για να σας γράψω για το πως μεταβάλλεται η συγκέντρωση του οξυγόνο στον αέρα μέ βάση τις συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας , βασιζόμενος σε θερμοδυναμικούς πίνακες- το σίγουρο είναι ότι η συγκέντρωση μειώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή σε χαμηλές πιέσεις (αυτά τα ξέρετε ήδη) όπως αυτές κάτω από το καπώ ,αλλά όχι απαραίτητα αναλογικά με την θερμοκρασία.Πίστεύω μες στον Νοέμβριο οτι θά έχω λίγο χρόνο να σας αναλύσω τα θερμοδυναμικά δεδομένα κάτω από το καπώ του κινητήρα. |
Λοιπόν καταρχήν φίλε alex αέρας = 79% Ν2 21% Ο2 και τα λοιπά στοιχεία είναι οι προσεγγίσεις των παραπάνω στοιχείων (για τους υπολογισμούς σου και μόνο) . |
Δεύτερον όταν σε συγκεκριμένο όγκο ελέγχου υπάρχουν χ μόρια , ότι και να κάνεις πάλι θα υπάρχουν τα χ μόρια ενός στοιχείου εκτός και αν υπάρχει αντίδραση- σχηματισμός νέων ενώσεων ή αλλάξει το ισοζύγιο μάζας.Σε περίπτωση λοιπόν που το σύστημα σου είναι κλείστο τότε τα άμεσα αποτελέσματα της αύξησης θερμοκρασίας είναι να αυξηθεί και η πίεση στο ίδιο όγκο που αναφέρουμε ως σταθερός (Ενδεικτική προσέγγιση ο νόμος των τελείων αερίων) μεταβολή που τείνει να αναιρέσει την αρχική μεταβολή της θερμοκρασίας. Μιλάμε για συμπίεση |
Μου αρέσει πραγματικά ο τρόπος που σκέφτεσαι και αναλύεις αρκετά θέματα (είναι ιδιαίτερα τεχνοκρατικός και οδηγεί σε λογικά συμπεράσματα) αλλά για να βγούν λύσεις χρειάζονται πραγματικά δεδομένα και όχι υποθέσεις (αυτές μόνο επαληθεύονται). |
Προσωπίκα από την πρώτη στιγμή ανέφερα ότι η φιλτροχοάνη δεν θα μου δώσει τις βέλτιστες αποδόσεις και ότι το πρόβλημα του ζεστού αέρα είναι σημαντικό , όμως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα αναφέρεις |
Το οτι ο ζεστός αέρας δίνει μικρότερη απόδοση είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο , αυτή η πτώση όμως μπορεί να εξισορροπήθει και να δώσει θετικά αποτελέσματα αν βάλουμε παράγοντα την μεγαλύτερη ροή αέρα προς τον κινητήρα. |
Τα 11 Ft * lbs είναι περίπου1,52Kgm ροπής ενδεικτικά πάλι |
. Η αληθεια ομως ειναι οτι ειναι ΗΔΗ αραιος λογω της υψηλης θερμοκρασιας με αποτελεσμα να περιεχει λιγοτερο οξυγονο ανα μοναδα ογκου πριν μπει στον κυλινδρο - αρα μειωμενη συμπιεση και χειροτερη καυση.. Με πιααααααανς? |
3ον Θεωρώ ότι φολτροχοάνες τύπου Top Gun και Twister είναι πολύ έξυπνη αγορά (στην οποία και θα προβώ ![]() |
Για παράδειγμα? |
Η ιδανική αναλογία καυσίμου-αέρα (και άρα η μέγιστη ισχύς της μηχανής) σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα είναι 1:14, δηλαδή για 1000g αέρα χρειαζόμαστε 1000/14=71.4g βενζίνη. Ή αλλιώς, για κάθε 1Kg βενζίνης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καύση, χρειαζόμαστε 14Kg αέρα.
|
Ρώτησα αν αξίζει να μπει σωλήνας της SIMCO αντί του μάυρου εργοστασιακού...και η απάντηση ήταν αρνητική...Ο εργοστασιακός είναι περίφημος και με άριστες αντιθερμικές αποδόσεις.... |
![]() Επειδή φαντάζομαι ότι εννοείς σωλήνα σιλικόνης (αυτούς τους μπλέ) να σου πώ ότι ο κυριότερος λόγος δεν είναι ότι ο μαμά δεν έχει αντιθερμικές αποδόσεις, αλλά ο σωλήνας σιλικόνης δεν είναι ελαστικός με αποτέλεσμα από τους κραδασμούς του κινητήρα, να σπάει η σκούπα! Ιδιαίτερα αν είναι πολυεστερικές όπως αυτή που πωλούσε η Weber. |
Aναφορικά με την ελαστικότητα....ο γωνία ακορντεόν στο σωλήνα που έχουμε δεν είναι ελαστικός? Δεν βοηθάει στην αντικραδασμικότητα? |
Sidobre έγραψε: | ||
Ναι ρε! Για αυτό όλοι προτείνουν να τον κρατήσουμε. Οι σωλήνες σιλικόνης σπάνε τις σκούπες, ενώ ο "ακορντεόν" σωλήνας που έχουμε όχι. Σκληρό πλαστικό; Πολυεστέρας θα είναι σίγουρα. Πολυεστέρας=Είδος Πλαστικού με πολύ-εστερες. |
Johnny έγραψε: | ||
Η αναλογία είναι κατά βάρος ![]() ![]() Είχα την εντύπωση ότι είναι κατά όγκο δηλ. gram βενζίνης σε ml αέρα. Κάνω λάθος;; |
Αυτό που αναφέρεις έχει να κάνει με την πυκνότητα. Χρησιμοποιώ όμως το βάρος γιατί ο όγκος (και άρα η πυκνότητα) επηρεάζεται και από την θερμοκρασία.
Έχει υπολογιστεί ότι το βάρος 1lt καθαρού αέρα (οξυγόνου) σε πίεση 1atm και θερμοκρασία 0C είναι περίπου 1,293g. Αυτό το βάρος (για την ακρίβεια πυκνότητα) όμως αλλάζει όταν μεταβάλλεται η θερμοκρασία η/και η απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας. Για παράδειγμα αν αυξήσουμε την θερμοκρασία κατά 15 βαθμούς, τότε το βάρος γίνεται 1.225g στο 1lt αέρα. Οπότε αντίστοιχα αν μειώσουμε την θερμοκρασία αυξάνουμε την πυκνότητα του αέρα. Βέβαια στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν 1002 άλλα που επηρεάζουν το βάρος του αέρα (σκόνη, καπνός, απόβλητα αέρια, υγρασία, γύρη) και άρα το ποσοστό του οξυγόνου σε αυτό (όπως έχει πει και ο Alex). |
Johnny έγραψε: |
Τελικά οι αναλογίες που αναφέρεις είναι ως προς το καθαρό οξυγόνο ή τον ατμοσφαρικό αέρα; |
PetrosG έγραψε: |
Αρχικά σκέφτηκα ότι τα μεγαλύτερα μπεκ είναι άχρηστα, αφού δεν αλλάζει το πρόγραμμα. Για να τα προτείνουν οι Μηχανικοί της FIA όμως, σημαίνει ότι με ένα καλό σύστημα εισαγωγής βασισμένο σε φιλτροκούτι (σαν του Alex) το σύστημα τροφοδοσίας ίσως να φτάσει στα όρια του και χρειάζεται περισσότερο καύσιμο προκειμένου να διατηρείται η σωστή στοιχειομετρική αναλογία. |
Το θέμα είναι όμως ότι το σύστημα τροφοδοσίας φτάνει στα όριά του λόγω "μικρών" μπεκ ή λόγω ότι του λέει έτσι ο εγκέφαλος? Ή και από τα 2? |
Vini έγραψε: | ||||
ουπς... ![]() πάντως αυτή η σκούπα με πόρωσε....στο τσακ ήμουν να την πάρω... ευτυχώς κάποιος με έβαλε σε τάξη... ![]() ![]() ![]() |
DimiP έγραψε: | ||||||
sorry δεν καταλαβα . δεν πηρες τη σκουπα γιατι ηταν απο πολυεστερα; |
Δεν την πήρε επειδή σκεφτόταν την σκούπα του Κρασούλη.Σωστά? η μήπως του Chatasoυ.Τεσπα κι εγώ μπερδεύτηκα το σίγουρο είναι οτι το 1600αρι του VINI χρειάζεται σκούπισμα! ![]() ![]() ![]() |
PetrosG έγραψε: |
Όταν ρώτησα στην Πεζώ για σκούπα, μου είπε ο υπάλληλος στα ανταλλακτικά (τον οποίο έχω συναντήσει στο ράλι Αχαιός και από ότι κατάλαβα γνωρίζει κάποια πράγματα) ότι το 'μαμίσιο' πρόγραμμα δεν είναι σχεδιασμένο για να δουλέψει σωστά με τόσο πολύ αέρα. Κάτι που πιστεύω και εγώ. |
ΜΙΧ που είσαι???? Πες την άποψη σου!!!!!! |
Φιλε Μιχ, μιας και μαλλον εισαι ο μονος εδω μεσα που εχεις το Χαλ δεν μας εξηγεις αναλυτικα σε ποιο βαθμο "στεγνωνει" η καυση σε σχεση με το μαμα φιλτρο, χρησιμοποιωντας το βαρελακι? Μιλαμε παντα στα πλαισια καθαρα ατμοσφαιρικης χρησης... Βλεπεις υπαρχουν 2 κυριαρχες αντιληψεις. Οτι ειτε ο κινητηρας δεν εχει να συνοδευσει με καυσιμο τον αυξημενο αερα, αρα υπαρχει στεγνωμα, ή οτι ο κινητηρας εχει την δυνατοτητα να δωσει το κατι παραπανω σε καυσιμο ωστε να συνοδευσει τον αυξημενο αερα με αποτελεσμα να υπαρχει παλι ιδανικη καυση.
Αν μπορεις να λυσεις αυτη την απορια τοτε ολο το forum θα σου ειναι ευγνομων.. |
Λοιπόν,
μετά από πολύ ψάξιμο, τρέξιμο σήμερα....βρήκα σε βελτιωτή της PEUGEOT σκούπα ΜΟΝΟ για το 206 μελετημένη για όλες τις καταστάσεις. Η φιλοσοφία της οπτικά είναι σαν την σκούπα της Peugeot Sport (Super 1600) μόνο που στο τελείωμα της δεν έχει τον κύλινδρο αλλά την μορφή της σκούπας. Είναι φουλ κιτ με σωλήνες αλουμινίου θερμοαπαγωγικούς και πλαστική μαύρη μαλακή γωνία και με σύστημα αναθυμιάσεων. Η σκούπα είναι γυαλιστερή τύπου CARBON και με λεπτό στόμιο με δύο χείλη πάνω και κάτω ώστε να κλείνει εντελώς την πρόσβαση σε αέρα από την μηχανή. Δηλαδή όταν κλείνει το καπό τότε αυτό έρχεται και εφάπτεται στο πάνω χείλος και αριστερά/δεξιά είναι τα τοιχώματα των δύο βιδών (εικόνα σημεία 6,7). Από κάτω έχει το άλλο χείλος. Η σκούπα είναι έτοιμη με αναμονές και τοποθετείται σε 5 λεπτά. Δεν χρησιμοποιείται τίποτα από τις εργοστασιακές σωληνώσεις. Ενώ η χοάνη είναι θέμα αγοραστή. Καλό θα είναι η χοάνη να είναι τύπου οβίδας με μεταλλικό κέλυφος για απόλυτη προστασία. Απλά για την ιστορία σημειώνω ότι η σκούπα είναι πανέμορφη ΑΡΙΣΤΗ κατασκευή με χαραγμένο λογότυπο ανάγλυφο 206... ![]() Στην ερώτηση περί στεγνώματος ή απάντηση ήταν απόλυτη... Θα έχω την ίδια τελική (ή και λίγο μεγαλύτερη) απλά πλέον θα καθυστερεί μετά τις 4500στροφές και με 4η ή 5η να πιάσει την τελική. Η καθυστέρηση αυτή είναι καθαρά θέμα της διαφοράς αναλογίας αέρα-βενζίνης στις υψηλές ταχύτητες και όχι στις υψηλές στροφές. Και αυτό όμως λύνεται....τα υπόλοιπα όμως στο τοπικ με τους ρυθμιστές βενζίνης.... ![]() υ.γ. Κατά 99,999% κατέληξα σε αυτό το ΚΙΤ...οπότε την άλλη βδομάδα θα ακολουθήσει φουλ review... ![]() |
Δεν μας είπες τιμούλα όμως??? Και πόσο στο σύνολο η μετατροπή (φίλτρο σωλήνες κτλ.) |
Η τιμή φίλε ΤΟΜ είναι όπως όλες όσες έχουν αναφερθεί...δεν ξεφεύγει από τα όρια και μιλώ για το ΦΟΥΛ ΚΙΤ και τοποθέτηση....δες τα προηγούμενα post και θα καταλάβεις την τιμή... ![]() Οσο για την βελτίωση από ΣΚΟΥΠΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΞΑΤΜΙΣΗ .... θα τα γράψω στο topic 106Rally vs 206... εκεί θα πούμε πολλές αλήθειες... |
Με διαφορα τεστ και ερωτησεις που εκανα και παρατηρωντας το halmeter ειδα οτι αν το γκαζι απεχει απο το πατωμα 2-3 ποντους ο εγκεφαλος προσπαθει να κανει οικονομια καυσιμου παιζοντας το μειγμα μεταξυ κανονικου και φτωχου (με ολες τις σχεσεις στο κιβωτιο). Στην περιπτωση ομως που το γκαζι βρισκεται στο πατωμα ο εγκεφαλος αλλαζει εντολη και εμπλουτιζει το μειγμα το οποιο σταθεροποιειται στο πλουσιο (ανεξαρτητου σ.α.λ. και σχεσης στο κιβωτιο). Τωρα οσο αφορα την τελικη και ποσο γρηγορα την πιανουμε δεν εχω δει καμια αυξηση του χρονου μπορω να πω και το αντιθετο. |
Και αυτό όμως λύνεται....τα υπόλοιπα όμως στο τοπικ με τους ρυθμιστές βενζίνης.... ![]() υ.γ. Κατά 99,999% κατέληξα σε αυτό το ΚΙΤ...οπότε την άλλη βδομάδα θα ακολουθήσει φουλ review... ![]() |
Vini, μας κα*λώνεις και μας πετάς από θέμα σε θέμα. Αντε, ας πάω να δω και τους ρυθμιστές... |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eίμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί το project σκάλωσε... Τελικά το 1600 διαφέρει πολύ από το 1400 και 1100... Η σκούπα που τόσο ήθελα είναι φτιαγμένη μόνο για το 1400 και 1100....γιατί οι έξυπνοι που την σχεδίασαν ΔΕΝ είχαν φαίνεται στην διάθεσή τους ένα 1600..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το διαφορετικό ψυγείο και η προσθήκη του ηχομονωτικού στο καπό ΔΕΝ επιτρέπει να μπει η σκούπα γιατί το καπό μετά ΔΕΝ κλείνει... Ειδικά το ηχομονωτικό έχει λέει νεύρα...τα οποία δεν πρέπει να κοπούν.... Το ψυγείο έχει ένα σημείο που είναι ποιο ψηλό από του 1400.... Και είναι τόσο καλοσχεδιασμένη σαν φιλοσοφία.... Μου είπαν ότι αύριο θα με πάρουν για να μου βρουν άλλη σκουπιτσα....ειδικά για το τέρας 1600.... Πίκρα.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mην σκαλωνεται και στεναχωριεστε.....καθε εμποδιο για καλο! |
Eτσι μπράβοοοο!!!! Ήδη ετοιμάζω νέα λύση....που θα τα σκουπήσει όλα.... ![]() |
α! Πάντως ρε παιδιά, η λύση χοάνης μέσα στο χώρο του κινητήρα μας είναι απαγορευτική.... Σήμερα ξεκίνησα από Μεσογείων μέχρι Βουλιαγμένης για το συνεργείο.... και όταν άνοιξα το καπό....η ζέστη ήταν Βεζούβιος!...! Φανταστείτε να έπαιρνε αέρα μέσα από το κινητήρα....από σύστημα χοάνης ή κάποιο κιτ.... ![]() ![]() |
..Φιλτροχοανη θα σου δωσει ζεστο αερα.. Δυστυχως αυτο δεν ειναι μια λεπτομερεια.. ειναι ενα μεγαλο προβλημα και αλλαζει τις επιδοσεις πολυ.. Και επειδη εχω δει οτι η ζεστη ειναι πολυ περισσοτερη στα 1600αρια απο οτι στα 1400αρια οταν ανοιγεις το καπω (λες και ανοιγεις κανα φουρνο και σου σκαει η ζεστη στη μαπα), δεν τη συνιστω ουτε σαν σκεψη... |
Eτσι μπράβοοοο!!!! Ήδη ετοιμάζω νέα λύση....που θα τα σκουπήσει όλα.... ![]() α! Πάντως ρε παιδιά, η λύση χοάνης μέσα στο χώρο του κινητήρα μας είναι απαγορευτική.... Σήμερα ξεκίνησα από Μεσογείων μέχρι Βουλιαγμένης για το συνεργείο.... και όταν άνοιξα το καπό....η ζέστη ήταν Βεζούβιος!...! Φανταστείτε να έπαιρνε αέρα μέσα από το κινητήρα....από σύστημα χοάνης ή κάποιο κιτ.... ![]() ![]() |
Mix206cc έγραψε: | ||||
Αντε Vini πες μας για την νεα λυση που ετοιμαζεις ![]() ![]() ![]() |
Vini έγραψε: | ||||||
Θα μιλήσω όταν διαπιστώσω ότι μπαίνει αυτό που έχω βάλει στο μάτι.... ![]() Εταιρεια κατασκευης ποια ειναι ![]() ![]() Πάντως προς αποφυγήν παρεξηγήσεων μιλώ για σκούπα πάλι σε ΚΙΤ για το 206.... ![]() ![]() |
Εταιρεια κατασκευης ποια ειναι ![]() ![]() |
Apex....full kit για το 206 και σε τιμή φοβερή....έμαθα σήμερα ότι υπάρχει δοκιμασμένο σε πολλά 1600άρια.... Μ'αρέσει που δεν θα έλεγα τίποτα.... ![]() ![]() Kαι μην γυρίσει να πει κανείς τίποτα για την σκούπα....ότι δεν μπαίνει, δεν είναι καλή και τα ρέστα γιατί θα αρχίσω να τα παίρνω.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αντε πες μας και ποσο το βρηκες :D :D :D |
Δεν είναι και πολυ δύσκολο να μάθεις.... Με ένα τηλέφωνο στην Apex σου λένε την τιμή... Τέλος πάντων...165euro το φουλ κιτ...τελική χωρίς τοποθέτηση (56000δρχ).... πληροφορίες: http://www.apexsuspension.gr http://www.apexsuspension.gr/htmldocs/skoupes.htm |
Βαλτην αν ειναι να μας πεις εντυπωσεις να αλλαξουμε και μεις :D ![]() ![]() |
Θα δούμε...έτσι έλεγα και για την άλλη και έμεινα με το π***ί στο χέρι.... Αν προλάβω θα την πάρω αύριο το πρωί και το απογευματάκι θα πάω σε ένα συνεργείο να την περάσω.... Το θέμα είναι να εξασφαλιστεί το ταίριασμα στο 1600άρι....γιατί διαφορετικά θα μου μείνει η σκούπα....να σκουπίζω το σπίτι.... Οπότε θα δω τι θα γίνει...αύριο το πρωί.... ![]() ![]() ![]() |
Tomcat έγραψε: |
Λοιπόν πέρασα σήμερα από έναν συνεργείο φίλου μου που φτίαχνει pug και citroen.Μπαίνοντας μέσα παρατήρησα μια νέα σκούπα που είχε φέρει και έμοιαζε με την σκούπα που περιγράφει ο VINI!Έχω δει αρκετές σκούπες αλλά αυτή διέφερε.ΉΤαν από Kevlar και είχε πάνω ανάγλυφο τοο 206.ΤΟ φίλτρο μέσα ήταν της Simota .Αυτό που με χάλασε λίγο ήταν το μέγεθος της, που όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι κακό.Έτσι τουλάχιστον μου είπε ο μηχανικός εκεί.Τώρα παρατήρησα ότι ο σωλήνας σύνδεσης με τον κινητήρα δεν ήταν πλαστικός μαύρος, αλλά αλουμίνιο ή κάποιο άλλο αντίστοιχο υλικό.Είχε ειδική υποδοχή για τις αναθυμιάσεις αφού αλλάζει όλο το σύστημα μέχρι τον κινητήρα.Τιμή 75000 με τοποθέτηση!Μου είπε ότι δεν θα μου δώσει τρελά πράγματα , περίπου 3 άλογα! |
Αν προλάβω θα την πάρω αύριο το πρωί και το απογευματάκι θα πάω σε ένα συνεργείο να την περάσω.... |
Λοιπόν ΝΑΙ! Την πήρα πριν από λίγο.... Πρώτες εντυπώσεις: 1. Είναι ποιο ελαφριά και ποιο μικρή σε όγκο από την άλλη με το λογότυπο. 2. Είναι σε πολύ καλή τιμή .... 165 euro 3. Είναι κίτρινη γυαλιστερή (plexiglass) .... ![]() ![]() ![]() 4. Εχει μεγαλύτερη χοάνη μέσα 5. Καθαρίζεται και με τα καθαριστικά της BMC και φυσικά της ΑPEX! 6. H χοάνη είναι γάζας με μεταλλικό κέλυφος (είναι αυτή δεξιά) ![]() 7. Δεν έκοψε απόδειξη ώστε αν ΔΕΝ μπει (πάλι) .... ![]() 8. Το ΚΙΤ για το 206 τελικά περιλαμβάνει: α. Την σκούπα β. Την χοάνη γ. Το λαιμό αλουμινίου που μπαίνει μέσα στο εργοστασιακό σωλήνα δ. και πολλά αυτοκόλλητα ![]() ![]() Τα υπόλοιπα το απόγευμα εφόσον την περάσω.... |
Υπάρχει λύση....
