pugsang έγραψε: |
Για μενα ενας μονο εχει αξιοπιστο προγραμμα για Bosch αυτη την στιγμη εξελιγμενο επανω στο αυτοκινητο του Sidobre και με φτιαγμενους και τους χαρτες του ηλεκτρονικου γκαζιου(πεταλουδα).Υπαρχουν και αλλοι βελτιωτες απλα μιλαω για προγραμμα που ηταν εξελιγμενο και περασμενο σε αυτοκινητο που εχω οδηγησει και μου εκανε παρα πολυ καλη εντυπωση.Αν ενδιαφερεσαι μπορουμε να τα πουμε με pm |
beck18 έγραψε: |
file mou na se rotiso kati exo ena 206 kai ayrio tou bazo kinitira apo 307 1600 16v posous hp einai o kinitiras?emena mou eipan oti einai 117 aloga alla mou fanikan iperbolika!!! |
file mou na se rotiso kati exo ena 206 kai ayrio tou bazo kinitira apo 307 1600 16v posous hp einai o kinitiras?emena mou eipan oti einai 117 aloga alla mou fanikan iperbolika!!! |
sayras έγραψε: |
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ.ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... |
ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.ΟΛΟΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ.ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... |
ΑΣΕ ΜΑΚΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ...!ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ SITE. AN ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. |
Αγαπητε frixos,
Σε εσενα προσωπικα εχω στειλει και σχετικο pm.Αν θες μπορεις να αξιολογησεις αν ειναι μουφα ή οχι.Προσωπικα το φτιαξεις δεν το φτιαξεις το αμαξι σου ποσως με ενδιαφερει.Η διαφημιση δυστυχως μεσα απο public post δεν επιτρεπεται πολυ περισσοτερο οταν με το εν λογω συνεργείο προσπαθούμε εδω και καιρο να κλέισουμε μια συμφωνια συνεργασίας για ολο το club το οποιο δεν ειναι κερδοσκοπικος οργανισμος και εμεις δεν ειμαστε λιγούρια.Σπουδασαμε δουλευουμε εχουμε τα παιδια μας και την οικογενεια μας και δεν περιμενουμε να ζησουμε απο αρπαχτές. Δεν ντρεπεομαι για το συνεργειο,αν θελετε να σας δωσω το ονομα.Προκειται για το συνεργειο Liolios Racing του Αντωνη Λιολιου στην Λιοσιων τηλ 210-8322356.Οι γνωστες θα ξερουν ποιος ειναι ο Λιολιος.Οσοι δεν ξερουν ας ρωτησουν να μαθουν.Αν παλι μερικοι περιμενουν να κανει τουρνε στην επαρχια ο Λιολιος οπως εκαναν παλια τα μπουλουκια λυπαμαι αλλα αυτα δεν τα κανουν ουτε οι βελτιωτες της Ζιμπαουε.Αναγκαστικα ή θα ερθουν Αθηνα ή θα το φτιαξουν στην πολη τους.Ο συγκεκριμενος δεν ειναι dealer ουτε πουλαει μονο προγραμματα. Δεν εχω σκοπο να συνεχισω την κουβεντα φιλε frixos.Αν καποιος ξερει καποια πραγματα παραπανω ας τα ποσταρει οπως εκανα και εγω και ας μιλησει με επιχειρηματα.Τα 32 μου χρονια μου και η δουλεια μου , μου επιτρεπουν να εχω αποψη για πολλα πραγματα. Οπως και να εχει εγω προωπικα δεν εχω να κερδισω τιποτα απο ολη αυτη την ιστορια μαλλον αλλοι θα ωφεληθουν.Δοξα τω Θεω το αμαξι μου ειναι οπως θελω να ειναι μετα απο πολυ ταλαιπωρια.Αν καποιος θελει να ταλαιπωρηθει και να πληρωσει 2πλα και 3διπλα be my guest. |
Ναι Δημητρη (Roadrunner) εκει φτιαχτηκε (επιτέλους) το αυτοκινητο |
Παράθεση: |
ΑΣΕ ΜΑΚΗ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΕΙΠΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ...!ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ SITE. AN ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. |
Mάκη ο ενοχλητικός δημοσιογράφος απο τα Γιάννινα είμαι. Αν και προσπάθησα να στείλω τρείς φορές post κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και... ψάχνω το γιατί. Τέλος πάντων. Σου προτείνω να διαβάσεις καλύτερα αυτό που παραθέτεις γιατί ακόμη δεν το κατάλαβες. Την έχω πατήσει απο Αθήνα και ειλικρινά έχω ξοδέψει πολλά χρήματα για το αυτοκίνητό μου. Αυτη η αντιπαράθεση δεν οδηγέι πουθενά. Όσο για τους δημοσιογράφους θα σου πρότεινα να μην ξαναδιαβάσεις ποτέ περιοδικό αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Εγώ σέβομαι κάθε επάγγελμα. Ελπίζω το κοινό μας πάθος να μας επιτέψει να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή ποιό ήρεμα. Και μια πρόταση. Κάντε προτάσεις προς τους νεώτερους για να προσέχουν στους δρόμους και να μην σκοτώνονται. Να τελειώσει αυτή η μάστιγα. Καλά χιλιόμετρα. Υ.Γ. Κάποιοι "ιάπωνες" σε άλλα site μας δουλεούν που έχουμε "κλειστές" ομάδες και που διαφωνούμε σε πολλά. Και σε αυτούς πρέπει το site να αποδείξει ότι είμαστε καλύτεροι σε ΟΛΑ. Τα λέμε. |
Aγαπητέ φίλε, Δεν υπαρχει περιπτωση να πειραξε κανενας τον λογασριασμο σου.Αν θελεις μπορω να κανω εγω post το μηνυμα σου.Η αντιπαραθεση ειλικρινα και εμενα με κουραζει.Αν την εχεις πατησει απο την Αθηνα να μας πεις το ονομα του συνεργειου.Ειλικρινα αυτο που θελω να σε κανω να καταλαβεις ειναι οτι ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.Να βοηθησω θελω με οποιον τροπο μπορω.Δεν θελω να την πατησει κανεις οπως εγω που το αμαξι μου φτιαχτηκε 2 φορες με τα ιδια πραγματα για να καταληξει σωστο.Μια βελτιωση 2ου σταδιου κρατησε 6 μηνες.Πως σου φιανεται αυτο?Ελπιζω αυτο να το καταλαβαινεις και να το αποδεχεσαι.Θα χαρω πολυ αν βρεθουμε απο κοντα καποια στιγμη και μιλησουμε.Δεν σε θεωρω ενοχλητικο καθε αλλο μαλιστα.Απλα θα προτιμουσα να μιλας πιο καθαρα και να μην βαζεις ολο τον κοσμο σε εναν κουβα.Να ξερεις οτι εμεις πλατες δεν καναμε ποτε σε κανεναν και δεν θα κανουμε ΠΟΤΕ.Οσο για τα περιοδικα και τους συναδελφους σου νομιζω οτι εχω δικιο.Το καταλαβαινω οτι δεν γινεται διαφορετικα για οικονομικους και διαφημιστικους λογους αλλα μονο αμα εισαι μεσα στο κυκλωμα μαθαινεις την αληθεια. Τελος παντων αν πραγματικα ενδιαφερεσαι για προγραμμα ή οτιδηποτε αλλο θα χαρω να σε εξυπηρετησω με οποιον τροπο μπορω εδω απο την Αθηνα. Τελος να σου αναφερω οτι το 206club ειναι επισημο αθλητικο σωματειο της ΕΛΠΑ με οτι αυτο συνεπαγεται σχετικα με τα θεματα ασφαλειας στους δρομους.Γι αυτο και δεν συμμετειχαμε σε κανενα Face2Face challenge καθως και δεν κατεβαινουμε σαν club σε Λιμανακια , Βουτες κλπ επικινδυνα μερη. Φιλικά Μάκης |
gr_nrg έγραψε: |
ρε παιδια... εγω ειμαι πολυ νεος εδω και δεν τα πιανω ολα! καταλαβα πως δημιουργηθηκε η παρεξηγηση αλλα εν τελει αν και με ενδιαφερει το θεμα δεν εβγαλα και πολυ ακρη. Καλο θα ηταν πιστευω να μην βγαζετε ποστ που εχουν σταλει και που αλλοι απαντανε σε αυτα γιατι αν διαβαζει καποιος το topic μετα απο καιρο (οπως εγω) δεν βγαζει νοημα.
Και τωρα στο θεμα μας... Ενδιαφερομαι και εγω για κανα πειραγματακι στο τουτου μου που ειναι ανεγκιχτο (εκλεισα ακριβως 1 χρονο αγορας). Μιας και εχω δοσεις ακομα και ζοριζομαι ποιες μικροαλλαγες θα ηταν καλες και χρησιμες... για παραδειγμα φιλτροχοανη ή σκουπα και ποια? Εξατμιση που να κοιταξω καλυτερα? Και κατι αλλο χαμηλωμα παιρνει το 307 και σφιξιμο στις αναρτησεις με οτι φοραει εργοστασιακα? και ποσους ποντους? Βασικα με τις λακουβες της Αθηνας και τις μαλ**ες? αναρτησεις των peugeot μεχρι να ερθει στα ισια του το αμαξι πεφτει στην επομενη! ![]() |
gr_nrg έγραψε: |
ναι πραγματι μας ενδιαφερει... για πες ρε φωτη! ενα οικογενειακο τρενο χρειαζομαι και εγω! ![]() Pugsang πολυ νωρις ξυπνας βλεπω! Με την τσιμπλα στο ματι πιανεις το πληκτρολογιο? χεχεχε ![]() ![]() |
fotis1972 έγραψε: |
Λοιπον παιδες λεγεται quick fit, ο υπευθυνος λεγετε ζευγολης μακης και ειναι δημοσθενους 8 & πεντελης, αμφιθεα ειναι service της ford αλλα φτιαχνει και πεζουλινια τηλ. 2109422250,2109428157 πειτε του μακη οτι σας στελνει ο φωτης απο την νικαια με το 307 που εφτιαξες προσφατα SUPERRRRRRR δουλεια το ξανατονιζω, θα παθετε πλακα αλλο αμαξι |
Φιλε gr nrg στο 307 μου εχω βαλει ελατηρια Ventura 4,5 εως 5 εκατοστα χαμηλωμα και αμορτισερ Κoni κιτρινα εξωτερικα ρυθμιζομενα. Ο πεζουλας εχει μετατραπει σε τρενο κυριολεκτικα. Ουτε ενα προβληματακι για περιπου 10.000 χλμ που τα εχω. Κοστος αλλαγης 200 και κατι ευρω για τα ελατηρια και 520 ευρω για τα αμορτισερ. Το μονο "αρνητικο" (για καποιους οχι για εμενα) το οτι το αυτοκινητο ειναι "ενα με το εδαφος". |
Tιμη ανακατασκευής μονο για τα αμορτισερ εχουμε??
680 μαζι με ελατηρια αρα μειον κανενα 150αρι τα ελατηρια 530 Ευρω για ανακατσκευή πολλα δεν ειναι?? |
BTS έγραψε: | ||
Μάκη έχω πάει στο εργαστήριο του και κάνει φοβερή δουλειά. Βαλβίδες, τσιμούχες και λάδι αντικαθίστανται με καλύτερης ποιότητας από την εργοστασιακή. Στο εσωτερικό μπαίνει ένα μικρό και πολύ σκληρό ελατήριο για να μήν τερματίζει απότομα το αμορτισέρ και ταλαιπωρεί τους θόλους. Τέλος, τα ρυθμίζει σε αμορτισερόμετρο πάγκου και βγαίνουν ακριβώς ίδια τα αμορτισέρ ανά άξονα, κάτι που δεν συμβαίνει στα έτοιμα, λόγω αυτοματοποιημένης κατασκευής από ρομπότ. |
fotis1972 έγραψε: |
Ρε παιδες καποιος μου ειπε για εξατμιση dragon μεσαιο και τελικο custom για 307 με 450 ευρω, ειναι καλη την γνωριζετε, αξιζει?? εγω παντως σκεφτομε για μεσαιο sebring ή supersprint και τελικο l&w me 350 ευρω απο zapatina παρακαλω απαντηστε μου συντομα βοηθηστε με αυριο σκεφτομε να παω να βαλω υποψιν εχω βαρελακι της bmc (cda) ευχαριστω προκαταβολικα |
speedy100 έγραψε: | ||
![]() ![]() Φιλικά ![]() |
Touristas έγραψε: |
Λοιπόν εγώ έχω ελατήρια eibach 3.5 χαμήλωμα με αμορτισέρ από 307 CC 17αρες (μόλις μπήκαν με 205/50/17) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος !Δεν κοπανάει απλά είναι λίγο ποιο σφικτό !! ![]() |
frixos έγραψε: | ||
Εχεις καμιά φωτό? |
Λοιπόν εγώ έχω ελατήρια eibach 3.5 χαμήλωμα με αμορτισέρ από 307 CC 17αρες (μόλις μπήκαν με 205/50/17) και είμαι αρκετά ευχαριστημένος !Δεν κοπανάει απλά είναι λίγο ποιο σφικτό !! ![]() |
frixos έγραψε: | ||||
Αυτό θα ήθελα και εγώ,όχι υπερβολές στο χαμήλωμα, το θέμα είναι αν μόνο με τα ελατήρια θα χάσει κάτι το αυτοκίνητο από την ήδη πολύ καλό στησιμό του.Επίσης για τι κόστος μιλάμε τα ελατήρια? |
Thx!!! ![]() Όχι δεν τις έδωσα πείσω !! Θα τις πουλήσω όπως είναι όμως με τα λάστιχα !! |
Το αυτοκινητο δεν χανει καθολου σε στησιμο μονο με ελατηρια Ventura. Απλα σε καποια "σκληρα" κομματια εχει κατι μικροθορυβους. Κατα τα αλλα και παλι στριβει πολυ καλα. Καλυτερα απο "μαμα". Κοστος μονο για τα ελατηρια 200 εως 250 ευρω. Ομως το "στριψιμο" και με τα κιτρινα τα ΚΟΝΙ ειναι πολυ καλυτερο. |
Εχεις καμιά φωτό? |
oneironaut έγραψε: |
Παίδες....Καλημέρα από Θεσσαλονίκη....
Ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι ανήσυχοι με το 307 εκεί έξω γιατί πραγματικά δύσκολα βρίσκεις κάτι αξιόπιστο στην αγορά... Σκέφτόμουν να δανειστώ εκκεντροφόρους από 106 rallye...Δεδομένου ότι το 307 έχει μεγαλύτερους αυλούς εισαγωγής από το rallye, πιστεύω οτι η ιπποδύναμη του, με ένα πιο ελεύθερο σύστημα εισαγωγής αέρα - εξαγωγής καυσαερίων και ίσως ένα μεταλλικό καταλύτη, θα ήταν σίγουρα στα 140hp. Αυτό που θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, είναι οτι 1. αν προχωρήσω σε τέτοια αλλαγή...θα αλλάξει η σχέση συμπίεσης του κινητήρα μου...??? 2. έχει ακούσει κανένας για μια τέτοια αλλαγή...???? |
oneironaut έγραψε: |
Παίδες....Καλημέρα από Θεσσαλονίκη....
Ελπίζω να υπάρχουν και άλλοι ανήσυχοι με το 307 εκεί έξω γιατί πραγματικά δύσκολα βρίσκεις κάτι αξιόπιστο στην αγορά... Σκέφτόμουν να δανειστώ εκκεντροφόρους από 106 rallye...Δεδομένου ότι το 307 έχει μεγαλύτερους αυλούς εισαγωγής από το rallye, πιστεύω οτι η ιπποδύναμη του, με ένα πιο ελεύθερο σύστημα εισαγωγής αέρα - εξαγωγής καυσαερίων και ίσως ένα μεταλλικό καταλύτη, θα ήταν σίγουρα στα 140hp. Αυτό που θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει, είναι οτι 1. αν προχωρήσω σε τέτοια αλλαγή...θα αλλάξει η σχέση συμπίεσης του κινητήρα μου...??? 2. έχει ακούσει κανένας για μια τέτοια αλλαγή...???? |
Κάνε λίγο υπομονή και θα δεις κάτι καλό σε λίγο καιρό ![]() ![]() ![]() |
Recifees έγραψε: | ||
I think I thaw a darkth glass Sylvester speakth |
tsikis έγραψε: |
Καλησπέρα σε όλους!
Λέγομαι Νίκος και έχω ένα 307 ΧS 1.6 το οποίο φοράει τα εξής πραγματάκια: Βαρελάκι BMC στη θέση του εργοστασιακού φιλτροκουτιού, Χειροποίητο τελικό με δύο μονές μπούκες δεξιά - αριστερά, Ζάντες Mille Miglia Evo 5 με bridgestone RE 050 σε διάσταση 215/45/17, Ελατήρια Eibach 3,5 πόντων και χειροποίητα αμορτισέρ από τον Ζευγόλη (Quick Fit) ![]() Έχω βάλει δερμάτινα καλλύματα στα καθίσματα και δερμάτινη επένδυση στις πόρτες την οποία έφτιαξα μόνος μου. Το αμάξι είναι τρένο με ουδέτερη συμπεριφορά στις στροφές.Μας έχει χαρίσει πολύ ωραίες στιγμές στριψίματος... ![]() Φυσικά ψάχνομαι για μηχανική βελτίωση, αλλά ως τώρα δεν έχω βρει κάτι καλύτερο από το κιτ της Bonalume στα 170 άλογα με τη χρήση υπερσυμπιεστή. |
Αν διαβάσεις το τοπικ Animal project εδω:
http://www.206club.gr/forum/viewtopic.php?t=2619 Θα δεις πως μπορεις να φτασεις στα 150+ PS. Με δεδομένο οτι ο κινητηρας του 307 ειναι ιδιος με του 206 και παρομοιος με του 106 ισχυει οτι μπορεις να χρησιμοποιήσεις τα γρανάζια απο 106 τους εκκεντροφορους του 106 τον τριφυσο εγκεφαλο του 106 (θα χρειαστεις ομως και μια πλεξουδα απο την Peugeot sport για μεγαλυτερη ευκολια (κοστος στα 300 Ευρω αλλιως πρέπει να βρεις εναν γάτο ηλεκτρολογο) ακομα και την μηχανικη πεταλουδα του 106 για να καταργησεις το ηλεκτρικο γκαζι. Ολα αυτα γίνονται ευκολα και οπως ειπε και ο Touristas σε λιγο καιρο θα δεις ενα τετοιο 307 1.6 με ιδια βελτιωση με το 206 1.6 του Sidobre που παρουσιαστηκε στο Faster τον προηγουμενο μηνα |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ,
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ 307 1600 γα** ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΤΙΣ BMC ΑΠΟ ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΙΣ ΒMC ΘΑ ΔΩΣΕΙ 7 ΑΛΟΓΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 280? ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ, ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WRC ΣΤΟΝ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟ Ο Κος ΠΕΤΡΟΣ ΤΗΛ.210-9716146 ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΕ ΠΕΡΣΥ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ 307 1600CC 150 ΑΛΟΓΑ ΤΟΥΡΜΠΙΣΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ. |
Sidobre έγραψε: | ||
Μήπως εννοεί 7 άλογα μείωση ιπποδύναμης;;;΄ Γιατί απ'όσο ξέρω όσοι έχουν βαλει βαρελάκι, δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένοι! |
speedy100 έγραψε: |
Παιδιά να ξαναπώ κάτι σχετικό αν δεν γίνομαι βαρετός… ![]() Όλα αυτά τα βαρελάκια αλλά και οι χοάνες δουλεύουν μόνο όταν μπουν στο σωστό σημείο. Αυτό δεν γίνεται στην τύχη ή όπου υπάρχει χώρος… Είναι κάτι αντίστοιχο με το πρώτο καζανάκι στην εξάτμιση. Αυτός είναι και ο λόγος που για άλλους έχει δουλέψει και για άλλους δεν έχει δουλέψει κάποιο τέτοιο σύστημα. Καλύτερα λοιπόν είναι να βάζουμε καλό φίλτρο μέσα στο φιλτροκούτι που έτσι και αλλιώς είναι υπολογισμένο σε όγκο και σε θέση από τον κατασκευαστή. Φιλικά Speedy100 |
...ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΟΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
|
DIMCHRI έγραψε: |
παντως παιδια και εγώ , έχω βάλει στο εργοστασιακό φιλτροκούτι φίλτρο ελέυθερης ρωής της jr και είμαι πολύ ευχαριστημένος. έχει διαφορά στην απόκριση του γκαζιού. το καταλαβαίνεις αμέσως.
30 ευρώ και βλέπεις διαφορά . Για δύναμη δεν ξέρω γιατί δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να συζητάς για δύο - τρία άλογα διαφορά. εξάλου και ο gutmann εχει τοποθετήσει ένα φίλτρο κν μέσα στο εργοστασιακό φιλτροκούτι με μια πατέντα στην εισαγωγή αέρα, και το πουλάει 700 ευρω περίπου. και ισχυρίζεται ότι δίνει 14 ίππους μαζί με το τελικο. δεν ξέρω αν το εχει δοκιμάσει κανείς, http://www.ccfreunde.de/apportal/main.php?module=bastelecke206&c=bastelecke206&artid=61 αν μπορεί να μας το μεταφράσει κανεις. πάντως για τους δυσπιστους μπορώ να πω ότι στην γερμανία ετσι και αυτα που διαφημίζεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έχεις πολύ αυστηρές κυρώσεις. |
gavanas έγραψε: |
Η επιθυμητή για τον κινητήρα πίεση είναι η στατική. Δηλαδή, ένα κουτί που έχει αέρα σε πίεση και μόλις ανοίξει η βαλβίδα εισαγωγής να γεμίσει τον κύλινδρο.
Η σκούπα μας προσφέρει δυναμική πίεση(λόγω ταχύτητας αέρα). Όταν η ταχύτητα που έρχεται ο αέρας είναι ίδια με την ταχύτητα που τραβάει το πιστόνι έχουμε συντονισμό (δεν συμβαίνει μόνο σε μια περιοχή στροφών αλλά τεσπα). Στις υπολοιπες περιπτώσεις που έχουμε διαφορά ταχυτήτων δημιουργούνται στροβιλισμοί και αυξάνονται οι τριβές, με αποτέλεσμα η μεγάλη ταχύτητα εισαγωγής να μην μεταφράζεται σε στατική πίεση. Φαντάσου τα διόδια. Αν τα αυτοκίνητα έρχονται με την ταχύτητα που μπορούν να κόβουν εισητήρια τα ταμεία έχουμε συντονισμο. Οταν έρχονται πιο γρήγορα ή πιο αργά, υπάρχει πρόβλημα. Η άλλη περίπτωση (στατική πίεση)είναι ότι μαζεύονται πάρα πολλά, και μπαίνουν και δυο-δυο στη λωρίδα και μόλις σηκωθεί η μπάρα περνάνε, γιατί τους πάνε σπρώχνοντας από πίσω. Η καλύτερη θεωρητικά υλοποίηση είναι μια σκούπα(ramair) που τροφοδοτεί ένα φιλτροκούτι (airbox) και το μοτέρ τραβάει όσο χρειάζεται από το κουτί. |
kaisara η τοποθέτηση αυτή είναι σε δίλιτρο όμως υπάρχει ακριβώς το ίδιο φίλτρο για τοποθέτηση σε 1600. πηγαινε στο σιτε του gutmann να δεις. http://www.gutmann-gruppe.de/Automobil/html/206CC/motor/206cc_motor.html |
kaisaras96 έγραψε: |
Μερικα πολυ ενδιαφεροντα γραφει το Power του μηνα για το C2 VTS στο οποιο βαλαν σκουπα... |
Μιας και στο εχουν εξηγησει αυτο με τους παλμους της εισαγωγής δεν μας το αναλύεις και σε μας να ξεστραβωθουμε λιγο.
|
MDVQ1 έγραψε: |
Eχει βαλει κανενας καλος φιλος μπουζι ιριδιου στο αυτοκινητο του ![]() Ρωταω για να επιβεβαιωσω την αισθηση που εχω οτι τωρα που τα εβαλα το 307 παει καλυτερα. Η μηπως ειναι ιδεα μου ![]() Παντως με φιλτρο ελευθερας ροης στο δικο του φιλτροκουτι δεν ειδα καμμια διαφορα(εκτος απο την ικανοποιηση οτι βοηθησα ενα επαγγελματια στην αυξηση του τζιρου του ![]() ![]() |
Sorry για την καθυστέρηση αλλά μεσολάβησε ένα αναγκαστικό format του pc μου... Από το περιστατικό με το C2 στο δυναμόμετρο έχουν μεσολαβήσει 4-5 μήνες, οπότε θα μεταφέρω αυτά που μου είπε ο άνθρωπος, περιληπτικά, όπως τα θυμάμαι. Λοιποοοοόν... 1ον)Η εισαγωγή ρουφάει τον αέρα με παλμούς. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι... |
2ον) Ο σωλήνας από το φιλτροκούτι έως την πεταλούδα αποτελεί κομμάτι της εισαγωγής. Συνεπώς, η μορφή του (μήκος, διάμετρος καμπυλότητα κλπ) είναι ικανή να επηρεάσει την απόδοση, αφού καθορίζει τα χαρακτηριστικά ροής του αέρα μέσα σε αυτή. |
3ον)Το ζητούμενο είναι ο σωλήνας να συμβάλλει στην διαμόρφωση της ροής των παλμών του αέρα με τέτοιο τρόπο, ώστε την στιγμή που ανοίγουν οι βαλβίδες να στέλνει την μέγιστη δυνατή "σφαλιάρα" αέρα μέσα της. |
Το κατάλληλο μήκος σωλήνα δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε θεωρητικά χωρίς πανάκριβα υπολογιστικά πακέτα εξομοίωσης. |
Υπάρχει όμως και ο πρακτικός τρόπος που δεν είναι άλλος από τις δοκιμές στο δυναμόμετρο. Με αυτόν τον τρόπο (και μία μικρή φιλτροχοάνη) άλλωστε, βγάλαμε 4 παραπάνω άλογα από C2 GT και ροπή, παντού ανώτερη από την εργοστασιακή. |
Θα μου πείτε " δεν μπορούσε να το κάνει και το εργοστάσιο"; Βεβαίως και θα μπορούσε, απλώς θα έκανε υπερβολικό θόρυβο! |
…Αν μπορούμε με απλά λόγια, να περιγράψουμε κάτι που ισχύει, θα ήταν το ιδανικό. ![]() |
to φίλτρο που έβαλες τι μάρκα ήταν ?? εγώ έβαλα jr και είδα καλύτερη απόκριση στο γκάζι... |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΤΙΣ BMC ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 3000 ΕΩΣ ΤΙΣ 4000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΑΡΠΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ![]() ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΑΑ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΨΑΡΩΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΜΕΣΩ ΕΜΑΙΛ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΙΛΩ. ![]() |
Καλησπέρα σε όλους ![]() Προχθές έβαλα Χειροποίητο χταποδάκι , μεσέο καζανάκι , τελικό καζανάκι και έναν ημιαγωνιστικό καταλύτη ![]() Όταν το οδηγούσα το αυτοκίνητο σιγά σιγά έβλεπά μεγάλη διαφορά απο πριν , έχει δόσει αρκετά μπαμ .. ![]() Αλλά ακόμα την καίω την εξάτμηση , και μάλλον θα κρατήσει πολύ ακόμα γιατί εχθές σε μια βόλτα μου , με σταμάτησαν οι μπ..οι και μου πείραν πινακίδες , δίπλωμα και άδεια για 30 μέρες ![]() ![]() Ήταν το όριο 60 και πήγαινα 117 στο radar , γιατί το κοντέρ έγραφε 110 , αλλά άντυε βρες άκρη . Είχε διάζομα στη μέση εκτός κατοικιμένης περιοχής και 2 λορίδες ανα κατεύθυνση... ούτε σκόντο ούτε τίποτα 117 -117 ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ,
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΙΣ BMC ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ? ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΝΙΓΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΕΓΩ ΤΑ ΞΗΛΟΣΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΙΛΑΧΤΗΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΑ + ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ). ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΕΡΑ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ. ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΙΛΤΡΟ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ |
Ήμαρτον ρε παιδιά. Όχι και βεντούρι...
Όσο για την εισαγωγή, τι να πούμε κι εμείς που το κύκλωμα έπερνε αέρα μέσα από το φτερό, λίγο μπροστά απο τον καθρέπτη... Δυο μέτρα σωληνώσεις... Πάντως εγώ δεν θα έκανα δυναμομέτρηση επειδή έβαλα ένα φίλτρο... Η διαφορά είναι μέσα στο σφάλμα που υπάρχει από δυναμόμετρο σε δυναμόμετρο. Η θερμοκρασία ειαγωγής είναι σημαντική, αλλά κι αυτή με μέτρο. Τι να πούνε δηλαδή τα turbo που έχουν 80 βαθμούς θερμοκρασία εισαγωγής... |
Επειδή εγώ ξέρω τι σημαίνει, γι΄αυτό μιλάω. Και επειδή μπορώ να εξηγήσω πολλά φαινόμενα με σχέσεις και όχι με λόγια.
Για τα 6,5 άλογα, τι να πω... μακάρι να ήταν έτσι... Όσο για τον αέρα στο δυναμόμετρο, πάλι καλά που είναι από ανεμιστήρα, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του αέρα, τόσο πιο φτωχό είναι το μίγμα μας. Αυτό που προσφέρει η σκούπα είναι μικρό μήκος σωληνώσεων -> δροσερό αέρα + λιγότερες τριβές. Το ramair effect λαμβάνει χώρα σε πολλά χιλιόμετρα, και το εκμεταλλεύονται κυρίως μηχανές (ο venturi που λέγαμε στα καρμπυρατέρ...)που έχουν την εισαγωγή κάθετα στην ροή και που όσο περισσότερος αέρας μπαίνει τόσο περισσότερη βενζίνη. Το πρόβλημα όμως με εμάς είναι ότι με full throttle(τέρμα γκάζι) ο εγκέφαλος δουλεύει open loop (χωρίς να διαβάζει τον αισθητήρα λαμδα) και δουλεύει από αποθηκευμένους χάρτες. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη παροχή αέρα, και το μίγμα φτωχαίνει με επιπτώσεις μειωμένη απόδοση και αυξημένες θερμοκρασίες στο θάλαμο καυσης. Όπως βλέπεις από κάτω έχω και εγώ σκούπα, αλλά δεν έχω αυταπάτες. Επίσης ελπίζω σύντομα με αυτό www.gtechpro.com να έχουμε πιο πιο αποτελεσματική σύγκριση, στο δρόμο, της σκούπας με το φιλτροκούτι.[/img] |
Το έχω κάνει αυτό με το χρόνο. Τρίτη από 2000 έως κόφτη με χρονόμετρο χειρός. 10 μετρήσεις σε κάθε περίπτωση και βγάζουμε μέση τιμή και απόκλιση
Μαμά μέση τιμή 14,5sec απόκλιση 0,1 sec Με σκούπα μέση τιμή 13,7 απόκλιση 0,15 sec Με σκούπα + BP ultimate 13,6 απόκλιση 0,1 sec Στην ίδια ευθεία, με χοντρικά ίδια εξωτερική θερμοκρασία (βράδυ) και ίδιες θερμοκρασίες λαδιου, νερού. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σκούπα έδωσε φτερά στο αυτοκίνητο. Μπορεί και ένα φίλτρο στο κουτί να έκανε την ίδια δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ήχος δίνει από μόνος του τουλάχιστον 10 ίππους ![]() Το θέμα είναι ότι οταν ο αέρας είναι πολύς δεν φτάνουν οι βενζίνες του μαμά χάρτη. Δεν λέω ότι δεν έχει διαφορά. Αλλά 2-3 άλογα δεν αξίζουν δυναμομέτρηση. Από εκεί το ξέκινήσαμε... To Gtech έχει προχωρήσει αρκετά, και σε ακρίβεια (0,05sec στο χρόνο και 0,05 χλμ/ώρα σε ταχύτητα) και σε ευχρηστία (2 ώρες log, download σε Pc για επεξεργασία). Sorry που το πήρα στραβα. Peace ![]() Ps. Για γράψε καμιά τιμή από τις δυναμομετρήσεις του Power. Τρείς δυναμομετρήσεις στο ίδιο δυναμόμετρο ή σε διαφορετικά. Ροπές? |
Και κάτι άλλο : Όλες οι συχρονες ECU ΈΧΟΥΝ SELF - LEARNING χαρακτηριστικά ώστε να βελτιστοποιούν την αποδοσή τους υπόο διαφορετικούς συνδυασμούς εισερχόμενου αέρα και καυσίμου. Τα παραπάνω γράφονται στο περιοδικό και εγώ δεν έχω λόγο ούτε τις γνώσεις για να τα αμφισβητήσω. |
Kouzman έγραψε: |
οσον αφορα το βαρελακι να πω πως ειναι μια καλη αρχη για ενα σχεδιο που σκεφτομαστε να φτιαξουμε στην εισαγωγη. Μιας και θελουμε οσον το δυνατον περισσοτερο αερα γινεται στην εισαγωγη και ολες οι σκουπες των 206 του εμποριου ειναι μικρες ή παιρνουν μικρο φιλτρο μεσα, η ιδεα ειναι να μπει το βαρελακι (το πιο μεγαλο σε μεγεθος και αν χρειαστει να μετακινηθει πισω η μπαταρια), να ξεταπωθει η εμπρος του μετωπη, εκει δηλαδη που κουμπωνει το σπιραλ και να τοποθετηθει σκουπα φτιαχτη που να καλυπτει ολη την μετωπη απο το ενα φαναρι μεχρι το αλλο...
με αυτο τον τροπο δεν μπορουμε να σκεφτουμε καλυτερο τροπο ωστε να βαλουμε οσο το δυνατο περισσοτερο αερα στην πεταλουδαρα μας μιας και τον χρειαζεται... Μολις εχω νεοτερα θα σας πω και φυσικα θα υπαρχουν και φωτο... (δεν ειναι 100% σιγουρο οτι θα γινει ομως) |
ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΑΚΡΗ, ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΣΤΟ 307 ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠ'ΕΞΩ. ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΟ ΚΗΦΙΣΟ. |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΑ ΑΠ'ΕΞΩ. ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΒΑΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ POLO GTI ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ 2 ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΠΑΘΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ, ΠΑΝΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΣΥΝΤΗΝΕΙ Ο ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΤΙΘΕΡΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΛΙΞΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΕΡΑ ΑΠ'ΕΞΩ. ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΒΑΛΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ POLO GTI ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ 2 ΚΑΡΟΤΣΕΣ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΠΑΘΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ, ΠΑΝΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΣΥΝΤΗΝΕΙ Ο ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΑΕΡΑΣ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΤΙΘΕΡΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΛΙΞΩ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΣΤΟ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ. |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΕΧΩ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΝΕΑ ΠΗΓΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΤΟΜΟΤΟ(ΕΙΔΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ). Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΕΧΕΙ 307 1600CC ΔΕ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 307 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΟΥΠΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΕΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 106 ΡΑΛΛΙ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. ΤΩΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ. |
ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΤΕΡ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ PEUGEOT ΣΥΚΡΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ AYTOMOTIVO ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΝΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙΕΙ ΒΑΛΒΙΔΑ, ΑΥΤΟ ΜΕ ΦΟΒΙΣΕ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ |
307Lucifer έγραψε: |
![]() Πολύ πακέτο η εισαγωγή.... Το πιό καλό σενάριο είναι να δοκιμάσουμε όλοι από κάτι, ύστερα από ολα όσα έχουμε δει και καταλάβει ![]() Μια πουταναφέραμε σε προηγούμενες σελίδες (χωρίς να το ξεψαχνήσουμε), για χταπόδι στο 307 1.6 τι έχετε ακούσει??? Αληθεύει οτι άμα το αλλάξεις αρχίζει να ανάβει το λαμπάκι του αισθητήρα λ??? - Γενικώς μπευρδεύεται και λοιπά???? |
Φίλε μου γεια σου. Έχω βάλει χταπόδι, ημιαγωνιστικό καταλύτη , ελεύθερο μεσαίο και τελικό από τον Παπαδόπουλο και μπορώ να πω ότι αξίζει τα λεφτά του. Το αμάξι έχει κερδίσει σε ενδιάμεσες επιταχύνσεις και έχει πολύ καλύτερο τράβηγμα. Το είχα πάνω μόνο μια εβδομάδα και μετά μου πήρανε τις πινακίδες οπότε δεν το έχω κινήσει περίπου 10 μέρες τώρα. |
ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ PHOTO ΠΩΣ ΕΧΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟ ΦIΛΤΡΟ THS BMC ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΒΥΕ |
Πάρτε μάτι την Pipercross....
http://www.pipercross.net/vis_gallery.asp?img=product_206_fitted_640 Άμα είχα το διλιτρο με τα 136hp τότε σίγουρα θα έβαζα αυτή την φιλτροχοάνη αλλά με πατέντα για κρύο αέρα..... Μακάρι να το ετοιμάσουνε και για τον TU5JP4...αλλά το κόβω λίγο δύσκολο....που να ετοιμάσεις για παραγωγή κάτι με cfibre και μορφή σωλήνα που να πηγαίνει τέρμα πίσω εκεί που έχουμε την πεταλούδα.... Μόνο σωλήνας....σαν αυτόν του Viper...καραμονωμένο με αντιθερμικη.... Υπάρχει κανένας σε αυτό το site που να έχει βάλει την Viper ρε παιδιά??? ![]() |
Κάτσε ρε συνονόματε.....
άκου τι λέει...και δεν πιστεύω να έιναι μούφα η Pipercross.... "The carbon fibre pipe made from Aerospace quality pre-impregnated carbon fibre, that incorporates a proprietary thermal barrier layer in its construction. The system's use of various fibre composites is geared specifically towards keeping the INSIDE of the intake tract as cool as possible." http://www.pipercross.net/vis_technical.asp Είναι σίγουρα carbon fibre και θα έχει σίγουρα γύρω στα 400 Ευρώ.... |
Πάντως ρε συ DIMCHRI πιστεύω πως το συγκεκριμένο υλικο είναι από τα καλύτερα θερμομονωτικά υλικά....
Μακάρι να μπορέσει όντως ο Αντωνης να κάνει αυτό που είπες... Θα μας λύσει κάθε απορία.... Δεν μου λες.... ![]() Κανείς άλλος μήπως???? |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΣΟΣ!!!!!! ΕΜΑΘΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ Ο BOULEKOS SPORT ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΟΝΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΓΚΑΖΙ ΤΟ ΛΕΝΕ(SPRINT BOOSTER) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΓΚΑΖΙ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ, Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 200€ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ 307. ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ? |
και το ακομα μεγαλυτερο VIPER EVO... μιλαμε για κτηνος...
![]() |
MEMsound. έγραψε: |
Νομιζω πως πρεπει να ανοιξουμε ενα καινουργιο θεμα για αυτο Sprint Booster. |
307cc alu έγραψε: |
ΑΝΤΩΝΗ 307 Έτσι έχω τοποθετήσει το δικό μου. Κάθετε πάνω στην μαμά εισαγωγή.
|
307__:)(dimitris"]καλημερα σε ολους 307 cc alu εχεις δει διαφορα με αυτη την τοπεθετηση και γενικως χωρις τα μαμα φιλτρο? |
φιλε 307cc alu στο cda σου στην εισαγωγη του βαλε το σπιραλ καλυτερα μιας και μαλλον ειναι μεγαλυτερο απο την μαμα εισαγωγη... |
alu 307 βάλε αλουμινένιο σωλήνα εκεί μπροστά. θα τραβαει και ποιο βρέσκο αέρα. |
DIMCHRI έγραψε: | ||
αντώνη υπάρχουν πολλές ξανθιές μάγισσες, !!! ![]() |
Παίδες καλημέρα!
Λοιπόν θα σας πω για την εγγύηση μερικά....κακά νέα.... Πριν από λίγο καιρό που ρωτούσα την Peugeot εδώ στην Θεσσαλονίκη για τοποθέτηση νέας εισαγωγής (οτιδήποτε μπορεί να είναι αυτό - σκούπα - βαρελάκι - κ.α.) πήρα την εξής απάντηση. "Αν σκέφτεσαι να αλλάξεις σύστημα εισαγωγής πρέπει να βάλεις μόνο αυτό που η αντιπροσωπεία της Peugeot σου δίνει (πλαστικόσκουπα, μάλλον με φίλτρο της JR, η οποία μπαίνει εκεί στο λιονταράκι μπροστά και ούτε που ξέρω πως παιρνει αέρα - έχει 3-4 κομμάτια απο πλαστικά που κρατάνε το ψυγείο) ειδάλλως η εγγύησή σου κάνει φτερά". ![]() ![]() ![]() Το παραπάνω χωρίς υπερβολές... Απλά με λίγα λόγια ισχύει το ότι αν, χτύπα ξύλο, βγάλει κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο...τότε θα κάνουν τους Κινέζους και θα φορτώσουν όλα τα προβλήματα στις αλλαγές που έχεις κάνει.... |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ 307Lucifer
ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟ ΣΠΟΡΤ 750€ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ 2-3 ΑΛΟΓΑ. ΚΑΛΑ 307cc alu ΠΟΛΥ ΨΑΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΠΕΖΟΥΚΛΑΣ ΣΟΥ ΜΠΡΑΒΟ, ΠΡΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΠΕΖΟ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ 7 ΑΛΟΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ |
307Lucifer
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ... Surprised ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ? ΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ECU??ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ??? Question ??? |
.ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΚΑΛΩΔΙΑ....ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΠΙΝΘΗΡΑ.... |
Kouzman έγραψε: | ||
φιλε steve εαν αφηνα το φιλτροκουτι απο την υποπιεση που εχει η εισαγωγη μου μαλλον θα το ρουφαγε ολο μεσα στην πεταλουδα... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() για τους βελτιωμενους η σκουπα ειναι εγγυηση |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ 307cc alu
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗΣ ΤΟΝ ΠΕΖΟΥΚΛΑ ΣΟΥ ΣΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ POWER TECHNICES ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟ C2 VTS 1600 ΜΕΤΑ 125 ΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΗΣ SHELL 100ΟΚΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ 4,5 ΑΛΟΓΑ, ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ? ΕΥΤΗΧΩΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΓΓΥΣΕΩΣ. ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΖΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΑΕΡΑ-ΚΑΥΣΙΜΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΚΑΛΩΔΑ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΑΞΩ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ. |
Steve έγραψε: |
Σκούπες και πράσινα άλογα.