Λέγεται Sidobre Tuning και υπάρχει project σε εξέλιξη. O Νίκος έχει δίκιο σε ένα πράμα: Σκούπα στο 1,6 μπαίνει δύσκολα! Επειδή το έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν με την δική μου σκούπα, ή θα έπρεπε να θυσιάσω την απ'ευθείας ελεύθερη εισαγωγή του αέρα προς το εσωτερικό της σκούπας, ή την ίδια την σκούπα. Τότε σαν λύση, είχαμε δώσει να παραμορφώσουμε λίγο την σκούπα ώστε να μικρύνει το άνοιγμά της, αλλά να κλείνει το καπώ. Εξού και ο λόγος που όποιος ανοίξει το καπώ, βλέπει την σκούπα μου να ψιλοχαμογελά... ![]() Ομως μπορώ να πώ πως έκανε δουλειά, όχι άψογη αλλά σίγουρα καλύτερη απ'ότι κυκλοφορούσε αντίστοιχο στην αγορά. Ομως το πράγμα ωρίμασε, ο καιρός έφτασε και το Project Sidobre μπήκε σε εφαρμογή (!) Τα σχέδια είναι έτοιμα και περιμένουν εφαρμογή... Οι λεπτομέρειες μένουν και η αξιολόγηση του τελικού αποτελέσματος.... Vini, εδώ μπορείς πλέον να βοηθήσεις και εσύ, έχοντας σαφώς περισσότερο χρόνο για τρέξιμο (αφού εγώ πλέων είμαι κλεισμένος στην δουλειά στο γραφείο -σιγά μην μ'αφήσουν- και στο σπίτι που προσπαθώ να τελειώσω!). Call me for details.... |
** WEATHER UPDATE **
Αφου σημερα με τη συνεχη βροχη και τα ποταμια στους δρομους δεν εβαλα νερο στον κινητηρα μαλλον δε θα βαλω ποτε.. (εκτος και αν στο μελλον επιχειρησω να μετατρεψω το αμαξι σε υποβροχιο)..Φυσικα οταν συναντουσα τα ποταμια και τις λιμνες πηγαινα πολυ προσεκτικα αν και εφαγα 2-3 λιμνες με φόρα που δεν τις καταλαβα και 2-3 φορές μου ριξανε νερο απ'το αντιθετο ρευμα και λεω "αμαν αυτα ειναι".. Τελικα ολα καλα που λεει και ο Ρουβας.. Ηταν η χειροτερη μερα απο αποψη νερου στους δρομους που εχω συναντησει ποτε εδω στο Μαρουσι... Αυτο μου δινει μια αισιοδοξια για τη λυση της περισκοπικης μου σκουπας |
Μηπως η καλυτερη λυση θα ηταν να παραγειλλουμε custom-made ψυγεια με νεες διαστασεις και να φτιαξουμε πλαστικες σκουπες α-λα-Super 1600 (αλλα με μεγαλυτερα ανοιγματα)... |
Το καλυτερο υλικο που μου χτυπησε εκεινη την ωρα το μυαλο ηταν ΦΥΛΛΟ ΛΕΠΤΗΣ ΛΑΜΑΡΙΝΑΣ σαν αυτα για παραδειγμα που χρησιμοποιουν για επιγραφες - ονοματα δρομων κτλ.... |
Γεια σας.... ![]() Λοιπόν....επειδή ως γνωστό έχω ανύσηχο πνεύμα....πήγα πάλι στην Apex...να πάρω τα λεφτάκια μου... Οπως ήμουν εκεί και κοιτούσα πέρα δώθε το μάτι μου έπεσε σε ένα βαρελάκι της Apex.... Αυτό ήταν...ξύπνησε ο Αινστάιν μέσα μου... Πόσο κάνει? ρωτάω..... 70.000δρχ....όλο το ΚΙΤ με τους μεταλλικούς σωλήνες ....του είπα να κάνω ανταλλαγή με την σκούπα....και φυσικά δέχτηκε.... Οπότε τώρα (μέχρι να βρεθεί άλλη λύση) θα παίξω με το βαρελάκι.... Οσο για το βαρελάκι...είναι από ανοιδειωμένο χαλκό (Alex σου λέει κάτι?) και το καλό είναι ότι μπορεί να μπει οριζόντια και να οδηγήσω τον μεταλλικό σωλήνα όπου επιθυμώ....ενώ περισεύει άλλο ένα κομμάτι σωλήνα μεταλλικό για περαιτέρω σκέψεις.... κάτι έχω στο μυαλό μου.... για να φέρω κρύο αέρα.... Η χοάνη που έχει μέσα είναι ακριβώς ίδια με της σκούπας....ενώ από κατασκεύη είναι άριστο......και γνήσιο της Apex....(οι σκούπες είναι made in Greece) Με την 1η ευκαιρία και με καλό καιρό το μαστόρεμα θα αρχίσει.... ![]() ![]() |
Λοιπόν,
μετά από πολύ ψάξιμο, τρέξιμο σήμερα....βρήκα σε βελτιωτή της PEUGEOT σκούπα ΜΟΝΟ για το 206 μελετημένη για όλες τις καταστάσεις. Η φιλοσοφία της οπτικά είναι σαν την σκούπα της Peugeot Sport (Super 1600) μόνο που στο τελείωμα της δεν έχει τον κύλινδρο αλλά την μορφή της σκούπας. Είναι φουλ κιτ με σωλήνες αλουμινίου θερμοαπαγωγικούς και πλαστική μαύρη μαλακή γωνία και με σύστημα αναθυμιάσεων. Η σκούπα είναι γυαλιστερή τύπου CARBON και με λεπτό στόμιο με δύο χείλη πάνω και κάτω ώστε να κλείνει εντελώς την πρόσβαση σε αέρα από την μηχανή. Δηλαδή όταν κλείνει το καπό τότε αυτό έρχεται και εφάπτεται στο πάνω χείλος και αριστερά/δεξιά είναι τα τοιχώματα των δύο βιδών (εικόνα σημεία 6,7). Από κάτω έχει το άλλο χείλος. Η σκούπα είναι έτοιμη με αναμονές και τοποθετείται σε 5 λεπτά. Δεν χρησιμοποιείται τίποτα από τις εργοστασιακές σωληνώσεις. Ενώ η χοάνη είναι θέμα αγοραστή. Καλό θα είναι η χοάνη να είναι τύπου οβίδας με μεταλλικό κέλυφος για απόλυτη προστασία. Απλά για την ιστορία σημειώνω ότι η σκούπα είναι πανέμορφη ΑΡΙΣΤΗ κατασκευή με χαραγμένο λογότυπο ανάγλυφο 206... |
nicos έγραψε: |
Παίδες, έκανα την παρακάτω ερώτηση και σε άλλη θεματική ενότητα… αλλά επειδή δεν βρήκα ανταπόκριση την αναδημοσιεύω και εδώ:
[size=18]βάζω από τρίτη ΣΚΟΥΠΑ + ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ = 450 ευρουδάκια = 15-17 εγγυημένα αλογάκια + 1και κάτι κ. Ροπή. ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ και περιμένω. Δευτέρα μπαίνει στο δυναμόμετρο για πρώτη φορά και Τρίτη με όλα τα καλούδια για δεύτερη φορά , αντε να δούμε. Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα. ΥΣ. Ξέρεται κανένα φτηνό δυναμόμετρο, γιατί εκεί που με στέλνουν ναι μεν είναι φτηνά…. Αλλά δεν παύει να με στέλνουν σε δικό τους άνθρωπο. Προτιμώ να υπάρχει ουδετερότητα (ξέρεται τώρα, μην τα ξανάλεμε για το Ελληνικό κατεστημένο και την κουτοπονηράδα που κουβαλάμε σαν λαός ). Αλήθεια ξέρει κανείς αν μπορείς να επέμβεις σε ένα δυναμόμετρο και να βελτιώσεις την πραγματική εικόνα δηλ. για παράδειγμα να φανούν στην μέτρηση κάποια άλογα παραπάνω ΕΕΕΕ;; [/size]μπορείς; |
Γεια σας,
σήμερα μια που είχε και καλό καιρό....είπα να δοκιμάσω το Apex... Αρχικά να πω ότι μπαίνει ΛΟΥΚΟΥΜΙ... Στερεώνεται άνετα στην ράβδο του εργοστασιακού φιλτροκουτιού και είναι και πανέμορφο... ![]() Τελικά από κάτω το κατέληξα σε σημείο όπου έρχεται ΜΟΝΟ κρύος αέρας ΚΑΙ καθόλου νερό.... Με έναν "προσωρινό" σωλήνα εύκαμπτου αλουμινίου....σύνδεσα και το εργοστασιακό σωλήνα με το βαρελάκι από πάνω.... Στερεώθηκαν όλα....με ανοξείδωτα δεματικά.... Και ήρθε η ώρα για δοκιμή... Με το που το έβαλα μπροστά έγιναν τα εξής: 1. Με το που πατούσα γκάζι....η εξάτμιση έκανε σαν τρακτέρ...και είχε υπόκωφα σκασίματα....φοβερή εμπειρία.... 2. Το βαρελάκι ακουγόταν σαν σχάστρα συνέχεια....σε σημείο που φοβήθηκα λιγάκι.... 3. Οπισθεν και έτοιμος για βόλτα... 4. Αποτέλεσμα.... οι στροφές ανεβαίνουν για την πλάκα τους... Ο θόρυβος του βαρελιού πολύ όμορφος (πολύ ποιο ήσυχο από σκούπα) 5. Το σύστημα εξάτμισης έδειξε τις αρετές του....Από όπου παιρνούσα χαμός...υπογούφερ κατάσταση με σκασίματα σε κάθε αλλαγή ή σε άφημα γκαζιού.... Πίσω στο γκαράζ....και άνοιγμα του καπό για να δω τις θερμοκρασίες... Το βαρελάκι παγωμένο λες και ήταν στο ψυγείο.... Το αυτοκίνητο έβραζε και αυτό το ακούμπησα και πάγωσα.... Οι σωλήνες προς την μηχανή ζεστοί... ![]() ![]() Ο κάτω σωλήνας κρύος.... Και επειδή οι σωστές δουλειές θέλουν μελέτη...το βαρελάκι βγήκε....μπήκε πάλι το εργοστασιακό....και μόλι γίνουν κανά-δυο δουλίτσες....τότε θα ξαναμπεί πλέον μάχιμο και φουλ αξιόπιστο.... |
Να πω για το δυναμομετρο οτι μπορει θεωρητικα, αφου παρεμβενει υπολογιστης που δινει τα αποτελεσματα, γινεται να αλλιωθει το αποτελεσμα αμα θελει ο χειριστης δινοντας ετσι "εγγυημενα" αλογα... Γι'αυτο καλο ειναι η μετρηση να γινεται σε ανεξαρτητο ατομο αλλα φανταζομαι τωρα που το γραφω ειναι λιγο αργα.. |
Απο κατω εβαλες τιποτα η το αφησες ετσι χυμα ![]() ![]() ![]() |
nicos έγραψε: |
..........ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ όμως (ιδίως για την ενότητα αυτή) είναι ότι μου πέρασαν μια σκούπα (κέβλαρ αλουμίνιο κ.α.)η οποία ήταν ιδιοκατασκευή και η οποία έκατσε ακριβώς (όταν λέμε ακριβώς εννοούμε ακριβώς με την κάθε εσοχή και εξόγκωμα να είναι σχηματισμένα στο κάτω μέρος της σκούπας). Η τοποθέτηση της σκούπας έγινε στον ΤΖΕΚΟ και δευτερογενής προμηθευτής ήταν η GENESIS και αν ενδιαφέρεστε (που ενδιαφέρεστε!!!!) μπορώ να μάθω λεπτομέρειες για το ποιος την έφτιαξε και ποιος την προμηθεύει. Είμαι σίγουρος ότι αφού υπάρχει σκούπα για το 307 που είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο, σίγουρα θα υπάρχει και για το 206. ενδεικτικά η τιμή για σκούπα+φίλτρο (green) είναι περί τα 180-190 ευρώ (αν και νομίζω ότι με ομαδική παραγγελία μπορεί να πέσει η τιμή μιας και μίλήσα για εσάς και μου το ξεκαθαρίσανε για το θέμα μειωμένης τιμής. Ήδη πάντως θεωρώ ότι η τιμή είναι καλή).......... .......Το σίγουρο είναι ότι είναι ειλικρινής (τουλάχιστον αυτός) και δίνουν 1 χρόνο εγγύηση για οποιαδήποτε βλάβη του αυτοκινήτου που μπορεί να προκλήθηκε από τον εγκέφαλο. Όσον αφορά τα λεφτά είναι 355 το τσιπάκι (μειωμένη τιμή), αλλά κατεβαίνει και πιο κάτω με ομαδική παραγγελία. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει τηλ. και να τους πει ότι παίρνει εκ’ μέρος του Νίκου με το 307 (μιας και όπως σας προανέφερα του έχω μιλήσει για εσάς). Δοκιμάστε να του μιλήσετε μόνο τηλ: 8105296 (ζητήστε τον Γιώργο). |
Μπράβο Νίκο Αντε και έκανες την αρχή!!!!! Και τώρα ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! 1. Καταρχήν πεσμας που είναι αυτός ο ΤΖΕΚΟΣ? 2. Το πρόγραμμα τελικά ποιος το πέρασε? 3. Το κόστος δηλαδή πήγε στα 545euro? 4. To τσιπάκι είναι στην πραγματικότητα Σειριακός Προγραμματισμός? 5. Το "πρόγραμμα" είναι made in Greece (φτιαγμένο από Ελληνες?) 6. Στην εγγύηση που λες, δηλαδή τι φτιάχνουν? Τον εγκέφαλο αν καταστραφεί αύριο, μεθάυριο? Τα μηχανικά? Περιμένουμε την 2η δυναμομέτρηση.... ![]() |
Μπράβο Νίκο Αντε και έκανες την αρχή!!!!!
Και τώρα ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ! 1. Καταρχήν πεσμας που είναι αυτός ο ΤΖΕΚΟΣ? 2. Το πρόγραμμα τελικά ποιος το πέρασε? 3. Το κόστος δηλαδή πήγε στα 545euro? 4. To τσιπάκι είναι στην πραγματικότητα Σειριακός Προγραμματισμός? 5. Το "πρόγραμμα" είναι made in Greece (φτιαγμένο από Ελληνες?) 6. Στην εγγύηση που λες, δηλαδή τι φτιάχνουν? Τον εγκέφαλο αν καταστραφεί αύριο, μεθάυριο? Τα μηχανικά? Περιμένουμε την 2η δυναμομέτρηση.... ![]() |
Vini οταν τους ειχα ρωτησει εγω μου ειχαν πει πως γινεται μικροχειρουργικη επεμβαση στον εγκεφαλο μας και τοποθετουν νεο τσιπακι! |
Σήμερα το πρόγραμμα είχε....ευθυγράμμιση γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά....
Αρχικά να πω: Φίλε Μάκη, σε ευχαριστώ!!!!! Πήγα κάτω στο Θανάση (Περιστέρι) και βάλαμε το τουτού και είδαμε και είπαμε πολλά και φτιάξαμε πολλά. Αρχικά υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την ευθυγράμμιση....! Με τον φοβερό Η/Υ φτιάξαμε άριστα την ευθυγράμμιση... Μου έδειξε δύο καταπονημένα αμορτισέρ .... μπρος-πίσω και είπαμε για καλές και πονηρές λύσεις....και πάνω από όλα αξιόπιστες ![]() ![]() Μου είπε και για μια νέα μάρκα Γερμανική (θυγατρική της ΚΟΝΙ) με έτοιμο ΚΙΤ για το 206.... Επίσης είπαμε πολλά για τα ελαστικά.... Και τέλος περάσαμε το βαρελάκι της ΑPEX!!! Nαι καλά διαβάσατε! Βγήκαν ΟΛΟΙ οι παλιο-πνίχτες....μπήκαν σωλήνες (λαστιχένιοι), μπήκε το βαρελάκι άριστα....μπήκε σωλήνας που καταλήγει σε σωστό σημείο για κρύο αέρα.... Δεν ξέρω τι έγινε με ίππους και ροπές αλλά το 206 ανάπνευσε.....χαρακτηρηστικά....ενώ (τουλάχιτον στο Κηφισό) πήγαινε γαμι@ντ@ς..... Ενώ μου έκανε εντύπωση ότι έπαιρνε και ποιο εύκολα μπροστά... κουφό ε? |
Για να καταλαβω ρε Vini το βαρελακι μπηκε στη θεση του μαμα φιλτροκουτιου δηλαδη καθετα απο πανω εβαλες μια γωνια που το συνδεει με τον μαμα σωνηνα που παει στην πεταλουδα και απο κατω απο το βαρελακι τι εβαλες? |
Σήμερα το πρόγραμμα είχε....ευθυγράμμιση γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά....
Αρχικά να πω: Φίλε Μάκη, σε ευχαριστώ!!!!! Πήγα κάτω στο Θανάση (Περιστέρι) και βάλαμε το τουτού και είδαμε και είπαμε πολλά και φτιάξαμε πολλά. Αρχικά υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την ευθυγράμμιση....! Με τον φοβερό Η/Υ φτιάξαμε άριστα την ευθυγράμμιση...Μου έδειξε δύο καταπονημένα αμορτισέρ .... μπρος-πίσω και είπαμε για καλές και πονηρές λύσεις....και πάνω από όλα αξιόπιστες ![]() ![]() Μου είπε και για μια νέα μάρκα Γερμανική (θυγατρική της ΚΟΝΙ) με έτοιμο ΚΙΤ για το 206.... |
Ρε Νικολα για βοηθα λιγο...ποσο σου πηρε για την ευθυγραμμιση? Οταν λες ευθυγραμμιση τι ακριβως εννοεις, διοτι 2 μηχανικοι (1 της Peugeot και 1 ανεξαρτητος μου ειπαν πως το 206 δεν παιρνει την κλασσικη ευθυγραμμιση για καποιο λογο και μπερδευτηκα...
|
Μου έδειξε δύο καταπονημένα αμορτισέρ .... μπρος-πίσω και είπαμε για καλές και πονηρές λύσεις....και πάνω από όλα αξιόπιστες ![]() ![]() Μου είπε και για μια νέα μάρκα Γερμανική (θυγατρική της ΚΟΝΙ) με έτοιμο ΚΙΤ για το 206.... |
PoLiThS έγραψε: | ||
E?E?E??E?E??E? τι να πω. τωρα εγω..... δεν ειναι κανονική η ευθυγράμμιση.... αλλα το τραβανε απο τον πισω αριστερό τροχο για να έρθει ο μπροστά του.... ΕΕΕΕΠ! Ας σοβαρευτούμε.. Απλα στο 206 Δέν ρυθμίζονται οι γωνίες Καμπερ και Καστερ σαν καποια αλλα μοντέλα παρα μόνο η σύγκλιση-απόκλιση (ΤΟΕ) των τροχών (Φυσικά και πολλά αλλα καινουρια αυτοκίνητα επιδέχονται ρυθμιση μόνο της ΤΟΕ).... Για την Ευθυγράμμιση του πίσω αξονα τώρα εκεί ναι υπάρχει ιδιαιτερότητα.. καθώς ο άξονας είναι μονοκόματος.. αλλα και πάλι Εύθυγράμμιση δεν ειναι και αυτό ? ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ! |
Ρε Vini, πλάκα μας κάνεις;
Τί "καλές και πονηρές λύσεις" για αμορτισέρ σου είπε; Κοστολόγιο; Και ποιά είναι αυτή η νέα γερμανική μάρκα; |
Λοιπόν που λέτε ο Ηλιόπουλος έχει έναν φοβερό Η/Υ που επιλέγει ακριβώς μοντέλο, χρονολογία, ζάντα, διάσταση ελαστικού ώστε οι τιμές να είναι ακριβείς...
|
Ρε Νικολα δεν μου λες που ακριβως ειναι ο Ηλιοπουλος να παμε και εμεις! Θελει να κλεισουμε ραντεβου??? Θα παρει πολυ χρονο η δουλεια??? Για στειλε μου ενα PM... |
Στο Περιστερι , αναπαυσεως 14. Δεν ξερω πως τα καταφερνει ο vini, και τους κανει ολους να σκιζονται αλλα εγω οταν εβαλα τη μπαρα στον Ηλιοπουλο ειχα μια τυπικη εξυπηρετηση. τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο. |
Φίλε MIX το βαρελάκι μπήκε και κούμπωσε ΚΑΘΕΤΑ στην βάση του εργοστασιακού φιλτροκουτιού περίφημα.... Φυσικά βγήκε και ο δεύτερος πνίχτης... Από το εργοστασιακό σωλήνα φύγαμε με νέο λαστιχένιο σωλήνα και πήγαμε στο πάνω στόμιο του Αpex. Από κάτω το καταλήξαμε, με σωλήνα πάλι, σε ένα σημείο που μπαίνει κρύος αέρας. Το σημείο αυτό είναι κάτω-κάτω από το δεξί φως σε σημείο που είναι κάτι κάτι σαν σκαλοπάτι με το φτερό..... Αυριο θα έχετε και φωτογραφίες.... ![]() |
Αρχικα μαλλον εννοεις το αριστερο φως :D :D :D και απο την αλλη κατω απο το φως (δεν εννοεις το προβολακι νομιζω) δεν εχει κανενα ανοιγμα για να μπαινει αερας ή εχει ![]() ![]() ![]() ![]() |
Για αυτο ψηφιζω σκουπαααααααααααααα.. για να ρουφαει μονο του!! |
Για την παρακάτω πατέντα τι λέτε?
Η φιλτροχοάνη έχει μπει "επάνω" στην πεταλούδα. |
χμμμ...από εμφάνιση χάλια....!
από απόδοση? από που παίρνει κρύο αέρα? Πάντως στο 1600 δεν μπαίνει γιατί το ψυγείο είναι πολύ μεγαλύτερο και εκτός αυτού οι σωλήνες του clima εμποδίζουν παρα πολύ... ![]() |
H παντέντα αφορά εισαγωγή με άνοιγμα σε καπώ και εναλλακτικά εισαγωγή από μπροστά όταν βρέχει και στο καπώ είναι κλειστή με καπάκι!
Που τα ξέρω όλα αυτά; Μα φαίνεται το πράγμα... Στο κάτω κάτω την ψάχνω και εγώ Πάντως το όλο θέμα είναι πολύ προχειροφιαγμένο! |
christhehealer έγραψε: |
Αντιγράφω από το DRIVE FASTER
Tεχνιτή αναπνοή για Peugeot Στους κατόχους αυτοκινήτων μάρκας Peugeot - και πιο συγκεκριμένα των δημοιφιλών μοντέλων 106 & 206 - η εταιρία PARASKEYOPOULOS TUNING προσφέρει extra αέρα για την καλύτερη αναπνοή του κινητήρα τοποθετώντας μία σκούπα ειδικά σχεδιασμένη για τους παραπάνω τύπους κινητήρων. Η τοποθέτηση πραγματοποιήται άμεσα, από υπεύθυνο προσωπικό, ενώ η εφαρμογή της αγγίζει τα εργοστασιακά πρότυπα. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σκούπας είναι ότι αναγράφονται επάνω στο look από Kevlar ανάγλυφα τα γράμματα κάθε μοντέλου (π.χ. 106, 206). Προσφορά μέχρι το τέλος του έτους: πλήρες σετ τοποθετημένο, δηλ. σκούπα - φιλτροχοάνη - σωληνώσεις - κολιέδες μόλις 190 Ε. Τηλ.: 210 97 64 047-8 Όσοι ενδιαφέρονται... Εγώ δεν πάντως. |
ΤΟ οτι ειναι τοσο κοντα , δηλ καυτευθειαν στην πεταλουδα δεν πειραζει;;
ειχε αναφερθει παλαιοτερα πως "ο σωληνας με την γωνια που εχει απο μαμα το 206 ειναι καλος και δεν πρεπει να αλλαχθει με samco π.χ. γιατι εκτος των αλλων καταφερνει να στροβιλιζει (υποτυπωδως βεβαια) τον αερα και να τον στελνει μεσα οπως πρεπει." τι λετε ; |
Το βαρελάκι της APEX από ότι λες Βίνι, σου άρεσε στις επιταχύνσεις. Είσαι σίγουρος ή σε γελάει η νέα ηχητική;
Να σου ζητήσω κάτι μάλλον δύσκολο; Να δεις εάν μεταβλήθηκε η τελική σου... Θέλω να καταλήξω κάπου όσον αφορά το θέμα της εισαγωγής αέρα και δεδομένου ότι αναζητώ κάτι αποδοτικό αλλά και άκρως αξιόπιστο για τον κινητήρα (σκόνη...) είμαι μάλλον κοντά στο βαρελάκι της BMC ή και της APEX. |
Alex έγραψε: | ||
Οι σωληνες συνηθως ειναι ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟΙ και ας λενε οι βελτιωτες διαφορες π@π@ριες... εχει μεν το προβλημα με τα ακορντεον αλλα η στροφη που κανει στο τελος ειναι ολα τα λεφτα.. Αν ο αερας ηταν χρωματισμενος θα εβλεπες στροβιλισμο.. Τον εχω δοκιμασει με ηλεκτρικη σκουπα και πεταγα χαρτακια για να δω την κατευθυνση.. Οντως στροβιλιζει...!!! |
Για την παρακάτω πατέντα τι λέτε?
![]() Η φιλτροχοάνη έχει μπει "επάνω" στην πεταλούδα. |
Τι σκέφτηκα όταν αποφάσισα να βάλω βαρελάκι?
α. Τα εγκεφαλικά και την προσαρμογή μείγματος σε αέρα βενζίνη β. Τη θερμοτητα του κινητήρα γ. Το ξήλωμα του κινητήρα και λοιπών σημείων δ. Το φιλτροκούτι του SUPER1600 που είναι βαρελάκι....και είναι της ίδιας περίπου φιλοσοφίας...απλά εγώ το οδηγώ χαμηλά.... ε. Την σίτα που θα βάλω και θα παίξει φοβερή πατέντα.... στ. Το οικονομικό, αφού μου στοίχισε η ιστορία 55000δρχ....φουλ με όλα τα παρελκόμενα |
Τον εχω δοκιμασει με ηλεκτρικη σκουπα και πεταγα χαρτακια για να δω την κατευθυνση.. Οντως στροβιλιζει...!!! |
Τί παίζει στο (ε); |
Εγω ρε παιδια που εψαξα λιγο απο κατω ειδα οτι ολ οτο χαμογελο καλυπτεται απο το ολυμπιακων διαστασεων ψυγειο |
Tα XS έχουν μεγαλύτερο χαμόγελο....από τα CC... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tα XS έχουν μεγαλύτερο χαμόγελο....από τα CC... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Καθώς γύριζα σήμερα το μεσημεράκι από την σχολή πέτυχα στο υψος Υμητού και Φραντζή ένα κόκκινο polo όπου ο ιδιοκτήτης του είχε βγάλει ένα σωλήνα από το αριστερό προβολάκι ο οποίος συνδεόταν με μια φιλτροχοάνη κλειστού τύπου!@#@#%@$^@&&%#
Ο άνθρωπός είχε την φιλτροχοάνη έξω από το καπώ , το διανοείστε?Και όχι σε κάποιο διακριτικό σημείο όπως ο ALEX αλλά ακριβώς μποστά από τον προφυλακτήρα.Δεν ξέρω αν κάποιος από εσας έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο πάντως για εμένα ήταν η πρώτη φόρα! Καλά ειναι τρελοί αυτοί οι ΓΑΛΑΤΕΣ!!! |
Mix206cc έγραψε: | ||
Πολυ μουρη το ατομο εγω λεω να βγαλω την μπαταρια απο εξω :D ![]() ![]() |
ΕΓΩ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ A/C. ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΕΞΩ ΝΑ ΑΕΡΙΖΕΤΑΙ ΚΙΟΛΛΑΣ. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Καθώς γύριζα σήμερα το μεσημεράκι από την σχολή πέτυχα στο υψος Υμητού και Φραντζή ένα κόκκινο polo όπου ο ιδιοκτήτης του είχε βγάλει ένα σωλήνα από το αριστερό προβολάκι ο οποίος συνδεόταν με μια φιλτροχοάνη κλειστού τύπου!@#@#%@$^@&&%#
Ο άνθρωπός είχε την φιλτροχοάνη έξω από το καπώ , το διανοείστε?Και όχι σε κάποιο διακριτικό σημείο όπως ο ALEX αλλά ακριβώς μποστά από τον προφυλακτήρα.Δεν ξέρω αν κάποιος από εσας έχει συναντήσει κάτι παρόμοιο πάντως για εμένα ήταν η πρώτη φόρα! Καλά ειναι τρελοί αυτοί οι ΓΑΛΑΤΕΣ!!! |
Tί Αθήνα, τί Θεσσαλονίκη, τί Κρήτη... Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με παλαβούς κατόχους 206...