Φίλτρο ελευθέρας, και βγαλμένος ο πνίχτης. Η καλύτερη λύση δοκιμασμένη ![]() ![]() Και επίσης επειδή είχα και εγώ το μικρόβιο της θερμομονώσεως της εισαγωγής, απλά θα πώ ότι αν πάρει κάποιος χαρτί και μολύβι και υπολογίσει πόσο χρειάζεται να ρίξει την θερμοκρασία για να κερδίσει έστω και ένα ολόκληρο ίππο, τότε θα κλάψει και θα λυπηθεί όλες τις ώρες που έκανε τις πράξεις ![]() Φιλικά, και όποιος έχει αντίρρηση, κρίμα γιατί έτσι είναι τα πράγματα ![]() |
καλημερα πεζουκλες
σχετικα με τους πνιχτες του 307, επειδα εγω τα ξηλωσα ολα απο δικο μου 307 για να βαλω σωληνα να παιρνει απ'ευθειας αερα απ'εξω, εχει ολοκληρο συστημα που πνιγει το αερα μεχρι να φτασει στην εισαγωγη ασε που εχουν βαλει οι Γαλλοι να τραβανε αερα πισω απο τον προφυλακτηρα που βεβαια με δυσκολια ρουφαει αερα απέξω, καποια στιγμη στο σαββατοκυριακο θα βγαλω photo ολα τα πραγραματα που εχω ξηλωσει θα παθετε την πλακα σας. |
Να παραμείνει μέχρι την Τρίτη το αργότερο που θα πάω στην αντιπροσωπεία να δώ από κοντά ένα 307 με ανοιγμένο καπώ ![]() |
Σήμερα είναι Τρίτη ![]() ![]() |
Steve έγραψε: | ||||
Με εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μου... υπομονή μέχρι αύριο, το αργότερο ως Πέμπτη! ![]() Ευχαριστώ για την κατανόηση ![]() |
Frixo αγόρι μου τυχερός είσαι... Όπως πήγαινα να ανοίξω το πορτ μπαγκάζ, έπιασα καταλάθος το λαμπάκι της πινακίδας... ![]() ![]() Είχε και 1600άρι 307 στην έκθεση, άνοιξα το καπώ, και κόντεψα να κλάψω όταν είδα το φιλτροκούτι και τον πνίχτη ![]() Άρχιζαν λοιπόν να φεύγουνε οι ιδέες η μία μετά την άλλη ![]() Αρχικά λέω για να τραβήξουμε αέρα κατευθείαν από μπροστά... ![]() ![]() Τί θα έκανα λοιπόν αν είχα το αμάξι αυτό? 1) Αντικατάσταση του πλαστικού ραβδωτού σωλήνα από την πολλαπλή εισαγωγής μέχρι το φιλτροκούτι με αλουμινοσωλήνα. 2) Αφαίρεση και αχρήστευση από ότι υπάρχει μετά το φιλτροκούτι. 3) Τάπωμα τρύπας φιλτροκουτίου που το συνδέει με τον πνίχτη. 4) Άνοιγμα τρύπας στο φιλτροκούτι από δεξιά όπως κοιτάμε την μηχανή και προέκταση της τρύπας με ένα σωλήνα (οτιδήποτε) έτσι ώστε να πάει πίσω από το φανάρι του οδηγού (κάτι παρόμοιο με αυτό που έχω κάνει εγώ). Τον αέρα από εκεί θα τον τραβάει άνετα το φιλτροκούτι, μην ανησυχείτε! ![]() ![]() 5) Αντικατάσταση εργοστασιακού φίλτρου με το πολυπόθητο φίλτρο ελευθέρας της Green ![]() Τώρα, θα μου πείτε, γιατί άραγε ο κατασκευαστής δεν έκανε ότι σκέφτηκα εγώ? Απάντηση (η ίδια που δίνω πάντα): Γιατί θέλει να κινηθεί μέσα σε κάποια πλαίσια θορύβου, κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων ![]() Ότι απορίες έχετε, πείτε μου! ![]() |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΙΧΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΩΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠ'ΕΞΩ, ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ PROFIL. |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΝΙΧΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΝΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΤΕΡΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΩΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠ'ΕΞΩ, ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ PROFIL. |
Παιδιά να μου δείξετε κι εμένα τους πνίχτες όταν τους βρείτε …!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Κατά αρχήν δεν υπάρχει πνίχτης αυτό που βλέπεται είναι το αντί ηχείο και το έχουν μόνο τα 1.6 και 2.0 . Τα 1.4 8V αν έχει δει κανένας έχουν έναν απλό σωλήνα! ![]() |
Παιδιά να μου δείξετε κι εμένα τους πνίχτες όταν τους βρείτε …!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Κατά αρχήν δεν υπάρχει πνίχτης αυτό που βλέπεται είναι το αντί ηχείο και το έχουν μόνο τα 1.6 και 2.0 . Τα 1.4 8V αν έχει δει κανένας έχουν έναν απλό σωλήνα! ![]() |
Steve έγραψε: | ||
Τώρα επίτηδες το κάνεις και εσύ με τον πληθυντικό? ![]() ![]() Όσο περί "αντί ηχείο", το ξέρουμε εγώ, εσύ και άλλα 10 άτομα εδώ μέσα... φαντάσου να το λέγαμε εδώ... γι αυτό χρησιμοποιούμε την "εμπορική" ονομασία, ήτοι πνίχτης ![]() Επίσης στην λίστα με τα 1.6 και 2.0, βάλε και το 1.4 16v ![]() |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΖΟΥΚΛΕΣ,
ΚΑΛΗΜΕΡΑ STEVE ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΝΙΧΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΗΡΑ Ο ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΕΡΑ, ΕΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΕΡΑΣ (ΜΑΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ) ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΦΙΛΤΡΟ(ΕΤΣΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ Η BMC ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΤΗΣ) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΣΚΟΝΗΣ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΩΡΑΙΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ ΕΜΑΙΛ ΣΟΥ |
ΤΟ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΈΞΩ ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,, |
Frixo παληκάρι μου πρέπει να έκανες σωστή δουλειά ![]() Ο χαρτοσωλήνας όμως είναι ανθεκτικός στην υγρασία και στο νερό? ![]() ![]() Anyway, βάλε και ένα φίλτρο ελευθέρας να γουστάρεις μετά... ![]() |
Καλά δεν μιλάμε ότι θα πάω να πέσω και σε καμιά λίμνη ![]() Φυσικά και έχω φίλτρο ελευθέρας Κ&Ν αλοίμονο!!! ![]() |
Εμένα νομίζεις ότι ήταν καλλιτέχνης? Ένας κακομοίρης ήταν που έκανε τα κόψε-ράψε όπως ακριβώς του έδειχνα ![]() ![]() |
Εμένα νομίζεις ότι ήταν καλλιτέχνης? Ένας κακομοίρης ήταν που έκανε τα κόψε-ράψε όπως ακριβώς του έδειχνα ![]() ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||||||
φριχο καλή δουλειά έκανες. υπάρχουν εύκαμπτοι σωλήνες αλουμινιου που έιναι σαν σπιραλ από έξω και πέρνουν όποια γωνία τους δώσεις εσύ. Υπάρχει μια εταιρεία στον πειραιά δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό. και αυτό που έκανες είναι δοκιμασμένο. το έχω δει και σε ενα site για 206 στην Αυστραλία. Steve σχετικά με την σκόνη που λες για του αντώνη την εισαγωγή θα σου πω ότι ρουφάει φρέσκο αέρα, χωρίς να τραβάει πολύ σκόνη. ![]() Την έχω δει στις φώτο που μου έστειλε. Αν τώρα κάποιον τον πειράζει η σκόνη, ας βάλει την εισαγωγή να ρουφάει αέρα μέσα από την καμπίνα !!!! ![]() Θα έχει και σταθερή θερμοκρασία. ![]() πάντως για αυτό βάζεις φίλτρο ελευθερης ροής, για να κρατάει την σκόνη και να το καθαρίζεις όποτε βρωμίζεται ![]() |
αύριο που θα κατέβω πειραιά θα πάρω τα τηλεφωνά τος και την διευθυνση.
πάντως είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο με όλα τα είδη αλουμινίου που φαντάζεσαι. από σωλήνες αλουμινένιους μέχρι φύλλα αλουμινίου . τα λέμε αυριο |
Οk thanks, θα περιμένω νέα σου ![]() ![]() Δες λίγο στο παρακάτω link αυτό που λέει Aεραγωγοί / Εύκαμπτοι ΑΜΟΝΩΤΟΙ ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ ΤΥΠΟΣ Α LIGHT και πες μου αν εννοείς κάτι αντίστοιχο http://www.soldatos.gr/html/diafora.html |
Καλημέρα & χρόνια πολλά αδέλφια πεζούκλες....!!! ![]() MEMSOUND!!!! Σ'ευχαριστώ για τα φώτα σου....Πάντα ευπρόσδεκτα.... Αφήστε τους πνίχτες...Θα τα ξηλώσουμε όλα!!! ![]() Λοιπόν έπεσε στα χέρια μου το καινούργιο Power....εκείνο με το 307 από την Λιόλιος Racing.... Με μπόλικες αλλαγές στον κινητήρα (αύξηση συμπίεσης απο 11 σε 11.3, ροϊκή εξέλιξη, αλλάγή εκκεντροφόρων ~252μοίρες, μηχανική πεταλούδα απο 106 rallye με ότι περιλαμβάνει το μενού - πλεξούδα μπλα μπλα μπλα, χταπόδι με δίχαλο και πιο ελέυθερo τελικό της LW - 50mm - με δύο νγκαζζάνια ![]() Όλα αυτά και η ιπποδύναμη στα 143ps...not bad...not bad...αλλά σίγουρα περίμενα περισσότερα...για νέο πρόγραμμα ή επαναπρογραμματισμό δεν είδα τίποτα... Όσον αφορά τις επιδόσεις το αυτοκίνητο πάει ακριβώς σαν το δίλιτρο Τώρα γιατί τα λέω αυτά...???... Πρέπει να δείτε τι απλή εισαγωγή έβαλαν στο 307... από το 106...!!!...!!!με σκούπα που κάθεται ακριβώς πάνω από το ψυγείο....καλά, εκεί πως περιμένουν να πάρει κρύο αέρα...???... |
HORHE έγραψε: |
kalhspera se olous diavazontas sxetika me to uema filtrou vrhka mia foto apo ena site germanias pou poulaei diafora kai exei thn bmc opos thn exei valei kai ofilos antonhs http://www.atb-tuning.de/shop/?hersteller=75&produkttyp=2&fahrzeugtyp=1116&details=1&produkt=14970&PHPSESSID=e0d02503b1ec100e04def714e0b88ee0. |
DIMCHRI έγραψε: | ||||
ΑΥΤΟ εννοώ !! |
frixos έγραψε: | ||||||
Ακυρο δεν κάνει, πάμε για την αρχική λύαη ![]() ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||||||||
μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί δεν κάνει ? έτσι είναι και η εισαγωγή του αντώνη. γιατί πιστεύεις ότι δεν κάνει ? |
Να δούλευε κιόλας το Link που έδωσες ![]() |
frixos έγραψε: |
Ακυρο δεν κάνει, πάμε για την αρχική λύαη ![]() ![]() |
307cc alu έγραψε: |
Σωλήνες κανονικά έχει το ίδιο το φίλτρο, διαφορετικά μπορούν να μπουν σιληκονούχοι συμπαγείς, σιληκονούχοι διαφανείς, και αλουμινένιοι (κάποτε είχα δει και στο PRACTIKER).
Όσον αφορά την σκόνη στην εισαγωγή, η μάσκα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια τοποθέτησης του σωλήνα. Εγώ προσωπικά μόνο από ένα μέρος μπορούσα να την βγάλω και με δυσκολία ![]() ![]() ![]() ![]() |
Δεν νομίζω, πως να το στερεώσεις το καλσόν? με σφικτίρα? Και αν γίνει η στραβή και σκιστεί και το πάρει μέσα στο φίλτρο? Να σου πω την γνώμη μου δεν νομίζω ότι θέλει extra μόνωση , αφού βγαίνει και κουμπώνει στο ίδιο σημείο , δεν υπάρχει λόγος να του αλλάξεις θέση, οπότε ότι τράβαγε πριν, τραβάει και τώρα. |
Καλημέρα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!
Dom! Μήπως είναι δικό σου ρε συ το 307 στο τεύχος του POWER και στο έθιξα???? ![]() ![]() ![]() Σε καμία περίπτωση δεν το θίγω την στιγμή που είναι σίγουρα πιό γρήγορο από το δικό μου..... ![]() Απλά αναφέρω αυτά που είπε το ίδιο το περιοδικό στις μετρήσεις επιταχύνσεων και στα άλλα..Ανέφερε σαν περίληψη ότι είναι ισάξιο του δίλιτρου μοντέλου...Διάβασέ το και εσύ...Δεν το λέω εγώ.... ..Να σου πω, όμως, την αλήθεια;;;; Όντως περίμενα τουλάχιστον 150hp με 160hp, όπως είπα και πριν, γιατί απλά 24% αύξηση ιπποδύναμης, με όπως προαναφέρθηκε από τον DIMCHRI 3500 ευρώ, είναι Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ο.......Απλά ο ιδιοκτήτης του (!) δεν ήθελε να χάσει κάθόλου το αυτοκίνητο, τον πολιτισμένο του χαρακτήρα, (γι'αυτό και διάλεξε 252 μοίρες στους εκκεντροφόρους) με αποτέλεσμα το 307 να μην γίνει κάτι το πολύ ΔΥΝΑΤΟ.... |
Καλημερα πεζουκλες
καλο το παραπανω προτζεκτ του φιλου μας αλλα πολυ ακριβο ρε παιδια Εχω την εξης απορια αξιξει να δωσεις τοσο χρηματα για μονο τοσα αλογα(μπορει βεβαια να ειναι αξιοπιστει λυση) και λεω το εξης μηπως θα ηταν καλυτερα να ψαξουμε για να κανα προγραμμα που κοστιζει πολυ πιο λιγοτερα. Ηρθα σε επαφη με τον ανθρωπο που μου πουλησε το φιλτρο και μου ειπε οτι εχει προγραμμα για 307 με 450€(το οποιο ειναι δοκιμασμενο προγραμμα σε 307 και μαλιστα ηταν εκθεση περσι στο Περιστερι το οποιο το τουρμπισανε αυτο μετα για παραπανω δυναμη 150αλογα) και σου κανει δυο δυναμομετρησης μια πριν και μια μετα το οποιο το συγκεκριμενο προγραμμα δινει 10% και λεω το εξης εαν το 307 βγαζει οπως λενε απο διαφορες δυναμομετρησεις που εχουν γινει μεσο ορο 115αλογα αρα το 10% ειναι 127αλογα δεν ειναι ασχημα. Αυτο που θα ηθελα εαν μπορει να παρει καποιος να παρει τηλ στο μαγαζι του και να τον ρωτηση για αυτο το προγραμμα για να διασταυρωσουμε αυτα που λεει τηλ210-9716146 και να μας ενημερωσει. |
Με το πρόγραμμα των 450 ευρώ έβγαλε 10-15 αλόγατα και με το τούρμπισμα μετά άλλα 23 άλογα??? Η πολύ light ήταν το τούρμπισμα (δύσκολο το ακούω) ή το πρόγραμμα είναι μούφα (πολύ πιθανό το ακούω) ![]() ![]() |
BTS έγραψε: |
Ένα καλό πρόγραμμα σε 307 (και 206) 1.6 δίνει 7 άλογα τροχό, μετρημένα. Εννοείται σε σωστό δυναμόμετρο και από σωστό βελτιωτή.
Για παραπάνω θα πρέπει να κοιτάξετε σε εκκεντροφόρους. Απλά τα πράγματα. |
Kαλά.....αν βρεις σωστό βελτιωτή με τίμιο δυναμόμετρο που να φτιάχνει και κάλό πρόγραμμα να μας το πεις και σε εμάς να τρέξουμε αύριο το πρωϊ ![]() ![]() |
BTS έγραψε: | ||||
Aς μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί, γιατί αδικούμε κάποιους. Δεν μπορώ να σου πω ονόματα εδώ, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Η ουσία του ποστ όμως είναι ότι ένα πρόγραμμα στο 307 δεν δίνει 10-15 άλογα. |
HORHE έγραψε: |
καλημερα frixo
δουλεια ειμαι και ψαχνω συνεχεια γαλλικα ξερεις? καλο ε???????????? |
Δεν θέλω να ΄΄στην πω΄΄ σε καμιά περίπτωση, αλλά αν δεν έχεις τεκμηριωμένα δεδομένα (ποιός, που, τι έφτιαξε κλπ) άστο καλύτερα....... ![]() ![]() |
Φίλε μου από τέτοια δεδομένα άλλο τίποτα. Και από δυναμομετρήσεις...και από μετρήσεις στη Θήβα..και από γύρο πίστας στα Μέγαρα..και...και..και... Ήταν η δουλειά μου βλέπεις. Οπότε, μπορεί όπως λες να έχουμε όλοι άποψη, το θέμα είναι πως την αποκτήσαμε και που την στηρίζουμε. ![]() |
Οκ, τότε ακούω - ακούμε με μεγάλη προσοχή ![]() |
Διακρίνω ειρωνία ή μου φαίνεται; Σε περίπτωση που μου φαίνεται, οκ, τα έχω ξαναγράψει. Κατεβατό ολόκληρο, νομίζω σε αυτό το θέμα. +5 άλογα και 1 κιλό ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών, μόνο με μία σωστή εγκατάσταση φιλτροχοάνης (με δοκιμές στο δυναμόμετρο εννοείται, μέχρι να βρεθεί το σωστό μήκος για τον σωλήνα εισαγωγής). Έχω και τη δυναμομέτρηση,για όποιον ενδιαφέρεται. Με έναν αναπρογραμματισμό εγκεφάλου και ηλεκτρονικού γκαζιού, αυτά τα νούμερα αυξάνονται και εκεί τελειώνουν όλα για κάποιον που δεν θέλει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Από εκεί και πέρα, με εκκεντροφόρους 1ου σταδίου (Kent PT51 ας πούμε), μικρή αύξηση του λόγου συμπίεσης, φίλτρο και πρόγραμμα, πάμε στα 140 άλογα, τροχό. Νομίζω πως είναι απλά τα πράγματα και οι έτοιμες λύσεις, πολλές. Δείτε και το project του προέδρου... |
BTS έγραψε: |
Σε περίπτωση που μου φαίνεται, οκ, τα έχω ξαναγράψει. Κατεβατό ολόκληρο, νομίζω σε αυτό το θέμα. +5 άλογα και 1 κιλό ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών, μόνο με μία σωστή εγκατάσταση φιλτροχοάνης (με δοκιμές στο δυναμόμετρο εννοείται, μέχρι να βρεθεί το σωστό μήκος για τον σωλήνα εισαγωγής). Έχω και τη δυναμομέτρηση,για όποιον ενδιαφέρεται. Με έναν αναπρογραμματισμό εγκεφάλου και ηλεκτρονικού γκαζιού, αυτά τα νούμερα αυξάνονται και εκεί τελειώνουν όλα για κάποιον που δεν θέλει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Από εκεί και πέρα, με εκκεντροφόρους 1ου σταδίου (Kent PT51 ας πούμε), μικρή αύξηση του λόγου συμπίεσης, φίλτρο και πρόγραμμα, πάμε στα 140 άλογα, τροχό. Νομίζω πως είναι απλά τα πράγματα και οι έτοιμες λύσεις, πολλές. Δείτε και το project του προέδρου... |
ρε πέτρο τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. το προτζεκτ του προέδρου είναι ένα αμάξι πολύ δυνατό με πολλές μετατροπές και πολύ ψάξιμο.
Ο άνθρωπος έχει σπαταλήσει πολύ χρήμα , κόπο, και ψάξιμο για βνα πετύχει αυτό που θέλει. τώρα για εκεντροφόρους κ.τ.λ. που λες πρώτου σταδίου, επειδή και εγώ το έχω ψάξει αρκετά , εδω μέσα τουλάχιστον δεν γνωρίζω ούτε ένα μέλος που να έχει βάλει πρόγραμμα και εκεντροφόρους και να βγάζει κοντά στα 140 άλογα. εάν γνωρίζεις κάποιον θα ήθελα να μου τον πεις. ή έστω πες μου ποιός το κάνει γιατί κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε όπως νομίζω και πολλά από τα μέλη μας. Δημήτρης. |
Παίδες....
Χρειάζομαι βοήθεια!!! ![]() Είμαι έτοιμος να βάλω Universal τελικό εξάτμισης γιατί δυστηχώς τα Custom για το 307 είναι πολύ ακριβά.... Με βλέπω λοπόν για Universal - ή Sebring, ή Beda, ή Remus (κατά σειρά προτεραιότητας) περίπου 200Ευρώ είναι για οποιοδήποτε από αυτά.... 1. Δεδομένο ότι η διατομή του μαμά - σωλήνα και τελικου είναι 45mm, Universal με 48mm εσωτερική διατομή είναι σωστή αλλαγή;;; Πιστεύεται ότι θα χάσω πολύ σε backpressure;;; 2. Για NS RACING Ποπάϋ έχει κανείς προσωπική εμπειρία;;;(Μου είπαν 180Ευρώ) Καλά είναι ή μούφα;; 3. Όταν λέμε ελευθέρας....εννοούμε τελικό που είναι ένας ενιαίος σωλήνας (τρυπητός) χωρίς διαφράγματα;;;; Κάνω αυτή την ερώτηση γιατί έψαξα σε όλο το site και για το 307 -θέμα εξάτμισης- δεν υπάρχει.... ![]() ![]() |
Καλησπέρα παιδιά,
αυτή είναι η τοποθέτηση που έχω κάνει με το Bmc και με το χταπόδι του Παπαδόπουλου: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα πράγματα, και όπως έχω ξαναγράψει φυσικά ενδιαφέρομαι κι εγώ για πρόγραμμα-εκκεντροφόρους. Ποιός θα μας πει ποιος αναλαμβάνει τη μετατροπή αλλά όχι με μια περιουσία; |
Καλησπέρα παιδιά,
αυτή είναι η τοποθέτηση που έχω κάνει με το Bmc και με το χταπόδι του Παπαδόπουλου: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα πράγματα, και όπως έχω ξαναγράψει φυσικά ενδιαφέρομαι κι εγώ για πρόγραμμα-εκκεντροφόρους. Ποιός θα μας πει ποιος αναλαμβάνει τη μετατροπή αλλά όχι με μια περιουσία; |
φιλε πετρο 140 τροχο απο το επιπεδο μετατροπης που λες ξεχασε το, σε καμια περιπτωση... για να δωσει τετοια δυναμη το αμαξι θελει πολυ δουλεια...
ας αναφερω οτι το project 206 του drive εβγαλε 145 τροχους που φορα ολα Peugeot Sport... Πιστεψε με, επειδη το εχω παιδεψει πολυ το θεμα, για να δεις πανω απο 140 τροχο θελεις πααρα πολυ δουλεια... ![]() ![]() τελος του μηνα θα σας δειξω και μια δυναμομετρηση και πληοροφοριες για το πως ενα 206 μπορει να περασει τα 160 τροχο ατμοσφαιρα... ![]() ![]() ![]() |
φιλε δημητρη η λιστα των μετατροπων υπαρχει καπου. Ωστοσο τον τελευταιο καιρο καναμε καποιες αλλαγες στο μοτερ και καποιες ρυθμισεις...
εντος του γεναρη και αν βοηθησει ο καιρος θα βγαλω και ορισμενες φωτο ακομη και βιντεο για να φτιαξω μια μικρη σελιδα για να παρουσιασουμε το αμαξι... Και κατι νεο... Μολις αυτη τη στιγμη ελαβα email απο αγγλια και μου λενε πως υπαρχει carbon καπο για ολα τα 206 που μπαινει στις μαμα βασεις με βαρος 4.5-5 κιλα και το συνολικο κοστος του μαζι με τα εξοδα μεταφορας ειναι 550 ευρω... Λετε να κανουμε κανα Group Buy??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αν υπάρχει λίγος χρόνος, διάθεση και αντίληψη του αντικειμένου γίνονται μικρά θαυματάκια στο car μας.
Από όλα τα παραπάνω εγώ έβαλα τα 2 πρώτα και γνωστός μου το τελευταίο.Εντός των επομένων ημερών ανάλυση τι εννοώ με παράδειγμα και αποδείξεις, μέχρι τότε......... |
Λοιπόν, ανακάλυψα έναν γνωστό μου χομπίστα, γνώστη auto & engine management και τον έπεισα να ασχοληθούμε.Μία εβδομάδα έφαγε στο ψάξιμο για διάφορα κατάληλα υλικά ( σωλήνες κ.λ.π) και διάφορες συνδεσμολογίες και τελικά κατέληξε στο εξής: -Αφαίρεση της ποδιάς και όλης της εγκατάστασης από την πεταλούδα και κάτω έως και την πλαστική εισαγωγή στον προφυλακτήρα. -Πέταμα του κουτιού του πνίχτη. -Μετατροπή του κάτω μέρος του φιλτροκουτιού -Αλλαγή του χάρτινου ΄΄μαμά΄΄ φίλτρου με k&N (το είχα) -Συγκέντρωση απαραίτητων υλικών (Σωλήνες, tubo αλουμίνιο, κολιέδες, αλουμινοταινία, κ.λ.π) -Καλό καθάρισμα της ορίτζιναλ εισαγωγής -Προσαρμογή και στερέωση της εισαγωγής, συναρμολόγηση όλων των εξαρτημάτων και καλή στερέωση της συνδεσμολογίας. -Ρύθμιση και εύρεση της καλύτερης θέσης του tps του ηλ. γκαζιού. Αποτέλεσμα όλων αυτών: Σημαντική βελτιώση της απόκρισης στις χαμηλές στροφές με ακίνδυνη επέμβαση στο ηλ. γκάζι. Ψηλά πολύ δύναμη, ειδικά πολύ καλή απόκριση του κινητήρα στις χαμηλές και επίλυση του δισταγμού από 1η σε 2η και ΄΄άσε - πάτα΄΄ στις χαμηλές στροφές. Το επίσης σημαντικό είναι ότι η μετατροπή είναι πλήρως αναστρέψιμη, δεν καταστρέφεται κανένα από τα ορίτζιναλ κομμάτια και φυσικά αισθητικά και λειτουργικά είναι άψογη. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται γνώση, διάθεση,χρόνο, εργαλεία , υλικά και ειδικές γνώσεις, που εγώ από αυτά όπως είπα και στο προηγούμενο πόστ, έβαλα μόνο την διάθεση και τον χρόνο. Την Δευτέρα πάει για επιβεβαίωση, μέσω δυναμομέτρησης, αλλά εγώ πλέον ξέρω ότι έχω ένα εντελώς άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με πρίν και είμαι πολύ, μα πάρα πολύ ευχαριστημένος ![]() ![]() ![]() |
Όταν εγώ ουρλιάζω και φωνάζω για το φίλτρο ελευθέρας... κάτι ξέρω... ![]() ![]() |
To φίλτρο ελευθέρας κατά την γνώμη μου πρέπει να μπάινει από την 1η ημέρα αγοράς του αυτοκινήτου, από εκεί και πέρα στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν και άλλα που κάνουν την διαφορά. Δευτέρα λοιπόν τα νεώτερα........... |
Καλημέρα Αντώνη
Να σε ρωτήσω για την εισαγωγή θέλω που είναι δεμένος πάνω - κάτω ο σωλήνας στον προφυλακτήρα ? |
Pezumbes μου, Καλημέρα...
Αντώνη, Νίκο, Δημήτρη...έχω περάσει ελευθέρας στο φιλτροκουτί και έχω αγοράσει καλό σωλήνα για να φτιάξω την εισαγωγή αλλά την ![]() Αντε να δω πως θα βγάλω την ηχοπαγίδα μετά το φιλτροκουτί ![]() ![]() Μήπως πρέπει καλύτερα να το σηκώσω σε καμιά ράμπα, για να κάνω αυτήν την δουλειά..?? Αφού τα ξηλώσω βέβαια, θα δοκιμάσω 2 λύσεις για την εισαγωγή: 1. Να φτιάξω ένα στόμιο στο τέλος του σωλήνα που θα κάθεται πάνω στο φανάρι, παράλληλα.... Αυτό λογικά θα δουλέυει καλύτερα σε μεγάλες ταχύτητες και όχι μέσα στην πόλη.... 2. Πατέντα σαν την δικιά σου...Αυτό δουλεύει σίγουρα καλύτερα στην πόλη αλλά πιστεύω ότι θα θέλει κάθε 3000 χλμ. καθάρισμα το φίλτρο....Ο σωλήνας είναι σιγουρο οτι ρουφάει αέρα-πατέρα.... Το ΣΚ αν έχει καλό καιρό θα το κάνω ![]() |
Κυρίες και Κύριοι
![]() Για όσους ξέρουν μερικά πράγματα για το μοτέρ μας , μάλλον θα γνωρίζουν ότι βγάζει μαμά στον τροχό από 95 έως 98 άτια.Παρακαλώ πολύ μην δω τίποτα αμφισβητήσεις να γράφονται για τα νούμερα που παραθέτω γιατί θα τον εκθέσω τον αμφισβητία!!! Το πιο εντυπωσιακό βεβαιως από όλα και ακόμα και από τα νούμερα είναι η γραμμικότητα που έδειξε το δυναμόμετρο και μέχρι που ο Κος που έκανε την δυναμομέτρηση παραξενεύτηκε για το πως ανεβάζει το εν λόγω μοτέρ.Βεβαια εγώ επειδή είμαι low profile αγόρι δεν του ανέφερα για αλλαγή της εισαγωγής κλπ παρά μόνο για ένα φιλτράκι ελευθέρας.Η πλάκα ήταν ότι έψαχνε τον εγκέφαλο και έπεσε και από κάτω να δει αν έχει άλλη εξάτμιση. Εντός των ημερών θα ΄΄ανεβάσω΄΄ και το χαρτί της δυναμομέτρησης !!!! Επίσης ένα μεγάλο thanks στον Κο Χάρη που ΄΄εφαγε΄΄ τα χέρια του για να φτιάξει σωστά την εισαγωγή και τον ρυθμιστή του γκαζιού. Πάμε για άλλα!!!!! |
Αν είχες κάνει και μια δυναμομέτρηση πριν το φιλτράκι ελευθέρας, θα είσουν πιο πειστικός! ![]() |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: | ||
καλημερα Δημητρη. Δυσαρεστα ![]() ![]() Πεσ μας σε ποιον εκανες την δυναμομετρηση? και ποσο κοστισε? |
Καλά δεν ζορίζομαι να σου πω την αλήθεια και ιδιαίτερα ![]() |
Δεν είπε κανείς ότι ζορίζεσαι να μου πεις την αλήθεια ![]() Απλά θα στήριζες καλύτερα τα λεγόμενα σου ![]() |
Εγω συγκεκριμενα πριν δυο εβδομαδες εβαλα κοντρα με ενα πολο gti και τον εσκισα τον κωλογερμανο το οποιο το συκεκριμενο βγαζει απο τι λενε εργοστασιακα βγαζει 125αλογα |
-Ρύθμιση και εύρεση της καλύτερης θέσης του tps του ηλ. γκαζιού. |
dom1 έγραψε: |
ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΒΡΑΔΥ
DOM1 307 |
307Lucifer έγραψε: | ||
Καλά.... ![]() Εγω πιστεύω οτι ο Αντώνης μπορεί να το κατάπιε το Polo.... Τα πάντα στην εκκίνηση, (προσωπικό μου πιστεύω) είναι θέμα σαζμάν, ελαστικών, οδηγού, ιπποδύναμης.... Όλα παίζουν τον ρόλο τους ![]() FRIXO!!!Ήθελα να σε ρωτήσω για το παρακάτω που είπες πρίν από μερικές ημέρες.... Μπορείς να μου πεις τι ακριβώς εννοείς???
![]() |
Δεν είπε κανείς ότι ζορίζεσαι να μου πεις την αλήθεια ![]() Απλά θα στήριζες καλύτερα τα λεγόμενα σου ![]() |
Για να δείτε την απόδοση απο αυτά που έχω βάλει !!
Πατήστε εδώ http://img.photobucket.com/albums/v648/tsikis/IMG_0553.jpg |
asa1 έγραψε: |
Εχω την εντυπωση οτι το αυτοκινητο αυτο θελει οποσδηποτε για να συνελθει εισαγωγη εγκεφαλο χταποδι καταλυτη και τελικο |
lepou έγραψε: |
Συμφωνω. Εχουν γινει παρα πολλες συζητησεις για προγραμματα εχουν ακουστει τοσες πολλες αποψεις αλλα δεν εχει εμφανιστει κανεις να πει πως εβαλα προγραμμα εκει και ειδα κατι συγκεκριμενο.
Απορω πως γινετε αυτο?Η κανεις δεν εχει τολμισει να παει να δοκιμασει η οσοι εχουν παει κραταν τις εμειριες γαι τον εαυτο τους |
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=309
Αυτη εδω εννοείς??? Δεν πειράχτηκε τιποτα σε αυτο εδω το topic |
Αυτο που λέει ο Δημήτρης ισχύει σε περιπτωση που κανεις την μετατροπή απο ηλεκτρικό σε μηχανικό γκάζι.Αν σεν αλλάξεις την πεταλούδα δεν αλλαζεις και πλεξουδα οποτε δεν αλλαζει τιποτα στο A/C |
Nαι αυτή, σωστά. Απλά τώρα που την είδα και πάλι επιβεβαίωσα κατά την γνώμη μου πάντα ότι είναι λάθος γιατί είναι πίσω από το ψυγείο, άρα κρύος και καθαρός αέρα τίποτα. Τώρα αν η εν λόγω εταιρία που πουλάει το προιόν πιστεύει ότι εκεί είναι η σωστή θέση τοποθέτησης τι να πω? Αλλά η δική μου απλή λογική λέει ότι είναι λάθος!!! Αυτά τα ολίγα....... |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: | ||||
Φιλε Δημητρη λαθοσ δικο μου λοιπει μια φωτογραφια που δειχνει την εισαγωγη που εχω φτιαξει μπροστα απο τον προφυλαχτηρα εαν θελεισ μπεσ στο προφιλ μου και δεσ την. Σιγουρα εαν βαλεισ το φιλτρο ετσι σκετο χωρισ εισαγωγη δεν θα δουλεψει και εαν δεισ στο σιτε τησ BMC αναφερει οτι για να δουλεψει 100% πρεπει να τραβαει κρυο αερα απ'εξω, εγω παντοσ φιλε μου εχω δει μεγαλη διαφορα ηταν αυτο που του ελειπε ανεπνευσε το αυτοκινητο. |
Πεζουκλες παρτε το Power tecnhices εχει 307 1600 παρακαλω 203αλογα |
και ανάθεμα το μιρκόβιο που μου έχει κολλήσει !! ![]() |
Τα 5500€ ειναι για την βελτιωση του κινητηρα αλλα σιγουρα οταν φτιαχνεισ ενα αυτοκινητο απο μαμα 110αλογα σε 200αλογα πρεπει να φτιαξεισ και αλλα. και παλι ευγε!!! |
MEMsound. έγραψε: | ||
Προφανως... Αλλα μηπως τοτε εχεις αγορασει λαθος αμαξι?? Λεω μηπως γιατι αν στην τιμη του 307 1,6 προσθεσεις 5.500 + αναρτησεις + φρενα μηπως φτανεις στην τιμη που θα ερθει σε λιγο λογικα καιρο το 307 2,0 180ps (και λιγο πιο πανω απο 307 2,0 136 ps). Θα μου πεις ειναι πιο γρυγορο και οτι ο ηχος της σκαστρας και της τουρμπινας ειναι απιστευτα πορωτικος κλπ κλπ αλλα δεν παυει να ειναι μετατρποη με οτι αυτο συχνα συνεπαγετε... Υ.Γ. με το παραπανω δεν εννοω οτι δεν ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα, προφανως και ειναι, αλλα μαλλον ειναι λιγο πολλα τα λεφτα και σιγουρα στην μεταπωληση δεν θα τα παρεις πισω.... Επισης δεν σημαινει οτι δεν θα το εκανα αλλα αυτος ειναι ενας προβληματισμος που παντα ειχα σχετικα με τις μετατροπες και ο μονος τροπος να το δικαιολησω ειναι η κ..λα που εχουμε με τα αμαξια μας, και οτι αν το αποτελεσμα εινα πολυ καλο θα κρατησουμε το συγκεκριμενο αυτοκινητο τοσο καιρο ωστε η "χαρα" που θα μας προσφερει θα αξιζει τα λεφτα και τον κοπο που θα εχουμε δαπανησει...) |
ΑΝΤΩΝΗΣ 307 έγραψε: | ||||
Σιγουρα ειναι πολλα τα λεφτα εγω και να τα ειχα τα χρηματα 10.000€ επιπλεον δεν τα εδεινα γιατι το μονο σιγουρο υπαρχουν και αλλα αυτοκινητα που μπορεισ να παρεις και οχι μονο αυτα που αναφερεισ που και σε επιδοσεισ δεν ειναι και οτι καλυτερα. Προσεξε το πεζο που εχει υποστει την μετατροπη ειναι το XSI που κοστιζει 19.500€(και το χρωμα μεσα) οποτε μην τρελαθουμε με 30.000€ παιρνεισ type R με ατμοσφαιρικα 200 αλογα δεν κανω διαφημιση γιατι ειμαι φανατικος πεζουδακιας και τα υποστηριζω παρα πολυ και μαλιστα ειναι το δευτερο μου πεζο το 307. Αλλα το θεμα μας ειναι οτι βελτιωθηκε το 307 1600 χωρισ να αλλαχτουν πολλα ουσιοδη μερη στον κινητηρα και το αποτελεσμα ηταν αψογο, τωρα για το θεμα το οικονομικο ο καθενας κανει οτι θελει μετα λεφτα του και τα ξοδευει οπωσ νομιζει. |
Σωστός ο Αντώνης, συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά θυμήσου ότι κάποιος άλλος σε προηγούμενο power έδωσε 3500 στον Λιόλο, για να έχει 143 άλογα ατμόσφαιρα + το body που φόραγε το στόιχησε σίγουρα πάνω από 5.500. Αρα ο ΄΄ατμόσφαιρας΄΄ πιάστηκε κοροϊδο σε σχέση με τον τουρμπάτο Κύριο!!! |
Επέτρεψέ μου να εχω την εντυπωση πως κοροιδο δεν ειναι ακομα κανενας απο τους 2. Κοροιδο θα ειναι αυτος που σε 1 χρονο θα ψαχνει για πιστονια και βαλβιδες... αν οχι για ολοκληρο μοτερ... |
Εγω πιστευω για το 307 το μονο πρεπει να σχοληθεισ ειναι εισαγωγη, εξατμιση, αναρτηση κτλ. αντε και με πολλα ζορια κανα προγραμμα αλλα οχι για παραπανω πραγραματα μετα αγοραζεις αλλο αυτοκινητο. |
Που να βάλεις και χταπόδι μαζί με καταλύτη !!!
εκεί να δεις διαφορά στις μεσαίες !!! ![]() |
-=N4X=- έγραψε: |
Να ρωτησω κατι....ειπες 55mm εξαγωγη????
Τι εχει το αμαξι σου επανω γιατι η διασταση μου ακουγετε υπερβολικη!! Εγω πριν αλλαξω ολη την δικη κ παρολλο που εχω τυφλη εμπιστοσυνη στον μηχανικο εδω πηρα τηλ αλλους 3 μαστορες απο Αθηνα...τους πιο γνωστους (Παπαδ. exhaust center κτλ) για να σιγουρευσω την διασταση κ τελικα ηταν αυτο που μου ελεγε ο δικος μου...δλδ φ 48 εσωτ. φ 50 εξωτ. |
-=N4X=- έγραψε: |
Να ρωτησω κατι....ειπες 55mm εξαγωγη????
Τι εχει το αμαξι σου επανω γιατι η διασταση μου ακουγετε υπερβολικη!! Εγω πριν αλλαξω ολη την δικη κ παρολλο που εχω τυφλη εμπιστοσυνη στον μηχανικο εδω πηρα τηλ αλλους 3 μαστορες απο Αθηνα...τους πιο γνωστους (Παπαδ. exhaust center κτλ) για να σιγουρευσω την διασταση κ τελικα ηταν αυτο που μου ελεγε ο δικος μου...δλδ φ 48 εσωτ. φ 50 εξωτ. |
Sorry λάθος, 50 m.m. είναι εσωτερικά και εξωτερικά ![]() ![]() |
kaisaras96 έγραψε: |
Εσυ που εβαλες απο καυσαερια πως πας?(καρτα βγαζεις κυριλε?) Τι εβαλες?μεταλικο καταλυτη? Μαρκα και τιμη θυμασαι? Απο Antipolution Fault πως πας? Αμα τελιωσει η εξεταστικη λεω να βαλω κι εγω εναν μεταλικο μετα το ραλισιο χταποδακι μου |
έτσι ακριβώς . 50 έχω βάλει και εγώ. σε 1.6 16 v Άρα πρέπει να έχεις κάνει και άλλες εκτεταμένες μετατροπές, ή ο μαστορας σου είναι από το τζατζικιστάν.... ή δεν μας τα λες καλά... |
καταπληκτική !!!!
πες μου, περισσότερα για την χωάνη στην άκρη γιατί σκοπεύω να φτιάξω μία και τέτοια και εγώ !!! |
καταπληκτική !!!!