![]() |
Πές τους να στο δυναμομετρήσουν πρίν και μετά και αν δεν δώσει αυτά που υπόσχονται στο κάνουν δώρο αν τα δώσει το πληρώνεις και φεύγεις ![]() |
kostas έγραψε: |
Εγω να τους το προτεινω αλλα δεν νομιζω οτι αυτοι θα δεχτουν κατι τετοιο.
Παντως κι εμενα πολλα μου φανηκαν.Επισης ειχα ρωτησει στη PEUGEOT SPORT και μου προτειναν σκουπα.Μου ειπαν μαλιστα οτι δινει 6 αλογα δυναμομετρημενα.Μια μερα ομως καθως ημουνα στο τμημα ανταλλακτικων της Eψιλον στη Συγγρου μπαινει ενας μηχανικος και μου λεει:'Μην το πας.Αυτα που λενε ειναι μονο για RALLYE.To μονο που μπορεις να κανεις σ'αυτο το αμαξι ειναι καμια φιλτροχοανη της K&N και καμια εξατμιση μολις σαπισει αυτη της μαμας.Δε μπορεις να του κανεις και τιποτα παραπανω'.Τι λετε ρε παιδια?Δεν ξερω και πολλα απο μηχανικα.Aλλα θελω να το φτιαξω.Εσεις τι λετε τα 90PS μπορω να τα φτασω? |
Oταν εγραψα αν μπορω να φτασω τα 90PS δεν εννοουσα μονο με μια σκουπα ή με ενα φιλτροκουτι.Αν ας πουμε εκανα ενα συνδυασμο σκουπας,φιλτροχοανης,προγραμματος κι εξατμισης θα μπορουσα να φτασω σε ενα τετοιο νουμερο?Το λεω λες και ειναι τα 300 αλογα αλλα για μενα με το 1.4 θα ειχε μια καποια διαφορα. |
danielos έγραψε: |
ασε που θα μαζεψεις καταλοιπα στη μηχανη απο τα υπολοιπα βενζινης.ρωτα και εμενα που ειδα τη μηχανη ανοιγμενη και ειχε μεσα πισσα.οι μαλ***ες πληρωνονται. |
Πηρα το 206 απο το service και επιτελους η σωληνα που παει στο βαρελακι της apex βλεπει σιτα και φυσικα τον καθαρο αερα. Για να μην γραφω 2 φορες διαβαστε στο topic για το βαρελακι.
Αλεξ νομιζω πως εχουμε ενα ιδιο συστημα εισαγωγης κατα 85-90% πρεπει να τα δοκιμασουμε πλαι-πλαι ![]() ![]() ![]() |
Tomcat έγραψε: | ||
Ρε Δημήτρη τι πατέντα έκανες πάλι??? Για λέγε??? Μηχανικός - ποιος μηχανικός δεν πιστεύω να πήγες στο Κρητικάκο να του ζητήσεις να σου προσαρμόσει το σωλήνα προς την Σίτα ( Από ποιο πλάνητη τους είπες ότι είσαι για να ξέρω τι θα λέω) Υπάρχει τελικά χώρος στα αριστερά? Γιατί είχα ακούσει ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω του ανεμιστήρα! |
Πραγματοποιηησα μια τροποποιηση στο συστημα εισαγωγης μου για να παιρνει λιγο ακομα αερα.
. . . Ηδη το μυαλο μου εχει αρχισει και κανει σεναρια για το πως θα πηγαινει οταν και οποτε φτιαξω κατι αναλογο.. Η αναζητηση της ταχυτητας ειναι κατι το οποιο εχει πολυ πλακα τελικα... |
Πραγματοποιηησα μια τροποποιηση στο συστημα εισαγωγης μου για να παιρνει λιγο ακομα αερα.
. . . Ηδη το μυαλο μου εχει αρχισει και κανει σεναρια για το πως θα πηγαινει οταν και οποτε φτιαξω κατι αναλογο.. Η αναζητηση της ταχυτητας ειναι κατι το οποιο εχει πολυ πλακα τελικα... |
Lord Cypher έγραψε: |
Πιστέυω πως αν χώνεσαι σε νερά μέχρι τον προφυλακτήρα θα έχεις άλλα να ανησυχείς από το αν θα πάρει νερό η σκούπα. Μάλλον για το αν θα σβήσει η μηχανή... Κάνω λάθος? Πάντως μέχρι τώρα η Green που έχω έχει καλή συμπεριφορά και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τα περί "στεγνόματος" που ακούγονται... Ακόμα και στην εθνική, κατεβαίνοντας για Πάτρα, που το έχω κάνει αρκετές φορές δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα. Και πήγαινα πατημένος... ![]() ![]() ![]() |
Δημήτριος έγραψε: |
Δεν μου λέτε ![]() Είναι καλό ή μούφα; Συμφέρει; ![]() |
50E ειναι πολλά . Εχω το βελτιωτικο ελευθερο φιλτρο της ΚΝ (ιδιο με της JR) και το ειχα αγορασει 50Ε. Αν θελεις μπορω να σου το δωσω για 35Ε. Παντως μην περιμενεις θαυματα-λιγα πραγματα. |
Δημήτριος έγραψε: | ||||
Μπαααα! Αν είναι να πάρω θα αγοράσω καινούργιο. Συγκεκριμένα αυτός μου είπε πως η διάσταση 20,5 x 17 cm έχει 50 ευρώ. Μπορεί του Peugeot να είναι μικρότερη. Είναι; |
Έχω την σκούπα Green. Πως κατάλαβες στέγνωμα δηλαδή?
Καμία γνώμη για το βαρελάκι της BMC υπάρχει? |
Προς Θεου δεν προσπαθω να στο πουλησω!
|
Έχω την σκούπα Green. Πως κατάλαβες στέγνωμα δηλαδή?
Καμία γνώμη για το βαρελάκι της BMC υπάρχει? |
Προς Θεου δεν προσπαθω να στο πουλησω!
|
50E ειναι πολλά . Εχω το βελτιωτικο ελευθερο φιλτρο της ΚΝ (ιδιο με της JR) και το ειχα αγορασει 50Ε. Αν θελεις μπορω να σου το δωσω για 35Ε. Παντως μην περιμενεις θαυματα-λιγα πραγματα. |
teoman έγραψε: |
Διαφορά πολύ μικρή στα χαμηλά,και ίσως στα πολύ ψηλά σε εθνική. |
Δηλαδή... Τρίχες! Αν είναι να πάρω... τρίχες, τότε συνεχίζω να αλλάζω το μαμά φίλτρο ανά 10000χλμ και έχω τουλάχιστον το καλύτερο φιλτράρισμα! |
"Απλώς για να κάνεις κάτι (βλέπε Φίλτρο/Σκούπα κτλ) πρέπει να κάνεις και κάτι άλλο.... Διαφορετικά δεν κάνεις τπτ. "
Τι ειναι αυτο το κατι αλλο ρε φιλε Sidobre?Γιατι δε μας λες και μας? Μηπως ειναι ενας ρυθμιστης πιεσης βενζινης? |
kaisaras96 έγραψε: |
![]() ![]() ![]() ![]() Εγω τουλαχιστον αφαιρεσα το κουτι μπροστα απο την αριστερη ροδα και θα το συμπληρωσω με ενα τετοιο και βλεπουμε.. |
Δεν σας είπα ! Το έβαλα το φίλτρο της JR. ![]() Το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται καλύτερα μέχρι τις 3500 στροφές (τραβάει πιο..."ντηζελάτα") αλλά από 'κεί και πάνω... σχεδόν τζίφος ![]() Δεν πειράζει, χάλάλι τα 50 ευρώ ![]() ![]() ![]() Ξέχασα να πώ πως ο ήχος του κινητήρα έγινε ελάχιστα πιο μπάσος... |
ΚΩΣΤΑΣ έγραψε: |
ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ 1,6 8V?
ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 1,4. |
ofitzis έγραψε: |
Παιδιά έβγαλα το κολλάρο που ενώνει φιλτροκούτι-πεταλούδα για να τοποθετήσω προσωρινά μια δανεική φιλτροχοάνη,όμως όταν επιχείρησα να επαναφέρω το κολλάρο κόλλησα στους 2 σφιγκτήρες,δεν μπορούσα να τους "κουμπώσω"...Ωραία τους έβγαλα αλλά πως ξαναμπαίνουν;Είναι θέμα δύναμης;Βασικά είχε και λίγο π@@@κρυο και γι'αυτο εγκατέλειψα γρήγορα την προσπάθεια.Γνωρίζει κανείς κάτι; ![]() ![]() Όσον αφορά την φιλτροχοάνη δεν κατάλαβα καμιά διαφορά(βασικά ήταν και λίγο μεγάλη) αλλά και μόνο λόγω του θορύβου πορώθηκα και η βενζίνη τέλειωσε ως δια μαγείας... |
ο πνιχτης |
αμα εχεις αστερακια ολα γινονται.. ...αφου ακομα και μια πορτα που ετριζε την ανοιξα και την εφτιαξα.. |
.. ξεβιδωνεις τις 2 πλαινες βιδες του προφυλακτηρα (τις απο κατω) απ'την πλευρα του οδηγου, οι οποιες και κρατανε και την τσιμουχα-πλαστικο που ουσιαστικα εμποδιζει τον πνιχτη να κατεβει.. Βγαινει η τσιμουχα, βγαινει και ο πνιχτης.. |
mick206 έγραψε: |
Ξέρετε πού μπορούμε να βρούμε τέτοια ούπα(αυτα τα μικρά άσπρα πλαστικά) σε περίπτωση που κάποια σπάσουν; ![]() |
ady έγραψε: |
Εγώ έχω βγάλει όλο το σύστημα εισαγωγής αέρα χωρίς να ξεβιδώσω τίποτα. |
άλλωστε δεν πρόκειτε για πνίχτη αλλά για δοχείο κατακράτησης νερού το οποίο τοποθετήθηκε στην πορεία γιατί τα πρώτα πέρναν νερό από το σωλήνα. |
ady έγραψε: | ||
Πολύ σωστά.... Το κουνούσα και ακουγόταν το νερό από μέσα..... |
Ady έγραψε: | ||
Με το κιλό σε εξουσιοδοτημένο..... |
mick206 έγραψε: |
Τελικά ποιά είναι η δουλειά του πνίχτη;(μη μου πείτε:"πνίγει το κουνέλι" θα πέσει ![]() ![]() |
Ady εδω θελω τη συμβουλη σου: Στην αρχη ειχα παει να τον βγαλω ολο τον προφυλακτηρα αλλα κολησα στο σημειο οπου μπροστα απ'το ψυγειο εχει το σημα της peugeot στο μονοκομματο πλαστικο.. Ξεβιδωνω τις 2 βιδες αστερακια δεξια και αριστερα απ'τις γωνιες των φωτων και μετα εχει το μαυρο πλαστικο πανω απ'αυτο το πλαστικο που ειναι γυρω απ'το τσιγκελι που μαγκωνει το καπω οταν κατεβει.. Αυτο ειναι "σφηνωμενο" με 4 σφηνες.. Αυτες πως στο δ***ο τις βγαζεις? Σκεφτηκα οτι μαλλον το τραβας μεχρι να βγει αλλα επειδη το πλαστικο δεν φαινεται και πολυ γερο σκεφτηκα οτι μαλλον θα μου μεινει το πλαστικο στο χερι και οι σφηνες στη θεση τους...Και η μ****α ειναι οτι δεν εχει και χωρο απο κατω ωστε να βαλεις ενα "τσιμπιδακι" να τις συμπιεσεις τις σφηνες και να τις τραβηξεις απαλα..μονο η μια εχει κατι τετοιο.. Για πες τι εκανες εδω? Ανοιξα το 206 CD και λεει απλα οτι "τις βγαζεις".. το πως δεν το αναφερει ομως.. |
ady έγραψε: | ||
Alex, αυτά τα pins έχουν δύο ομόκεντρους κύκλους, ένα μεγάλο και ένα μικρό. Με ένα κατσαβιδάκι πρέπει να σηκώσεις το μικρό κύκλο προς τα πάνω, και μετά τραβάς όλο το pin και βγαίνει. Θα σου στείλω με e-mail φωτογραφίες για να δεις τι εννοώ. |
Ady, μάλλον σε πρόλαβα ![]() ![]() ![]() http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=1570 |
ομολογώ οτι δεν ειναι κακο... Νεροπαγίδα δεν βλεπω ομως... |
Ο πολυς αερας δεν εχει επιβεβαιωθει στην πραξη σαν περιοριστικος παραγοντας μιας και οσοι φορανε fuel meters η βολτομετρα, εχουν πει οτι τα μειγματα ειναι ιδια, πραγμα που σημαινει οτι ο εγκεφαλος προσαρμοζει το καυσιμο αναλογα... |
η νεροπαγιδα οδηγει καπου το νερο η απλα δεν το αφηνει να μπει;; |
Γιωργος77 έγραψε: |
Εγώ πάντως στο δικό μου έχω βάλει μια φιλτροχοάνη Simota με θερμομωνοτικές επιφάνειες που της επιτρέπουν να πέρνει αέρα μόνο από μπροστά. Έτσι δεν ρουφάει ζεστό αέρα από τα πλάγια. Για να μη ρουφάει αέρα από τη θερμή επιφάνεια του ψυγείου έχω φτιάξει ένα σύστημα παρόμοιας φιλοσοφίας με του Alex. Έχω βάλει δηλαδή έναν αλουμινένιο εύκαμπτο σωλήνα (10 εκ διαμετρου) από απορροφητήρα ο οποίος οδηγεί τον αέρα από χαμηλά πίσω από τη σίτα μπροστά από τη φιλτροχοάνη. Με τον τρόπο αυτό όταν το αυτοκίνητο κινείται, ψυχρός αέρας οδηγείται στο άνοιγμα της φιλτροχοάνης. Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα από νερά ούτε αν μπεί κανείς σε νερολακούβα, γιατί δε γίνεται άντληση του αέρα από τη μετώπη. Απλά ένα ψυχρό κατα το δυνατόν ρεύμα αέρα οδηγείται στην εισαγωγή. |
Γιωργος77 έγραψε: |
3)οσο και αν το ζόρισα με 1η 2η 3η ταχυτητα τεζα μεχρι κόφτη περίπου, δεν ενιωσα να στεγνωνει οπως αναφερθηκε από άλλους. |
sps έγραψε: |
Λοιπον παιδια , εχω βαλει και εγω τη Simota Top Gun και πανω κατω ο Γιωργος 77 με καλυψε.
Η ειδηση ομως ειναι οτι την αγορασα σε καταπληκτικη τιμη,στη μιση τιμη απο οτι πουλιεται εξω. Αν μαζευτουν καποια κομματια μπορω να μιλησω με το παιδι απο τον οποιο την πηρα και να την παρετε μισο τιμης. Δεν το ειχα πει τοσο καιρο για να μη χαλασω την προσφορα των παιδιων απο θεσσαλονικη,αλλα αν ενδιαφερεται καποιος να μου το πει. Η τιμη ειναι πολυ καλη. Και να μη σας κανει,ειναι τοσα λιγα τα χρηματα που δεν θα κλαιτε τα λεφτα σας. |
PHSYBORG έγραψε: |
...Κοιτα εγω ποσταρα ... |
voudas έγραψε: |
… ο λόγος που το αναφέρω είναι διότι τις 2 μέρες που έμεινα με το άνοιγμα στο φτερό, η μηχανή απέκτησε πιο σπορτίφ άκουσμα και ένα μικρό αλλά αισθητό καλύτερο τράβηγμα χαμηλά... με βλέπω να ανοίγω καμιά τρύπα στο προστατευτικό από κάτω από το φτερό ![]() ![]() |
Steve έγραψε: |
Ευχαρίστώ όσους μπήκανε στον κόπο να το διαβάσουνε, περιμένω γνώμες αν θέλετε βέβαια ![]() |
volvos έγραψε: |
εγω αυτο που δεν εχω δει ειναι μια λυση τυπου s2000 δηλ χοανη μεσα στο κουτι.
δηλ αλλαγη το σωληνα απο πεταλουδα ως κουτι τρυπημα το κουτι στην εισοδο του σωληνα περασμα μεσα τον μεταλλικο και μια κουρμπα προς τα κατω μετα για να χωρεσει η χοανη που θα κοιτα προς τα κατω μεσα στο κουτι. μαζι με αλλαγη των σωληνων μετα το κουτι για να παρουν αερα απο αλλου... θεωρητικα απο οσα εχω διαβασει εχω την αισθηση οτι θα ειναι η πιο αποδοτικη λυση απο οσες εχω δει σε 206 ως τωρα... κανεις αλλος που το εχει σκεφτει ετσι το θεμα? |
ακριβως για αυτο λεω να κοιταει κατω η χοανη ωστε να μπορεις να διαλεξεις μια με μεγαλο μηκος
διοτι το εμβαδο του φιλτρου της μανας του ειναι α*β διασταση ενω η χοανη ειναι 2*π*r*h οπου r διαμετρο h μηκος.... πρεπει να ειναι το ιδιο η μεγαλυτερο..... το θεμα ειναι οτι γλυτωνεις θερμοκρασιες μεσα στο κουτι και αν εχει μεγαλυτερο εμβαδο θα ρουφα και πιο πολυ αερα στο χοντα γιατι το κανανε? |
εκει πισω απο το φαναρι απο παιρνει αερα?εχεις τρυπησει το θολο του φτερου ????? |
speedy100 έγραψε: |
Καλημέρα Steve ![]() |
Μόνο να μονώσεις καλά το σωλήνα στο σημείο που περνά μπροστά από το ψυγείο γιατί εκεί σίγουρα χάνεις πολύ. Από αυτό μπορεί να είναι και το πρόβλημα που αισθάνεσαι στις ψιλές στροφές. |
Το φίλτρο ελευθέρας να το βάλεις. Κάθε τι καλό όλο και κάτι δίνει.
Φιλικά |
αλλα αμα παρεις τη διαμετρο τη μικρη και τη μεγαλη και βγαλεις μεσο ορο θα δεις οτι ειναι σχεδον ιδια με το μεση διατομη και αυτη θα βαλεις στο r=d/2 εκτος αμα εχεις χρονο για χασιμο και κατσεις να βγαλεις εμβαδο επιφανειας κωνου... ![]() δηλ τι εκανα εγω για οσους δεν το επιασαν. πηρα τη χοανη που εχει πεσει στα χερια μου για το προτζεκτ-γκριν- πηρα και τη μεζουρα της γιαγιακας μου πηγα στη μεση της χοανης μετρησα το γυρω γυρω δηλ περιμετρο και το πολλαπλασιασα με το μηκος της ετσι απλα. |
δηλ το κιτ της bmc τι ειναι?μια χοανη μεσα σε ενα κουτι απο ανθρακονηματα δεν ειναι ?τι λογο ειχαν που το εκαναν ετσι? |
nice modding Steve:) και ενθαρρυντικά αποτελέσματα... που να μπει και φιλτρο... cool |
μιας και δεν υπάρχει κάποιος Πειραιώτης να ξέρει, είναι εύκολο να πείτε μαγαζιά έστω και Αθήνα για φίλτρο Γκριν + τιμή ώστε να μην την πατήσω και το πάρω από κάπου ακριβά. |
Ωραιο το ολο προτζεκτ...Μπραβο... ![]() ![]() |
Ο σωληνας αναγκαστικα θα γινεται καυτος απο την λειτουργια της μηχανης,δοκιμασε να βαλεις μαυρη μονωση για σωληνες καλοριφερ(εννοω αυτο το κλασικο μαυρο υλικο με υφη σφουγγαριου) βγαινει σιγουρα και στην διασταση που θες,γιατι εχω κι εγω ενα τετοιο κομματι και ειναι σχετικα φτηνη |
Σε αλλο 206 που ειχαμε δοκιμασει να παρουμε αερα απο εκει δεν απεδωσε καθολου(το αντιθετο),αλλα ο Sidobre μου ειπε πως φταινε κατι λαστηχακια μονωσης του φαναριου,σε μας τα 16αρια,που δεν αφηνουν τον αερα να περναει και δεν εχω λογο να μην τον πιστεψω.
Α επειδη εγω ειχα βαλει πλαστικο σωληνα σου λεω μονο πως απο την ζεστη ελιωνε...... ![]() ![]() ![]() ![]() |
Το φιλτροκουτι σου μοιαζει παρα πολυ με αυτο του C2,μηπως ειναι ιδιο και μπαινει το φιλτρο απο αυτο? |
SnakeMJK έγραψε: |
Εγώ ψήνομαι τρελά να καταργήσω πνίχτες και να βάλω σωλήνα εισαγωγής αέρα ακριβώς δίπλα από το ψυγείο, πίσω από την σίτα και να αντικαταστήσω τον πλαστικό σωλήνα πεταλούδα-φιλτροκούτι με κάτι σαν του steve. ΑΛΛΑ φοβάμαι απίστευτα το στέγνωμα στα ψηλά... Και δεν γουστάρω να σκάω 500άρες για πρόγραμμα... Κάμια λύση; |
Steve έγραψε: | ||
Όρμα άφοβα... στην χειρότερη περίπτωση άντε να στεγνώσεις ΙΣΩΣ στις τελευταίες 500 σ.α.λ. |
Φίλε Steve εκεί περίπου στις τελευταίες 500 σ.α.λ είναι που γίνεται το πρόβλημα και μετά κοιτάς το έμβολο από επάνω και βλέπεις στρόφαλο… ![]() Αυτό βέβαια αν φτωχαίνει το μείγμα. Θέλει πολύ προσοχή το θέμα. Φιλικά |
Αυτό πιστεύω γίνεται άμα "σπας" το αμάξι συνέχεια και το λιώνεις ... ![]() ![]() |
speedy100 έγραψε: | ||||
Steve, Επειδή έχω δει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα των λάθος μειγμάτων, σε αγωνιστικούς κινητήρες περισσότερο, η εξέλιξη του έχει ως εξής: Αν το μοτέρ «λιώσει» από την αρχή τότε το «κράου» είναι σχεδόν άμεσο. Αν τρώει καμιά «κακιά», που και που όπως λες και εσύ, τότε το πρόβλημα δεν εμφανίζεται αμέσως αλλά μετά από αρκετές «κακιές». Κάθε «κακιά» σκάβει και λίγο παραπάνω το έμβολο μέχρι να φανεί «φως»… Είναι πολύ ρίσκο να παίζει κανείς με φτωχά μείγματα. Υπάρχουν διάφοροι πρακτικοί αλλά αξιόπιστοι τρόποι να ελέγξει κανείς το μείγμα του ακόμη και εκεί ψηλά. Αν υπάρχει ενδιαφέρον μπορώ να εξηγήσω πώς. Φιλικά ![]() |
mick206 έγραψε: | ||
Σε ακούμε με αρκετό ενδιαφέρον φίλε μου ![]() ![]() |
Όμορφα, σχεδόν τέλεια! Προσωπικά, σε ευχαριστώ που ανέλυσες τους 2 αυτούς τρόπους! ![]() Αν περάσω Hallmeter (a.k.a Air Fuel Ratio (AFR)) οργανάκι, θα με βοηθήσει στο να δώ ΑΚΡΙΒΩΣ τί γίνεται, ή θα πρέπει αναγκαστικά να πάω με την μέθοδο του πολυμέτρου? ![]() |
ο μηχανικος μου παντως οταν του ειπα την ιδεα για σωληνα εμπρος στο χαμογελο ηταν κατηγορηματικος οτι υπαρχει μεγαλος κινδυνος για νερα.................? |
οποτε μου φαινεται οτι πισω απο το φαναρι ειναι η μονη λυση εκτος σκουπας.... |
steve πως ειναι δυνατο να εχουμε αλλα λαστιχακια πισω απο φαναρι δεν ειναι λιγο κουλο? το εχεις τσεκαρει νε αλλο 1.6 διπλα το φαναρι σου? |
Φίλε Steve,
Από αυτά τα οργανάκια κυκλοφορούν πολλά στην αγορά και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι στις ενδείξεις τους. Κάποιος φίλος που έβαλε ένα σε μια Alfa και το είδα δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Περισσότερο Χριστουγεννιάτικα φωτάκια μου θύμιζε… ![]() ![]() |
speedy100 έγραψε: | ||||
Φίλε Steve εκεί περίπου στις τελευταίες 500 σ.α.λ είναι που γίνεται το πρόβλημα και μετά κοιτάς το έμβολο από επάνω και βλέπεις στρόφαλο… ![]() Αυτό βέβαια αν φτωχαίνει το μείγμα. Θέλει πολύ προσοχή το θέμα. Φιλικά |
kaisaras96 έγραψε: | ||||||
Τι να πω ρε παιδια αν υπαρχει τοσο εντονο ελευθερωμα στην εισαγωγη που να κινδυνευει να σπασει η μηχανη απο τα φτωχα μιγματα....χαλαλι ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Απο την μια λετε για την αυτοδιορθωση του μιγματος των εγκεφαλών και απο την αλλη οτι με ενα φιλτρο θα φτωχηνει τοσο πολυ το μιγμα και θα τρυπησει το πιστονι.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Παληκάρι με saxo που έχει οργανάκι τέτοιο της Autometer μου είπε πως το ότι πάει από την μια άκρη στην άλλη εξηγείται, δεν θυμάμαι ακριβώς πως, και επίσης το αν πάει γρήγορα ή αργά, οφείλεται στα bit που δουλεύει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου! ![]() Τέλοσπάντων, θα εκτυπώσω την 2η μέθοδο και θα πάω στον ηλεκτρολόγο στην Peugeot εδώ στη Λάρισα που είναι αρκετά καλός φίλος και εξυπηρετικότατος να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε ![]() |
vio έγραψε: |
Γειά χαρά. την Παρασκευή παρέλαβα το αυτοκίνητο μου ύστερα απο α) Τοποθέτησης σκούπας και β) αλλαγή των συγχρονιζέ.
Για τα συγχρονιζέ δεν χρειάζεται να πώ τίποτα εκτός απ'το bye bye γδάρσιμο στην αλλαγή 2ας σε 3η ![]() ![]() Μου έβαλαν σκούπα (και καλά peugeot sport) με φίλτρο BMC. Το αυτοκίνητο κάνει τον γνωστό πορωτικό θόρυβο και έχει πάρει δύναμη από μεσαίες (3500) μέχρι και στις 5500. Μετά όμως 5500 έως 6500 παρατηρώ κρέμασμα και φοβερό θόρυβο μέσα στην καμπίνα (είναι έτοιμο να απογειώθει το μοτέρ .. ![]() ![]() |
TONY PAP έγραψε: | ||
Η σκούπα δουλεύει καλύτερα με πιο ελεύθερο τελικό. Επίσης με την σκούπα αλλού κερδίζεις και αλλού χάνεις. Πάντως οι διαφορές σε χρόνους είναι μικρές... |
Οπότε περιμένω να το αντιμετωπίσω απο fuel management μεριά...
|
Δεν μου λέτε ![]() Είναι καλό ή μούφα; Συμφέρει; ![]() |
CC-Gio έγραψε: |
Σκουπα για cc απο την peugeot με φιλτρο kingdragon μεταχειρισμενο λιγο καιρο αλλα καθεται 1 χρονο περιπου αχρησιμοποιητη!!!
70 ευρω........καλη??? να την παρω??? |
Ναι! Ετσι μου ειπαν! Γυρω στα 180 παει αυτη?? ή' κανω λαθος? |
Telika ειναι jr αλλα δεν κανει για μενα.......βρισκει σε δυο σημεια.... ![]() Παντως ο ηχος ητανεεεε..........super!!!!!!!! |
Stevon έγραψε: |
Καλησπέρα.
Εγώ θέλω να αναφέρω ένα <<πρόβλημα>> που αντιμετωπίζω,έχω βάλει φίλτρο ελευθέρας ροής και μου δημιουργεί το εξής!!: όταν το αυτ/το έιναι κρύο το πρώτο 2λεπτο λειτουργίας κάνει κάτι σαν <<κόμπιασμα>> μετά σταματάει!! Φυσικά και σκέφτηκα ότι γίνεται επειδή το αυτ/το είναι κρύο και έχει ποιο πλούσιο μείγμα αλλά όταν ξαναβάζω το μαμά φίλτρο εξαφανίζεται το φαινόμενο.... όποιος έχει κάτι.... τα φώτα του.... ![]() Υ.Γ: παρά το ότι και στο προηγούμενο αυτ/το (106xsi) είχα και φίλτρο ελευθέρας και ποιο μετά σκούπα ΄δεν είχα αντιμετωπίσει ίδιο πρόβλημα. |
gavanas έγραψε: |
To επιβεβαιώνω κι εγώ αυτο. Ειδικά τον τελευταίο καιρό που έπιασαν τα κρύα το κάνει πολύ έντονα. Ο ήχος του "μπουκώματος" είναι πολύ έντονος. Έχω αρχίσει να ψιλιάζομαι υγρασία στη σκούπα (κάθε πρωί το αυτοκίνητο είναι μούσκεμα). Το καλοκαίρι δεν το εκανε τουλάχιστον όχι τόσο έντονα. Ναι μεν είναι φτωχό μίγμα αλλά κάτι παίζει με τον καιρό. |
rallye man έγραψε: |
Παιδια κατ'αρχην καλως σας βρηκα ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ronin έγραψε: | ||
Γιάννη καλώς ήρθες στην παρέα μας. Μήπως θυμάσε τι τελική έδειχνε το 106 σου πρίν και μετά την τοποθέτηση της σκούπας? |
Ronin έγραψε: | ||
Γιάννη καλώς ήρθες στην παρέα μας. Μήπως θυμάσε τι τελική έδειχνε το 106 σου πρίν και μετά την τοποθέτηση της σκούπας? |
Γιαννη rallye-man μηπως κατι αλλο τρεχει στο αμαξι σου μηπως την δοκιμασες απο χειμωνα σε καλοκαιρι μηπως χιλια πραγματα?Οπως λεει και ο Roadrunner οσα επιανε πριν την σκουπα επιανε και μετα και το δικο μου.Βεβαια χαμηλά ειναι καλυτερα με το φιλτροκουτι αλλα ψηλα εχει διαφορα και δεν θα επρεπε να σου κοβει.Μηπως εκεινη την μερα στην Ατιικη Οδο ειχες όρτσα κανεναν τυφώνα? |
Γιαννη rallye-man μηπως κατι αλλο τρεχει στο αμαξι σου μηπως την δοκιμασες απο χειμωνα σε καλοκαιρι μηπως χιλια πραγματα?Οπως λεει και ο Roadrunner οσα επιανε πριν την σκουπα επιανε και μετα και το δικο μου.Βεβαια χαμηλά ειναι καλυτερα με το φιλτροκουτι αλλα ψηλα εχει διαφορα και δεν θα επρεπε να σου κοβει.Μηπως εκεινη την μερα στην Ατιικη Οδο ειχες όρτσα κανεναν τυφώνα? |
Το μαμα 106 σε ευθεία ανεβάζει οριακά μεχρι τις 7000rpm οπερ σημαίνει οτι το κοντερ το τερματίζει ψιλοδύσκολα.Σε ευθεία δείχνει μεχρι 215 χαω καπου εκει αν θυμάμαι καλά.Εχει περάσει καιρός απο τότε. ![]() Τωρα κανει αυτά http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=134 |
Εχω τρελαθει ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Roadrunner έγραψε: | ||
Ρε εχε το νου σου μη γινει καμια στραβη. ![]() ![]() Παντως εμενα και μαμα και με την σκουπα (μονο αυτη οταν την ειχα ![]() ![]() |
Παντως εμενα και μαμα και με την σκουπα (μονο αυτη οταν την ειχα ![]() ![]() |
....τραφηξα και photo αλλα βγηκε κουνημενη δυστηχως... |
Slash έγραψε: |
Κρατάω μπροστά μου το φίλτρο Κ&Ν FILTERCHARGER για φιλτροκούτι για το 206 1400. Το πήρα το απόγευμα, και ακόμη δεν το έχω τοποθετήσει. Προβλέπεται να τοποθετηθεί αύριο που θα γίνουν και οι μεγάλες βόλτες του Σαβ/κου.
Τι προηγήθηκε: Σήμερα το πρωί με παίρνει ένας φίλος τηλέφωνο και μου λέει "Πόσο έλεγες οτι σου δίνουν το Κ&Ν για το φιλτροκούτι σου;" Λέω 85 ευρά. Μου λέει είμαι εδώ σε έναν γνωστό μου και μου το αφήνει από 68,50 ευρώ. Θές; Λέω οκ. Κλείνω το τηλέφωνο. Το σκέφτομαι λίγο και σχετικά με την απόκλιση τιμής και σκέφτομαι μπας και είναι μούφα. Τον ξαναπαίρνω τηλέφωνο του λέω άκυρο, και μου λέει ίσα που με πρόλαβες πριν το παραγγείλω. Εγώ το είχα υπόψη μου το φίλτρο για το φιλτροκούτι αλλά είπα να το τραβήξω κατευθείαν για σκούπα-εξάτμιση. Ωστόσο επειδή τα πήρα, μόλις σχόλασα πήγα και το αγόρασα, και λέω στα @@ μου και αν μετά το πετάξω λόγω σκούπας. Πάω και το παίρνω από το μαγαζί που είχα βάλει τον λεβιέ Momo, και γενικά από ένα κατάστημα βελτιώσεων BMW που έχει αντιπροσωπεία aftermarket tuning σε πολλά επώνυμα όπως Κ&Ν,Sparco,Momo,Schnitzer,Breyton,OMP,Brembo,Carlsson κλπ. Μίλησα εκεί με τα παιδιά και πράγματι είναι οι μοναδικοί που εμπιστεύομαι ΓΙΑΤΙ μου είπαν και μου έχουν ξαναπεί ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ. Μου εξήγησαν πως να βάλω το φίλτρο γιατί δεν ξέρω, οτι θα έχω μέχρι και 40% κέρδος στον εισαγόμενο αέρα, οτι είναι αθάνατο σαν φίλτρο εφόσον το καθαρίζω κάθε 10-12 χιλ. χιλιόμετρα, και γενικά μαζί με κάθε service ,ότι να πάω κάποια στιγμή να μου δώσει καθαριστικό original (αν και σκέφτομαι να κολλήσω το αυτοκόλλητο να μην μου πειράζουν το φίλτρο σε κάθε service και μετά αντι να το καθαρίζω να πηγαίνω να παίρνω καινούργιο), και γενικά μετά αν θελήσω για σκούπα, θα τραβήξει κανα 100 χιλ. Λέω οκ. Και για ζάντες μιλήσαμε και ζήτησα την γνώμη τους, και μου είπαν οτι για 175/65/14 να πάω σε 185/55/15 γιατί για 195/50/15 θα χάσω και είναι κρίμα. Οι ίδιοι εμπορεύονται ζάντες πάνω από 17 ίντσες οπότε εκ προοιμίου δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν. Έφυγα από 'κει και πήγα στον φίλο μου να τα πούμε. Ε μου 'πε για το φίλτρο που είχε εκεί ο άλλος με ένα tester που στην αρχή έβαζε ένα φίλτρο Κ&Ν μέσα στην βρωμιά και στην σκόνη και το μπαλάκι ανεβοκατέβαινε σαν τρελλό, ενώ μετά στο ίδιο πείραμα με ένα ψιλομεταχειρισμένο φίλτρο από Jimny το μπαλάκι ίσα που σηκωνόνταν 1 χιλιοστό. Του λέω μία οτι το πήρα το φίλτρο και μάλιστα του εξήγησα και τον λόγο γιατί ήθελα να είμαι εντάξει απέναντί του. Ε εκεί ψιλομαλώσαμε, τα πήρα κι εγώ γιατί μου φάνηκε ψιλομούφα η τιμή του που μου έδινε ο γνωστός του φίλου μου ενώ τον άλλον τον ήξερα σαν κατάστημα οτι είναι guarantee οτι θα μου δώσει γνήσιο πράγμα. Μου είπε χίλιαδυο επειδή έδωσα 35 ευρώ παραπάνω,δηλαδή 85 αντί για 50, και κλάιν μάιν. Στο τέλος επειδή με είχε πρήξει του φωνάζω μία "Βρε παλιομαλάκα γίνεται να φωνάζεις εσύ έτσι; Δικά μου λεφτά έδωσα, όχι δικά σου. Έτσι είχα 35 ευρώ για ξόδεμα και είπα αντί να τα ρίξω στα σκουπίδια να πάρω φίλτρο." Μου είπε οτι είχε πάει μαζί με έναν άλλον φίλο μας για να ψωνίσει για ένα Rover 1600 το 4θυρη της παλιάς δεκαετίας. Και λέει οτι πήρε το φίλτρο για 70 ευρώ αντί για 100 και μάλιστα λόγω αυτού (!!) πήρε και δισκοπλάκες Brembo με 50 ευρώ. Του λέω μία "Ουάου,δεν ξανάγινε!" Εν τέλει από όλη την ιστορία εγώ πήρα αυτή την απόφαση επειδή αυτός ο φίλος μου που έχει ένα Golf G60 είναι κάθε λίγο και λιγάκι στο μάστορα για τον κομπρέσσορα, μια με κολλάρα, μια με ψύκτρες, μια του κάηκε όλος ο κομπρέσσορας και ήταν για 5 μήνες ατμοσφαιρικός με σφυρίλατα πιστόνια μέχρι να βρει και να αγοράσει από εξωτερικό ολόκληρο μοτέρ από G60 και το έχει τώρα στην αποθήκη του να αλλάζει οτι χαλάει. Ε δεν μου φάνηκε οτι θέλω να διακινδυνέψω για 35 ευρώ ένα φίλτρο. Εξάλλου αν ήταν όντως μούφα, εγώ που θα ζητούσα ευθύνες; Τώρα το αγόρασα κανονικά με απόδειξη, με το κουτί του, τα αυτοκόλλητά του και την εγγύηση του. Ωστόσο μίλησα και με τον πατέρα μου και μου είπε πάνε και πάρτο μόνος σου με 85 ευρώ για να σου φύγουν οι έννοιες. Και είμαι σίγουρος οτι στο τέλος θα πήγαινα να αγοράσω το φίλτρο που ήθελα εγώ γιατί θα είχα τις υποψίες μου από την απόκλιση τιμής ως προς την ποιότητα. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει το καλό, το ποιοτικό και το αξιόπιστο. Πολλοί μου λένε "έχεις και τα δίνεις". Δεν είναι έτσι. Μου αρέσουν τα κάλα και τα ποιοτικά πράγματα. Γι αυτό και δέχομαι να τα πληρώσω όταν αγοράζω στην τιμή που μου τα δίνουν χωρίς παραχωρήσεις,όπως κι εγώ δεν κάνω παραχώρησεις στην τιμή για την ποιότητα των προιόντων που εμπορεύομαι και πουλάω. Ασχολούμαι με τρόφιμα γενικώς και εμπόριο και ξέρω πολύ καλά τι επιπτώσεις έχουν στα είδη κάθε προσφορά, μείωση τιμής, κλπ κλπ. Και ας πάρουμε την αγορά και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Αυτή την εποχή είναι περίοδος εκπτώσεων, αν και βρισκόμαστε στο τέλος τους. Ο επιχειρηματίας δεν χάνει. Οι εκπτώσεις αφορούν προιόντα χαμηλότερης ποιότητας ή stock. Γιατί δεν γίνονται εκπτώσεις σε νέα είδη; Και στα τρόφιμα είναι πολύ πιο σύνθετο το πράγμα. Δεν είναι σαν τις μαζικές σαβούρες των super markets, εδώ μιλάμε για ποιοτικά τρόφιμα και προιόντα τα οποία υπάρχουν σε μετρημένες κλούβες. Δεν είναι πχ. φιλτροχοάνες,που είναι standard η απόδοση. Μιλάμε για προιόντα περιορισμένων συντελεστών παραγωγής. Και γι αυτό υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι διαμόρφωσης της τιμής. Είναι οι νόμοι της αγοράς. Τέσπα. Δεν ήθελα να το επεκτείνω τόσο. Απλά θέλω να σταθώ στην εξωφρενική αντίδραση του φίλου μου στο οτι έδωσα 35 ευρώ παραπάνω για ένα φίλτρο, την ίδια στιγμή που εμένα ούτε εντύπωση μου έκανε. Και δη για το αυτοκίνητό μου, που θέλω,όπως και όλοι μας, μόνο τα καλύτερα. |
Baphomet έγραψε: |
η σιμοτα για το 8V δεν μπαινει με τιποτα. το εχω δοκιμασει και σε μηχανικο και μονος μου. τα ειχαμε γραψει και παλια. βρισκει στην εσωτερικη εσοχη της. ουτε στην μετωπη ούτε στον σωληνα που παει στην πεταλουδα υπαρχει προβλημα. οπως τις βλεπω στην φωτογραφια δε μπαινει καμμια απο τις δυο. |
οπως βλεπεις την σκουπα στην γωνια που κανει αριστερα βρισκει αν θυμαμαι καλα στις σωληνωσεις του υδραυλικου τιμονιου. και πατεντα δε σηκωνει εκεινο το σημειο του πλαστικου γιατι ακριβως εκει ειναι η χοανη. |
-=N4X=- έγραψε: |
ΠαιδιΑ πραγματικα βγηε σκουπα για το 1,4 16 αλλα δεν ειναι αυτη στην φωτο.
Οπως επισης βγηκε κ σκουπα για το 1600 εντελως καινουργια που μπροστα εχει απο μονη της κατι κοψιματακια που εγω τα εκανα πχ με το χερι. |
Απο την simota ειναι στους καινουργιους καταλογους της που τον εχω.
Ο steve μαλλον θα την βαλει γιατι την εφερε εστην Λαρισα ενα μαγαζι. Ζητα τον καταλογο αν θες απο καποιο γνωστο σου με μαγαζι.Μεχρι κ στο ματι εχει διαφορα |
Πρεπει να βρω το φυλλαδιο αν κ δεν θυμαμαι να εχει καποιον κωδικο.
Το πολυ πολυ οπως θα βγω το απογευμα θα πεταχτω μεχρι το μαγαζι να τον ρωτησω κ να στο γραψω το βραδακι. |
TiMoRiS έγραψε: |
......γιατι εχω φαγωθει να βαλω σκουπα! |
Ο steve μαλλον θα την βαλει γιατι την εφερε εστην Λαρισα ενα μαγαζι. |
μπορείς να μου πεις τον κωδικό? και αν μπορεις να σκαναρεις την φωτογραφία? αν την παρει ο σταυρος και την βαλει ενημερωσε μας μια και αυτος δεν πολυμπαινει πλεον. |
Ivang έγραψε: |
Ορίστε οι φωτό ...
http://www.e-autoshop.gr/images/12502.jpg?osCsid=ebce61fe014138e80807190fba7008eb http://www.e-autoshop.gr/images/12501.jpg?osCsid=ebce61fe014138e80807190fba7008eb ![]() ![]() ![]() |
Συγνώμη για το post... |
Μάρκα : SIMOTA
Τιμή : 150 ευρώ Κωδικός : γ^@#σε τα... Το κάτω μέρος της σκούπας Ημι-τοποθετημένη Κομπλέ Πλάγια όψη Λύθηκε και το θέμα "Σκούπα σε 1.4 16v..." ![]() |
nikq έγραψε: |
Μεγια ! |
μπηκε κουτι? |
χωρις να πειραξεις τιποτα? |
ουτε τα σωληνακια ούτε τιποτα αλλο? |
το καπακι της μπαταριας εκλεινε μετα? |
κωδικο δεν μπορουμε να μαθουμε για να ειμαστε σιγουροι? |
Προσφατα χαζευα σε μια αντιπροσωπια το RC οι σωληνες που οδηγουν στο φιλτροκουτι ειναι γαιδουρια ολοκληρα και σιγουρα επαρκουν για 180 αλογα.Μπορουμε να βρουμε καμια φωτογραφια τους,πιο αναλυτικη....εχετε να μου προτεινεται κανα καλο τετοιο site.....
ισως να ναι μια καλη ημιεργοστασιακη λυση |
μπηκε κουτι? Ναι χωρις να πειραξεις τιποτα? Τίποτα απολύτως |
ο σωλήνας δεν ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε, ήθελε τροχό και κόψιμο και στις 2 μεριές (δίπλα από την εισαγωγή 3-4 cm και κάτω στην χοάνη 1 cm για να έρθει στα μέτρα του). Επίσης το σωληνάκι για τις αναθυμιάσεις έτσι όπως ήρθε, ήθελε φάγωμα και το πλαστικό διακοσμητικό καπάκι της μηχανής για να χωρέσει. |
Ο γα**ο-ταο έγραψε: |
Θέλω να μου πεις πόσα σου έχουν δωσει για να μας τρελλανεις!!!!!!!!!!
Καλα ρε είναι δυνατόν να λες οτι έκατσε κουτί την στιγμή που χρειάστηκες τροχό για να ταιριάξεις τον σωλήνα?????????? Αντε γράψε ενα κανονικό κείμενο για το πως ταίριαξες την σκούπα και άσε τα μπήκε κουτί κλπ.Οταν λες μπηκε κουτί εννοείς οτι με ένα κατσαβίδι μπορείς να τοποθετήσεις την σκούπα ακόμα και στην μέση του πουθενά. Επίσης το γεγονός οτι έκοψες τον σωλήνα δεν σημαίνει οτι χάθηκε ο κωδικός με τον οποίο την αγορασες ή σου έκοψαν απόδειξη Για να ακούσω τωρα............. |
...
Κανονικά το πακέτο ερχόταν για 307 1.4 16v που έχει πιο μεγάλο engine bay. Εκεί έμπαινε με άλλο σωλήνα, συγκεκριμένα ήτανε 2 κομμάτια. Στο 206 απότι κατάλαβα, αν και πήγαμε να δοκιμάσουμε το παραπάνω πακέτο, το engine bay δεν μας το επέτρεψε γιατί είναι πιο περιορισμένο. Λογικά, μου έφερε άλλο σωλήνα (πρέπει να ήταν απο 1.6 16v αν διέκρινα καλά) ο οποίος δεν έμπαινε γιατί το 1.4 16v έχει την πολλαπλή εισαγωγής πιο αριστερά και μπροστά. Αυτόν τον σωλήνα τον κόψαμε από την πλευρά της εισαγωγής 3-4 cm και από κάτω στην χοάνη 1 cm έτσι ώστε να μπει στη σκούπα και να είμαστε εντάξει από θέμα χώρου. Εντάξει τώρα θείο Μάκη? ![]() Πάω για καφέ στο ΤΕΙ Αθήνας τώρα να ζηλέψω λίγο τα πιπίνια που δεν έχουμε στη Λάρισα... ![]() Χαίρομαι επίσης που είσουν συνεπής στην ποινή σου ![]() |
.....Αρα η σκούπα με 2-3 μοντίφες κάθετε ΚΟΥΤΙ |
Δεν είχε τί να πει ο Μάκης, και παρόλα αυτά «σκέφτηκε» και έγραψε: |
Κατσε να στο εξηγησω εγω
Η σκουπα που αγόρασε ο Σταυρος ήταν για 307 1.4 16V Η απόσταση απο μετώπη μεχρι πεταλούδα για το 307 είναι μεγαλύτερη απο οτι στο 206 1.4 16V Αρα με δεδομένο οτι έχουν σταθερό μήκος σκούπας (σαν κουτί) αυτο που επρεπε να ηταν διαφορετικό ήταν το μήκος του σωλήνα που τελικά ήταν πιο μακρύς στο 307 Αρα χρησιμοποίησε το κουτί (σκουπα) για το 307 1.4 16V και τον σωλήνα του 206 1.6 16V για να φτάσει στην πεταλούδα τον οποίο και έκοψε για να ταιριάξει ακριβώς Αρα η σκούπα με 2-3 μοντίφες κάθετε ΚΟΥΤΙ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ο ζήλιας 1.4 16v έγραψε: |
ε,καπου θα εχει βιδες μπροστα αλλιως θα κοπαναει συνεχεια...
αυριο το πρωι θα την εχω βαλει, κι ετσι και θελει μοντιφες, στο καρπενησι θα σουβλισουμε Σταύρο. |
MEMsound. έγραψε: |
Επίσης θα πρότεινα με κάποιο τρόπο να σφραγήσετε την ένωση σκούπας σωλήνας (ντύσιμο σωλήνας με ταινία ή αφρολεξάκι μεταξύ σωλήνας / σκούπας κλπ κλπ) |
pugsang έγραψε: | ||
Αυτο Μανθο καλο ειναι να μην γινεται γιατι ο σωληνας πρεπει να μπορει να μπαινοβγαινει μεσα στην σκουπα οταν μετακινειτε ο κινητηρας στα ασε-πατα και να μην σπαει η σκουπα |
...Κατι ψιλομοντιφες ομως στην μετωπη θα τις εκανα για να αεριζεται καλυτερα |
MEMsound. έγραψε: |
Ωραία, αραία.