πες μου, περισσότερα για την χωάνη στην άκρη γιατί σκοπεύω να φτιάξω μία και τέτοια και εγώ !!! |
Δοκιμασε να βρεισ να βαλεισ διακοσμητικο εξατμισης που να ειναι πλακε και ειναι και σχετικα φτηνω |
Γεια σου Frixo
Την μεταλική σωλήνα ( σπιραλ ) που την βρήκες ? |
Γεια σου Frixo
Την μεταλική σωλήνα ( σπιραλ ) που την βρήκες ? |
καλημερα Πεζουκλες,
Σημερα εκανα μια ερευνα για μπουζι καλυτερα ιριδιου κτλ. διστυχωσ τα μπουζι που χρησημοποιει το 307 ειναι πολυ ειδικα βεβαια ειναι BOSCH αλλα για να τα αγορασεισ απ'εξω εκτοσ Πεζο δεν υπαρχουν πρεπει να γινουν παραγγελια. Οποτε και εκει παιδια μονοδρομος μονο αντιπρωσοπεια τα οποια τα πουλανε 6,35€. Αν ξερεισ κανεισ κατι επι του θεματοσ ασ μας το πει |
MDVQ1 έγραψε: | ||
Φιλε Αντωνη, Για τα Bosch δεν ξερω αλλα αν θες να βαλεις ND (που εχω βαλει στο δικο μου) θα τα βρεις στον Παπαμανουσακη τηλ.210/4822278-4819280. Μην περιμενεις να γινει πυραυλος το 307, αλλα εχει καλυτερο τραβηγμα χαμηλα και ειδικα με το αιρκοντισιον σε λειτουργεια, καταλαβανεις διαφορα. Παντως το δικο μου χτυπαει συνεχεια πειρακια και για να ειμαι ειλικρινης εχω αρχισει να υποψιαζομει τα μπουζι. Ο Νικαπος τα εχει δοκιμασει οποτε μια γνωμη ακομα δεν θα ηταν ασχημη. Και μια ερωτηση ... Το υδραυλικο τιμονι μου κανει ενα πολυ δυνατο σφυριγμα οταν ειναι το αμαξι ακινητο.Παντα εκανε βεβαια αυτο το σφυριγμα αλλα το τελευταιο καιρο εχει αυξηθει σε ενοχλητικο επιπεδο .Εχει κανεις σας παρομοιο προβλημα???? |
sps έγραψε: |
Tα μπουζι της πεζω ειναι ειδικα αφου αντεχουν για 60000 χλμ, αρα αξιζει τον κοπο πιστευω.
Τωρα αν βαλουμε αλλα, δεν ξερω αν θα αντεξουν τοσο. |
Eνταξει μην κολλαμε στις λεξεις.
Αν δε σου αρεσει το ειδικα, να πουμε διαφορετικα ![]() αφου κρατανε για 60.000 χλμ, σιγουρα ειναι διαφορετικα. |
lepou έγραψε: |
Παιδια τι ειναι η ΝD πρωτη φορα την ακουω ? Ειναι αρχικα η ετσι λεγετε η μαρκα? Τι προελευση εχει?Ειναι καλυτερα απο τα Bosh που φοραει ο πεζουλας μου ?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Μιάς και έχω 307 καλό είναι να γράψω κι εδώ τι έχω κάνει μέχρει τώρα στο αμάξι! .....Αυτά για την ώρα ![]() |
Μου αρέσει που περίμενες μόνο 8,5 μήνες και 21 σελίδες (από τότε που άνοιξε αυτό το τόπικ) για να πεις τι έχεις κάνει! Ωραίος! ![]() ![]() ![]() |
LEFT έγραψε: |
Αντωνη εγω λεω αλουμινιο!Ειδικα αμα ακουσεις αυτο που εκανα εγω θα κουφαθεις ,αν το κανεις θα δεις καλη διαφορα!Δεν θα σου πω υπερβολη αλλα εγω εβαλα την σκουπα μου και μολις εκανα την πατεντα μου ενιωσα 2 σκουπες διαφορα!!!Λοιπον κοιτα τι εκανα!
Πηρα μια Σιμοτα σκουπα που εχει αλουμινοσωληνα !Αμεσως σκεφτομαι: εξαιρετικη ροη αλλα απο μονωση....?Μετραω την διαμετρο του σωληνα παω σε καταστημα υδραυλικων και αγωραζω μονωση λιγο μικροτερη σε διαμετρο απο τον σωληνα,σαν αυτη που χρησιμοποιουν στους σωληνες θερμανσης!!!Κοινως ειναι σαν μια καποτα για τον φιλαρακο μας τον σωληνα!Η μονωση αυτη πουλιεται σε μηκος 2 μετρων και την διαμετρο που θες!Κοβω το κομματι που μου χρειαζοταν για να καβαλισω λιγο και την ακρη της σκουπας και την σιλικονουχα γωνια, το παιρναω και απο πανω το τυλιγω αμετρητες φορες με μονωτικη μεταλιζε ταινια!Καλα δεν σου λεω τιποτα!Ουτε μισο βαθμο δεν ανεβαζει απο την μηχανη!Το πιανω μετα απο 2 ωρες συνεχομενης λειτουργιας της μηχανης και ειναι σχεδον κρυα η μονωση!Μια ιδια ειχα φτιαξει σε εναν φιλαρακο μου αλλα την πουλησε γιατι αλλαζει μηχανη(την ειχα αγγελια και εδω)! Τελος θα τα παιξεις αμα δεις καταναλωση!Λογω του κρυου αερα που τελικα με την βοηθεια της μονωσης εισερχεται γινεται τελεια καυση!Ετσι αμα δεν το σκιζεις το αμαξακι κανεις τρελη οικοναμια!Το προσπεκτους του τουτου μου (307 cc) δινει κυκλο πολης 10,2 λ/100χλμ , ε λοιπον ολη μερα τρεχω στο κεντρο για δουλειες μολις εφτιαξα την πατεντα εχω καταναλωση 10.0 λ/100 χλμ!Και ουτε μπουκωνει στα χαμηλα και οταν το σκιζεις βγαζει συνεχες κροταλισμα και οχι "καιω μαζουτ" ![]() ![]() ![]() |
Μου αρέσει που περίμενες μόνο 8,5 μήνες και 21 σελίδες (από τότε που άνοιξε αυτό το τόπικ) για να πεις τι έχεις κάνει! Ωραίος! ![]() ![]() ![]() |
Καλημερα σε ευχαριστω πολυ για την ιδεα σου θα την εφαρμοσω το σιγουρο ειναι οτι ο αλουμινοσωληνας εχει καλυτερη ροη αερα αλλα επιρεαζεται απο θερμοτητεσ ενω με την ιδεα σου δεν υπαρχει τετοιο θεμα ενω ο σιλικονησ δεν επιρεαζετε απο θερμοτητεσ αλλα δυστυχως ετσι σαγρε που ειναι μεσα που να πρωχωρησει ο αερας, οποτε πολυ καλη η ιδεα σου. Πεσ μου κατι αλλο τι εχεισ ακουσει απο υπερβολικο αερα στο κινητηρα και στεγωμα ψηλα? γιατι οι αποψεισ εδω μεσα ποικιλουν. |
καλημερα Πεζουκλεσ
αυτη η φωτογραφια ειναι για να μαθενουμε και τιποτα η φωτογραφια ειναι απο 307wrc οπωσ βλεπετε φοραει σκουπα που ΄πισω απο την σκουπα υπαρχει βαρελακι αυτο που θελω να πω επειδη κατα καιρουσ εμφανιζονται μερικοι ![]() ![]() |
Νομίζω ότι εν μέρει έχεις ένα δίκιο. από την άλλη, των αγωνιστικων οι κινητηρες ανοίγονται μετά από κάθε αγώνα , λύνονται αλλάζονται διαφορα μηχανικά μέρα, και ξαναδένονται... |
kanelj έγραψε: | ||
μηπως το ειχε πει και καποιος αλλος αυτο.....? (αλλα με αλλο τροπο???) |
Παιδια γεια σας !!
μου φαινεται ξεφηγαμε λίγο !!! Φιλικότατα !!! ![]() |
καλημερα Πεζουκλεσ
αυτη η φωτογραφια ειναι για να μαθενουμε και τιποτα η φωτογραφια ειναι απο 307wrc οπωσ βλεπετε φοραει σκουπα που ΄πισω απο την σκουπα υπαρχει βαρελακι αυτο που θελω να πω επειδη κατα καιρουσ εμφανιζονται μερικοι ![]() ![]() |
sps έγραψε: | ||
Ναι μονο που εκει δεν τους νοιαζει τι θα ρουφηξει μεσα ο κινητηρας, αφου το μονο που τους ενοιαζε μεχρι περυσι ηταν να αντεξει τον αγωνα το μοτερ, ενω απο φετος να αντεξει 2 αγωνες. Χαρακτηριστικο παραδειγμα πανω σε αυτα που γραφεις ηταν το 2003 οταν παρουσιαστηκε το focus wrc 03. Στους χωματινους αγωνες ειχαν προβλημα γιατι εκει που ειχαν τοποθετηση την χοανη, περνουσε μεσα στον κινητηρα σκονη, με αποτελεσμα να μην αντεχει ο κινητηρας και να καταστρεφεται. Βεβαια αυτους πολυ που τους ενοιαξε που εσπασε ο κινητηρας τους, αλλα εμας που θελουμε να κρατησει μια ζωη μας νοιαζει. Οποτε να αγχωνεστε ![]() |
Αντωνη παραδεχομαι οτι ημουν λιγο υπεβολικος!
Αλλα καταληγοντας στο "να αγχωνεστε" ειχα χιουμοριστικη διαθεση που ισως δεν φανηκε. Τεσπα την αποψη μου την εχω πει περι σκουπας, σε αλλο τοπικ και θα συμφωνησω μαζι σου οτι με σωστη συντηρηση δεν υπαρχει προβλημα. ![]() YΓ. Ξερω πολυ καλα τι λεω ειδικα σε οτι αφορα το wrc και τους Ελληνικους Αγωνες.Δε δεχομαι αμφισβητηση σε αυτα που γραφω. Αναφερθηκα στο focus wrc οτι ειχε προβληματα λογω σκονης και αυτο ειναι γεγονος.Δεν ειπα τιποτα για το 307. |
ok φιλε Σπυρο no problem.
Μηπωσ Σπυρο δεν γνωριζω συγκεκριμενα για focus wrc στη σκουπα που βαλανε να μην ειχανε βαλει φιλτρο? ή μπορει και το φιλτρο να μην ειχε την αποδοση που περιμενανε και να τουσ δημιουργησε προβλημα? |
giannis_cc έγραψε: |
αργυρη τι μαρκα ? ποσα σου πηγε ? χαμηλα τραβαει ή δεν.. ? |
Touristas έγραψε: | ||
Κανονικό ρελαντί άμεση απόκριση και τράβηγμα μέχρι των κόφτη , σαν να είναι εργοστασιακό . |
Κανονικό ρελαντί άμεση απόκριση και τράβηγμα μέχρι των κόφτη , σαν να είναι εργοστασιακό . |
volvos έγραψε: |
αργυρη στα ελεγα..... χαρτες γκαζιου σου πειραξε η τους αφησε ως εχει και πειραξε αβανς,καυσιμο κλπ κλπ??????
πως σου φαινεται τωρα το ηλ.γκαζι? ![]() |
DIMCHRI έγραψε: | ||||
αργύρη άσε τις βόλτες και απάντησε στα ερωτήματα που μας ταλανίζουν... Κυριακή σε πήρε το μάτι μου στην Ανωγείων.. κατά τις 1800 .... ![]() |
...Ναι και χάρτες πεταλούδας έχουμε φτιάξει και είναι μιά χαρά ![]() ![]() |
Πολύ όμορφα...! Θέλω βόλτα!!! |
Την Πέμπτη με το καλό όλοι θα πάρετε ![]() ![]() |
Επειδή το αμάξι θα γίνει παρουσίαση σε λίγο καιρό δεν μπορώ να πω πολλά πράματα . Ελπίζω να με καταλαβαίνεται , και να κάνετε λίγο υπομονή. |
....Το χταπόδι το έχω , καταλύτη έχω............. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Όλα τα 'χεις εκτός από το πιο βασικό μου φαίνεται...! ![]() |
Καλησπερα Πεζουκλες
Σας στελνω την επισημη απαντηση τησ BMC για το βαρελακι οπου μερικοι ειχαν την απορια οτι βαζοντασ το βαρελακι μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα στον κινητηρα απο πλευρας υπερβολικου αερα στον κινητηρα. ΚΥΡΙΕ ......... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΣΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .ΤΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΑΨΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΗΣ SEAT TEXNOKAR ΣΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ IBIZA & LEON 120HP. ME EKTIΜΗΣΗ ΚΙΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ |
Εμένα μου το πρότεινε ένας μηχανικός της peugeot να βάλω το BMC και δεν είχε και άδικο ..
Αυτό το βαρελάκι το έχουν βάλει και στο αυτοκινητο δοκιμής !! ![]() |
Καλησπέρα
Φίλτατε Νίκο θέλω να σε πάω και εγώ μια βόλτα για να μου πεις τις διαφορές που βλέπεις με του Αργύρη (αντικειμενικά ) πάντα ως ένα τρίτο μάτι !! ![]() |
ΦΙΛΙΚΑ ΝΙΚΟΣ Και αφού ξέφυγα εγω λίγο απο το θέμα του topic ......... |
MEMsound έγραψε: |
Αρχίσαμε.....
Όσο για σένα 307_ARMY έχεις βρει το δασκαλό σου. Περίμενε να ολοκληρωθεί το project του Αργύρη για να έχουμε τελικά νούμερα και μετά προχωράς σε σχετικές "αγορές"... βελτιωτικού υλικού... Στην ανάρτηση πάντως η κίνηση του Αργύρη είναι απλή και οικονομική οπότε μπορεις να ξεκινήσεις από εκεί. |
Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις με τα παιδιά ( αργύρη και νίκο ) δεν έχω απολύτως τίποτα , και φυσικά ότι βάζεις πάιρνεις !!
απλώς θέλω μια τρίτη άποψη έτσι κάπως πιο ουδέτερη για τις διαφορές των 2 αυτοκινήτων φυσικά πριν βάλει ο Αργύρης και το χταπόδι γιατί τότε δεν έχω καμία ελπίδα , αν και πάει και τώρα πολύ καλά , το πρόγραμμα είναι εξερετικό γιατί το αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα να ανεβάσει μέχρι τις 7500 ούτε κάνει τον θόρυβο του στεγνώματος έχουνα κάνει πολύ καλή δουλειά στο πρόγραμμα !! χαχαχαχα Τώρα φίλτατε memsound όταν θα βάλω εγώ τα τρία 12" γουφεράκια και θα έχω ακόμα χώρο αποσκευών , εσύ με το 206 σου πρέπει να βγάλεις τα πίσω καθήσματα για να βάλεις τα μπακγάζια σου .... χαχαχαχαχαχαχα πλάκα κάνω , και φυσικά έχουμε πάρει οικογενιακά αυτοκίνητα για τους δικούς του λόγους ο καθένας , εμένα απλά μου άρεσε περισσότερο !!!! ![]() ![]() ![]() ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΟ CLUB ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΦΙΛΙΚΑ ΝΙΚΟΣ Και αφού ξέφυγα εγω λίγο απο το θέμα του topic , ας συνεχίσουμε πανω στη βελτίωση του 307 ............... |
....Εχω βαρεθεί να κοντράρω με μαμα saxoralla και να με ταπώνουν αλύπητα.... |
MEMsound έγραψε: | ||
Πιστέυεις ότι δεν θα γίνει και πάλι το ίδιο.... ![]() Αυτό το "περτικαλι" 307 είναι καλό.... ![]() |
307 ARMY! έγραψε: | ||
Ηδη ξεκινήσαμε από αυτό το σημείο. Εντυπώσεις από τη νέα ανάρτηση αύριο! |
Touristas έγραψε: | ||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Δεν λέει για τον Δημήτρη , αλλά για των ARMY ![]() Ο οποίος το έκανε όπως ήταν το δικό μου ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Πιστέυεις ότι δεν θα γίνει και πάλι το ίδιο.... ![]() Αυτό το "περτικαλι" 307 είναι καλό.... ![]() |
Baphomet έγραψε: | ||||
τι ανάρτηση??? και δεν την πηρες από τους συνεργάτες μας??? ![]() |
307 ARMY! έγραψε: |
....Αν περίμενα από σας θα έπαιρνα σύνταξη!! .... |
sfaker2000 έγραψε: |
παιδια παρτε το power να δειτε ενα ατμοσφερικο 206 1600....το συγκεκριμενο πωλειται,το γραφω και στις αγγελιες....πιστευω οτι εχει γινει πολυ καλη δουλεια....με 17αρες και εχει πολυ καλες επειδωσεις... |
Επανέρχομαι στο θέμα με μια ερώτηση...!
Επειδή θέλω να κάνω μια πατέντα στην εισαγωγή με αλουμινένιο σωλήνα... είναι εύκολο (???) να καταργήσω από την εισαγωγή του φιλτροκουτιού το μέρος που τροφοδοτεί αέρα (νεροπαγίδα και μετά)....αλλά να μην το πετάξω....να το κρατήσω εκεί που είναι...χωρίς να το ξυλώσω....σε περίπτωση που πάω π.χ. για σερβις και την ξανακάνω την σύνδεση.....κρατιέται αυτό το μέρος της εισαγωγής απο κάπου αλλού?... απλά εκεί που είναι το στόμιο του φιλτροκουτιού (που βλέπει κάτω) θέλω να τοποθετήσω την απόληξη του αλουμινένιου σωλήνα, ο οποίος θα τραβάει από τον προφυλακτήρα μέσα (δίπλα από το ψυγείο - μέσα στο "χαμόγελο").... |
Ξαναβαλε τις 15ρες επανω!
Πιο πολυ θα κερδισεις ετσι παρα με την πατεντα! ![]() ![]() ![]() (Αστειευομαι)! |
Σορρυ για τπ off-topic... Εγώ πάλι δεν θα αστειευτώ και θα σου πω ότι ελπίζω να μην έχεις πετάξει τις σιδερένιες 15αρες. Για τους αγώνες που έρχονται με μια 4αδα ημιslick 195/55-15 θα είσαι μια χαρά. |
Δυναμόμετρο δεν το έχω πάει ακόμα γιατί δεν έχω αξιωθεί να βάλλω τη εξάτμιση, πάντως μετά από κάτι μετρήσεις που κάναμε το υπολογίζουν κοντά στα 130 hp... ![]() Για Ζαγοροχώρια να είμαστε καλά ναι … ![]() |
307Lucifer έγραψε: | ||
Γεια σου και πάλι Αργύρη που με άναψες φωτιές.... ![]() Ήθελα να σου ρωτήσω το εξής.... 1. Βάζω εκκεντροφόρους&γρανάζια από Rallye + πλανάρισμα στο κεFAΛαρι...Πρόγραμμα (ο γνωστός ΠοΝοΚεΦάΛος) θα χρειαστώ ή μπορεί ο Bosch να διαβάσει σωστά μόνος του τα νέα δεδομένα και να ρυθμιστεί??? - οκ γνωρίζω ότι τα πράγματα με τον τρίφυσο είναι πολύ πολύ δύσκολα και πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν καλή δουλειά.... - Ανεβάζοντας μόνο τον κόφτη και δεδομένου ότι σχεδόν κανένας δεν μπορεί να πειράξει τους χάρτες, θα είμαι οκ (π.χ. δεν θα σπάσει - θα δουλύει ικανοποιητικά...)??? 2. Αλλάζω και χταπόδι-δίχαλο-μεταλλικό καταλύτη + full εξάτμιση με γρούπ Ν πίσω (από Rallye τα 2 πρώτα...)..... Δεδομένου ότι θα συνδεθεί ο 2ος λ μετά το χταπόδι....θα έχω check engine? Σε ευχαριστώ πολύ... ![]() |
Για να λειτουργήσει σωστά και να αποδώσει θα χρειαστεί πρόγραμμα |
Όσο για το αν προγραμματίζεται ο Bosch αυτό νομίζω το είδες. ![]() |
Πάντως μπορείς να βάλλεις όλα τα πράματα και πρόγραμμα στο τέλος το αμάξι θα δουλεύει κανονικά χωρίς πρόβλημα. ![]() |
Για εξάτμιση όπως τα λες , για λαμπάκι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα |
Φούντωσες φούντωσες ![]() ![]() ![]() |
DrJekyll έγραψε: |
π.χ. να στεγνώνει από βενζίνες ψηλά? ή να μην στέλνει το σωστό μίγμα την στιγμή που το χρειάζεται? ![]() |
Sidobre έγραψε: |
....Oπότε μην χασομερήσεις με το πρόγραμμα. Πάντως ένα αξιόπιστο AFM* θα σε βόλεβε ιδιαίτερα για να δείς ότι ο προγραμματιστής έχει κάνει σωστή δουλειά
* Air Fuel Meter |
κυριακή είδα στον δρόμο ένα cc μαύρο φτιαγμένο με την γνωστή συνταγη , πρόγραμμα εξάτμιση εκεντροφόροι ραλλυ κ.τ.λ.