Πάει και αυτό Πάμε για αλλά.... Πρόγραμμα κύριοι???? |
Οι σωληνες που λεει ο σταυρος οτι δεν πειραχτηκαν ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην πειραχθουν. |
Η σκουπα βρισκει ξεκαθαρα πανω στην βαλβιδα του ενος σωληνα. |
Αποτελεσμα να "στραβωσουμε" λιγο τους σωληνες προς τα κατω ωστε να κατσει η σκουπα απο πανω. |
ακολουθησαμε την συμβουλη του και κοψαμε λιγο απο το πανω μερος της σκουπας δημιουργωντας μεγαλυτερο ανοιγμα για τον αερα. |
Συντομα θα ρυθμισουμε και αυτο το θεμα ωστε να υπαρχει το αναλογο καυσιμο. |
ΥΓ1 εκανα και service 30000 λαδια,τακακια κτλ. ετοιμος για τουρινγκ |
STELIOS έγραψε: |
1- Οι σωληνες που λεει παραπανω ο Baphomet ειναι του υδραυλικου τιμονιου. (Ε, ρε παιδια 1.000.000. φορες τα εχουμε πει αυτα, ΑΜΑΝ !!! |
Πέτρο?! ![]() |
ακριβως, του υδραυλικου τιμονιου. Και οπως ειπε ο Λιολιος και οι δικες σου ηταν σταβωμενες Σταυρο...Αλλιως δεν καθεται η σκουπα. |
Baphomet έγραψε: | ||
προγραμμα για εμας δεν παιζει. σειριακος προγραμματισμος... εν καιρω... |
Bathomet έγραψε: |
οσο για το στεγνωμα ψηλα, γινεται να ρυθμιστει καπως το ποσο καυσιμο θα ριχνει ωστε να παραμεινει σταθερη η αναλογια αερα/καυσιμου. |
Παρακαλείται ο κος Baphomet οπως επικοινωνήσει με τον κο pugsang με σκοπό την τοποθέτηση προγράμματος μέσω σειριακού προγραμματισμού στο αυτοκίνητο του |
kanelj έγραψε: |
εννοειτε πως αν δεχεται μεγαλο ποσοστο αερα τοτε θα χρειαζεται και περισσοτερο καυσιμο...που κολλησες δεν καταλαβα...! |
STELIOS έγραψε: |
Εκτως αν εννοει πως ΜΕΤΑ το κοψιμο της σκουπας στεγνωνει λογο υπερβολικου αερα. |
ρε παιδιά... τι πνιγεστε σε μια κουταλιά νερο? η σκούπα παιρνει τραβαει αέρα και οπως ειναι. Απλά επειδη το καπώ εκει εχει μια καμπύλη που "φραζει" καπως το ανοιγμα της σκουπας δεν μπαινει όσος αέρας ειναι "προορισμενη" η σκουπα να πάρει. Γι αυτο την "βοηθάμε" λίγο κοβωντας παραπάνω. Στεγνωμα θα εχουμε και στις 2 περιπτώσεις καθώς ο εισερχόμενος αέρας ειναι σίγουρα μεγαλύτερος απο οτι με φιλτροκουτι και πνιχτες. Με αλλα λόγια η αναλογία αέρα/καυσίμου αλλάζει με τον αέρα φυσικά να υπερτερεί. Οπότε το αμαξι θελει καύσιμο για να αποδιδει σωστα και ψηλά. Χαμηλά σκοτώνει πάντως...
ΥΓ ο κος pugsang παρακαλείται να αποστείλλει λεπτομέρειες με πμ ή να μας πει το κινητο του να τον πάρουμε... |
STELIOS έγραψε: | ||
Nαι κατανοητο, απλα εμενα μου φανηκε λιγο περιεργο το γεγονος οτι παρολο που στεγνωνει γινεται προσπαθεια να αυξηθει κι'αλλο η παροχη αερα. Οποτε το συμπερασμα ειναι πως ψηλα δεν εχει διαφορα, στεγνωνει ουτως η αλλος (οπως ειναι αναμενομενο εξαλου) ΜΕΧΡΙ να μπει προγραμμα. Σωστα? Απ΄την αλλη, με αυτη την πατεντα δουλευει καλητερα χαμηλα, σωστα? Αν ειναι ετσι ΟΚ το καταλαβαμε. Παντως ετσι που την ειδα τη σκουπα στου Σιμου στο FASTER, λογικα πρεπει να εχει πολυ καλητερη εισροη απ'τη νορμαλ. Τωρα που θα βαλω εκκεντροφορο με βλεπω να την "τσαμπουκαλευω" κ'εγω. |
MEMsound. έγραψε: | ||
Κάνε ένα ωραιότατο delete σε αυτήν την σκέψη γιατί το 2λιτρο μοτερ έχει ανάποδα εισαγωγή και εξαγωγή (εμπρός εισαγωγή, πίσω εξαγωγή) σε σχέση με τα 1,4 και 1,6 αλλά και τελείως διαφορετικό μπλοκ... |
....μηπως να βαλω σωληνα παρακαμπτοντας τον και να τελειωνει η ιστορια... |
MEMsound έγραψε: | ||
Εγώ αυτό θα έκανα. ![]() |
lepou έγραψε: |
Εχθες λογο δουλειας κινηθηκα στην Αττικη οδο.Εκει λογο αραιης κινησης καταφερα να κινηθω με αυξημενη ταχυτατα.Απογοητευτηκα με την αποδοση του αυτοκινητου στις υψηλες ταχυτητες.Μου φενεταν σαν το αμαξι να πασχιζε να βρει να ρουφηξει παραπανω αερα αλλα ματαια.Εκει που μετα τις 4000στροφες το αμαξι κενταγε τωρα δεν μπορω να πω το ιδιο.
Ξαφνικα να επαθε κατι το μοτερ δεν νομιζω αρα υπευθηνη για αυτο ειναι πιστευω η εισαγωγη με το φιλτρο στο φιλτροκουτι.Το απογευμα ξανα μπαινει η σκουπα και μετα βολτα κατα Αττικη οδο μερια για εντυπωσεις. |
Εχθες λογο δουλειας κινηθηκα στην Αττικη οδο.Εκει λογο αραιης κινησης καταφερα να κινηθω με αυξημενη ταχυτατα.Απογοητευτηκα με την αποδοση του αυτοκινητου στις υψηλες ταχυτητες.Μου φενεταν σαν το αμαξι να πασχιζε να βρει να ρουφηξει παραπανω αερα αλλα ματαια.Εκει που μετα τις 4000στροφες το αμαξι κενταγε τωρα δεν μπορω να πω το ιδιο.
Ξαφνικα να επαθε κατι το μοτερ δεν νομιζω αρα υπευθηνη για αυτο ειναι πιστευω η εισαγωγη με το φιλτρο στο φιλτροκουτι.Το απογευμα ξανα μπαινει η σκουπα και μετα βολτα κατα Αττικη οδο μερια για εντυπωσεις. |
Η βολτα εγινε και............... σκουπα -σκουπιτσα μου ποσο σ αγαπω.
Τελος τα πειραματα.Η σκουπα μενει. |
Baphomet έγραψε: | ||
ετσιιιι... ![]() |
![]() |
..βαζεις και κεφτεδακια εκει μεσα??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() δουλευει καλά άραγε αυτο? δε νομίζω... |
MEMsound έγραψε: |
[Πέραν της πλάκας από τα λίγα που ξέρω ο σωλήνας της εισαγωγης μέχρι την χοάνη θα έπρεπε να ήταν πιο μακρύς.
|
εγω παλι,αν εξαιρεσεις το...οπτικο θεμα(!!),νομιζω οτι δεν ειναι λαθος!!
γιατι να υπαρχει σωληνας μεχρι την πεταλουδα???ετσι δεν ζεσταινεται καθολου ο αερας μεχρι να μπει στην πεταλουδα (λογω υλικο του σωληνα-μεγαλης διαδρομης κτλ).Αντιθετα ερχεται ΑΜΕΣΩΣ ο κρυος αερας του περιβαλοντος απο εναν σωληνα που εξεχει απο την μουρη του αυτοκινητου...Πολυ πιο κρυος αερας! ![]() λες να αρχισουμε τα αθωα πειραματα ![]() ![]() ![]() |
madjas έγραψε: |
Κανένα πρόβλημα από σκούπα έχει παρουσιαστεί; Έχει τύχει σε κανέναν κάτι που να τον κάνει να βγάλει την σκούπα;Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν είναι αυτό. Θα ήθελα να μάθω γιατί έχω αρχίσει και τρώγομαι για να βάλω σκούπα και δεν θέλω να την πατήσω. |
Ronin έγραψε: |
Μάνθο,πές αλεύρι...
...η Simota σε γυρεύει ![]() |
Ronin έγραψε: |
Μάνθο,πές αλεύρι...
....η Simota σε γυρεύει ![]() |
Φίλε μου το έχω υπόψη μου αλλά έχω επίσης υπόψη μου και κατι πιο "searched"..... ![]() Παρεπιπτόντως αυτή η σκούπα δεν πρέπει να είνια φτιαγμένη αποό την Simota για 206 2,0. Πιο πολύ για αυτοσχέδια τοποθέτηση μου φαίνεται. ![]() |
Είναι για 206, είναι για 2λιτρο, και είναι και SIMOTA ![]() |
αμαν ρε παιδια τοσο ασχετοι ειστε?
αυτη η σκουπα ειναι για 2λιτρο και ειναι ηλεκτροτροφοδοτουμενη! λειτουργει με 12V και περνει ρευμα απο δεξι φαναρι! Ρουφαει οτι σκονη θελεις! αμα λαχει την βγαζεις απο την βαση της και καθαριζεις και το σαλονι του αυτοκινητου!σαν Black & decker δηλαδη!! ![]() |
Anyway, απλά θα σας θυμήσω ότι κάποτε τραβούσα και εγώ από εκεί αέρα... (εποχή προ-σκούπας) και είχε αποδώσει τα μέγιστα ![]() ![]() |
Ακριβώς προ-σκουπας που τραβάει αέρα από μπροστά......
Άρα γιατί να πάμε σε προ-εποχή???? ![]() ![]() ![]() |
Ydwr έγραψε: |
Εχω κατι κατα νου μα δεν μπορω να το αποκαλυψω ακομα ![]() ![]() Αλλα για να μην σας ζαλίζω. Θέλω τις top 5 προτασεις σας οσον αφορα την εισαγωγη. Εαν ειναι δυνατον και με τιμες... Παρακαλώ μην απαντατε με τυπο (πχ Σκουπα, βαρελακι κτλ) αλλα συγκεκριμενα (Σκουπα simota, σκουπα ps κτλ). ------------------------ Προς τους αγαπητους mods, παρακαλω την ανοχη και την κατανοηση σας. Γνωριζω οτι εχουν αναφερθει πολλα σχετικα με την εισπνοη του pug, αλλα πιστευω οτι συλλογικα θα μπορέσουμε να βρουμε το αποδεδειγμενα το καλύτερο και να σταματήσουν οι υποθεσεις... και ο νοων νοητων ![]() |
Anyway, απλά θα σας θυμήσω ότι κάποτε τραβούσα και εγώ από εκεί αέρα... (εποχή προ-σκούπας) και είχε αποδώσει τα μέγιστα ![]() ![]() |
kanelj έγραψε: | ||
Πλακα κανω!ετσι κι αλλιως και εγω απο που τραβαω νομιζεις?? ![]() http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=343 |
sfaker2000 έγραψε: |
πιστευω οτι ενα φιλτρο μεσα στο κουτι θα δουλεψει καλυτερα...αυτη ειναι η γνωμη μου... ![]() ειναι για 206 GT,και ειναι της SIMOTA...τωρα για να την δινει ετσι η τοποθετημενη ετσι,παει να πει οτι θα δουλει σωστα.....ενας φιλος εχει το ιδιο 206 GT βελτιομενω στα 180PS εχει βαλει φιλτρο μεσα στο κουτι,και δουλευει τελεια... |
shiba έγραψε: |
συνοπτικα τα πλεονεκτηματα κα ιμειονεκτηματα του ελευθερου φιλτρου μπορει να μου τα πει καποιοσ?απο θορυβο+αποδοση?...εγω λεω να το βγαλω μονο και μονο επειδη η χωανη ειναι εκτεθιμενη και αυτο δεν μου αρεσει και πολυ.. |
το σίγουρο ειναι οτι δεν χάνεις σε τιποτα. |
shiba έγραψε: | ||
|
συνοπτικα τα πλεονεκτηματα κα ιμειονεκτηματα του ελευθερου φιλτρου μπορει να μου τα πει καποιοσ?απο θορυβο+αποδοση?...εγω λεω να το βγαλω μονο και μονο επειδη η χωανη ειναι εκτεθιμενη και αυτο δεν μου αρεσει και πολυ.. |
Επειδή έτυχε να δοκιμάσω και το φίλτρο ελευθέρας (μάρκας Green) πριν την σκούπα που έχω τώρα, θα πώ ότι μειονεκτήματα δεν υπάρχουνε. Πλεονέκτημα είναι ότι το αμάξι "ξυπνάει" τουλάχιστον 750 σ.α.λ. πιο κάτω από εκεί που "ξυπνούσε" κανονικά, διαφορά στην κατανάλωση δεν υπάρχει, ενώ ο θόρυβος γίνεται ελάχιστα πιο άγριος σε σύγκριση με το εργοστασιακό φίλτρο. Ψηλά δεν κρεμάει καθόλου (τουλάχιστον όχι τόσο όσο με τη σκούπα). Γενικά, τα 60 ευρώ που έχει αξίζει να τα δώσεις για να το δοκιμάσεις! ![]() Να προσθέσω πως είχα αφαιρέσει τον πνίχτη και τον είχα αντικαταστήσει με αλουμινοσωλήνα (και αυτό βέβαια έκανε την διαφορά πιο αισθητή!) Αν έχεις άλλη απορία πες μου... (προτείνω να βάλεις Green) ![]() |
.................................
Πλεονέκτημα είναι ότι το αμάξι "ξυπνάει" τουλάχιστον 750 σ.α.λ. πιο κάτω από εκεί που "ξυπνούσε" κανονικά, διαφορά στην κατανάλωση δεν υπάρχει, ενώ ο θόρυβος γίνεται ελάχιστα πιο άγριος σε σύγκριση με το εργοστασιακό φίλτρο. Ψηλά δεν κρεμάει καθόλου (τουλάχιστον όχι τόσο όσο με τη σκούπα). Γενικά, τα 60 ευρώ που έχει αξίζει να τα δώσεις για να το δοκιμάσεις! ![]() Να προσθέσω πως είχα αφαιρέσει τον πνίχτη και τον είχα αντικαταστήσει με αλουμινοσωλήνα (και αυτό βέβαια έκανε την διαφορά πιο αισθητή!) ................. |
σιγα που δεν θα ειχα απορια...πρωτα απο ολα γιατι αντικατεστησεσ το ελευθερο φιλτρο σου με την σκουπα?επισησ φιλε steve θα ηθελα σαν ασχετοσ να σε ρωτησω αν θα υπαρχει προβλημα στο μελλον αντικαθιστωντασ τον πνιχτη με αλουμινοσωληνα...η οποιοσ αλλοσ ξερει ασ μου πει...σε αποδοση η σκουπα ειναι πολυ καλυτερη? |
τελικα αποφασισα να το χτυπησω το ελευθερο φιλκτρακι....green ειπαμε προτεινουμε ε?αληθεια ο αλουμινοσωληνασ ποσο θα μου κοστισει περιπου? |
σωληνα αληθεια απο που θα βρω?πρεπει να ζητησω συγκεκριμενεσ διαστασεισ κλπ? |
loipoω επειδη εχω καιρο να κανω κουφη ερωτηση....''διαβαζα τισ προηγουμενεσ σελιδεσ και μου δημιουργηθηκε μια απορια..μπορω να βαλω την φιλτροχοανη μεσα στο φιλτροκουτι?αν ναι ποια τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειονεκτηματα...αν δεν γινεται ισωσ ψηνομουνα να βαλω ελευθερ φιλτρο και να την βγαλω την omp χωανη μου...τι λετε?ποια η γνωμη σασ?μου προτεινετε καποιο ελευθερο που θα εκανε καλυτερη δουλεια απο την omp? |
σπυρο θα σε μαλωσω....
ακομα με τα αποτελεσματα του ams ασχολεισαι??? αφου το εχουμε πει ειναι μουφα οσον αφορα τη σκουπα. ο λογος απλα δες μια δυναμομετρηση και ποση ταχυτητα εχει εμπρος ο ανεμιστηρας και συγκρινε με δρομο... ειδικα δε στο ams ο ανεμιστηρας που εχουν ειναι λιγο πιο μεγαλος απο του σπιτιου σου ![]() |
εγώ έχω να πω απλά οτι όποιος το σκέφτεται για σκούπα να περιμένει λίγο ακόμα... ![]() ![]() ![]() |
ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΕ 3 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ :
ΦΙΛΤΡΟ GREEN 62€ (ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΦΙΛΤΡΟ BMC 78€ (ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΒΑΡΕΛΑΚΙ BMC 280€ ΣΚΟΥΠΑ GREEN 130€ ΣΚΟΥΠΑ GREEN 170€ (CARBON STYLE).ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ (206 1,6 '04 16V) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ(16V). ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ "ΑΞΙΖΕΙ" Η ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. |
ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΕ 3 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ :
ΦΙΛΤΡΟ GREEN 62€ (ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΦΙΛΤΡΟ BMC 78€ (ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΒΑΡΕΛΑΚΙ BMC 280€ ΣΚΟΥΠΑ GREEN 130€ ΣΚΟΥΠΑ GREEN 170€ (CARBON STYLE).ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ (206 1,6 '04 16V) ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΣΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ(16V). ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΤΕΡ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ "ΑΞΙΖΕΙ" Η ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. |
:
[b]ΦΙΛΤΡΟ GREEN 62€ (ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) ΦΙΛΤΡΟ BMC 78€ (ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ) |
|
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΑΠΛΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙ σκ**α ΘΟΡΥΒΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ |
|
sfaker2000 έγραψε: |
Προσεξε και η SIMOTA εβγαλε βαρελακι,ειναι κιτακι με ολες της σοληνες και τα παρελκομενα για 206 1600...ουτε κοβεις ουτε ραβεις,το εβαλε ενας φιλος προχθες...μεσα σε μια κουτα ειναι ολα,και ο σοληνας παει μπροστα στον προφιλακτιρα,οποτε θα τραβαει ψυχρω αερα,και ειναι ολο απο ανθρακονημα γνισιω.... ![]() ![]() |
307Lucifer έγραψε: |
Ασε steveακο!!!
Τώρα έβλεπα την simota και θυμήθηκα πως είναι κινέζικη.... Θα εκραγεί!!! ![]() Μάλλον θα χρειαστώ τα φώτα σου στην εισαγωγή.... ![]() όταν ξαναβρεθούμε... ![]() |
τελικα αγορασα το kn 60 ευρω..ειχε και δωρεαν το σπρει καθαρισμου...δεν το εχω βαλει ακομα...ο ξαδερφοσ μου που αγορασε το ιδιο για το yaris του το δοκιμασαμε και μασ φανηκε ικανοποιητικο..τωρα θα ηθελα να βρω καμια πατεντα(προτεινετε παιδεσ)για να 'σπρωξουμε''πιο πολυ αερα στο φιλτροκουτι..καλο βραδυ σε ολουσ |
DIMCHRI έγραψε: | ||
ανεμιστηράκι μήπως ??? ![]() |
δηλαδη μητσαρα?για δωσε μου τα ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||
αστειευομαι για το ανμιστηράκι..πάντως έχω στον νου μου αυτό : http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=61 ![]() είναι για δίλιτρο αλλά μπαίνει και στο δικό μας. |
kαταρχην νομιζω οτι ειναι 70-130... |
kαταρχην νομιζω οτι ειναι 70-130...
να παρεις το μικρο. σκεψου κατι. εγω πηρα το 130 απο το φιλιππο που εχει διλιτρο 206 ο οποιος δε αγορασε το μεγαλο-που του προτειναν- γιατι σε πολλους μπουκωνε... φαντασου σε σενα που ειναι 1.6 ποσο θα μπουκωνει.... |
κανεις μακραν τη καλυτερη και πιο ακριβη επιλογη στο θεμα της εισαγωγης.
|
Τις αναθυμιάσεις ρίξτες πάλι μέσα αγορίνα μου ![]() ![]() ![]() |
.....Αλλά μου είναι μεγάλη απορία ΓΙΑΤΙ πρέπει οι αναθυμιάσεις των λαδιών να μπαίνουν στον θάλαμο καύσης ΜΑΖΙ με τον αέρα για να γίνει ξανά η καύση... |
Αυτό γίνεται κυρίως για οικολογικούς λόγους αλλά και για να μην στάζουν οι αναθυμιάσεις μέσα στον χώρο του κινητήρα αλλά και κάτω από το αυτοκίνητο (και λεκιάζουν...) |
Ωραία η τοποθέτηση, αλλά εξακολουθώ να επιμένω για τις αναθυμιάσεις ότι πρέπει να μπούνε πάλι ![]() |
Όσο για τον μαύρο σωλήνα που πάει στο φανάρι, πολύ μπροστά τον έχεις βάλει... κόψε κανα 2 πόντους ![]() |
Ασε stevako.... ![]() |
Συμφωνώ απο την μια (ότι εκέι είναι λίγο ταπωμένος - όχι τόσο καλή πρόσβαση σε κρύο αέρα) αλλά απο την άλλη αμα κοντύνω τον σωλήνα αυτό δεν έχει άμεση επίπτωση στην υποπίεση της εισαγωγής (που από ότι έχω ακούσει από άλλους) - ίσως χάσω....??? ![]() ![]() ![]() Θα δοκιμάσω να ντύσω τον σωλήνα με θερμομονωτικό και να τον βάλω να πάρει από το χαμόγελο.... ![]() |
307Lucifer έγραψε: | ||
Και εγω αυτήν την σκέψη είχα από την αρχή.... Αλλά μου είναι μεγάλη απορία ΓΙΑΤΙ πρέπει οι αναθυμιάσεις των λαδιών να μπαίνουν στον θάλαμο καύσης ΜΑΖΙ με τον αέρα για να γίνει ξανά η καύση.... ![]() ![]() ΛΟΙΠΟΝ... Οι φωτό είναι εδω: ΒΜC - CDA (Οι αναθυμιάσεις που μείναν ξεκάρφωτες...) ΒΜC - CDA (.?.?.) ΒΜC - CDA (Κάπου εκεί κάτω από το φανάρι...) Δείτε που μπαίνει η νεροπαγίδα....γκλούμπ! ![]() |
tsikis έγραψε: |
και σε αυτόν πόσο περισσότερα του έβγαλε ?
μην ξεχνάς ότι είναι πάνω απο τον κινητήρα και αυτό δεν είναι και τόσο καλό ! μπορούμε να βρούμε τις διαφορές απ' αυτόν που σου το έβαλε ? δεν μπορεί κάτι θα έχει κρατήσει ! |
Σου τραβαει απο 4500 και πανω???Με σκουπα?!
Χαρη δεν μας τα λες καλα ![]() ![]() Πρωτη φορα ακουω αμαξι με σκουπα και να δεινει στις ψηλες στροφες μεχρι κοφτη και να κρεμαει στο φασμα της μεγιστης ροπης....... ![]() Εισαι σιγουρος γι'αυτο που εγραψες ![]() ![]() ![]() |
tsosmoulis έγραψε: |
μητσαρα τελικα το παπαδακι το εβαλες για τις αναθυμιασεις? |
tsosmoulis έγραψε: |
παντως για το παπαδακι στις αναθυμιασεις συμφωνω αν και το ιδανικο θα ηταν να μπαινουν ξανα μεσα (πιθανοτατα ο λογος ειναι για να λαδωνεται η πεταλουδα) κι εγω ενα παρομοιο παπαδακι φοραω. |
Mario RC στο 206club.com έγραψε: |
This is my home made CAI kit for RC. The filter is simota double charger. With this mod I got 2,5 lenghts of a car at 1/4 mille. Other mods are : chipped, decat full sport exhaust.
http://raceonlimit.zapto.org/raceonlimit/slike/Mario%20RC/CAI/pravi%20CAI/DSC03574.JPG http://raceonlimit.zapto.org/raceonlimit/slike/Mario%20RC/CAI/pravi%20CAI/DSC03579.JPG http://raceonlimit.zapto.org/raceonlimit/slike/Mario%20RC/CAI/pravi%20CAI/DSC03580.JPG http://raceonlimit.zapto.org/raceonlimit/slike/Mario%20RC/CAI/pravi%20CAI/DSC03581.JPG http://raceonlimit.zapto.org/raceonlimit/slike/Mario%20RC/CAI/pravi%20CAI/DSC03583.JPG |
Το έχω ξηλώσει εγώ, εδώ και 3 χρόνια. Μάλιστα μέσα στο φιλτροκούτι έχω τοποθετήσει και μία φιλτροχοάνη .. |
brz20 έγραψε: |
Απλα θα σου ανεβασει λιγο τον θορυβο της μηχανης οταν θα τραβαει πολυ αερα.Δουλεια του ειναι να πνιγει τον θορυβο.Δεν θα δεις αυξησει στην αποδοση παντως. |
kanelj έγραψε: | ||
![]() Μηπως μπορεις να το εξηγησεις καλυτερα γιατι ετσι οπως το...διαβαζω ειναι αδυνατον!! ![]() |
GtMafia έγραψε: |
Ωραία.γιατί είχα μια ανησυχία μήπως κάνω βλακεία...!Το ξήλωσα τελικά,σιγα τα ωα...Τώρα η απορία μου είναι να αφήσω το ακορντεόν που βγαίνει από το φιλτροκούτι να κοιτάει το ψυγείο,χωρίς να το πειράξω ή επειδή μπορεί να τραβάει ζεστό αέρα από το ψυγείο να βάλω μία εύκαμπτη σωλήνα να κοιτάει χαμηλά τον προφυλακτήρα??? |
STELIOS έγραψε: | ||
Kαλητερα μην το αφησεις πισω απ΄το ψηγειο γιατι εμποδιζει τη ροη του αερα (το ψηγειο) και φησικα πισω απ’αυτο κυκλοφορει ζεστος αερας. Τωρα μια κ’εβγαλες τους πνιχτες δεν βαζεις κ’ενα ελευθερο φιλτρο στο φιλτροκουτι να ολοκληρωσεις το συστημα... |
Sidobre έγραψε: | ||||
Η καλύτερη και πιο ασφαλή θέση (από πλευράς εισροής νερού) είναι όπως κοιτάς τον κινητήρα τέρμα δεξιά στο φανάρι. Μπαίνει αέρας κανονικά από εκεί (εκεί έχουν και τα περισσότερα πλέον την εισαγωγή αέρα αντίθετα με τα παλιά που έπερναν τον αέρα από το θόλο) και βέβαια είναι κρύος. |
elias έγραψε: |
Έχοντας κάνει 40000km με το ελεύθερο φίλτρο green είπα να το ρίξω ένα καθάρισμα. Βέβαια το φύσαγα κάθε 10000km αλλά όπως διαπίστωσα μετά, καμιά σχέση το φύσημα με το καθάρισμα. Πήρα το κιτ καθαρισμού με 24 ευρώ (σαμπουάν και σπρέι λαδιού) και βουρ στο πλύσιμο. Το τι βρώμα έβγαλε δεν λέγεται. Έγινε σαν καινούριο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόσο λάδι ψεκάζουμε μετά? Ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές? Επίσης μπορώ να χρησιμοποιώ για πλύσιμο κάποιο άλλο σαμπουάν πχ. κρεμοσάπουνο? |
Το ξερω οτι το εννοει ετσι.Το προβλημα ειναι οτι δεν το λεει αλλα το εννοει. |
Δηλαδη μια μερα ακινητο το αμαξι ε?
|
"παλι ρε μωρο μου με το αμαξι ασχολισε?Αμαν" |
Ετσι κι αλλιως Μανθο αυτην την ατακα την ακουω παντα.
Εχει και καποιες παραλαγες αλλα η κεντρικη ιδεα ειναι ιδια. |
red206rc έγραψε: |
Σταυρο τα έχουμε πει και απο κοντα... |
red206rc έγραψε: |
Α! και για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, η μηχανολογια και η φύσική της δεν ειναι μαλ***ες. Εκτος αν θεωρείς ανθρώπους που έχουν βγάλει τα μάτια τους πάνω απο βιβλία και αποροφούνται και σε εταιρίες όπως η πέζο ΜΑΛΑΚΕΣ και μαστορες- βελτιωτές(???) ΜΑΓΚΕΣ.... |
![]() ![]() |
vinman έγραψε: | ||
...κακά λόγια.....=Πιπέρι..... |
MEMsound έγραψε: | ||||
Προφανώς σε μπέρδεψε με τον Stevon... ![]() ![]() ![]() |
ψαξε βρες ενα φιλτροκουτι μαμα απο παλιο 1.6 με το σωληνα του και τελειωσε η ιστορια...
η χοανη κανει πολυ θορυβο το βαρελλακι ειναι η καλυτερη λυση αλλα ειναι πανακριβο.....(εγω εχω τετοιο και τα εχω δοκιμασει ολα...) |
recife206 έγραψε: |
Μετά από μελέτη των όσων έχετε γράψει μέχρι τώρα κατέληξα στο να αλλάξω το εργοστασιακό φιλτρο στο φιλτροκούτι με ένα της green. Όταν όμως δοκίμασαν να το βάλουν μου είπαν οτί δε μπαίνει το κλασσικό, γιατί το δικό μου μοντέλο έχει ίδιο φίλτρο με το citroen C4. Αφού λοιπόν το παρήγγειλαν, πήγα σήμερα όλο κ@υλ@ να το βάλω. Δυστυχώς όμως ούτε αυτό έκανε (ξενέρωμα) και μάλιστα μου είπαν οτί για το δικό μου δε βγάζει ούτε η green, ούτε η k&n, αλλά ούτε και η jr (φοβερό ξενέρωμα!). Το μοντέλο είναι 1.6 16v gti του 2005. Και σας ρωτάω... ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας... ![]() |
0020040300Β - REMUS UNIVERSAL GROUP N BURNED
Υπάρχει τρόπος να ανεβάσεις φωτό του δικού σου; Κι αφού όλα πάνε καλύτερα και η ψυχολογία μου πήρε την ανιούσα... Σε μία γνωστή μου ευθεία είδα σε ένα σημείο σχεδόν 180χαω όταν θυμάμαι δύσκολα έβλεπα εκεί πάνω από 175 πριν τα φρένα... Αλλά... παράξενο, τώρα που κρύωσε ο καιρός η απόδοση ανέβηκε κι άλλο... είναι αντιληπτό σαν αίσθηση κυρίως στις χαμηλές και μεσαίες σαλ με 3η και 4η. Έχει κάποια βάση αυτό λόγω ψυχρότερου αέρα, αλλά μιλάμε για αισθητή διαφορά (που δεν την έβλεπα άλλοτε τόσο εύκολα). Να έχει σχέση με το πρόγραμμα; Μήπως με τις νέες δυνατότητες αναπνοής (εξαγωγής) του κινητήρα τα ωφέλη εισαγωγής ψυχρότερου αέρα μετατρέπονται ευκολότερα σε απόδοση; Το δεύτερο το ακούω λογικότερο. Αν ισχύει αυτό τότε... σκέφτομαι ότι εάν βελτιώσω την εισαγωγή αέρα θα έχει πλέον κάποιο νόημα (έχω μόνο βγαλμένο τον πνίχτη αλλά μαμά φίλτρο κλπ). Τί λέτε; |
Υπάρχει τρόπος να ανεβάσεις φωτό του δικού σου; Κι αφού όλα πάνε καλύτερα και η ψυχολογία μου πήρε την ανιούσα... Σε μία γνωστή μου ευθεία είδα σε ένα σημείο σχεδόν 180χαω όταν θυμάμαι δύσκολα έβλεπα εκεί πάνω από 175 πριν τα φρένα... Αλλά... παράξενο, τώρα που κρύωσε ο καιρός η απόδοση ανέβηκε κι άλλο... είναι αντιληπτό σαν αίσθηση κυρίως στις χαμηλές και μεσαίες σαλ με 3η και 4η. Έχει κάποια βάση αυτό λόγω ψυχρότερου αέρα, αλλά μιλάμε για αισθητή διαφορά (που δεν την έβλεπα άλλοτε τόσο εύκολα). Να έχει σχέση με το πρόγραμμα; Μήπως με τις νέες δυνατότητες αναπνοής (εξαγωγής) του κινητήρα τα ωφέλη εισαγωγής ψυχρότερου αέρα μετατρέπονται ευκολότερα σε απόδοση; Το δεύτερο το ακούω λογικότερο. Αν ισχύει αυτό τότε... σκέφτομαι ότι εάν βελτιώσω την εισαγωγή αέρα θα έχει πλέον κάποιο νόημα (έχω μόνο βγαλμένο τον πνίχτη αλλά μαμά φίλτρο κλπ). Τί λέτε; |
Σκάσε εσύ... μου χαλάς τη νιρβάνα μου! ![]() Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία μου (προ ραλλοχτάποδου) από αλλαγές φίλτρων, χοανών κλπ στην εισαγωγή απέδειξε ότι δεν κάναν καθόλου δουλειά παρά μόνο διαφορετικό θόρυβο. Η φιλτροχοάνη ως γνωστόν ρίχνει την απόδοση ενώ η αφαίρεση του πνίχτη βελτιώνει ελαφρώς την απόκριση και ως εκεί. Σκούπα δεν δοκίμασα αλλά είμαι σίγουρος ότι σε μαμά κατάσταση ούτε αυτή θα έκανε δουλειά. |
Ελεύθερο φίλτρο Green με 60 ευρώ και είσαι έτοιμος ![]() |
![]() ![]() |
grpap έγραψε: |
Να αφησεις το μαμα φιλτρο.Τωρα με τον ψυχροτερο αερα ολα πανε καλυτερα.Χθες επιασα στην ελαφρα κατηφορικη ευθεια πριν τη αριστερη στροφη για την ευθεια του Σειριου 210+.Με μαμα φιλτρο και τον πνιχτη. |
ΥΓ Φιλε αν και ειναι εκτος θεματος θα πω οτι με τη 21mm αντιστρεπτικη εχω ξετρελλαθει.Αλλα πλεον θελω αμορτισερ αμεσα και περισσοτερα αλογα η πιο κοντο κ/π.Και λαστιχα γιατι τα Ρ6 για ετσι οπως το παω δεν..............Αν καθυστερησει τα record sp θα παω στα selex μπλε. |
Το άλλο καλό με το μαμά φίλτρο είναι το καλύτερο φιλτράρισμα του αέρα που αγγίζει το 100%. |
Κανα εικονίδιο να χέζει τον Παναγιώτη υπάρχει; ![]() |
δε μας χεζεις ρε μιλτο με το φιλτραρισμα...
εδω το κορσα μου ειχε κανει 170000χλμ με συρματινη χοανη κολομπο και ακομα ζει και βασιλευει.... ακους τις μαλ***ες του καθε παπατζα για να πουλησει τα φιλτρα του. αν οπως ειπε ο σταυρος το πλενεις καθε 7-10000χλμ και βαζεις λαδακι εισαι καλυτερα και απο μαμα πιθανοτατα... |
Ξερει κανεις που βρισκεται ο πνιχτης στα multiplex;Κατω στον αναπνευστηρα η στο σωληνα που παει από το φιλτρο στην πεταλουδα;Μου εβαλε ιδεες να τον βγαλω τον πνιχτη ο Μιλτος. |
Εάν βρούμε κολλάρο και υδραυλικό σωλήνα (Φ8 ή Φ10) με γωνία |
Νεοτερα:σημερα ειχα ελευθερο χρονο και ειπα να κανω δοκιμη.Εβγαλα λοιπον το χαρτινο μαμα φιλτρο (purflux),εβαλα το ελευθερο Κ&Ν και βγηκα για δοκιμη.Περιφερειακη Υμηττου,Αττικη Οδος μεχρι Ελευσινα και επιστροφη.Η πρωτη παρατηρηση ειναι οτι ναι,οι θερμοκρασιες λαδιου που αναπτυσσονται ειναι σαφως αρκετα μικροτερες απο οταν ειχα το μαμα φιλτρο.Το σημαντικο ειναι οτι μολις κοψεις ρυθμο αυτες οι θερμοκρασιες πεφτουν πολυ γρηγορα σε ενα κλικ πανω απο τους 90 βαθμους.Το ιδιο και οταν κρατιουνται σταθερες ταχυτητες 150-160 χαω (4250-4500 σαλ).Με σφαλιαρες στο γκαζι για επιταχυνσεις με 4η και 5η στο κιβωτιο οι θερμοκρασιες λαδιου ειναι στη μεση μεταξυ 90 και 115 βαθμων.Το ιδιο και με 2η η 3η ταχυτητα.Μολις οι επιταχυνσεις τελειωσουν και σταθεροποιηθει ο ρυθμος η θερμοκρασια λαδιου ξαναπεφτει πολυ γρηγορα σε ελαχιστα πανω απο τους 90.Το λαδι ειναι motul 300V chrono 10w40.
Τα μειον ειναι η λιιιγο μικροτερη επιταχυνση απο τα 180 και πανω και το μη τελειο φιλτραρισμα. Συμπερασμα:για οσους το πλακωνουν (ποιοι να ειναι αυτοι αραγε;) το ελευθερο φιλτρο βοηθαει στο κρατημα των θεμοκρασιων χαμηλοτερα. Και εχει και μικροτερη καταναλωση λαδιου επειδη δεν ρουφαει τοσο πολυ αναθυμιασεις.Θα το δω και οταν κανω ταξιδι για περισσοτερα συμπερασματα. Αυτααααααααααα.......... ![]() |
Αλλαχτηκε και παει σφαιρα.Οσον αφορα τις θερμοκρασιες λαδιου ισχυει οτι ειπα και πιο πανω. |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: |
Ολα όσα γράφω είναι για να ωθήσω προς τη σωστή κατεύθυνση φίλους που ενδιαφέρονται, όπως ώθησαν και εμένα κάποιοι, και όχι για να κάνω τον ''έξυπνο''.Ως εκ τούτου δεν έχω κάτι άλλο να πώ αλλά και να απαντήσω σε υποτιμητικούς υπενηγμούς αλαζωνικών εγωπαθών συμπεριφορών ορισμένων. |
φ70 ειναι και η εισοδος και η εξοδος στο κουτι.
αυτο που λες το ειχε κανει o dimzaf εβαλε ενα σωληνα φ100 και τον προσαρμοσε κατω απο φιλτρο κουτι τον γυρισε στο πλαι και τον κατεληξε μεσα στο πλαστικο θολο πισω απο προβολακι...αποτελεσμα?αισθητα χειροτερο........... ο δε δημητρης καταφρακτος εκανε το ιδιο στο rc γυρνοντας σωληνα απο κατω απο φιλτροκουτι προς τα μπροστα μαλιστα να περνει αερα καρω απο προφυλακτηρα αμεσα απο περιβαλλον...και αυτος χειροτερα.... για αυτο σου λεω στελιο. εγω εχω απογοητευτει απο ολα αυτα και δε περιμενω τιποτα απο τετοιες πατεντες |
στο δικο σου που το δοκιμασες εχει μαπ?? |
Pughell έγραψε: |
Ivang σχετικα με αυτο που λες,δεν εχεις αδικο και το μυστικο ειναι αλλου. ![]() Ναι μεν στελνεις περισσοτερο αερα αλλα φροντιζεις να μην το μπουκωνεις κιολας. ![]() Αυτο γινεται με δευτερο μικροτερο σωληνα ο οποιος δεν "κοιταει προσωπο" στον αερα. ![]() Οποτε ναι μεν απο την μια εχεις πολυ περισσοτερο αερα οσο τα χιλιομετρα ανεβαινουν απο την πχ 80αρα σωληνα αλλα ταυτοχρονα εχεις και μια αλλη σωληνα 60mm που εκτονωνει οσο αερα δεν χρειαζεται το μοτερ. Απλα η μειωμενη διατομη της "βγαζει" λιγοτερο αερα απο οσο παρεχει η 80αρα οποτε παντα εχεις ενα μικρο πλεονασμα αερα στην πεταλουδα. ![]() |
τα δικα μας ολα εχουν εναν μαπ σενσορ που διαβαζει ως 1.3μπαρ... |
Σωληνες παιρνεις απο καταστηματα που πουλανε κολλαρα αυτοκινητων,κλπ... ![]() ... |
Ivang σχετικα με αυτο που λες,δεν εχεις αδικο και το μυστικο ειναι αλλου. ![]() Ναι μεν στελνεις περισσοτερο αερα αλλα φροντιζεις να μην το μπουκωνεις κιολας. ![]() Αυτο γινεται με δευτερο μικροτερο σωληνα ο οποιος δεν "κοιταει προσωπο" στον αερα. ![]() |
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε: |
Ναι Steve... Φιλικά Πάντα ![]() |
το οποίο σιγά να μην δουλευει αλλά λέμε τώρα... ![]() |
Κομπλάρεις στην θέα του ET3J4 έ? ![]() |
οταν με το καλο τελειωσεις οοοολα τα αλλα
θα κατσουμε να βαλουμε τους τυπους κατω να δουμε τον ογκο του κουτιου που πρεπει να εχεις και να βρεις ενα φιλτρο πανελ σωστο διαστασεων να βαλεις καθετα στη ροη και θα χαζεψεις με τη διαφορα ![]() |
...(άντε και 16 ελατήρια να ανεβάσουμε μέχρι τις 8.150...) |
Αστο Ορεστη,τζαμπα χρηματα... ![]() Ηδη εχει αρκετα ψαγμενη εισαγωγη το RC. Εκτος και αν σε νοιαζει ο θορυβος... ![]() |
solonas2 έγραψε: |
Εχω να 206 1,4 75 hp.Θαήθελα να μου πείτε αν αξίζει η αγορα ενός ελεύθερου φίλτρου αντικαταστασης του εργοστασιακού, πχ της green ή k&n. Επίσης τι άλλο θα προτείνατε για μια φθηνή, εύκολη και αξιόπιστη βελτίωση. Ευχαριστώ παρα πολύ. |
solonas2 έγραψε: |
Εχω να 206 1,4 75 hp.Θαήθελα να μου πείτε αν αξίζει η αγορα ενός ελεύθερου φίλτρου αντικαταστασης του εργοστασιακού, πχ της green ή k&n. Επίσης τι άλλο θα προτείνατε για μια φθηνή, εύκολη και αξιόπιστη βελτίωση. Ευχαριστώ παρα πολύ. |
307__:)(dimitris) έγραψε: |
αλλιως που αλλου μπορω να το βαλω να τραβαει αερα? ![]() |
307__:)(dimitris) έγραψε: |
Καλημερα και απο εμενα να ρωτησω εχω παρει ενα βαρελακι BMC αν βαλω τον σωληνα που εχει να τραβαει αερα μπροστα στον προφυλακτηρα υπαρχει περιπτωση να τραβηξει νερο ![]() ![]() |
Να το πώ να το πώ? ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
OXIIII!!!!!!!!! |
Να το πώ να το πώ? ![]() |
gonakinen έγραψε: | ||
Το καλύτερο σημείο ειναι στο κενό που βρισκεται ψηλά στην μετώπη. Αφενός είναι πολύ δύκολό να φτάσουν εκεί νερά με οριζόντια ορμή ώστε να φτάσουν μέχρι την πεταλούδα σου( εκτος κι αν πάρεις φόρα στις πλημμύρες και μπέις σε ύψος νερού σχεδόμ στο μέτρο, αλλά και πάλι δύσκολο...), αφετέρου έχεις την καλύτερη απόδοση επειδή απο κει τραβάς πιο κρύο αέρα κι όχι απ'το ζεστό στο χώρο της μηχανής. Οπως ξέρεις κρυος αέρας=περισσότερη περιεκτικότητα οξυγόνου=καλύτερη καυση αρα και απόδοση... |
307__:)(dimitris) έγραψε: | ||||
Στην μετωπη το 307 δεν εχει καθολου χωρο να περασεις σωληνα γι΄αυτο ειπα αν στον προφυλακτηρα θα εχω προβλημα.Τελικα θα εχω προβλημα εεε ![]() |
ΕΠΕΙΔΗ ακριβως εχεις εκει το φιλτροκουτι
εχεις ενα θεμα στο σωληνα δηλαδη απο τη σκουπα μεχρι εκει που τελειωνει ο σωληνας που παει στο φιλτροκουτι εχει ενα κενο και ισως πρεπει να παρεις καμια τσοντα σωληνα... |
donpedro έγραψε: |
Τελικά πάω για σκούπα, αφου απο ότι έμαθα είναι ιδανικό για το αμάξι μου!
Σκέφτομαι σταδιακά να το συνδιάσω και με μια Remus εξάτμιση και στο τέλος να βάλω και ένα πρόγραμμα! Δηλαδή με κόστος 160+300+350= 810€ να φτάσω τους 125 ίππους περίπου, απο τους 110 που έχω τώρα! Τι λέτε και εσείς masters? Υπάρχει και η λύση βέβαια άλλου μοτέρ (2000) για να πάρω δύναμη, αλλα φαντάζομαι είναι πολλά τα λεφτά, αλλά ακόμα πιο πολλά αφου το βάλεις και μετά... |
gammyhorse έγραψε: |
Παιδια γεια σας.Εχω ενα Peugeot 206 1600cc(16v) μοντελο του 2007 και θα ηθελα να ρωτησω μηπως ξερει κανεις αν υπαρχει φιλτρο ελευθερας για το συγκεκριμενο και που μπορω να το βρω καθως ολες μου οι προσπαθειες εχουν αποβει ακαρπες.Φαινεται οτι εχουν αλλαξει το φιλτροκουτι.Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει ας μου απαντησει.Ευχαριστω προκαταβολικα,Γιαννης! |
Stevon ευχαριστω θα το ρωτησω.Παντως προβληματιζομαι γιατι πριν απο μερικες μερες παρηγγειλα ενα ελευθερο φιλτρο μεσω ενος φιλου μου μαστορα αλλα δεν ταιριαζε διοτι ηταν καποια εκατοστα μικροτερο απο αυτο που ταιριαζει στο φιλτροκουτι μου.Να υπογραμμισω οτι παιρνει το μακροστενο και οχι το τετραγωνισμενο φιλτρο. |
Παιδια γεια σας.Εχω ενα Peugeot 206 1600cc(16v) μοντελο του 2007 και θα ηθελα να ρωτησω μηπως ξερει κανεις αν υπαρχει φιλτρο ελευθερας για το συγκεκριμενο και που μπορω να το βρω καθως ολες μου οι προσπαθειες εχουν αποβει ακαρπες.Φαινεται οτι εχουν αλλαξει το φιλτροκουτι.Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει ας μου απαντησει.Ευχαριστω προκαταβολικα,Γιαννης! |
Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι στις ''μαμά'' διαστάσεις http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2937 |
Μάλλον κάνεις λάθος ![]() |
Ιδέες περί εισαγωγής από την Peugeot Sport:
Για 2λιτρους στα 370 ευρώ... |
Για 2λιτρους πάλι στα 230 ευρώ...
|
Steve έγραψε: | ||||
boite_gr_a.jpg ΠΡΡΡ ΤΣΑΠ ΤΣΑΠ |
Steve έγραψε: | ||||
alimentation_rcc.jpg ΠΡΡΡ ΤΣΑΠ ΤΣΑΠ |
Ghost Dog έγραψε: |
Και στις 2 περιπτωσεις τα αμαξια "χανουν" στα πολλα χιλιομετρα + οτι καταργεις τους δυο ξεχωριστους σωληνες που εχει το ρψ...... ![]() |
Λογικό είναι χωρίς πρόγραμμα να χάνουν στα πολλά ![]() |
υποψην για να μπει το κατω κουτι που λεει στο Α θελει και αλλο ψυγειο που αφηνει χωρο στο πλαι του ![]() |
AlienHack έγραψε: |
γιατο αναφέρατε την μπαταρία? για να κανει χώρο να μπει το βαρελάκι? |
ΕΓΩ προσωπικα ειχα βαλει το κομματι το αντιστοιχο του 1.4 απο φιλτροκουτι μεχρι θολο που ειναι ιδια διαμετρο με 1.6 αλλα χωρις πνιχτες
δε μπορω να πω οτι ειδα καμια διαφορα.... ![]() |
Όχι αυτό. Πιο κάτω, πιο κάτω! Σχεδόν κάτω απ το αυτοκίνητο. |
τι να το κανω εκεινο λοιπών? |
Ρε μλκα Σταυρε,ξεκολλα,θα μας διωξουν απο την δουλεια αν συνεχισεις ετσι... ![]() ![]() ![]() |
Ghost Dog έγραψε: |
Steve, το νου σου τι θα γραψεις........ ![]() |
Παντως το γεγονος οτι κανει το μιγμα αισθητα φτωχο οσο τα χιλιομετρα ανεβαινουν ειναι δειγμα οτι οντως η πατεντα αποδιδει πραγματικα. ![]() |
dimisgr έγραψε: |
λοιπόν μετά από πολύ ψάξιμο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΆΛΩ ΣΚΟΎΠΑ στο δικό μ το 206 1,4 16ν |
dimisgr έγραψε: |
θα θελα να μ πεις τη γνώμη σου για το πλαστικό βαρελάκι της bmc |
Κατα τα αλλα,σαν ροη αερα,μοιαζουν οσο μοιαζει και ενα πορτοκαλι με ενα λαχανο. |
...στην γευση ![]() ![]() ![]() |
Τί, τρώγονται δηλαδή? ![]() |
Στα 75 άλογα τί διαφορές πιστεύεις ότι θα δείς, ανάμεσα στις 3 επιλογές που έχεις?