του ανέφερα για το club και μου είπε δεν γνωριζε και τον προέτρεψα να επισκεφθεί τις σελίφες μας και να γίνει και μέλος. το ερωτημά μου είναι εάν βάλουμε εκκεντροφόρους από τον λιόλιο, αφήσουμε ηλεκτρικό γκάζι, φτιάξουμε πρόγραμμα,βάλουμε ρυθμιζόμενα γρανάζια και ΔΕΝ μετακινήσουμε τον κόφτη θα δούμε αύξηση στην ιπποδύναμη ? |
307 turbo-nos έγραψε: |
NAI ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣ ΟΤΙ ΤΟ 307 ΕΙΝΑΙ 1300 ΚΙΛΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΣΤΑ 2000 ΕΥΡΩ. |
Δηλάδη πλέον θα υπάρχουν στο eshop μας και οργανάκια??? ![]() |
Υπάρχουν από την αρχή της ύπαρξης του e-shop μας... ![]() |
tirokomos έγραψε: |
Μητσο αυτος ο υπολογιστης μπορει να κανει "θαυματα" αρκει βεβαια οτι γινει να μη γινει απο χερια μηχανικου της peugeot........Εμενα παντως μια φορα που χρειαστηκε να μηδενιστει ο εγκεφαλος και να χαρτογραφηθει απο την αρχη μου περασαν και ενα update προγραμματακι για το 1400cc που του εδινε μια ελαχιστη αυξηση στα χαμηλα.Οποτε μπορει να θεωρηθει και σαν βελτιοτικο..... |
Μητσο.... αρκει βεβαια οτι γινει να μη γινει απο χερια μηχανικου της peugeot.... |
χεχεχεχεχεχε!!!Αστα να πανε!Το εχω εδω και δυο χρονια και πιστευω οτι δεν εχει καταγραφει ποτε στα χρονικα πιο ελλατωματικο αυτοκινητο....Δοξα τω θεο τωρα ψηλοηρεμισα....αλλα δε μπορεις να φανταστεις τι εχω τραβηξει!Πλεον εχω γνωρισει πολλα παιδια στη lion που οι ιδιου μου ελεγαν να το πουλησω για να ηρεμησω.....Τελοσπαντων...απο βδομαδα αλλαζω και εγκεφαλο και πεταλουδα και κατι ακομα....και ειδομεν!Πληροφοριακα ολα αυτα! ![]() |
Δεν θυμάμαι αν έχεις κάνει κάτι άλλο αλλά μόνο για την εξάτμιση λέω να μην βάλλεις. Αν βάλλεις εκκεντροφόρους κτλ κτλ τότε το χρειάζεσαι σίγουρα
Γνώμη μου ![]() |
Miltellas έγραψε: |
Ρώτα στον Λιόλιο. |
... Έχει την δυνατότητα να δει και να αλλάξει ΟΛΟΥΣ τους χάρτες που διαλέγει κατά βούληση ο εγκέφαλος (ανάλογα με τις συνθήκες που βλέπει μέσω των αισθητήρων)? |
Πληροφοριακά...ένας προγραμματισμός στον Λιόλιο...πόσο κάνει?
|
STELIOS έγραψε: | ||
450 με 500 ευρο. |
tsikis εισαι 110 μαμα ας πουμε...
+7με8 αλογα απο εξατμιση οπως δηλωνει η ιδια η supersprint(την αμφισβητει κανεις???????) +2-3 βαρελλακι εφτασες τα 120 περιπου.... με προγραμμα σε μαμα εκκεντροφορους να παρεις +10 ακομα και +2ροπη και εγω πιστευω οτι κατι δεν σου ειπαν καλα.... ποσα αλογα τροχο εβγαλε???εχω δει ξαρα με αναλογα πραγματα να του λενε 128 αλογα και να ειναι στο χαρτι 113 τροχο!!!!! (απο 99) |
α.μιλαμε για φουλ εξατμιση με χταποδι κλπ κλπ
β.2-3αλογα απο εισαγωγη ειναι μεσα στα πλαισια του αποδεκτου οχι απαραιτητα δεδομενα οτι θα τα παρεις! γ.πολλα δυναμομετρα φουσκωνουν τριβες ειτε απο λαθος ειτε επιτηδες.ετσι βλεπεις μεγαλες διαφορες σε τελικα νουμερα παραμυθιαζοντας το κοσμο οτι πηρα 800αλογα!αυτο εχω δει εγω σε 3-4 ...θυματα! δηλαδη το δικο σου εχει 9-10αλογα απωλειες απο οτι λενε περιοδικα και ειναι 92-93 και το μετρας με προγραμμα 120αλογα με τα 103 να ειναι τροχο.τι συμπερασμα εχεις βγαλει?οτι πηρες 20 ή 30αλογα? |
tirokomos(φιδισιο κορμι) έγραψε: |
Το να παρεις 30 αλογα απο προγραμμα ειναι εφικτο αλλα θα το πληρωσεις φιλε μου τουλαχιστον 2000 |
Ας πουμε για το δικο μου εχω διαβασει οτι εχει μεν 90 αλογα στροφαλο (εργοστασιακες μετρησεις) και στον τροχο εχω 83. |
brz20 έγραψε: |
Γεια χαρα παιδια.......Τοτε στα 130 μου κοσκινιζει το τιμονι.
Τωρα τι αλλο μου προτινετε να κανω?Με φουλ εξατμιση,εκκετροφορους 264ο και 8,7 βυθισμα,πεταλουδα μεγαλυτερη(56mm),φλατζα και ροικη εξελιξη ποσα αλογα θα φτασω?Στο περιπου.Στοχος μου ειναι τα 150 με 160 .Στροφαλο παντα. |
Τυροκόμος έγραψε: |
Ωπα παιδια.....κατι δε καθεται σωστα.....1ον:7-8 αλογα δεν παιρνεις με full συστημα εξαγωγης ουτε στις 1000 και 1 νυχτες...αν παρεις 3-4 αλογα πρεπει να κανεις τεμεναδες!!! |
tsosmoulis έγραψε: | ||
αυτο φιλε τυροκομε δεν το περιμενα απο σενα!30 αλογα απο προγραμμα μονο?ας μην τρελαινομαστε παιδια.ισως μαζι με το προγραμμα παιξαν εκκεντροφορια,συμπιεση και δεν ξερω κι εγω τι αλλο. και αν μονο για προγραμμα δωσεις 2000 καηκες.εκτος αν μιλαμε για αγραφο οποτε πας σε αλλα κολπα. αλλα και παλι 30 αλογα με προγραμμα μονο...no way.σορρυ αν ειμαι εριστικος.αλλα αυτο που κανει ενα προγραμμα tuning ειναι να προσαρμοσει τα μειγματα στα νεα δεδομενα του κινητηρα ειτε αυτα ακουν στο ονομα εισαγωγη,εξαγωγη, εκκεντροφοροι και δεν ξερω κι εγω τι... Οπως εχει πει και ο Τασος τοσες φορες προσφερει μια πιο 'εκρηκτικη' αναλογια καυσιμου στα δεδομενα του μαμα μοτερ ![]() |
Επιτέλους την βρήκα !
http://img.photobucket.com/albums/v648/tsikis/.jpg 128.1 αλογα / 5633 170,3Nm/4283 είναι μετά το πρόγραμμα αμέσος ... δεν έχει δουλέψει σωστά ακόμα ! μου είπε ότι θα πάρει 2-3 αλογα ακόμα ! stadar ! τωρα απο βδομάδα θα δείξει .. που θα το παω ... για εναν ελεγχο .. διοτι μου στεγνωνει ψηλα ! |
102 τροχο 125 στροφαλο...
τι να πω ... ας αφησουμε την εικονα να μιλησει ![]() και ρε πο**τη* μου το ειχα πει στη προηγουμενη σελιδα για το δουλεμα που πεφτει στο κοσμο .... λες και το ηξερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Μη συγκρινεις την Ferrari με το 307.Ανομοια πραγματα. |
Καλά νούμερα αλλά δεν φαίνεται ΝΙΚΟ!!! ...17 κιλά ροπή πολλά δεν είναι?? ![]() Δηλαδή να υπολογίσουμε άλλα 10 άλογα με τους εκκεντροφόρους + γρανάζια από rallye???? |
tirokomos έγραψε: | ||
γκουχ γκουχ γκουχ.....τι μου θυμιζει αυτο αραγε???..... ![]() ![]() ![]() |
Για να βγουνε στον τροχο μεσολαβουν τις παναγιας τα ματια.Απο εκει και περα φταιει η μεταδοση.Μη συγκρινεις την Ferrari με το 307.Ανομοια πραγματα.Εγω εξαλλου μετραω μονο τα αλογα στον στροφαλο.Αυτα με ενδιαφερουν. |
STELIOS έγραψε: |
...Η πραγματικη και εγκυρη μετρηση ειναι στο τροχο γιατι απο εκει μετραται η δυναμη στο δυναμομετρο. Η ιπποδυναμη στο τροχο πρεπει να σε ενδιαφερει 1ον γιατι ειναι πιο "αληθινη" ως μετρηση και 2ον γιατι αυτη ειναι ουσιαστικα η ωφελημη δυναμη που φτανει στο δρομο. |
STELIOS έγραψε: | ||
Αναποδα τα λες .... Η πραγματικη και εγκυρη μετρηση ειναι στο τροχο γιατι απο εκει μετραται η δυναμη στο δυναμομετρο. Η ιπποδυναμη στο τροχο πρεπει να σε ενδιαφερει 1ον γιατι ειναι πιο "αληθινη" ως μετρηση και 2ον γιατι αυτη ειναι ουσιαστικα η ωφελημη δυναμη που φτανει στο δρομο. Η μετρηση της δυναμης στο στροφαλο γινεται με υπολογισμο των απωλειων της μεταδοσης ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. Εδω (στο στροφαλο) ειναι που μεσολαβουν της παναγιας τα ματια για να βγει η τιμη. Κανεις πραγματικα δεν ξερει ποσο χανει το αμαξι στη μεταδοση, εκει ειναι που γινονται τα μεγαλητερα μαγειρεματα στα δυναμομετρα ωστε να βγουν εντυπωσιακα αποτελεσματα για την τιμη δυναμης ΣΤΟ ΣΤΡΟΦΑΛΟ. Ο μονος τροπος να μετρησεις τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αλογα στο στροφαλο ειναι να βγαλεις τον κινητηρα απ΄το αμαξι και να τον μετρησεις σε δυναμομετρο παγκου. |
Ωραια και τι να κανω που τα δυναμομετρα παγκου ειναι παρα πολυ ακριβα και δεν εχει κανενας στην Ελλαδα απ'οσο ξερω τουλαχιστον.Μονο η αυτοκινητοβιομηχανιες εχουνε τετοια δυναμομετρα.Ενταξει παντως απο την αρχικη μετριση τα 102 αλογα στον τροχο ηταν κατα κατι περισσοτερο.Τα μαμα 16αρια δεν με περνουν.Απο εκει καταλαβα οτι το μοτερ εχει ξυπνησει.Ακομα και το Leon S που ερχετε με 120 απο την μανα του του περνω μια διαφορα.Βεβαια πιο δυσκολα απο ολα τα αλλα.Αυτο δηλαδη δεν αποτελει αποδειξη? |
Ωραια .. για να αλλαξουμε και λιγο .. ψάχνω άτομο με 307 .. αν γινεται με ΦΠΕ για να δουμε διαφορες ( απο Αττικη ! ) ![]() |
Ωραια .. για να αλλαξουμε και λιγο .. ψάχνω άτομο με 307 .. αν γινεται με ΦΠΕ για να δουμε διαφορες ( απο Αττικη ! ) ![]() |
ΕΓΩ ΕΓΩ ![]() ![]() |
Αργύρη είσαι μπινιάρης !!!
ξέρεις ότι δεν συγκρίνεται το αυτοκίνητο ! εσένα τα κρατάει τα άλογα .. ενώ εμένα τα πίανει και μετά τα χάνει ! κανάς άλλος ... δεν έχω λεφτά για πέταμα .. έχω βάλει τώρα κάτι φιλαράκια και ψάχνουν για εκκεντροφόρους απο rallye μαζί με γρανάζια ! μετά όποτε θες !! χαχα ![]() ![]() ![]() |
Έλα ρε είναι ευκαιρία να δοκιμάσω κι εγώ το δικό μου……. ![]() Αλήθεια ποια λεφτά θα πετάξεις ![]() |
Έλα πλάκα κάνω για τα λεφτα ..
την πεμπτη θα εισαι πάνω ?? Αν εισαι και καταφερω να ερθω να τα δοκιμασουμε ! Αν και το πρόγραμματελικά με έχει προβληματισει ... θα δείξει την παρασκευή έχω ραντεβου για έλεγχο ! ![]() ![]() |
brz20 έγραψε: | ||||
Τι εχεις κανει στο αμαξι σου?Και ποσα αλογα βγαζει? |
....
ο γαλλος ειναι μαλ**ας που στο 206 γκρουπ Α βγαζει 170 αλογα χαλαρα και αγια χωρις να πειραξει καθολου το καπακι ![]() ![]() ![]() ![]() ... |
Μήπως όμως μετά από κάθε αγώνα θες κάποιες αλλαγές σε βαλβίδες/ελατήρια κλπ.? ![]() ![]() |
εγω εχω την εξης απορια...λεμε για ροικη και ποσο καλο κανει και μπλα μπλα μπλα...συμφωνω σε γενικες γραμμες -αλλα ειμαι καθετα αντιθετος σε πλανισματα στο καπακι- εχω ομως την εξης ερωτηση...
ο γαλλος ειναι μαλ**ας που στο 206 γκρουπ Α βγαζει 170 αλογα χαλαρα και αγια χωρις να πειραξει καθολου το καπακι ![]() ![]() ![]() ![]() ρε μηπως ξερει κατι παραπανω ο γαλλος ![]() |
Ναι αλλα το Group A δεν εχει ρελαντι στις 800 rpm..... Δεν μπορει να δουλεψει τοσο χαμηλα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Οποτε καταλαβαινεις πως μιλαμε για εντελως διαφορετικη φιλοσοφια. Να σε δω να κυκλοφορεις καθημερινα ενα 206 με ρελαντι στις 3000 rpm |
Miltellas έγραψε: | ||
Είσαι σίγουρος γι αυτά που γράφεις Στέλιο; ![]() |
Miltellas έγραψε: | ||
Είσαι σίγουρος γι αυτά που γράφεις Στέλιο; ![]() |
Ισως υπερβαλω στις 3000 rpm, oμως σιγουρα δεν εχει χαμηλο ρελαντι ή τουλαχιστον ρελαντι πρακτικο για καθημερινη οδηγηση. Please διορθωσε με αν κανω λαθος. |
Δημήτρη, δεν βρίσκω το νόημα της ερώτησής σου! Κάπου τα μπέρδεψες...
Κι εσύ ο ίδιος (με τα κατάλληλα εργαλεία και βασικές γνώσεις) μπορείς να βάλεις αυτά που προτείνει η PS! Είναι πολύ συγκεκριμένη η λύση, με πολύ συγκεκριμένη εφαρμογή και χωρίς καμία ασάφεια. Η πλέον αξιόπιστη και αποδοτική λύση! Απλά κοστίζει αρκετά χρήματα (τα αξίζει βέβαια). Το τούρμπισμα θεωρείς ότι είναι πιο αξιόπιστη λύση; Η σωστή δουλειά θα είναι φθηνότερη μήπως; Και υπάρχουν πολλοί μάστορες που θα το κάνουν σωστά; Για σκέψου το... Και επιπλέον: Όταν το τουρμπίσεις θα στρίβεις καλύτερα από ότι πριν το τούρμπισμα; Τα έχουμε ξαναπεί κάπου-κάπως-κάποτε... ![]() |
και η βασικη και σημαντικοτερη απορια μου ....αν εγω αυριο το πρωι θελω να το κανω μαμα βγαζοντας εκκεντροφορους απο 106 και ξαναβαζοντας μαμα προγραμμα και εκκεντροφορους η ροικη που θα εχω κανει τι θα γινει???? θα επηρεασει τις μαμα παραμετρους λειτουργιας δημιουργοντας καποια ανωμαλια-peak στο στροφαρισμα του μοτερ?? |
Για το ρελαντι στο ps κιτ.
οντως δουλευει ψηλα, αλλα το ρυθμιζεις εσυ ποσο θες πχ 2000, 1500 κλπ. ![]() |
Αν δεν κανω λαθος αυτο γινεται γιατι με τον εγκεφαλο της ps δε λειτουργει το μοτερακι του ρελαντι, οποτε το ρελαντι ρυθμιζεται με ντιζα.
Σορυ αν γραφω ανακριβειες,αλλα καπως ετσι μου το ειχαν εξηγησει παλιοτερα, δε θυμαμαι ακριβως. |
Εγκεφαλος ps δεν υποστηριζει κλιματισμο, αλλα γινεται να δουλεψει.
Πως?Ρωτηστε τον μηχανικο του αγωνιστικου τμηματος της Lion. Για μενα το μονο μειον του κιτ ειναι οτι δεν θα περναει το αυτοκινητο απο κτεο λογω καυσαεριων. ολα τα αλλα γινονται, και μπορει το αυτοκινητο με τις σωστες ρυθμισεις να οδηγειται και για καθημερινη οδηγηση. Πως? Βλεπε drive project 206.. ![]() |
ΥΓ.Ακομα και ο ps εγκεφαλος επιδεχεται περεταιρω ρυθμισεις.
Επισης, ο ps εγκεφαλος εχει τοσο πλουσια παροχη καυσιμου, που δουλευει ανετα και με pt52. Αυτο ειναι καρατσεκαρισμενο και μιλαμε για 170 + αλογα ![]() |
volvos έγραψε: | ||
θα απαντησει κανεις?????? μπεεε |
Ρε παιδιά, τί λέμε; Ότι νάναι;!
Θέλουμε 170PS από 1600cc και χωρίς παρενέργειες; Να έχει χαμηλή κατανάλωση και χωρίς ρύπους;! Να μην κοστίζει ακριβά; Να έχει το ρελαντί εργοστασιακό; Να είναι φιλικό και για καθημερινή χρήση; Να έχει αξιοπιστία; Μάλλον κάτι ή κάποια από όλα αυτά δεν θα μπορέσει να το έχει... ... |
εγω εχω την εξης απορια...λεμε για ροικη και ποσο καλο κανει και μπλα μπλα μπλα...συμφωνω σε γενικες γραμμες -αλλα ειμαι καθετα αντιθετος σε πλανισματα στο καπακι- εχω ομως την εξης ερωτηση...
ο γαλλος ειναι μαλ**ας που στο 206 γκρουπ Α βγαζει 170 αλογα χαλαρα και αγια χωρις να πειραξει καθολου το καπακι ![]() ![]() ![]() ![]() ρε μηπως ξερει κατι παραπανω ο γαλλος ![]() |
Θέλουμε 170PS από 1600cc και χωρίς παρενέργειες; Να έχει χαμηλή κατανάλωση και χωρίς ρύπους;! Να μην κοστίζει ακριβά; Να έχει το ρελαντί εργοστασιακό; Να είναι φιλικό και για καθημερινή χρήση; Να έχει αξιοπιστία; Μάλλον κάτι ή κάποια από όλα αυτά δεν θα μπορέσει να το έχει... |
pugsang έγραψε: | ||
Εγω πάντως τα εχω όλα αυτά. Και δεν είμαι 170ΗΡ..... Ειμαι αρκετα παραπάνω.... |
ρε στελιο θα μας τρελανεις τελειως?
ανεφερα εγω πουθενα για πρακτικη καθημερινη λυση? ειπα εγω οτι το κιτ της πεζο σπορτ ειναι για να πας στο σουπερ μαρκετ? τι σχεση εχουν ολα τα παραπανω ποστ με τη ροικη.... |
Εγω πάντως τα εχω όλα αυτά. Και δεν είμαι 170ΗΡ..... Ειμαι αρκετα παραπάνω.... |
Εγω πάντως τα εχω όλα αυτά.
Και δεν είμαι 170ΗΡ..... Ειμαι αρκετα παραπάνω.... |
εγω δε μιλησα για αλλαγη αυτοκινητου....αν διαβασες καλα το ποστ μου ειπα να αλλαξω το μοτερ μου και να βαλω το μοτερ του Rc αντι να κατσω να φτιαξω το δικο μου σε επιπεδα αναλογα με το μοτερ που εχεις στο δικο σου...και αν φτανεις στο σημειο να συγκρινεις το βελτιωμενο 1600αρι σου με ενα μαμα διλτρο 180 ιππων εισαι αξιος σχολιων. |
οσον αφορα αλλαγες μοτερ αυτοκινητων κλπ κλπ εγω προσωπικα προτιμω να παρω μετα απο 10χρονια ενα καλυτερο αμαξι παρα να ειμαι σα και αυτους τους κακομοιρηδες που λυπαμαι οι οποιοι εχουν ριξει καμια 4αρα μυρια στα αμαξια τους και μετα τα εχουν και τα κοιτανε και να τους κοιτανε λες και εχουν αντικα... ουτε εχω λεφτα τοσα να ριξω στο 206 να το κανω πυραυλο και να το πουλησω μετα απο 3χρονια.ειναι θεμα προτεραιοτητων και αποψης ζωης. για καποιους αλλους εσυ ζεις για το αμαξι (εκτος αν εχεις τοσα πια λεφτα και δε το εχω παρει ειδηση) ενω καποιοι αλλοι εχουν το αμαξι να ζει για αυτους... |
οσον αφορα βελτιωσεις και μετατροπες κλπ κλπ οσοι απλα το φιλοσοφουν και δε κανουν τιποτα φαινονται απο 1χλμ μακρυα.οσοι το ψαχνουν για να μη τρεχουν δεξια αριστερα και τους γδερνουν παλι φαινονται. οπως φαινονται και τα λαμογια-κομμητες που βλεπουν μασα και ορμανε. ηδου η ροδος ηδου και το πηδημα. |
υ.γ αν δε αναφερεσαι σε κατι προσωπικα που εχω γραψει ανεφερε το να σου απαντησω συγκεκριμενα επι αυτου. οσο ΧΧΧΧΧΧΧ μπορει να ειναι αυτοι οι μη πω για σενα μακη αλλο τοσο σκεψου μπορει να εισαι και εσυ που εφτιαξες ενα ραλλυ σε τετοια επιπεδα για αυτους. δε κρινω καποιον απλα δες και την αλλη πλευρα. |
Ronin έγραψε: |
Άσε που ένας που τρώει τόστ,ότι και να οδηγάει δεν νομίζω να τον ''προλάβει'' για να πέσει επάνω του ![]() ![]() ![]() |
Ronin έγραψε: |
Άσε που ένας που τρώει τόστ,ότι και να οδηγάει δεν νομίζω να τον ''προλάβει'' για να πέσει επάνω του ![]() ![]() ![]() |
steph έγραψε: |
Just come across this thread, so may be able to shed some more light on the subject. We have run 206 Super Cup cars from the very begining when Peugeot were involved. For the 3 years of the proper cup we ran 2 cars per year including drivers ( customers ) from Finland, Greece, Barbados.