1 άλογο? 2 άλογα? |
TopGear έγραψε: | ||
Σε ροπή τουλάχιστον υπάρχει καμιά διαφορά; Είναι πιο ζωντανό, πιο εύστροφο κτλ; Κάτι τέτοια διάβασα πάντως σε προηγούμενα posts...Οπότε πιο είναι το προτεινόμενο, αν προτείνεται κάτι; |
Αυτό με τα σωληνάκια έχω βαρεθεί να το γράφω... |
αν διαβασεις παλια εχει πει τι κανεις για τα σωληνακια
φαντασου το θυμαμαι εγω που δε με αποασχολει ψαξε καλυτερα |
nOkpos έγραψε: | ||
το σωληνακι ειναι του air condition και ειναι σιδερενιο δεν μπορεις να το κανεις τπτ εκτος αν κανεις τρυπα στη σκουπα και μπει μεσα της! |
nOkpos έγραψε: | ||
το σωληνακι ειναι του air condition και ειναι σιδερενιο δεν μπορεις να το κανεις τπτ εκτος αν κανεις τρυπα στη σκουπα και μπει μεσα της! |
abaleo έγραψε: |
μίλησα με Κόνδωρα
μου είπε τιμή σκουπας 123 ευρώ + 50 το φίλτρο - 18% εκπτωση αλλά μου είπε ότι σε μοντέλο 2004 που είναι το δικό μου δεν κάνει γιατί κάποια μοντέλα είχαν βγεί με πιο ψηλά τα σωληνάκια του υδραυλικού τιμονιού ![]() γνωρίζει κανείς τι παίζει με αυτό? |
206kwn έγραψε: |
ωρει n0kpos γιατι δε βαζεις τη σκουπιτσα τη simota??? βιδωνει γαντι στο 1.4 16v μην μπλεκεις με λυγισματα στραβωματα κλπ κλπ ![]() ![]() |
nOkpos έγραψε: |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=4538&postdays=0&postorder=asc&start=220
για την simota λεω οτι δεν κανει! |
για την simota λεω οτι δεν κανει! |
Τέλη του μήνα θα πουλήσω την δική μου, η οποία μπαίνει μια χαρά σε εσένα. |
nOkpos Παρ 24 Οκτ, 2008 10:56 έγραψε: |
την μαμα peugeot ρωτα ![]() οσο για τα σωληνακια εμενα τον βησμα πρεπει να το εχει στην γωνια πιο πανω ..! |
πρεπει να βγαλω την σκουπ και βαριεμαι ![]() |
Ο χρήστης nOk λέει (7:12 μμ):
xaxaxxaxax ela kai an tin valis xoris na ligisis kai kopsis tha sto filisw kiolas |
σιγουρα θα ειχε αραχνες |
υ.γ.2 παιρνω που λετε το φιλτρκουτι στα χερια μου απο απθηκη και ακουω γκλανκα γκλουνκα λεω τι σκ**α
το κουναω αναποδα και αρχιζουν να πεφτουν κομματια χωμα εε το κουνησα και μια απο την αλλη επεσαν και απο εκει μερικα και το εβλα...σιγουρα θα ειχε αραχνες και ποιος ξερει και τι αλλο ![]() |
απλά συγκρατήστε την με δεματικά αλλά μην την σφίξετε "τερμα" |
abaleo έγραψε: |
και σίγουρα θελουν ενα κενο 2 εκ από μπροστά για να μετακινούνται οταν οι κόφτες πυροβολάνε ![]() ![]() |
Λοιπον εχω ενα μικρο προβλημα με την σκουπα μου
οταν εχει χαμηλες στροφες το μοτερ και πατησω πολυ γκαζι καμια φορα μου κανει απο μπροστα στο μοτερ ενα ΜΠΑΜ τι σκ**ά μπορει να ειναι ? ![]() |
StorM_GmA έγραψε: |
Ξέρει κανείς κανέναν μάστορα στην Αθήνα (αν είναι κοντά στην Καλλιθέα ακόμα καλύτερα) που να έχει-φτιάχνει σκούπες? Μόνο το κουτί θέλω...έχω φίλτρο. Πήρα στην Green, 145ευρώ μόνο το κουτί! Και επειδή εγώ την είχα βάλει με 150ευρώ, τον ρώτησα αν το φίλτρο έχει 5ευρώ ![]() Αν δεν γίνεται να μου πείτε το μαγαζί δημόσια, στείλτε ένα πμ! |
Μισό ρε Φώτη, έχεις αλλάξει φιλτροκούτι? ![]() |
Ανέκαθεν αυτό είχα, το μακρόστενο δίπλα στη μπαταρία, το οποίο έβαλαν στο 16άρι από το 2005. |
ifaz13 έγραψε: |
Το προβλημα μου ειναι πιο απο τα 3 ειναι καλυτερο και γιατι.... |
nikolas206gti έγραψε: |
Το ρωτάω καθώς ένα φιλαράκι με 106 (1,6) άνοιξε την δική του σκούπα για να καθαρίσει το φίλτρο και ήταν αρκετά πιο μεγάλο από το δικό μου. ![]() |
για μια ακομα φορα αποδεικνυεις ποσο ξεροκεφαλος εισαι
ξαναβαλε τη σκουπα κανε το λιγοτερο 500χλμ και ελα να τα ξαναπουμε διαφορα δε ξερω αν θα εχεις καμια ιδιαιτερη απο το βαρελλακι αλλα χειροτερα ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ειδικα τοσο οσο λες. αυτα ειναι συμπτωματα επειδηδεν εχει προσαρμοστει εγκεφαλος και εχουν γραφτει και αυτα πλλες φορες σε αυτο το τοπικ επισης εχω μετρησει με wideband και βαρελλακι και σκουπα και οι διαφορες ηταν αστειες... |
τα κερατα που εχεις ειναι ασχετα με την λειτουργια του αμαξιου σου
το μονο που μπορει να επηρεαζουν ειναι την αεροδυναμικη του αν εχει ηλιοροφη ανοιχτη και τα βγαζεις να παιρνουν αερα ![]() ![]() ![]() |
MHTSOS90 έγραψε: |
παιδες καλησπερα διαβαζοντας αυτο το τοπικ μπερδευτηκα με τον φιλο παραπανω δηλαδη τι ειναι καλυτερο βαρελακι bmc η η κλασικη σκουπιτσα??? |
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου για την αμεση απαντιση σου!!!
το βαρελακι ξερω και εγω οτι ειναι πολυ καλλο αλλα πως θα τοποθετιθει για να ρουφα καλυτερα δηλαδη πρως τα που θα στρεπσουμε την εισαγωγη του για να εχουμε μεγιστη αποδοσει, με την σκουπα ηξερα δεν κουμπονει και σε αλλο σημειο ενω με το βαρελακι που 8α το τοποθετισουμε? Σε ευχαριστω εκ τον προτερον!!! |
Να φανταστω το εχεις βαλει περιπου ετσι οπως ρουφαει και το μαμα???
ειδα στο σιτε τις bmc κοστιζει 225 ευρο τοσο δν κανει και στα διαφορα μαγαζεια??? Εχει μεσα και κολαρα ετοιμα για το εκαστοτε μοντελο και μαρκα αυτοκινιτου? ή η σωλινοσεις ειναι εχτρα??? |
recife206 έγραψε: | ||
Ανέκαθεν αυτό είχα, το μακρόστενο δίπλα στη μπαταρία, το οποίο έβαλαν στο 16άρι από το 2005. |
Κρατας μονον το μεγαλο κουτι και καταργεις ολα τα υπολοιπα απο κατω(δηλαδη το 6 και ολα τα υπολοιπα).
Σε εκεινο το σημειο βαζεις εναν σωληνα ο οποιος καταληγει πισω απο την σιτα του προφυλακτηρα(την οποια την τρυπας με 12αρι ή μεγαλυτερο τρυπανι) και εχεις μια προχειρη εισαγωγη. Α!Με αφορμη το RC του προεδρου του ΣΟΑΑ,το ιδιο ακριβως γινεται και στα RC. ![]() |
Πάνος έγραψε: |
Απο ηχο πως παει το συγκεκριμενο εγχειρημα; |
![]() |
Δεν μου κανει. Εγω θελω καγκουροθορυβο... ![]() ![]() ![]() |
Κρατας μονον το μεγαλο κουτι και καταργεις ολα τα υπολοιπα απο κατω(δηλαδη το 6 και ολα τα υπολοιπα).
Σε εκεινο το σημειο βαζεις εναν σωληνα ο οποιος καταληγει πισω απο την σιτα του προφυλακτηρα(την οποια την τρυπας με 12αρι ή μεγαλυτερο τρυπανι) και εχεις μια προχειρη εισαγωγη. ![]() |
Κουκλα μου,σε σχεση με πριν που δεν ειχε τον χαρτοσωληνα; ![]() |
![]() |
Το AC ειχε σπασει στις Σερρες.
Ε,αξιωθηκα επιτελους και βρεθηκαμε την προηγουμενη εβδομαδα στο συνεργειο και εβαλα εναν σωληνα απο την σιτα στην εισοδο του μαμα κουτιου.Ξετρυπησαμε και τις κυψελες στην σιτα και.....βουαλα! ![]() |
οχι η τρυπα στο πατο ειναι παρα πολυ μικρη και την ειχα ξεχασει
προφανως θα τη μεγαλωσω ![]() |
![]() |
Quiz: Με τί μπορεί να μοιάζει κάτι τέτοιο?
![]() ![]() ![]() ![]() Η απάντηση το βράδυ ![]() |
Καλα που σου ειπα να παρεις χαρτοσωληνα Alienβλακ... ![]() |
nikos 206cc έγραψε: |
Δηλαδη πεταμα η σκουπα και φτιαξιμο χαρτοσωληνα?? ![]() ![]() |
silo έγραψε: |
δηλαδη ρε παιδια τι διαφορα να καταλαβεις απο ενα χαλκοσωληνα????? ![]() |
Ο.κ ας πουμε οτι αυτο ειναι καλυτερο απο σκουπα ![]() ![]() |
![]() |
TOY sps etsi espase
βεβαια ειχε μπει σε λακουβα μεγαλη οποτε θελει πολυ προσοχη οπως και το acsport |
Γιατι,σας ειπε κανεις οτι με την σκουπα ΔΕΝ σπαει μοτερ;
Για ρωτηστε και μενα που εσπασα μοτερ απο υδραυλικη πιεση ΜΕ ΣΚΟΥΠΑ... Οτι και αν φορας,αν πας και βουτηξεις σε μισο μετρο νερο με το γκαζι τερμα πατημενο,λογικο ειναι να προκυψει προβλημα. |
Γιατι,σας ειπε κανεις οτι με την σκουπα ΔΕΝ σπαει μοτερ;
Για ρωτηστε και μενα που εσπασα μοτερ απο υδραυλικη πιεση ΜΕ ΣΚΟΥΠΑ... Οτι και αν φορας,αν πας και βουτηξεις σε μισο μετρο νερο με το γκαζι τερμα πατημενο,λογικο ειναι να προκυψει προβλημα. |
Τωρα εχω κανει μια τρυπα με τρυπανι στο κατω μερος του φιλτροκουτιου για ανακουφιση. |
Απλα θελει προσοχη.
Στην περιπτωση του Steve ο σωληνας ειναι περιπου 30 cm απο το εδαφος, |
Randy έγραψε: | ||
Τι ανακούφιση? Turbo ειναι και θες να εκτονωνεται η τουρμπινα? |
"Note that on a hot, sunny day, air near to the road is hotter than air higher up, because track (road) temperature will be a good deal hotter than air temperature." |
if your interested I just found the equation for calculating the minimum inner diameter for the grille mounted inlet:
CID x VE x RPM -------------- = D IV x 1130 Where D = intake duct inner diameter (inches) CID = cubic inch displacement IV = intake velocity (180 feet/second) VE = volumetric efficiency (0.85 for standard head, 0.9 for race ported head) so as an example calculating for a 1600cc (97 CID) super 1600 rally engine producing 220bhp 97 x 0.9 x 9000 --------------- = 3.86 inches inner diameter 180 x 1130 best of luck ![]() |
Δηλαδη φτιαξαμε μοτερ S1600 που γυριζει 9000 αποδιδωντας 220 αλογα και δεν εχουμε φιλτροκουτι να βαλουμε; ![]() ![]() ![]() |
εσυ κατουρα λιγο.. ![]() |
LIONHEART έγραψε: |
Μπορεί να ταλαιπωρήθηκα και τσάμπα αλλά κάτι τέτοιο??
Με ένα φιλτρο και αέρος και νερου στο μαμά κουτι?? υπάρχει?? |
Δυστυχως το σημειο που βρισκεται η εισοδος απο το φιλτροκουτι ειναι χαμηλα,πιο χαμηλα απο την σιτα του προφυλακτηρα.
Επισης ειναι και η σιδερενια βαση που κραταει το κουτι,οπως και η μετωπη με το ψυγειο που πρεπει να περασει απο αναμεσα ο σωληνας. Βεβαια ο Mechanic εκραζε προ ημερων λεγωντας οτι σιγουρα εχει χωρο για να κανει κατι καλυτερο,οποτε εγω παω πασο αν και πιστευω οτι δεν υπαρχει εναλλακτικη. ![]() Προφυλακτηρας παντως δεν χρειαζεται να βγει. Εναν γρυλλο χρειαζεται και μια ταβλα για να ξαπλωσεις...Εναλλακτικα ενα ψηλο πεζοδρομιο. |
mechanic έγραψε: |
...
πρεπει να μας κανονισει ο συνηθης υποπτος να εχουμε μαγαζι (τουλαχιστο τις ραμπες και τις εργαλιοθηκες) δικες μας για μερικες ωρες... |
εγω παντος με τον σωληνα που κοροιδευε ο steve ποιο πριν ειδα θετικα αποτελεσματα. απλός νομιζω οτι στα πολλά χλμ πανω απο 180 μπουκώνει λιγο.. |
αλλα σε καποια ξενα περιοδικα που το ειχαν δοκιμασει πριν και μετα με δυναμομετρηση ισχυρηστικαν οτι 4-5 αλογακια τα πηρε το αμαξι... |
Sinanai έγραψε: |
Ή "τα @@ μου κροταλάν σαν καστανιέτες". ![]() ![]() ![]() |
Στελιο, ναι, αν εχεις ολα τα αλλα (εξατμιση,προγραμμα,εκκεντρα κ.λ.π)εννοειται οτι απο οσο καλυτερο ειναι ενα συστημα εισαγωγης μπορεις να παρεις το κατι παραπανω αφου το μοτερ χρειαζεται εξτρα αερα για να δουλεψει σωστα. |
reselie έγραψε: |
οδήγίες εγκατάστασης υπάρχουν? ή καλύτερα tips...! ναι το ξέρω γίνομαι κουραστικός απλά θέλω οτι γίνει να γίνει σωστά σε αυτό το αμάξι.... ![]() |
οπως σε βολευει καντω ,εγω πιστευο οτι πανω κατω το ιδιο ειναι. |
...σφηνώνω τον σωλήνα ανάμεσα στο ψυγειο...? |
...θα τρυπήσω καπό αλλά θα το φτιάξω ωραία ![]() ![]() ![]() |
Καμιά άλλη μαλ***α θα ακούσουμε; ![]() |
γιατί όχι βαρελάκι κοντά στην πεταλούδα και σωλήνα απευθείας μέχρι την μούρη?φαντάζομαι καλύτερα θα δουλεύει... |
![]() |
στην Λαμία ![]() 12€ το μέτρο φ65....και τελικά δεν έχει καμία σχέση με το αλουμινένιο σπιραλ |
niko έγραψε: |
Καλησπέρα παιδιά! Έχω ένα peugeot 206 1.4 90hp του 04. To έχω ένα χρόνο μαμίσιο και λέω σιγά σιγά να αρχίσω το "γαργάλημα". Επιδή δεν ξέρω πολλά από φτιαξίματα διάβασα γενικά και κατάλαβα πως ένα βασικό κομμάτι είναι η εισαγωγή αέρα...Ρωτάω λοιπόν σκούπα ή φιλτροχοάνη? Βασικό κομμάτι είναι η τιμή καθώς σαν φοιτητής είναι λίγο περιορισμένα τα πράματα...ΤHNX!!!! |
Γιατι,σου ειπε κανενας να βαλεις σκουπα; ![]() ![]() ![]() |
Σταυρακαααα καμια φώτο ρεεεε! μη βάλω πρώτος και γίνουμε ρεζίλι!!! ![]() |
Υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθει καθολου το ψυγειο ωστε ο χαρτοσωληνας να μην τσακισει να βγει μπροστα στην σιτα ? ![]() |
Υπάρχει δυνατότητα να μετακινηθει καθολου το ψυγειο ωστε ο χαρτοσωληνας να μην τσακισει να βγει μπροστα στην σιτα ? ![]() |
εγω επειμενω οτι διαφορα με του στιβ και το δικο μου δεν εχει.. |
![]() |
εσυ σήκωσε δυναμομέτρηση μπας και κάνουμε καμια κουβέντα και βγαλουμε και κανα συμπερασμα.. ![]() |
Απλα εκφραζω τη λαικη βουληση ![]() |
εγω επειμενω οτι διαφορα με του στιβ και το δικο μου δεν εχει.. |
και να δουμε τις βυζαρες της φιλης μου... ![]() |
Pughell έγραψε: | ||
Αντι να επιμενεις,παρε ενα διαγνωστικο και μετρα τιμες map στο δικο σου και του Steve... ![]() |
mια χαρα το εκανες αλλα θα ακουσεις κραξιμο απο pughell που δεν εβαλες χαρτοσωληνα και εβαλες σαν και μενα αλουμινενιο... |
Εκτος απο τον αλουμινοσωληνα,η θεση απο το βαρελακι ειναι εντελως λαθος. ![]() Πρεπει να ανεβει ψηλα,στο σημειο που ειναι το εργοστασιακο φιλτροκουτι. |
Ε,ναι...Αν υπαρχει και χωρος,ακομα καλυτερα παραλληλα με τον δρομο,διπλα στην κεφαλη δηλαδη. ![]() |
Κατσε γιατι μαλλον εγω δεν καταλαβα καλα... ![]() Το μαυρο πλαστικο στην ακρη του μεταλλικου σωληνα τι ειναι; ![]() |
Σκεφτηκα κατι αλλα μην με βρισετε. Οπως βλεπετε την φωτο με την σιτα, στα δεξια του σωληνα εχει λαμαρινα γιατι ως γνωστον για να βγει μπροστα ο σωληνας πρεπει να τσακισει και να χωθει αναμεσα σε ψυγειο και λαμαρινα(δεν ξερω τι ρολο βαραει).
Σκεφτομουν λοιπον να φαει την λαμαρινα σαν μισοφεγγαρο σε ενα σημειο και να περασει χωρις τσακισει ο σωληνας ![]() ![]() ![]() Η αλλη λυση ειναι στο δεξια το προβολακι οπως κοιταμε απο μπροστα το αμαξι...Πηγαινει μπερκετι ![]() ![]() ![]() ![]() |
τα χω γραψει και πιο πάνω αλλα... τελος παντων
δεν κοβεις λαμαρινα ομως μπορεις να μετακινησεις το ψυγειο εναλλακτικα στο προβολακι οπως κανει η PS στο 206RCC |
(διανοιξης - ουτε ο μετροποντικας να περναγε) |
Ναι,κανει αμεσως διαφορα η οποια πιθανον να βελτιωθει ακομα περισσοτερο. |
AlienHack έγραψε: | ||
+10000 εγω ετσι τουλαχιστον το καταλαβα στο δικο μου. Απο την αρχη ειδα καλυτερη αποκριση (απο τις 1500σαλ και μετα που αρχιζει να κινειται το οχημα) αλλα νομιζω οτι λιγο ξεκινοντας απο το ρελαντι μπουκώνει και μετα τα 170χλ/ω παλι λιγο μπουκωνει.. ετσι το ενοιωσα εγω τουλαχιστον το αμαξι. |
δεν λειπασε να το ξηλωνεις το αμαξι μου? |
Λοιπον,να κανω αυτο που εκανε steve |
Τους εκκεντροφορους χρονισε τους πρωτα μπας και παρεις τιποτα παραπανω και την τροφοδοσια αστην προς στιγμην... ![]() |
Αν καποιος εχει τον χρονο και το κουραγιο να το δουμε το θεμα,τοτε πολυ ευχαριστως... ![]() |
Γυρισε... |
Randy έγραψε: |
Σκουπα, δεν προσφερει τιποτα, χοανη, θα τραβαει ζεστο αερα,βαρελακι, πανακριβο,κι αναποτελεσματικο.. |
...,βαρελακι, πανακριβο,κι αναποτελεσματικο.. |
Νικο εγω και αυριο συνεργειο θα ειμαι,οπως και το Σαββατο το πρωι(εκτος απροοπτου).
Μετα απο βδομαδα παλι... |
Αν πω μλακια μην βρισετε.Μπορει να συνδιαστει κατι σε σκουπακι/χαρτοσωληνα με βαρελακι αντι για το εργοστασιακο φιλτροκουτι ή δεν εχει νοημα(δεν γνωριζω και αν γινεται βεβαια) ![]() |
μονο που εγω δεν εχω ac... ![]() |
Mανθο και εσυ το εκανες με σωληνες σαν αυτο του how to?
Απο αποδοση ειναι καλο?Ειναι δυκολο να φτιαχτει? |
AlienHack έγραψε: | ||
ρε νικο, 1μιση μηνα συζητας και ρωτας για εναν γαμημενο χαρτοσωληνα, δεν ειναι και πυραυλος που θα στειλεις στον Αρη.. εχεις δει και το δικο μου και του STeve. κατσε μισω ωρα και κάντο.. ειπαμε, εχει διαφορα, ειναι πολυ καλο. τελος. |
ΕΡΩΤΗΣΗ! αν δεν μπορω να δω ογκομετρηση του αερα απο την OBD μου γιατι ειναι προιστορικη και δεν συνδεεται με το elm327, δεν μπορώ να βαλω ενα βολτομετρο στον μαπ να δω την ταση που διχνει αρα ουσιαστικα και τον ογκο του αερα? (θα βρω καπου τις αντιστοιχιες τασης-αερα) Ε στελιο? |
Μια επεξηγηση του γιατι δεν θα βοηθησει ο map; ![]() |
ΕΡΩΤΗΣΗ! αν δεν μπορω να δω ογκομετρηση του αερα απο την OBD μου γιατι ειναι προιστορικη και δεν συνδεεται με το elm327, δεν μπορώ να βαλω ενα βολτομετρο στον μαπ να δω την ταση που διχνει αρα ουσιαστικα και τον ογκο του αερα? (θα βρω καπου τις αντιστοιχιες τασης-αερα) Ε στελιο? |
"sta themata eisagogis ena apo ta pragmata pou prepei na exeis synexeia sto myalo sou einai oti to moter sou einai san mia emvolofora antlia aeros... " |
Παίδες δεν ξέρω ποίος το βρήκε άλλα ευχάριστο πάρα πολύ!!! ![]() |
Κοιτα...Αμα δεν εχεις αποψη(δεν ειναι κακο),τουλαχιστον μην λες χαζομαρες |
Την συζητηση του γιατι το BMC υπερτερει ροικα σε σχεση με οτιδηποτε αλλο την εχουμε κανει απειρες φορες οποτε δεν εχει νοημα να ξαναλεμε τα ιδια... |
gia peraitero leptomeries kai apories stin epomeni frappedosynantisi apo konta
mias pou sxediazoume kai ena meeting me anoixta kapo... ![]() |
(να έβρισκε διαφυγή ο αέρας απο το χειλάκι του φιλτροκουτίου που δεν θα έκανε "επαφή") |
![]() ![]() ![]() |
Θα περασω μεσημερακι τοτε ![]() |
Αστο,μην παιρνεις για να δουμε τι θα κανουμε...
Εχω κατι αλλο στο μυαλο μου που δεν προλαβα να υλοποιησω στον Steve. ![]() |
Αυριο το πρωι,μεχρι τις 10,θα εχω παει συνεργειο.
Οποιος θελει να ασχοληθουμε με φιλτροκουτια και σωληνωσεις,ας προσελθει εγκαιρα. ![]() |
Οταν βγει το φιλτροκουτι,Χρειαζεται να στερεωθει το BMC καπου? |
Καταργειται εντελως αυτο το μαυρο κουτι το περιεργο που ειναι κοντα στον προβολεα? |
Κανονικα δεν πρεπει να ειχε και εναν ακομη σωληνα για συνδεση με τη μετωπη?? |
Αν το χω ετσι σκετο, υπαρχει προβλημα? Δε δουλευει? |
Αν το χω ετσι σκετο, υπαρχει προβλημα? Δε δουλευει? |
Αυτη η σκουπα δεν μπαινει σε 206. |
Να πάρω την σκουπα αξίζει??δεν το έχουμε συγκρίνει με κάτι αλλο και δεν ξέρω !! η σκουπάκι ac-sport η χαρτοσωλήνα με μαμα φιλτροκουτι η bmc βαρελακι!!! τι είναι καλύτερο τελικά?? |
asto 1000+km |
αμ μπράβο τα bmc είναι αλλα κάπου αναφέρεται οτι η το cda η το dia είναι καλύτερο αν θυμάμαι καλά!!καποιος??? |
reselie-206 έγραψε: |
η σκούπα για μένα μιας και την δοκίμασα τελευταία σε σχέση με το μαμά φιλτροκούτι και τον χαρτοσωλήνα (οκ ήταν λίγο βρώμικη) μου φάνηκε κάπως αργόσχολη σε απόκριση και σχετικά χειρότερη σε απόδοση παρ'ολο που ο ήχος της και μόνο είναι κ@υλ@...... |
Αυτο που εννοει ο Θανασης ειναι οτι ο σωληνας εχει μεγαλο εσωτερικο ογκο οποτε το μοτερ εχει ακομα περισσοτερο διαθεσιμο αερα προς εκμεταλλευση ανα πασα στιγμη. |
Pugobios έγραψε: |
o χαρτοσωλήνας δεν χαλάει το ραμ ειρ ομως?καθως αποτι ξερω το τα αερια μεσα σενα σωληνα βασιζονται στα τοιχωματα του (οπως στις εξατμισεις).ο χαρτοσωληνας λοιπον εχει ραβδωσεις(οπως τα duo ενα πραμα ![]() |
Αν ηταν λειος,θα ηταν το ιδανικο αλλα και οι τοσο μικρες ραβδωσεις που εχει δεν ειναι τοσο προβλημα. |
η πιο μεγαλη διαμετρος χαρτοσωληνα που εχετε βρει ποση ειναι ?