We have done numerous dyno runs with cars / engines. The power outputs quoted on this thread are a little off the mark. On average we have seen anything between 135 bhp and 145 bhp @ the wheels! The mods to the engines were only the following, cams changed, Super 1600 inlet manifold, Super 1600 exhaust manifold, special carbon intake box, Super 1600 throttle body and modified ECU. Something you may find interesting, our customer in Barbados decided to keep his car and have some engine mods done, after 7 months work, it now puts out 218 bhp, 148 lbft torque on super unleaded and revs to 10500 rpm. The car pulls like you wouldn't believe! Oh I forgot to say that it's still on standard valves because of the class structure out in the caribean, our engine builder informs us that if we could go to bigger valves we could easily get 235 - 240 bhp!! Below are 2 photos the, 1st is a standard Supercup engine, thje 2nd is the 218 bhp engine. ![]() |
steph έγραψε: | ||
SRM-Racing our website is at www.srm-racing.co.uk The whole thing was done as a complete package, the engine management is MOTEC. |
Something you may find interesting, ........ it now puts out 218 bhp, 148 lbft torque on super unleaded and revs to 10500 rpm. ............. that if we could go to bigger valves we could easily get 235 - 240 bhp!! |
Ποιος εχει φροντισει να φτασει αυτον τον κινητηρα σε αυτα τα επιπεδα......... |
steph έγραψε: |
SRM-Racing our website is at www.srm-racing.co.uk
The whole thing was done as a complete package, the engine management is MOTEC. |
Την εισαγωγη της Peugeot Sport πως μπορω να την αποκτησω και ποσο θα κοστισει κατι τετοιο?.... |
10500rpm? A? ![]() |
Τάσο γράψε και μια τιμή για την εισαγωγή της PS.
Επίσης έχω μια ερώτηση προς τον brz20. Έχεις σκοπό να το φτιάξεις ή απλά συζητάμε "φιλολογικά"? Αν έχεις όρεξη και χρήμα (~ 5000), το τι χρειάζεται το ξέρουμε. Όπως και το πως... Αναφέρομαι σε ατμοσφαιρικό 307 1,6 16ν 160~170 ps που να μην σπάει να μην χαλάει (με στοιχειώδη λογική χρήση φυσικά.... για να μην παρεξηγηθώ...) |
Ενταξει ρε συ.Κανενα προβλημα.Απλα σου ειπα οτι αν ημουν ο πατερας μου θα εβγαζα Bodykit και εκκεντροφορους σε ενα μηνα.Εγω να σου πω την αληθεια θα περιμενω να ερθει το 207 και αν εχει 1.6Τ με 170 αλογα και μπορω να τον βαλω χωρις κοψε ραψε θα το κανω.Κερδιζω σε πολλα.Ενταξει η τιμη μπορει να ειναι 6000 με 7000 ευρω αλλα θα εχω και την εγγυηση και το οτι θα μπορει να παει συνεχεια στα τερματα με αξιοπιστια.Εχω σωστο σκεπτικο?Εξαλου το να το τουρμπισω με εκκεντροφορους και καποια αλλα πραγματακια παλι 6000 ευρω θα θελω.Τωρα θα βαλω αναρτηση οπως ειπα και θα το φτιαξω εξωτερικα. |
Γιατι ειναι 20αρι και ο πατερας μου θα μου την λεει για την καταναλωση πανω απο ολα και για ολα τα αλλα(τελη,ασφαλιστρα)οσο μικρη διαφορα και να εχουν.Θελω παση θυσια να πιασω τα 150 με 160.Σκεφτομαι το τουρμπισμα..... |
Καλημερα Δημητρη.Χαθηκες ρε συ.Θα εχεις καταναλωση 18αρι και αποδοση 20αρι.Καλο ειναι αυτο.Ασε που τα κυβικα θα παραμεινουν τα ιδια αρα ιδια ασφαλιστρα ιδια τελη. |
......Τι λες για το παρακατω?Αν το τουμπισω στα 0,4 ποσα αλογα επιπλεον θα παρω?Ποσο θα κοστισει αυτο?Υπαρχει ενα turbo kit με 3000 ευρω.Ετσι εχω ακουσει...... |
Μετρα μεχρι το 1500 και βγες.
Τοσο θυμαμαι να μου ειχαν πει την τελευταια φορα που ρωτισα. Αλλαζεις και εγκεφαλο. |
για αυτο κι αν δειτε πολλα γρηγορα αυτοκινητα που βγαινουν ... οπωσ honda type r, leon cupra κ.α |
ωραια θα ηταν να βγαινανε και τα δικα μασ με μηχανικο γκαζι γιατι εχω ακουσει για κατι ποσα λιγο παραλογα οπωσ 600-1000ευρω για να το κανεισ μηχανικο ειναι δυνατον ![]() |
Το Type-R δεν εχει μηχανικο γκαζι.
Νομιζω οτι το μονο απο τα καινουργια που βγαινει με μηχανικο γκαζι ειναι η Celica TS |
TheTransporter έγραψε: |
Καλησπερα.
Ρε παιδια θα κανω καποιες ερωτησεις που σιγουρα εχουν ξαναηπωθει μεσα στο Club αλλα χαθηκα προσπαθώντας να βρω τις απαντησεις. Λοιπον. Εχω ενα 307 μοντελο 2001 1.6 16V. εχει 80.000 Km και τα τελευταια 5000 τα εχει κανει με σκουπα και εξατμηση. Παρεπιπτώντος η σκουπα ειναι green αποκλιστηκα για το 307 1.6, οπως και η εξατμηση η οποια ειναι Sebring. Επισης στο αυτοκινητο εχει γινει και πλαναρισμα. Φρεζα βαλβιδων και ολα τα σχετικα που σημαινουν μεγαλυτερη συμπιεση αρα καλυτερη αποδοση !!αλλα!! και περισσοτερη φθορα 1η ερωτηση Θελω να βαλω ενα προγραμμα. Αξιζει? Τι θα γινει με την φθορα του μοτερ?.Υπαρχει κυνδυνος να παρω τον εγκεφαλο στο χερι? θα εχω προβληματα με το ρελαντι? Τι κυκλοφορει στην αγορα? Ξερω οτι υπαρχουν ετοιμα προγραμματα, αλλα και προγραμματα που γινονται για το αυτοκινητο σου μετα απο μετρησεις και σχετικη ερευνα πανω στο δικο σου αυτικινητο. Αξιζει ακομη να βαλω προγραμμα απο Rallye 16v? Ποιο θα ειναι το κοστος στις παραπανω περιπτωσεις? 2η ερωτηση Λογο της ασχετοσυνης που με διακρινει θα σας ρωτησω και αυτο. Το peugeot μου ειναι ηλεκτρόγκαζο η οχι???(μη βαρατε), Αν ειναι, τη βελτιωση μπορω να κανω για τα σχετικα Lag που διμιουργουνυαι απο αυτο? Α! Ειμαι απο Θεσσαλονικη οποτε αν καποιος γνωριζει καποια μαγαζια εδω πανω για αυτα που ζηταω ας μου τα πει. Ευχαριστω εκ των προτερων Παντως το αυτοκινητακι μου παει αερας, και με βγαινω συνεχεια απο αυτο με ενα χαμογελο ωσ τ'αυτια!! ![]() |
Απαντηση στην πρωτη ερωτηση.
Ο αλλος δρομος ειναι αυτους του Sprint Booster.Προκειτε για ενα κυκλωμα που μπαινει αναμεσα στην φυσα του πεταλ και το ιδιο το πεταλ.Δουλεια του ειναι να στελνει πιο εντονα σηματα στον εγκεφαλο ωστε να ανοιγει την πεταλουδα με διαφορετικο ρυθμο. Αυτο το ειχα παρει πριν 1,5 χρονο περιπου 220 ευρω και κανει καλη δουλεια. Βεβαια μηχανικο δεν ειναι αλλα ειναι καλο και ετσι. |
Ο αλλος δρομος ειναι αυτους του Sprint Booster. |
Οσο για το Sprint Booster μπορω να σου πω οτι το αμαξι παει πολυ καλυτερα απο πριν. |
Τα ριχνω σε μαμα 307. |
Το εχω δει.
Μια αμερικανικη πατεντα ειναι η οποια δεν ξερω ακριβως πως λειτουργει. Αν θυμαμαι καλα ειναι ιονιστης καυσιμου. Δεν μπορω να σου πω κατι παραπανω.Αλλα ειμαι πολυ δυσπιστος στο 14% που διαβαζω. Οσο για το Sprint Booster μπορω να σου πω οτι το αμαξι παει πολυ καλυτερα απο πριν. Με το που παταω ανταποκρινετε.Ενταξει αν εισαι στις 1500 στροφες τοτε μην περιμενεις να δεις κατι.Αλλα απο τις 2000 ενω το θυμαμαι να lagαρει τωρα εχει κοψει αρκετα αυτο το lagαρισμα. Ειναι πολυ ευκολο στην τοποθετηση.Αρκει να πιανουν τα χερια σου. Πανω απο το πεταλ του γκαζιου κουμπωνει μια φισα.Το μονο που κανεις ειναι τα αποσυνδεσεις την φισα και να το τοποθετησεις πανω στο πεταλ το Sprint Booster(δεν υπαρχει πιθανοτητα να το βαλεις αναποδα γιατι εχει βελακι πως μπαινει).Μετα απο αυτο το βημα κουμπωνεις την φισα του γκαζιου πανω στο Sprint Booster και εισαι ετοιμος. Βαζεις το κλειδι στην μιζα.Πατας τερμα το πεταλ του γκαζιου και βαζεις μπροστα.Το πατας μεχρι που να παει στον κοφτη και μετα το αφηνεις. Εισαι ετοιμος. Η τιμη του τωρα δεν ξερω ποσο εχει παει.Καπου στα 200 υπολογισε. |
Οταν το ειχα παρει ειχα κανει δυναμομετρηση και εβγαζε 114 αλογα και με το φιλτρο πηγε στα 117.Το 117 βγηκε με δευτερη δυναμομετρηση.
Στην τριτη εκανα αναπρογραματισμο εγκεφαλου με κοφτη στα 7400 και αλλαγη χαρτογραφισης.Εκει βγηκαν τα 127 αλογα. Δηλαδη κερδος 10 αλογων. Ολες οι δυναμομετρησεις εγιναν στο ιδιο δυναμομετρο για να ξερω ποσα αλογα κερδιζω.Αν κλεβει το δυναμομετρο τοτε θα εκλεψε απο την πρωτη μετρηση μεχρι και την τελευταια. Αλλα το κερδος παραμενει ιδιο. Χονδρικα με προγραμμα εχεις 8-10 αλογα.Βεβαια εχω δει και 307 να κερδιζει 13 αλογα με προγραμμα. Τα ριχνω σε μαμα 307. Εχω βαλει και Sprint Booster και το γκαζι δεν εχει τοσο μεγαλο lag. |
Εχει ανεβει αρκετα.
Δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα. Ακριβως δεν ξερω ποιας εταιριας ειναι αλλα μπορω να σου πω το τηλεφωνο απο τον μηχανικο μου ωστε να σου δωσει περισσοτερες πληροφοριες. |
Εχω βαλει BMC βαρελακι.
Κανει καλα την δουλεια του δεν εχω παραπονο. Εξαλου δεν ειχα και πολλες επιλογες. Φιλτρο μεσα στον παπα,σκουπα και βαρελακι. Θα σου στειλω το τηλεφωνο του μηχανικου μεσω πμ. |
Ακριβως ετσι Αντωνη.Η μονη διαφορα μας ειναι οτι εγω χρησιμοποιησα την εργοστασιακη κουρμα ενω εσυ εβαλες αυτην την πορτοκαλι. |
παλι καλα που εβαλα εξατμιση δηλαδη |
και πηγα στα 146αλογα δυναμομετρημενα ... |
TheTransporter έγραψε: |
Καλησπερα.
Ρε παιδια θα κανω καποιες ερωτησεις που σιγουρα εχουν ξαναηπωθει μεσα στο Club αλλα χαθηκα προσπαθώντας να βρω τις απαντησεις. Λοιπον. Εχω ενα 307 μοντελο 2001 1.6 16V. εχει 80.000 Km και τα τελευταια 5000 τα εχει κανει με σκουπα και εξατμηση. Παρεπιπτώντος η σκουπα ειναι green αποκλιστηκα για το 307 1.6, οπως και η εξατμηση η οποια ειναι Sebring. Επισης στο αυτοκινητο εχει γινει και πλαναρισμα. Φρεζα βαλβιδων και ολα τα σχετικα που σημαινουν μεγαλυτερη συμπιεση αρα καλυτερη αποδοση !!αλλα!! και περισσοτερη φθορα 1η ερωτηση Θελω να βαλω ενα προγραμμα. Αξιζει? Τι θα γινει με την φθορα του μοτερ?.Υπαρχει κυνδυνος να παρω τον εγκεφαλο στο χερι? θα εχω προβληματα με το ρελαντι? Τι κυκλοφορει στην αγορα? Ξερω οτι υπαρχουν ετοιμα προγραμματα, αλλα και προγραμματα που γινονται για το αυτοκινητο σου μετα απο μετρησεις και σχετικη ερευνα πανω στο δικο σου αυτικινητο. Αξιζει ακομη να βαλω προγραμμα απο Rallye 16v? Ποιο θα ειναι το κοστος στις παραπανω περιπτωσεις? 2η ερωτηση Λογο της ασχετοσυνης που με διακρινει θα σας ρωτησω και αυτο. Το peugeot μου ειναι ηλεκτρόγκαζο η οχι???(μη βαρατε), Αν ειναι, τη βελτιωση μπορω να κανω για τα σχετικα Lag που διμιουργουνυαι απο αυτο? Α! Ειμαι απο Θεσσαλονικη οποτε αν καποιος γνωριζει καποια μαγαζια εδω πανω για αυτα που ζηταω ας μου τα πει. Ευχαριστω εκ των προτερων Παντως το αυτοκινητακι μου παει αερας, και με βγαινω συνεχεια απο αυτο με ενα χαμογελο ωσ τ'αυτια!! ![]() |
Απαντηση στην πρωτη ερωτηση.
Το προγραμμα αξιζει τον κοπο.Δεν συντελει στην φθορα του κινητηρα γιατι το μονο που κανει ειναι να δεινει περισσοτερο καυσιμο απο οτι πριν. Επισης δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να παρεις τον εγκεφαλο στο χερι. Το ρελαντι δεν παιζει απο ενα προγραμμα.Συνηθως παρουσιαζει ασταθεια οταν βαλεις αγριους εκκεντροφορους. Στην αγορα κυκλοφορουνε πολλα.Χριαζετε ψαξιμο αλλα ολα πανω κατω την ιδια αποδοση εχουν.Η τιμη τους ειναι κοντα στα 400 ευρω. Τα Peugeot μας ειναι ηλεκτρογκαζα.Για να λυσεις το παραπανω προβλημα υπαρχουν 2 δρομοι.Ενας ειναι να μετατρεψεις το ηλεκτρογκαζο σε μηχανικο που ειναι και ακριβως δρομος.Αφου αλλαζεις πεταλουδα και εγκεφαλο. Κοστος καπου στα 1000+ ευρω. Ο αλλος δρομος ειναι αυτους του Sprint Booster.Προκειτε για ενα κυκλωμα που μπαινει αναμεσα στην φυσα του πεταλ και το ιδιο το πεταλ.Δουλεια του ειναι να στελνει πιο εντονα σηματα στον εγκεφαλο ωστε να ανοιγει την πεταλουδα με διαφορετικο ρυθμο. Αυτο το ειχα παρει πριν 1,5 χρονο περιπου 220 ευρω και κανει καλη δουλεια. Βεβαια μηχανικο δεν ειναι αλλα ειναι καλο και ετσι. |
Πρόσεχε γιατί συνήθως στα μαμά "δεν κουμπώνει η 2α"...
Σε αυτά που έχουν εκκεντροφόρους, κουμπώνει η 2α αλλά μένουν μισό αμάξι πίσω μου ![]() |
Δηλαδη απο τι καταλαβα χοντρικα 1500ευρω για να παρω 10αλογα δε θα ελεγα οτι ειναι και οτι καλυτερο(βεβαια χωρισ να ειμαι σιγουροσ εχω ακουσει αλλα εαν προχωρησω σε τετοιεσ βελτιωσεισ θα παρω γυρω στα 20 αλογα συνολικα) μου φαινεται γιάυτο και οι περισσοτεροι πανε για τουρμπισμα για να δουνε καποια σοβαρα αλογα βεβαια το κοστος αναιβαινει διστυχωσ και αρκετα μαλιστα για να το τουρπιμισησ, τελικα δεν ξερω εαν αξιζει τελικα το συγκεκριμενο αυτοκινητο να το βελτιωσης μηπωσ θα επρεπε να παω για κανα αλλο αυτοκινητο οπωσ για παραδειγμα 207 gt 150 aloga? |
παρακατω ειναι το email που εστειλα και μου απαντσανε απο το σιτε τησ ιταλιασ για πεζο 307
Hi Antonis, nice to hear someone from Greece ! It’s not easy to gain horse power from petrol engine without hard tuning. I can suggest you to install a sport air filter (K&N for example), a full exaust system and reprogramming the chip can let you gain 10cv or a little more. If you have more question feel free to write on our forum (also in English). You will receive a lot of reply. Regards Borghini Massimiliano 307 Italian Club Administrator - www.307club.it 407 Italian Club Administrator - www.407club.it |
Από εκεί και πέρα αυτό που θα ήθελα να κάνω χωρίς αλλαγή μοτέρ είναι το τούρμπισμα αλλά θέλει αρκετά λεφτά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα σπάσει και δεν θα είμαι με ένα κλειδί στο χέρι κάθε μέρα. |
Αχχχχ...βαχ...βαχ....![]() http://manu.okp.free.fr/PICS/307/307V6bis.htm |
ενας λογος που εσειλα email στο club τις Ιταλιας ειναι για να μου πουνε καποια ιδεα για βελτιωση σε 307 γιατι οπωσ γνωριζεται στην Ελλαδα ειμαστε πισω σε αυτο τον τομεα και ο λογοσ ειναι οτι βρισκονται καποιοι εξυπνακηδεσ και χρεωνουν βελτιωτικα προιοντα 3 και 4φορεσ επανω απο την αρχικη τιμη |
Καλα θα πουλησεις το δικο σου για να παρεις μεταχειρισμενη γιαπωνεζουλα?