και απο που? |
παροχη στο μαμα φιλτροκουτι
το εχω και τωρα αναγκαστικα "σχεδον" ετσι αλλα θελω (ετσι για τον πειραματισμο περισσότερο) να το δοκιμασω θα σου εξηγησω απο κοντα ![]() |
mechanic έγραψε: | ||
Re poion peiramatismo? ![]() |
Pugobios έγραψε: |
παρτο ρε εννοειται οτι κανει ειδικα αμα το βρηκες τζαμπα... |
Nik το ειχα ξαναδιαβασει αυτο με τη σκουπα αν δεν κανω λαθος το ειχε αναφερει ο σαλεξ...
Τωρα σοβαρα,ειναι δυνατον μια σκουπα να βγαζει +4 αλογα ![]() ![]() |
Ρε ασε τα αποδεικτικα στοιχεια ![]() Το θεμα ειναι οτι κατι δεν παει καλα με την δυναμομετρηση Εδω με εκκεντρα προγραμμα παιρνεις 6-7 μουλαρια μονο...ειναι δυνατον απο μια σκουπα να παρεις 4?αυτο δεν μου κολλαει...και μαλιστα φορας και βαρελι που υποτιθεται οτι ειναι οτι καλυτερο για παροχη αερα στο μοτερ ![]() |
Το μυαλο σου και δυο λιρες...
Και οταν στον δρομο φας 2-3 κενες απο 206 με ιδια πραγματα,μετα ελα και ανοιξε νεο topic βλαχαρε... ![]() |
Αμα συμφωνουσα και εγω και οσοι αλλοι ξερουν 5-6 πραγματα εδω μεσα με τις μλκιες που γραφετε,εδω δεν θα ηταν PS Club αλλα dragster.gr με ολους τους αγραμματους που επειδη δεν μπορουν να εξηγησουν 5 φυσικα φαινομενα,πανε και σκανε χιλιαρικα δεξια και αριστερα... ![]() |
LIONKING έγραψε: |
+1000 στον στελαρα ![]() ![]() http://imageshack.us/photo/my-images/25/0183k.jpg/ εμενα τσακιζε για να περνα απο το ψυγειο ετσι μεχρι που τα πηρα κρανιο και πηρα το κοφτακι στα χερια και εγινε ετσι http://imageshack.us/photo/my-images/851/0237c.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/705/0238.jpg/ ασε που ειχα δοκιμασει σκουπες κομενες μετωπες κλπ και αυτο ειναι το καλυτερο |
LIONKING έγραψε: |
ναιρε συ δε γμτ 50 ευρο εχει μια μετωπη ![]() ![]() ![]() |
Με λιγα λογια,εσυ ειδες 4 αλογα πανω,απλα δεν πηγε το μυαλο σου οτι κατι δεν εχεις κανει καλα στην συνδεσμολογια και φυσικα οτι το "φουρφουρι" του δυναμομετρου δεν μπορει να εξομοιωσει ταχυτητες πανω απο 50 χλμ περιπου... ![]() |
Να το γραψω ή θα το γραψεις εσυ; ![]() |
![]() |
...καλες οι θεωριες μας αλλα αν τα νουμερα δειχνουν κατι αλλο δεν πρεπει να το εξηγησουμε καπως? .. |
Βγάλε όλα τα άπλυτά μου στην φορά. Δεν έχω πρόβλημα. Για να ησυχάσετε όλοι το 206 μπαίνει για πούλημα ![]() ![]() |
Βγάλε όλα τα άπλυτά μου στην φορά. Δεν έχω πρόβλημα. |
Pughell έγραψε: | ||
Εγω δεν βγαζω τιποτα,αμα ηταν θα το ειχα κανει απο χθες... Εσυ να αιτιολογησεις τα 4 αλογα κατω που εβγαλες μιας και τις απαντησεις τις ξερεις ηδη πια... ![]() |
Η μαλ***α έγινε στο γεγονός ότι έχω τοποθετήσει λάθος το βαρελάκι. Με άλλα λόγια πρέπει να του αλλάξω φορά έτσι όπως το έχω τοποθετήσει τώρα. Η εικόνα που έβαλε ο Στέλιος από το bmc και με τον κύκλο που πραγματοποιεί ο άερας, με έβαλε σε σκέψεις και τον ρώτησα. Τώρα από εκεί και πέρα βγάλτε συμπεράσματα.
Τώρα για τα 4 άλογα, ο Στέλιος έδωσε εξηγήσεις ![]() |
και το φουρφουρι του δυναμομετρου που φυσαει σαν να πας με 50 οκ δεκτό, αλλα αν φυσουσε σαν να πηγαινεις με 100 θα εδινε +4 αλογα στο βαρελάκι? ![]() γιατι η σκουπα τα πηρε τα αλογα εστω και με αυτον τον αερα... |
![]() Αν ο ανεμιστήρας του δυναμομέτρου είχε κάποιο τρόπο να μεταβάλλει την ένταση σε συνάρτηση με το γκάζι, ίσως και να είχαμε πιο "πραγματικά" αποτελέσματα... Στο δρόμο είναι όλα μεταβλητά, και εκεί καταλαβαίνεις τί παίζει... |
το είχε κάνει πριν 9 χρόνια ο χρήστης Alex, επί 206club εποχής. αν ψάξεις λίγο το φόρουμ ίσως τα βρεις. τύλιγμα με θερμομονωτικό υλικό όλο το φιλτροκούτι συν σωλήνα μέχρι πεταλούδα κ λίγο μετά ![]() αυτή την εικόνα βρήκα... στο σπίτι έχω κ άλλες νομίζω από φιλτροκούτι. ![]() |
Αλλιως (δεν ξερω να ανεβαζω φωτος ρε γα**το... ![]() (ειναι ουσιαστικα η συνεχει του "ματιου" του ΕΤ του εξωγηινου που αρχικα ειχε αναφερει ο Στελαρας) για οποιον θελει να παρει το 110% απο το μαμα φικλτροκουτι του, αλλα βαλτε του και ενα πανελακι ελευθερας... ![]() |
ειχε ντυσει και τγη πουτσα του για να μην "αναβει" ???????????? ![]() |
πλαστικη (σαν λαστιχο ας πουμε) ευκαμπτη σωληνα... εις διπλουν... +μια εξτρα τρυπα |
Επειδη εισαι λιγο τσιπης,πουλα το βαρελι,παρε ενα μαμα φιλτροκουτι με ενα ελευθερο panel και κανε αυτο που προτεινε ο Θανασης. |
Αμα δεν θες να διαθεσεις χρηματα,ειναι ηδη μπλε οποτε μενει μονον να το πας μεχρι το λιμανι... |
να κανω μια ερωτηση, προχτες καθος χαζευα το διαγνωστικο μου την ωρα που ταξιδευα (προσπαθουσα να δω το δελτα θερμοκρασιας αερα περιβαλοντος με εισερχομενου αερα ) παρατηρησα κατι, στον σενσορα "throttle possition" που λογικα ειναι το ποσοστο ανοιγματος της πεταλουδας, ΠΗΓΑΙΝΕ μαξιμουμ 80%!!
ειναι λογικο? και τερμα γκαζι να ειχα σε οποια ταχυτητα σε οποια χλμ ειτε σε επιταχυνση ειτε σε πορεια πανω απο 80% δεν πηγαινε. ειναι αυτο το μαξιμουμ ανοιγμα της πεταλουδας μας? . . |
se ola ετσι δειχνει στο διαγνωστικο μεσω Obd
στην πεζο τη δειχνει κανονικα ![]() |
Το προγραμμα του Σαλεξ ναι ειναι σωστο,
αλλα ο Σαλεξ (και ο καθε Σαλεξ δηλαδη) ερχεται βλεπει το σεταπ που εχεις και βαση με το hardaware αλλα και την πραγματικη αποδοση του μοτερ σου... Σου δινει το καλυτερο δυνατο. Στην προκειμενη το σεταπ της εισαγωγης σου τωρα με απλα λογια: δεν ειναι κακο, αλλα δεν φθανει για τις αναγκες σου. Δηλαδη υπολειτουργει... Δεν σου κανει ζημια αλλα απο την αλλη δεν ειναι κριμα να μην παιρνεις διαθεσιμη δυναμη που ηδη την εχεις available ![]() Τωρα για την πλαινη τρυπα... αν τυχον δεν κανεις τιποτα στην εισαγωγη σου, αστη και αυτη οπως την εχεις τωρα. Αν ομως φτιαξεις την εισαγωγη σου τοτε πρεπει να την ταπωσεις. αααα πες μου κατι σε παρακαλω... πριν ειχες τις αναθυμιασεις συνδεδεμενες πανω? η απλα σκετη ταπα? |
Εχθες(πριν τη τρακα ![]() το αποτελεσμα ηταν το αμαξι να εχει καλυτερη αποκριση και πιο πολυ δυναμη ΠΑΝΤΟΥ...και μαλιστα αρκετα αισθητη...δεν ξερω τι παιζει αλλα σε μενα τουλαχιστον η σκουπα ηταν μεγα λαθος...δεν περιμενα οτι με κοβει ετσι μια σκουπα ![]() |
Ελα να ξυπναμε πρωι πρωι και να απανταμε... ![]() Mechanic!! εσυ μανουλα στα ρουφηγματα (εννοω ρουφηγματα αερα.. εισαγωγες κτλ ![]() για δωσε τις γνωσεις σου! οπως το καταλαβαινω εγω οταν στην εισαγωγη εχουμε φουλ γεμισμα (τερμα γκαζι ανοιχτη η πεταλουδα διαπλατα) αερα τοτε ο μαπ εξισωνεται με την εξωτερικη πιεση δηλαδη μια ατμοσφερα ή 101 Kpa , παραπανω δεν μπορει να παει σε ατμοσφερικο καθοτι δεν υπαρχει κατι (τουρμπινα ) να πουσαρει μεσα περισσοτερο αερα αρα περισσοτερη πιεση. Αρα αν στα τερμα γκαζια εχουμε 1 ατμ οσφερα ή 98-101Κpa τοτε συμαινει οτι αρκετος αερα μπαινει μεσα για να καλυψει τις αναγκες, αν το φιλτρο μας δεν επαρκει, ειναι βουλομενο κτλ τοτε σε φουλ ανοιγμα πεταλουδας δεν θα δουμε 1 ατμοσφαιρα αλλα λιγοτερο καθοτι ακομα εχουμε υποπιεση, δηλαδη τα πιοστονια ρουφανε στους θαλαμους καυσης περισσοτερο αερα αποσο μπαινει μεσα στην πολλ/λη εισαγωγης.. Αφου ισχυουν αυτα αρα οποιαδηποτε εισαγωγη δινει στον μαπ 98-101 kpa σε WOT ειναι οκ . σωστα? |
TopGear έγραψε: |
Glitter βλέπω, γυαλιστερά πράγματα βλέπω, ωραίο περιτύλιγμα, that's a proper Christmas gift. ![]() ![]() Πλάκα κάνω, χαίρομαι τους ανθρώπους που φτιάχνουν μόνοι τους πράγματα και ψάχνουν βελτιωτικές λύσεις. |
Σωληνα να παιρνει αερα απο κατω τελικα εβαλες?
Γιατι δεν ειχα καπακι απο το βαρελι |
.
αυτο που με καθυσηχαζει ειναι οτι η πεταλουδα μας αν δεν κανω λαθος ειναι ετσι κ αλλιος αν θυμαμαι καλα (μετρησαν σε αλλο thread ο στελιος) 60αρα? 62αρα? |
takis_206 έγραψε: |
μα το θεό τι άλλο θα δω βραδιάτικο..πες μου σε παρακαλώ ρε αλέξη γιατί είναι κόκκινο το θερμομoνοτικο της πολλαπλής και τι διάολο γυρεύει ένα σκατένιο κουτί από λάδια στο μηχανοστάσιο σου..φιλικά πάντα να τα βράσω τα 1-2-5 άλογα άμα ντρέπομαι να ανοίξω το καπό μου |
Σύμφωνα με την τοποθέτηση βαρελάκι που είχε κάνει ο mechanic στο saxo του Εβραίου, παίρνεις -2 (ούτε καν μηδέν) με άριστα το 10.
Επίσης, δεν είναι δυνατόν να είσαι καταξιωμένος γραφίστας 10ετίας, IT manager κλπ. να φτιάχνεις θολόμπαρες κλπ. και να μην βρήκες 10 λεπτά να παραγγείλεις δοχείο αναθυμιάσεων ![]() Ένηγουεη, όπως το έχεις κάνει τώρα, ειλικρινά έχεις κ(λ)άνει μια τρύπα στο νερό περί τοποθέτησης ![]() |
1) Στο 1ο post βάλε αλλιώς την φωτογραφία με το s2000 γιατί ξεχειλώνει η σελίδα
|
2) Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς μαζί σου γιατί έχεις αποδεδειγμένα πρόβλημα με αυτούς |
3) Κάνει τρεις καμπύλες ο σωλήνας σου, τραβάς αέρα από το προβολάκι, και θες να κάνουμε και συζήτηση; ![]() |
κατι αλλο να μου την πεις δεν βρηκες? αυτην την φωτο βρηκα στο νετ δεν την ανεβασα εγω, αν υπαρχει κωδικας html στο φορουμ για να την δειχνει πιο μικρη ας μου τον πειτε να τον βαλω, δεν τον θυμαμαι απεξω τωρα. Αλλιως αν ενοχλει τοσο ας την διορθώσει ενας admin |
αυτο το λες εσυ γιατι ποτε δεν δεχεσαι οτι ΕΣΥ μπορει να κανεις λαθος και φυσικα ποτε δεν φερνεις στην συζητηση τεκμηρια ή εμπεριστατομενα επιχειρηματα, απλος μειωνεις τα λεγομενα του αλλου για να πεις στο φιναλε οτι εσυ εισαι σωστος και γαμιας και 30cm κτλ..
αλλα δεν με ενοχλει αυτο καθοτι σε ξερω και ακολουθω την παροιμια "αγαπα τους φιλους σου με τα ελατοματα τους" ![]() |
χωρις να εχεις δει κατι ή εστω να εχεις καταλαβει πως πραγματικα ειναι σχολιαζεις και μαλιστα αρνητικα... ![]() |
ο σωληνας κανει ΜΙΑ μονο κουρμπα-καμπυλη... ακριβος αυτην που δειχνω στην φωτο μπροστα απο το βαρελακι. μετα παει προς τα κατω και επειδη εχει φυγει ο παπας εχει τοσο χωρο που με μια κληση λιγοτερη απο 30μοιρων φτανει στο προβολακι οπου και εχει στερεωθει καταληλα οστε να παρινει απο τα flaps της σιτας τον αερα. |
και αν κατακρινεις το προβολακι σαν μερος εισαγωγης... να σου θυμισω την PSSport που στο s1600 νομιζω παιρνει ακριβος απο εκει? αλλα δεν ξερουν οι Γαλλοι ,εσυ ξερεις καλυτερα. |
να αναφερω απλος οτι αν σκοπευα να παω τον σοληνα κατευθειαν στην μπροστα σιτα θα επρεπε να κανω 2 κουρμπες ακομα καθοτι ειναι 75αρα σωληνα, οποτε δεν χωραει με τιποτα διπλα στο ψυγειο και ουτε θα ηθελα να την πατικωσω και να την κανω οβαλ (αν χωρουσε που δεν χωραει..) |
σιγα χαλαρωσε γαμια εσυ... |
παπαρια στοιχεια εδωσες. το ειπες και μονος σου ρε , αλλα κατανοω οτι συνηθως δεν ξερεις τι λες. |
"Επίσης από το προβολάκι, έπαιρνε το RC όπου και είναι 2000 κυβικά και γύριζε και 9.000 στροφές. Εσύ τί από τα 2 έχεις, για θύμισε μου; "
με τις οσες γνωσεις και απειρο IQ εχεις μπορεις να συγκεντρωθεις και να μου απαντησεις, ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ RC ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕς ΑΝΑΓΚΕς ΣΕ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ? θα του πεσει πολυ και θα βαρυστομαχιασει??? |
Το RC έχει μεγαλύτερη πεταλούδα, μεγαλύτερους αυλούς, μεγαλύτερα μπεκ, θέλει περισσότερο αέρα, έχει άλλες ογκομετρικές απαιτήσεις. Εσένα ναι, θα βαρυστομαχιάσει γιατί δε θα μπορεί να διαχειριστεί την συγκεκριμένη ποσότητα αέρα (αν καταφέρει να φτάσει ποτέ ο αέρας με τις παπ***ές που έχεις κάνει βέβαια).
Αλλά και μόνο που μπαίνεις στο κόπο να συγκρίνεις την παροχή αέρα ενός αγωνιστικού RC με την δικιά σου κλάπα, είσαι άξιος της μοίρας σου ![]() |
Η κλήσει γράφεται με γιώτα και ήτα, οπότε άμα δεν ξέρεις πως να την γράψεις, πώς ξέρεις τί λέμε, μαλ**α;
Κλίση 30 μοίρες = κούρμπα Κλίση 45 μοίρες = κούρμπα |
Alienhack έγραψε: |
αν μιλαμε γιοα 30 μοιρες ειναι αμελήτεο και αναγκαιο για χωροταξικους λογους .
|
εσυ βεβαια ειμαι σιγουρος οτι εχεις (στο μυαλο σου μονο μεσα) τις γνωσεις και την ικανοτητα να συνδεσεις την πεταλουδα μας με την μετοπη του αμαξιου μπροστα με μια ΟΛΟ ΕΥΘΕΙΑ σωληνα χωρις να κανεις ουτε μια κληση και φυσικα κουρμπα.
επειδη οι υπολοιποι που ζουμε στην πραγματικοτητα ομως που ισχυουν οι νομοι της φυσικης και τα αντικείμενα εχουν μαζα και δεν ειναι συνεφακια της φαντασιας μας, ασε μας να παιδευομαστε με κουρμπες ... |
Αν απλος επειδη δεν σου αρεσει στο ματι λες οτι δεν δουλευει κιολασ στα μπαλακια μου σε γραφω ![]() |
Όντως θα καταλάβει τα πάντα!
Έτσι για να ξέρουμε από πού ξεκίνησαν όλα ![]() |
Μάλλον σου τελείωσε το 1ο βαζάκι και θες και 2ο... ![]() ![]() ![]() ![]() |
flix23 έγραψε: |
Εχω την εντυπωση οτι δεν στεγνωνη, απλα μπερδεβεται ο εγκεφαλος μιας και δεχεται μεγαλυτερη ποσοτητα αερα. Εσυ τι πρωτινεις σκουπα ή BMC βαρελακι? |
The Ace έγραψε: |
1) Υπερβολικός θόρυβος χωρίς κανένα ουσιαστικό πλεονέκτημα στη κίνηση της πόλης (όπου κυρίως κινείται το 206). 2) Βρώμιζε ΠΟΛΥ γρήγορα, και άρα ήθελε καθάρισμα/λάδωμα σχεδόν κάθε 2 βδομάδες 3) Μπέρδευε πολύ και εκνευριστικά, κυρίως στο σταμάτα-ξεκίνα. |
Giannis307 έγραψε: | ||
1)Αυτο εχει ν ακανει με την οδηγηση και το ποσο βαρυ ποδι εχεις. 2)Δεν παιζει εκτος και αν δουλευες σε κανα λατομειο με τονους σκονης 3)Δεν νομιζω οτι ηταν θεμα σκουπας οσο του προαναφερθεντως (περι καθαρισμου πολυ συχνα) |
mrtclub έγραψε: |
Δεν ξέρω αν έχετε όλοι προβλήματα με τη σκούπα, πάντως, σε κάποιους από ότι καταλαβαίνω δε δουλεύει σωστά. Εάν το αμάξι για 2 άλογα και ίσως και λιγότερα σταματά να είναι χρηστικό μέσα στην πόλη, για ποιον λόγο να περιμένω το λίγο καλύτερα στα ψηλά?Πάντως, στην δική μου περίπτωση θεωρώ πως υπάρχει οπωσδήποτε κάποιο θέμα με κάποιον αισθητήρα από αυτούς που έχουμε αναφέρει και μέσα στη βδομάδα θα το πάω συνεργείο και θα ενημερώσω. Εμένα, ας πούμε, μου κάνει το άλλο. Όταν βάζω μπροστά το πρωί και είναι σχετικά κρύο,ακόμα και το καλοκαίρι, αρχίζει να ανεβοκατεβάζει στροφές πάνω-κάτω και πάει πολλές φορές να σβήσει, ενώ στη συνέχεια κάνει τρομερά μπερδέματα στις εκκινήσεις και στα χαμηλά. Σίγουρα άρα αντιμετωπίζω κάποιο άλλο πρόβλημα αλλά μάλλον και η σκούπα δε δουλεύει όπως θα έπρεπε. |
mrtclub έγραψε: |
Δεν ξέρω αν έχετε όλοι προβλήματα με τη σκούπα, πάντως, σε κάποιους από ότι καταλαβαίνω δε δουλεύει σωστά. Εάν το αμάξι για 2 άλογα και ίσως και λιγότερα σταματά να είναι χρηστικό μέσα στην πόλη, για ποιον λόγο να περιμένω το λίγο καλύτερα στα ψηλά?Πάντως, στην δική μου περίπτωση θεωρώ πως υπάρχει οπωσδήποτε κάποιο θέμα με κάποιον αισθητήρα από αυτούς που έχουμε αναφέρει και μέσα στη βδομάδα θα το πάω συνεργείο και θα ενημερώσω. Εμένα, ας πούμε, μου κάνει το άλλο. Όταν βάζω μπροστά το πρωί και είναι σχετικά κρύο,ακόμα και το καλοκαίρι, αρχίζει να ανεβοκατεβάζει στροφές πάνω-κάτω και πάει πολλές φορές να σβήσει, ενώ στη συνέχεια κάνει τρομερά μπερδέματα στις εκκινήσεις και στα χαμηλά. Σίγουρα άρα αντιμετωπίζω κάποιο άλλο πρόβλημα αλλά μάλλον και η σκούπα δε δουλεύει όπως θα έπρεπε. |
cult έγραψε: |
Να κανω και εγω μια ερωτηση στους ειδικους?Εχω 206 1.4 και ψαχνω για φιλτρο αερος.Βλεπω διαφορα με ιδιες διαστασεις αλλα διαφορετικο παχος πχ αυτο
http://www.maxxparts.gr/peugeot-206-hatchback-2a-c-1-4-i-75hp/antallaktika/filtra/filtro-aera/filtro-aera-bosch-1987433130.html με παχος 4,2( και σημειωση οτι κανει για ευκρατα κλιματα) και αυτο http://www.maxxparts.gr/peugeot-206-hatchback-2a-c-1-4-i-75hp/antallaktika/filtra/filtro-aera/filtro-aera-mann-filter-c21116-1.html με παραπανω απο το διπλασιο παχος (9 εκ). Ποια η διαφορα τους>?Ποιο ειναι καλυτερο για νορμαλ οδηγηση στην ελλαδα? |
cult έγραψε: |
Να κανω και εγω μια ερωτηση στους ειδικους?Εχω 206 1.4 και ψαχνω για φιλτρο αερος.Βλεπω διαφορα με ιδιες διαστασεις αλλα διαφορετικο παχος πχ αυτο
http://www.maxxparts.gr/peugeot-206-hatchback-2a-c-1-4-i-75hp/antallaktika/filtra/filtro-aera/filtro-aera-bosch-1987433130.html με παχος 4,2( και σημειωση οτι κανει για ευκρατα κλιματα) και αυτο http://www.maxxparts.gr/peugeot-206-hatchback-2a-c-1-4-i-75hp/antallaktika/filtra/filtro-aera/filtro-aera-mann-filter-c21116-1.html με παραπανω απο το διπλασιο παχος (9 εκ). Ποια η διαφορα τους>?Ποιο ειναι καλυτερο για νορμαλ οδηγηση στην ελλαδα? |
alfasud έγραψε: |
Τι να τον κάνεις τον... ανεμιστήρα? ![]() ![]() ![]() |