Ουτε στον πιο τρελο μου εφιαλτη δεν θα το εκανα κατι τετοιο. Και θα σου πω και το αλλο. Ενεργεια δεν γεννιετε απο το μηδεν. Ολα εχουν το κοστο τους.Θα καψεις παραπανω βενζινα θα βγαλεις και παραπανω αλογα.Θα δωσεις 1000 ευρω θα παρεις αλογα.Θα δωσεις 5000 ευρω θα παρεις περισσοτερα. Εγω θα συμφωνισω με τον Αργυρη.Μονο με σαλιγκαρι και μαλιστα αυτος που θα το αναλαβει να το κανει ΚΑΛΑ. |
Sidobre έγραψε: |
Σε αυτό κάνεις αρκετά λάθος και θα σου εξηγήσω τον λόγο: Στις περισσότερες χώρες, δεν υπάρχει τόσο έντονο οικονομικό πρόβλημα, όσο στην Ελλάδα και έτσι δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν αν θα βγάλουν 5 και 10 άλογα από ένα μοτερ... |
.... και επισης να σου τονισω οτι και το οικονομικο προβλημα που αναφερεισ δεν ειναι πια και τοσο εντονο(εαν σκεφτεισ οτι κουμπαροσ μου που δουλεθει στον ομιλο σφακιανακη στην BMW πουλανε μονο απο τζιπ 5 με 6 την εβδομαδα τονιζω μονο τζιπ ![]() ![]() |
vinman έγραψε: | ||
Φίλε Αντώνη το παραδειγμά σου δεν δείχνει την πραγματικότητα και θα σου εξηγήσω το λόγο. Πόσα απο αυτά τα Τζιπ τα παίρνουν πίσω οι τράπεζες μετά απο τουλάχιστον 6 μήνες?? Το πρόβλημα σαφώς και είναι έντονο όταν κάθε χρόνο υπάρχουν περί τις 60.000 κατασχέσεις αυτοκινήτων απο τις τράπεζες λόγω αδυναμίας αποπληρωμής....δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο των οχημάτων που πουλήθηκαν σε μια χρονιά... |
Το ξερω Κωστα νομιζεισ γουσταρω να παρω γιαπωνεζουλα αλλα τι να κανω βλεπω τον ξαδερφο μου που εχει το TYPE R και εχω μπει μεσα εχω παθει πλακα τα 230χλμ τα εχει ουτε για πρωνο και εμενα με το ζορι χτυπαει 200χλμ ενταξει σαφωσ το ξερω οτι υπαρχει διαφορα αλογων, ροπησ, κυβικων κτλ. αλλα ρε παιδια το αυτοκινητο μου καινουριο κοστισε γυρω στα 17.000ευρω βαλε και τισ ζαντεσ που εχω βαλει βαλε και το βαρελακι μιλαμε για 18.500 και ο ξαδερφοσ μου με 20.000ευρω πηρε δυναμη. Αρα απο τι καταλαβα απο τα παραπανω οι μονεσ λυσεισ ειναι ή σαλιγκαροσ ή αλλαγη μοτερ στην πρωτη περιπτωση θελεισ τα μαλιοκεφαλα σου και στην δευτερη ειναι μια πολυ καλη λυση αλλα αντε βρεσ καποιον να σου κανει καλη τοποθετηση για να μην τρεχεισ μια ζωη, κοινοσ γαμα... |
Τελοσπαντον επειδη επεσε πολυ φιλοσοφια μπορει καποιοσ να μου πει το εξης εγω διαθετω 1500ευρω για να βελτιωσω το αυτοκινητο μου ξερω οτι ειναι λιγα αλλα διστιχωσ αυτα τα λεφτα μου περισευουνε(ετσι ειναι οταν εχεισ οικογενεια) το αυτοκινητο εχει ειδη φιλτρο βαρελακι, με αυτα τα λεφτα τι αλογα μπορεισ να παρεισ? και τι αλλαγεσ θα γινουν? και πανω απ'λοα θελω αξιοπιστια γιατι εγω το αυτοκινητο το χρησημοποιο και για οικογενειακη χρηση(ειναι αυτο που λεμε για γρηγορουσ οικογενειαρχεσ ![]() |
Το πιο καλό Value for money είναι εκκεντροφόρους από ραλλύ, χταπόδι από ραλλύ και ένα ελάφρωμα βολάν και αλουμινένια τροχαλία στροφάλου (η οποία όμως το πρωί θα σου κάνει λιγο κριτσι κρίτσι...) Επίσης θα βρείς ένα πιο κοντό διαφορικό για να βοηθήσεις την ροπή του αυτοκινήτου λόγω βάρους. Καλημερα Προεδρε οταν λες τροχαλια στροφαλου ενοεισ τον ιμαντα χρονισμου? εαν ειναι τωρα που θελει αλλαγμα να ψαχτω να βαλω αλουμινενια, σε ευχαριστω για τις πληροφοριες ηταν πολυ χρησιμες γιατι εχω βρει εναν βελτιωτη για πεζο μεσω γνωστου και θελω να παω διαβασμενοσ για να μην μου πουληση ιστοριες. Τελικα για να καταλαβω προγραμμα καταλληλο δεν εχει βρεθει ακομα για 307? Από άλογα θα πάρεις +20 περίπου (χοντρικά) αλλά με όλα τα υπόλοιπα θα δεις μια καλή ευστροφία στο μοτέρ σου. Ολα τα υπόλοιπα θέλουν χοντρά φράγκα... Επίσης τώρα που είναι ζεστός ο Παναγιώτης (Volvos) παρακάλα να φιάξει ένα καλό πρόγραμμα για το ρημάδι του να σώσει όλο τον κόσμο.... ![]() |
ΑΓΡΑΦΟΣ & ΝΤΙΖΑ.... ![]() Βέβαια το κόστος είναι τσιμπιμένο...αλλά άμα θες πραγματική απόδοση... ![]() |
Καλά μην παίρνεις και όρκο.... Στα σημερινά αυτοκίνητα είναι σχεδόν αδύνατο να βάλεις άγραφο. Είναι τόσα τα ηλεκτρονικά που... δεν! Μόνο σε αγωνιστικές εφαρμογές. |
ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ 307 1.6 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΩΣ "ΜΠΕΡΔΕΥΑΝ" ΤΟ ΜΟΤΕΡ. ΓΙΑ 307 ΜΕ 118 ΑΛΟΓΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΜΕΝΟ (ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΦΑΛΟ) ΜΙΑ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ 600 ΕΥΡΩ) ΤΟ ΕΦΤΑΣΑΝ 126 ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΟ. ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΧΑΜΗΛΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΛΑΒΗ. |
Kornilius έγραψε: | ||
Mipos kseris pia akrivos skoupa kai pia eksatmisi ? Θα σας παρακαλέσω να γράφετε ΜΟΝΟ με μικρά και ΜΟΝΟ με Ελληνικά. Κεφαλαία και greklih δεν επιτρέπονται στο forum μας. βλ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=25 Εκ της MOD Team MEMsound |
JAMESSS έγραψε: |
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΕ 307 1,6 LEADER ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( ΟΧΙ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΟ ) ΜΕ 205/55/16 DUNLOP - ΜΟΜΟ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟΥΚΑΡΗΣΕ , ΑΛΛΑΞΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΕΜΑΓΙΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΤΟ LEADER ΤΟ ΕΧΕΙ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 500 ΧΛΜ. ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ( ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ) , ΤΟΥ ΔΑΚΡΥΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ . ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ( 307 XSI ) ΕΧΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΓΓΥΗΣΗ ( 4 ΦΟΡΕΣ ΖΟΥΑΝ ΕΞΑΤΜΗΣΗΣ ΜΠΡΟΣ - ΠΙΣΩ , 1 ΦΟΡΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΟΛΟΥΣ , 1 ΦΟΡΑ ΡΑΔΙΟCD ΚΑΙ 5ΑΠΛΗ , 2 ΦΟΡΕΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ - ΦΩΤΩΝ , 5 ΦΟΡΕΣ ΦΛΑΣΙΕΡΑ , 1 ΦΟΡΑ ΠΛΑΤΗ ΟΔΗΓΟΥ ΑΣΠΡΙΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ XSi , 5 ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΖΑΜΙ ) . ΟΤΑΝ ΤΟΝ 02/2006 ΑΛΛΑΞΑ ΛΑΣΤΙΧΑ , ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΙΝ PIRELLI P7 ( ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΗΔΙΑ ), ΤΩΡΑ MICHELIN PILOT EXALTO ΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 205/55/16 ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΕΝΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ W . ΚΑΛΑ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΙΤΡΙΝΑ BILSTEIN ΚΑΙ EIMBACH ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΕΚΕΙ ΚΙΑΝ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ . ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΟΓΑ ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , ΕΞΑΤΜΗΣΗ , ΣΚΟΥΠΑ ) ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΦΙΡΜΕΣ , ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ???? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΔΕΡΦΙΑ . |
λογικα παντως αυτο που λεει ο μανθος ειναι σωστο.
ενα σετ μπουμπακια που τρβαναε σα τρελλα απο τις 2 θα ταιριαζε πιο πολυ στο 307 που εχει και θεοκοντο σαζμαν σε σχεση με το 206 |
Το βάρος θέλει ροπή... ![]() Αν φορούσα μπουμπάκια προχθες δεν θα τολμούσα να ανοίξω από δευτέρες ρολαριστα με S2000... ![]() |
Πολλα λεει. |
Απο λεφτα ναι η αληθεια ειναι λιγο ακριβα αυτοσ μου ειπε για καποιον ονοματι Μπουμη στην Σπυρου Πατση τωρα να σου πωτην αληθεια δεν τον γνωριζω εαν ξερεισ καποιοσ για τον τυπο ασ μασ ενημερωσει τι παιζει |
Το ένα τ' άλογο να είναι άσπρο... |
επειδη αν δεν σκάει δεν παει .... μηπως μπορει να εμφανιστει ενα παλικαρι που έχει turbisei ενα 307 cabrio στη σπαρτη !
και να μας πει πως παει ??? |
Άμα γίνει καλά η δουλειά το τούρμπισμα είναι η μόνη λύση για το βάρος του 307 αλλά από την δική μου εμπειρία πιστεύω ότι καλύτερα να μαζέψετε τα λεφτά της βελτίωσης και να βάλετε και άλλα τόσα σε δόσεις και να πάρετε σοβαρό τουρμπίσιο αμάξι...
+ 3.500€ για τούρμπο-περιφερειακά-full εξάτμιση-μανιτάρι-κλπ και τοποθέτηση... + κανά 1.000€ χοντρά για καλό συμπλέκτη... + κανά 2.000€ μπιέλες & πιστόνια + κανά 500€ για φρένα + κανά 500€ για μεταλλική εισαγωγή (υποτιθεται ότι έχεις το καλό το σασμάν...αν όχι βάλε κανά 500€ ακόμα...) + κανά 500€ για ψυγείο λαδιού κλπ κλπ.... ααα...μπορεί να πας και για κανά ημιαξόνιο στα γρήγορα... Πάμε στα 9.000€ χοντρά-χοντρά και καμιά 200-220 άλογα...χωρίς να βάλω και κάτι άλλο που ξέχασα... Άμα βάλεις ότι ένα 307 2004 μοντέλο πχ. το πουλάς με ~11.000€... εγώ πιστεύω καλύτερα να μαζέψεις όλα αυτά και να βάλεις άλλο ένα δεκάρικο σε δόσεις και να πας να χτυπήσεις ένα 3 MPS που άμα σκάσει δίπλα σου, θα σφυράς κλέφτικα απασχολημένος κάπου στα κουμπάκια στην κεντρική κονσόλα... |
.......ή παίρνεις το ρίσκο το τουρμπιζεις και ο Θεός βοηθός. |
αλλα καθολου γκαζι !!! |
Δημητρη μιας και το εβαλες το ζητημα κατω εχω να ρωτησω δυο τρεις ερωτησεις.
Εκτος του συμπλεκτη ειδες κατι αλλο υποπτο? Ποσο σου κοστισε ολη η μετατροπη? Με 0,4 bar απο τα 110 αλογα σαν βαση στα ποσα πας? Τι κερδιζεις δηλαδη? Αν ειναι με 0,4 να περνεις 30 με 40 αλογα(δεν ξερω ποσο περνεις,υποθετικα μιλαω)και να πας στα 140-150 εχεις επιπτωσεις στα φρενα ή μπορουν να αντεξουν μεχρι να βρεις αλλα λεφτα να τα αλλαξεις και αυτα? Ολα μετρανε. Δεν ειναι μονο τα αλογα αλλα και πως θα τα σταματησεις. Κατι τελευταιο. Ειπες για ταξιδια και θελω να ρωτησω.Σε αυτα τα ταξιδια που εκανες πηγαινες για ωρα με την τουρμπινα ή περιοριζες την ταχυτητα σου ετσι ωστε να μην ανοιγει και σου προκαλει προβληματα με την θερμοκρασια? Και μιας και θα απαντησεις στα παραπανω ριξε και ενα νουμερο της καταναλωσης. |
Φίλος ... μεγαλήτερη διάμετροσ σε ζάντα ... ειναι παραπάνω κιλα ... + μεγαλύτερο πέλμα σημάινει περισσότερες τριβές .. τώρα αν θες να καταρρίψεις νομους φυσικής .... τότε όντως δεν κόβει ταχύτητα . σε εμένα έκοψε πάντος τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα και απο ρεπριζ ... απο την τρίτη και μετά το καταλαβαίνεισ αισθητα ! ( εμπειρικά ) |
Δημητρη καλα ολα αυτα που μου ειπες.Μου αρεσε η καταναλωση που ειναι σε χαμηλα επιπεδα.Το δικο μου εχει βαρεσει και 10αρι. |
Στα 0,4 ειναι πιστευω μια χαλαρη πιεση και τα αλογα που δεινει ειναι πολυ καλα. Ροπη πιστευω οτι εχεις πιασει το 2λιτρο αν και ενα νουμερο θα ηταν καλυτερο αν μου ελεγες. |
Θα σταθω λιγο στο ανοιγμα της τουρμπινας,στο ταξιδι και στα χιλιομετρα.
Μπορεις με καποιον τροπο να την κανεις να ανοιγει στις 3200 ας πουμε? Πρεπει να αλλαξεις τουρμπινα για να πετυχεις κατι τετοιο? |
Στο ταξιδι και εγω ειτε ειναι καλοκαιρι ειτε ειναι χειμωνας παω σταθερα με 110-130.Αυτα τα χιλιομετρα μου δειχνει με 5η και 3000 με 3500 στροφες.
Εδω κολλαει το παραπανω που σου ειπα για το ανοιγμα της τουρμπινας. Με εχουν φοβισει καποιοι με δηλωσεις που εχουν κανει. |
Τωρα που θα ανεβω πανω και θα ειμαι μονιμα εκει πιστευω καποια στιγμη να με βγαλει ο δρομος προς τον βορρα για να δω και απο κοντα το τερατακι σου. |
punisher έγραψε: | ||
apo oso ksero 110 (109) alla o kainoyrios poy foraei to 207cc o kataskeyasths leei 120 |
Να το ξαναπώ για άλλη μια φορά.
Ο νεκρός με 2 εκκεντροφόρους δεν ανασταίνεται και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καλό παντού κάπου θα χάσεις. Είναι βαρύ και το μοτέρ αυτό είναι οριακό για το αμάξι. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράματα με το CC που εκεί το βάρος ανεβαίνει κι άλλο. |
Αυτό το χιλιάρικο θα δοθεί για καθαρά ψυχολογική βελτίωση...
έτσι θα πάει γιατί το αμάξι δεν θα πάρει ούτε 3 άλογα... δεν αξίζει να δώσει τόσα λεφτά για το τίποτα... |
Μήπως κάποιος έχει βάλει σετ γειώσεων και αν ναι , έχει δεί διαφορά στην απόκριση ?
κάτι άκουσα οτι αν γειώσω την πεταλούδα μου θα δω καλύτερη απόκριση . |
αν δεν κάνω λάθος ειναι 1,4 16ν = 90ps |
PARIS307CC έγραψε: |
Καλησπερα παιδια... ΝΕΟ μελος παλιος κατοχος 307 cc 1.6 16v κ αφου μεσα σε τρια χρονια περασε σε βελτιωση 1ου σταδιου ηρθε πλεον ο καιροσ για αυτο το κατι παραπανω που δεν εχει το αμαξακι!!!
1ο σταδιο με εξατμιση χειροποιητη απο χταποδα, προγραμματακι καλο κ μια σκουπιτσα να μαζευει τη σκονη...εεε τον αερα της Αθηνας!!! Παταει σε 17" TSW ME 225/45/17 ZERRO ROSSO ΚΑΙ ΤΩΡΑ ... Συνηθησε το ποδι κ θελει πιο πολλα... Ψηνομαι παρα πολυ για τουρμπακι αλλα δεν παω κ για 1000 αλογα!!! με ενα light τturbisma σκεφτομαι οτι ισως παρει τη σπιρταδα που του λειπει k εγω τη μεγαλυτερη να το οδηγω! Εσεις τι λετε? ΤΙ μου προτεινετε για γυρω στα 50-60 αλογακια? |
PASALIMANI έγραψε: |
καγκουρο βελτιωσεις των 1000ευρ+ κατι ψιλα που τις βλεπεις καθε σαββατο βραδυ να κανουν πασαρελλα στο μπουρναζι εμενα δεν μου λενε τιποτε.φιλικα ολα αυτα. |
PASALIMANI έγραψε: |
Για το διλιτρο?? ακριβες ποσο δεν ξερω αλλα σιγουρα τα 3χιλιαρικα πρεπει να υπαρχουν στην ακρη οπως κ να χει.το θεμα ειναι οτι απο κει κ περα υπαρχει μια γερη βαση για αξιολογα,αξιοπιστα τουρμπαλογα.πλεον ειμαι τις αποψης αν ειναι να κανεις κατι καντο σωστα! καγκουρο βελτιωσεις των 1000ευρ+ κατι ψιλα που τις βλεπεις καθε σαββατο βραδυ να κανουν πασαρελλα στο μπουρναζι εμενα δεν μου λενε τιποτε.φιλικα ολα αυτα. |
Η αλήθεια είναι πάντως πως πάλι κάτι θέλω να του κάνω αλλά δεν ξέρω τι. ![]() ![]() ![]() ![]() |
kane έγραψε: | ||
μηπως κυρ αργυρ' να το δωσεις στο μικρό? ή ειναι λες πολυ νωρις ακομα... |
ΘΕΛΕΙ ΡΟΠΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Πόσες φορές θα το πω. Είναι βαρύ και αν περιμένεις να ανεβάσει 4000rpm για να πάρει τα πόδια του άστα να πάνε. |
Επίσης χταπόδι από 106 δεν είχα βάλει και ΔΕΝ μπορώ να βάλω λόγω κιβωτίου (BE φοράω) ένα τελικό είχα και έχω και μια σκούπα.
Αυτή τη στιγμή το αμάξι είναι χωρίς συμπίεση ποιο κάτω και από μαμά με νορμάλ καπάκι και μαμά εκκεντροφόρους. |
για αυτο και εχω γραψει 1000000000φορες οτι πρωτα ξεκιναμε απο εξατμιση και μετα ολα τα αλλα....
για ρωτηστε και φινο που με ειχε ακουσει τι ωραια που τραβαγε χαμηλα το δικο του με σκετη εξατμιση? ![]() |
σκαλοπατιστό μεταβλητό... |
Τάκη μαλακιούλες λές για την εξάτμιση...
η θεωρεία λέει... πρώτα διαλέγεις εκκεντροφόρους και ΜΕΤΑ με βάση αυτους φτιάχνεις εξάτμιση (αν μιλάμε για εξάτμιση από το 0) |
εαν υπάρχει περιορισμός κόστους και γι αυτό το λόγο επιλέγεις χταπόδι 106 τότε οκ πρώτα βάζεις εξάτμιση και μετα επιλέγεις διατομές (μιας και από το 106 εχουμε δει οτι το συγκεκριμένο χταπόδι δουλευει με πολλα προφίλ εκκεντροφόρων)
αν ομως δεν προκειται να χρησιμοποιηθεί το 106χταποδο (όπως πχ στο 307 με ΒΕ που δεν χωράει) τότε ειναι πιο σοφό πρωτα να επιλεχθουν τα εκκεντρα και μετα να σχεδιαστεί η εξάτμιση... |
Το θέμα δεν είναι το VVT αλλά τα κυβικά ![]() ![]() Σχεδόν 22κιλά ροπή στις 3900rpm και 160 hp στις 5650rpm. Είναι γραμμικό χωρίς ξεσπάσματα ανεβάζει πολύ γρήγορα στροφές χωρίς κραδασμούς ε δεν νομίζω πως θα ήθελα και κάτι άλλο. Εάν το 607 το πάει για πλάκα τι θα κάνει άραγε στο 307…? |
αλλο χταπόδι θα εμπαινε πχ χειροποίητο (με τις προδιαγραφές σε μηκη και διατομές του 106) ? ή πολλά λεφτά.. οπότε "δεν"? |
ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΩΡΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
εσυ κανε κανα εμβολιο για τη γριπη γιατι δε σας βλεπω καλα ![]() |
ωραια αφου λεμε το ιδιο για πες ρε παπατζολογε ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΕΚΚΕΝΤΡΑ????????????? |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Ααααα.....και σε εμενα ελεγες να ξεκινησω με εκκεντρα και να αφησω την εξατμιση.... ![]() αλλα ξερω γιατι το εκανες....για να μην παει ο Τικης και να μας περνατε με τον κιτ-καρο!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Τάκη μαλακιούλες λές για την εξάτμιση...
η θεωρεία λέει... πρώτα διαλέγεις εκκεντροφόρους και ΜΕΤΑ με βάση αυτους φτιάχνεις εξάτμιση (αν μιλάμε για εξάτμιση από το 0) |
Pughell έγραψε: |
Ετσι και αλλιως σε βιομηχανικους κινητηρες(πλοια,τραινα,κλπ) δεν αλλαζουν εκκεντροφορους,κλπ |
Performance and the 206GTI
Well the Peugeot 206GTI comes from the factory with quite good performance for the money. The actual acceleration figures seem to vary a bit depending on who's doing the testing. I've seen anything from 9.0sec 0-100km/h down to around 7.3. Factory claim is 8.4. I think the main thing is that with the car having 170Nm of Torque available from 1700rpm with a peak of 194Nm at 4100rpm then it's always going to be fun. |
Το πρόβλημα τους είναι γενικό... Ελπίζω κάποια στιγμή ο Στέλιος να φιάξει και ένα πρόγραμμα για τον δικό τους εγκέφαλο. |
Που να σε πηδήξουν 10 μούτσοι αράπογλου, τί σχέση έχουν τα αεροπλάνα και τα βαπόρια? |
καλησπερα
Μετα απο πολλες σελιδες sto forum για την βελτιωση με προγραμμα. Τελικα καταληξε κανενας απο ποια εταιρεια ειναι αξιοπιστο βελτιωτικο προγραμμα? ειδα αρκετες φορες την AMT develpments ισχυει? ευχαριστω Αντωνης |
καλησπέρα μετα από 15χρονια συμβίωσης το 307 αποδεικνύετε αρκετα αξιοπιστο σε αντιθεση με αυτό που εχουν ακουστει από αρκετους ανταγωνιστες. Όλα αυτά τα χρονια ουτε ένα πρόβλημα.
Μετα από διαφορες οικογενειακες υποχρέωσης και καποιες ασχημες. Ηρθε η ωρα να ασχοληθώ ελαφρως με μια βελτιωση. Όλα αυτά τα χρονια που είμαι απων εχει καποιος ασχοληθεί με αξιοπιστη ηλεκτρονικη βελτιωση? ευχαριστω |